|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poszukiwany - poszukiwane ...
Dziewczyny, nigdy nie szukalam takich elementow, wiec sie nie orientuje - gdzie mozna znalezc male deseczki nadajace sie na kolce, najlepiej z czyms, by mozna je zamocowac, no i dosc lekkie.
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1773 |
|
Raczkowanie
|
sub, czyżby jakieś decoupagowe kolce miały powstać?
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
A kto powiedzial, ze to dla mnie?
![]() Maqda - dokladnie o to chodzilo - dzieki wielkie
|
#1775 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam pytanko
Gdzie moge kupic cos takiego? chodzi mi dokładnie o tą przekładke do bransoletki na 3 linki (moze byc ewentualnie troszke ciensza) i te zakonczenia tej bransoletki jak na tym zdjeciu? Szukam i nie moge znalezc nigdzie. Bede bardzo wdzieczna za pomoc ![]() (zdjecie z allegro) |
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba jestem slepa ale na BS tego nie widze
![]() A jak te elementy sie nazywaja? Moze latwiej bedzie mi szukac gdzies na internecie? |
|
|
|
#1778 |
|
BAN stały
|
zapięcie:
http://beadshop.pl/bali-metalowe-lac...zt-p-2186.html (są też cztero i pięcio dziurkowe) a tutaj przekładka (tylko taką znalazłam): http://beadshop.pl/bali-metalowe-prz...zt-p-1678.html a dokładnie takich jak pokazałaś, nie znalazłam
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Takie przekładki były kiedyś w korallo
ale nie wiem, czy jeszcze są. W BS ich nigdy nie widziałam.
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygrałam je kiedyś na allegro w licytacji, jakaś dziewczyna się wyprzedawała... Jak do tej pory na takie się nie natknęłam...
|
|
#1781 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kochane - dostałam paczkę z HK i brakuje w niej TEGO Zła jestem potwornie, bo akurat to było na zamówienie i nie mogę zrobić wisiorków do kolczyków
Może wiecie, gdzie na szybko kupię to w Polsce...no, chyba, że któraś z Was ma w nadmiarze i może mi pożyczyć na szybko...
|
|
|
|
#1782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mają tych szkiełek dosyć dużo
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Raczkowanie
|
Netwa- co do szpilek to nie odpryskują i twardość jest zadowalająca, ale kolor raczej w stronę matowego srebra, mogłoby być lepiej. Ale czego wymagać od metalowych szpilek w dobrej cenie?
A gdzie można kupić metalowe a nie srebrne zakończenia na rzemień 4mm poza Qnsztem, który ma takie pakowane po 20szt? |
|
|
|
#1784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam o niej już kiedyś (jakaś sympatyczna dziewczyna mi o niej powiedziała jak buszowałam w Empiku za szkłem weneckim dla mamy), ale nie mogłam jej później znaleźć znaleźć - szukałam zbyt blisko bagateli :PAle teraz jak podałaś nazwę to wpisałam w Google i mam adres
|
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy ktoras z Was wie może gdzie dostane kupryt taki jak na zdjeciu?
Ewentualnie ktos chce odsprzedac 2 sztuki? Pilnie potrzebuje...
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Kłębuszek ma szkiełka takie jak onyks
![]() a co do szkiełek ze zdjęć, to wiem ale nie powiem - znalezienie tego sklepu kosztowało dużo czasu, zachodu, kombinacji i szczęścia
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, możecie krzyczeć do woli, ale ostatnio naprawdę nie mam czasu zbyt dużo, więc jeśli ktoś jest mi w stanie udzielić informacji, gdzie najtaniej dostać takie swarki: http://www.allegro.pl/item350894840_...mm_klipsy.html to będę wdzięczna
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
w Pl kosztują około 24 zł...
http://www.allegro.pl/item359773244_...swarovski.html
|
#1789 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam pytanko z innej beczki...
bo już nie wiem w jaki wątek to wpisać...szukam sklepu koralium który otwarto wczoraj w katowicach, miałam ulotkę ale zgubiłam. Wydawało mi się że ten sklepik jest na ulicy kochanowskiego, ale przeszlam całą ulicę i nic... poratujecie?
|
|
|
|
#1790 |
|
Raczkowanie
|
na ulotce jest "ul. J. Kochanowskiego 12 ( w podwórzu)"
|
|
|
|
#1791 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, to jest w bramie tam, gdzie ciucholand - mniej-więcej na wprost bramy. Byłam tam w poniedziałek. Fajny, przytulny sklepik, choć bardzo malutki. Mają sporo lampworków, kamieni, trochę drewna, bali i małych szklanych koralików. Na razie nie mają jeszcze srebra, ale ma się pojawić w najbliższych tygodniach.
Któraś z dziewczyn ostatnio pytała o szpilki - zamówiłam ostatnio u Elizy (ElizaAkcesoria) 200 szt szpilek - wydają się dość dobre, choć są cienkie (ca ma zresztą swoje plusy ). No i niestety są dość pogięte Ale dadzą się wyprostować ![]() Za to odradzam szpilki z DiamicArt - są zbyt twarde tzn. łamią się, jak po zrobieniu loopika staram się je odgiąć, żeby coś doczepić Na 5 prób wszystkie zakończone z tym samym skutkiem
|
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiecie gdzie można znaleźć koraliki hill tribe, takie malutkie? Przejrzałam sporo sklepów, pogooglowałam, ale tylko za granicą to widzę. Jakby któraś wiedziała to będę wdzięczna za informację.
I drugie moje pytanko - orientujecie się może, czy tzw. "dichroic glass" to to samo co szkło weneckie? A jeżeli nie, to gdzie takie coś można kupić (gdzie kupić weneckie wiem, bo mnóstwo tego wszędzie - chodzi mi o dichroic, jeśli to co innego). |
|
|
|
#1793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trudno, będę szukać - może coś znajdę.Do autorki tez pewnie nie ma co pisać... Chociaż może sprobuję jak ogarnie mnie już aż taka desperacja... |
|
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czego autorki, ale jeśli zdjęć, to są mojego autorstwa. Zazwyczaj 'pomagam' ale no cóż, mam z jedną małą sklepową tajemnicę. A czasem warto ruszyć głową i poszukać sklepów samemu.
Poza tym, ja poszukuję tu zwykle czegoś, czego konkretnie potrzebuję, a nie "ładnego szkła" czy kamieni, bo takich poszukiwania prowadzę sama. Większa frajda
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Pytałam dziewczynę od której wylicytowałam szkło weneckie, o które pytałaś i niestety ona nie pamięta nic więcej ponad to, że od kogoś na allegro kupiła...
|
#1796 |
|
Rozeznanie
|
Pilnie potrzebuje takich bryłek z ametystu. Na aukcji na której chciałam kupić nagle została tylko jedna sztuka, a ja nigdzie nie mogę znaleźć
![]() http://photos04.allegro.pl/photos/or...1/99/355119931 długość: ok. 11-14 mm szerokość: ok. 8- 11 mm |
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze numer aukcji chociaz?
|
|
#1798 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak swoją drogą ładne rzeczy tam masz - takie proste - zupełnie w moi stylu ![]() Owszem, szukanie jest zabawne, ale nie jak potrzeba nagli... I wbrew pozorom szukam czegoś konkretnego - tego rodzaju szkła w określonych kolorach - niebieski i czerwony (drugi kolor na koraliku jest mi w sumie obojętny). Znalazłam w sieci trochę kolorowego szkła weneckiego, ale w zupełnie nie moich kolorach... Same zielono-brązowo-fioletowe... Na razie tylko Koralland zaserwował mi 4 satysfakcjonujące pozycje. Cóż, szukam dalej. Ale gdyby któraś z Was wiedziała gdzie znajdę taki szkło w kolorach niebiesko-jakieś i czerwono-jakieś i chciała się tą wiedza podzielić to proszę o linki
|
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzyłaś w onyksie? Tam mają chyba największy wybór kolorowego szkła w necie.
http://onyks.eu/ext/wyszukiwarka_pod...19&submit.y=12
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.

Gdzie moge kupic cos takiego? chodzi mi dokładnie o tą przekładke do bransoletki na 3 linki (moze byc ewentualnie troszke ciensza) i te zakonczenia tej bransoletki jak na tym zdjeciu? Szukam i nie moge znalezc nigdzie. Bede bardzo wdzieczna za pomoc