Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-21, 16:51   #4921
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Morelle tez sie tak nudzilam i w koncu zrobilam sobie wycieczke do mamy. Mama co prawda w pracy ale z bratowa wygrzewamy na sloncu. A zaraz mama wroci i pojde w truskaweczki 😍

Xzora ale napedzilas stracha!

Aggs gratuluje zamkniętej wyprawki 😊

Taedio tez mam dylemat jak tu dziecia na wyjście ubrac 😒

Ja zaczelam wczoraj , wypilam jedna 😛
Termin mam za miesiąc. Ale niech sie wypowiedza dziewczyny które maja doświadczenie 😊

Pestycyda gratki za wozek!

Nasza karoca tez dziś dojechała 😊 musiałam zlozyc od razu zeby sprawdzić czy wszystko ok. Dziewczyna nie dala mi adapterow do fotelika ale ma doslac. Jutro go wypiorę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja pomogłam mamie zrobić obiad i zabrałam się za przeglądanie zary w Chinach i Kuwejcie
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 16:51   #4922
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle tez sie tak nudzilam i w koncu zrobilam sobie wycieczke do mamy. Mama co prawda w pracy ale z bratowa wygrzewamy na sloncu. A zaraz mama wroci i pojde w truskaweczki

Aggs gratuluje zamkniętej wyprawki

Taedio tez mam dylemat jak tu dziecia na wyjście ubrac

Ja zaczelam wczoraj , wypilam jedna
Termin mam za miesiąc. Ale niech sie wypowiedza dziewczyny które maja doświadczenie

Nasza karoca tez dziś dojechała musiałam zlozyc od razu zeby sprawdzić czy wszystko ok. Dziewczyna nie dala mi adapterow do fotelika ale ma doslac. Jutro go wypiorę.

Pokaz zdjęcia wózka

Cashmere - ja bym wybrała wzór w ptaszki.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 16:53   #4923
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Zygzaki ! :Love:
Ja dzisiaj zamówiłam 11 kg truskawek od znajomej i będę dżemik robiła

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 16:54   #4924
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Extra promo i dobry fotelik! A co jeszcze mierzyliscie?
Ogólnie pojechaliśmy z zamiarem zakupu Recaro Privia. Z nadzieją, że baza przyda się później do drugiego fotelika. Fajny, lekki, polecany ale drugi fotelik montowany przodem, a ja chciałabym powozić dziecko dłużej tyłem. Więc odpadł. Później Maxi Cosi Pebble - bardzo fajny, pasował do auta, ale wybierając go z bazą i chęcią wykorzystania jej później - z góry określał się drugi fotelik. Też fajny ale jeśli zmienilibyśmy auto w tym czasie - mógłby nie pasować (odpowiednie kąty i te magiczne sprawy) i jego kąt w naszym aucie nie pozwoliłby na szybkie przesadzenie dziecka z pierwszego fotelika. Więc w pewnym momencie moglibyśmy być w kropce (choć oczywiście niekoniecznie). Zastanawialiśmy się czy brać z bazą - więc polecono nam Concorda z wysokimi ocenami przy montażu samymi pasami - leciuteńki jak piórko, no ale... w tej cenie miałam wygodę w postaci Be Safe z bazą. I idealnie pasował do auta.
Drugim fotelikiem będziemy się zajmować jak przyjdzie jego pora co pozwoli na lepsze dopasowanie do dziecka.
Oglądałam też Cybexa Cloud Q bo miałam "okazję" kupić od kuzyna ale za ciężki dla mnie.
Pojechałam z zupełnie innymi planami, a wyszło jak zawsze.

Cytat:
Dziewczyny doradźcie który wzór ładniejszy To będzie do torby do wózka na pampersy, mokre chusteczki itp.zeby było razem. Zygzaki czy ptaszki?
Zygzaki.

Carolles,
Poka wózek!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 16:55   #4925
etusiaaa
Wtajemniczenie

Padne dziś przy Was😅😅 jakie historie😆

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 17:04   #4926
Carolles
Zadomowienie

Historia aniballem xzory mnie rozbroila 😂będziesz sławna na porodowce 😁

Wrzuce wózek jak wrócę do domu,narazie u mamy jestem 😊

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 17:04   #4927
taedio
MerDer 4ever

Dziewczyny bo urodzę przez Was ze śmiechu

Zrobiłam ciacho Szybkie jak nie wiem i pycha!
A na kolację będą kopytka! Z bułką tartą Tak mi się zamarzyło

Dzisiaj przyjdzie ten facet od tapety. Oby mi to równo przykleił bo zabiję

No i melduję, że rozmiary 56 i 62 mam poprane, teraz TYLKO poprasować. Narazie poprasowałam pieluchy i otulacze, stwierdziłam, że mogę w nich utonąć

Nulka pewnie walczy
Mała melduj co u Ciebie
Stary 2017-06-21, 17:06   #4928
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek
Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Uff. Wszystko dobrze, krwawienie z przedsionka pochwy, a wiec od Aniballa. Na dyżurze był moj lekarz prowadzący. No i chyba dopiero pierwszy raz o tym balonie usłyszał.

Czytałam Ze się to zdarza przy ćwiczeniach najlepiej daj sobie dzień spokoju

Dziś udało się 23 cm wiec na razie idziemy do przodu ale wszystko u nas zależy od pozycji

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Baza za 1 zł - świetny deal!

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Nulka będzie pierwsza jak nic

Devileek szykuj się na zmiany w 1 poście !

Cały czas tez obserwuje
Będziemy pisać datę urodzenia obok nicku ? Czy jak ?

Edytowane przez Devileek
Czas edycji: 2017-06-21 o 17:09
Devileek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 17:07   #4929
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Morelle tez sie tak nudzilam i w koncu zrobilam sobie wycieczke do mamy. Mama co prawda w pracy ale z bratowa wygrzewamy na sloncu. A zaraz mama wroci i pojde w truskaweczki 😍

Aggs gratuluje zamkniętej wyprawki 😊

Taedio tez mam dylemat jak tu dziecia na wyjście ubrac 😒

Ja zaczelam wczoraj , wypilam jedna 😛
Termin mam za miesiąc. Ale niech sie wypowiedza dziewczyny które maja doświadczenie 😊

Nasza karoca tez dziś dojechała 😊 musiałam zlozyc od razu zeby sprawdzić czy wszystko ok. Dziewczyna nie dala mi adapterow do fotelika ale ma doslac. Jutro go wypiorę.

Super ja nadal czekam na telefon z moim wózkiem więc rodzic nie mogę jeszcze

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 17:17   #4930
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Dzisiaj przyjdzie ten facet od tapety. Oby mi to równo przykleił bo zabiję

No i melduję, że rozmiary 56 i 62 mam poprane, teraz TYLKO poprasować. Narazie poprasowałam pieluchy i otulacze, stwierdziłam, że mogę w nich utonąć

Nulka pewnie walczy
Mała melduj co u Ciebie
Tapeta na pewno wyjdzie mega! Jak popracowałaś pieluchy i otulacze to i tak duzo jak na jeden dzien! Ja nie jestem nerwowo w stanie prasować za długo.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość

Dziś udało się 23 cm wiec na razie idziemy do przodu ale wszystko u nas zależy od pozycji

Cały czas tez obserwuje

Ja wlasnie nie czytałam o krwawieniu po ćwiczeniach. No nic, najadłam się wstydu, ale przynajmniej mam pewność ze to od Aniballa i ze wszystko dobrze z dzieckiem, a tak to cały czas bym myślała, czy to nie jakies odklejanie sie łożyska czy co innego.
Brawa za 23cm! Ja dzisiaj zbytnio nie pocwiczylam. W ogole nie mogłam go dzisiaj włożyć, wiec całkiem spuscilam powietrze i pewnie tą rurką musiałam zawadzić. Planuje zrobic 2 dni przerwy.

Tez czekam na info od Nulki.

Stary 2017-06-21, 17:24   #4931
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Tapeta na pewno wyjdzie mega! Jak popracowałaś pieluchy i otulacze to i tak duzo jak na jeden dzien! Ja nie jestem nerwowo w stanie prasować za długo.

Ja wlasnie nie czytałam o krwawieniu po ćwiczeniach. No nic, najadłam się wstydu, ale przynajmniej mam pewność ze to od Aniballa i ze wszystko dobrze z dzieckiem, a tak to cały czas bym myślała, czy to nie jakies odklejanie sie łożyska czy co innego.
Brawa za 23cm! Ja dzisiaj zbytnio nie pocwiczylam. W ogole nie mogłam go dzisiaj włożyć, wiec całkiem spuscilam powietrze i pewnie tą rurką musiałam zawadzić. Planuje zrobic 2 dni przerwy.

Tez czekam na info od Nulki.

Ja raz też spuscilam powietrze i na razie staram się wyciągać powoli bo boję się jeszcze przec a jak się rozluźniam to słabo idzie to wychodzenie ... Ale przeraża mnie wielkość balonika jak napompowalam do 28 cm !

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

A i ja dużo czytałam na forum lovi jak dziewczyny opisywały ćwiczenia z aniball

Stary 2017-06-21, 17:24   #4932
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Cały czas tez obserwuje

Jak chcesz tak jak na czerwcowkach może być. Przerzucają wyżej rozpakowane i obok daty z OM dodaja faktyczna, plus waga, długość i sposób porodu.
No i płeć jeśli magicznie się zmieni
Stary 2017-06-21, 17:25   #4933
Mała!
Zakorzenienie

U mnie bez zmian. Siedzę na ławce na placu pod domem...
Nie nasilają się i.nie sa bolesne, na chwilę nawet.odpuściły, ale zawitały teraz znowu. Wiec ide do domku. I sobie znowu sprawdzę leżąc już. Jeśli Tymon mi pozwoli :/

Zjadłam 0,5 kg czereśni pycha były

Ja do gina i.na KTG podjade w tyg. A panikować będę jak będą co 5 min. Conajmniej przez 2h.
Bo u mnie to ciężko rozpoznać coś niepokojącego, bo.mam.je ciągle i tyle. Wiec czekam na nowy objaw, np biegunkę lub pp.prostu regularnosć.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 17:27   #4934
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja raz też spuscilam powietrze i na razie staram się wyciągać powoli bo boję się jeszcze przec a jak się rozluźniam to słabo idzie to wychodzenie ... Ale przeraża mnie wielkość balonika jak napompowalam do 28 cm !

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

A i ja dużo czytałam na forum lovi jak dziewczyny opisywały ćwiczenia z aniball

Ja wlasnie nie umiem przeć, a juz niby mogę. Rozluźnianie tez na nic sie nie zdaje i go wyciągam. Muszę zajrzeć na to forum w takim razie.

Stary 2017-06-21, 17:30   #4935
taedio
MerDer 4ever

Cytat:

Właśnie był facet od tapety czy może przyjść jutro bo nagła sprawa mu wypadła Ma być jutro o 10

Prasowałam na 3 razy, wiatrak chodził na maxa Nie wiem jak Ty ale ja prasowałam na siedząco więc nie było tak źle Chociaż z pieluchami poszło szybko bo prosty krój, ubranka malutkie to może być gorzej
Stary 2017-06-21, 17:33   #4936
poprostu
Zakorzenienie

Pestycyda zamówilas ten sam wózek ale później niż ja, a o moim cisza pokaż zdjęcie jak przyjdzie ja dam im czas do końca tygodnia i dzwonię

Morelle dalej masz fazę na czereśnie? u mnie te z ogrodka pięknie dojrzały dwa dni pojadlam i same robaki już sa wiec koniec.
Byłam w MOPSie okazało się, ze tym zajmuje się siostra koleżanki. Zapytała sie o ojca dziecka, wkurzyla mnie jej reakcja i już mi sie odechciało tam być. Więc jak jeden pracodawca jedna umowa to nic nie trzeba z systemu wezmą tylko wniosek uzupełnić i zaświadczenie o pozostaniu pod opieką medyczną do 10tc, ale ze w 2016r podpisałam z tym samym pracodawca umowę zlecenie to już panika i sama chyba nie wiedziała co mówi i co ja mam dostarczyć ale stanęło na tym że albo napiszę oświadczenie jakie miałam zarobki z tej umowy i dostarcze ta umowę albo pracodawca wystawi mi zaświadczenie o zarobkach z tej umowy ale nie rozumiem czemu z umowy o pracę może być dochód z 2015 ale zlecenie z 2016 też mam przedstawić. Ja chyba tam jeszcze zadzwonie i moze trafie na kogoś innego.

Chilli ta siostra TŻ to jeszcze sie doigra, ze opieka do niej przyjdzie zobaczą syf w mieszkaniu, dziecko nie chodzi do szkoły i będzie mieć kłopoty.

Xzora laska z Ciebie! A historia z IP zabawna
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 17:38   #4937
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Pestycyda zamówilas ten sam wózek ale później niż ja, a o moim cisza pokaż zdjęcie jak przyjdzie ja dam im czas do końca tygodnia i dzwonię

Morelle dalej masz fazę na czereśnie? u mnie te z ogrodka pięknie dojrzały dwa dni pojadlam i same robaki już sa wiec koniec.
Byłam w MOPSie okazało się, ze tym zajmuje się siostra koleżanki. Zapytała sie o ojca dziecka, wkurzyla mnie jej reakcja i już mi sie odechciało tam być. Więc jak jeden pracodawca jedna umowa to nic nie trzeba z systemu wezmą tylko wniosek uzupełnić i zaświadczenie o pozostaniu pod opieką medyczną do 10tc, ale ze w 2016r podpisałam z tym samym pracodawca umowę zlecenie to już panika i sama chyba nie wiedziała co mówi i co ja mam dostarczyć ale stanęło na tym że albo napiszę oświadczenie jakie miałam zarobki z tej umowy i dostarcze ta umowę albo pracodawca wystawi mi zaświadczenie o zarobkach z tej umowy ale nie rozumiem czemu z umowy o pracę może być dochód z 2015 ale zlecenie z 2016 też mam przedstawić. Ja chyba tam jeszcze zadzwonie i moze trafie na kogoś innego.

Chilli ta siostra TŻ to jeszcze sie doigra, ze opieka do niej przyjdzie zobaczą syf w mieszkaniu, dziecko nie chodzi do szkoły i będzie mieć kłopoty.

Jaka była jej reakcja?

Tylko we wro trzeba tonę papierów :/

Chyba czas przerwać tą faze bo zjadłam czereśnie + obiad i jest mi źle. Za dużo. Mała nie ma miejsca i żyć mi nie daje :/
Stary 2017-06-21, 17:41   #4938
karolinuuusia
Zakorzenienie

Nasza Nulka pewnie dzielnie walczy

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 17:44   #4939
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
U mnie bez zmian. Siedzę na ławce na placu pod domem...
Nie nasilają się i.nie sa bolesne, na chwilę nawet.odpuściły, ale zawitały teraz znowu. Wiec ide do domku. I sobie znowu sprawdzę leżąc już. Jeśli Tymon mi pozwoli :/

Zjadłam 0,5 kg czereśni pycha były

Ja do gina i.na KTG podjade w tyg. A panikować będę jak będą co 5 min. Conajmniej przez 2h.
Bo u mnie to ciężko rozpoznać coś niepokojącego, bo.mam.je ciągle i tyle. Wiec czekam na nowy objaw, np biegunkę lub pp.prostu regularnosć.

no właśnie u Ciebie ciężko będzie stwierdzić kiedy prawdziwa akcja się rozpocznie. Tak jak piszesz kluczem będzie regularność, bo długość skurczu masz taką jak przy rozwarciu 7-10cm

Z info z mojej SR
rozwarcie 0-3cm - skurcz 30s
3-7cm - skurcz 60s
7-10cm - skurcz 70-90cm

Cytat:
Właśnie był facet od tapety czy może przyjść jutro bo nagła sprawa mu wypadła Ma być jutro o 10

Prasowałam na 3 razy, wiatrak chodził na maxa Nie wiem jak Ty ale ja prasowałam na siedząco więc nie było tak źle Chociaż z pieluchami poszło szybko bo prosty krój, ubranka malutkie to może być gorzej
oj, szkoda z tą tapetą. Ale to zawsze światło dzienne i facet bardziej wypoczęty będzie.
Ja prasowałam na stojąco, ale to akurat dla mnie bez znaczenia. Pieluchy się jeszcze w miarę dobrze prasuje. Pajaców nie dałabym rady żelazkiem - tutaj steamer poszedł w ruch.

Cytat:
Dobrze pójść jeszcze raz, albo zostawić komuś sprawę żeby się upewnił, bo rzeczywiście dziwne to info dostałaś.

Cytat:

Dziękuję. Taką rozrywkę zapewniłam dzisiaj sobie i przy okazji wam

Devileek - napompowałam ten balon do 28cm - rzeczywiście hardcorowo to wygląda A dziecko ma niby główkę 33-38cm
Stary 2017-06-21, 17:50   #4940
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

To tak jak u mnie... nie wiem czym się sugerować.. brzuch twardnieje mi bardzo często ale nadal nic nie boli.. No może ze trzy razy trafiły się takie ze trudniej mi się oddychało :/ podbrzusze i pachwiny bolą ale to tez myśle normalny objaw ciazy a nie porodu.. duża ilość wód może powodować ze skurcze mniej bolą i boje się ze przegapie odpowiedni moment na wyjazd do szpitala a kawałek mam...

Pytanie z serii głupich
Kupiłam sobie te papierki lacostam do sprawdzania pH, czy sączą mi się wody.. jak mam ich używać? mam wkładać je w pochwę, przykładać do wkładki? używa albo używała ich któraś?

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:

Standard z tymi robolami... czego to ja się tutaj na budowie nie nasłuchałam... popsute auto, stłuczka, problemy rodzinne z kuzynem, potrącona mama na rowerze, pismo od komornika i latanie po urzędach, zalanie sąsiada, dziecko w szpitalu... jasne, pewnie czasami faktycznie coś wypadło ale w połowie przypadków pewnie leciała dobra ściema :P

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 17:57   #4941
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ogólnie pojechaliśmy z zamiarem zakupu Recaro Privia. Z nadzieją, że baza przyda się później do drugiego fotelika. Fajny, lekki, polecany ale drugi fotelik montowany przodem, a ja chciałabym powozić dziecko dłużej tyłem. Więc odpadł. Później Maxi Cosi Pebble - bardzo fajny, pasował do auta, ale wybierając go z bazą i chęcią wykorzystania jej później - z góry określał się drugi fotelik. Też fajny ale jeśli zmienilibyśmy auto w tym czasie - mógłby nie pasować (odpowiednie kąty i te magiczne sprawy) i jego kąt w naszym aucie nie pozwoliłby na szybkie przesadzenie dziecka z pierwszego fotelika. Więc w pewnym momencie moglibyśmy być w kropce (choć oczywiście niekoniecznie). Zastanawialiśmy się czy brać z bazą - więc polecono nam Concorda z wysokimi ocenami przy montażu samymi pasami - leciuteńki jak piórko, no ale... w tej cenie miałam wygodę w postaci Be Safe z bazą. I idealnie pasował do auta.
Drugim fotelikiem będziemy się zajmować jak przyjdzie jego pora co pozwoli na lepsze dopasowanie do dziecka.
Oglądałam też Cybexa Cloud Q bo miałam "okazję" kupić od kuzyna ale za ciężki dla mnie.
Pojechałam z zupełnie innymi planami, a wyszło jak zawsze.

Zygzaki.

Carolles,
Poka wózek!
A jaki masz kat w Be Safe?
Też myślałam o Concordzie, ale wygoda posiadania bazy zwyciężyła (my kupiliśmy Axkida Babyfixa). Już wiem jak to jest montować i odpinać fotelik, a przy dwojce to będzie duże ułatwienie.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Dzięki za wszystkie opinie, namówiłyscie mnie na zygzaki!

Ciekawe jak NULKA Jak nie pisze to może znak że się rozkręciło.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 17:57   #4942
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Uff. Wszystko dobrze, krwawienie z przedsionka pochwy, a wiec od Aniballa. Na dyżurze był moj lekarz prowadzący. No i chyba dopiero pierwszy raz o tym balonie usłyszał.
Uff! Super, że wszystko ok! Byłaś na Krasnickiej albo w Świdniku?

Cytat:
moja mama, ale to panikara i bym nie chciała... Zresztą, jak nie będzie w pracy to dojedzie do mnie w 30min
O, to dobrze

Cytat:
wiesz, w sumie ten Aniball za bardzo od zabawek erotycznych się nie różni, tyle że nie ma funkcji wibracji. Także po porodzie można wykorzystać.
A skoro lekarz o tym nie słyszał, to chyba dla niego bez różnicy czy uszkodziłam się Aniballem czy wielkim wibratorem... Chyba mnie zapamięta
Hahaha

Cytat:
Dziewczyny doradźcie który wzór ładniejszy To będzie do torby do wózka na pampersy, mokre chusteczki itp.zeby było razem. Zygzaki czy ptaszki?
Heh a ja jestem bardziej za ptaszkami jako jedyna
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 18:05   #4943
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Jak chcesz tak jak na czerwcowkach może być. Przerzucają wyżej rozpakowane i obok daty z OM dodaja faktyczna, plus waga, długość i sposób porodu.

No i płeć jeśli magicznie się zmieni
Ok obczaje

Cytat:

Devileek - napompowałam ten balon do 28cm - rzeczywiście hardcorowo to wygląda A dziecko ma niby główkę 33-38cm

No właśnie ciężko mi sobie to wyobrazić mam nadzieję że się na tyle rozciągne że jakoś dam radę :P zapytań jutro na wizycie ile ma mniej więcej teraz obwód główki

Stary 2017-06-21, 18:07   #4944
morelle_
Zakorzenienie

Nulka odezwij się kochana!
Stary 2017-06-21, 18:07   #4945
emilia0508
królikoholiczka

Jestem ledwo żywa, słońce wyszło i jest tak gorąco że masakra. Znów popuchla mi noga.Plecy mnie bolą. Czuję się fatalnie

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-21, 18:09   #4946
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Uff! Super, że wszystko ok! Byłaś na Krasnickiej albo w Świdniku?

O, to dobrze

Hahaha

Heh a ja jestem bardziej za ptaszkami jako jedyna

Byłam na Kraśnickich. Jeszcze zajechałam od drugiej strony i zapytałam jednego pana gdzie jest izba przyjęć. Pokazał gdzie, a drugi zapytał czy dam radę dojść. W poczekalni są wygodne fotele. W recepcji były dwie panie - jedna to położna, a druga chyba nie. Przy położnej ktoś stał, wiec do tej drugiej podeszłam i ta położna przejęła rozmowę. Lekarz jakoś szybko przyszedł, nieco sie zdziwił jak mnie zobaczył. Zaprosił do gabinetu.

Ja tez byłam za ptaszkami

Stary 2017-06-21, 18:10   #4947
Mała!
Zakorzenienie

Agss
No.u.nas to tylko ich moc i częstotliwość coś podpowie. Chociaż moje nie bolały nawet jak były juz co 5 min :/ ale czułam, że to to, bo dostałam dreszcze i biegunkę. Nie przegapimy spokojnie

Xzora
Dokładnie :/
Juz mam trochę dość tego wszystkiego

Ale mi spuchły palce, piesci zacisnąć nie mogę i stopy także, parówreczki dosłownie :/

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-06-21 o 18:14
Stary 2017-06-21, 18:11   #4948
siilmariien
Wtajemniczenie

Cały dzień czekam na kurierów, a przyszły mi na razie tylko 3 paczki... W tym z Pinokio rozmiary 62 Są ok na szczęście
Z gemini brakujące ostatnie rzeczy, ale pierwszy raz jestem nimi zawiedziona, bo majtki babyono siateczkowe przysłali zupełnie inne niż zamawiałam... Reszta z babyono: podkłady poporodowe i waciki dla malucha też jakieś dziwne, inne niż były na zdjęciu...

No i chwalę się moimi krzywulcami Super-króliki: Lili dzwoni, a Łucji grzechocze i uszy mu szeleszczą
Uczyłam się na nich szyć, ale mam satysfakcję, mimo że dużo niedoróbek

1498061335115.jpg
1498061349605.jpg
Stary 2017-06-21, 18:14   #4949
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam na Kraśnickich. Jeszcze zajechałam od drugiej strony i zapytałam jednego pana gdzie jest izba przyjęć. Pokazał gdzie, a drugi zapytał czy dam radę dojść. W poczekalni są wygodne fotele. W recepcji były dwie panie - jedna to położna, a druga chyba nie. Przy położnej ktoś stał, wiec do tej drugiej podeszłam i ta położna przejęła rozmowę. Lekarz jakoś szybko przyszedł, nieco sie zdziwił jak mnie zobaczył. Zaprosił do gabinetu.

Ja tez byłam za ptaszkami

To przynajmniej wiesz już gdzie jest IP Dla mnie to wciąż wiedza tajemna, tylko gadamy z mężem że musimy pojechać sprawdzić przed porodem, ale znając życie pojedziemy już prosto na poród
Stary 2017-06-21, 18:15   #4950
Mała!
Zakorzenienie

Piękne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości