Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-16, 23:02   #3691
Carolles
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
aaa 24 .06 jest księżyc w nowiu podobno może podziałać na rodzące.Bo nów ogólnie działa oczyszczająco na organizm.
Ej ale mam nadzieje że nie na wszystkie rodzące bo ja w proszku a bede miesiąc przed terminem 😂 z kolei mój tż ma wtedy urodziny ale myślę że nie będzie chciał takiego prezentu 😛

Morelle, Anna też bym się poplakała 😁

Nas dziś moja sis zapraszala na grila ale niestety moj tż jutro pracuje,jeszcze nie na miejscu tylko na wyjeździe i wróci późnym wieczorem więc odpuscilismy ale ale nie powiem przykro mi było odmówić.

Moja mała już musi miec bardzo ciasno bo kazdy jej kopniak mnie boli. I brzuch mnie pobolewa okresowo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 23:06   #3692
emilia0508
królikoholiczka

Pełnia jest 9.07 więc poród może być chociaż wolałabym później czyli w terminie

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 23:09   #3693
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Haha Anna to u mnie to samo tż żarłok jak sobie coś kupie albo kupie po rowno i szybko nie zjem to sie czai na moje albo zjada dziadyga.A mnie jak najdzie ochota i patrze do szafki a tam pusto to normalnie awantura gotowa.
A w szpitalu potrzebny jest recznik dla dziecka?

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 23:11   #3694
taedio
MerDer 4ever

Jon tylko trochę!

Vadi Aa takie tam pier.doły komodę, stolik to przewijania, przegródki do szuflad, kocyk, wieszaki, kubki, patelnie, garnek, firanki..
Tz wziął mi uszaka

Xzora dzięki

Minini Ok
Wyżej napisałam

Nonie może to i lepiej.. my mamy jakieś 8 km, zdecydowanie za blisko

Ja 9.07 bede kilka dni przed tp, mogłabym rodzic a najlepiej 7.07

Stary 2017-06-16, 23:16   #3695
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
O to mój termin i akurat niedziela więc mąż bedzie na miejscu.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 23:24   #3696
pestycyda
Zakorzenienie

Nonie, mój mąż ma taki ból dupska jak tylko wspominam o Ikei że hej:/ biorę niedługo mamę i same jedziemy bo jak się mam go prosić to dziękuję.

W ogóle po tak długiej rozłące myślałam że będzie miłość i w ogóle a tymczasem sama obecność jego mnie wkur***.

Ja chcę 17.07;p

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 23:27   #3697
taedio
MerDer 4ever

Mój sam w ikei dokłada milion rzeczy a to kubek itp

Stary 2017-06-16, 23:31   #3698
Samantha7
Zakorzenienie

Jeny ja znów zasnęłam
Znów nie będę mogła spać w nocy. Poszłabym dalej spać ale Tz pojechał do pracy wiec muszę się zająć starszym synem. Póki co oglądamy pociągi z lego na yt , Za☠☠☠iscie tylko na tyle mnie stać.
Zjadłam bułkę i chyba zjem jogurt. Tz mi kazał zjeść kurczaka, ale nie mam fazy. Muszę złożyć stertę prania i tez nie mam siły. Mały mój tez dziś len aż zaczynam się stresować. Aczkolwiek jak ruszę brzuch to mnie kopnie lub się wypnie, a tak to nic.

AnnaPaula - Hahahaha dobra jesteś pewnie mina Tz bezcenna

Ja pomalowałam sobie 3dni temu paznokcie ma baby blue ale mi się nie podobają i chyba sobie zmienię na jakiś nude.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 23:35   #3699
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja od środy mam dietę truskawkową. I małej też smakuje bo jak zjem to szaleje aż mi brzuch rozrywa. Jak tak dalej bedzie to cesarke sama sobie zrobi. Juz wiem co jeść jak jest leniwa.
to mamy tą samą diete! po sniadaniu truskawki, przed obiadem truskawki, po obiedzie ciasto z truskawkami, na przekąske truskawki, do kolacji... truskawki!!! ale tak krótko w roku jest na nie sezon że muszę sie ich najesc na caly rok

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Psiak ciagle krazy. Calymi dniami.
Na cale szczescie jak glosno powiedzialam ze nie zycze sobie takiego wchodzenia to zdarzy sie moze raz na miesiac. Tak to nie wchodzi bo schody strome (a my wredni specjalnie poreczy nie montujemy zeby nie przychodzil)

strome schody

Cytat:
Samantha ale Cię męczy już masakra ,życzę Ci żebyś urodziła szybko!!Mój maluch dziś bardzo spokojny ale czkawki czuje ,że ma ja brzuch twardy cały dzień ,lewa strona tak boli ,że się położyć nie mogę na niej bo jakby mnie coś w środku rozrywało ,sikam namiętnie i z mega dużym parciem jak przy zapaleniu pęcherza prawie no i mega zmęczona jestem mimo ,że noc przespana...mam tak czerwone oczy i piekące ,że zmierzyłam sobie temperaturę bo myślałam ,że może gorączkę mam no ale nic... idę zaraz spać ciekawe jak się noc zapowiada.Tż jutro na 12h do pracy i mam stresa.

Co do humorków to też u mnie ciężkie fazy współczuje tżtowi hehe ale chipsy Ani mnie rozwaliły bo ja bym chyba tżta udusiła

Morelle wcale się nie dziwię ,że tak zareagowałaś to już 9 msc jesteśmy zmęczone mamy coraz więcej dolegliwości a Ci by sobie na piwko latali jak gdyby nigdy nic...
mojemu jeszcze wolno wieczorami drinka wypic, ale ja do terminu ponad miesiąc mam wiec niech korzysta. potem bedzie przymus trzeźwości haha

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Haha dobre

Ja bym tam sobie sama wpisała w kartę ciąży Ale w kwestionariuszu też mam. Kazał mi też o tym pow na izbie przyjęć, żeby od razu zaznaczyli w karcie pobytu.

Oj oj Chilli trzymam kciuki za jutro!

Widzę, że już mamy dość. Ty, Sam i ja. Wybitnie chciałabym być już po.

Mój tż dziś stwierdził, że mam ogromny brzuch hehehhe chciałam sobie kupić jedną dłuższą bluzkę, ale po przymierzeniu 2 w hm miałam już dość.
po co Ci bluzka? na 2tyg? ubierzesz ją kilka razy. daruj sobie męczenie sie w przymierzalniach odpoczywaj!

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Tez bym się popłakała

Fajnie ze byli pomocni z tym ze ja już mam tez nakaz oszczędzania się, a do ikei w krk przez korki to mam praktycznie dwie h drogi dodając ogarnięcie córy i niesienie zakupów to chyba za dużo. Z mężem było by mi dużo łatwiej i na spokojnie ale mój mąż reaguje na ikeę jak 99% mężczyzn - jak nie musisz koniecznie to po co? Popatrzeć? Pospacerować? A nie możesz przez internet zamówić?

Dziś dużo pisałyście o torbach, moja tez jeszcze nie spakowana miałam dziś wykonać ten ambitny plan ale się nie udało

no to fakt, skoro 2h drogi w jedna strone to masz wycieczke na pół dnia! tez bym sie nie decydowala sama jechac.
ja mam jakies ~30km

Cytat:
Haha Anna to u mnie to samo tż żarłok jak sobie coś kupie albo kupie po rowno i szybko nie zjem to sie czai na moje albo zjada dziadyga.A mnie jak najdzie ochota i patrze do szafki a tam pusto to normalnie awantura gotowa.

haha u mnie też ostatnio podobne problemy smakołykowe ostatnio zjadł mi nachosy kukurydziane a potem powoedzial - a bo nic innego bezglutenowego nie bylo na wieczor, a ty juz i tak spałaś!

w szpitalu do wycierania dziecka u nas wymagają duzej pieluszki tetrowej, nie ręcznika. ale co szpital to inne zasady...

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Jon tylko trochę!

Vadi Aa takie tam pier.doły komodę, stolik to przewijania, przegródki do szuflad, kocyk, wieszaki, kubki, patelnie, garnek, firanki..
Tz wziął mi uszaka

Xzora dzięki

Minini Ok
Wyżej napisałam

no to pokój dziecięcy prawie wyposażony po zakupach!

morelle - dziekuje jutro poczytam i dodam fotki z dziesiejszego backstage
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 23:44   #3700
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
O to mój termin porodu

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Ej ale mam nadzieje że nie na wszystkie rodzące bo ja w proszku a bede miesiąc przed terminem z kolei mój tż ma wtedy urodziny ale myślę że nie będzie chciał takiego prezentu

Morelle, Anna też bym się poplakała

Nas dziś moja sis zapraszala na grila ale niestety moj tż jutro pracuje,jeszcze nie na miejscu tylko na wyjeździe i wróci późnym wieczorem więc odpuscilismy ale ale nie powiem przykro mi było odmówić.

Moja mała już musi miec bardzo ciasno bo kazdy jej kopniak mnie boli. I brzuch mnie pobolewa okresowo.

