Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-17, 17:04   #3781
taedio
MerDer 4ever

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
nie szalej tak z radości

Szkoda, że w ciąży nie wskazane :p

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-06-17, 17:07   #3782
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
A ja właśnie spałam.dwie godziny, organizm potrzebuje chyba ...lub sie przyzwyczaił do szpitalnego klimatu

Minini
Gdybyś znalazła ten.link było by super

Idę robic pan cakes.

zamowilam takie:

http://s.aliexpress.com/yAfym2Ej
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 17:25   #3783
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Mama piecze ciasto z truskawkami i gotuje gołąbki 😍
A ja czekam na Męża

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Ja z tel nie widze klubu

Widać. Bo ja tylko korzystam z tel. Wersja mobilna www
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 17:26   #3784
emmos
Zakorzenienie

Minini ale jesteś, mnie nie ma w klubie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Emmos a badałaś sie kiedys w tym kierunku?

Mi się śniło ze brałam ślub z byłym i przez cały pierwszy taniec mówiłam mu, że byliśmy z moim Tz genialną parą

Od najmłodszych lat byłam z tych, co to je z kościoła z posadzki zbierali wtedy byłam badana i ponoć taki mój urok, a teraz w ciąży to wszystko wróciło.

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Emmos uwierz mi ze juz nie raz mowilam. To nie dociera bo on wie lepiej zrobil by lepiej itp itd.

No rozumiem współczuję, szczególnie, że w ciąży takie nerwy są całkowicie niepotrzebne. Moja babcia też nam daje do wiwatu, tydzień temu wchodzę do niej, a ona zamiast jeść patrzy na mój brzuch z łyżką w górze, więc rzuciłam bez namysłu babciu ty jedz, a nie się na mnie patrzysz. Babcia w płacz i tekst, że w ogóle z nią nie rozmawiam tylko ciągle powtarzam, że ma na mnie nie patrzeć, wczoraj i dziś, żebym jej oczy zalepiła skoro nie może patrzeć,a ona się tak modli o szczęśliwe rozwiązanie....no zamarłam dosłownie, bo nic takiego jej wcześniej nie powiedziałam a wtedy też w formie półżartu ale ja widzę to trochę inaczej. Jest mi tak strasznie żal tego co się z nią dzieje, bo znam ją całe życie i wiem jakim dobrym i kochanym człowiekiem była, jak dbała o całą rodzinę, z dziadkiem byli wzorem małżeństwa, a dla mnie ich dom jest wspomnieniem szczęśliwego dzieciństwa. I dlatego wiem, że to co się z nią dzieje to po prostu starość i że ona będąc zdrowa nigdy by nikomu złego słowa nie powiedziała. Ale to też inaczej niz u Ciebie, bo to mama mojej mamy, wiec mam do niej dużo cierpliwości. Pewnie w Twoim przypadku tyle bym nie miała.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Melduję się w dwupaku! Staram się podczytywać Was na bieżąco, ale mam już takiego stresa, że to już 35 tydz. a ja w wyprawkowym lesie, że rzuciłam się w wir zakupów wyprawkowych i wykańczania pokoju dziewczyn. Na tygodniu wrzucę jakieś foty. Szyję też dla córek maskotki - super króliki: jeden z literą L, a drugi Ł - jak skończę to wrzucę. To moje pierwsze uszytki na maszynie No i jeszcze teściowie do nas przyjechali na weekend.

A w ogóle chwalę się, że zostałam w nocy ciocią! Moja siostra cioteczna urodziła piękną córeczkę - 2 tyg. przed terminem

Ja mam już taki wielki brzuchol, czuję że od porodu powstrzymuje mnie tylko to milion nie skończonych i nie kupionych rzeczy...

Gratuluję Wam wszystkich wizyt i zakupów!

Aggs piękny wózek!

Morelle fajnie, że lekarz przesunął cc i patrzy na Twój organizm czy gotowy do porodu

Minini czekam z niecierpliwością na zdjęcia!

Samantha współczuję Ci tych wszystkich dolegliwości

Super ciociu pogratuluj szczęśliwej mamie, ale dużo dzieciaczków się teraz rodzi, mega czekam na króliki

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość

Tez tak mam jak gdzieś wyjdę, gorąco mi się robi, mroczki w oczach i uszy zatkane

A miałaś już tak kiedyś czy tylko teraz w ciąży? Ja nienawidzę tego uczucia, kiedy tracę kontrolę nad swoim ciałem...

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Obowiązkowa lektura jeśli komuś zależy bardzo na kp.

Patrzcie jaką mam żabcię na łóżku
Załącznik 7112996

Haha cudowna żabka

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
A jaki kolor kupilas?

Nonie slodziaczek

A to bolid Tymcia
Załącznik 7113141

Super turbo bolid

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

A jak się dziś czujesz? Lepiej?

Dzięki Morelko dziś jest ok, to przychodzi znienacka i mija po kilku lub kilkunastu minutach. Nie jest fajne, bo gdyby stało się w miejscu publicznym to nie byłoby łatwo poleżeć z nogami w górze , no ale każda z nas musi się jak widać w ciąży z czymś zmagać.

Cytat:
Cześć dziewczyny
Bojciu coś sie wbić nie mogę, żeby Was pocytować i pisać...
Ale nadrabiam

Muszę też koniecznie zarobić coś z włosami....moze lekkie ombre lub ściąć? Nie.mam.weny i.pomysłu... może mi coś podpowiecie??

Zjadłam właśnie zamiast obiadu truskawki pogniecione ze śmietaną i miodem pycha!

A.no i zapomniałam Wam napisać, że w szpitalu na IP spotkałam kuzynkę, początek ciąży i.plamienie. dostała leki i zalecony odpoczynek. Niestety dziś w nocy poroniła i już jest po zabiegu. Przykro mi mam nadzieję, że w krótce znów im się uda.

No i koleżanka urodziła synka Tymonka, CC, 3750 i 55 cm śliczny jest

No i witam się w 37t
Sorki za słabe foto :/

Załącznik 7113146Załącznik 7113151

Dla mnie Twoje włosy są super, dlatego ja bym nic nie zmieniała ten Twój brzusio nieźle skitrany, wcale nie wygląda na duży współczuję kuzynce, niestety nie jest odosobnionym przypadkiem w dzisiejszych czasach gratki dla koleżanki, ładna waga dziecia

Stary 2017-06-17, 17:27   #3785
morelle_
Zakorzenienie

Emmos to dobrze, że dziś lepiej
Stary 2017-06-17, 17:33   #3786
emmos
Zakorzenienie

W ogóle dziś na basenie było dziecko takie około roczku, nie mogłam się napatrzeć, mój tż też zachwycony, powiedział, że z Amelką też tak będzie szalał. Tak się ten maluszek chlapał w tej wodzie, tata mu tam wariacje tworzył, a on uroczym głośnym śmiechem bawił wszystkich wokół. Urocze to było

Stary 2017-06-17, 17:36   #3787
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Mama piecze ciasto z truskawkami i gotuje gołąbki 😍
A ja czekam na Męża

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Ja z tel nie widze klubu

Karolinusia ciasto z truskawkami mmmm gdybym mogła to bym przyjechała. Ale kurierem możesz wysłać

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
A ja właśnie spałam.dwie godziny, organizm potrzebuje chyba ...lub sie przyzwyczaił do szpitalnego klimatu

Minini
Gdybyś znalazła ten.link było by super

Idę robic pan cakes.

Mała a czy ty przypadkiem nie miałaś odpoczywać!!!!!!

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
W ogóle dziś na basenie było dziecko takie około roczku, nie mogłam się napatrzeć, mój tż też zachwycony, powiedział, że z Amelką też tak będzie szalał. Tak się ten maluszek chlapał w tej wodzie, tata mu tam wariacje tworzył, a on uroczym głośnym śmiechem bawił wszystkich wokół. Urocze to było

Ja się zastanawiam czy nie iść z mała na zajęcia oswajanie z wodą bodajże od 3-4 miesiąca można iść tylko ja nie zmotoryzowana więc taxi musiałabym jechać.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 17:49   #3788
minini
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6l

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość

Ja się zastanawiam czy nie iść z mała na zajęcia oswajanie z wodą bodajże od 3-4 miesiąca można iść tylko ja nie zmotoryzowana więc taxi musiałabym jechać.
my poszlismy ze starszym synem na basen jak mial 5 miesiecy, mial straszną frajde! był z nami moj kuzyn, ktory prowadzi zajecia z pływania dla dzieci wiec pokazal nam co ijak robic z takim malenstwem w wodzie. potem juz chodzilismy sami. ale jak nie masz kogos takiego to warto na 2-3 zajecia sie takie zapisać na początku
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 18:07   #3789
Mała!
Zakorzenienie

Emmos
To dawaj do.klubu
Mi tez było strasznie żal patrzeć jak moja babcia czasami idplywa myślami, teraz moja mama.robi się taka wrażliwa. Trzeba to po.prostu zrozumieć i.nauczyć sie obchodzić z takim człowiekiem.

Moje piersi jak śpię np. czuję, ze nabierają, czuję sutki.i nagle leci.kilka kropel... no.dosłownie już są gotowe, i boję się, żeby się zastój jakis nie zrobił :/

Minini
Dzięki

Jeśli chodzi o moje włosy ( specjalnie dałam takie foto) to dziękuję Fakt są ok, lubię je , ale zwyczajnie mam dość wyglądania zawsze tak samo :/
Po urodzeniu Tymona zrobiłam mega przemianę ale teraz cos już nie mam.weny...ani.pomysłu.
Nie cierpię mieć odrostow wiec mysle o.ombre.... tylko jaki.kolor?
Rozjasnianie jeszcze bardziej je zmatowi...

A brzuch to olbrzym

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 18:11   #3790
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
A jaki kolor kupilas?

Nonie slodziaczek 😄

A to bolid Tymcia
Załącznik 7113141

Fajny wózek. Szarość rządzi na wątku

Cytat:
[/COLOR]Xzora wczoraj miałam Cie pytać : jak się czujesz? Pytam bo jesteś moją terminową siostrą na 07.07
Niestety ostatni tydzień jest już cięższy niż poprzedni czas w ciąży. Czasem ciężko mi złapać oddech - nawet jak stoję prosto, do tego kręgosłup nie lubi leżenia na boku. W nocy doskwiera ból krocza (najbardziej przy przekręcaniu), a przekręcanie powoduje też ból brzucha, bo jednak trzeba też przerzucić 3-kg ciężarek który siedzi w środku
No, ale nie jest tak strasznie żeby nie dało rady funcjonować... A jak u Ciebie?

Cytat:
.
Przyszła mi ta torba, fajna jak.na tę cenę... tylko nie wiem jak.mam. Ja zamontować bo pas nie jest przystosowany

Muszę też koniecznie zarobić coś z włosami....moze lekkie ombre lub ściąć? Nie.mam.weny i.pomysłu... może mi coś podpowiecie??

Zjadłam właśnie zamiast obiadu truskawki pogniecione ze śmietaną i miodem pycha!

A.no i zapomniałam Wam napisać, że w szpitalu na IP spotkałam kuzynkę, początek ciąży i.plamienie. dostała leki i zalecony odpoczynek. Niestety dziś w nocy poroniła i już jest po zabiegu. Przykro mi mam nadzieję, że w krótce znów im się uda.

No i witam się w 37t

Co do torby - Minini dobrze radzi z tymi uchwytami. Z włosami ciężko doradzić, bo na żywo kolor może wyglądać zupełnie inaczej niż na zdjęciu. Na zdjęciu góra jest zimna, dół ciepły, więc chyba rzeczywiście ombre w całkiem ciepłej tonacji byłoby dobrym pomysłem Z długości końcówki.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj tak rozłożylo, że o rany. Ciągle smarkalam, kichalam, kaszlalam Mały tak sie wiercil od tego wszystkiego, brzuch ciągle spięty, jak miałam długie napady kaszlu to go czułam tak nisko, że gdyby gin na pn wizycie powiedział, że czuje główke czy rozwarcie jak niektóre macie to bym myślała, że zaraz wyjdzie na świat na szczęście byla szyjka twarda i zamknięta ale ewidentnie wczoraj oboje się meczylismy. Za to w nocy spalam 11h! Z przerwą na jedno siku. Już nie pamiętam kiedy tyle spałam. Dzisiaj lepiej czuje sie tylko bardzo osłabiona i oczy mam jak królik.

Aaaa i mi też smakuje herbatka z liści malin

Dzisiaj będę leżeć i może jakaś komedie bym obejrzała polecacie coś?
Co do długości snu - pewnie przy chorobie organizm więcej go potrzebuje - także śpij ile możesz i wypoczywaj. Dawno żadnej komedii nie oglądałam i nic mi do głowy nie przychodzi
Nie wiem czemu ale z TŻ głownie jakieś trillery oglądamy, a jakby któraś z was miała ochotę na wciągający serial to polecam Designed Survivor.
Cytat:
Właśnie tak zaczęłam się zastanawiać nad wanienką i na olx ze stelażem są za grosze a nawet za darmo. A jak patrzyłam w sklepie sam stelaż 60 zl a wanienke chce zwykłą zastanawiam się od razu na dużą 100 cm bo mam prysznic.a tak zawsze mała poszaleje we wannie.
dla mnie wanienka 100cm jednak byłaby za ciężka do manewrowania, potem do wylewania z wody, a też ciężko takiego drobnego noworodka przytrzymać w takiej dużej wanience.
Moim zdaniem lepiej kupić mniejszą wanienkę ze stelażem, czemu nie z olx. Jak dziecko wyrośnie to wtedy puścisz dalej, a kupisz już większą bez stelażu, bo takie duże dziecko to już samo sobie posiedzi na podłodze. Zresztą, ja zamiast długiej 100cm wolę kupić taką okrągłą dużą miskę (kiedyś któraś z nas wstawiała zdjęcie takiej) - dziecko będzie miało więcej frajdy, a ja będę ją napełniać pod prysznicem i tam od razu wylewać.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Była mowa o basenie - ja bym bardzo chciała, żeby Klaudia chodziła Znajomych synek chodzi i naprawdę super to na niego działa pod względem ruchowym.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 18:16   #3791
siilmariien
Wtajemniczenie

Emmos to czemu Cię jeszcze nie ma w klubie, dawaj tu do nas zaraz!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 18:19   #3792
morelle_
Zakorzenienie

Xzora mi puchną stopy i dłonie. Ciężko mi się podnieść z łóżka przez brzuch. Śpię na szczęście na każdej stronie. Tylko długo na plecach nie mogę przez przeponę. Na lewej str drętwieje mi biodro. Poza tym ok
Stary 2017-06-17, 18:23   #3793
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Obowiązkowa lektura jeśli komuś zależy bardzo na kp.

Patrzcie jaką mam żabcię na łóżku
Załącznik 7112996

słodka żabcia

Cytat:

rodzinny lekarz.powinien wypisac L4. a czemu nie moze tego urlopu tacierzynskiego wykorzystac od razu?
no bo trzeba 7 dni przed a ja nie wiem kiedy urodzę i te pierwsze dni właśnie najgorsze, poza tym tż jak nie ma to po 12h a wiem ,że on też bardzo chce być z nami od początku,najpierw chce l4 a później tacierzyński.
Cytat:
Normalnie tylko ja się wyłamałam z kolorem wózka. Trzeba było pisać jaki kolor dla lipcówek.
Taki nasz znak rozpoznawczy.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Żabka super
ja mam czarny

Cytat:
Mam pytanko co do kupna wanienki bo na pewno jeszcze tego mi brakuje. Rozmaiwiałam dziś z koleżanką i powiedziała mi że ona brała od kogoś z olx. I mi też poradziła.
Ludzie wydają.

Mąż był koło nas zobaczyć i nie mają a że cały weekend leje nie kazałam mu jeździć.
Ale tak się zastanawiam czy wypada brać wanienkę od kogoś?
ja bym brała wyszorujesz porządnie i będzie git

Cytat:
Cześć dziewczyny
Bojciu coś sie wbić nie mogę, żeby Was pocytować i pisać...
Ale nadrabiam

Nonie
Słodka niunia

Darietta
Ja mam szarą gondole... ale spacerówkę mam.koloru Denim... coś jak kolor wozka meji mi

Meja
Fajowy!

Minini
U nas też pada, wczoraj to.jakieś oberwanie chmury było...
Pogoda na sen jak dla mnie.

Przyszła mi ta torba, fajna jak.na tę cenę... tylko nie wiem jak.mam. Ja zamontować bo pas nie jest przystosowany

No i witam się w 37t

super ,że już w domciu śmigasz tylko nie szalej! włosy masz przecudne i nawet nie wiedzialam ,że takie długie do Ciebie by pasowało takie sombre/refleksy karmelowe albo takie chłodne burgundowe. Gratki za 37tc uffff dotrwałaś
Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Gratuluję udanych zakupów i odbioru wózków ja też mam wózek w szarościach ale powinien być do końca miesiąca

Pestycyda Twój kot to mistrz może zacznijcie na nim zarabiać jak taki specjalista od usterek

Morelle ja miałam dzisiaj pierogi z czereśniami pokaż brzuszek!

Vadi dobry sen

Chilli a to mama chociaż Wincent był śliczny

Samantha strasznie Ci współczuję jeszcze trochę

Siil koniecznie pochwal sie po zakończeniu prac

Mnie wczoraj tak rozłożylo, że o rany. Ciągle smarkalam, kichalam, kaszlalam Mały tak sie wiercil od tego wszystkiego, brzuch ciągle spięty, jak miałam długie napady kaszlu to go czułam tak nisko, że gdyby gin na pn wizycie powiedział, że czuje główke czy rozwarcie jak niektóre macie to bym myślała, że zaraz wyjdzie na świat na szczęście byla szyjka twarda i zamknięta ale ewidentnie wczoraj oboje się meczylismy. Za to w nocy spalam 11h! Z przerwą na jedno siku. Już nie pamiętam kiedy tyle spałam. Dzisiaj lepiej czuje sie tylko bardzo osłabiona i oczy mam jak królik.

Aaaa i mi też smakuje herbatka z liści malin

Dzisiaj będę leżeć i może jakaś komedie bym obejrzała polecacie coś?
Emmos mama się śmiała ze mnie jak to usłyszała i oczywiście zapodała mi teorią oooo jak Ci się śnił to Ty będziesz rodzić na dniach no ameryki nie odkryła
Zdrówka dużo życzę !!a komedii żadnej fajnej nie kojarzę ostatnimi czasy.My z tżtem wkręciliśmy się w breaking bad i nadganiamy sezony momentami wyjemy ze śmiechu.

Cytat:
Możesz wziąć l4 14 dni na osobę dorosłą a o ile dobrze pamiętam. 60 dni na dziecko tzw opieka. Idziesz do rodzinnego i wypisuję. I pierwsze słyszę ze tylko przy cc. Zawsze można powiedzieć że zona słaba i ktoś musi pomóc. Ja sama męża namawiam ale on chce wziąć od razu dwa tygodnie tacierzynskiego i tydzien urlopu.
Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, urlop ojcowski - o tym mówicie - przysługuje ojcu po urodzeniu się albo przysposobieniu dziecka. Może go wykorzystać w ilości 14 dni (w tym też podzielić na dwie części po 7 dni) do ukończenia przez dziecko 24 miesięcy. Wniosek trzeba złożyć do 7 dni przed rozpoczęciem urlopu, okres płatny 100%. To jest jedna sprawa.
Druga sprawa to opieka brana na żonę po porodzie w ramach 80% zasiłku opiekuńczego. Też może trwać max 14 dni, zwolnienie może wystawić lekarz ginekolog, lekarz podczas wypisu czy nawet lekarz rodzinny, jeśli istnieje podejrzenie, że kobieta będzie wymagała pomocy przy opiece nad dzieckiem (i tu wchodzi wszystko i zależy od gestii lekarza - cesarka, ciężki poród naturalny, szycie po porodzie, podejrzenie depresji poporodowej, wszelkie powikłania, brak innych osób do opieki nad kobietą po porodzie). Takie zwolnienie może wziąć też partner (tzn. brak ślubu, ale wspólne dziecko).
też słyszałam ,że normalnie wystawiają bo tak tżtowi w pracy powiedzieli żeby wziął l4 na opiekę nad nami, wydaje mi się ,że to nie ma znaczenia w jakim jestem stanie i czy po cc czy sn kobieta i dziecko po porodzie potrzebują opieki na początku(przynajmniej ja tak uważam)
Cytat:
pieknie
a twoje włoski są piekne, ja bym nieco skróciła tylko i nadała jakiś kolor dla połysku. coś czego po porodzie zaraz nie bedziesz musiala iść poprawiać odrostów.

do torby zamowilam sobie na ali mocowania - taki hak montowany na rzepie do rączki. jak znajde link to ci wysle. moj mutsy nie ma zadnych mocowań na torbe.

to dobrze że chociaz pospałas długo! sen najlepszym lekarstwem

haha u nas tez dzis coś z prądem mąż robi.
wczoraj ustalilismy ostatecznie kolor blatu w kuchni. i czekamy!

bede miala jedną pustą sciane w kuchni, chce na niej tylko mały stolik z dwoma krzeslami i zastanawiam sie czy nie dac tam jakiejś mega kontrastowej tapety? cala kuchnia bedzie biala fronty i ściany + blat w kolorze dębu i podłoga podobna - płytki imitacja dębu.
macie jakies pomysły? bo mnie juz od oglądania tapet oczy bolą..

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

wrzucilam do klubu 2 fotki z backstage wczorajszej sesji. foto z daleka, ale sukienki widać. i syna
ja mam nie malowaną kuchnię od lat wymaga odświeżenia może w przyszłym roku zrobimy uwielbiam tapety w kuchni bo ładnie wyglądają przez lata w tym momencie mamy cegiełkę taką 3d a po remoncie chcę walnąć na jedną ścianę ziarna kawy coś tego typu :https://www.google.pl/search?q=tapet...-mNC73PapCsvM:
Cytat:
my poszlismy ze starszym synem na basen jak mial 5 miesiecy, mial straszną frajde! był z nami moj kuzyn, ktory prowadzi zajecia z pływania dla dzieci wiec pokazal nam co ijak robic z takim malenstwem w wodzie. potem juz chodzilismy sami. ale jak nie masz kogos takiego to warto na 2-3 zajecia sie takie zapisać na początku
super są takie zajęcia i niesamowita radocha dla dziecka i rodziców ja też chcę się zapisać na jesień z młodym

Ja dziś spałam praktycznie całą noc oprócz 3/4 sików tż do pracy poszedł rano wstałam z nim i się walnęłam jeszcze na 2 h wstałam przed 12:00 ostatnio spać mi się mega chce może odsypiam te noce zarwane.Zrobiłam koleżance pazury i brwi ufff dałam radę jeszcze i posprzątałam chatę znowu ale kręgosłup już nie daje rady odkurzanie i ścieranie podłóg dramatycznie obciążąją.Teraz już leże i nic nie robie nawet mi zleciał ten dzień.ejj w ogóle trochę mi opuchła bożena masakra nie wiem czy to od depilacji wczorajszej kremem czy co ale dziwne to Wy też tak macie??
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 18:23   #3794
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mi najlepiej śpi sie na plecach, choc nie powinno sie za długo

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 18:31   #3795
morelle_
Zakorzenienie

Chilli ja nie.
Stary 2017-06-17, 18:33   #3796
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
słodka żabcia

no bo trzeba 7 dni przed a ja nie wiem kiedy urodzę i te pierwsze dni właśnie najgorsze, poza tym tż jak nie ma to po 12h a wiem ,że on też bardzo chce być z nami od początku,najpierw chce l4 a później tacierzyński.
ja mam czarny

ja bym brała wyszorujesz porządnie i będzie git

super ,że już w domciu śmigasz tylko nie szalej! włosy masz przecudne i nawet nie wiedzialam ,że takie długie do Ciebie by pasowało takie sombre/refleksy karmelowe albo takie chłodne burgundowe. Gratki za 37tc uffff dotrwałaś

Emmos mama się śmiała ze mnie jak to usłyszała i oczywiście zapodała mi teorią oooo jak Ci się śnił to Ty będziesz rodzić na dniach no ameryki nie odkryła
Zdrówka dużo życzę !!a komedii żadnej fajnej nie kojarzę ostatnimi czasy.My z tżtem wkręciliśmy się w breaking bad i nadganiamy sezony momentami wyjemy ze śmiechu.

też słyszałam ,że normalnie wystawiają bo tak tżtowi w pracy powiedzieli żeby wziął l4 na opiekę nad nami, wydaje mi się ,że to nie ma znaczenia w jakim jestem stanie i czy po cc czy sn kobieta i dziecko po porodzie potrzebują opieki na początku(przynajmniej ja tak uważam)

ja mam nie malowaną kuchnię od lat wymaga odświeżenia może w przyszłym roku zrobimy uwielbiam tapety w kuchni bo ładnie wyglądają przez lata w tym momencie mamy cegiełkę taką 3d a po remoncie chcę walnąć na jedną ścianę ziarna kawy coś tego typu :https://www.google.pl/search?q=tapet...-mNC73PapCsvM:

super są takie zajęcia i niesamowita radocha dla dziecka i rodziców ja też chcę się zapisać na jesień z młodym

Ja dziś spałam praktycznie całą noc oprócz 3/4 sików tż do pracy poszedł rano wstałam z nim i się walnęłam jeszcze na 2 h wstałam przed 12:00 ostatnio spać mi się mega chce może odsypiam te noce zarwane.Zrobiłam koleżance pazury i brwi ufff dałam radę jeszcze i posprzątałam chatę znowu ale kręgosłup już nie daje rady odkurzanie i ścieranie podłóg dramatycznie obciążąją.Teraz już leże i nic nie robie nawet mi zleciał ten dzień.ejj w ogóle trochę mi opuchła bożena masakra nie wiem czy to od depilacji wczorajszej kremem czy co ale dziwne to Wy też tak macie??
Może jakieś uczulenie od kremu?

A ja do klubu?

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 18:38   #3797
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

https://www.hafija.pl/2017/03/jak-ni...a-piersia.html
myślę ,że temat bardzo na czasie szczególnie w szpitalach po porodzie.
Stary 2017-06-17, 18:39   #3798
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Może jakieś uczulenie od kremu?

