Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-08, 18:09   #601
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

R:

IŚ:
2 kromki chleba fitness+1/3 twarozku domowego+pomidor
IIŚ: serek homo naturalny+ 2lyzeczki platkow migdalowych, jablko
O: 60g ryzu brazowego +200g warzyw orientalnych+ 3 korniszony
K: brokul +kawalek twarogu ( i tu chyba grzech- bo to twarog takie od sasiadki, fakt faktem,ze suchy jak beton,ale nie pisalo na nim ze chudy, wiec ograniczam go jak moge, ale jest taaaaki pyyyyszny!)
i w miedzyczasie kilka kaw wpadlo bo tragiczny dzien-spiacy, dluuuugi i meczacy- wszak prawie sesja:/

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 18:14   #602
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
Witam
Moje dzisiejsze U, sponsorowane przez literkę Z jak ziemniaczki z koperkiem
1) owsianko-otrebianka z serkiem homo, ziaranmi słonecznika, i bananem ładnie, o ile tej owsianki było dużo
2) bułka grahamka- miała całe 100 g, z 4 grubymi plastrami twarogu, rzodkiewką i marchewka ok
3) serek homo straciatella, 50 g serka homo naturalnego, marchewka ok
4) młode ziemniaczki (nie zważyłam, ale myślę, ze około 200 g) z koperkiem, kubek kefiru, sałata i rzodkiewka mało białka, jesteś wege?
5) w planach: serek wiejski z rzodkiewką, pomidorkiem i kromką chelba pełnoziarnistego ok
A na dobranoc jadę na basen z moim TŻ
potem koniecznie coś zjedz

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź, szczerze gratuluję podejścia i mam nadzieję, że zawsze co wieczór zaszczycisz nas swymi smakowitymi jadłospisami

A oto moja dzisiejsza R:

9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, garstka bran flaksów, 1,5 łyżki otrębów pszennych, jabłko, cynamon, 200g. serka wiejskiego light. Mocna kawa z odrobiną mleka.

12.00 II śniadanie: 2 kromki razowca, ok. 180g. wieśniaka light, miseczka kiełków z fasoli, łodyżka selera (ściągnęłam od Maggie )

15.00 obiad: pół szklanki makaronu z mąki wieloziarnistej (ilość przed ugotowaniem), 2 filety rybne obtoczone w pieprzu i ugotowane na parze, miseczka kiełków fasoli.

przede mną:

18.00 podwieczorek: 180g. homo naturalnego, 2 łyżki słonecznika podprażone na suchej patelni + kubek brokuł ugotowanych na parze.

20.00 godzinka marszu interwałowego

po 21.00 kolacja: ok. 100g. tuńczyka + warzywko.

deMitia ziemniaczki z koperkiem ZAZDROSZCZĘ!!!
cóż mówić? pięknie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
R.

Śn : płatki oponki wielozbożowe z serkiem wiejskim lekkim i trochę homo ok, mogłaś owoc zjeść nat.,szczypta otrębów i cynamomu (te płatki zły pomysł na redukcję,ale moje ulubione)
IIŚn : 2 małe kromki razowca z kawałkiem piersi z indyka i rzodkiewką całą wydaje mi się że mało - najadłaś się?
O: 5 rzodkiewek, placki otrębowe (jajo,otręby 40g,trochę mleka i wody) i podane z twarożkiem chudym i łyżeczką dżemu niskosłodzonego mało jak na obiad
P : niecałe 200g homo naturalnego ze słonecznikiem,orzechami,o górkiem czemu niecale?
K : w planach chudy twaróg (około 100g) ok, ale wrzuć jakieś warzywka
j.w.

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Zaaaaaszalałam dzisiaj U

1. owsianka- 2 owsianych, 1 jęczmiennych, 1 otrąb, 120 ml mleka 1,5%, banan, kilka rodzynek, płaska łyżeczka gorzkiego kakao, 65g twarogu chudego, 1/4 bagietki z sezamem posmarowana dżemem spoko

2. bułka razowa posmarowana twarogiem, szczypiorek, 2 plastry szynki z indyka, sałata, papryka ok

3. tu wpadły jakieś 3 kromki razowca z cebulą (skubałam chleb w drodze do domu i się trochę zapomniałam), zaraz potem za duża porcja makaronu razowego, 100g chudego twarogu, mandarynka, 3 łyżki homo waniliowego spoko ^^

4. 150g homo naturalnego, 2 łyżeczki mgdałów, 4 nerkowce, 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczonej z odrobina mleka, sałata, łodyżka selera ok