Grilla tez by mi było szkoda ostatnio najbardziej mi smakuje z grilla kaszanka

Cytat:

Mój tez tak robi chowam słodycze a i tak znajdzie nieraz coś zje a ja za 2 tyg mam ochotę a potem zdziwko a on już zapomniał o tym

Cytat:
Jon tylko trochę!

Tz wziął mi uszaka

Xzora dzięki

Minini Ok
Wyżej napisałam

Ale dużo rzeczy wzięliście proszę o fotki ten 07.07. tez bym chciała na porod

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Jeny ja znów zasnęłam
Znów nie będę mogła spać w nocy. Poszłabym dalej spać ale Tz pojechał do pracy wiec muszę się zająć starszym synem. Póki co oglądamy pociągi z lego na yt , Zaiscie tylko na tyle mnie stać.
Zjadłam bułkę i chyba zjem jogurt. Tz mi kazał zjeść kurczaka, ale nie mam fazy. Muszę złożyć stertę prania i tez nie mam siły. Mały mój tez dziś len aż zaczynam się stresować. Aczkolwiek jak ruszę brzuch to mnie kopnie lub się wypnie, a tak to nic.

AnnaPaula - Hahahaha dobra jesteś pewnie mina Tz bezcenna

Ja pomalowałam sobie 3dni temu paznokcie ma baby blue ale mi się nie podobają i chyba sobie zmienię na jakiś nude.

TZ zdziwil się i to bardzo
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 23:54   #3701
taedio
MerDer 4ever

Lipcówki 2017 cz. 6

Minini zrobię fotki jak juz wypakujemy wszystko i ogarniemy
Może akurat nam sie uda tak urodzić

Stary 2017-06-17, 00:01   #3702
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
to mamy tą samą diete! po sniadaniu truskawki, przed obiadem truskawki, po obiedzie ciasto z truskawkami, na przekąske truskawki, do kolacji... truskawki!!! ale tak krótko w roku jest na nie sezon że muszę sie ich najesc na caly rok

mojemu jeszcze wolno wieczorami drinka wypic, ale ja do terminu ponad miesiąc mam wiec niech korzysta. potem bedzie przymus trzeźwości haha
Ja juz poprosiłam rodziców że powoli mają kupić mi zapas to sobie zamroze. Bo nie zdążę się najeść. A nie wiem jak mala bedzie reagować jak będę karmić i zajadać się truskawkami.

Moj mąż powiedział że za nim pojedzie na porodowke to drinka sobie trzasnie na rozluźnienie.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
O to mój termin porodu
To my razem pojedziemy.

Chociaż u mnie ostatnio koncert życzeń jest co do porodu.
Mama chciała w swoje imieniny ale to za wcześnie bo musiałabym dzisiaj i powiedziała małej że ma siedzieć w brzuchu.

Tata że do 2.07 bo 3 jadą na urlop i on chce mieć troszkę spokoju bo co ze mną będzie.

Mąż mówi że od piątku po poludniu do poniedzialku rano. Tak jak bedzie na miejscu.
Stary 2017-06-17, 00:07   #3703
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Ja juz poprosiłam rodziców że powoli mają kupić mi zapas to sobie zamroze. Bo nie zdążę się najeść. A nie wiem jak mala bedzie reagować jak będę karmić i zajadać się truskawkami.

Moj mąż powiedział że za nim pojedzie na porodowke to drinka sobie trzasnie na rozluźnienie.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

To my razem pojedziemy.

Chociaż u mnie ostatnio koncert życzeń jest co do porodu.

Mama chciała w swoje imieniny ale to za wcześnie bo musiałabym dzisiaj i powiedziała małej że ma siedzieć w brzuchu.

Tata że do 2.07 bo 3 jadą na urlop i on chce mieć troszkę spokoju bo co ze mną będzie.

Mąż mówi że od piątku po poludniu do poniedzialku rano. Tak jak bedzie na miejscu.