A ja do klubu?
Jak będziesz aktywnie uczestniczyć w wątku to wyślę zaproszenie. W przednim miałaś 66 postów.
Stary 2017-06-17, 18:41   #3799
Mała!
Zakorzenienie

Mi Karola też albo tak pół na pół

Morelle i dziewczyny... ja spałam dobrze po tygodniu w szpitalnym łóżku, w dodatku mąż ma angine, więc spi na kanapie... mnie w nocy bolą pachwiny taki skurczowy ból, rozrywający a przy skurczu to już w ogóle ale nie jest źle... o dziwo spi.się ok. W szpitalu miałam kilka fatalnych nocy.

Chilli
Dzieki... za mną chodzi jakiś dziki odcień... czerwień np

I.koniecznie muszę skrócić przód, ale długość chce zostawić'

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 18:44   #3800
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Xzora mi puchną stopy i dłonie. Ciężko mi się podnieść z łóżka przez brzuch. Śpię na szczęście na każdej stronie. Tylko długo na plecach nie mogę przez przeponę. Na lewej str drętwieje mi biodro. Poza tym ok
czyli widzę że podobnie

Minini - odnośnie twojego pytania o kuchnię... W ogóle to mam identyczne kolory, jedynie płytki na podłodze szare, a nie drewniane i tapetę w brzozy cole & son: http://tapetujemy.pl/p/196/6928/tape...koracyjne.html
Tylko, że u mnie ta tapeta jest przy zabudowie przykryta do pewnej wysokości szybą, żeby się nie chlapała
Przy stole chyba sporo się chlapie, więc dobra byłaby taka zmywalna... Kolorystyka tak naprawdę każda będzie pasować - ja mam teraz fazę na granat z bielą, więc pewnie coś w tym stylu bym wybrała: http://tapetujemy.pl/p/359/31697/tap...po-wzorze.html
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 18:58   #3801
vadi
*sportaddict*

Mała, moim zdaniem masz ekstra włosy, ewentualnie pogłębiłabym kolor w kierunku raczej ciemniejszym Ombre na lokach wygląda bardzo średnio i ciężko je dobrze zrobić. Chociaż u Ciebie nawet jakiś dziki bakłażan by pasował

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

A na puchnące stopy polecam kupić w aptece żelowe kompresy/okłady (np. TAKIE, nie plastry), potrzymać w lodówce i położyć na stopy. W końcu czuję jakąś ulgę
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 19:00   #3802
Carolles
Zadomowienie

Nacytowalalam sie i wszystko szlag trafił.

Mala pięknie wyglądasz! Zresztą ja Ci juz mowilam ze jestem fanką Twojej urody 😍

Chilli tez mam taki problem z Bożeną 😒

Darietta dla mnie ta wanienka 100 cm mega dluga. Kupilam mniejsza ale ja bede kąpać w sypialni a łazienkę mam na dole wiec zwracalam uwage zeby to soe dobrze nosilo tez. A Tobie bym radzila jak Xzora jesli Ci sie trafila mniejsza wanienka nawet ze stelazem uzywana to bym brała. Wyparzysz wrzatkiem i będzie ok.

Morelle mi dretwieje prawa strona wiec śpię w sumie na lewej i plecach. I o dziwo na plecach mala mnie tak nie kopie bo jak tylko na bok sid przekrece to chce mi dziure zrobic w brzuchu. I dlonie mi puchna tez. Juz nie nosze obrączki.

Emmos wspolczuje omdleń! Mnie też z kościoła wyprowadzali jak bylam młodsza bo strasznie mdlalam. Teraz mi sie zdarza ze mi sie w głowie zakreci i tracę równowagę na moment a poza tym jest ok.

Taedio jak u tesciow? 😋 pozdrowilas Edzia? 😂

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 19:03   #3803
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi Karola też albo tak pół na pół

Morelle i dziewczyny... ja spałam dobrze po tygodniu w szpitalnym łóżku, w dodatku mąż ma angine, więc spi na kanapie... mnie w nocy bolą pachwiny taki skurczowy ból, rozrywający a przy skurczu to już w ogóle ale nie jest źle... o dziwo spi.się ok. W szpitalu miałam kilka fatalnych nocy.

Chilli
Dzieki... za mną chodzi jakiś dziki odcień... czerwień np

I.koniecznie muszę skrócić przód, ale długość chce zostawić'

za mną chodzi coś takiego http://www.rossmann.pl/Produkt/LOrea...ml,402558,5757 może na zimę sobie zrobię ale jako ombre.
Stary 2017-06-17, 19:03   #3804
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Mała, moim zdaniem masz ekstra włosy, ewentualnie pogłębiłabym kolor w kierunku raczej ciemniejszym Ombre na lokach wygląda bardzo średnio i ciężko je dobrze zrobić. Chociaż u Ciebie nawet jakiś dziki bakłażan by pasował

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

A na puchnące stopy polecam kupić w aptece żelowe kompresy/okłady (np. TAKIE, nie plastry), potrzymać w lodówce i położyć na stopy. W końcu czuję jakąś ulgę
To muszę się zaopatrzyć bo mi bardzo jedna stopa puchnie i trzymam ja w zimnej wodzie

Stary 2017-06-17, 19:09   #3805
vadi
*sportaddict*

Cytat:
To muszę się zaopatrzyć bo mi bardzo jedna stopa puchnie i trzymam ja w zimnej wodzie
To puchnięcie to jakiś dramat, wiedziałam oczywiście, że to się może zdarzyć w ciąży ale nigdy nie widziałam swoich stóp w takim kształcie i rozmiarze
Stary 2017-06-17, 19:11   #3806
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:

oooo właśnie się zastanawiałam jak się trzymasz po tych eskapadach ?

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Nacytowalalam sie i wszystko szlag trafił.

Mala pięknie wyglądasz! Zresztą ja Ci juz mowilam ze jestem fanką Twojej urody 😍

Chilli tez mam taki problem z Bożeną 😒

Darietta dla mnie ta wanienka 100 cm mega dluga. Kupilam mniejsza ale ja bede kąpać w sypialni a łazienkę mam na dole wiec zwracalam uwage zeby to soe dobrze nosilo tez. A Tobie bym radzila jak Xzora jesli Ci sie trafila mniejsza wanienka nawet ze stelazem uzywana to bym brała. Wyparzysz wrzatkiem i będzie ok.

Morelle mi dretwieje prawa strona wiec śpię w sumie na lewej i plecach. I o dziwo na plecach mala mnie tak nie kopie bo jak tylko na bok sid przekrece to chce mi dziure zrobic w brzuchu. I dlonie mi puchna tez. Juz nie nosze obrączki.

Emmos wspolczuje omdleń! Mnie też z kościoła wyprowadzali jak bylam młodsza bo strasznie mdlalam. Teraz mi sie zdarza ze mi sie w głowie zakreci i tracę równowagę na moment a poza tym jest ok.

Taedio jak u tesciow? 😋 pozdrowilas Edzia? 😂

a od dawna tak masz?
Stary 2017-06-17, 19:18   #3807
Carolles
Zadomowienie

Zazwyczaj po depilacji jak Ty mowisz albo jak mnie bielizna podrazni. Wczesniej nigdy mi sie nie zdarzalo. Smaruje alantanem dermoline jak jest bardzo zle.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 19:19   #3808
Samantha7
Zakorzenienie

Nonie - ale fajna żabcia
Współczuje ząbkowania

Mała piękny brzuszek
Co do włosów to moim zdaniem takie są fajne jakie są . Możesz dać im jakiś naturalny kolor tylko dopasowany do Twojego obecnego

Ja w nocy wstałam chyba ze 300 razy. Przekręcałam się z boku na bok i czułam , ze zaraz mi krocze na pół pęknie.
Poszłabym gdzieś gdzieś bym pojechała ale nie mam siły chodzić tak mnie plecy bolą na dole. Pewnie znów przeleze cały dzień

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-17, 19:19   #3809
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
To puchnięcie to jakiś dramat, wiedziałam oczywiście, że to się może zdarzyć w ciąży ale nigdy nie widziałam swoich stóp w takim kształcie i rozmiarze
Ja miałam tak jak skrecilam kostkę ale wtedy mogłam co innego stosować

Stary 2017-06-17, 19:26   #3810
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
oooo właśnie się zastanawiałam jak się trzymasz po tych eskapadach ?
wszystko ogarnięte! a podczas 2h spotkania z koleżankami tylko 4x musiałam iść do toalety aczkolwiek Ikea w weekend to misja dla samobójców, dobrze, że mają kolejki pierwszeństwa. To samo w Decathlonie - kolejka na 1.5h stania, ale obok kolejka dla min. kobiet w ciąży i bardzo pilnowali, żeby nikt się tam nie pakował bez powodu, także duży plus No i mamy mięciutkie dywaniki z Leroya do wyremontowanej łazienki Ale remont + urządzanie oficjalnie uznaję za zakończone, nic mi już nie przychodzi do głowy do kupienia. A na pokrzepienie pożarkiśmy pizze

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Ja miałam tak jak skrecilam kostkę ale wtedy mogłam co innego stosować
i pocieszać się alkoholem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości