|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Ja z moim starszakiem na pierwszy spacer do parku wyszłam po miesiącu dopiero. Sama nie czułam się gotowa wyjść z domu poprostu.
A sama z nim do sklepu pojechałam jak miał grubo ponad roczek Bałam się jeździć z nim sama. Najbardziej schizowalam jak ten fotelik był odwrócony i go widziałam tylko w tym głupim lusterku i co chwilkę zerkałam zwłaszcza jak spał , zamiast patrzeć na drogę . Powiedziałam Tz ze się nie nadaje na wycieczki z nim nigdzie . Tz nas wszędzie woził jak musieliśmy razem. Oczywiście siedziałam z małym z tylu ![]() ![]() ![]() Teraz już raczej nie będę tak świrować , wiadomo pierwsze dziecko to się inaczej człowiek zachowuje. Przy drugim już jest mniej nerwow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle coś pisałaś o zdrowym śniadaniu. Ja zjadłam dwie kromki chleba z żółtym serem. I patrzę mąż zostawił mi kinder bueno a mowiłam że ma wziąć sobie na drogę. Kusiło kusiło trenowałam silną wolę i ..... właśnie je wcinam
|
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha - pocieszyła cie pewnie teściowa z tym nacięciem ;P moze juz lepiej niech nic nie mówi
Nie pisać mi tu o słodyczach, bo mnie coś większa ochota dopada ostatnio. Wczoraj zrobiłam bezy - trochę słabe wyszły, ale i tak zjadłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
kocham kinder bueono!
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Po wierzchu Was nadrobilam.
Moje mieszkanie- lśni czystości😍 Mamusia i teściowa się spisały na medal. Ja oczywiście się zajechałam prawie bo nie mogę patrzeć jak ktoś mi sprząta w chałupie a ja leze. Dziś dzień lenia chyba zrobię. Teraz czekam na meble i wózek ![]() Samantha, teściowa to ma teksty-.- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Wcale się nie dziwię. Mnie zmuliło po tych waflach. Nie jem nic do 14.
|
#4029 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z czego tę karuzelę chciałaś robić? Moja siostra cioteczna zrobiła z filcu, pięknie to wyszło Cytat:
Prawdopodobnie zmieniła się na + przez te 4 lata, ale nie mam odwagi spróbować, za bardzo się zraziłam Tyle, że ja miałam naprawdę duże te krwawienia w szpitalu. Potem trochę mniejsze (wystarczyły always ultra night), ale dość długo - przez miesiąc. Morelle, a to nie są te same? Bo takich z nazwą "poporodowe" nie mogę znaleźć... Coś takiego? 1497853109887.jpg Otwierałaś je może, myślisz że dadzą radę przy bardzo dużym krwawieniu? |
||
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Xzora Lubię bezy ![]() Ja bede teraz grzeszyć tylko.lodami i owocami, na potęgę to wcinam... a to sporo cukru :/ Chilli Jeszcze masz chwilke, wiec sie nie martw. Poproś gina o USG pod kontem łożyska ( chociaż pewnie wszystko gra skoro nic do tej.pory.nie mowił) Czekaj spokojnie, myślę, że samo sie zacznie do końca miesiąca. Ja mam.nadzieję, że u mnie też ew 1-2 lipca... choć czasu mam znacznie więcej. A takie bóle to.mogą być skurcze, więc macica pewnie ćwiczy. Ja mam te twardnienia... ale jakoś szału nie ma. Macice faktycznie mamy mocne! Morelle To ty w końcu jeszcze mie masz terminu ustalonego? Czy masz? Jeśli o zakupy chodzi, to malucha na początek do skupisk zabierać nie będę. Wszystkie wieksze zakupy robi mąż wiec tak zostanie, ja ew. pod domem. Dziś mam wizytę, może to.nawet ostatnia....mam.pustkę w głowie nie wiem o co zapytać? Szyjka u mnie pewnie ok. Może poleże pod KTG, pomięrzy go dokładnie pewnie i poda szacunkową wagę i chyba tyle ![]() Dziś mam dzień, w którym nie mogę się go już doczekać Idę przeglądać zdjecia... mam nadzieję, że chociaż z dwa trzy będą się nadawać do ramki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta ja 80% wyprawki robiłam online ciuszki też
dla mnie to najwygodniejsze. Ale w kwestii ciuszkow to rozumiem zdecydowanie fajniej najpierw zobaczyć na żywo.Podliczylam wyprawke i koszty mimo ze skromnie robiłam zakupy wyszło prawie 7tys i to na rzeczy na które mam paragony a myślę ze jeszcze około 300-400zl jest bez paragonu bo nie zawsze pamiętałam żeby brać. Jeszcze muszę kupić pampersy i chusteczki nawilżające i chyba koniec. Myślę nad szumisiem. |
|
|
|
#4032 |
|
*sportaddict*
|
Dzień dobry dziewczyny
czy ktoś dzisiaj ze mną wizytuje? ![]() W historię o kocie wybaczcie Ale nie wierzę, po 1 kto by dopuszczał do niemowlaka zwierzę z nieobcietymi pazurami? Po 2 dzieciak przy najmniejszym drasnieciu by się darl w nieboglosy, po 3 powieka musiałaby być dłuższy czas otwarta do czegoś takiego a wiadomo, ze przy najmniejszym urazie się automatycznie zaciska no i po 4 - po co jakiekolwiek zwierzę miałoby chcieć coś takiego robić? Także obstawiam, ze jakiś drobny incydent powtarzany przekształcił się w historię z horroru typu powtarzanych durnot z kategorii "koty przegryzaja starszym ludziom grdyki przez sen"
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślałam odstatnio nad szumisiem... ?? Sama nie wiem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4035 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Mała już sama nie wiem. Najpierw był 30.06, potem 04.07. W pt mam wizytę, będę dyskutować.
Poprostu ja mam szumisia, ale nie jest wart standardowej ceny. Vadi akurat to jest ich bliski znajomy, więc wątpię, żeby ściemniał. Co do pazurów - mój kot przechodzi traumę podczas ich obcinania. Więc mama robi to raz na 3 mc. Ja wcale. Także różnie to bywa. A dziecko krzyczało podobno bardzo, już było za późno. Powodzenia na wszystkich wizytach!
|
#4037 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() Ja w środę wizytuje
|
|
|
#4038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Vadi kciuki!
Poczytałam jeszcze trochę o podkładach i chyba jednak zaryzykuję tego hartmanna molimed premium... ---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Straszna ta historia z kotem i dzieckiem. Slyszałam kilka, ciężko uwierzyć, ale to tylko zwierzęta... jedno będzie kochało i nic nie zrobi a w innym zapanuje strach, instynkt i dupa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Mój kot ucieka przed dziećmi bo nigdy nie było małych w domu, ale czasami mu odbija. Biega z pokoju do pokoju i pazury wbija w pudla. Ten piszczy jak zarzynane prosię. Nawet obcięte pazury nie pomagają.
Jak w domu jest pies mojej sis to wgryza mu się w szyję i tak na nim wisi... tylko, że tego psa to nie rusza. Więc myślę, że w nocy nie będę ryzykować. W ogóle ja nie cierpię sierści, a on zostawia całą masę, więc do łóżeczka mu nie pozwolę wskoczyć. No i kładzie się nie patrząc na co.
|
#4041 |
|
królikoholiczka
|
Historia z kotem przerażająca. Ja kotom nie pozwalam wchodzić i nie będę pozwalała.
Wstaje, muszę się ogarnąć i do roboty
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
W dzień mi nie będzie przeszkadzało bo będę patrzeć, ale w nocy śpię jak kamień heheh
|
#4043 |
|
*sportaddict*
|
Przyszła paczka z Hubi World
jeszcze tylko czekam na sterylizator i podgrzewacz i finito |
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie mi przypomniałaś, że jeszcze mąż mi laktatora nie wyparzył. Pogonię go dziś, albo sama to zrobię.
|
|
#4045 |
|
*sportaddict*
|
Dobry pomysł, też wyparzę swój, jak przyjdzie sterylizator
![]() Dziewczyny, czy któreś z Was kupowały podkłady do przewijania, które mają z 1 strony materiał, a z 2 ceratę? Prałyście to normalnie w pralce? |
|
|
|
#4046 |
|
Wtajemniczenie
|
Zadzwoniła do mnie mama z dobrą radą "Ty rodź szybko bo upały idą po 35 stopni będzie ,Ty nie urodzisz"
także tego wie ,któraś jak się rodzi szybko ? ![]() kinder buenoooo mniammm ale dawno nie jadłam Darietta Oczywiście mówię tżtowi ,że na chwilkę do rossmanna podjadę ,który jest u mnie na osiedlu a ten ja chyba przez Ciebie urodzę musisz? po co? itp itd
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie, ale bawełna+cerata i jest na nich info, że są jednorazowe. Może te z materiałem są wielokrotnego użytku jak prześcieradło.
|
#4048 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż chce wezwać mamę do pomocy przy sprzątaniu jak będę w szpitalu Twierdzi, że mieszkanie trzeba odkudlić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podobne mam podejście do tych kocich historii, a jak nie miałam kota to w nie wierzyłam, m.in w to, że kot bez żadnego powodu zadrapał całą twarz właścicielce.. Jasne
|
|||||
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy ma być taka cudna pogoda?
|
|
#4050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam dwa po wypraniu w pralce coś się skuklkowało i są nierówne (nie są płaskie ) znaczy się zrypałam .Polecam przepłukać w rękach delikatnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

Prawdopodobnie zmieniła się na + przez te 4 lata, ale nie mam odwagi spróbować, za bardzo się zraziłam

Twierdzi, że mieszkanie trzeba odkudlić.