Ja znowu mam się wstrzymać tydzień przed terminem bo mojej kuzynki położnej nie będzie ten piątek 07 mi najbardziej pasi wiec trzeba zaciskać nogi
Stary 2017-06-17, 00:35   #3704
emmos
Zakorzenienie

Nadrabiam Was od 23, ale musiałam sprawdzić czy wszystkie w dwupaku

U mnie dziś byłby pełen relaks, gdyby nie fakt że zasłabłam podczas zabiegu na twarz juz myślałam że muszę przerwać ale dostałam wody i okna zostały otwarte i przeszło. Wystraszyłam się bardzo i kosmetyczka chyba też.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Za to ostatnio prawie codziennie chce mi się ryczec, nie nadaje się do żadnych spacerów, bo się strasznie szybko męczę i ciągle chce mi się siku, a od siedzenia w domu, nawet produktywnego, dostaję już ostrego pierhdolca nawet do kina nie mogę iść, bo mały się strasznie stresuje jak jest głośno :/ także zupełnie nie wiem, co ze sobą robić

Jeszcze chwilka i wszystko wróci do normy. Tulę Cię, nie płakaj mi już

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Mowi ze moj tz nic nie umie (po tesciu, pisalam kiedys ze czlowiek po wypadku i najchetniej spedza caly dzien w fotelu przy tv), ze lepiej jakiegos murarza zatrudnic zeby porobil na podworku itp itd. Dosc ze tz przychodzi po ciezkiej 10godz pracy do domu to sciane wymurowal po godzinach siedzial do 22 i robil.a teraz trzeba otynkowac i ten juz twoerdzi ze on tego nie zrobi. A nawet jeszcze nie zaczal bo nie ma kiedy. To ten chce obcych ludzi wpuscic a tu auto stoi tu jakies narzedzia. A wiem ze on pilnowac nie bedzie caly dzien. Do mnie sie czepia ze to zle tamto zle. Ogolnie wszystko jest zle bo on by lepiej zrobil.
A najbardziej wkurza mnie to ze do mnie sie dowali do tz sie dowali do tescia i tesciowej ale do szwagra i jego zony juz nie. Mieszkali z nim okolo 7 lat nigdy na kawe nie zeszli a zawsze tacy dobrzy byli na kazda okazje 1tys im rzuci.. A teraz jak my mieszkamy to nam wchodzi do mieszkania do 7 rano bo on smalec chce i nawet nie zapuka.

Współczuję, że przy tym wszystkim jeszcze dziadkiem musisz się stresować. Może powiedz mu coś tak żeby w końcu zrozumiał, że jest upierdliwy?

Cytat:
wybacz
No właśnie nie chce mi sie ani sorbeta ani nic jestem zła bo wyprałam pieluchy, miało byc słońce a tu mi deszcz zaczął padać

Narazie tylko gondola bo spacerówka została w aucie cieszę sie, że wzięliśmy bebetto bo okazało sie, że gondola składa sie na płasko! do naszego małego auta jak znalazł Załącznik 7111766

Taedio super wózek nie zapomnij przywitać się jutro z Edziem

Cytat:
Vadi gratuluję!

Taedio fajna bryka

Ja już po. Ledwo zyje. Wróciłam taxi bo moje dziecko szału dostało.

W Luxmed dostałam skierowanie do szpitala. Ale kazała mi się pojawić za tydzień. Godzina taka, że mi kompletnie nie pasuje. Zarejestrowalam się, ale raczej odwołam.

Gin nie umiała znaleźć kości udowej. Trwało to dobre 10 min. Wg niej waga 2840g.

Na ktg skurcze ok. Nie więcej niż 60. Za to pestka dostała szału. Położna pow że to charakterne dziecko. Nie podobal jej się czujnik. Non stop w niego uderzala. W życiu tylu ruchów nie zarejestrowałam przez 20 min.

U mojego gin dużo info. Jednak będę lipcówką pow, że szyjka twarda. Główka wysoko. Więc nie chciałby tak szybko robić mi cc. 30.06 mam mieć wizytę. Dobrze, że nie odwołałam. Wtedy mi da skierowanie do szpitala. Mam się też pojawić za tydzień. Przed każdą wizytą ktg.

IP 03.07. Cc 04.07. Chyba, że zechce szybciej wyjść.

Wg jego usg 3040g. Więc różnica duża. Także nie wiem już ile ma.

Vadi co do tego zrośniętego kręgu - kazał mi wziąć opis tego badania. Muszę poszukać. Mi to wyszło na rezonansie.

03.07 przyjdzie do mnie aneztezjolog na wywiad. Mam mu to pokazać + info o uczuleniu na peniculicę. Wtedy on zdecyduje czy będę mieć miejscowe znieczulenie czy calkowite.

Przy całkowitym inaczej robią cc. Szybciej muszą dziecko wyciągnąć.

Co do wkucia - pozycja zależy od aneztezjologa - jak mu wygodniej.

Cewnikowanie jest po znieczuleniu.

Jak chce tą salę o powyższonym standardzie mam przypomnieć mojemu lekarzowi to mi zarezerwuje. Jeśli będzie wolna.

