|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaz zdjęcia wózka ![]() Cashmere - ja bym wybrała wzór w ptaszki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4923 |
|
Wtajemniczenie
|
Zygzaki ! :Love:
Ja dzisiaj zamówiłam 11 kg truskawek od znajomej i będę dżemik robiła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ogólnie pojechaliśmy z zamiarem zakupu Recaro Privia. Z nadzieją, że baza przyda się później do drugiego fotelika. Fajny, lekki, polecany ale drugi fotelik montowany przodem, a ja chciałabym powozić dziecko dłużej tyłem. Więc odpadł. Później Maxi Cosi Pebble - bardzo fajny, pasował do auta, ale wybierając go z bazą i chęcią wykorzystania jej później - z góry określał się drugi fotelik. Też fajny ale jeśli zmienilibyśmy auto w tym czasie - mógłby nie pasować (odpowiednie kąty i te magiczne sprawy) i jego kąt w naszym aucie nie pozwoliłby na szybkie przesadzenie dziecka z pierwszego fotelika. Więc w pewnym momencie moglibyśmy być w kropce (choć oczywiście niekoniecznie). Zastanawialiśmy się czy brać z bazą - więc polecono nam Concorda z wysokimi ocenami przy montażu samymi pasami - leciuteńki jak piórko, no ale... w tej cenie miałam wygodę w postaci Be Safe z bazą. I idealnie pasował do auta.
Drugim fotelikiem będziemy się zajmować jak przyjdzie jego pora co pozwoli na lepsze dopasowanie do dziecka. ![]() Oglądałam też Cybexa Cloud Q bo miałam "okazję" kupić od kuzyna ale za ciężki dla mnie. Pojechałam z zupełnie innymi planami, a wyszło jak zawsze. ![]() Cytat:
![]() Carolles, Poka wózek!
|
|
#4925 |
|
Wtajemniczenie
|
Padne dziś przy Was😅😅 jakie historie😆
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4926 |
|
Zadomowienie
|
Historia aniballem xzory mnie rozbroila 😂będziesz sławna na porodowce 😁
Wrzuce wózek jak wrócę do domu,narazie u mamy jestem 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4927 |
|
MerDer 4ever
|
Dziewczyny bo urodzę przez Was ze śmiechu
Zrobiłam ciacho A na kolację będą kopytka! Z bułką tartą Tak mi się zamarzyło Dzisiaj przyjdzie ten facet od tapety. Oby mi to równo przykleił bo zabiję No i melduję, że rozmiary 56 i 62 mam poprane, teraz TYLKO poprasować. Narazie poprasowałam pieluchy i otulacze, stwierdziłam, że mogę w nich utonąć Nulka pewnie walczy ![]() Mała melduj co u Ciebie |
|
|
|
#4928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
Czytałam Ze się to zdarza przy ćwiczeniach najlepiej daj sobie dzień spokoju Dziś udało się 23 cm wiec na razie idziemy do przodu ale wszystko u nas zależy od pozycji ![]() Cytat:
Cały czas tez obserwuje Będziemy pisać datę urodzenia obok nicku ? Czy jak ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
niż kilka tanich, które podobają ci się tylko trochę Edytowane przez Devileek Czas edycji: 2017-06-21 o 17:09 |
||
|
|
|
#4929 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
ja nadal czekam na telefon z moim wózkiem
|
|
|
#4930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brawa za 23cm! Ja dzisiaj zbytnio nie pocwiczylam. W ogole nie mogłam go dzisiaj włożyć, wiec całkiem spuscilam powietrze i pewnie tą rurką musiałam zawadzić. Planuje zrobic 2 dni przerwy. Tez czekam na info od Nulki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raz też spuscilam powietrze i na razie staram się wyciągać powoli bo boję się jeszcze przec a jak się rozluźniam to słabo idzie to wychodzenie ... Ale przeraża mnie wielkość balonika jak napompowalam do 28 cm ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- A i ja dużo czytałam na forum lovi jak dziewczyny opisywały ćwiczenia z aniball Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak na czerwcowkach może być. Przerzucają wyżej rozpakowane i obok daty z OM dodaja faktyczna, plus waga, długość i sposób porodu. No i płeć jeśli magicznie się zmieni
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie bez zmian. Siedzę na ławce na placu pod domem...
Nie nasilają się i.nie sa bolesne, na chwilę nawet.odpuściły, ale zawitały teraz znowu. Wiec ide do domku. I sobie znowu sprawdzę leżąc już. Jeśli Tymon mi pozwoli :/ Zjadłam 0,5 kg czereśni pycha były![]() Ja do gina i.na KTG podjade w tyg. A panikować będę jak będą co 5 min. Conajmniej przez 2h. Bo u mnie to ciężko rozpoznać coś niepokojącego, bo.mam.je ciągle i tyle. Wiec czekam na nowy objaw, np biegunkę lub pp.prostu regularnosć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wlasnie nie umiem przeć, a juz niby mogę. Rozluźnianie tez na nic sie nie zdaje i go wyciągam. Muszę zajrzeć na to forum w takim razie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4935 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Prasowałam na 3 razy, wiatrak chodził na maxa Nie wiem jak Ty ale ja prasowałam na siedząco więc nie było tak źle Chociaż z pieluchami poszło szybko bo prosty krój, ubranka malutkie to może być gorzej
|
|
|
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda zamówilas ten sam wózek ale później niż ja, a o moim cisza
pokaż zdjęcie jak przyjdzie ja dam im czas do końca tygodnia i dzwonię ![]() Morelle dalej masz fazę na czereśnie? u mnie te z ogrodka pięknie dojrzały dwa dni pojadlam i same robaki już sa wiec koniec.Byłam w MOPSie okazało się, ze tym zajmuje się siostra koleżanki. Zapytała sie o ojca dziecka, wkurzyla mnie jej reakcja i już mi sie odechciało tam być. Więc jak jeden pracodawca jedna umowa to nic nie trzeba z systemu wezmą tylko wniosek uzupełnić i zaświadczenie o pozostaniu pod opieką medyczną do 10tc, ale ze w 2016r podpisałam z tym samym pracodawca umowę zlecenie to już panika i sama chyba nie wiedziała co mówi i co ja mam dostarczyć ale stanęło na tym że albo napiszę oświadczenie jakie miałam zarobki z tej umowy i dostarcze ta umowę albo pracodawca wystawi mi zaświadczenie o zarobkach z tej umowy ale nie rozumiem czemu z umowy o pracę może być dochód z 2015 ale zlecenie z 2016 też mam przedstawić. Ja chyba tam jeszcze zadzwonie i moze trafie na kogoś innego. Chilli ta siostra TŻ to jeszcze sie doigra, ze opieka do niej przyjdzie zobaczą syf w mieszkaniu, dziecko nie chodzi do szkoły i będzie mieć kłopoty. Xzora laska z Ciebie! A historia z IP zabawna
|
|
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko we wro trzeba tonę papierów :/ Chyba czas przerwać tą faze bo zjadłam czereśnie + obiad i jest mi źle. Za dużo. Mała nie ma miejsca i żyć mi nie daje :/
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza Nulka pewnie dzielnie walczy
|
#4939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z info z mojej SR rozwarcie 0-3cm - skurcz 30s 3-7cm - skurcz 60s 7-10cm - skurcz 70-90cm Cytat:
Ja prasowałam na stojąco, ale to akurat dla mnie bez znaczenia. Pieluchy się jeszcze w miarę dobrze prasuje. Pajaców nie dałabym rady żelazkiem - tutaj steamer poszedł w ruch. Cytat:
Dziękuję. Taką rozrywkę zapewniłam dzisiaj sobie i przy okazji wam ![]() Devileek - napompowałam ten balon do 28cm - rzeczywiście hardcorowo to wygląda A dziecko ma niby główkę 33-38cm
|
|||
|
|
|
#4940 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To tak jak u mnie... nie wiem czym się sugerować.. brzuch twardnieje mi bardzo często ale nadal nic nie boli.. No może ze trzy razy trafiły się takie ze trudniej mi się oddychało :/ podbrzusze i pachwiny bolą ale to tez myśle normalny objaw ciazy a nie porodu.. duża ilość wód może powodować ze skurcze mniej bolą i boje się ze przegapie odpowiedni moment na wyjazd do szpitala Pytanie z serii głupich ![]() Kupiłam sobie te papierki lacostam używa albo używała ich któraś?Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
Standard z tymi robolami... czego to ja się tutaj na budowie nie nasłuchałam... popsute auto, stłuczka, problemy rodzinne z kuzynem, potrącona mama na rowerze, pismo od komornika i latanie po urzędach, zalanie sąsiada, dziecko w szpitalu... jasne, pewnie czasami faktycznie coś wypadło ale w połowie przypadków pewnie leciała dobra ściema :P Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też myślałam o Concordzie, ale wygoda posiadania bazy zwyciężyła (my kupiliśmy Axkida Babyfixa). Już wiem jak to jest montować i odpinać fotelik, a przy dwojce to będzie duże ułatwienie.---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Dzięki za wszystkie opinie, namówiłyscie mnie na zygzaki! Ciekawe jak NULKA Jak nie pisze to może znak że się rozkręciło.
|
|
#4942 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka odezwij się kochana!
|
#4945 |
|
królikoholiczka
|
Jestem ledwo żywa, słońce wyszło i jest tak gorąco że masakra. Znów popuchla mi noga.Plecy mnie bolą. Czuję się fatalnie
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam na Kraśnickich. Jeszcze zajechałam od drugiej strony i zapytałam jednego pana gdzie jest izba przyjęć. Pokazał gdzie, a drugi zapytał czy dam radę dojść. W poczekalni są wygodne fotele. W recepcji były dwie panie - jedna to położna, a druga chyba nie. Przy położnej ktoś stał, wiec do tej drugiej podeszłam i ta położna przejęła rozmowę. Lekarz jakoś szybko przyszedł, nieco sie zdziwił jak mnie zobaczył. Zaprosił do gabinetu. Ja tez byłam za ptaszkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
Agss
No.u.nas to tylko ich moc i częstotliwość coś podpowie. Chociaż moje nie bolały nawet jak były juz co 5 min :/ ale czułam, że to to, bo dostałam dreszcze i biegunkę. Nie przegapimy spokojnie ![]() Xzora Dokładnie :/ Juz mam trochę dość tego wszystkiego Ale mi spuchły palce, piesci zacisnąć nie mogę i stopy także, parówreczki dosłownie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-06-21 o 18:14 |
|
|
|
#4948 |
|
Wtajemniczenie
|
Cały dzień czekam na kurierów, a przyszły mi na razie tylko 3 paczki... W tym z Pinokio rozmiary 62
Są ok na szczęście Z gemini brakujące ostatnie rzeczy, ale pierwszy raz jestem nimi zawiedziona, bo majtki babyono siateczkowe przysłali zupełnie inne niż zamawiałam... Reszta z babyono: podkłady poporodowe i waciki dla malucha też jakieś dziwne, inne niż były na zdjęciu... No i chwalę się moimi krzywulcami Super-króliki: Lili dzwoni, a Łucji grzechocze i uszy mu szeleszczą Uczyłam się na nich szyć, ale mam satysfakcję, mimo że dużo niedoróbek 1498061335115.jpg 1498061349605.jpg |
|
|
|
#4949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie to wciąż wiedza tajemna, tylko gadamy z mężem że musimy pojechać sprawdzić przed porodem, ale znając życie pojedziemy już prosto na poród
|
|
|
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

Tak mi się zamarzyło 

wiec koniec.