Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-07, 08:04   #181
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2

Witam!
Już mnie gardło tak nie boli, więc dziś chyba się gdzieś wypuszczę. Dziś się ważyłam i mam prawie 4 kg na + z tym, że od mojego niedzielnego rozwolnienia po gofrze dla odmiany mam zatwardzenie... Zjadłam właśnie płatki z mlekiem i dwie gruszki i może się coś ruszy.

A z tym pierwszeństwem, ustępowaniem miejsc itp. to też mi sie wydaję, że po prostu musimy się domagać swego, bo inaczej nie ma na co liczyć. Z tym, że łatwo mówić... ja nie mam w sobie na tyle dużo odwagi, aby się postawić innym. Może jak już mi brzuch będzie bardziej ciążył, to obudzi się we mnie instynkt wojowniczki
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 08:08   #182
sylwia27
Raczkowanie

Witam wszystkie mamusie na nowym wątku. Gratuluję Wam synków i córeczek! Jak Wam zazdroszczę, że już znacie płeć waszych dzieciątek! My jeszcze nie wiemy. Ale cóż muszę uzbroić się w cierpliwość.
Wkleiłabym Wam zdjęcie mojego 18-tygodniowego brzucholka, ale nie potrafię go zmniejszyć
Izzi powodzenia na egzaminie, na pewno dobrze pójdzie, trzymam kciuki!
sylwia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 08:22   #183
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Sylwia może spróbuj w programie Paint, a tam -> Obraz -> Zmień rozmiar -> i ustaw tak na 50% w pionie i poziomie. Powinno byc dobrze.
Stary 2008-05-07, 08:28   #184
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

AMARETTA usg robil mi dr Piotr Barcikowski.
Co do imienia to pierwsza wersja byla Aleks ale ustatlilismy ze jednak Aleksander

Kochane zdjecia wam nie wkleje bo sa fatalnej jakosci i naprawde nic nie widac jak wgrywam na kompa-bez sensu dac cos czego nie widac moe nastepnym razem beda leprzej jakosci

Edytowane przez kasieek23
Czas edycji: 2008-05-07 o 08:54
kasieek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 09:05   #185
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Kasieek, serdecznie gratuluję Aleksander - piękne imię
Magflieg, trzymam kciuki za dzisiejsze usg oby maleństwo pokazało, co ma między nogami
izzi, trzymam kciuki za egzamin. podejrzewam, że nie ja jedna, więc nie ma szans na oblanie

co do pogody..u nas dziś średnio, szczerze mówiąc..wczoraj było pięknie i nawet godzinkę się poopalałam na tarasie..a dziś lipa
pisałyście wcześniej o kwiatkach.. na balkonie pięknie wyglądają jeszcze surfinie (fioletowe pachną, białe nie) i fuksje. a maciejka..mmm, cudowny zapach bardzo też lubię bratki w doniczkach.
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 09:15   #186
dajanka87
Raczkowanie

GG do dajanka87

Cytat:
Napisane przez Liatris Pokaż wiadomość
Dajanka87 i coś dla Ciebie.
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,3426328.html

tylko o farbowaniu, ale chyba dużej różnicy nie ma. Też preparat chemiczny.
Dzięki Liatris za pomoc ale chyba jeszcze na wszelki wypadek poczekam jeszcze tydzień i zapytam lekarza

A zdjęcie brzuszka wkleję dziś choć nie jest on póki co zbyt imponujący
dajanka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 09:17   #187
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

hej!
wedlug podzialu, ktory stosuje dzis zaczelam juz 6 miesiac (23tc)

kasieek jako mama chlopca gratuluje Ci synka! ja na usg tez wszystko doklandie widzialam, pani dr wyraznie pokazala jajeczka wiec nie mam watpliwosci
izzi bede mocno trzymac kciuki
magflieg nie pociesze Cie, ale ja ostatnio reaguje podobnie. kiedys bylabym zla i zareagowala a teraz kiedy dzieje sie cos takiego czuje sie strasznie bezrada i jestem sklonna sie poplakac.

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-07, 09:26   #188
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Wiecie dziewczyny, tak sobie przeglądam inne wątki i zauważyłam, że dawno nie było u nas Tauruska z listą mamuś. A fajnie czasem byłoby spojrzeć na nasze aktualne zestawienie. Może któras aktywna mamuśka podjęłaby się stworzenia aktualnej listy?? Co o tym myślicie??
Stary 2008-05-07, 09:40   #189
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Magflieg nie przejmuj sie durnymi ludzmi. Niestety wszedzie sie tacy znajda. Moze ta wstretna baba z okienka miala zly dzien i sie na Tobie wyzyła. Mam nadzieje ze takie sytuacje beda nam sie przydarzały rzadko a najlepiej wcale. Wiem ze to przykre i trudno sie tym nie denerwowac ale moze dla dobra maluszka powinno sie to sprobowac olewac.

Izzi wieczorem trzymamy kciuki.

Cytat:
Napisane przez kasieek23 Pokaż wiadomość
AMARETTA usg robil mi dr Piotr Barcikowski.
Co do imienia to pierwsza wersja byla Aleks ale ustatlilismy ze jednak Aleksander

Kochane zdjecia wam nie wkleje bo sa fatalnej jakosci i naprawde nic nie widac jak wgrywam na kompa-bez sensu dac cos czego nie widac moe nastepnym razem beda leprzej jakosci
O ale niespodzianka. Do tego dr własnie zawsze chodzilam. Powiedz mi Kasiek czy ten sprzet jest takiej kiepskiej jakosci i na usg ledwo cos widac czy tylko zdjecia takie wychodza. Bo zgłupialam czy isc tam czy nie.
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 09:56   #190
Champs
Zadomowienie

Witam Wszystkie Mamusie w śliczny słoneczny dzionek Wszystkie gorąco pozdrawiam
Champs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 09:58   #191
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Jeśli Taurusek się nie pojawi do końca tygodnia, ja mogę się tym zająć, ale myślę, że nie będzie takiej konieczności
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-07, 09:59   #192
sylwia27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Sylwia może spróbuj w programie Paint, a tam -> Obraz -> Zmień rozmiar -> i ustaw tak na 50% w pionie i poziomie. Powinno byc dobrze.
to chyba będę musiała spróbować w domu, bo w pracy mam jakiegoś dziwnego painta. Może uda mi się zdjęcie wkleić jutro, choć oczywiście mój brzuszek nie prezentuje się jeszcze tak okazale jak wasze.
Stary 2008-05-07, 10:24   #193
4n3t4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dajanka87 Pokaż wiadomość
Hej Jestem tu u Was nowa na wizażu prawie też Fajnie, że są tu też takie wątki jak ten...

Ja też będę mamusią październikową, jak wszystko dobrze pójdzie... termin mam na 4 października

I już na początku pytanko orientujecie się, czy w ciąży można robić trwałą?
Bo ja mam taki plan, ale koleżanka mnie nastraszyła, że broń boże więc muszę się upewnić

Uściski dla wszystkich przyszłych mamuś
Witaj serdecznie! Mamy podobny termin, ja mam w karcie 6.10. Czy ludzie już zauważają, że jesteś w ciąży? Bo u mnie jeszcze nie, chociaż brzusio już jest...

4n3t4 - po prostu Aneta!
4n3t4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 10:34   #194
sylwia27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 4n3t4 Pokaż wiadomość
Witaj serdecznie! Mamy podobny termin, ja mam w karcie 6.10. Czy ludzie już zauważają, że jesteś w ciąży? Bo u mnie jeszcze nie, chociaż brzusio już jest...
Ja mam dokładnie ten sam termin, ale brzuszka chyba już nie sposób nie zauważyć. Ale ja przed ciążą byłam bardzo szczupła, więc szybko mnie wypchało. Tylko, że mąż się ze mnie śmieje, że wyglądam jak dziecko z Etiopii - chude rączki i nóżki i duży brzuszek. Jak wreszcie sobie poradzę z tym zmniejszeniem zdjęcia, to je wkleję i sama zobaczysz.
Stary 2008-05-07, 11:15   #195
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez magflieg Pokaż wiadomość
kasieek gratuluje synka Ja dzisiaj byc moze coś się dowiem...i też po ciuchutku myślę o łobuziaku

A wczoraj apropo przepuszczania w kolejkach to prawie się popłakałam nie wiem czy złości czy emocji czy bezsilności. Stałąm w okienku - takie bankowe do opłat tańszych. Byłam razem z moja mała. Przede mna grono męzczyzna radosnie stało w kolejce i mnie nie przepuisciło. Moja mała dostawała napadu energi. ALe w sumie nic takiego nie robiła biegała w kółko trochę pokrzykując. Nie wiem jak można uspokoic dwuletnie dziecko. Pani zza okienka zwrociła mi uwagę kasliwym tonem ze mam ja uspokoic. Wziełam ja na rece i tak stałam - darła sie jeszcze głośniej nie wiem czy mialam ja zakleić. Nikt mnie nie przepuścił, tylko zmierzyli i głośno komentowali że durne jest to bezstresowe wychowanie i powio dostac przez dupe a potem wyrasta takie chamstwo itp Nikt mnie nie przepuścił, wyszłam zanim doszłam do kasy bo nie chcialam przy nich sie rozpłakać. Skąd taka znieczulica i to u kobiety????Masakra no to trochę dałam upust moim emocjom pisząć o tym
A wam życzę miłego dnia
Buziak wielki
Kochanie, nic się nie przejmuj takimi beznadziejnymi ludźmi... Ja ostatnio sobie wymyśliłam że jak spotka mnie taka sytuacja to po prostu upomnę się o to co mi się należy. Akurat tramwajem i autobusem jeżdżąc do pracy mam dosłownie 6 przystanków więc jak nie ma miejsc i dobrze się czuję to stoję sobie ale gdybym się tylko poczuła gorzej to bez skrupułów podejdę i poproszę o ustąpienie miejsca - to dla mnie żaden dyshonor... . Jeszcze w sumie nie spotkała mnie taka sytuacja żebym potrzebowała przepuszczania w kolejce czy ustępowania miejsca ale gdy zajdzie taka potrzeba to ja się czaić nie będę chociaż z natury jestem nieśmiała jeśli chodzi o upominanie się o swoje.

Dziewczyny - dzięki wielkie za trzymanie kciuków Zrobię co w mojej mocy żeby się udało a jak się nie uda to też nic się nie stanie Nie będę rozpaczać
Buziaczki!

Edytowane przez izzi
Czas edycji: 2008-05-07 o 13:45
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 11:22   #196
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
Wczoraj zaspokoiłam marzenia o szparagach, dzisiaj zabieram tatusia po lekarzu na poszukiania arbuzów
Arbuzy sa w Tesco i w Auchanie. mysle ze w Wawie pewnie tez skoro u mnie sa. Jadlam w zeszlym tyg i były pyszne. Kupilam malego calego i byl bardzo soczysty.
Stary 2008-05-07, 11:36   #197
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

IZZI
Stary 2008-05-07, 11:42   #198
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość
Magflieg nie przejmuj sie durnymi ludzmi. Niestety wszedzie sie tacy znajda. Moze ta wstretna baba z okienka miala zly dzien i sie na Tobie wyzyła. Mam nadzieje ze takie sytuacje beda nam sie przydarzały rzadko a najlepiej wcale. Wiem ze to przykre i trudno sie tym nie denerwowac ale moze dla dobra maluszka powinno sie to sprobowac olewac.

Izzi wieczorem trzymamy kciuki.

O ale niespodzianka. Do tego dr własnie zawsze chodzilam. Powiedz mi Kasiek czy ten sprzet jest takiej kiepskiej jakosci i na usg ledwo cos widac czy tylko zdjecia takie wychodza. Bo zgłupialam czy isc tam czy nie.
lekarz powiedzial ze zdjecia sa leprzej jakosci po 20 tyg ciazy a mi sie okazalo ze jestem w 19t2d. na moich zdjecich widac glówke,i roczki i nozki ale jak zrobie zdjecie zdjeciom to rozmazane sa -nie mam skaneralekarz mowil ze lepiej przyjsc 22-24 tyd.ciazy to mozna nagrac w tedy niezly filmik ale to chyba jego opinia. ja jesem zadowolona z tych zdjec) na usg widac wszystko super,moj maz byl zachwycony ze tak super widac nawet loki brwioe i zarys mozgo kregoslup i kazdy paluszek
Stary 2008-05-07, 11:50   #199
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

ja bylam tez dokladnie w 19,2tc i moim zdaniem widac niezle mojego chlopca, zreszta juz to wklejalam

(tylko lepiej tego zdj nie otwierac bo robi sie wielkie i nie widac nic)

ps dorzucam jeszcze fotki oryginalne, ktore dostalam bo to pierwsze jest zdjeciem z filmu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (138,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Antosiek.jpg (26,3 KB, 25 załadowań)

Stary 2008-05-07, 11:54   #200
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

no ja mam zdjecia ale bialo czarne i na papierze moze dlatego!!!!!
Stary 2008-05-07, 12:00   #201
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
no ja mam zdjecia ale bialo czarne i na papierze moze dlatego!!!!!
te ktore dostalam tez sa czarno-biale. wrzucilam je na gorze a wszystkie pomaranczowe to pauza na filmie i pstryk aparatem

Stary 2008-05-07, 12:29   #202
4n3t4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia27 Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie ten sam termin, ale brzuszka chyba już nie sposób nie zauważyć. Ale ja przed ciążą byłam bardzo szczupła, więc szybko mnie wypchało. Tylko, że mąż się ze mnie śmieje, że wyglądam jak dziecko z Etiopii - chude rączki i nóżki i duży brzuszek. Jak wreszcie sobie poradzę z tym zmniejszeniem zdjęcia, to je wkleję i sama zobaczysz.

Ja też byłam bardzo szczupła, ważyłam 46/47 kg, a teraz 52/53 kg. Ja widzę większy brzuszek, znajomi mi mówią że nie widać (może dlatego, że chodzę jeszcze w sweterkach), a ci którzy nie wiedzą nic nie mówią...

4n3t4 - po prostu Aneta!
4n3t4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 12:50   #203
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
lekarz powiedzial ze zdjecia sa leprzej jakosci po 20 tyg ciazy a mi sie okazalo ze jestem w 19t2d. na moich zdjecich widac glówke,i roczki i nozki ale jak zrobie zdjecie zdjeciom to rozmazane sa -nie mam skaneralekarz mowil ze lepiej przyjsc 22-24 tyd.ciazy to mozna nagrac w tedy niezly filmik ale to chyba jego opinia. ja jesem zadowolona z tych zdjec) na usg widac wszystko super,moj maz byl zachwycony ze tak super widac nawet loki brwioe i zarys mozgo kregoslup i kazdy paluszek
Bardzo dziekuje za dodatkowe info. Rozwialas wszystkie moje wątpliwosci. Ide na 100 %. Ale jeszcze sporo czekania przede mna, bo teraz to dopiero 17 tydz. Musze sie zapisac na poczatek czerwca w takim razie. Zeby byl chociaz ten 20 tydz skonczony.
Stary 2008-05-07, 12:51   #204
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Dzięki za słowa wsparcia No właśnie ja z regułjestem osobą która upomni się o swoje. Tylko jakieś hormony czy coś sprawia że czasem czuję się taka bezsilna i sie poddaję.
Ale już zapomniałam Za chwilkę prysznic i zmykam popodglądać małego mieszkańca mojego brzuchola co prawda na 2D bo 4D dopiero 16 maja ale zawsze to jakiś podgląd.
Wieczorkiem postaram sie zdać relację.

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 13:13   #205
sylwia27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 4n3t4 Pokaż wiadomość
Ja też byłam bardzo szczupła, ważyłam 46/47 kg, a teraz 52/53 kg. Ja widzę większy brzuszek, znajomi mi mówią że nie widać (może dlatego, że chodzę jeszcze w sweterkach), a ci którzy nie wiedzą nic nie mówią...
To ładnie przybrałaś! Ja przed ciążą ważyłam 44 kg, a przytyłam tylko 3 kg. Jem i jem, ale waga jakoś nie chce ruszyć zbytnio do góry.
Stary 2008-05-07, 13:29   #206
Liatris
Rozeznanie

Magflieg czekamy na wieści i trzymamy kciuki za chłopaczka

załączam foto mojej 21t ciążowatości. Przybrałam 8,5 kg. Zastanawiam się ile z tego waży dziecko.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciąża 3.JPG (59,0 KB, 64 załadowań)
Liatris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 13:50   #207
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
załączam foto mojej 21t ciążowatości. Przybrałam 8,5 kg. Zastanawiam się ile z tego waży dziecko.
sliczna masz bluzke i jaki brzuch....

Stary 2008-05-07, 13:54   #208
sylwia27
Raczkowanie

Liatris ale masz pokaźny brzuszek! Super! A bluzeczka rzeczywiście bardzo ładna
Stary 2008-05-07, 13:59   #209
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:

Ślicznie wygladasz!!!!!!!! Najprawdziwszy ciążowy brzuszek!
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 14:07   #210
agnes23
BAN stały

Cytat:

Jeju! Ale duży brzuszek, a to dopiero 21 tydzień, a gdzie tam koniec...
Pozdrawiam!
agnes23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości