|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzeniona
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 39
Cytat:
Niestety farbowanie włosów u fryzjera jest bardzo drogie, ale nigdy nie pofarbuje już na blond w domu - przy tym kolorze różnica między domowym farbowaniem (nawet profesjonalną farbą) a tym w salonie jest kolosalna.
|
|
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś jak byłam nastolatką, dermatolog przepisał mi łykanie cynku w tabletkach. Nie brałam go przez długi czas, ale pamiętam, że po każdej tabletce przez dosłownie kilkanaście sekund, robiło mi się niedobrze. Zawsze wolałam odsiedzieć tą chwilę po spożyciu. Potem przechodziło i nic się nie działo. Teraz chciałam pobrać przez jakiś czas jakiś suplement, żeby trochę wzmocnić cerę, włosy i paznokcie. Mam tabletki Drożdże z bratkiem. W składzie mają też cynk. Wzięłam wczoraj pierwszą, ale od razu poszłam spać. Dzisiaj rano drugą i po jakimś czasie (z pół godziny później na pewno) znów mi się tak odrobinę słabo i niezbyt dobrze zrobiło. Nie było to nic silnego i raczej też szybko przeszło (chociaż mam wrażenie, że cały dzień mam jakieś takie średnie samopoczucie). Czy miała któraś z was też jakieś dziwne objawy przy stosowaniu cynku? Nie wiem, czy nie powinnam odstawić jednak w takim razie. Z drugiej strony czasami brałam Merz Special, gdzie też jest cynk i w tej samej dawce, a nigdy nic mi po nim nie było.
|
|
|
|
#3243 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
T-shirty przechowuję poskładane w szafce, komodzie i częściowo w pudle na szafie. Większość z nich nie wymaga pracowania, a jeśli już to po wyjęciu z szafki parę ruchów żelazkiem załatwia sprawę ![]() Cytat:
np. w COS? Cytat:
Swego czasu podczas leczenia skóry miałam - oprócz maści robionych na receptę - zapisany cynk, po jednej tabletce dziennie. Przez pierwszych kilka dni łykania miałam nudności, ale potem przeszło. Skonsultuj z lekarzem, może ta dawka którą bierzesz jest zbyt mocna dla Ciebie? |
|||
|
|
|
#3244 |
|
Inez
|
Zastanawiam się nad zakupem pary porządnych, klasycznych szpilek. Lubię chodzić w butach na obcasie, ale te tańsze z ccc często nie są zbyt wygodne, tu gniotą, tam gryzą.
Chyba czas kupić sobie coś super. Tylko które szpilki są bardziej klasyczne: czarne czy nude? Mam mętlik w głowie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3245 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Te dwa kolory powinnaś mieć w szafie Według mnie to są dwa bazowe kolory.
|
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre buty na obcasie to super sprawa. Fakt, że takie CCC się nie umywa .Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3247 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mam żadnych butów nude i mi ich nie brakuje. Cytat:
Część na półce, część na wieszakach. Na wieszakach są te częściej używane i bardziej lubiane. Zapisz
|
||
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#3249 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w Kato chodziłam do Lovely look, teraz w Auchan zamienili ich na Jean Louis David, czy jakoś tak. W Lovely Look płaciłam max 150 zł za włosy do ramion. Często korzystał ze zniżek i robiłam nawet za 100 zł. Z czasem już tylko odrosty, ale jak dobrze kojarzę to nie jest u nich to podzielone na długość włosów. I lovely look i ten drugi mają ceny na internecie, sprawdź sobie.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwoń. ;-)
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
nawet na 100 - kupowałam w tamtym tygodniu Cytat:
dlaczego głupio?? chyba lepiej wiedzieć wcześniej niż po skończonej pracy fryzjerka by Cię poinformowała o kwocie do zapłaty a Ty nie miałabyś tyle ze sobą pieniędzy - wtedy mogłoby być głupio |
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem, ciepło się zrobiło i nie wiem już jakie buty sobie sprawić, żeby nie cierpieć za miliony. Mam wrażliwe stopy na wszystko i wszystko mi może zrobić kuku (nawet trampki). Jest jakaś firma, która robi na tyle porządnie buty żebym mogła przetrwać lato?
|
|
|
|
#3255 |
|
Naczelna Nastolatka
|
sandały lasocki, mnie wszystkie buty zjadają, a te (kupione w zeszłym roku) były od początku wygodne i mięciutkie. Nie obtarły mnie wcale. Może w tym roku też mają jakiś fajny model z miękkiej skóry?
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3257 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Serio? Może to zależy jaki model? Moje są naprawdę jak kapcie wygodne, od początku takie były. A też mam stopy jak księżniczka, wszystko mnie obciera. Kiedyś po włoskich, wyprofilowanych butach miałam właśnie pęcherze na podeszwie.
I jeszcze fly of london, kupiłam pierwszy raz w tym roku, przez internet (szalona ja!) są wspaniałe, od pierwszego założenia. Trzecia para, która mnie nigdy nie storturowała to buty sportowe z Lidla. Trzy pary butów na te setki kupione przez lata.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2017-06-19 o 18:38 |
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sezon wiosenno letni w pełni wiec postawiłabym na nude. A czarne sprawiła za jakiś czas
|
|
|
#3259 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Co ubieracie na rozmowy kwalifikacyjne latem? Długie spodnie i koszule czy może jakieś spódnice?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Czy na egzamin zawodowy mogę założyć burgundowa spódnice? Czy bezpieczniej poruszać się w kolorach biały-czarny-granat?
|
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tej drugiej firmy nie znam. Sprawdzę sobie
|
|
|
|
|
#3262 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Spódnicy nie, ale tylko dlatego, że mam remont i nie jestem teraz w stanie do żadnej się dokopać. |
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie kupię stacjonarnie Ziaja Depile Effectiv - balsam łagodzący po goleniu ?
|
|
|
|
#3264 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;74781526]Tomsy
[/QUOTE]Właśnie miałam pisać że dziś mi je poleciłaś w innym wątku 😀 Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
|
#3266 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;74780766]Ja zakładam długie spodnie i elegancką bluzkę z kołnierzykiem albo sukienkę.
Spódnicy nie, ale tylko dlatego, że mam remont i nie jestem teraz w stanie do żadnej się dokopać.[/QUOTE] Dziękuję za odpowiedź Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Ja się nauczyłam, że dla nich włosy za ramiona to już długie, gdzie ja określiłabym je jako średnie - stąd potem zaskoczenie, gdy przychodzi do płacenia. Dlatego normalnie zadzwoń i powiedz, że masz włosy cienkie/grube do łopatek i ile by kosztowała ta usługa.
|
|
|
|
|
#3268 |
|
Konto usunięte
|
Ja wiem, ze Tomsy do najpiękniejszych nie należą, ale jak sie ma stopy księżniczki to jest to wybór idealny - mnie obcierają nawet buty, które nosiłam na przykład w poprzednim sezonie. Przy Tomsach mi sie to nie zdarzyło. No i to sa szmaciaki, wkładka jest skórkowa, dobrze sie piorą i ogólnie jest super.
|
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;74781526]Tomsy
[/QUOTE]A jak rozmiarówka wypada? |
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;74782121]Ja wiem, ze Tomsy do najpiękniejszych nie należą, ale jak sie ma stopy księżniczki to jest to wybór idealny - mnie obcierają nawet buty, które nosiłam na przykład w poprzednim sezonie. Przy Tomsach mi sie to nie zdarzyło. No i to sa szmaciaki, wkładka jest skórkowa, dobrze sie piorą i ogólnie jest super.[/QUOTE]
A mi się właśnie podobają, jeszcze tyle wzorów do koloru Muszę niedługo pójść i je obmacać
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

Niestety farbowanie włosów u fryzjera jest bardzo drogie, ale nigdy nie pofarbuje już na blond w domu - przy tym kolorze różnica między domowym farbowaniem (nawet profesjonalną farbą) a tym w salonie jest kolosalna.

jak to poskładać żeby potem sensownie wyglądało?
Według mnie to są dwa bazowe kolory.

___

Ja się nauczyłam, że dla nich włosy za ramiona to już długie, gdzie ja określiłabym je jako średnie - stąd potem zaskoczenie, gdy przychodzi do płacenia. Dlatego normalnie zadzwoń i powiedz, że masz włosy cienkie/grube do łopatek i ile by kosztowała ta usługa.