|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Martucha ale ci zazdroszcze. ja poskładałam podania do szkoł i przedszkoli i nic
nikt sie nie odzywa a już ja maj
|
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja dzis 1 dzien do pracy ide w centrum odziezowym
no zobaczymy jak to bedzie a jeszcze moj tż ma urodziny dzis ehhh a ja do wieczora tam..a on ma wolne akurat moze mnie szybciej puszcza jak powiem ze ma urodziny buziaki
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
to trzymam kciuki za ciebie strippi
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
no to taka tymczasowa praca zeby nie siedziec w domu
buzka
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
a ja to nic nie znajde i chyba mnie emigracja czeka buu
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
strippi wybadasz jacy sa ludzi i zapytasz
![]() ale mam dzis dobry dzien ![]() bede tam od 8 do 15, wiec troche rzedziej tu ale mysle ze jak wroce z pracy to bede miala czas zeby posiedziec z wami bynajmniej wieczorami.. kurde ale mialam nosa zeby ta prace napisac szybciej bo teraz pewnie juz bym niebardzo miala jak. dzien mamy to tez pewnie trzeba bedize cos zrobic, dzien dziecka.. a tak to mi zostal wstep i zakonczenie
|
|
#4627 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam umowę do końca czerwca a potem czeka mnie szukanie. A tu tyle wydatków: 3 wesela, ubezpieczenie auta sie kończy, tata kończy 60 lat, urodziny teściowej no i wyjazd do Chorwacji. Chyba zacznę drukować te pieniądze
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
ech jak mysle o pracy to mnie dół lapie. tu nic nie moge znaleźć 9chodzi mi o szkołe lub przedszkole) a za granicą boje sie, że sobie nie poradze
ze bedzie za cięzko ech...
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
hahhha
to jak zalozysz mennice to ja chetnie sie podepne
|
|
#4630 |
|
Wtajemniczenie
|
A co chciałabyś za granicą robić?
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem. z TZ jedziemy od lipca do Holandii i czegos bedziemy szukac. jak bym dostała prace to bysmy wrócili na wrzesien a jak nie to bedziemy musieli na rok tam zostac i wrócić przed samym slubem dopiero
|
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
kurde jaka rozpacz z tego zdania bije.. a wogole chcesz jechac.. moze warto sie rozgladac w sasiednich miastach albo cos.. a tz ma tu prace? moj szwagier (brat tz) chcial jechac z nazeczona do holandi ale doslzi do wniosku ze ak oboje tu pracuja to tam za wiele wiecej nieuzbieraja i kredyt tak czy inaczej musza wziasc... pomyslcie nad tym.. chociaz pare groszy wiecej...
|
|
#4633 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez sie pisze na te drukowanie pieniedzy
|
|
|
|
#4634 |
|
Wtajemniczenie
|
A nie myśleliście żeby teraz zacząć szukać póki jesteście w Polsce, żeby pojechać "na gotowe"? Z doświadczenia wiem, że takie szukanie na miejscu jest trochę stresujące.
|
|
|
|
#4635 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja studiuje w moim pieknym miescie Bielsku-Białej na ATH (Akademia Techniczno-Humanistyczna, wedlug studentow Akademia Tańca i Humoru ) nooo ale juz na szczescie koncze ![]() Cytat:
suuuuuper gratuluje A z tymi rozmiarami to jest mega dziwnie bo ja to nosze wszystkie mozliwe rozmiary poczawszy od S do L (XS i XL raczej sie nie zdazaja ) takze ja musze wszystko zawsze przymierzyc bo nigdy nie wiadomo jaki rozmiar bedzie dobry ![]() Cytat:
gratuluje ![]() Cytat:
ja musze dokonczyc jeszcze 3 rozdzial i napisac zakonczenie i wstep, biore sie za to wlasnie ale od rana boli mnie leb chyba za duzo tlenu mialam wczoraj ![]() Cytat:
tez musze sie kiedys wybrac bo to wstyd ze studiuje ten jezyk a bylam raptem w Zagrzebiu i na Krku i w Rijece na wycieczkach chcialabym bardzo zobaczyc Dubrovnik ale w ogole to bielski pks organizuje takie wycieczki objazdowe po Chorwacji i chcialabym sie na taka wybrac - juz mi nie zalezy tak na lezeniu na plazy, jak na zobaczeniu jak najwiekszej ilosci miejsc mysle ze kiedys sie wybierzemy z mezusiem A Ty gdzie dokladnie sie wybierasz??Jak bedziesz drukowac te pieniazki to ja tez troche prosze heheh |
|||||
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co wczoraj robilas ze masz za duzo tlenu? a wogole bielski pks organizuje rewelcyjne wycieczki tylko miejsca znikaja jak swieze buleczki...ejj ja widze ze tu sie tworzy zorganizowana grupa przestepcza bedziemy pieniadze kolorowac hahahah a tak na powaznie to przydalo by sie troche oj przydalo...
|
|
|
#4637 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zarezerwowaliśmy apartament na 6 osob, jedziemy autkami ze znajomymi. A na miejscu koniecznie muszę jechać na Hvar, do Plitwic i marzy mi się pojechać do Mostaru W Dubrovniku byłam, chyba nie muszę polecać, bo wiesz, że to piękne miasto.
|
||
|
|
|
#4638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz ma tu swoja firme. jest współwłascicielem ze swoim tatą. jak bym sie dostała do pracy to jak juz pisalam bysmy tam tylko na wakacje pojechali, jesli to to juz lepiej na rok tam jechac. zarobic kase i miec na zycie po slubie. bo jesli ja tu nic nie znajde to nie chce szukac czegos za mała kase na przeczekanie 9bo za rok znowu chce składac podania do szkoł) Cytat:
teraz tyle na miesiąc kurcze ma a jesli jeszcze ja bede pracowala to juz wogole bedzie kasa![]() ma tam tez kolegow których poznal w wakacje wiec by nam mieszkania posuzkali juz zanim pojedziemy |
||
|
|
|
#4639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
to wlasnie zalezy od tego ile tu zarabiacie.. nam sie nieoplaca wyjechac bo nawet jesli ja mam te 1200 jako nauczyciel to moj tz ma wlasna dzialalnosc i zarabia 3 razy tyle.. wiec wiesz majac mu tu plus minus 5 tysiecy razem i nieplacac oplat bo rodzice od nas kasy niebiora szybko udaje sie cos oszczedzic (statnio w 3 miesiace bylismy w stanie kupic auto uzywane ale jednak sliczne..)
wiec moze jednak warto pojechac bo tu woj tz zarabia niewiele.. wiec wam sie oplaca.. tyle czy tego oboje naprwde chcecie.. ale finansowo naprawde odlozycie wiecej niz tu..
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
tylko wiesz on jest facetem a ja kobietką (delikatną hehe, jeszcze nigdy nie pracowałam) i boje sie ze sobie tam nie poradze
a po drugie ze bede musiała sukni slubnej szukac na łapu capu jak przyjade na swieta i ze sie nie wyrobie ![]() edit: TZ bardzo tego chce. on nawety na stałe by tam chciał jechac. ale ustatlismy ze jak dostane prace to tylko na wakacje a jak nie dostane to na rok
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
a zapomniałam wam powiedzieć !
Wczoraj chodząc po sklepach zaszłam do salonu Evy Minge Wiem że ma ceny kosmiczne.Ale za piękną suknie w stylu ala grecko romantycznym - podobnej do tej [link na dole], tylko na cały biust i na ramiączkach. 400 zł. Spytałam sprzedawczynię ile trwa ewentualnie uszycie na zamówienie, w innym kolorze itp. Do dwóch tygodni. Chyba się za takimi kreacjami porozglądam, bo w prawdziwej sukni ślubnej to się ugotuje. No chyba że się zdecyduję na ta od koleżanki Cosmobelle. http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1210165606 Przyjrzałam się, tamta nie miała trenu w ogóle, a pod biustem była odcięta satynową wstążeczką związaną i spuszczoną. Ale generalnie baaardzo podobna. |
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
hmm a ty kliwia masz przyjecie czy wesele? czemu masz sie w prawdziwej ugotowac? a ta to jest nieprawdziwa
? sliczna moim zdaniem i jaknajbardziej slubna
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz te ślubne typowie [nie z muslinu i jedwabiu] są dość grube. PM gdzie byłam świadkową w sowjej się gotowała, było jej bardzo gorąco.
Ta na zdjęciu ślubna ślubna, ale ta z salonu Minge sklasyfikowana jako wieczorowa. No i cena o ile mniejsza ![]() Ja mam wesele. |
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak bedzie klima w lokalu to chyba sie nie ugotuje tam (mam nadzieje
)
|
|
|
|
#4646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale fajnie, gratuluję, będziesz robiła to co lubisz
|
|
|
|
|
#4647 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wycieczek z pksu to nigdy na zadnej nie bylam, no ale oferty wydaja sie ciekawe chcialam gdzies sie wybrac na weekend majowy ale Tż w Anglii a bez niego nie jade Ale ta Chorwacja to mnie kusi i jeszcze krym mnie kusi a w ogole to kusi mnie tez Hiszpania (chociaz chyba pks nie ma w swojej ofercie hiszpanii) nooo w ogole gdzie ja bym nie chciala pojechac chyba na prawde trzeba zalozyc ta wizazowa fabryke kasy ![]() Cytat:
Cyryl i Metody hehehe byl moim pierwszym promotorem ale teraz to mam juz 3 z kolei Nooo to super plany wakacyjne - tylko pozazdroscic Ja z kolei bylam w Mostarze bo bylam na stypendium Sokratesa w Słowenii w Ljubljanie i tam zorganizowali nam wycieczke 3-dniowa do Bosni i zwiedzalismy Sarajewo i Mostar, jak bylismy w Mostarze to jeszcze jakos tak sie zbieralo na burze i bylo takie kolorowe niebo - zdjecia wyszly bajecznie ehhh a teraz w pracy uzywasz chorwackiego?? Bo ja sie boje, ze jak nie bede uzywac to szybko wszystko zapomne ![]() Cytat:
i skoro nawet mial samochod sluzbowy to chyba dobra prace udalo mu sie zalapac jakbyscie razem tyle zarabiali to zyc nie umierac ![]() Cytat:
Chociaz musisz sie przygotowac ze moze nie byc rozowo nie wiem jak w Holandii, ale ja np 3 razy pracowalam przez wakacje w Grecji i coz no nie bylo rozowo. Grecy sa strasznymi "swiniami" syfia tak ze szok. W dodatku wydaje im sie ze sa krolami tego swiata, a Ty polaczku nic nie znaczysz i zle Cie traktuja ja wielokrotnie mialam tam dola i nie bylo latwo najbardziej to mnie wkurzalo jak np kazali mi przyjsc po godzinach bo jest tyyyyle roboty (pracowalam w hotelu na restauracji) i czasem kazali mi przyjsc na wieczorek grecki jeszcze dodatkowo - w ogole za free bo jak sie klocilam o kase to o co mi w ogole chodzi, przeciez tak fajnie pracowac po godzinach , a potem okazywalo sie ze 5 stolikow zajetych i 3 kelnerki i jeszcze kazali nam chodzic miedzy tymi stolikami, ze na miejscu tych klientow to bym sie czula mega skrepowana ze 3 kelnerki kraza i czyhaja na 1 szklanke :P bo po 22 wszystko bylo platne i nikt juz nic nie kupowal ehh no normalnie masakra i teraz Grecja to jest w zasadzie jedyny kraj do ktorego mnie nie ciagnie, nawet na wakacje no ale da sie przezyc ja co roku mowilam nigdy wiecej a za rok jechalam znowu ![]() Cytat:
a te od minge za 400 zl to jakie to sukienki ze takie tanie?? chyba nie slubne
|
|||||
|
|
|
#4648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() gadalam z szefowa bylo jej smuto ale przyjela to bez slowa, podalalm jej numer do dziewczyny ktora moze za tydzien zaczac wiec mysle ze bedzie oki jak ja sie ciesze ze wsyztko uklada sie po mojje mysli
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie tak zastanwiam gdzie szukac tej pracy tzn, czy np. w hotelu, restauracji, jako opiekunka do dziecka, przy tasmie itp..
co byscie polecały |
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
samba no zwykła wieczorowa
a 400 bo przecena teraz mi się przypomniało, w pszyszłym roku o tej porze pewnie tez będzie przecena akurat na zakup kiecki slubnej czas ![]() magda, przy tasmie odradzam. Wertuj ogłoszenia czasami od niechcenia znajduję fajne ogłoszonka. a nóż widelec. Jako opiekunka musiałabyś znać język ichni? Choć po angie4lsku też powinni umieć. Generalnie wszędzie wyzysk. ech |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

nikt sie nie odzywa a już ja maj

no zobaczymy jak to bedzie 

mysle ze kiedys sie wybierzemy z mezusiem
Wiem że ma ceny kosmiczne.