|
|
#3751 | |
|
MerDer 4ever
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
Myślę, że jak lekarz jest spoko to bez problemu wypisze po porodzie SN tez można dostać. Nie raz kobieta po SN jest bardziej poszyta niż po ccWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Bojciu coś sie wbić nie mogę, żeby Was pocytować i pisać... Ale nadrabiam ![]() Nonie Słodka niunia Darietta Ja mam szarą gondole... ale spacerówkę mam.koloru Denim... coś jak kolor wozka meji mi ![]() Meja Fajowy! Minini U nas też pada, wczoraj to.jakieś oberwanie chmury było... Pogoda na sen jak dla mnie. Przyszła mi ta torba, fajna jak.na tę cenę... tylko nie wiem jak.mam. Ja zamontować bo pas nie jest przystosowany ![]() Muszę też koniecznie zarobić coś z włosami....moze lekkie ombre lub ściąć? Nie.mam.weny i.pomysłu... może mi coś podpowiecie?? Zjadłam właśnie zamiast obiadu truskawki pogniecione ze śmietaną i miodem pycha!A.no i zapomniałam Wam napisać, że w szpitalu na IP spotkałam kuzynkę, początek ciąży i.plamienie. dostała leki i zalecony odpoczynek. Niestety dziś w nocy poroniła i już jest po zabiegu. Przykro mi mam nadzieję, że w krótce znów im się uda. No i koleżanka urodziła synka Tymonka, CC, 3750 i 55 cm śliczny jest ![]() No i witam się w 37t Sorki za słabe foto :/ 1497701129759.jpg1497701220271.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin również nie wystawi przy sn. Przy 1 dziecku cc obaj gin mi pow, że nie wystawiają. W szpitalu też nie. Natomiast pediatra może wystawić na dziecko jeśli coś mu jest. Także wszystko zależy od lekarza.
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych zakupów i odbioru wózków ![]() Pestycyda Twój kot to mistrz może zacznijcie na nim zarabiać jak taki specjalista od usterek ![]() Morelle ja miałam dzisiaj pierogi z czereśniami pokaż brzuszek! Vadi dobry sen Chilli a to mama chociaż Wincent był śliczny ![]() Samantha strasznie Ci współczuję jeszcze trochę ![]() Siil koniecznie pochwal sie po zakończeniu prac ![]() Mnie wczoraj tak rozłożylo, że o rany. Ciągle smarkalam, kichalam, kaszlalam Mały tak sie wiercil od tego wszystkiego, brzuch ciągle spięty, jak miałam długie napady kaszlu to go czułam tak nisko, że gdyby gin na pn wizycie powiedział, że czuje główke czy rozwarcie jak niektóre macie to bym myślała, że zaraz wyjdzie na świat na szczęście byla szyjka twarda i zamknięta ale ewidentnie wczoraj oboje się meczylismy. Za to w nocy spalam 11h! Z przerwą na jedno siku. Już nie pamiętam kiedy tyle spałam. Dzisiaj lepiej czuje sie tylko bardzo osłabiona i oczy mam jak królik. Aaaa i mi też smakuje herbatka z liści malin Dzisiaj będę leżeć i może jakaś komedie bym obejrzała polecacie coś? |
|
|
|
#3756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mała a co tam masz na pierwszym zdjeciu? Jakąś kosmetyczkę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziś zjedlismy ostatnie czereśnie. Jak się czujesz? Później zrobię foto bo nie mam siły podnieść się z łóżka.
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, urlop ojcowski - o tym mówicie - przysługuje ojcu po urodzeniu się albo przysposobieniu dziecka. Może go wykorzystać w ilości 14 dni (w tym też podzielić na dwie części po 7 dni) do ukończenia przez dziecko 24 miesięcy. Wniosek trzeba złożyć do 7 dni przed rozpoczęciem urlopu, okres płatny 100%. To jest jedna sprawa.
Druga sprawa to opieka brana na żonę po porodzie w ramach 80% zasiłku opiekuńczego. Też może trwać max 14 dni, zwolnienie może wystawić lekarz ginekolog, lekarz podczas wypisu czy nawet lekarz rodzinny, jeśli istnieje podejrzenie, że kobieta będzie wymagała pomocy przy opiece nad dzieckiem (i tu wchodzi wszystko i zależy od gestii lekarza - cesarka, ciężki poród naturalny, szycie po porodzie, podejrzenie depresji poporodowej, wszelkie powikłania, brak innych osób do opieki nad kobietą po porodzie). Takie zwolnienie może wziąć też partner (tzn. brak ślubu, ale wspólne dziecko). |
|
|
|
#3760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety firma mojego męża co innego ma sie na umowie i co innego do ręki. A też więcej urlopu nie dostanie. A chce zeby pozniej w swieta z nami był. Bo pierwsze we 3. |
|
|
|
|
#3764 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Meja fajna bryka!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle ja pierwszy raz jadłam takie pierogi
babcia zrobiła pyszne!A czuję się znacznie lepiej ![]() Darietta ja bym brała taka wanienke umylabym, przelała wrzątkiem i już ![]() Mała śliczny brzuszek
|
|
|
|
#3766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
kocham te pierogi. To dobrze, że już lepiej ![]() Jon proszę nie oceniać
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Ze śmietaną bez cukru
lubię tak bardziej kwaśne
|
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Tez pyszne
mniam
|
#3769 |
|
MerDer 4ever
|
Tez mam truskawki ale nie mam śmietany!
Tz meczy sie w pokoju młodego z włącznikami i gniazdkami od godziny a mi sie chce śmiać jak słyszę co gada pod nosem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Haha dobre
|
#3771 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a twoje włoski są piekne, ja bym nieco skróciła tylko i nadała jakiś kolor dla połysku. coś czego po porodzie zaraz nie bedziesz musiala iść poprawiać odrostów. do torby zamowilam sobie na ali mocowania - taki hak montowany na rzepie do rączki. jak znajde link to ci wysle. moj mutsy nie ma zadnych mocowań na torbe. Cytat:
Cytat:
wczoraj ustalilismy ostatecznie kolor blatu w kuchni. i czekamy! bede miala jedną pustą sciane w kuchni, chce na niej tylko mały stolik z dwoma krzeslami i zastanawiam sie czy nie dac tam jakiejś mega kontrastowej tapety? cala kuchnia bedzie biala fronty i ściany + blat w kolorze dębu i podłoga podobna - płytki imitacja dębu. macie jakies pomysły? bo mnie juz od oglądania tapet oczy bolą.. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- wrzucilam do klubu 2 fotki z backstage wczorajszej sesji. foto z daleka, ale sukienki widać. i syna
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Mama piecze ciasto z truskawkami i gotuje gołąbki 😍
A ja czekam na Męża ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Ja z tel nie widze klubu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
To na priv i wpadaj 😀
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
Karoliniusia ja tez z telefonu tylko, do klubow wchodze przez przegladarke normalnie.. nie da sie inaczej
|
|
#3776 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
Byłam z tatą na festiwalu food trucków i pojadlam trochę. Frytki, jakiś burger z mnóstwem warzyw i owoce w czekoladzie. Objadlam się jak świnka ale za to mała szaleje po takim jedzonku
|
|
|
#3777 |
|
MerDer 4ever
|
Eh jedziemy do teściów. Bedzie zabawa, bedzie sie działo..
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie spałam.dwie godziny, organizm potrzebuje chyba ...lub sie przyzwyczaił do szpitalnego klimatu
![]() Minini Gdybyś znalazła ten.link było by super![]() Idę robic pan cakes. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.

jak jest zdrowe to nie dostanie.

pycha!
mam nadzieję, że w krótce znów im się uda. 

na szczęście byla szyjka twarda i zamknięta ale ewidentnie wczoraj oboje się meczylismy. Za to w nocy spalam 11h! Z przerwą na jedno siku. Już nie pamiętam kiedy tyle spałam. Dzisiaj lepiej czuje sie tylko bardzo osłabiona i oczy mam jak królik. 

kocham te pierogi.
było by super