5. 120g wiejskiego, mały pomidor, 1/2 ogórka, szczypiorek, przyprawyok

Wiecie, jak wracam ze szkoły do domu, to jestem głodna jak wilk... Przez co jem za duzo na obiad i w porze podwieczorku aż tak bardzo jeść mi się nie chce... Co mogłabym dodać do II śniadania w szkole, co by mnie zapchało? Bo taka bułka niestety nie syci mnie na długo.
może owoc? banana, jabłko? możesz wypić/zjeść jogurt w końcu to piękne u

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 18:16   #603
gaia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bojestemtegowarta Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo za poprzednia ocenę. Cóż, zaczynam się uzależniac i teraz zanim cos zjem zastanawiam sie co wy byscie na to powiedziały
tak ,wiem, że duzo by mi dało samo odstawienie słodyczy, ale wiadomo, idzie wiosna (jejku, co ja gadam - już jest ), chciałabym schudnąc troszkę szybciej niż nastąpiłoby to po samym odstawieniu czekolady itp.

moje dzisiejsze R 9mam nadzieję że jest już lepiej)

śn : 1,5 kromki chleba (jak zawsze pieczonego przez mamę, zero białej mąki) z pasztetem sojowym, sałatka z różnych warzyw (troszeńke groszku i fasolki szparagowej (musiałam zużyc bo zostało z poprzedniego dnia), ogórek. troche brokułów, jajko. fasolka ci nie przeszkadza na R?
2. kanapka zz pasztetem sojowym. warzywa
3.kanapka z pasztetem sojowym (wiem, mogłam pododawac warzywa, ale rano sie spieszyłam i nie zdążyłam ) warzywa
4.jogurt Activia (pomarańcza i werbena) jogurty mają malo białka, warzywa
5.pomidory i czosnek zapiekane w oliwie. (tak ok. 3 pomidorków i ok 1 główki czosnku) kolacja białkowa
bojestemtegowarta kromek z pasztetem nie skomentuje, bo nie wiem czy dobry na R ale nie przejadł ci sie? Może jakaś chuda wędlinka drobiowa?
Moim zdaniem sama oliwa to troche za mało NNKT

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 18:19   #604
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
może owoc? banana, jabłko? możesz wypić/zjeść jogurt w końcu to piękne u

Dzięki
Właśnie obawiam się, że takim jabłkiem to niestety mimo wszystko się nadal nie najem, boję się jeszcze trochę owoców i jogurtów smakowych, tym bardziej, że licze na to, że wrócę do tych 55,5 kg

Ech, ja to jestem problematyczna :P

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 18:20   #605
gaia
Zadomowienie

Dziewczyny a mój jadłospis?

Stary 2008-05-08, 18:23   #606
deMitia
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź, szczerze gratuluję podejścia i mam nadzieję, że zawsze co wieczór zaszczycisz nas swymi smakowitymi jadłospisami

A oto moja dzisiejsza R:

9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, garstka bran flaksów, 1,5 łyżki otrębów pszennych, jabłko, cynamon, 200g. serka wiejskiego light. Mocna kawa z odrobiną mleka. ładnie

12.00 II śniadanie: 2 kromki razowca, ok. 180g. wieśniaka light, miseczka kiełków z fasoli, łodyżka selera (ściągnęłam od Maggie ) ładnie

15.00 obiad: pół szklanki makaronu z mąki wieloziarnistej (ilość przed ugotowaniem), 2 filety rybne obtoczone w pieprzu i ugotowane na parze, miseczka kiełków fasoli. ładnie

przede mną:

18.00 podwieczorek: 180g. homo naturalnego, 2 łyżki słonecznika podprażone na suchej patelni + kubek brokuł ugotowanych na parze. ładnie

20.00 godzinka marszu interwałowego

po 21.00 kolacja: ok. 100g. tuńczyka + warzywko. ładnie

deMitia ziemniaczki z koperkiem ZAZDROSZCZĘ!!!
nic dodać nic ująć Śliczne R- wzorcowe!

Cytat:
Napisane przez juliaaa161190 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R:

śniadanie: 50g twarogu chudego, owsianka na mleku 1,5% z otrębami i zielone jabłko ok
II śniadanie: kromka chleba pełnoziarnistego, Danio (homo, który miałam w szkole okazał się okropny, jakby z mąką jakąś smakował - skosztowałam tylko i kupiłam Danio), zielone jabłko ok
obiad: 200g warzywek na patelnie (bez oliwy), 50g makreli wędzonej, 3 kotlety sojowe (tylko ugotowane) ok
kolacja: 200g chudego twarogu zmiksowanego z łyżką mleka 1,5% dodaj warzywa
Brakuje małego podwieczorku, poza tym ładnie.

Cytat:
R.

Śn : płatki oponki wielozbożowe z serkiem wiejskim lekkim i trochę homo nat.,szczypta otrębów i cynamomu (te płatki zły pomysł na redukcję,ale moje ulubione) Zamień płatki na owsiane, jęcznienne. poza tym brak warzyw, tu możesz sobie na owoc jakiś pozwolić. Ile tego homo?
IIŚn : 2 małe kromki razowca z kawałkiem piersi z indyka i rzodkiewką całą ładnie
O: 5 rzodkiewek, placki otrębowe (jajo,otręby 40g,trochę mleka i wody) i podane z twarożkiem chudym i łyżeczką dżemu niskosłodzonego mało!
P : niecałe 200g homo naturalnego ze słonecznikiem,orzechami,o górkiem ok
K : w planach chudy twaróg (około 100g) dodaj warzywa
j.w.

Cytat:
Napisane przez Murron Pokaż wiadomość
Dawno nie wklejalam jadlospisu, ten jest dla kontroli:P
R
Sniadanie; Pół serka wiejskiego light z 1/4 świeżego ananasa( nie za duzo?) + jablko Śniadanie ma być węglowodanowe!

II sniadanie; Pomarańcza,morelkę, pół kromki chleba zytniego z tunczykiem i warzywami(salata rzodkiewka, pomidor) ok

Obiad: Brokuly cała duzą glówke , 3 kotlety sojowe z wody+ 3 ogórki kiszone mało kalorii!

Trening z plytą w najnowszym Shape'ie :

Podwieczorek- serek naturalny z 2 lyzkami musli bez cukru musli tu możesz sobie darować, daj jakieś nnkt- orzechy, pestki

Kolacja: 80 g Filetu bodajze z dorsza, pieczonego w foli + pomidor ok

Duuzo owoców dzis:/;p
j.w. Trochę malo

Cytat:
Napisane przez bojestemtegowarta Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo za poprzednia ocenę. Cóż, zaczynam się uzależniac i teraz zanim cos zjem zastanawiam sie co wy byscie na to powiedziały
tak ,wiem, że duzo by mi dało samo odstawienie słodyczy, ale wiadomo, idzie wiosna (jejku, co ja gadam - już jest ), chciałabym schudnąc troszkę szybciej niż nastąpiłoby to po samym odstawieniu czekolady itp.

moje dzisiejsze R 9mam nadzieję że jest już lepiej)

śn : 1,5 kromki chleba (jak zawsze pieczonego przez mamę, zero białej mąki) z pasztetem sojowym, sałatka z różnych warzyw (troszeńke groszku i fasolki szparagowej (musiałam zużyc bo zostało z poprzedniego dnia), ogórek. troche brokułów, jajko. ok
2. kanapka zz pasztetem sojowym. warzywa
3.kanapka z pasztetem sojowym (wiem, mogłam pododawac warzywa, ale rano sie spieszyłam i nie zdążyłam ) j.w.
4.jogurt Activia (pomarańcza i werbena) mało! Jogurt zmień na homo
5.pomidory i czosnek zapiekane w oliwie. (tak ok. 3 pomidorków i ok 1 główki czosnku) mało!
To jest głodówka a nie mądra dieta! Nie wstaiwamy tu głodówkowych jadłospisów!

Cytat:
Zaaaaaszalałam dzisiaj U

1. owsianka- 2 owsianych, 1 jęczmiennych, 1 otrąb, 120 ml mleka 1,5%, banan, kilka rodzynek, płaska łyżeczka gorzkiego kakao, 65g twarogu chudego, 1/4 bagietki z sezamem posmarowana dżemem
ok
2. bułka razowa posmarowana twarogiem, szczypiorek, 2 plastry szynki z indyka, sałata, papryka
ok
3. tu wpadły jakieś 3 kromki razowca z cebulą (skubałam chleb w drodze do domu i się trochę zapomniałam), zaraz potem za duża porcja makaronu razowego, 100g chudego twarogu, mandarynka, 3 łyżki homo waniliowego
ok
4. 150g homo naturalnego, 2 łyżeczki mgdałów, 4 nerkowce, 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczonej z odrobina mleka, sałata, łodyżka selera
ok
5. 120g wiejskiego, mały pomidor, 1/2 ogórka, szczypiorek, plasterek szynki, przyprawy
ok

Wiecie, jak wracam ze szkoły do domu, to jestem głodna jak wilk... Przez co jem za duzo na obiad i w porze podwieczorku aż tak bardzo jeść mi się nie chce... Co mogłabym dodać do II śniadania w szkole, co by mnie zapchało? Bo taka bułka niestety nie syci mnie na długo.
ładnie

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
RRRR:

Śniadanie: 25 płatków owsianych na wodzie, 3 duże łyzki jogurtu nat., pół ogrmonego jablka, 50g białego płt. sera, cynamon
pomidor ok

2 Śniadanie: 2 kromki razowego posmarowane jogurtem nat., plasterek polędwicy drobiowej z warzywami, plasterek pomidorka i troszkę czerwonej papryczki.
mało białka
Obiad: filet z piersi kurczaka ok.130g na teflonie z przyprawą do mięs fit up, 50g ryżu, 150 młodej kapusty (bez soli i zasmażki , z pomidorkiem, cebulką i koperkiem), pół jablka giganta
ładnie
Podwieczorek: serek wiejski light, 4 rzodkiewki, 10g pestek dyni
ładnie
Kolacja (w planie): puszka tunczyka wsw, warzywa (wszystko co wpadnie w ręce, żeby sie zapchać na noc: pomidor, kawałek ogórka, czerwonej papryki, 2 rdzokiewki i moze liśc lub dwa pekinki) ładnie

Dziewczyny na R orzechy do owsianki to zły pomysł prawda?
Jadłospis ładny, a orzechy do owsianki na R to zły pomysł, bo staramy się nie łączyć tłuszczy i węglowodanów. Orzechy z serkiem jedmu na R.

EDit: Znowu mnie Iza ubiegła
Stary 2008-05-08, 18:23   #607
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Dzięki
Właśnie obawiam się, że takim jabłkiem to niestety mimo wszystko się nadal nie najem, boję się jeszcze trochę owoców i jogurtów smakowych, tym bardziej, że licze na to, że wrócę do tych 55,5 kg

Ech, ja to jestem problematyczna :P
od jabłka czy np. jogobelli? nie przesadzaj to może jakiś serek homo waniliowy?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 18:24   #608
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
cóż mówić? pięknie
Dzięki Izuś To może ja przestanę umieszczać już swoje jadłospisy? Serio pytam, bo to trochę wygląda tak jakbym codziennie chciała się dowartościować

Gaia, a jak Ci idzie??

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 18:26   #609
gaia
Zadomowienie

Iza a 2 plasterki wędliny to bedzie ok?

Agatko tak sobie...po wczorajszym umieszczonym jadłospisie na wieczór zjadałm jeszcze puszke tuńczyka wsw, chyba z 60g orzechów wł. i garśc otrąb śliwkowych ;(. Aż wstyd sie przyznać...Waga skacze między 56 a 55,5. Za nic nie moge tego brzuszka zgubić...
Może cos przesadzam ale po tym wczorajszym obżarstwie dziś rano miałam wrażenie, że mam bardziej płaski a raczej mniej wzdety brzuszek niż normalnie....takie małe pocieszenie ale i tak poł dnia mi było niedobrze, więc pokutowałam...

Tak się zastanawiam może jesć mniej węgli a więcej warzyw?

Stary 2008-05-08, 18:30   #610
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
od jabłka czy np. jogobelli? nie przesadzaj to może jakiś serek homo waniliowy?
To głupie, ale słodycze już jadłam bez większych wyrzutów, a smakowych serków trochę się boję, jakby miały mnie ugryźc czy coś Hmmm, może najpierw dodatkowo zjem do II śn. marchewkę, potem wymienię na jabłko a na końcu na serek, żeby dobrze się z tym czuć Tylko drażni mnie o 0,5 kg więcej, kurczę ;/

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 18:30   #611
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Dzięki Izuś To może ja przestanę umieszczać już swoje jadłospisy? Serio pytam, bo to trochę wygląda tak jakbym codziennie chciała się dowartościować
no co Ty wklejaj, jesteś wzorem dla wielu dziewczyn

Cytat:
Iza a 2 plasterki wędliny to bedzie ok?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 18:34   #612
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

dobra, pokuszę się o wklejenie go. Lekkie U.

1. wiejski lekki Piątnica 150g, mała garstka Fitnessów, jabłko.

2. pół kanapki (podwójnej) ciemny chleb, chyba odrobina masła (nie wiem bo to nie moja kanapka) ser biały, plasterek szynki i ogórek.

3. 5 kotletów sojowych, warzywa na patelnie,

4. waniliowy 1, twarożek domowy, 3/4 dużego Danio (tutaj to był pogrom, nie wiem dlaczego codziennie o tej godzinie)

5. wiejski lekki Piątnica 150g.
Stary 2008-05-08, 18:39   #613
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
dobra, pokuszę się o wklejenie go. Lekkie U.

1. wiejski lekki Piątnica 150g, mała garstka Fitnessów, jabłko. mało. Czemu 'mała garstka'?

2. pół kanapki (podwójnej) ciemny chleb czemu pół?, chyba odrobina masła (nie wiem bo to nie moja kanapka) ser biały, plasterek szynki i ogórek. a, widzę, że to etap, w którym już dzielimy kanapki na pół? coraz 'lepiej'

3. 5 kotletów sojowych, warzywa na patelnie, mało. to żart, prawda? 1 kotlet ma 30 kcal

4. waniliowy 1, twarożek domowy, 3/4 dużego Danio (tutaj to był pogrom, nie wiem dlaczego codziennie o tej godzinie) a ja wiem - bo za mało jesz przez cały dzień. To po pierwsze. Po drugie nie mów, że to był pogrom, czy napad, bo obraża dziewczyny, które mają prawdziwe napady i na pewno jest im przykro

5. wiejski lekki Piątni ca 150g. mało, dorzuć warzywa
mało kalroii, brak nnkt. Ćwiczysz na wfie, masz treningi i tyle jesz? gratuluję :/ nie wiem, po pierwsze: po co to tu wklejasz, skoro nasze rady jak widać w ogóle Cię nie obchodzą, a po drugie - czemu dalej tak mało jesz?!

Moniczka, martwię się po prostu.

Stary 2008-05-08, 18:41   #614
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
nic dodać nic ująć Śliczne R- wzorcowe!
Dziękuję Ale naprawdę strasznie mi głupio

Cytat:
no co Ty wklejaj, jesteś wzorem dla wielu dziewczyn
Właściwie masz rację, ja jak zaczynałam swoją R to też śledziłam te wzorcowe jadłospisy i dzięki nim się nauczyłam Także uczyłam się od mistrzów

Stary 2008-05-08, 18:57   #615
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
mało kalroii, brak nnkt. Ćwiczysz na wfie, masz treningi i tyle jesz? gratuluję :/ nie wiem, po pierwsze: po co to tu wklejasz, skoro nasze rady jak widać w ogóle Cię nie obchodzą, a po drugie - czemu dalej tak mało jesz?!

Moniczka, martwię się po prostu.
dzisiaj, jutro sobota, bez ruchu, bo kostka.. a pół kanapki.. nie bo podzieliłam tylko zaspałam i koleżanka użyczyła mi swojej, a że była zjedzona do połowy to tak wyszło..

przepraszam..
Stary 2008-05-08, 19:03   #616
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Agatko tak sobie...po wczorajszym umieszczonym jadłospisie na wieczór zjadałm jeszcze puszke tuńczyka wsw, chyba z 60g orzechów wł. i garśc otrąb śliwkowych ;(. Aż wstyd sie przyznać...Waga skacze między 56 a 55,5. Za nic nie moge tego brzuszka zgubić...
Może cos przesadzam ale po tym wczorajszym obżarstwie dziś rano miałam wrażenie, że mam bardziej płaski a raczej mniej wzdety brzuszek niż normalnie....takie małe pocieszenie ale i tak poł dnia mi było niedobrze, więc pokutowałam...

Tak się zastanawiam może jesć mniej węgli a więcej warzyw?
Nie mart się, wpadki się zdarzają. Ja też tak mam, ale wtedy walę po całości tzn. ilość grzechów w krótkim czasie jest ogromna Już się tym nie przejmuję (no może ciut ciut ). Następnego dnia wracam do normalnego rytmu
Wiesz ja też zauważyłam, że czasem po większym jedzeniu mam jakby mniejszy brzuszek na drugi dzień. Może organizm lubi czasem dostać w kość i maksymalnie się mobilizuje

Co do ograniczenia węgli na rzecz warzyw, to ja Ci nie doradzę. Zresztą warzywa i tak powinny być w każdym posiłku. Choć wiem, że węgle są potrzebne i mi osobiście częściej zdarza się podjadać wtedy kiedy węgli danego dnia było mniej- więc róznie to bywa. Postaraj się wsłuchać w swój organizm, ja tak robiłam. Łate to to nie jest, ale nie niemożliwe

Stary 2008-05-08, 19:13   #617
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
wczorajsze U:

ś:
(500kcal) owsianka( 3 łyżki owsianych, 1 łyżka zarodków, 1 łyżka otrąb pszennych, 150ml mleka, 1 łyżeczka budyniu waniliowego, 1 łyżka rodzynek, 150g serka wiejskiego lekkiego, cynamon, garść BF)ok 75 g homo nat z łyżka BF, sałata, 1/2 papryki, kawa z mlekiem - przyszalałam na śniadanie

IIś:
(220kcal)kcal)kanapka ( 2 kromki chleba graham posmarowane homo naturalnym, 2 plastry polędwicy drobiowej, sałata) jabłko.

IIIś:
(150kcal) kanapka j.w

O:
(250 kcal) 50g kaszy gryczanej
120g fasolki czerwonej konserwowej
200g warzyw na patelnie
1/2 papryki, marchewka - pod chrupane w trakcie robienia

P: (300kcal)serniczek "miechów"
2 małe grapefruity

bieg - 20 min

K: (250kcal) 2 kromki chleba graham
150g homo naturalnego ze szczypiorkiem
3 plastry polędwicy drobiowej
pomidor, 6 ogórków konserwowych

później - Big jabłuszko -70kcal

w sumie: ok 1800kcal i do kitu rozkład kcal, czas popracować nad tym, a w szczególności nad obiadem
U dzisiejsze:

ś:
3 kromki chleba graham
150g twarożku domowego ze szczypiorkiem
2 białka z jaja gotowane na twardo
pomidor, sałata
kawa z mlekiem

IIś:
300g jogurtu naturalnego
3 łyżki musli
garść BF, 1 łyżka zarodków
jabłko

O:
3 kotlety gryczano-twarogowe (50g kaszy gryczanej, 100g twarogu chudego, szczypior, natka z pietruszki, przyprawy)
200g warzyw na patelnie
ok 120g fasolki czerwonej
szpinak na mleku, sałata, 1,5 marchewki.

P:
serek waniliowy "miechów"
1 łyżka zarodków, 6 śliwek suszonych, 1/2 marchewki

K:
bułka wielo ziarnista 60g
150g wiejski lekki ze szczypiorkiem
4 plastry polędwicy drobiowej
1/2 pomidora, 4 ogórki konserwowe
kawa zbożowa z mlekiem

w sumie: ok 1800kcal
Stary 2008-05-08, 19:14   #618
Nikita-v
Zadomowienie

Asilos dawaj, dawaj jadłospisy, bo ja mam zamiar od ciebie ściągać
Nikita-v jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 19:20   #619
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikita-v Pokaż wiadomość
Asilos dawaj, dawaj jadłospisy, bo ja mam zamiar od ciebie ściągać
W takim razie obiecuje zamieszczać codziennie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 19:42   #620
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Śn. serek wiejski,4 łyżeczko homogenizowanego wiśniowego, łyżka otrębów z jabłkiem, 2 łyżki musli,banan,2kromki fitness ze śliwką, 2 kromki fitness ze zbożami, pomidorek koktajlowy

2Śn. 2 kromki pumpernikla, 30g twarogu, 45g serka homo wiśniowego(wykończony),

Ob. 4 ziemniaki,8 sporych kotletów sojowych, 200g warzyw na patelnie(azjatyckie,farme rskie), łyżka kukurydzy

D:2 gałki jogurtowo wiśniowych lodów, petitek lu go, kawałek sernika 'dietetycznego'(dietetycz ny dlatego, że był głównie pieczony dla mamy)

P:waniliowy z miechowa, jabłko (to w aucie)

K:serek wiejski, 2łyżeczki homogenizowanego z owocami leśnymi, 35g twarogu,3 kromki fitness ze śliwką,1 kromka fitness z ziarnami, 2 pomidorki koktajlowe, łyżeczka masła orzechowego, 20g orzechów w chili , 20g orzechów w miodzie i jabłko

ok:2400 i jak?
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 19:55   #621
Justynka_xc
Raczkowanie

hej dziewczyny
moje dzisiejsze U, jesli moge prosic o mala kontrole

1. szklanka mleka 2%, 3 garstki branow, suszone banany
2. banan
3. grahamka z plasterkiem sera zoltego i pomidora
4. 2 krokiety, szklanka czerwonego barszczu, mizeria z zielnych ogorkow z jogurtem naturalnym
5. wiesniak lekki, pomidor, i jeszcze jeden krokiet, posmakowaly mi

zapomnialam dzisiaj o nnkt, niedobrze

Justynka_xc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 20:00   #622
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
wczorajsze U:

ś:
(500kcal) owsianka( 3 łyżki owsianych, 1 łyżka zarodków, 1 łyżka otrąb pszennych, 150ml mleka, 1 łyżeczka budyniu waniliowego, 1 łyżka rodzynek, 150g serka wiejskiego lekkiego, cynamon, garść BF)ok 75 g homo nat z łyżka BF, sałata, 1/2 papryki, kawa z mlekiem - przyszalałam na śniadanie ładnie!

IIś:
(220kcal)kcal)kanapka ( 2 kromki chleba graham posmarowane homo naturalnym, 2 plastry polędwicy drobiowej, sałata) jabłko. ok

IIIś:
(150kcal) kanapka j.w super, wróciło IIIŚ

O:
(250 kcal) 50g kaszy gryczanej
120g fasolki czerwonej konserwowej
200g warzyw na patelnie
1/2 papryki, marchewka - pod chrupane w trakcie robienia mało kcal jak na obiadek, gdzie ten kurczak?

P: (300kcal)serniczek "miechów"
2 małe grapefruity ok, choć szkoda, że serniczek solo

bieg - 20 min

K: (250kcal) 2 kromki chleba graham
150g homo naturalnego ze szczypiorkiem
3 plastry polędwicy drobiowej
pomidor, 6 ogórków konserwowych

później - Big jabłuszko -70kcal mogłyby być nawet trzy

w sumie: ok 1800kcal i do kitu rozkład kcal, czas popracować nad tym, a w szczególności nad obiadem dokładnie

U dzisiejsze:

ś:
3 kromki chleba graham
150g twarożku domowego ze szczypiorkiem
2 białka z jaja gotowane na twardo
pomidor, sałata
kawa z mlekiem ok, szkoda, że tylko białka

IIś:
300g jogurtu naturalnego
3 łyżki musli
garść BF, 1 łyżka zarodków
jabłko ok

szkoda, że nie ma śniadania numer trzy

O:
3 kotlety gryczano-twarogowe (50g kaszy gryczanej, 100g twarogu chudego, szczypior, natka z pietruszki, przyprawy)
200g warzyw na patelnie
ok 120g fasolki czerwonej
szpinak na mleku, sałata, 1,5 marchewki. pomysłowy obiad ale kcal nadal mało

P:
serek waniliowy "miechów"
1 łyżka zarodków, 6 śliwek suszonych, 1/2 marchewki ok

K:
bułka wielo ziarnista 60g fajnie ^^
150g wiejski lekki ze szczypiorkiem
4 plastry polędwicy drobiowej
1/2 pomidora, 4 ogórki konserwowe
kawa zbożowa z mlekiem

w sumie: ok 1800kcal
jeszcze dodaj kcal ale ładnie

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Śn. serek wiejski,4 łyżeczko homogenizowanego wiśniowego, łyżka otrębów z jabłkiem, 2 łyżki musli,banan,2kromki fitness ze śliwką, 2 kromki fitness ze zbożami, pomidorek koktajlowy ładnie, szkoda, że dalej fitness. mogłaś zjeśc cały wiśniowy homo

2Śn. 2 kromki pumpernikla, 30g twarogu, 45g serka homo wiśniowego(wykończony), mało

Ob. 4 ziemniaki,8 sporych kotletów sojowych, 200g warzyw na patelnie(azjatyckie,farme rskie), łyżka kukurydzy niby ilościowo ok, ale kcal niedużo

D:2 gałki jogurtowo wiśniowych lodów, petitek lu go, kawałek sernika 'dietetycznego'(dietetycz ny dlatego, że był głównie pieczony dla mamy) ok ^^

P:waniliowy z miechowa, jabłko (to w aucie) szkoda, że serek solo

K:serek wiejski, 2łyżeczki homogenizowanego z owocami leśnymi, 35g twarogu,3 kromki fitness ze śliwką,1 kromka fitness z ziarnami <- o tym nie muszę mówić, 2 pomidorki koktajlowe, łyżeczka masła orzechowego, 20g orzechów w chili , 20g orzechów w miodzie i jabłko ok

ok:2400 i jak?
ładnie nadal za mało trochę jak na p, zmień chlebek na zwykły i będzie coraz normalniej i ładniej

Stary 2008-05-08, 20:04   #623
funky87
Zakorzenienie

Cytat:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 20:11   #624
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

może i ja wkleję. moje jabłkowe u:

I: serek homo naturalny z musem truskawkowym i miksem musli & branów, banan

II: bułka żytnia (ok 100g) z twarożekiem domowym i trzema plastrami szynki drobiowej, pomidor, sałata, ogórek kiszony, jabłko, garść branów

III: kotlet drobiowy biiig, ziemniaczki, kapustka duszona
deser: big toffi

IV: serek homo czekoladowy z miechowa, wafel ryżowy z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym

V: dwie bułeczki razowe (jedna miała z 50g) z wędlinką drobiową i wieśniakiem, warzywa, dwa wafle ryżowe, dwa jabłka

później (miałam doła i rozmawiałam z mamą) : jeszcze trzy małe jabłka i dwa wafle

mało nnkt, wiem

Stary 2008-05-08, 20:12   #625
agness51
Zakorzenienie

Wiosenko - IIŚn się najadłam,a w obiedzie w sumie nie wyszło mało,bo twarogu dałam sporą ilość co do podwieczorku to niecałe,bo była resztka z dużego opakowania i akurat wyszło prawie 200g tego serka. A do kolacji nie dodałam warzyw,bo dopiero zjadłam ten twaróg.

deMitia - co do tych płatków wiem,ale w końcu diete wystarczy trzymać w 90%. nie chcę rygorystycznej redukcji,miałam ochotę to zjadłam.
homo w śniadaniu było 100g.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 20:16   #626
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
może i ja wkleję. moje jabłkowe u:

I: serek homo naturalny z musem truskawkowym i miksem musli & branów, banan

II: bułka żytnia (ok 100g) z twarożekiem domowym i trzema plastrami szynki drobiowej, pomidor, sałata, ogórek kiszony, jabłko, garść branów

III: kotlet drobiowy biiig, ziemniaczki, kapustka duszona
deser: big toffi

IV: serek homo czekoladowy z miechowa, wafel ryżowy z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym

V: dwie bułeczki razowe (jedna miała z 50g) z wędlinką drobiową i wieśniakiem, warzywa, dwa wafle ryżowe, dwa jabłka

później (miałam doła i rozmawiałam z mamą) : jeszcze trzy małe jabłka i dwa wafle

mało nnkt, wiem
śliczne U
Stary 2008-05-08, 20:17   #627
agness51
Zakorzenienie

Wiosenko - ślicznie

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 20:18   #628
madziaaakk
Rozeznanie

GG do madziaaakk

wRRR Dzisiejszy jadłospis

I otrębów tak ze 4 łyżki (mama sie pomylila :P), łyżka żytnich płatków i łyżka otrębów śliwkowych, 100 g sera chudego, pomidor

II 2 kromki razowca, 2 plastry polędwicy, 50 g prawie sera chudego, 2 plastry pomidora, jabłko

III 50 g ryzu brązowego, 100 g piersi z kurczaka, sałata z jogurtem naturalnym, szczypiorkiem i przyprawą fit up, pół jabłka (przed 16)

IV wieśniak lekki + garść pestek z dyni + ok. 10 orzechów ziemnych + garść słonecznika

V planuję 100 g sera chudego z pomidorem i jogurtem naturalnym

I jak?
madziaaakk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 20:25   #629
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Wiosenko - ślicznie
Cytat:
śliczne U
dziękuję nawet nie mam wyrzutów po jabłkach

Cytat:
Napisane przez madziaaakk Pokaż wiadomość
wRRR Dzisiejszy jadłospis

I otrębów tak ze 4 łyżki (mama sie pomylila :P), łyżka żytnich płatków i łyżka otrębów śliwkowych, 100 g sera chudego, pomidor ok, ale trochę mało, możesz sobie pozwolić na owoc, zmieszać to z serkiem wiejskim itp.

II 2 kromki razowca, 2 plastry polędwicy, 50 g prawie sera chudego, 2 plastry pomidora, jabłko ok

III 50 g ryzu brązowego, 100 g piersi z kurczaka, sałata z jogurtem naturalnym, szczypiorkiem i przyprawą fit up, pół jabłka (przed 16) ok

IV wieśniak lekki + garść pestek z dyni + ok. 10 orzechów ziemnych + garść słonecznika ok

V planuję 100 g sera chudego z pomidorem i jogurtem naturalnym o której? bo jeśli mniej niż 2 h przed snem to lepiej bez jogurtu

I jak?
j.w.

Stary 2008-05-08, 20:28   #630
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:

ładnie nadal za mało trochę jak na p, zmień chlebek na zwykły i będzie coraz normalniej i ładniej
Jutro mam nadzieje że będzie ładniej, bo kupiłam sobie chleb i grahamki.
A fitness już się kończy, zostały chyba 5czy 6 kromek
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości