|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Chilli
i tez nie zrozumiałam, czy lekarzowi wypadlo CC, czy Ty będziesz mieć...Za pozostałe dziewczyny też ![]() Vadi prześcieradła prześliczne A ja chyba jako jedyna napiszę czuję się dobrze, mam apetyt i byłam na fajnym spacerze połączonym z lodami naturalnymi ale może ja czuję taka ulgę bo mi już odpuściło przeziębienie i oddycham dwiema dziurkami od nosa i od razu lżej się żyje
|
|
|
|
#4562 |
|
królikoholiczka
|
Mała mi się tak rozpycha że aż babeczka patrzy, bo raz z jednej, raz z drugiej strony robi mi się bańka
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba za dużo odpoczywam
i nic mnie nie rusza ...Choć dopiero zaczęłam 37 tc więc mamy czas . Ale za tydzień co czuje że wezmę się za okna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem Lekarzowi wypadło cc. Chilli czeka
|
#4566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak zrozumiałam. Vadi fajne te prześcieradła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak zrozumiałam jak pisze MORELLE
|
#4569 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zjedlismy z synem obiad na ogródku, potem lody. zaraz zbieramy sie do moich rodzicow, mlody zostaje a ja jade na sr. kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro rano ja wizytuję. Jestem ciekawa czy u mnie tam jeszcze pozamykane :P i ile junior waży.
|
#4572 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tez tak zrozumiałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#4573 |
|
*sportaddict*
|
Cashmere powodzenia jutro
|
|
|
|
#4574 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
też mam mega apetyt, właśnie zjadłam galaretkę z owocami i bitą śmietaną ![]() Też mi się tak wydaje Cytat:
bo jak rano masz to jutro już pewnie nie zdążę Cytat:
no i w dodatku często biega na ślepo, nie raz mu się zdarzyło przewrócić dziecko jakieś (ale zawsze obywało się bez płaczu), także trzeba z nim uważać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora powiedz mi jeszcze czy jeśli chodzi o balonik to jeśli bym nie doszła np do obwodu zalecane 28 cm a np 25 to czy nadal jest szansa że po tych ćwiczeniach mnie nie na tną? Na razie staram co cwiczenia o 1 cm więcej ale wiadomo może być różnie
na razie mam 22 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, ze jest szansa, ze cie nie natną nawet jak na tych 22cm zostaniesz. Z każdym ćwiczeniem tą szansę zwiększasz, nawet jesli nie ma progresu, to krocze ćwiczy. Z rozciąganiem mięśni tez jest tak, ze czasem sie stoi w miejscu a po jakimś czasie dopiero idzie do przodu. Trzeba słuchać swojego ciała - to akurat z jogi - jak czujesz, ze mozesz wiecej to próbuj, a czasami danego dnia jest regres i wtedy trzeba sie cofnąć, nie warto za wszelką cenę walczyć o kolejny centymetr. U mnie dzisiaj było 23cm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- A i u mnie położna mówiła, ze największe znaczenie ma to czy przemy spontanicznie, w dogodnej pozycji. Większe niż wielkość dziecka czy szerokość naszych bioder. Kiedy dziecko jest powoli wystękiwane, pozycja wertykalna to te obrażenia krocza są minimalne i można urodzić 4,5kg bobasa bez nacięcia. Przy parciu instruowanym 2,5kg bobas moze spowodować mocne rozerwanie krocza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki ogromne ✊️✊️ Będzie dobrze, musi być ![]() Napisz mi proszę czy zamierzasz do szpitala spakować swój glukometr? W ogóle dziewczyny napiszcie mi proszę czy bierzecie do szpitali leki, które przyjmujecie, np. Euthyrox? Niby w szpitalu leki powinni mieć, ale nigdy nic nie wiadomo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4578 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kciuki za wasze jutrzejsze wizyty! Zeby znowu nie było wbijania sie w kolejkę
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to znaczy wystekiewane ? Myślałam że raczej dobrze słuchać położnych jak mówią żeby przeć ... Super by było czytałam też że czym bliżej porody to dzięki hormonom jesteśmy bardziej elastyczni . Mam nadzieję, że nam się uda Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystękiwanie, czyli parcie spontaniczne, tak jak czujesz. Zdajesz sie na siebie i swoją intuicje, a położna ma Ci nie przeszkadzać. Teraz odchodzi sie od parcia kierowanego. No, ale rożnie to w rożnych szpitalach wyglada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4584 |
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
spróbuje nadrobić zaraz ,zrobili mi ktg tętno ok skurcze są sięgają od 40 do 90 średnio.Miałam usg znowu ta sama lekarka co wtedy poznała mnie w ogóle mówi Pani była jakiś czas temu i miała ostatnio koszulkę z metallicą
zrobiła usg wszystko ok, przepływy , tętnice ,łożysko bardzo ładne wód już mało ale coś tam jest Wicek niziutko.Później zbadała szyjkę ,krótka miękka ale rozwarcia nie ma natomiast główkę małego czuć przy badaniu.Prawdopodobnie w tej przychodni sprzęt mają do dupy no i mogłam być głodna itp itd mam się zgłosić na ktg za 2 dni.Mówiła ,że w każdej chwili może się zacząć poród i żeby nie lekcewaważyć objawów tylko przyjeżdzać na ip. Powiem Wam ,że tam też na początku ta położna tak dziwnie na to ktg patrzyła i miałam pełne gacie bo co chwila latała do mnie i się nic nie odzywała poprawiała te pasy. Szkoda ,że nie ma rozwarcia i nie rodzę ale cieszę się ,że tętno i reszta ok i nie pokroili mnie od razu bo chwilami godziłam się z tą myślą już...termin mi powiedziała ,że najbardziej prawdopodony jest z usg z 8-9 tc a nie z połówkowego.Więc mam się trzymać daty dzisiejszej jak nie urodzę do tygodnia to mam się 28.06 zgłosić do szpitala.
|
#4586 |
|
*sportaddict*
|
U mnie fizjoterapeutka też mówiła coś przeciwnego, ze sie pęka jak się prze na czuja, bo to wcale nie jest takie intuicyjne, jak się wydaje, zwłaszcza na początku i często chce się bardzo przec a nie ma jeszcze pełnego rozwarcia i robi się problem
|
|
|
|
#4588 |
|
*sportaddict*
|
Chilli Ty to umiesz budować napięcie
|
|
|
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle ta przychodnia to nieporozumienie taki sprzęt i jeszcze płacić trzeba położna wyleciała z tym zapisem Pani doktor niech Pani spojrzy na to ktg a tamta niezwłocznie do szpitala ,pytam się położnej czy jeszcze po torbę mam podjechać bo czuje ruchy itp a ona niezwłocznie proszę Pani no ☠☠☠☠aaa przecież można zawału dostać po takiej nowinie...
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za tyle kciuków!
EMMOS tak planuje wziąć glukometr. Przy tylu tobolach nie zajmie dużo miejsca W czwartek mam wizytę u diablo, to porozmawiam jak to ma wyglądać. Mam też o tyle dobrze, że klinika gdzie chcę rodzić jest powiązana z moją poradnia diabetologiczna (są nawet jakieś 20metrow od siebie) i gin mówil że w razie potrzeby przychodzą do porodu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

i tez nie zrozumiałam, czy lekarzowi wypadlo CC, czy Ty będziesz mieć...
ale może ja czuję taka ulgę bo mi już odpuściło przeziębienie i oddycham dwiema dziurkami od nosa i od razu lżej się żyje 

i nic mnie nie rusza ...Choć dopiero zaczęłam 37 tc więc mamy czas . Ale za tydzień co czuje że wezmę się za okna

🏼 trzymajcie się 

ja muszę się uczyć na egzamin a co chwilę tu zaglądam i ciężko się skupic
też mam mega apetyt, właśnie zjadłam galaretkę z owocami i bitą śmietaną
i ile junior waży.