PM 2018 cz. 6 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-20, 18:07   #1711
MissCath
Zakorzenienie

Dot.: PM 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
Skąd ty masz ten post? Ja nigdzie nie widzę i powiem szczerze to nie pierwszy raz jak nagle widzę że cytujcie jakiś post a ja to nie mam...
No ale hej! Fajnie że ktoś z Wawy macie sale już?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1699 - coś w apce nie tak?

A w ogóle dziewczyny, to jak podchodzicie do sprawy zapraszania kogoś z osobą towarzyszącą? Bo tu nie możemy się zgodzić z mamą TŻ-ta, która mnie pyta, czemu własną siostrę zapraszam bez nikogo. A ja na to, że siostra nie ma nikogo, nie zapowiada się na to, że kogoś sobie znajdzie (nie jest osobą, której zbytnio jakoś zależy na związkach), a nie chcę jej stawiać w niezręcznej sytuacji (zwłaszcza, że będzie moim świadkiem), żeby zapraszała kogokolwiek, byleby z kimś pójść. Zresztą, brat TŻ-ta ma tak samo. Osobiście powiem, że ładnych parę lat temu, zanim związałam się z TŻ-tem, to takie zaproszenie z osobą towarzyszącą raczej doprowadziłoby mnie do płaczu i sprawiło, że odmówiłabym pójścia na wesele. Dlatego też chcę tego oszczędzić mojej siostrze - wiem, że nie ma nikogo, to po co pisać?

Zapraszacie kogokolwiek z "osobami towarzyszącymi", czy jak już, to piszecie nazwisko tej osoby?
Stary 2017-06-20, 18:51   #1712
Pola_1122
Raczkowanie

[QUOTE=goplankowa;74807406]Witaj opowiedz coś o sobie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

Mieszkam w Warszawie, pracuję w marketingu. Mam psa i kota i 28 lat Uwielbiam wszystkie tematy związane z kosmetykami

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Hej!

A dokładniej kiedy ślub? Jak długo się znasz z TŻ-tem? Jakiś styl/motyw upatrzony?
salę i zespół mamy zarezerwowane na 15.09, znamy się 2 lata, zaręczeni jesteśmy od 3 miesięcy. Jeszcze nie jestem motywu pewna na 100% - ale chodzą mi po głowie słoneczniki
Pola_1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-20, 19:01   #1713
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez Holigula Pokaż wiadomość
A ja nie posiadam insta. Wydaje mi się on zbędny w moim życiu. Może jak trafię do waszego klubu to wtedy fb podam;-) Jak kupujecie buty na ślub? Ja mam rozmiar 35 i ogólnie ciężko mi kupić w ogóle buty a o wygodnych to już można zapomnieć... Najbardziej martwię się właśnie o buty, by były ładne i wygodne...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja kupiłam w Ryłko rozm.34.

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-20, 19:01   #1714
pinaa
Zadomowienie

Cytat:

A w ogóle dziewczyny, to jak podchodzicie do sprawy zapraszania kogoś z osobą towarzyszącą? Bo tu nie możemy się zgodzić z mamą TŻ-ta, która mnie pyta, czemu własną siostrę zapraszam bez nikogo. A ja na to, że siostra nie ma nikogo, nie zapowiada się na to, że kogoś sobie znajdzie (nie jest osobą, której zbytnio jakoś zależy na związkach), a nie chcę jej stawiać w niezręcznej sytuacji (zwłaszcza, że będzie moim świadkiem), żeby zapraszała kogokolwiek, byleby z kimś pójść. Zresztą, brat TŻ-ta ma tak samo. Osobiście powiem, że ładnych parę lat temu, zanim związałam się z TŻ-tem, to takie zaproszenie z osobą towarzyszącą raczej doprowadziłoby mnie do płaczu i sprawiło, że odmówiłabym pójścia na wesele. Dlatego też chcę tego oszczędzić mojej siostrze - wiem, że nie ma nikogo, to po co pisać?

Zapraszacie kogokolwiek z "osobami towarzyszącymi", czy jak już, to piszecie nazwisko tej osoby?
Mnie tam to nigdy nie ruszało jak dostawałam zaproszenie z osobą towarzyszącą a byłam sama po prostu szłam sama, nikogo na siłę nie szukałam, nawet na studniówkę poszłam sama Więc ja też będę zapraszać z os towarzyszącą, chyba, że ktoś będzie w stałym związku to wtedy z nazwiska wymienię Moja siostra (i świadkowa jednocześnie) też jest sama i dostanie z os towarzyszącą, jak sobie kogoś znajdzie to z nim przyjdzie a jak nie to przyjdzie sama
Stary 2017-06-20, 19:04   #1715
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez pinaa Pokaż wiadomość
Mnie tam to nigdy nie ruszało jak dostawałam zaproszenie z osobą towarzyszącą a byłam sama po prostu szłam sama, nikogo na siłę nie szukałam, nawet na studniówkę poszłam sama Więc ja też będę zapraszać z os towarzyszącą, chyba, że ktoś będzie w stałym związku to wtedy z nazwiska wymienię Moja siostra (i świadkowa jednocześnie) też jest sama i dostanie z os towarzyszącą, jak sobie kogoś znajdzie to z nim przyjdzie a jak nie to przyjdzie sama
Mam dokładnie takie samo zdanie.

Stary 2017-06-20, 19:06   #1716
madz88
Zakorzenienie

[QUOTE=Pola_1122;74811326]
Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Witaj opowiedz coś o sobie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

Mieszkam w Warszawie, pracuję w marketingu. Mam psa i kota i 28 lat Uwielbiam wszystkie tematy związane z kosmetykami

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

salę i zespół mamy zarezerwowane na 15.09, znamy się 2 lata, zaręczeni jesteśmy od 3 miesięcy. Jeszcze nie jestem motywu pewna na 100% - ale chodzą mi po głowie słoneczniki
A mogę zapytać którą salę wybraliście i w której dzielnicy ślub? Ja też z Warszawy jestem

Cytat:

Jak jestem przy komputerze teraz to faktycznie jest post... Chyba coś z apką :/

A co do zapraszania to zapraszam z os towarzyszącą, ale jesli ktoś powie że przyjdzie sam to ok, nie chcę nikogo zmuszać na siłę, ale to będę pewnie mówić przy zapraszaniu, zresztą nie chciałabym pisać w zaproszeniach Anna Kowalska z osobą towarzyszącą :/ Ale też mamy zasadę, że osoba towarzysząca dopiero jeśli ktoś ma min 21 lat, młodszych nawet jak są w długich związkach zapraszamy samych. Dlaczego 21? Bo będziemy mieć 2 osoby tuż przed 18 (2 i 6 miesięcy przed), a kolejna osoba to moja świadkowa która będzie miała prawie 23 lata i ona będzie najmłodszą z osobą towarzyszącą.

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-20, 19:13   #1717
MrsSeductive
Żona

Cytat:

A mogę zapytać którą salę wybraliście i w której dzielnicy ślub? Ja też z Warszawy jestem

Jak jestem przy komputerze teraz to faktycznie jest post... Chyba coś z apką :/

A co do zapraszania to zapraszam z os towarzyszącą, ale jesli ktoś powie że przyjdzie sam to ok, nie chcę nikogo zmuszać na siłę, ale to będę pewnie mówić przy zapraszaniu, zresztą nie chciałabym pisać w zaproszeniach Anna Kowalska z osobą towarzyszącą :/ Ale też mamy zasadę, że osoba towarzysząca dopiero jeśli ktoś ma min 21 lat, młodszych nawet jak są w długich związkach zapraszamy samych. Dlaczego 21? Bo będziemy mieć 2 osoby tuż przed 18 (2 i 6 miesięcy przed), a kolejna osoba to moja świadkowa która będzie miała prawie 23 lata i ona będzie najmłodszą z osobą towarzyszącą.
Ja zapraszam po 18 ale nie mam dylematu bo albo osoby są po 20stce albo sporo przed 18stką.

Edytowane przez MrsSeductive
Czas edycji: 2017-06-20 o 19:15
Stary 2017-06-20, 19:26   #1718
MissCath
Zakorzenienie

U mnie będzie czwórka dzieciaków, a tak to wszyscy 18+. I poproszę siostrę TZ-ta, by u siebie nie wpisywala "osoby towarzyszącej", a po prostu nazwisko swojego TZ-ta 😊

Stary 2017-06-20, 19:28   #1719
0gabi0
Rozeznanie

My nastolatków (takich starszych) zapraszamy z os. towarzyszącą. Chociaż nawet nie wiem ile takich osób mamy
0gabi0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-20, 19:28   #1720
MissCath
Zakorzenienie

U mnie najmłodszy gość będzie miał 9 lat

Stary 2017-06-20, 19:39   #1721
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie będzie czwórka dzieciaków, a tak to wszyscy 18+. I poproszę siostrę TZ-ta, by u siebie nie wpisywala "osoby towarzyszącej", a po prostu nazwisko swojego TZ-ta 😊

To u nas na obecną chwilę (bo się mogą jeszcze rozmnożyć goście) będzie 14 dzieci poniżej 4 roku życia, 6 między 5 a 12, oraz właśnie ta 2 przed osiemnastką ale ich jako dorosłych do talerzyka liczymy. Jeden ten prze 18 to mój chrześniak, brat świadkowej, ale nie ma zmiłuj.

Stary 2017-06-20, 19:42   #1722
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
To u nas na obecną chwilę (bo się mogą jeszcze rozmnożyć goście) będzie 14 dzieci poniżej 4 roku życia, 6 między 5 a 12, oraz właśnie ta 2 przed osiemnastką ale ich jako dorosłych do talerzyka liczymy. Jeden ten prze 18 to mój chrześniak, brat świadkowej, ale nie ma zmiłuj.
Wow, dużo dzieci. Ja nawet jakbym chciała sprosić całą rodzinę, to nawet tyle bym nie nazbierała...
Stary 2017-06-20, 19:54   #1723
misia_29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aveen Pokaż wiadomość
Misia_29 nam w sumie tez chyba z 80 tys na 100-120 osob A na ile wy robicie? My placimy 225l of talerzyka, w tym 5 dan, ciasta, stol slodki, tort, ale bez napoji I alkoholu I bez dekoracji sali, ale wazony, swieczniki itp itd udostepniaja.
W sumie to podziwiam dziewczyny ktore placa 220-250zl czy wiecej of osoby I potrafia sie zmiescic w 45-50 tys. No ale w sumie u nas sala na wesele + poprawiny beda kosztowaly z 30 tys, plus do tego napoje I alcohol to przynajmniej pewni 5 tys, to to juz w sumie 35 tys a gdzie cala reszta? Nie wiem moze ja tak za duzo licze ale wole wiecej niz mniej
Zapraszamy chyba gdzieś koło 180 osób, ale mam nadzieję, że ze 130 przyjdzie. Dodatkowo będziemy płacić za ciasta, tort, alkohol, ja jeszcze zamówiłam słodki stół, za który wyjdzie mi pewnie z 1500zł. Sami usługodawcy (zespół, fotograf i wideo) to u nas koszt 13,5 tys zł... no i jeszcze poprawiny.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez pinaa Pokaż wiadomość
Myślę tak samo jak Ty

Uważam właśnie, że głupio dorosłej osobie dać zaproszenie bez osoby towarzyszącej, bo może kogoś spotkać/poznać albo najzwyczajniej w świecie wziąć sobie kogoś znajomego. A jakby miała zaproszenie bez osoby towarzyszącej to jak to wtedy ma wyglądać?
Ja wszystkim osobom z rodziny, które skończyły 18 lat dam zaproszenie z osobą towarzyszącą.

Dzieci u nas w rodzinach pełno, nie pamiętam już nawet ile, ale myślę, że tak do 10 roku życia to gdzieś koło 30. Ale wiadomo, że nie wszyscy przyjdą z dziećmi.

Edytowane przez misia_29
Czas edycji: 2017-06-20 o 19:56
misia_29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-20, 20:10   #1724
pinaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia_29 Pokaż wiadomość
Myślę tak samo jak Ty

Uważam właśnie, że głupio dorosłej osobie dać zaproszenie bez osoby towarzyszącej, bo może kogoś spotkać/poznać albo najzwyczajniej w świecie wziąć sobie kogoś znajomego. A jakby miała zaproszenie bez osoby towarzyszącej to jak to wtedy ma wyglądać?
Ja wszystkim osobom z rodziny, które skończyły 18 lat dam zaproszenie z osobą towarzyszącą.

Dzieci u nas w rodzinach pełno, nie pamiętam już nawet ile, ale myślę, że tak do 10 roku życia to gdzieś koło 30. Ale wiadomo, że nie wszyscy przyjdą z dziećmi.
No właśnie dużo się może zdarzyć po rozdaniu zaproszeń, to jest jeszcze trochę czasu, mogą sobie kogoś znaleźć. Ja miałam dwa zaproszenia na wesela zanim się z Tż związałam, więc jakby tej wzmianki o os towarzyszącej nie było to co? musiałabym iść sama, głupio tak skoro mi się towarzysz znalazł
My też zapraszamy z osobą towarzyszącą tych co skończyli 18
Stary 2017-06-20, 20:24   #1725
MissCath
Zakorzenienie

Ale dziewczyny, bierzcie pod uwagę nie tylko osoby młode, ale też i starsze, np. babcia TŻ-ta idzie sama, dziadek nie żyje. Ciotka jest po rozwodzie (?) i aktualnie mieszka sama.

W przypadku siostry i brata TŻ-ta po prostu wiem, że i tak oni przyjdą sami, to po co właściwie pisać te osoby towarzyszące.
Stary 2017-06-20, 20:35   #1726
Pola_1122
Raczkowanie

Cytat:
Ale dziewczyny, bierzcie pod uwagę nie tylko osoby młode, ale też i starsze, np. babcia TŻ-ta idzie sama, dziadek nie żyje. Ciotka jest po rozwodzie (?) i aktualnie mieszka sama.

W przypadku siostry i brata TŻ-ta po prostu wiem, że i tak oni przyjdą sami, to po co właściwie pisać te osoby towarzyszące.
my mamy 2 babcie wdowy- więc zaproszenie tylko dla nich, bez osoby towarzyszącej, tak samo jak moja ciocia - chrzestna, jest sama i wiem, że z nikim się nie spotyka
z osobą towarzyszącą zapraszamy tylko +18, no i jeżeli ktoś z kimś długo jest to będziemy starać się na zaproszeniu wypisać z imienia i nazwiska, już nie jedną taką sytuację znam, że ktoś z gości nie przyszedł bo nie było zaproszenie na konkretne nazwisko tylko ogólnie osoba towarzysząca....
Pola_1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-20, 20:40   #1727
madz88
Zakorzenienie

My w wieku starszym nie mamy osób samotnych, jedynie mama TŻ ale ona przyjdzie z kimś to wiemy

Stary 2017-06-20, 21:42   #1728
MissCath
Zakorzenienie

No i właśnie w tym rzecz. Kiedy się wie, że ktoś przyjdzie z kimś, to trzeba to uwzględnić, ale jeśli wiadomo, że nie lub raczej nie, to lepiej to ująć inaczej

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Pola_1122 Pokaż wiadomość
my mamy 2 babcie wdowy- więc zaproszenie tylko dla nich, bez osoby towarzyszącej, tak samo jak moja ciocia - chrzestna, jest sama i wiem, że z nikim się nie spotyka
z osobą towarzyszącą zapraszamy tylko +18, no i jeżeli ktoś z kimś długo jest to będziemy starać się na zaproszeniu wypisać z imienia i nazwiska, już nie jedną taką sytuację znam, że ktoś z gości nie przyszedł bo nie było zaproszenie na konkretne nazwisko tylko ogólnie osoba towarzysząca....
Ja byłam niedawno w takiej sytuacji, że trochę z mojej strony było to odebrane jako nietakt, ponieważ Państwo Młodzi doskonale znają nas oboje i jesteśmy narzeczeństwem Ale do głowy by mi nie przychodziło, żeby się nie pojawić z tego powodu. Wszystko zależy od sytuacji, jeśli faktycznie nie wiemy, kim będzie ta osoba towarzysząca, to lepiej napisać "osoba towarzysząca", ale jeśli tę osobę znamy, to moim zdaniem trochę głupio.
Stary 2017-06-20, 21:53   #1729
pinaa
Zadomowienie

Akurat jeśli chodzi o samotne osoby starsze to mi w tej chwili tylko dwie takie przychodzą do głowy (to chyba już ten czas by w końcu siąść i zrobić listę gości ) to im nie będziemy żadnych os towarzyszących wpisywać w zaproszeniu
Stary 2017-06-20, 22:03   #1730
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Cytat:
Tak

Fajnie Świetne masz koty!

Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
Weszłam tak na Twojego insta, jak Ty to robisz, że dostajesz tyle rzeczy do testów?

Zgłaszam się gdzie się da jak mam czas i nieraz się udaje ;-)

Cytat:
Mam to samo pytanie

Polecam wątek "świat konkursów" - tam to dopiero dziewczyny szaleją ;-)

Cytat:
Napisane przez Pola_1122 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Dopiero dołączyłam do wizaz.pl

Jestem Pola, nadrabiam wątek, póki co połowa 5 części...- nie mam czasu w pracy
Ślub we wrześniu w przyszłym roku, jestem z Warszawy.

Mam nadzieję, że będę mogła podzielić się z Wami swoimi spostrzeżeniami i również skorzystać z Waszych rad.

Pozdrawiam Was Wszystkie
Cześć!

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-20, 22:17   #1731
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Dołączam i ja

Znamy się z chłopem mym od gimby, byliśmy gówniarską parką :P ale potem kontakt się urwał, odnowił się 3 lata temu, od 2 lat mieszkamy razem, od miesiąca zaręczeni, od 5 dni data

Wybraliśmy piątek 13 lipca bo lubimy porąbane daty, sala zarezerwowana, dj też, fotografa szukam. Ślub cywilny w plenerze, wesele na około 85 osób. Płacimy 220 od osoby, mam nadzieję zamknąć się w 35 tys z budżetem, w cenie sali jest dekoracja, nie chcemy kamerzysty, nie potrzebujemy samochodu, myślę, że może się udać
nielubiegrzybow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-20, 22:20   #1732
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niebieska88 Pokaż wiadomość
Fajnie Świetne masz koty!

Koty to w większości od rodziców TŻ-ta

Hej! Fajna data, brzmi wszystko ciekawie Mam nadzieję, że znajdziecie fotografa, myślę, że zamknięcie się w takim budżecie
Stary 2017-06-20, 22:26   #1733
broadwaydream
Wtajemniczenie

Ja tam nie czulabym się obrazona dozostając zaproszenie jako os. towarzysząca mimo że już trochę z TZ jestem, bez przesady

A zapraszam wszystkich z OT, chcą to kogoś wezmą, nie to przyjdą same.
Stary 2017-06-20, 22:32   #1734
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo dzieci. U nas będzie 3 do 4 lat reszta od 4 do 12 jakieś 7 sztuk

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Co do zaproszeń z osobą towarzyszącą mój tata jest wdowcem spotyka się z jedną babeczka zapraszałam ja na chrzciny córki na wesele też zaproszę ale dostanie oddzielnie zaproszenie. Bo dla rodziców robię drewniane zaproszenia a dla reszty normalne

Stary 2017-06-20, 22:40   #1735
Aveen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
U nas sala na podobny koszt ale myślę że w 45 się zamkniemy bo to w sumie największe z tego co ma być opłacone (sala plus hotel). Myślisz że reeszta wydatków poniesie Cię aż 50tyś?
Broadwaydream, no nie wiem...moze I mnie poniesie....bo mnie zawsze ponosi.
A tak serio, to ja nie wiem czy dobrze licze, ale generalnie to moja lista jest taka

Sala (w tym poprawiny) - 30 tys
Napoje (alkholowe I nie) - 5 ty
Zespol - 6600zl (dobra tu nas ponioslo, ale nic innego co nam sie nie podobalo nie znalezlismy )
Video - 5tys
Fotograf - jeszcze nie mam, ale licze 3-4tys
Kosciol - ok 1tys bo tyle ksiadz plus organist przynajmniej tyle biora (jak nie wiecej)
Sukienka (plus dodatki) - max 5 tys - ale jak znajde tansza to bede sie cieszyc
Garnitur pana mlodego (plus dodatki) - 3 tys?? - nie mam bladego pojecia ile one kosztuja
Obraczki - nie wiem 3-4 tys???
Dekoracja sali plus kosciola - przynajmniej z 3 tysiaki ??
Samochody 2 - przynajmniej z 1 tysiak
Autobus - ?? Nie wiem, ale moze na tym przyoszczedzimy bo mamy duzo kierowcow w rodzinie
A gdzie makijazystka, fryzjerka, zaproszenia, jakies noclegi I inne rzeczy ktore wypadna po drodze?? Z 70 tys to ja lekka reka licze. Chociaz moze uda sie gdzies zaoszczedzic.

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
No nawet dom Ale tęsknię za miastem czasem

A ja wlasnie na odwrot, wole spokojniejsze klimaty. Blisko miasta, ale w sumie nie w samym miescie, bo mnie te korki, spaliny i pospiech wykonczaja. Plus biorac pod uwage ze tutaj cala wyspa jest jak jedna wielka wies, to sie juz przyzwyczailam.

Mansikaa wspolczuje tego przykrego doswiadczenia z przejechaniem kota i kury.

Girlandzia mam nadzieje ze czujesz sie juz lepiej. A propos a co to ten "Sor"?

KinderCountry super tort.

Niebieska88 fajne buty.

Pola_1122
witaj. Kolejna z Wawy.

Madz88 moze uda Ci sie jakims tanszym kosztem zrobic kuchnie. Moze zamiast w duzych sieciowkach, poszukaj w jakis lokalnych sklepach? Moze sie uda!

MissCath ja kogo bede mogla to bede prosic po imieniu jesli wiem, ze sa para of dluzszego czasu....ale tak znowu z czescia rodziny widze sie tylko of swieta, albo i rzadziej i nie wiem czy sa z kims czy nie. A znowu nie chce tez nie napisac z osoba towarzyszaca, bo w sumie moze kiedys nie byli w zwiazku a teraz sa i jak nie zaprosze z partnerem to moze sie ktos obrazic. A jak nie ma partnera/ki to przeciez zawsze mozna powiedziec ze sie samemu przyjdzie. Z drugiej strony rozumiem Ciebie i Twoja siostre, bo jak bylam mlodsza i nie bylam w pewnym okresie w zwiazku to zawsze jakos glupio bylo mowic ze w sumie to sama przychodze. Dlatego jesli 100% jestes pewna, ze siostra nie bedzie chciala nikogo przyprowadzic to pisz bez.

Witaj nielubiegrzybow Z jakich okolic jestes?
Aveen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-20, 22:47   #1736
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Mieszkam w Poznaniu, większość rodziny z okolic więc wesele pod miastem
nielubiegrzybow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-20, 22:50   #1737
Aveen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nielubiegrzybow Pokaż wiadomość
Mieszkam w Poznaniu, większość rodziny z okolic więc wesele pod miastem
Super! To w sumie wszystko na miejscu.
Stary 2017-06-20, 22:51   #1738
madz88
Zakorzenienie

Hej nielubiegrzybow!

Aveen muszą być na wymiar więc standardowe nie będą pasować. Popisalam jeszcze w kilka miejsc, zobaczymy

Stary 2017-06-20, 22:59   #1739
Aveen
Rozeznanie

Cytat:
Hej nielubiegrzybow!

Aveen muszą być na wymiar więc standardowe nie będą pasować. Popisalam jeszcze w kilka miejsc, zobaczymy
Madz88 kombinuj, kombinuj moze sie ktos znajdzie kto Ci super kuchnie na wymiar zrobi. Wiesz czasem sie nawet nie wie, a kogos, cos sie znajdzie. Powodzenia.
Stary 2017-06-21, 00:50   #1740
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Witam nowe Dziewczyny
Wpadłam nadrobić i uciekam do spania bo jestem wykończona dzisiejszym dniem.

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości