Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-23, 08:22   #601
xzora
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

co do wzdęć to ja z kolei słyszałam, że probiotyki są skuteczniejsze od espumisanu czy leków z tą substancją. No i masaz brzuszka 3-4h dziennie, 1h po jedzeniu, 5-6 powtórzeń każdego ruchu

Ruchy to:
1. Wymiatanie
2. Słoneczko - księżyc
3. Przepychanie
4. Krążenie biodrami
5. Kołysanie miednicą
Gdzieś podobno na yt powinien być film z takim masażem, ale jeszcze nie szukałam
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 08:26   #602
Samantha7
Zakorzenienie

Współczuje ciężkich nocek dziewczyny

Dzięki :róża:

Sillmariien- nawet nie wiem co się zapisało tam na ktg bo ona nie mówiła , a ja zapomniałam zapytać. Właśnie lipa, ze mnie w kroczu nie zbadała. Lipa tez było mi poprosić
Ale jak na nast.wizycie lekarz mnie nie zbada to się upomnę bez kitu

Morelle- trzymaj się dzisiaj

Fajna torebka . Lubię MK maja najlepiej skonstruowane torebki ze wszystkich projektantów. Nie są wielkie dobrze się je nosi i są pojemne i fajnie zorganizowane, ze jak się w nie schowa rzeczy to nigdy się nie robi bałagan jak w innych torebkach.
Ja mam teraz DKNY ale właśnie muszę się przepakować do mojej MK .

Ja mam 160.5cm wzrostu. W dowodzie mam wpisane więcej bo tu się w stopach podaje i pamietam , ze z Tz na oko przeliczaliśmy na biegu w urzędzie
Tutaj trzeba w dowodzie tez wagę podać
Najlepsze, ze w moim dowodzie mam włosy blond jaśniutkie a teraz mam ciemne
Jak odnawiałam dowód bo w sumie tutaj za dowód używa się prawa jazdy to mowie do chłopa żeby mi zrobił zdjęcie inne , a on ze to bez sensu bo pewnie za niedługo walne się na rudo i co znów będę zmieniać ? I ze to nie ma znaczenia. No to Whatever!

Sillmariien - współczuje tych histeri Tobie tez, ale masz racje trzeba czasami odpuścić. Ja czasem czekam aż Misiu sobie popłacze.
Myśle ze on był śpiący i ze był zmęczony, a niestety dzieci mogą padać na twarz a jak się nakręca to nie zasną tylko będą marudzily aż się ubija i wtedy padną w najmniej dogodnym nam czasie oczywiście
Misiu spał aż do 19 i poszedł na noc spać o północy dopiero. Rzadko się nam to zdarza , ale żadna siła go nie była w stanie obudzić wcześniej. Jak wstał zupełnie inne dziecko. Wyciszony spokojny, przyszedł zapytał o pic , powiedział ze ale se pospalem hehe i poszedł sam sie bawić . Nie chciał nic jesc bo stwierdził ze nic nie mam mu nowego do zaproponowania a on już to co mu proponuje jadł wiec jesc nie będzie Hahahaha

Boże ja zjadłam sucha bułkę bagle na leżąco przed snem i podziwiam Cię Darietta jak Ty dałaś radę tak jesc tyle mcy. Mam wrażenie, ze mi się cofnie zaraz ta bułka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 08:26   #603
vadi
*sportaddict*

Xzora, te ruchy to elementy masażu Shantala, jest tego sporo na yt
na przykład: https://www.youtube.com/watch?v=A4Ir36KdA7E
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 08:30   #604
Mała!
Zakorzenienie

Nonie
Biedna ta Twoja niunia I wy przy okazji dentinox jest mocniejszy, ale on chyba lekki może szczypać w jezyk bo ma ten środek znieczulający. Tymonowi psikalam dentoseptem junior I pomagało.

Morelle
Tez zawsze chciałam by facet umiał tańczyć, albo chociaż chciał I tym mnie właśnie ujoł moj mąż

Co do wzrostu to też w dowodzie mam 160 cm

Jestem dziś jakaś niewyspana, cięzko, gorąco w nocy i się męczyłam okropnie.

Carolles
Super, ze wszystko gra gdzie chcecie się wybrać?

Minini
Ja się właśnie obawiam ciut tych długich szyjek, ale patrzac na Steves widze ze może sie to.na szczęście zmienić ... chociaż z Tymonem.mi się nie skracała :/

Darietta
My bedzieny.podawac dicoflor od poczatku.

Morelle
Ty dziś może lepiej odpocznij, pogoda średnia... nie lataj ze skurczami.

Anna Paula
Nie wyobrażam.sobie spać przy zamknietym.oknie... wiec my bedziemy otwierać.

Sill
Ja też czasami patrzę na nastroj synka pod.tym.kontem, że mogło go coś zdenerwować np. I pozwalam.mu czasami na " zły moment" jak.coś w nim.siedzi to lepiej, żeby umiał to z siebie wyrzucić I pokazać emocje.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-06-23 o 08:34
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 08:30   #605
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Natomiast jej zdaniem i z jej doswiadczenia wynikało, że najwięcej dawał regularny, czyli 1-2 razy dziennie, masaz brzuszka. I tak od pierwszych dni - pozwala mechanicznie przepchnąć gazy z jelit. Oczywiście mowa o dzieciach zdrowych, bez stwierdzonych alergii, ale wtedy i objawy nieco inne. Nie zaprzeczała, że sporo rodziców stosuje krople, ale uważa, że różnicę widać dopiero u tych, którzy regularnie masują. A taki masaż to 5 minut, a na pewno nie zaszkodzi.
Ech, czego my nie robiliśmy, żeby ulżyć małej przy bólach brzuszka, masaże, specjalne pozycje, krople... Przez pół godziny po kupie było ok, a potem zaczynała płakać i trzeba było starać się pomóc jej ulżyć jakoś aż do następnej kupy... I tak przez 3 miesiące... Nocna dłuższą metę nie pomagało...
W 2m.ż. doszły jeszcze do tego mega kolki, ale na szczęście trwały tylko tydzień i tu pomocne były ciepłe kąpiele...
Mam nadzieję, że druga córka nie będzie miała takich problemów brzuszkowych

Bo jak skończyły się problemy brzuszkowe, zaczęły starszej córce w 4m.ż. wychodzić po kolei wszystkie zęby Jak miała rok miała już całość od 1 po 4, a ja byłam jak zombie
A zęby podejrzewam, że u młodszej mogą mieć podobny przebieg...
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 08:32   #606
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Siil a słyszałaś, że dowiedziono (ponoć), że herbatki koperkowe są rakotwórcze i absolutnie nie wolno ich podawać dzieciom? Bo ciągle się to przewija przez dobrą grupę na fb z ekspertami ("Od ciąży po macierzyństwo") ale aż ciężko mi uwierzyć

Przykładowe informacje o szkodliwości: http://dziecisawazne.pl/dlaczego-nal...pru-wloskiego/
O właśnie też czytałam na fb od ciąży po macierzyństwo. Ale też mi się nie chciało w to wierzyć. Moja mama kupuje w zielarni dla dzieci muszę sprawdzić czy ma cukier. I nie podawała tego codziennie tylko jak była potrzeba. Nam nie zaszkodziło i bratankowi też nie. A jakoś bardziej jestem przekonana do ziół niż kropli i leków z apteki.

A i jeszcze nie kupowałam witaminy D3 nie wiem czy to przepisują w szpitalu czy samemu trzeba wybrać.

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2017-06-23 o 08:33
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 08:33   #607
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Xzora, te ruchy to elementy masażu Shantala, jest tego sporo na yt
na przykład: https://www.youtube.com/watch?v=A4Ir36KdA7E
o, dzięki. Zapisałam sobie filmik

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Ech, czego my nie robiliśmy, żeby ulżyć małej przy bólach brzuszka, masaże, specjalne pozycje, krople... Przez pół godziny po kupie było ok, a potem zaczynała płakać i trzeba było starać się pomóc jej ulżyć jakoś aż do następnej kupy... I tak przez 3 miesiące... Nocna dłuższą metę nie pomagało...
W 2m.ż. doszły jeszcze do tego mega kolki, ale na szczęście trwały tylko tydzień i tu pomocne były ciepłe kąpiele...
Mam nadzieję, że druga córka nie będzie miała takich problemów brzuszkowych

Bo jak skończyły się problemy brzuszkowe, zaczęły starszej córce w 4m.ż. wychodzić po kolei wszystkie zęby Jak miała rok miała już całość od 1 po 4, a ja byłam jak zombie
A zęby podejrzewam, że u młodszej mogą mieć podobny przebieg...
No, oby Łucja nie miała takich dolegliwości.

A stosuje któraś z was teraz probiotyk?
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-23, 08:33   #608
vadi
*sportaddict*

Ja znając siebie nigdy nie zdecyduję się na podawanie kopru, bo bym się zastanawiała, czy jednak na pewno jest bezpieczny
Stary 2017-06-23, 08:36   #609
Mała!
Zakorzenienie

Ja teraz bede brała probiotyk przez kilka dni. Tak prifilaktycznie.

Vadi
A czemu ?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 08:36   #610
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
A który masz tydzień?
Wczoraj 36t5d.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Orange gratki wizyty

Aaa zapomniałam o wadze zupełnie! Jak wizyta to i ważenie schudłam 200 g

wow,jak ty to robisz,że chudniesz. Ja na szczęście przytyłam około kilograma. Bałam się,że znowu będzie +5, a zaczynałam z bardzo dużą wagą,więc teoretycznie nie powinnam dużo tyć w ciąży.

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Ta super pasuje

No i bardzo fajna!

Ja nie wiem czemu ale myślałam że masz więcej wzrostu na zdjęciach wyglądasz na wyższą

A który tydzień ? Dobrze że wszystko okej a hemoglobinę nadrobisz masz cos brac na nią?

A ja wcinam chipsy paprykowe...
I jak się wymieniamy wzrostem to ja się wybiję- 176cm

Nie,nic nie biorę. Muszę nadrobić dietą.
Jeśli chodzi o wzrost to ja mam 165cm.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Super, ze z synkiem wszystko ok. Moze nie urośnie az tyle przez te 2 tyg co do hemo - suplementujesz żelazo?

Nie,nie biorę żadnych tabletek. Muszę zacząć lepiej się odżywiać.

Cytat:
Napisane przez Gosiutka Pokaż wiadomość
Hejo w nowym - kulminacyjnym wątku

Ale dziś sporo wizyt - też dziś wizytowałam... ale u mnie zwiastunów porodu póki co brak , szyjka długa zamknięta, ale główka jest już niżej .. Oliwka ma już 3200gram (37tyg 5d)... mówił, że często pierworódki rodzą w 41-42 tyg, no ale nigdy nic nie wiadomo, także zobaczymy.. szczerze mówiąc wolałabym szybciej bo czuje się już ogromnie i na twarzy wydaje mi się, że też już widać ;/ no nic ale jeszcze chwilka ... współżycie wskazane ;p magnez mogę dalej brać..

W ogóle szalejecie z postami, a ja wcale nie taka zaginiona ;p

Pestycyda super wózek

Taedio teraz na spokojnie w domu wypoczywaj

Xzora piękny pies i tarasik

aaa data 07.07 też mi się podoba a tylko dzień przed terminem z OM i dzień po terminie z USG z prenatalnych
Gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Ja zaraz pekne 😊 wiecie co zjadłam zapiekanka z pięczarkami domowej roboty i popilam pepsi😆 wiem ze nie zdrowo ale takie było pycha😍

Domowa zapiekanka to przecież zdrowy posiłek
Ja ostatnio ma fazę na zapiekankę z biedronki(te z lodówki). Muszę mieć ciągle zapas w lodówce

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A pytanko mam jeśli ja piore ciuszki w bobini a dziewczyna od ktorej mam dostać ciuszki używa lovi. To chyba nie muszę tego jeszcze raz prac? Czy wyprałybyscie mimo to same w bobini?
Ja bym wyprała w swoim proszku.

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
ja po wizycie - 35tc. wszystko ok, szyjka 4,5 cm twarda zamknieta. moje kłucia to nic groźnego, powiedziala ze dziecko naciska przy wysiłku i tak to odczuwam.
i uwaga!! przytyłam 5kg od ostatniej wizyty!!! ma-sa-kra !! !!

usg tylko sprawdziła tętno, jest ok. nie mierzyła go wiec nie wiem ile waży
hemo bez zmian. pobrala wymaz do gbs.
nastepna wizyta za 3tyg.
niepocieszona jestem ze nie wiem jaki jest duży
ale ciesze sie że te kłucia nie skracaja mi szyjki tak jak w pierwszej ciazy po koniec sie działo.

bylam w pepco - sporo rzeczy poprzecenianych. ale ja wiekszość ubranek mam. kupilam tylko spodenki-śpioszki za 4,99 i 2pary rekawiczek niedrapek po 0,99zl. i klapke na muchy

dorzuć tam jakiś kolorek i bedzie pięknie

dobrze ze udalo sie uchronic przed lezeniem w szpitalu, w domu zawsze to inaczej. trzymaj sie

haha do wiosny szlismy równo, teraz jak zaczął sie ruszac: remont + wakeboard to juz wygląda zdecydowanie lepiej niż ja!

mój brat jak sie dowiedzial ze bedzie ojcem to zapuszczał brode! zgolił dopiero jak mała sie urodziła. wyglądał jak rumcajs!

w takich warunkach to aż sie chce ćwiczyc!! pieknie tam masz!

no tak, jak nie mozna pojeść to jak miec siłe rodzic?

to tyle ile ja

a co na to lekarz? jak ty masz mieć siłę urodzic? poród to mega wysiłek, po tylu miesiacach lezenia raczej bedziesz miala cc chyba, co?

brawo za dobre wiesci z wizyty!
Super,że wizyta się udała i kłuca nie są groźne. Szyjka niesamowicie długa. Ja miesiąc temu miałam 2,6cm i wydawało mi się,że jest w miarę długa.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Znów nie mogę spać jest mi okropnie gorąco przez okno dachowe . Dziś ide się zorientować w cenach za rolety bo chyba padne... A tz marudzi i mi nie chce szerzej okna otworzyć ...

Ja też z tych niższych 160

Co do hemoglobiny to ja bardzo polecam jak ktoś się źle czuje po tabletkach z żelazem jak ja sok z pokrzywy ostatnio mi bardzo podniósł . Później jak nie pilam znów spadło do 10,9 a teraz pilam przez tydzień i już mam 11,2 więc coś daje tyle że nie dobre trzeba z sokiem na szybko wypić

Gdzie mogę kupić sok z pokrzywy?
Może to będzie dobry sposób na poprawę mojej hemoglobiny.

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 08:37   #611
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
co do wzdęć to ja z kolei słyszałam, że probiotyki są skuteczniejsze od espumisanu czy leków z tą substancją.
Ech, będę pytała jeszcze pediatrów w szpitalu o te probiotyki, jakoś tak intuicyjnie wydaje mi się że warto dawać profilaktycznie, ale położna była na nie Sama już nie wiem...

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ale jak na nast.wizycie lekarz mnie nie zbada to się upomnę bez kitu
Upomnij się, będziesz przynajmniej wiedziała co i jak

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Co do wzrostu to też w dowodzie mam 160 cm
Hehehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-23, 08:39   #612
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Vadi
A czemu ?
Wkleję z poprzedniej strony co pisałam

Cytat:
Siil a słyszałaś, że dowiedziono (ponoć), że herbatki koperkowe są rakotwórcze i absolutnie nie wolno ich podawać dzieciom? Bo ciągle się to przewija przez dobrą grupę na fb z ekspertami ("Od ciąży po macierzyństwo") ale aż ciężko mi uwierzyć

Przykładowe informacje o szkodliwości: http://dziecisawazne.pl/dlaczego-nal...pru-wloskiego/

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

U mnie mówili, że probiotyki tylko na mm, podczas kp dostarczane są z mlekiem matki

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-06-23 o 08:40
Stary 2017-06-23, 08:41   #613
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
A stosuje któraś z was teraz probiotyk?
Ja niby Multilac, ale ostatnio często zapominam łyknąć...
Stary 2017-06-23, 08:41   #614
Samantha7
Zakorzenienie

Vadi - dzięki za info co do tego masażu

Mój starszak nie miał żadnych brzuchowych problemów dzięki Bogu
Mam nadzieje ze jego brat tez nie będzie ich miał
Jedynie raz tylko nas pediatra załatwiła . Powiedziała mi ze skoro nie jem miesa to powinnam podawać żelazo małemu.
Ja mu dałam to żelazo i on dostał takiego zatwardzenia ze się tak biedny męczył żeby kupkę zrobić , ze ja go nosiłam na zgietych nóżkach z gola pupa po domu aż w końcu wystekal mi kupkę w ręce
Przeżyłam wtedy horror już byłam gotowa na IP jechać. Od tamtej pory się nie słucham nikogo i wole poczytać na necie w jakiś naukowych poradnikach bo mam wrażenie , ze pediatrzy w dupie byli i gowno widzieli za przeproszeniem
A tych za☠☠☠istych herbatek z Hipp z cukrem rożnego kalibru dostałam masę w prezencie część od teściowej Tz sobie pił on lubi taki lukier.

Stary 2017-06-23, 08:43   #615
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Boże ja zjadłam sucha bułkę bagle na leżąco przed snem i podziwiam Cię Darietta jak Ty dałaś radę tak jesc tyle mcy. Mam wrażenie, ze mi się cofnie zaraz ta bułka

Ja zaczynałam z małym brzuszkiem to nabrałam wprawy. Widzisz tak mi wesło w krew że jedzenie na siedząco mi nie wychodzi. Nawet jak rozmawiam to lepiej na leząco bo jak siedzę czy stoję to jak maraton. Wczoraj z mamą rozmawiałam na stojąco jak z wanienką przyjechała i dosłownie dwa zdania a sapałam jak lokomotywa i musiałam się położyć bo mi się słabo zrobiło.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 08:43   #616
vadi
*sportaddict*

W ogóle masaż shantala jest super, bo poza działaniem relaksujący i przeciwkolkowym wspomaga rozwój dziecka i do tego pomaga radzić sobie z różnymi asymetriami
Stary 2017-06-23, 08:46   #617
baby2
Rozeznanie

siilmarilen możemy sobie pione podać z tym bólem brzuszka, Misiek miał to samo przez 3miesiące,stękal jęczał po kupię pół godziny spokoju i na nowo i tak do następnej kupy. Ratowalismy się espumisanem.

Nonie dentinox nam pomagał przy zabkowaniu, on działa trochę jak znieczulenie u dentysty, my wyprubowalismy masę specyfików i ten był strzałem w dziesiątkę. Może nie działa zbyt długo ale 2-3 godziny spokoju gwarantowane

brawa za wczorajsze wizyty i kciuki za dzisiejsze

mialyscie rację z tym uchem, dziś już zdecydowanie lepiej, widocznie za mocno smarknęłam

też miałam dziś kiepską noc, nie mogłam spać, żadna pozycja mi nie pasowała.

jadę za chwilę na zakupy bo w lodówce przeciag i do tatusia z zyczeniami A później dalsze sprzątanie góry
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 08:48   #618
Samantha7
Zakorzenienie

Ja nie będę żadnych probiotyków dawać profilaktycznie. Sama nie biorę teraz . Pije kefir często ostatnio i jakoś mi starcza. Nie czuje potrzeby na probiotyki.
Maluszkowi będę tylko dawać mulitivit z D3 . Dawałam starszakowi i teraz tez tak będę dawać

Stary 2017-06-23, 08:49   #619
siilmariien
Wtajemniczenie

Dziewczyny, mam do Was takie pytanie, wybaczcie że nie pamiętam, ale cierpię na sklerozę ciążową
Która z Was kupiła dostawkę Klupś Piccolo Due?
I czy mogłaby mnie poratować i napisać czy zdejmowany bok przyczepia się tam łatwo (na pokrętła czy coś w tym stylu) czy śrubki i śrubokręt idą w ruch?
W necie nie mogę się doszukać informacji na ten temat
Chodzi mi o to czy opłaca się w ciągu dnia zakładać i zdejmować bok w zależności od potrzeby, czy raczej byłoby to uciążliwe przez sposób montowania.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-23, 08:50   #620
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja zaczynałam z małym brzuszkiem to nabrałam wprawy. Widzisz tak mi wesło w krew że jedzenie na siedząco mi nie wychodzi. Nawet jak rozmawiam to lepiej na leząco bo jak siedzę czy stoję to jak maraton. Wczoraj z mamą rozmawiałam na stojąco jak z wanienką przyjechała i dosłownie dwa zdania a sapałam jak lokomotywa i musiałam się położyć bo mi się słabo zrobiło.

Tez mi ciężko na siedząco jesc przy stole . Muszę się odciąć i jesc na kanapie . Jak czytam starszakowi książkę to sapie jak stary zbok

Stary 2017-06-23, 08:51   #621
poprostu
Zakorzenienie

Xzora, AnnaPaula chyba tak czasami jest, że nic innego nie można zrobić tylko dać sobie radę ale nie powiem jak zaliczam jakieś niepowodzenie albo ktoś mi powie coś głupiego to strasznie mnie to ściąga w dół ale cóż

Siil moja położna na pytanie o probiotyk zareagowała bardzo negatywnie, że po co bla bla jednak inne mamy polecają więc spróbuję zużyje jedna buteleczkę i nie będę więcej dawać

Darietta co do wit D3 to w szpitalu już wpisują zalecenie - 400j
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 08:51   #622
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
siilmarilen możemy sobie pione podać z tym bólem brzuszka, Misiek miał to samo przez 3miesiące,stękal jęczał po kupię pół godziny spokoju i na nowo i tak do następnej kupy. Ratowalismy się espumisanem.

Nonie dentinox nam pomagał przy zabkowaniu, on działa trochę jak znieczulenie u dentysty, my wyprubowalismy masę specyfików i ten był strzałem w dziesiątkę. Może nie działa zbyt długo ale 2-3 godziny spokoju gwarantowane

brawa za wczorajsze wizyty i kciuki za dzisiejsze

mialyscie rację z tym uchem, dziś już zdecydowanie lepiej, widocznie za mocno smarknęłam

też miałam dziś kiepską noc, nie mogłam spać, żadna pozycja mi nie pasowała.

jadę za chwilę na zakupy bo w lodówce przeciag i do tatusia z zyczeniami A później dalsze sprzątanie góry
No to piona! Oby przy kolejnych nas to ominęło
Dobrze, że z uchem już lepiej.
Zapomniałam, że dzisiaj dzień ojca
Stary 2017-06-23, 08:52   #623
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Dziewczyny, mam do Was takie pytanie, wybaczcie że nie pamiętam, ale cierpię na sklerozę ciążową
Która z Was kupiła dostawkę Klupś Piccolo Due?
I czy mogłaby mnie poratować i napisać czy zdejmowany bok przyczepia się tam łatwo (na pokrętła czy coś w tym stylu) czy śrubki i śrubokręt idą w ruch?
W necie nie mogę się doszukać informacji na ten temat
Chodzi mi o to czy opłaca się w ciągu dnia zakładać i zdejmować bok w zależności od potrzeby, czy raczej byłoby to uciążliwe przez sposób montowania.
Ja mam Ma specjalne drewniane zaczepy na sprężynach, nie chodzą super łatwo ale spokojnie sobie poradzisz

U nas jest trochę kicha, bo mamy bardzo wysokie łóżko i jak ustawimy tak samo wysoko materac w łóżeczku, to zaczepy wyjmowanego boku możemy sobie zaczepić w powietrzu co najwyżej No ale jak już przestanie funkcjonować jako dostawne, to obniżymy poziom materaca i założymy czwarty bok i tyle.
Stary 2017-06-23, 08:55   #624
Agg_s
Wtajemniczenie

A czy któraś z Was dokupowała parasolkę taka uniwersalna a nie dedykowana do wózka (która jest oczywiście droższa...)? Na Allegro masa tego ale nie wiem jak z jakością, czy warto?

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 08:57   #625
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam Ma specjalne drewniane zaczepy na sprężynach, nie chodzą super łatwo ale spokojnie sobie poradzisz

U nas jest trochę kicha, bo mamy bardzo wysokie łóżko i jak ustawimy tak samo wysoko materac w łóżeczku, to zaczepy wyjmowanego boku możemy sobie zaczepić w powietrzu co najwyżej No ale jak już przestanie funkcjonować jako dostawne, to obniżymy poziom materaca i założymy czwarty bok i tyle.
Ooo dzięki dobra kobieto!
Czyli spokojnie można je przerabiać w ciągu dnia na wolnostojące albo dostawkę - w zależności od potrzeby?
Bo w ogóle ten bok jest w całości zdejmowany, nie da się go opuścić, tak?
Stary 2017-06-23, 08:59   #626
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Nulka a jak u Ciebie??
Czy Ty też się zaczynasz stresować mając coraz więcej objawów?
Witam się z rana
od wczoraj się stresuję, tym rozwarciem, tym czopem, skurczy nie czuję, ale to nigdy nie czułam (tylko przy ktg poznałam co to jest skurcz). Do szpitala mam ok 30km i zanim mąż wyrwie się z pracy i zanim pojedziemy na IP, to 1h nam zejdzie. Boję się, że nie zdążymy np. Moja babcia rodziła w niecałe 2h, mojej mamie jeszcze szybciej poszło.
Ogólnie cały brzuch mnie pobolewa, ale nic więcej się nie dzieje.

Chill, a Ty jak? Uspokoiły się skurcze?

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-23, 09:00   #627
Samantha7
Zakorzenienie

Xzora - mnie te taśmy wkurzają od tych pasów. Ja mam taki pas z taśmami i mi to nie robi. Drażni mnie coś co mi tak ściska pod brzuchem . Jak jestem na ktg to dostaje świra na tym fotelu od tych pasków.
Może ta szarfa się okaże lepsza. Mam taka u ciotki szarfę muszę od niej wziąć zobaczyć czy zadziała. Jak coś to sobie zamówię hand made z Mexyku bo tam jest to najbardziej popularne.

Ja naskarzylam na mojego synusia dla położnej ze jest coś leniwy ostatnio to dziś wariacji dostał i szaleje cały dzień w brzuszku Uwielbiam go łapać za stopki i gilgotac .
A starszak dziś przyszedł i mówi do mnie nagle "mamo baby nie wyjdzie jeszcze . Nie wyjdzie bo on boi sie "
Może zeczywiscie chłopaki się porozumiewają w jakiś sposób

Kciuki za wizyty! 🏻

Coś miałam napisać jeszcze , ale zapomniałam także lecę spać bo 3 w nocy wybija .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-23, 09:00   #628
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Ooo dzięki dobra kobieto!
Czyli spokojnie można je przerabiać w ciągu dnia na wolnostojące albo dostawkę - w zależności od potrzeby?
Bo w ogóle ten bok jest w całości zdejmowany, nie da się go opuścić, tak?
w całości, na dole ma kołki, które wsadzasz w ramę, a na górze te drewniane zaczepy, które zaczepiasz o szczebelki krótszych boków
Stary 2017-06-23, 09:01   #629
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
w całości, na dole ma kołki, które wsadzasz w ramę, a na górze te drewniane zaczepy, które zaczepiasz o szczebelki krótszych boków
Dzięki wielkie
Stary 2017-06-23, 09:04   #630
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Xzora, AnnaPaula chyba tak czasami jest, że nic innego nie można zrobić tylko dać sobie radę ale nie powiem jak zaliczam jakieś niepowodzenie albo ktoś mi powie coś głupiego to strasznie mnie to ściąga w dół ale cóż

Siil moja położna na pytanie o probiotyk zareagowała bardzo negatywnie, że po co bla bla jednak inne mamy polecają więc spróbuję zużyje jedna buteleczkę i nie będę więcej dawać

Darietta co do wit D3 to w szpitalu już wpisują zalecenie - 400j

Nie przejmuj się ludzie pieprzą bo życia swojego nie maja. Dasz radę napewno bo jesteś twarda sztuka i se nie dasz w kasze dmuchać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości