PM 2018 cz. 6 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-23, 09:50   #2041
MissCath
Zakorzenienie

Dot.: PM 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez cichazabka Pokaż wiadomość
Przy dziecku na pewno. Do tego czasu planuje zdać. Chociaż dzieci w naszym przypadku wcale nie są pewne. ;/

Jak mają taki cennik to wszystko jest zgodnie z prawem. Gorzej, jak nie doczytasz a potem trzeba płacić ;/
Nie do końca, bo jeśli ktoś przedstawia ofertę, że coś kosztuje x zł, a potem drobnym druczkiem jest, że doplata x + y za coś bardzo podstawowego, to można się czepiać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-06-23, 09:55   #2042
cichazabka
...

Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
A ogólnie teraz siadłabyś za kierownicą? Czy będziesz znów robić kurs? Bo w sumie dokumentów Twoich nie ma w WORD od szkoły nauki jazdy?
Ja nie mam problemu z tym, żeby wsiąść i jechać. Co prawda tylko w kryzysowych sytuacjach albo na zamkniętej przestrzeni.
Nic nie muszę robić od nowa, tylko iść i zdać. Ale egzamin mnie stresuje, stąd te opóźnienia. Tz mi marudzi od baaardzo dawna, ostatnio wpadł na pomysł, że w ramach motywacji kupi mi auto, ale kluczyki dostanę dopiero jak zdam . Problem w tym, że mi się nie chce. Po tylu latach jazdy na motocyklu samochód nie jest dla mnie atrakcją.

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-23, 10:09   #2043
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam problemu z tym, żeby wsiąść i jechać. Co prawda tylko w kryzysowych sytuacjach albo na zamkniętej przestrzeni.
Nic nie muszę robić od nowa, tylko iść i zdać. Ale egzamin mnie stresuje, stąd te opóźnienia. Tz mi marudzi od baaardzo dawna, ostatnio wpadł na pomysł, że w ramach motywacji kupi mi auto, ale kluczyki dostanę dopiero jak zdam . Problem w tym, że mi się nie chce. Po tylu latach jazdy na motocyklu samochód nie jest dla mnie atrakcją.
Ja miałam podobnie. Poszłam na kurs, jak miałam 18 lat, nie zdałam 3 razy i stwierdziłam, że mam na głowie maturę, to zostawię to na razie. A później na studiach zaoszczedzilam trochę ze stypendium i poszłam jeszcze raz na kurs. Podchodzilam jeszcze 4 razy, ale w końcu zdałam
Moim zdaniem warto się przemoc, ale też nic na siłę. Do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć

Stary 2017-06-23, 10:13   #2044
cichazabka
...

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Ja miałam podobnie. Poszłam na kurs, jak miałam 18 lat, nie zdałam 3 razy i stwierdziłam, że mam na głowie maturę, to zostawię to na razie. A później na studiach zaoszczedzilam trochę ze stypendium i poszłam jeszcze raz na kurs. Podchodzilam jeszcze 4 razy, ale w końcu zdałam
Moim zdaniem warto się przemoc, ale też nic na siłę. Do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć

Mam plan, żeby wyjeździć kilka godzin z instruktorem i przypomnieć sobie, jak trzeba jeździć żeby zdać. Niestety u mnie egzaminatorzy zawsze oblewali osoby, które jeździły pewnie, a zdawały sieroty

13.10
27.11
Stary 2017-06-23, 10:20   #2045
mia00
Zakorzenienie

Cytat:
Nie do końca, bo jeśli ktoś przedstawia ofertę, że coś kosztuje x zł, a potem drobnym druczkiem jest, że doplata x + y za coś bardzo podstawowego, to można się czepiać.

Nic nie było w zakładce z zaproszeniami, dopiero w odrębnej zakładce.

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-23, 10:22   #2046
misia_29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Ahh a wiesz że często jest inaczej niż to wygląda z boku.

Wiem, wiem, ale w moich oczach tworzyli zgraną parę. Zawsze uśmiechnięci... Jak się jedno śmiało, to od razu drugie banan na twarzy. I żadnych kłótni... Ale w sumie ostatnio rzadziej ich widywałam, więc musiało się dużo pozmieniać.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
Przyszłam się jeszcze pochwalić, że sama recepta na lek wywolujacy okres mi pomogła Ale wykupie, przyda się na przyszły miesiąc
misia_29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-23, 10:23   #2047
mia00
Zakorzenienie

Ja zdałam za 2 razem. W sumie to zdałabym za 1, ale ludzka głupota. W sumie jak miałam drugie jazdy to koleś się mnie pytał, czy to już moje ostatnie godziny, a ja mówię, ze trzecia godzina jednak nie zdawałam zaraz po 18 urodzinach, tylko na 1 roku studiów i to tata mnie namówił, bo miały się zmieniać przepisy. Teraz sobie nie wyobrażam życia bez auta, bo mieszkam na wsi i dojeżdżam do miasta do pracy codziennie.
Ale jestem zdania jak MissCath, do wszystkiego trzeba dojrzeć i nic na siłę.

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2017-06-23, 10:23   #2048
misia_29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poziomkowa91 Pokaż wiadomość
Spać nie mogę od 5

Dziewczyny myślałyście czy chcecie jakiś toper na tort?
Podoba Wam się coś takiego jak w załączniku?

Najbardziej podobają mi się te dwa I chyba jak się zdecyduje to będę wybierać między tymi.
My z tż kochamy motocykle i chcę motocykl na sesję plenerową więc taki toper z motocyklem byłby fajny

Tylko nie wiem czy czarny czy biały ale chyba czarny jest bardziej wyrazisty
Ostatnio myślałam o topperze, ale na myśleniu się skończyło
Ten pierwszy bardziej mi się podoba, ale też bym myślała, czy czarny będzie ok. Choć na pewno biały nie... Nie będzie go widać.

Mój TŻ lubi motory. Nawet jest w trakcie robienia prawka. Ja tego nie pochwalam, wolałabym żeby dał sobie spokój, bo strasznie się boję jazdy motorem. Ale on jest uparty i nie dość, że zrobi to prawo jazdy to kupi motor....

Edytowane przez misia_29
Czas edycji: 2017-06-23 o 10:25
Stary 2017-06-23, 10:24   #2049
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Mam plan, żeby wyjeździć kilka godzin z instruktorem i przypomnieć sobie, jak trzeba jeździć żeby zdać. Niestety u mnie egzaminatorzy zawsze oblewali osoby, które jeździły pewnie, a zdawały sieroty
Nie ma reguły. Jeden z instruktorów mówił, że w WORD powiedzieli, że "z czegoś muszą utrzymać tę budę", dlatego oblewają. Przy jednym egzaminie sama miałam wrażenie, że szukał okazji, aby mnie oblać i na upartego mogłabym się odwoływać. Przy którym, który zdałam, to też trochę mnie podpuszczał, że "czemu nie skręcam", ale powiedziałam, że czekam, aż wszyscy przejadą, bo nie jestem w stanie z daleka wychwycić prędkości, z jaką jedzie auto. Coś tam pomarudził, ale zdałam.

Mam wrażenie, że to, czy ktoś zda to w dużej mierze zależy też od szczęścia.
Stary 2017-06-23, 10:28   #2050
misia_29
Rozeznanie

Cytat:
Ja zawsze chciałam mieć młodo dzieci. Myślałam że do 25 już będę miała odchowaną trójkę Chciałabym urodzić jeszcze 2sztuki i wolałabym się wyrobić przed 35rż, potem już nie chcę.
Uważam, że moim dzieciom należą się także w miarę młodzi dziadkowie. Nasi rodzice są po 50, wiec akurat na wnuki, będą mieli jeszcze siłę i chęci wziąć gdzieś wnuki na wycieczki, pobawić te dzieci Jakoś się nie widzę w ciąży w okolicach 40. Na ich komunii będę kolo 50, a na ślubie 70
Ale to moje odczucia i potrzeby, jeśli ktoś woli później to go nie hejtuję, bo to nie moja rodzina, nie moja macica, nie moje zmartwienie. Nie dopytuję się starszych koleżanek, nie nagabuję ich. Ale to co mogę stwierdzić, to bardzo często słyszę "teraz żałuję, że tak długo zwlekałam". Za to raczej nikt nie narzeka, że miał dzieci już w20rż.
Uważam bardzo podobnie. No oprócz tego,że chciałam mieć dzieci w wieku 25 lat Wtedy skończyłam studia i chciałam zacząć pracę. A ślub i dzieci koło 30. No a teraz jak mam już koło 30 to czasem myślę, że już bym chciała, a tu jeszcze rok do ślubu, a potem niewiadomo kiedy nam wyjdzie... Jakoś tak się boję o te problemy z zajściem w ciążę... A też nie chciałabym rodzić po 35 roku życia z takich samych względów co Ty.
Stary 2017-06-23, 10:30   #2051
mansikkaa
Zakorzenienie

Ja poszłam na kurs bo tz mieszka na wsi i bez prawka jak bez reki. Co z tego jak z rana trzeba iść 4km na autobus który nie wiem czy jeszcze jeździ.
A zdałam za 6 razem chociaż za 7 egzaminów zapłaciłam.... umowilam się raz na środę a w pn dowiaduje się że egzamin na studiach mam. Nie dało rady przelozyc i przypadło. 3 razy oblalam na łuku... 2 razy za wcześnie się zatrzymywalam w kopercie a raz walnelam w pachołek z nerwów. Kolejny raz przy parkowaniu głupotę strzeliłam, potem na rondzie nie wiadomo z skąd wyskoczyło mi auto. A egzamin który zdałam myślałam że obleje. Miałam 11 błędów na tej kartce. Ale egzaminator był w porządku. Od początku powiedział-Pani się uśmiechnie dzisiaj zdamy ten egzamin

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

No i zdałam na nowych zasadach. Jak podchodziłam do ostatniego egzaminu to w Wordzie były tłumy bo znów nowe zasady miały wejść w życie i co? Półtora roku minęło i nadal ich nie ma
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-23, 10:32   #2052
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Ja nie zgodziłam się na jazdę motocyklem do ślubu... bo tz chciał starym stylowym motocyklem który mi się nie podobał. Powiedziałam ze albo jedziemy na dwóch osobnych motocyklach albo samochód. No i zamówiłam juz tablice rejestracyjne na ślub wiec nie ma wyjścia 😂

Przyszedł mi dziś kupiony na olx welon. Akurat jest wiatr i go "wypróbowałam" i juz wiem że będą cudne zdjęcia w plenerze 😍

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-23, 10:35   #2053
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
O czymś takim właśnie mówię. Że np. masz ofertę "Zaproszenia ślubne personalizowane", cena 2 zł, na zdjęciu wydrukowane zaproszenie z przykładowym tekstem, a dopiero jak się wczytasz, to masz, że "cena nie dotyczy druku/personalizacji". To jest wprowadzanie klienta w błąd.
Stary 2017-06-23, 10:41   #2054
piankowa
Wtajemniczenie

Cytat:
To już mega słabe. Bo pewnie dużo osób doczyta to dopiero po złożeniu zamówienia.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-23, 10:44   #2055
cichazabka
...

Cytat:
Napisane przez misia_29 Pokaż wiadomość
Ostatnio myślałam o topperze, ale na myśleniu się skończyło
Ten pierwszy bardziej mi się podoba, ale też bym myślała, czy czarny będzie ok. Choć na pewno biały nie... Nie będzie go widać.

Mój TŻ lubi motory. Nawet jest w trakcie robienia prawka. Ja tego nie pochwalam, wolałabym żeby dał sobie spokój, bo strasznie się boję jazdy motorem. Ale on jest uparty i nie dość, że zrobi to prawo jazdy to kupi motor....
Mój usłyszał od kolegów z pracy, że się dziwią, że on mi POZWALA jeździć.
Ja znowu namawiam TŻa, bo zawsze mu się podobały, ale nie jeździł. A jak też zrobi prawko to będziemy robić wypady we dwoje

Cytat:
Napisane przez poziomkowa91 Pokaż wiadomość
Ja nie zgodziłam się na jazdę motocyklem do ślubu... bo tz chciał starym stylowym motocyklem który mi się nie podobał. Powiedziałam ze albo jedziemy na dwóch osobnych motocyklach albo samochód. No i zamówiłam juz tablice rejestracyjne na ślub wiec nie ma wyjścia 😂

Przyszedł mi dziś kupiony na olx welon. Akurat jest wiatr i go "wypróbowałam" i juz wiem że będą cudne zdjęcia w plenerze 😍
Tż początkowo nie chciał się zgodzić żebym jechała na motocyklu. Ale już mu przeszło

13.10
27.11
Stary 2017-06-23, 10:49   #2056
piankowa
Wtajemniczenie

Cytat:
O czymś takim właśnie mówię. Że np. masz ofertę "Zaproszenia ślubne personalizowane", cena 2 zł, na zdjęciu wydrukowane zaproszenie z przykładowym tekstem, a dopiero jak się wczytasz, to masz, że "cena nie dotyczy druku/personalizacji". To jest wprowadzanie klienta w błąd.
Ale w tym momencie zadziwia mnie pomysłowość sprzedawców. coraz dziwniejsze rzeczy widzę na aukcjach. Np super cena zaproszenia a potem sie okazuje w treści aukcji, że to probka.

piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-23, 10:53   #2057
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piankowa Pokaż wiadomość
Ale w tym momencie zadziwia mnie pomysłowość sprzedawców. coraz dziwniejsze rzeczy widzę na aukcjach. Np super cena zaproszenia a potem sie okazuje w treści aukcji, że to probka.

Takie coś można do allegro zgłosić śmiało. Bo to, że coś jest próbką powinno być zawarte już w tytule, aby nie wprowadzać w błąd.
Stary 2017-06-23, 10:57   #2058
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie ma reguły. Jeden z instruktorów mówił, że w WORD powiedzieli, że "z czegoś muszą utrzymać tę budę", dlatego oblewają. Przy jednym egzaminie sama miałam wrażenie, że szukał okazji, aby mnie oblać i na upartego mogłabym się odwoływać. Przy którym, który zdałam, to też trochę mnie podpuszczał, że "czemu nie skręcam", ale powiedziałam, że czekam, aż wszyscy przejadą, bo nie jestem w stanie z daleka wychwycić prędkości, z jaką jedzie auto. Coś tam pomarudził, ale zdałam.

Mam wrażenie, że to, czy ktoś zda to w dużej mierze zależy też od szczęścia.
Ja jestem żebym przykładem na to ze egzamin to kwestia szczęścia 😊 Zdałam za pierwszym razem chociaż wcale dobrze nie jeździłam i nie uważam się za dobrego kierowcę😜 Zanim pojechałam na egzamin musiałam się rano wypłakać ze stresu. Oczy miałam spuchniete na egzaminie

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-23, 10:58   #2059
Pola_1122
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kendra66 Pokaż wiadomość
U mnie też w pracy brak nudy. Przynajmniej czas szybciej leci, a za tydzień urlop

no ja mam taki kocioł, że nie mam kiedy tutaj zajrzeć Gdzie spędzasz urlop? Ja dopiero w sierpniu....
Pola_1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-23, 10:59   #2060
MrsSeductive
Żona

Witam.

Co do prawa jazdy to ja robię i zrobić nie mogę. Zostały mi jeszcze 2h z kursu ale u mnie to wygląda zupełnie inaczej i inne były powody rezygnacji.

Dziś miał być nasz ślub

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-23, 11:01   #2061
Pola_1122
Raczkowanie

extra wybór zazdroszczę rozmiaru.... ale jestes chudzinka

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez youngatheart Pokaż wiadomość
Mnie właśnie już kilka zespołów odmówiło ze względu na brak terminu...
mielismy ten sam problem, ale ostatecznie sie udało... będzie dobrze

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Mnie to też jest wszystko jedno (ostatnio ciągle potakuję za Tobą ). Tż niech se wybiera, skoro to ma jakieś znaczenie.
mam takie samo podejście, byle zimna była
Stary 2017-06-23, 11:03   #2062
girlandzia
:)

Ja oblałam ponad rok temu i do tej pory się nie zapisałam, wszyscy mnie cisną z tym prawkiem a ja na luzie Nie mam ciśnienia, planuję w przyszłym miesiącu wykupić kilka godzin i się zapisać na egzamin.
girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-23, 11:08   #2063
Pola_1122
Raczkowanie

Cytat:
Ja zawsze chciałam mieć młodo dzieci. Myślałam że do 25 już będę miała odchowaną trójkę Chciałabym urodzić jeszcze 2sztuki i wolałabym się wyrobić przed 35rż, potem już nie chcę.
Uważam, że moim dzieciom należą się także w miarę młodzi dziadkowie. Nasi rodzice są po 50, wiec akurat na wnuki, będą mieli jeszcze siłę i chęci wziąć gdzieś wnuki na wycieczki, pobawić te dzieci Jakoś się nie widzę w ciąży w okolicach 40. Na ich komunii będę kolo 50, a na ślubie 70
Ale to moje odczucia i potrzeby, jeśli ktoś woli później to go nie hejtuję, bo to nie moja rodzina, nie moja macica, nie moje zmartwienie. Nie dopytuję się starszych koleżanek, nie nagabuję ich. Ale to co mogę stwierdzić, to bardzo często słyszę "teraz żałuję, że tak długo zwlekałam". Za to raczej nikt nie narzeka, że miał dzieci już w20rż.
bo z dziećmi to tak jest, że jak się nie ma dzieci w wieku 20 lat to później ciężko podjąć decyzję, mam 28 lat i nie wiem kiedy zostanę mamą, do 30 i tak się nie wyrobie raczej...
Stary 2017-06-23, 11:12   #2064
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez Pola_1122 Pokaż wiadomość
bo z dziećmi to tak jest, że jak się nie ma dzieci w wieku 20 lat to później ciężko podjąć decyzję, mam 28 lat i nie wiem kiedy zostanę mamą, do 30 i tak się nie wyrobie raczej...
Ja bym chciała mieć dziecko jak najszybciej

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-23, 11:13   #2065
cichazabka
...

Cytat:
Ja zawsze chciałam być młodą mamą. Tak naprawdę nigdy nie ma dobrego momentu. Chociaż ja mam wątpliwości czy w ogóle będę matką

13.10
27.11
Stary 2017-06-23, 11:27   #2066
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze chciałam być młodą mamą. Tak naprawdę nigdy nie ma dobrego momentu. Chociaż ja mam wątpliwości czy w ogóle będę matką

Otóż to, nigdy nie ma dobrego momentu, a kobieta będąc w obojętnie jakim wieku i tak się spotka z krytyką, że co tak wcześnie/późno.
Stary 2017-06-23, 11:37   #2067
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
W wieku 20lat to ja się jeszcze nie calowalam
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-23, 11:54   #2068
cichazabka
...

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Ja w tym wieku miałam brać ślubna szczęście zmieniłam faceta

13.10
27.11
Stary 2017-06-23, 11:54   #2069
mia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Większość osób ma pstro w głowie i po prostu dla mnie nie dorosło do bycia ojcem/matką.

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2017-06-23, 11:56   #2070
martus9191
Zakorzenienie

Co tu dzisiaj taki ruch od rana ?

Ja jeszcze 4 godzinki w pracy i biegnę na ostatnie kolokwium w tym semestrze W sobotę tylko po jeden wpis i wakacje

Widziałam, że rozmawiałyście o figurkach na tort, u mnie będzie pewnie tylko to co da cukiernia bo nie wiem czemu ale naprawdę nigdy nie zwróciłam na to uwagi na weselach u innych osób, więc wpisałam to do swojej listy: "zbędne"

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości