|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Dziewczyny co do napletka, to.ja jako mama chłopaka, powiem, zeby odciągać delikatnie bardzo w kąpieli.
Mozna zrobic krzywdę, ale wyczucie macie przecież, a nie odciagany, wrośnięty czy zaniedbany ( wierzcie mi cuda mozna pod napletkiem zastać) to szkodzi dużo bardziej. On sie musi sam odkleić, nie rusza się to nic nie robimy i tyle ![]() Karola i gratki za wizytę i 37t.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4682 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Vadi ja też się boję obsługi chłopca Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boze kompletnie zapomnialam o tym o.o Karolina, gratuluje
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Zadomowienie
|
Co do porodu... Mnie tak bolało że o żadnej zmianie pozycji nie było mowy. Leżałam i koniec. Przy 7 cm poszlam pod prysznic i przebili mi pęcherz. Wtedy też dostałam gaz. Najlepsza rzecz ever
płakałam jak mi go zabrali na parcie Karolina gratuluję donoszenia 😊😊😊 widzisz! Udało się!
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Karolina gratulacje Ty wrocilas do swojego mieszkania czy zostajesz u rodziców?
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma się co bać obsługi chłopca. Mi się wydaje prostrza. Bo nie ma takiegonryzyka przy kupkach, że się wprowadzi bakterie do dziewczecych narządów...trzeba wszystko dobrze myć od przodu do tyłu.itp.
My zawsze u naszego lekarza mamy sprawdzany napletek zawsze, i zawsze jesteśmy chwaleni, że odciągaliśmy. Teraz juz luzik, bo.go nayczylam jak to robić i myć pod skórką, ale to ogólnie nie był problem. Natomiast.moje koleżanki sie bały i stany zapalne, ropne.itp sie potrafią robić... tak, że wszystko z wyczuciem. A.mi się wydaje, ze donoszona ciąża to 37t.7d albo 38t.0.d. a nawet jestem przekonana o tym. Położna.mi teraz mówiła, że.najlepiej skończyć 38 tydz. Wtedy zostają jeszcze dwa pełne tygodnie 39 i 40 i dopiero termin. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4689 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo-super wiesci gratulacje !!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny!. Tak mnie wszystko tam na dole boli, całe krocze ze.maskea! Ciezko mi chodzić i przekręcić sie z boku na bok.
Poprostu nie nadaje się na taką podróż i chyba zostaje. Ciezko mi strasznie i obolala jestem.oo kilku h siedzenia dzis Mala pytałam lekarza czy mam.juz donoszona ciaze to powiedział że tak. Polozna tez tak mowi. Ważne aby dziecko miało powyzej 2.5kg w skończonym 37 tyg i jest donoszone Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-06-20 o 23:10 |
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
No 2,5 kg to tak, ale tygodnie to nie wiem.
![]() Ja w takim razie donoszona ciążę bedę miała w sobotę ![]() A kolejną wizytę mam juz za 9dni... szybko bardzo. Ciekawe ile przybiera teraz na wadze? Dobry ten sernik będę sie jutro opychać.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4692 |
|
Rozeznanie
|
A ja sie urodzilam 10 dni po terminie z waga 2550. Wiec ciekawe jak to jest z ta waga ??
|
|
|
#4693 |
|
Zadomowienie
|
Zgaga mnie zabija
W dodatku tak mnie boli głowa że nie jestem w stanie zasnąć u Was tez tak duszno? Okna pootwierane a nie ma czym oddychac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny :róża:
Karolinusia - brawa za wizytę 🏻U mnie jest takie łóżko i ono się rozszczepia i wychodzą takie podpórki na nogi. Tyłek zwisa a pozycja nie jest taka siedząca jak na krześle tylko siedząca na fioletu wiec lekko jest się do tylu odchylonym. Mojej koleżance położne z obu stron jeszcze do tylu przyciskaly jej nogi żeby lepiej było przeć. Ja na totalnie siedząco czy leżąco czy tez na kuckach nie dam rady. Jak ukucne to czuje jak mi nogi od tego nadmiaru wagi zaczynaja bolec i czuje jakby mi krew nie płynęła normalnie. Nie wiem zaś jak to wyjdzie w praniu. Aczkolwiek moja nadzieja na poród SN powoli umiera i myśle, ze będę mieć znów cc. Myśle , ze duże dzieci to leniuszki, którym się nie chce pchać ![]() Co do napletka to dla mnie to jest dramat do dziś . Ja od początku odzywałam te skórkę żeby się nic tam nie zalęgło i wszystko było Ok. Ale jak wyszła taka nadwrażliwość mojego syna ze mi wył i rzucał się w wannie jak tylko chacialm go tam dotknąć lub wisk na mycie włosów (który jest do dziś) czy odruch wymiotny na mycie zębów to ja przestałam go tam dotykać bo się nie dało. Mieliśmy jedna infekcje siusiaka niestety i to w 3urodziny małego. Tutaj impreza zaraz goście maja przyjść a on chodzi i ze go boli i boli . Ale nie wiedzieliśmy co dokładnie. Nie umiał nam tego dobrze powiedzieć wtedy jeszcze. Myślałam ze ocipieje dosłownie i już miałam na IP jechać , ale mały nagle zaczął mówić , ze żartuje ze jest kłamczuszek i my z Tz zglupielimy. Mimo to umówiliśmy wizytę u pediatry i ona od razu spojrzała i mówi , ze infekcja. Dostał antybiotyk niestety :/ Kazała nam odciągać bo grozi operacja. Oczywiście odciąganie było dramatem , Tz dosłownie go trzymał na chama mały się darł w nieswojo duchy , a ja musiałam mu odciągać potrosze. Może ze dwa dni daliśmy radę z Tz i nie mogłam już psychicznie tego znieść. Pomyślałam ze przecież ten dzieciak dostanie jakiegoś urazu psychicznego jeszcze. Odpuściliśmy i teraz sam sobie coś tam odciąga i w kąpieli obecnie mi daje już się dotknąć. Jakby bardziej rozumie. Nie mniej jednak myśle , ze pewnie będzie musiał mieć jakiś zabieg bo ta skórka mu nie odchodzi całkiem i tej żołędzi nie widać ![]() Mój Tz jak był już dorosły to sam poszedł i sobie zrobił zabieg wycięcia tej skory. Mówił, ze było to dla niego uciążliwe i ze higienicznie potem lepiej się czuł jakby bardziej czysty. W USA to jest bardzo popularne . W szpitalu od razu po porodzie pytają się czy usunąć ta skórkę czy nie. Teraz się sama zastanawiam czy usunąć czy zostawić . Dodam tylko , ze dziewczynki tez maja taka błonkę tzn.zrosniete wargi sromowe . Sporo mam o tym nie wie. Nie jest to tak znaczące jak u chłopców . Te wargi same się rozklejają z wiekiem i tez jeśli się nie rozkleja to trzeba zrobić zabieg. Tyle , ze u dziewczynek jest to chwila moment, a u chłopców bardziej skomplikowane . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Współczuje U mnie jest w miarę spoko bo padał deszcz i mało słońca było. Ja posprzątałam trochę w chacie. Tz odkurzył Wow Wytarlam kurze wszędzie . Umylam w łazience zlew i kibelek i wytarlam podłogi mopem parowym bo sobie nie wyobrażam mycia innego. Jak dobrze , ze ktoś wymyślił te wszystkie wynalazki do sprzątania bo jak sobie przypomnę jak mama nam kazała mokra szmata kurze wycierać to mi słabo i to jeszcze jakaś stara koszulka czy porwanym prześcieradłem ![]() Muszę wyprać jeszcze koc w salonie ten z kanapy i zmienić pościele w łóżkach. Tz mnie tak wkurza w tym temacie ze masakra. Wyleciał do mnie z tekstem ze po co ja chodniki w łazience zmieniam , ze tylko tylko 2tyg leżą ![]() ![]() ![]() I ze zawsze wymyślę robotę z praniem czy jakimiś poscielami a tak naprawdę jeszcze nie jest aż tak brudne Pewnie dopiero jak pleśń będzie zarastać i śmierdzieć jak ze śmietnika to trzeba będzie zmienić . Boże trzymajcie mnie. Ja nie wiem jak ta moja teściowa wychowała takich brudasów . Z reszta ona sama jest nie lepsza bo takiego syfu jak ona ma w chacie moje oczy nigdzie nie widziały . Jak byliśmy u Tz ojca raz i Tz zdjął serwetę z takiego stolika bo ja chciał zwinąć bo kotka na niej leżała i cała była w kłakach poza tym nie chciał żeby się tam chował. I jak ja zdejmował to stolikowi noga odpadła. Ja w tym czasie odkurzalam teścia połamanym odkurzaczem który miał żywe kable na wierzchu . Przyszłam do Tz i mowie mu "jak wy przeżyliście z takimi starymi? Twoja matka syfiara, a u twojego ojca wszystko jest zepsute połamane jakieś? Masakra. Cud ze wy żyjecie ze wam ręki nie obcięło lub ze z okna nie wypadliscie czy inna cholera" wszystko żartem oczywiście i nagle mój Tz tak się silowal z tym stolikiem , ze zwalił z niego jakaś miskę z czymś tam i zbiła się Hahahahaha . Normalnie jak można naprawiać stolik z czymś co na nim stoi Zaczęłam się tak śmiać , ze myślałam ze mi wody odejdą . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4695 | ||
|
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Mała dzięki za informacje jako od doświadczonej mamy
czyli lepiej próbowaćSamantha haha uwielbiam czytać Twoje opowieści jak nie mogę spać U mnie też duszno ![]() Właśnie miałam pierwszy ból w pachwinie podczas obracania już wiem o czym piszecie
|
|
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
Cieszę się ze nie tylko mnie przeraża troszkę obsługa chłopca
![]() Fajnie poczytać rady mam ![]() Ja od ponad godziny kręcę się jak smród po gaciach... głodna chyba jestem Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#4698 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry ☺
Cytat:
Cytat:
Dla odmiany dzisiaj jest spokój i cisza z rana 😜 Dziewczyny ja dzisiaj mam wizytę zobaczymy co tam u mojego gremlinka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Też! Na szczęście mam mieć dziewczynkę. Bry. U mnie noc spokojna. Raz siku o 3:00. Brzuch twardy, ale skurczy brak. Jestem juz u mamy. Nie mogę się doczekać wizyty w pt. Nie odpuszczę tematu cc za tydzień. Powodzenia dziś na wizytach!
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Ale tu dziś spokój tfu tfu 😛
Kciuki za dzisiejsze wizyty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Ps. 39 tydz od wczoraj
|
#4702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
CC za tydzień to już zaraz
|
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4704 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dziś tak spuchlam ze obrączki nie sciagne😕 noc duszno coś padało w nocy ale troszkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe ja się cieszę
juz nie mogę się doczekać, żeby było po.
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Meja_ml - powodzenia na wizycie!
Morelle - dobrze, ze dzisiejsza noc spokojna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 cz. 6
|
|
|
|
#4709 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
mam na 9:20. Dziś ma robić wymaz i muszę jechać z tym do laboratorium do szpitala Noc przespana. Ale w sumie jeszcze bym sobie troszkę drzemnęła
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samo przyjdzie. W ogóle się tym nie martwię. Dziś znalazłam info o dokumentach do becikowego : Chyba sobie daruje. Wychodzi mi na styk. W urzędzie nic konkretnego się nie dowiedziałam. U męża w pracy nawet nie wiedzą co wystawić. Nie chce mi się z tym męczyć. Biurokracja... bez tego jest tysiąc rzeczy do załatwienia.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

i gratki za wizytę i 37t.

płakałam jak mi go zabrali na parcie 

będę sie jutro opychać.
u Was tez tak duszno? Okna pootwierane a nie ma czym oddychac. 

Wytarlam kurze wszędzie . Umylam w łazience zlew i kibelek i wytarlam podłogi mopem parowym bo sobie nie wyobrażam mycia innego.

i nagle mój Tz tak się silowal z tym stolikiem , ze zwalił z niego jakaś miskę z czymś tam i zbiła się Hahahahaha . Normalnie jak można naprawiać stolik z czymś co na nim stoi

Super, że wszystko ok! Czekamy dalej razem z Tobą na rozwój akcji, kciuki!!!

mnie mama rodziła 4 dni przed czasem w 39t