|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV
Cytat:
Masz je mieć te paluchy !Ja tylko na moment - jutro kolokwium ostatnie zaliczeniowe z patofizjo, masakra total, jak nie napiszę to poprawka w dzień przed egzaminem z patomorfy, więc lipa i potrzebuję napisać, więc jeśli można poprosić o kilka kciukasków to Wpadnę jutro wieczorem już z domowego neciku, TŻ chory, nie wiem jak jutro to napisze ze mną, w dodatku w głowie siano, trza jeszcze pozdziałać jakie cuda...
|
|
|
|
|
#3182 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
żebyście sie czasem nie przeuczyły ![]() Cytat:
![]() BTW skąd ja to znam ![]() ja myślałam ze mnie się nie da ![]() Cytat:
![]() widziałam nowe zdjęcie na NK ślicznie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ambitna jesteś ![]() chociaż w sumie fajnie macie ze możecie sobie jeszcze dorabiać maturę i rpzerabiać ![]() Cytat:
![]() ale jutro będziemy mieć kciukowania ![]() udało mi się stworzyć jedno mizerne tłumaczenie i na tym poprzestałam, jestem niereformowalna chyba sobie zatrudnię kogoś żeby mnie kopał w tyłek i przypominał ze sesja już tuż tuż i ze nie dam rady jak się za siebie nie wezmę ![]() ale na razie to sobie pójdę spać ![]() dobrej nocki
|
||||||||
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
No i się zaczęło ![]() Maaaaaaaaatko jak mi się nie chce mam nadzieję, że mi żadne ndst nie wpadnie...![]() Nefruś będzie dobrze Milego dnia
|
|
#3184 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry,
uciekam juz do prayc bo mialam nerwowy poranek i pozno juz. Nefre, trzymam! bedzie ok! milego dnia dziewczyny, pogoda dalej piekna.
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie skarby
Nefre - powodzenia ![]() Schism_ - No proszę, proszę jaka rozchwytywana ![]() Enex - również powodzenia życzę ![]() A u mnie... śmieszno-tragicznie Ojj tak, tak podobnie do moich wyobrażeń zakończyło się spotykanie z 2 kolesiami z tej samej klasy A wszystko za sprawką "pulpeta" (również z ich klasy), który:- 1 i 2 dnia widział mnie z osobnikiem nr 1 - 3 i 4 dnia widział mnie z przyjaciółką - 5 i 6 dnia widział mnie z osobnikiem nr 2 A w szkole powiedział do osobnika nr 2, przy osobniku nr 1, że widział go jak szedł ze mną. Na co osobnik nr 1 powiedział "Byłeś cały weekend z Angelą.. ?". Nie dodał już niczego więcej...Ale następnego dnia byłam wstanie przedzawałowym, kiedy to ich kolega z klasy mówi do mnie: "X jest bardzo załamany z twojego powodu". Od razu domyśliłam się o co może chodzić... Siedziałam i przez całe 5h roztrzęsiona czekałam na koniec lekcji... A gdy już wróciłam, okazało się, że wszystko jest w porządku. (tfu, tfu;p) To by było na tyle co do mojej ciężkiej sytuacji A w pracach na wernisaż pomogła mi sąsiadka-plastyczka I już mam z nimi spokój
|
|
#3186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też, u mnie też! Cytat:
no ja nie mogę z Tobą ![]() właśnie wypiłam kawkę, wciągnęłam owsiankę i zabieram się dalej na uczelnię miłego dzionka Kochane moje |
||
|
|
|
#3187 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej,
alez tu puusto ostatnio wszystkie sie ucza albo korzystaja z pieknej pogody pewnie![]() u mnie nadal ciepelko po pracy skocze na zakupy i wezme jakas rybke bo planujemy grilla na kolacje dzis mam ochote na rybe bo jak cieplo to jakos nie mam ochoty na miesko..No i duzo warzywek oczywiscie i moze szklaneczka zimnego pifka![]() milego popoludnia wam zycze
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Ewuś
![]() Mango wrrrrrrrrrrrrrrrrrrróciła m ze szkoly ![]() Mam kuuuuuuuupe słówek z francuskiego do nauczenia na juuuutro... (174 - dlaczego ja zawsze zostawiam sobie wszystko na ostatnia chwilę ??! ) Oczywiście mi się nie chce uczuć masakra poprostu i jak znam zycie to raczej się ich nie obkuje, bo, bo, bo... bo nie ![]() Muszę się jeszcze pouczyć na matme, bo moze mnie spytać... ![]() Marze i śnie już o tym aby z jako takimi (ahhh ta moja ambicja ) ocenami skonczyc rok szkolny i mieć wakacje... Bo stres związany z matematyką mnie dobija ![]() Życze miłego dnia no i ide się uczyc... przy wizażu ofc P.S. Ale mi pieknie pachnie bez w pokoju
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,właśnie wróciłam
![]() Wszamałam obiadek i chwilę odpocznę,bo potem idę zaraz na zakupy ciuszkowe a jak wrócę to będę musiała zrobić ściągi na historię,bo jutro praca klasowa,którę przekładamy już jakiś czas no a z chemii nie było takie trudne,mam nadzieję,że jakaś pozytywna ocena będzie za to z gegry 2 dostałam,ale w sumie ten przedmiot mnie zbytnio nie interesuje,więc luz![]() Miłej nauki uczącym się i w ogóle miłego popołudnia
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Uff ten WOS poszedł jako tako - zdac na pewno zdam, ale co z % to się okaże...
Z TŻ-em rozmawiałam i doszliśmy do wniosku, ze wyjazd za granicę się nie opłaca teraz- takie wyjazdy to na długi okres czasu a nie na 2 miesiące.. ile byśmy przywieźli.. 5 tys? Pff.. Wymyśliliśmy, ze zamieszkamy razem już w lipcu, czyli w lipcu przeprowadzam się prawdopodobnie do Gdańska Ehh nie mogę się doczekac. Chcę być już po ustnych maturach, mieć spokój i być szczęsliwą u boku TŻ-a (:W ogole dzisiaj zrobiłam zakupy w lumpie ) : 2 x białe polo ;D i spodniczka w szarą kratkę , plisowana Lumpy rox! ;DJabłuszko - jak będę w GDA to robimy spotkanie ;D Tamuś - miłej nauki ;* Dasz radę Agolku - jak TY masz fajnieee... Juz z TŻ-em. Grill, domek, ogródek.. Żyć nie umierać ;D Pogoda dzisiaj cudna, więc wybieram się na rowerowanie, bo przytyłam niesamowicie ;( W lumpie spodnie z H&M za 5 zł (sic!) a ja co? Nie wcisnęłam się, bo w 34 to ja się już nie zmieszczę... ehhhh ;( Miłego dnia kochane, korzystajcie z pogody!
|
#3191 |
|
♥
|
Witam
![]() no i tak zrobiłam niezapowiedziany spr z biologii ( po co zapowiadac przeciez nam sie nudzi w wolne dni i kujemy ) poszlo mi dobrze - miejmy nadzieje . Na matme juz umiem - jutro kartkówka Wojtek mi wszystko wytłumaczył została mi łacina ale kolazanka mi ma przesłac wszystkie notatki wiec moze nie bedzie tak źle.Dzisiaj w szkole było ciekawie szczególnie na religi jak ksiadz zdjął swoja "suknie" i poszlismy na dwór i gralismy w siate z mojej klasy mało chciało grac wiec gralismy z maturzystami- jak niektórzy przystojni w tych garniakach hehe. z Tz wczoraj sie pokłóciłam , niby sie pogodzilismy ale jest tak o dziwnie zobaczymy co bedzie wieczorem dzisiaj jeszcze mnie czeka trening(siłowy i rozciaganie do szpagatu) miłego dnia ![]() Mango ostatnio byłam pod twoja szkoła Ewus no niestety tyle trzeba sie uczyc.
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Nefre - mam nadzieję,że WOS dobrze poszedł.
Przecież 34 to malutki rozmiarek,i tak szczuplutka jesteś na pewno Gratuluję zakupów,u mnie zazwyczaj same badziewie w lumpeksach. Choć dawno nie byłam. Aniu - a Ty mi nie odpisałaś na PW.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3193 | |
|
♥
|
Cytat:
Nefre mam nadzieje ze dobrze poszła ci maturka
|
|
|
|
|
#3194 |
|
Zadomowienie
|
Mhmmm witam
![]() Wos odhaczyłam. Powiedzmy Fakt,że kilka zadań testowych i te ,w których oznaczyć trza było prawdę/fałsz i nazwy organizacji skopałam. Wypracowanie napisałam polegając na intuicji,heh zajęłam całe przeznaczone nań miejsce.Bądź co bądź to przedmiot dodatkowy,toteż się nie martwię o zdawalność. Jutro improwizuję na ustnym angolu,po ogłoszeniu wyników wzium do Gdańska na rezonans magnetyczny. Tradycyjnie nie obyło się bez wiadomych perypetii Przed wejściem na exam, idę se dumnie z kumpelą,nabuzowana nerwami, pan X stoi obok, udaję,że nie widzę ,coś zaczynam paplać ,na końcu upuszczam na podłogę długopisy z dokumentami ,próbując potem niezdarnie je podnieść Żem speszona B) paplam,że średnio itp,pytam się czy widział kogoś. Żeby było zabawniej stoimy prawie na środku ulicy, kierowcy gapią się jak na psycholi, ów coś tam gestykuluje i bez ładu skleca,że już spada. Niedawno wróciłam z dużą chęcią,aby wyjść gdzieś i się upić. Geez wszyscy zajęci,ten też tłumaczy się potrzebą kucia historii, koleżanka przeziębieniem. Ja w sumie koniecznością snu przed jutrzejszym /nauki na prezkę,ale
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Ja się tylko witam, bo jak mi się skonczyła alergia to jestem wykończona tą pogodą... grrrrrr ![]() Kocham swój balsam jeżynowy
|
#3196 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam sobie wagę
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko - skąd wytrzasnęłaś balsam jezynowy?
Jakies firmy, cena?
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
jeden mam z USA końcówkę
a teraz "morduje" Jogurtowy nawilżający balsam do ciała Jeżyna i Wanila z Avon Naturals do tego zamówiłam jeszcze tą mgiełkę do ciała Ceny nie powiem ale za mgiełkę i balsam zapłaciłam 23 zł
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
A jak zapach? ;> Nawilżenie?
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem, że nigdy nie byłam przekonana do Avonu, ale ten produkt mnie zabił
Jak dla mnie pachnie bomba i spray (mama zabrała musiałam zamówić drugi, przy okazji zamówiłam truskawkowy ) i balsam. Balsam nawilża bombowo Ja go stosuje na skórę, która mi schodzi po solarium i skóra już nie schodzi ![]() Polecam jak ci nie będzie pasować to odkupie
|
#3201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja juz po grillu, kapieli i teraz sie nasmarowalam kremem moim wyszczuplajaco/ujedrniajacym i TZ mnie obwinal folia,nalozylam dresy i pod koc i tak godzinke poleze az sie tluszcz wytopi a zimno mi w tym kremie jak nie wiem.potem ksiazka i spaac bom zmeczona tym goracem,praca i wogole sennam. dobranoc
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki moje Kochane
ankieta w prawdzie skierowana jest do mam, ale możecie ją wypełnić z własnego doświadczenie w imieniu Waszych mam, albo poprosić mamy o chwilkę to bardzo ważne dla mnie, potrzebuję na zajęcia z pedagogiki i mam mało czasu ![]() edit: już chyba śpicie ja tez się powoli zbieram, bo cały wieczór się zajmowałam ankietą i jestem padnięta z deczka :P dobranoc Słonka
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2008-05-07 o 23:24 |
|
|
|
#3203 | ||||||||||||||||
|
Zadomowienie
|
heeeeeelooooł
![]() Cytat:
![]() ochhhh dziękuję ![]() (i plotkarom innym za miłe, bardzo miłe komentarze też Cytat:
![]() Nie ma bata, jutro sprzątam ![]() Cytat:
nefruś, ja też za rok biorę, najprawdopodobniej matmę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dżizas... Ewusia mądrze gada - znajdź se faceta poza szkołą/klasą, będzie spokój Cytat:
![]() ja mam wrażenie, że naszym wykładowcom też coraz mniej się chce - dla przykładu wczoraj były ostatnie zajęcia z pewnego przedmiotu. nie było mnie ofc, ale z relacji wiem, że facet się pyta: "Umawialiśmy się na jakąś formę zaliczenia?". Ludzie odpowiadają: "nieeeee, nieee " (tymczasem umawialiśmy się na eseje lub prezentacje:P), a on na to uśmiecha się i: "i bardzo dobrze, niech tak zostanie, przyjdziecie po wpisy".No życ nie umierać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() powodzenia na historii jutro! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tam stwierdziłam, że potrzeba mi flirtów, ewentualnie jakiegoś "układu bez zobowiązań" - to chyba słońce tak mi się na mózg rzuciło^^ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() btw. szczerze to ten facet też coś niemrawy, ja wolę bardziej zdecydowanych...no, ale o gustach się nie dyskutuje więc... Cytat:
![]() ależ to pysznie brzmi... ![]() Ja ostatnio kupiłam serię kokosową Ziaji i teraz chodzę i się wącham wciąż jak głupek;P Cytat:
Cytat:
![]() Echhh pokręcony dzień dziś miałam Rano poleciałam na seminarkę, planowałam po niej zwiać z wykładu i wrócić dopiero na 13.15 na ćwiczenia, ale okazało się, że ćwiczenia mogę sobie na luzaku opuścić więc skorzystałam z okazji, a co;P Wrocilam do domku ok. 12, w podłym nastroju sama nie wiem czemu. Jakos tak mi źle bylo, śpiąco i dołująco... Poszłam więc na dluuuuugi spacer, po ktorym bylam juz tak zmeczona,ze padlam spac. Obudzilam sie ok. 16, zjadlam obiad i poszlam "na miasto" bo umowilam sie z kolezankami. I wiecie co? Po tych plotkach tak mi sie humor poprawil jakos, że czuje sie teraz cudownie po prostu Ech. moc terapeutyczna plot nie ma sobie równych, naprawdęZaraz mknę spać tak sie dotleniłam, ze pewnie ładnie zasnę ![]() W ogole czw i pt mam wolne wiec planuje zrobic porządek, pouczyc sie plus duuuuzo świeżego powietrza i słońca ^^ Buziaki, śpijcie dobrze i trzymam kciuki jutro za sprawdziany/matury i inne stresy
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane
wstałam o nieprzyzwoitej 6 i zbieram się na uczelnię ![]() miłego dzionka Wam życzę
|
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Bryy ;**
a ja zaraz do pracy Noi zaraz, nie zaraz, bo dopiero za godiznę, ale... Musze uzbierać pieniądze na wyjazd do TZ-a, bo no ;Da dlaczego nie rozmiar 36? Bo te spodnie były w rozmiarze 34 i były cu-do-wne! ;(
|
#3206 |
|
Wtajemniczenie
|
hellołłłłłłłłłłłłł
![]() pieknej pogody cd i bardzo dobrze ja mam dzis dosc pracowity dzien, ale oczywiscie nim sie zbiore z domu to minie jeszcze pewnie godzina ale nic to gdzie tu sie spieszyc.... ![]() a jutro znikam znow na tydzien ale bede sie odzywac
|
#3207 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ja też
właśnie się zbieram w sobie ![]() Cytat:
nam jak na razie przywalają coraz bardziej z materiałem na zaliczenia, ale liczę że trochę się opamiętają ![]() Cytat:
ale zazdroszczę ![]() podobno Barcelona jest fajna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i odzywaj się koniecznie bo inaczej tęsknić będziemy Wróciłam niespodziewanie wcześnie z uczelni, bo myślałam ze będę mieć wykład a nie miałam miałam od razu brać się za sprzątanie ale rozmawiam z.... hmmmm, no nie wiem jak tego pana mam nazywać, może CSK - "coś się kroi" no więc w każdym razie gadam z nim na gg i jakoś nie spieszy mi się do sprzątania ale już za chwilę zaczynam ![]() aha, dziękuję za wypełnienie ankiety i proszę o jeszcze |
|||||
|
|
|
#3208 | ||||||
|
Zadomowienie
|
bążur
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie za dobrze Ci? Gdzie znikasz? Odzywaj się koniecznie ![]() Cytat:
Twoja uczelnia jest super, prawie jak moja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wstalam, sniadanko zjedzone, pocwiczylam nawet i zaraz bede brykac na dwor Porzadki poczekaja chyba do wieczora![]() Ide zrobic zakupy, potem dluzszy spacerek... ![]() a o 15 prosze o mocne zaciskanie kciuków bo idę na rozmowę w sprawie pracyyyy!!! ![]() Tymczasem buźka, miłego dnia kochane
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
![]() Wszem i wobec ogłaszam,że zdałam ustny angielski Na podstawie miałam 16/20 , trochę sie zacinałam,jednakże egzaminatorki podpowiadały jakby co. Teraz tylko gegra i Polski w poniedziałek ;] 'Opiłam'to malinowym frostito w Coffee Heaven,tera relaksuję się gapiąc w cudnie błękitne niebo za oknem. O17 do AMG na rezonans magnetyczny,trochę schizuję,ale co tam. Madame- owy na co dzień i w relacjach tego pokroju słynie ze zdecydowania,w tej sytuacji możliwe,że się boi itd mej czasem wyniosłej postawy ![]() Co do picia,jestem za B) Jutro coś teges planuję na plaży ,jak all dojdzie do skutku czuj się zaproszona
|
|
|
|
#3210 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() witam was cieplo, wlasnie szamam lunch,na dworze pieknie poprostu,czemu trzeba pracowac w takie dni.. ![]() jak strasznie fajnie,ze juz jutro piatek!! wieczorkiem planuje sprzatanie i posiedzenie w ogrodku ![]() milego dzionka!
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

Przecież ja nic nie umiem! Cholercia - że też matura to musi być taki gupie przezycie. A co najlepsz-e za rok zdaję jeszcze dodtakowo przedmioty - apfff! ;D Bo się pokuszę na biologię i chemię, ha ca! ;D
Ehhh niech ten maj już minie, chcę mieć wszystko za sobą
!

Wstałam rano strasznie niewyspana, ale słońce za oknem zrekompensowało mi zmęczenie. Później poszłam do fryzjera. Farbowanko 
ślicznie
no ale zobaczymy,co z tego wyjdzie,mam nadzieję,że da coś prostego .

No proszę, proszę jaka rozchwytywana 

Fakt,że kilka zadań testowych i te ,w których oznaczyć trza było prawdę/fałsz i nazwy organizacji skopałam. Wypracowanie napisałam polegając na intuicji,heh zajęłam całe przeznaczone nań miejsce.

a zimno mi w tym kremie jak nie wiem.