![]() |
#601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
co do wzdęć to ja z kolei słyszałam, że probiotyki są skuteczniejsze od espumisanu czy leków z tą substancją. No i masaz brzuszka 3-4h dziennie, 1h po jedzeniu, 5-6 powtórzeń każdego ruchu
Ruchy to: 1. Wymiatanie 2. Słoneczko - księżyc 3. Przepychanie 4. Krążenie biodrami 5. Kołysanie miednicą Gdzieś podobno na yt powinien być film z takim masażem, ale jeszcze nie szukałam |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Zakorzenienie
|
Współczuje ciężkich nocek dziewczyny
![]() ![]() Dzięki :róża: Sillmariien- nawet nie wiem co się zapisało tam na ktg bo ona nie mówiła , a ja zapomniałam zapytać. Właśnie lipa, ze mnie w kroczu nie zbadała. Lipa tez było mi poprosić ![]() Ale jak na nast.wizycie lekarz mnie nie zbada to się upomnę bez kitu ![]() Morelle- trzymaj się dzisiaj ![]() Fajna torebka . Lubię MK maja najlepiej skonstruowane torebki ze wszystkich projektantów. Nie są wielkie dobrze się je nosi i są pojemne i fajnie zorganizowane, ze jak się w nie schowa rzeczy to nigdy się nie robi bałagan jak w innych torebkach. Ja mam teraz DKNY ale właśnie muszę się przepakować do mojej MK . Ja mam 160.5cm wzrostu. W dowodzie mam wpisane więcej bo tu się w stopach podaje i pamietam , ze z Tz na oko przeliczaliśmy na biegu w urzędzie ![]() Tutaj trzeba w dowodzie tez wagę podać ![]() Najlepsze, ze w moim dowodzie mam włosy blond jaśniutkie a teraz mam ciemne ![]() Jak odnawiałam dowód bo w sumie tutaj za dowód używa się prawa jazdy ![]() ![]() ![]() ![]() Sillmariien - współczuje tych histeri Tobie tez, ale masz racje trzeba czasami odpuścić. Ja czasem czekam aż Misiu sobie popłacze. Myśle ze on był śpiący i ze był zmęczony, a niestety dzieci mogą padać na twarz a jak się nakręca to nie zasną tylko będą marudzily aż się ubija i wtedy padną w najmniej dogodnym nam czasie oczywiście ![]() ![]() Misiu spał aż do 19 i poszedł na noc spać o północy dopiero. Rzadko się nam to zdarza , ale żadna siła go nie była w stanie obudzić wcześniej. Jak wstał zupełnie inne dziecko. Wyciszony spokojny, przyszedł zapytał o pic , powiedział ze ale se pospalem hehe i poszedł sam sie bawić . Nie chciał nic jesc bo stwierdził ze nic nie mam mu nowego do zaproponowania a on już to co mu proponuje jadł wiec jesc nie będzie Hahahaha ![]() ![]() Boże ja zjadłam sucha bułkę bagle na leżąco przed snem i podziwiam Cię Darietta jak Ty dałaś radę tak jesc tyle mcy. Mam wrażenie, ze mi się cofnie zaraz ta bułka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#603 |
*sportaddict*
|
Xzora, te ruchy to elementy masażu Shantala, jest tego sporo na yt
![]() na przykład: https://www.youtube.com/watch?v=A4Ir36KdA7E |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Zakorzenienie
|
Nonie
Biedna ta Twoja niunia I wy przy okazji ![]() Morelle Tez zawsze chciałam by facet umiał tańczyć, albo chociaż chciał ![]() ![]() Co do wzrostu to też w dowodzie mam 160 cm ![]() Jestem dziś jakaś niewyspana, cięzko, gorąco w nocy i się męczyłam okropnie. Carolles Super, ze wszystko gra ![]() Minini Ja się właśnie obawiam ciut tych długich szyjek, ale patrzac na Steves widze ze może sie to.na szczęście zmienić ... chociaż z Tymonem.mi się nie skracała :/ Darietta My bedzieny.podawac dicoflor od poczatku. Morelle Ty dziś może lepiej odpocznij, pogoda średnia... nie lataj ze skurczami. ![]() Anna Paula Nie wyobrażam.sobie spać przy zamknietym.oknie... wiec my bedziemy otwierać. Sill Ja też czasami patrzę na nastroj synka pod.tym.kontem, że mogło go coś zdenerwować np. I pozwalam.mu czasami na " zły moment" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-06-23 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W 2m.ż. doszły jeszcze do tego mega kolki, ale na szczęście trwały tylko tydzień i tu pomocne były ciepłe kąpiele... Mam nadzieję, że druga córka nie będzie miała takich problemów brzuszkowych ![]() ![]() ![]() Bo jak skończyły się problemy brzuszkowe, zaczęły starszej córce w 4m.ż. wychodzić po kolei wszystkie zęby ![]() ![]() A zęby podejrzewam, że u młodszej mogą mieć podobny przebieg... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i jeszcze nie kupowałam witaminy D3 nie wiem czy to przepisują w szpitalu czy samemu trzeba wybrać. Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-06-23 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A stosuje któraś z was teraz probiotyk? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#608 |
*sportaddict*
|
Ja znając siebie nigdy nie zdecyduję się na podawanie kopru, bo bym się zastanawiała, czy jednak na pewno jest bezpieczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz bede brała probiotyk przez kilka dni. Tak prifilaktycznie.
Vadi A czemu ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#610 | ||||||||
Zadomowienie
|
Wczoraj 36t5d.
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o wzrost to ja mam 165cm. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio ma fazę na zapiekankę z biedronki(te z lodówki). Muszę mieć ciągle zapas w lodówce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może to będzie dobry sposób na poprawę mojej hemoglobiny.
![]() |
#611 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hehehe ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#612 | |
*sportaddict*
|
Wkleję z poprzedniej strony co pisałam
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- U mnie mówili, że probiotyki tylko na mm, podczas kp dostarczane są z mlekiem matki ![]() Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-06-23 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
Vadi - dzięki za info co do tego masażu
![]() Mój starszak nie miał żadnych brzuchowych problemów dzięki Bogu ![]() Mam nadzieje ze jego brat tez nie będzie ich miał ![]() Jedynie raz tylko nas pediatra załatwiła . Powiedziała mi ze skoro nie jem miesa to powinnam podawać żelazo małemu. Ja mu dałam to żelazo i on dostał takiego zatwardzenia ze się tak biedny męczył żeby kupkę zrobić , ze ja go nosiłam na zgietych nóżkach z gola pupa po domu aż w końcu wystekal mi kupkę w ręce ![]() Przeżyłam wtedy horror już byłam gotowa na IP jechać. Od tamtej pory się nie słucham nikogo i wole poczytać na necie w jakiś naukowych poradnikach bo mam wrażenie , ze pediatrzy w dupie byli i gowno widzieli za przeproszeniem ![]() A tych za☠☠☠istych herbatek z Hipp z cukrem rożnego kalibru dostałam masę w prezencie część od teściowej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
*sportaddict*
|
W ogóle masaż shantala jest super, bo poza działaniem relaksujący i przeciwkolkowym wspomaga rozwój dziecka i do tego pomaga radzić sobie z różnymi asymetriami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Rozeznanie
|
siilmarilen możemy sobie pione podać z tym bólem brzuszka, Misiek miał to samo przez 3miesiące,stękal jęczał po kupię pół godziny spokoju i na nowo i tak do następnej kupy. Ratowalismy się espumisanem.
Nonie dentinox nam pomagał przy zabkowaniu, on działa trochę jak znieczulenie u dentysty, my wyprubowalismy masę specyfików i ten był strzałem w dziesiątkę. Może nie działa zbyt długo ale 2-3 godziny spokoju gwarantowane brawa za wczorajsze wizyty i kciuki za dzisiejsze ![]() mialyscie rację z tym uchem, dziś już zdecydowanie lepiej, widocznie za mocno smarknęłam też miałam dziś kiepską noc, nie mogłam spać, żadna pozycja mi nie pasowała. jadę za chwilę na zakupy bo w lodówce przeciag i do tatusia z zyczeniami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
Ja nie będę żadnych probiotyków dawać profilaktycznie. Sama nie biorę teraz . Pije kefir często ostatnio i jakoś mi starcza. Nie czuje potrzeby na probiotyki.
Maluszkowi będę tylko dawać mulitivit z D3 . Dawałam starszakowi i teraz tez tak będę dawać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#619 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam do Was takie pytanie, wybaczcie że nie pamiętam, ale cierpię na sklerozę ciążową
![]() Która z Was kupiła dostawkę Klupś Piccolo Due? I czy mogłaby mnie poratować i napisać czy zdejmowany bok przyczepia się tam łatwo (na pokrętła czy coś w tym stylu) czy śrubki i śrubokręt idą w ruch? W necie nie mogę się doszukać informacji na ten temat ![]() Chodzi mi o to czy opłaca się w ciągu dnia zakładać i zdejmować bok w zależności od potrzeby, czy raczej byłoby to uciążliwe przez sposób montowania. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mi ciężko na siedząco jesc przy stole . Muszę się odciąć i jesc na kanapie . Jak czytam starszakowi książkę to sapie jak stary zbok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#621 |
Zakorzenienie
|
Xzora, AnnaPaula chyba tak czasami jest, że nic innego nie można zrobić tylko dać sobie radę
![]() Siil moja położna na pytanie o probiotyk zareagowała bardzo negatywnie, że po co bla bla jednak inne mamy polecają więc spróbuję zużyje jedna buteleczkę i nie będę więcej dawać Darietta co do wit D3 to w szpitalu już wpisują zalecenie - 400j |
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że z uchem już lepiej. Zapomniałam, że dzisiaj dzień ojca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() ![]() U nas jest trochę kicha, bo mamy bardzo wysokie łóżko i jak ustawimy tak samo wysoko materac w łóżeczku, to zaczepy wyjmowanego boku możemy sobie zaczepić w powietrzu co najwyżej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Wtajemniczenie
|
A czy któraś z Was dokupowała parasolkę taka uniwersalna a nie dedykowana do wózka (która jest oczywiście droższa...)? Na Allegro masa tego ale nie wiem jak z jakością, czy warto?
Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
#625 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czyli spokojnie można je przerabiać w ciągu dnia na wolnostojące albo dostawkę - w zależności od potrzeby? Bo w ogóle ten bok jest w całości zdejmowany, nie da się go opuścić, tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() od wczoraj się stresuję, tym rozwarciem, tym czopem, skurczy nie czuję, ale to nigdy nie czułam (tylko przy ktg poznałam co to jest skurcz). Do szpitala mam ok 30km i zanim mąż wyrwie się z pracy i zanim pojedziemy na IP, to 1h nam zejdzie. Boję się, że nie zdążymy np. Moja babcia rodziła w niecałe 2h, mojej mamie jeszcze szybciej poszło. Ogólnie cały brzuch mnie pobolewa, ale nic więcej się nie dzieje. Chill, a Ty jak? Uspokoiły się skurcze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
Xzora - mnie te taśmy wkurzają od tych pasów. Ja mam taki pas z taśmami i mi to nie robi. Drażni mnie coś co mi tak ściska pod brzuchem . Jak jestem na ktg to dostaje świra na tym fotelu od tych pasków.
Może ta szarfa się okaże lepsza. Mam taka u ciotki szarfę muszę od niej wziąć zobaczyć czy zadziała. Jak coś to sobie zamówię hand made z Mexyku bo tam jest to najbardziej popularne. Ja naskarzylam na mojego synusia dla położnej ze jest coś leniwy ostatnio to dziś wariacji dostał i szaleje cały dzień w brzuszku ![]() A starszak dziś przyszedł i mówi do mnie nagle "mamo baby nie wyjdzie jeszcze . Nie wyjdzie bo on boi sie " ![]() ![]() Może zeczywiscie chłopaki się porozumiewają w jakiś sposób ![]() Kciuki za wizyty! ![]() Coś miałam napisać jeszcze , ale zapomniałam także lecę spać bo 3 w nocy wybija . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#628 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się ludzie pieprzą bo życia swojego nie maja. Dasz radę napewno bo jesteś twarda sztuka i se nie dasz w kasze dmuchać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.