|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 39
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;74862006]Potrzebuję porady takiej bardziej życiowej. Szukam pracy, w 2 miejscach chcą mnie zatrudnić i nie wiem, które wybrać.
Jedno miejsce to kancelaria prawna. Miałabym tam pisać pisma wg wzoru, zajmować się pocztą, mejlami, telefonem, itd. Chyba siedzieć na tej ich recepcji. Czasem po coś pojechać. Drugie miejsce to szkoła językowa, która ma też tłumaczenia i ksero. Miałabym tam wprowadzać faktury, drukować faktury, obsługiwać to ksero, mejle, telefon, podliczać lektorów, obsługiwać program do księgowania, parzyć kawę dyrektorowi, jeździć po tłumaczenia itp. Ogólnie praca w szkole wydaje się ciekawsza. Obie są na refundację dla osób do 30 roku życia. W obu dostałbym minimalną. W kancelarii z czasem więcej, w szkole chyba nie, bo nic nie mówili. W szkole miałabym do swojej dyspozycji firmowy samochód (stary ford ka). Mogłabym nim jeździć do pracy i w swoich sprawach, ale już nie np. na wakacje gdzieś daleko. Jedno i drugie jest w śródmieściu. Do kancelarii trochę bliżej, ale trzeba się pchać przez miasto, do szkoły wygodniej trasą średnicową. Z autobusu lepiej do kancelarii, bo do szkoły trzeba jeszcze spory kawałek dojść. Własnego samochodu nie mam. Raczej nie szukam teraz pracy na stałe, tyle co mieć kasę i doświadczenie do wpisania w cv (planuję wyjechać za jakiś czas). Nie ogarniam tapatalka.[/QUOTE] A z czym docelowo wiążesz swoją pracę? Z czasem większa płaca, ale wiesz, czy dużo większa i po jakim czasie?Ja bym raczej brała tę, gdzie mam szansę na większe zarobki. Chyba że właśnie ta druga by mnie do jakiegoś celu przybliżyła. Z tym że ja się opieram na własnych doświadczeniach, gdzie planowałam w sferze zawodowej co innego, a życie mi zweryfikowało to i właśnie musiałam się przeprowadzić, a nie zakladalam takiej możliwości. Teraz myślisz o wyjeździe, a może coś się zmieni i jednak tu zostaniesz? |
|
|
|
#3482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A umiesz sobie wybrać JEDNOCZEŚNIE kraj + język? bo próbuję filtry PORTUGALIA + ANGIELSKI i niestety nie da się, albo portugalię mogę i widzę ogłoszenia po portugalsku albo w jęz angielskim i widzę z całego świata ogłoszenia
|
|
#3483 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Niemniej jednak tutaj masz link z oboma filtrami naraz aktywnymi:https://www.europelanguagejobs.com/j...nguage%5B%5D=2 |
|
|
|
|
#3484 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Te podwyżki to nie wiem o ile, ani co ile. Miałam migrenę, gdy byłam tam na rozmowie i nie pomyślałam, żeby dopytać. Nie wykluczam, że może się coś zmienić i mogę tu zostać. |
|
|
|
|
#3485 |
|
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;74863256]Szczerze to nie wiem z czym. W poprzedniej pracy doszłam do wniosku, że wybitnie nie pasuje mi to, z czym wcześniej wiązałam swoją przyszłość i teraz nie wiem. Wiem tylko, że chcę widzieć ludzi, żeby nie była taka umieralnia w bunkrze, jak w mojej ostatniej pracy.
Te podwyżki to nie wiem o ile, ani co ile. Miałam migrenę, gdy byłam tam na rozmowie i nie pomyślałam, żeby dopytać. Nie wykluczam, że może się coś zmienić i mogę tu zostać.[/QUOTE] Ja bym wybrala szkole jezykowa, bo lepiej mi sie kojarzy niz kancelaria prawna. Za kazdym razem jak wchodzi sie do szkoly jezykowej to ma sie wrazenie takiego zdrowego luzu, a w kancelariach roznie bywa. |
|
|
|
#3486 |
|
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;74862006]Potrzebuję porady takiej bardziej życiowej. Szukam pracy, w 2 miejscach chcą mnie zatrudnić i nie wiem, które wybrać.
Jedno miejsce to kancelaria prawna. Miałabym tam pisać pisma wg wzoru, zajmować się pocztą, mejlami, telefonem, itd. Chyba siedzieć na tej ich recepcji. Czasem po coś pojechać. Drugie miejsce to szkoła językowa, która ma też tłumaczenia i ksero. Miałabym tam wprowadzać faktury, drukować faktury, obsługiwać to ksero, mejle, telefon, podliczać lektorów, obsługiwać program do księgowania, parzyć kawę dyrektorowi, jeździć po tłumaczenia itp. Ogólnie praca w szkole wydaje się ciekawsza. Obie są na refundację dla osób do 30 roku życia. W obu dostałbym minimalną. W kancelarii z czasem więcej, w szkole chyba nie, bo nic nie mówili. W szkole miałabym do swojej dyspozycji firmowy samochód (stary ford ka). Mogłabym nim jeździć do pracy i w swoich sprawach, ale już nie np. na wakacje gdzieś daleko. Jedno i drugie jest w śródmieściu. Do kancelarii trochę bliżej, ale trzeba się pchać przez miasto, do szkoły wygodniej trasą średnicową. Z autobusu lepiej do kancelarii, bo do szkoły trzeba jeszcze spory kawałek dojść. Własnego samochodu nie mam. Raczej nie szukam teraz pracy na stałe, tyle co mieć kasę i doświadczenie do wpisania w cv (planuję wyjechać za jakiś czas). Nie ogarniam tapatalka.[/QUOTE] Ja bym poszła do kancelarii Dla mnie praca to tylko praca, służy do zarabiania pieniędzy. Jeżeli jest jakaś nadzieja na podwyżkę to tym bardziej. Z opisu wydaje mi się do tego, że jest mniej obowiązków a i wyjście w trakcie pracy na świeże powietrze to fajna sprawa bo zajmujesz głowę czymś co nie jest związane z pracą (w sprawie tych wyjść co trzeba coś załatwić). Do tego autobusem masz bliżej niż do szkoły, wychodząc z pracy możesz załatwić sprawy na tak zwanym mieście... ja widzę same plusy. Jedyny minus to warunki pogodowe np. strasznie zimno albo upał a Ty musisz wyjść ale i tak wygrywa
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;74863256]Szczerze to nie wiem z czym. W poprzedniej pracy doszłam do wniosku, że wybitnie nie pasuje mi to, z czym wcześniej wiązałam swoją przyszłość i teraz nie wiem. Wiem tylko, że chcę widzieć ludzi, żeby nie była taka umieralnia w bunkrze, jak w mojej ostatniej pracy.
Te podwyżki to nie wiem o ile, ani co ile. Miałam migrenę, gdy byłam tam na rozmowie i nie pomyślałam, żeby dopytać. Nie wykluczam, że może się coś zmienić i mogę tu zostać.[/QUOTE] A wykształcenie masz związane z prawem/językami czy czymś kompletnie innym? |
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dodałam polski i angielski jako języki i wyniki to np "niemiecki i angielski" :P albo inne jezyki ale nie polski, a jak zostawlam ze angielski to tez pokazuje mi ogloszenia tylko z francuskim :P no może coś im źle smiga to wyszukiwarka ale DZIĘKUJĘ
|
|
#3489 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pracy w zawodzie nie szukam. Praca zgodna z kierunkiem moich studiów, która by mi odpowiadała jest w moim mieście ekstremalnie trudna do zdobycia. Poza tym jest raczej słabo płatna, więc pod kątem kasy nie ma to znaczenia. A pracę w specjalizacji miałam ostatnią i nigdy więcej. |
|
|
|
|
#3490 |
|
Inez
|
"Oddam za kw"
To z jakiejś strony z ogłoszeniami. Czym jest to "kw"? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3491 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3492 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3493 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Inez
|
Dzięki 🌷w sumie to oczywiste, nie wiem czemu nie załapałam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Czy z Galerii Dominikańskiej zniknął sklep c&a? Albo byłam dziś bardzo zamotana (jestem dosyć mocno przeziębiona), albo faktycznie gdzieś się wynieśli?
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Wizazanki z dolnośląskiego
![]() Orientuje się któraś z Was jak jest ze złożeniem wniosku o paszport w Jeleniej Gorze, Wałbrzychu albo Legnicy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3499 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3500 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O faktycznie, na szybko pisałam i nie sprecyzowałam, przepraszam ![]() Chodzi o kolejki. We Wrocławiu jest niemożliwe teraz złożenie wniosku. Nawet on line nie ma numerków. Dlatego myślałam żeby pojechać gdzieś niedaleko, ale jak wszędzie jest tak samo to nie chce marnować czasu ☹️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3502 |
|
Inez
|
Prawdopodobnie krzywo spałam. Szyja z lewej strony boli mnie niemiłosiernie. Próby kręcenia i pochylenia głowy wiążą się z bólem. Mam to od rana i zaraz oszaleje. Można coś z tym zrobić? Próbować jakoś rozciągać szyję, cokolwiek?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3504 |
|
Rozeznanie
|
1. Wyjeżdzam do Niemiec na kilka tygodni i chciałabym mieć internet, w jaki sposób najpewniej i najtaniej to zrobić. Chodzi mi o internet w telefonie, więc chyba najlepiej będzie kupić niemiecką kartę i uruchomić jakiś pakiet. Dobrze myślę, czy ktoś ma jakiś inny pomysł?
2. Potrzebuje zmienić bank, jestem teraz w WBK mam konto dla młodych, mam stałe wpływy, przede wszystkim ma być bezpłatne jeśli chodzi o przelewy, bankomatów nie muszę mieć wszystkich za free, bo rzadko wybieram kasę ![]() |
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W innych przypadkach potrzebny jest kod.
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
|
|
|
|
#3507 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201708280929 Czas edycji: 2017-06-22 o 19:23 |
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. millenium ma dość ciekawe konto z tego co słyszałam, znajomi chwalą. ING też wg mnie spoko. Wprowadzili teraz nową funkcję dla kart VISA. Jedna karta do kilku walut. Musisz otworzyć dodatkowo konta walutowe (jedno lub kilka, zależy w jakiej walucie chcesz) i płacisz sobie kartą a system sam wyłapuje w jakiej walucie i jeśli masz np. euro to bierze euro, jeśli na koncie będzie zero to weźmie przewalutuje złotówki. Konta są darmowe, karta też.
|
|
|
#3509 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
Kojarzycie gdzie stacjonarnie dostanę mydełko odplamiajace firmy dr Reiner?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

Niemniej jednak tutaj masz link z oboma filtrami naraz aktywnymi:
Dla mnie praca to tylko praca, służy do zarabiania pieniędzy. Jeżeli jest jakaś nadzieja na podwyżkę to tym bardziej. Z opisu wydaje mi się do tego, że jest mniej obowiązków a i wyjście w trakcie pracy na świeże powietrze to fajna sprawa bo zajmujesz głowę czymś co nie jest związane z pracą (w sprawie tych wyjść co trzeba coś załatwić). Do tego autobusem masz bliżej niż do szkoły, wychodząc z pracy możesz załatwić sprawy na tak zwanym mieście... ja widzę same plusy. Jedyny minus to warunki pogodowe np. strasznie zimno albo upał a Ty musisz wyjść ale i tak wygrywa