Pierwsza dobę po cc i tak muszę spędzić na 4-5os sali pooperacyjnej. W teorii wyszlabym w sob 08.07.

Jeśli chodzi o pestkę to wszystko ok. Przepływy i pomiary.

Zapisałam się też do niego 6 tyg po porodzie na kontrolę.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Jon piękna torba!

Uważam, że masz super lekarza skoro taką decyzję podjął. A Pestka najwyraźniej polubiła lipcówki, skoro chce na nas zaczekać

Cytat:
To i tak mają dobrze bo moja mama też ma 3 rodzeństwa. Dziadków zabrała ze wsi. 10 lat w dużym pokoju miałyśmy 2 łóżka szpitalne. Plus mamy kanapa. My z sis w drugim pokoju. Babcia warzywo. 24h na dobę sama się zajmowała. A wszystko wczesniej zostało przepisane na jej najstarszą siostrę. Która mieszka we wro. .. nawet na pogrzebie nie była. 3 domy i mnóstwo ziemi przepisala na swoją córkę. Moją kuzynke. Domy to już przez nią ruina. Teraz jak byliśmy w górach pojechaliśmy tam bo chcialam mężowi pokazać gdzie byłam chrzszczona ect. Dobrze, że nie weszłam do stajni bo była tam odcięta głowa barana. Wszędzie dramat.

Także wiem jak to jest zajmować się tyle lat dziadkami. Odor moczu itd. Ja pow swojej mamie, że przepraszam ale jakby co to ja się nią nie zajmę.

Maskara z tym co piszesz.

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Boze jak mnie od wczorajszego wieczoru boli krocze :/ ciezko nogi przestawiac. Boli nawet jak leze a najbardziej jak mala rozpycha sie. Pewnie jest bardzo nisko

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Bardzo ladny u mnie tez na plasko gondola sklada sie

Współczuję bólu

Cytat:
Ja się wczoraj poryczalam bo mąż zjadł chipsy które sobie kupiłam bo miałam smaka na nie i mnie nie poczęstował żebyście widziały jego minę

Przepraszam, ale uśmiałam się z Twojego płaczu

Cytat:
aaa 24 .06 jest księżyc w nowiu podobno może podziałać na rodzące.Bo nów ogólnie działa oczyszczająco na organizm.

To ja w poniedziałek spakuję torbę

Stary 2017-06-17, 01:51   #3705
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Nadrabiam Was od 23, ale musiałam sprawdzić czy wszystkie w dwupaku

U mnie dziś byłby pełen relaks, gdyby nie fakt że zasłabłam podczas zabiegu na twarz juz myślałam że muszę przerwać ale dostałam wody i okna zostały otwarte i przeszło. Wystraszyłam się bardzo i kosmetyczka chyba też.

Współczuję, że przy tym wszystkim jeszcze dziadkiem musisz się stresować. Może powiedz mu coś tak żeby w końcu zrozumiał, że jest upierdliwy?

Taedio super wózek nie zapomnij przywitać się jutro z Edziem

Uważam, że masz super lekarza skoro taką decyzję podjął. A Pestka najwyraźniej polubiła lipcówki, skoro chce na nas zaczekać

Maskara z tym co piszesz.

Współczuję bólu

Przepraszam, ale uśmiałam się z Twojego płaczu

To ja w poniedziałek spakuję torbę

Ee tam nie ma się z czego śmiać ale jak już się popłakałam to wiedziałam ze przesadzam będzie co wspominać

Spałam pół dnia a teraz skończyłam ostatnie prasowanie może zasnę teraz
Stary 2017-06-17, 03:32   #3706
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Nonie, mój mąż ma taki ból dupska jak tylko wspominam o Ikei że hej:/ biorę niedługo mamę i same jedziemy bo jak się mam go prosić to dziękuję.

W ogóle po tak długiej rozłące myślałam że będzie miłość i w ogóle a tymczasem sama obecność jego mnie wkur***.

Ja chcę 17.07;p

Jak jechaliśmy kiedyś do krk z myślą o ikei to w końcu wyszło na to ze wziął z nami swojego młodszego brata i poszli do aquaparku w tym czasie co ja zaliczyłam ikełę ale fakt, mnie nie cieszą zjeżdżalnie a jego chodzenie po sklepach wiec się dogadaliśmy wtedy

Cytat:
Mój sam w ikei dokłada milion rzeczy a to kubek itp

Ewenement mój chciał moje kochane wysokie kubki z ikei ostatnio wywalić bo on z nich nie pije i mu zawadzaja w szafce

Siku mnie obudziło, teraz zasnąć nie mogę a to jedna z pierwszych nocy ostatnio gdzie córa póki co śpi w miarę spokojnie, zamiast korzystać to jak na złość nie usnę. Zęby czwórki jej idą i tak nam ostatnio popalić daje ze szok, jak to będzie jak jeszcze dojdą karmienia małego to nie ogarniam

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 05:13   #3707
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Gratuluje zamknięcia wyprawki!
Tez mam takie uczucie od kilku dni ze nie wiem co ze sobą zrobic, do niczego sie nie nadaje. Wychodzić mi sie nie chce, bo albo mnie kregoslup bedzie bolał, albo mi bedzie duszno.
A chyba jednak trzeba sie zmusić. Dzisiaj z TZ mieliśmy aktywny dzien - wyjechaliśmy o 14.00, a wróciliśmy przed 21.00 i kurcze jakoś dałam rade. Zaliczyliśmy tez warsztaty z pierwszej pomocy dla noworodków.

Na początku sie balam, bo położna mówiła zeby nie ćwiczyć parcia. Teraz bede próbować, bo juz 37tydz, ale on sie tak przysysa ze muszę go rozluźnić zeby wyjąc.

Ech, najlepiej słowa dziadka wpuszczać jednym uchem a drugim wypuszczać. Super zakupy!

Brawo za wozek, super sie prezentuje!

Śliczna! Teraz jeszcze bardziej sie nie mogę swojej doczekać!

Idę nadrabiać dalej

Jestem bardzo zadowolona z tej torby, ma mnóstwo przegródek no i jest śliczna

Jesteście nocne marki i jak idę wcześniej spać to potem mam kilka stron do nadrobienia!

Stary 2017-06-17, 05:25   #3708
pestycyda
Zakorzenienie

Darietta, a mała i tak wyjdzie jak będzie chciała:p

Sam, siły i wytrwałości dzisiaj

Emmos, współczuję omdlenia

A ja po powrocie do domu znowu mam problemy ze spaniem. Chyba się muszę przyzwyczaić. TŻ wstaję do pracy to nie ma bata żebym się nie obudziła jak się kręci po domu. Heh..

Stary 2017-06-17, 05:36   #3709
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Darietta, a mała i tak wyjdzie jak będzie chciała:p

Tego wszyscy są świadomi że zrobi to w najmniej oczekiwanym momencie. Ale ona już szykuje się od 21 tygodnia i pcha się do wyjscia i troszkę udało mi się ją wychamować. Więc dlatego tak mówią że mam w razie co nogi zaciskać.
Stary 2017-06-17, 05:47   #3710
pestycyda
Zakorzenienie

Widzę że nie tylko ja nie śpię.

Apropo zdrowych produktów o etykiet. Kupiłam w Kauflandzie ichniejsze bio jogurty bo Bakomy się skończyły. Patrzę w domu a tam skrobia:/

Stary 2017-06-17, 07:01   #3711
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Ej ale mam nadzieje że nie na wszystkie rodzące bo ja w proszku a bede miesiąc przed terminem 😂 z kolei mój tż ma wtedy urodziny ale myślę że nie będzie chciał takiego prezentu 😛

Mój tz też ma urodziny 24.06
Ja też mam już dość, wszystko mnie boli, dłużej niż 5min stać nie mogę bo nogi odmawiają posłuszeństwa, nogi i ręce puchna. A wgl to mam zamiar rodzic teraz we wtorek 20.06 jak mi zdejma pessar Tak sobie zaplanowałem i to jest moje chwilowe marzenie.

Edytowane przez nulkaa3
Czas edycji: 2017-06-17 o 07:32
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 07:11   #3712
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Vadi i xzora też tak mam
Dziś się poryczalam (?!) Bo mąż jutro chciał iść na piwo do sąsiada. .. poczułam się opuszczona i zła, że nie myśli o mnie.
Cudowne hormony!
Oj, tak, codziennie ostatnio i z każdego powodu

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Za to śniło mi się, ze byłam na porodówce z horroru i ze sale były brudne w odchodach i krwi a na jednym fotelu leżała dziewczyna która się trzęsła a z krocza jej leciała krew i się obudziłam na szczęście.
Kto da więcej?!
Dobre

Mi się dzisiaj śniło, że oglądałam teledyski disco-polo (oczywiście mój mózg sam je produkował), w jednym był wąsacz i babka w średnim wieku, jak się obudziłam, pamiętałam dokładnie melodię

Cytat:
U mnie dziś cały dzień ataki astmy. Niech już przestanie padać! Będę musiała spać na siedząco... masakra ;/
bardzo współczuję :/

Cytat:
Mało brakowało a bym udusiła foch poszedł. Stację benzynową mamy blisko domu z marketem i restauracją 24h i mu groziłam ze zaraz będzie musiał jechac dziś przywiózł 2 paczki plus nutellę która tez wzięłam bo ostatnio miałam chęć ale zjadł
Widzę, że Twój mąż lubi życie na krawędzi też bym zamordowała

Cytat:
Tz wziął mi uszaka
uszaki rządzą, nasz póki co stoi w salonie i ciągle jest do niego ludzko-kocia kolejka, już wiemy, że trzeba będzie kupić 2. specjalnie do salonu

Cytat:
Też bym sobie chętnie trzasnęła

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość

Kurde balans, strasznie mi puchną dłonie i stopy, nawet po nocy i wypitej wieczorem pokrzywie czuję, że są aż sztywne, a dzisiaj czeka mnie tyle latania. W planie na dziś: Lidl -> spotkanie z koleżankami -> Leroy Merlin -> Ikea -> Decathlon -> reanimacja Dobrze chociaż, że nie ma upałów.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 07:19   #3713
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny jak czytam o waszych dolegliwościach to jestem przerażona chyba nie mam szans na pionizacje po takim lezeniu. Wczoraj po moich jękach i problemach z podnoszeniem mąż mi się pyta jak ci pomóc a ja do niego dobij mnie.

Nie posłuchał. a niby zachcianki kobiet w ciąży powinny być realizowane.
Stary 2017-06-17, 07:47   #3714
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Widzę że nie tylko ja nie śpię.

Apropo zdrowych produktów o etykiet. Kupiłam w Kauflandzie ichniejsze bio jogurty bo Bakomy się skończyły. Patrzę w domu a tam skrobia:/

Z piątnicy są okej, w kauflandzie tez mają. Nie bio, ale skład dobry

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 08:00   #3715
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Piękne zakupy! Wozek, ubranka i torba

Mała super ze jesteś w domu teraz masz leżeć a nie pracować inaczej będzie klaps w tylek

Ja wpadłam do hm i kupiłam body i komplecik body 10 zł a komplecik 3 czesciowy 20zl ale oczywiście dla córki tez nabralam tak ze 150zl poszloale matka zadowolonaZałącznik 7111996

Świetnie ubranka i ceny bardzo okazyjne!

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
A oto fura Bartosza vel Brajanusza

Załącznik 7112091

Załącznik 7112096

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Super wozek, gratuluje!

Taedio - odnośnie postu Halify czy jak jej tam - mam nadzieje, ze tyczy sie to USA. Nasze warzywa i owoce są duzo bardziej naturalne, a tam to jak pisze Samantha zeby zjeść coś normalnego trzeba kupować organic i są słoiczki organic.

Minini - cieszę sie, ze jesteście tak zadowoleni z sesji i ze synek ładnie współpracował. Zdjęcia na pewno wyjdą niesamowite.
A co do mojego snu - no wlasnie kolacja była typowa bez żadnych prochów

Samantha - strasznie współczuje ci złego samopoczucia i wymiotów. I tak jestes bardzo dzielna i juz nie duzo Ci zostało. A teściowa niezłą akcje zrobiła z tym budzeniem was o 8.00!

AnnaPaula - mi na szczęście jedzenie sie nie cofa.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 08:01   #3716
Samantha7
Zakorzenienie

Ja leżę i płacze. Tak mi boli prawy bok pleców , ze chyba zejdę. Do tego jest mi poprostu smutno i zle jakoś
A na dokładkę sąsiadów synek zaczął tak wiszczec i płakać, ze masakra. Mam ochotę w takich momentach pójść zobaczyć co się dxieje, ale wiem ze to normalni ludzie. Ten ojciec się go pytał hej co ci jest co z tobą się dzieje? Słyszałam w łazience. Może mały ma takie zle sny. Moze zeby :/ on ma Ok.2latka jakoś.
Mój starszak tak nigdy w nocy nie płakał strasznie. Budził się owszem z płaczem, ale zazwyczaj wracał do normy zaraz jak do niego przyszliśmy .
W ogóle mój maluszek jakiś leniuszek cały dzień . Może przez moje samopoczucie. Co jakiś czas mnie kopie ale nie szaleje już tak , bardziej nogami i rękoma jakby się wypina.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 08:03   #3717
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Mój tz też ma urodziny 24.06
Ja też mam już dość, wszystko mnie boli, dłużej niż 5min stać nie mogę bo nogi odmawiają posłuszeństwa, nogi i ręce puchna. A wgl to mam zamiar rodzic teraz we wtorek 20.06 jak mi zdejma pessar Tak sobie zaplanowałem i to jest moje chwilowe marzenie.

no to może coś z tego będzie to moja data książeczkowa ja też się modlę żeby już urodzić.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Oj, tak, codziennie ostatnio i z każdego powodu

Dobre

Mi się dzisiaj śniło, że oglądałam teledyski disco-polo (oczywiście mój mózg sam je produkował), w jednym był wąsacz i babka w średnim wieku, jak się obudziłam, pamiętałam dokładnie melodię

bardzo współczuję :/

Widzę, że Twój mąż lubi życie na krawędzi też bym zamordowała

uszaki rządzą, nasz póki co stoi w salonie i ciągle jest do niego ludzko-kocia kolejka, już wiemy, że trzeba będzie kupić 2. specjalnie do salonu

Też bym sobie chętnie trzasnęła

Kurde balans, strasznie mi puchną dłonie i stopy, nawet po nocy i wypitej wieczorem pokrzywie czuję, że są aż sztywne, a dzisiaj czeka mnie tyle latania. W planie na dziś: Lidl -> spotkanie z koleżankami -> Leroy Merlin -> Ikea -> Decathlon -> reanimacja Dobrze chociaż, że nie ma upałów.
Pij mega ilośći wody pod pęknięcie dosłownie.Ja miałam to samo ostatnio

Dziewczyny ja już nie wiem ile to będzie trwało ale naprawdę drugi tydzień się bardzo męczę a od wczoraj znowu boli mnie łono i mam taki ucisk na pęcherz ,że aż boli.
Koleżanka chcę pazury i henne ale nie wiem czy dam radę masakraa a hajs potrzebny.
Dziewczyny mojemu tżtowi powiedzieli w pracy ,że jak urodzę to ma 2 dni okolicznościowego a później może wziąć l4 na nas ale jak to zrobić orientujecie się ?w szpitalu mu wypiszą?czy musi iść do rodzinnego poza tym jak do rodzinnego to z czym przecież jeszcze nie będzie mieć aktu urodzenia...
Stary 2017-06-17, 08:16   #3718
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

Świetna!

Btw. Jak będziecie przechowywać spacerówkę? Zostawiacie w folii? Może jakiś karton? W domu czy np w piwnicy?
W kartonie zapakowaną w środku folię i na strychu.

Cytat:
O fuck, przegielam że sprzątaniem. Leżę i kwicze;/

Mój kot nasłuchuje przy pralce. Ciekawe czy nic się nie leje bo rury były wymieniane. Kiedyś jak tak nasluchiwal w jednym miejscu na podłodze to okazało się że pod nowymi kaflami jest stary kabel i ciągle nam korki wywalalo po zmianie elektryki. Kot po tym wydarzeniu został ochrzczony pierwszym majstrem tego domu.

W każdym razie jak gdzieś rura poszła w ścianie to jesteśmy w du***.

Na pewno jest wszystko dobrze, a kotek musi profilaktycznie sprawdzic. Ze sprzątaniem nie przeginaj.

Darietta - ja nie biore aparatu

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 08:16   #3719
taedio
MerDer 4ever

Emmos mam nadzieje, że czujesz sie juz lepiej może cukier Ci spadł?
Dzięki!
Edziak przyleci do nas jak tylko przekroczymy próg tacy niedobrzy a pies dalej nas kocha

Nonie Haha to my tylko dokładamy do tych szafek

Vadi czekam na fotki podnóżek tez macie?
Pracowity dzień sie zapowiada, tylko nie przesadzaj

Xzora No artykuł dała tylko amerykański, nie wiem jak z polskimi źródłami.

Samantha mam nadzieje, że niedługo urodzisz a lekarz bada Ci szyjkę wgl?

Chilli l4 rodzinny może nawet wypisać zależy na jakiego sie trafi. Gin tez chyba może

Stary 2017-06-17, 08:18   #3720
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Śnił mi się dziś pierwszy raz synuś ,był taki śliczny cały tż ze zdjęć noworodkowych był ciężki jak na 4kg a w książeczce wpisali 2800 i 10pkt , ja nie wiem czemu ale nie byłam z nim w szpitalu i odbierał Go mój ojciec i pierwszą noc moja mama się nim zajmowała bo mnie nie było i dała małemu butle z mm i jak przyjechałam rano to on nie chciał piersi i ja się tak zdenerwowałam na mamę się wydarłam i on w ogóle wolał moją mamę... schizooo tak się zdenerwowana obudziłam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości