![]() |
#2071 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
Annacka, jesli Twój partner na pytanie, co robi w internecie, odpowiada "ch... Cię to obchodzi", powiem jedno: wykopałabym go z domu, bo ten facet kompletnie Cię nie szanuje. A jeśli Ty ostro nie będziesz reagowała na takie odzywki, będzie wiedział, że może sobie no to pozwolić. Powinnaś się szanować i absolutnie nie pozwalać mu tak się do siebie zwracać. Nikt na to nie zasługuje. Zwłaszcza młoda, zakochana kobieta, tuż przed ślubem. Bo co będzie dalej?
#2072 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Agata R jakos ta pierwsza do mnie przemawai tej drugiej brak detai
Ok Laseczki Sasha przyszedl z bukietem pieknych ruzyczek i z torba mich najukochanszych brioshy...I zaczal sie bal przeprosin.Wytlumaczyl ze jest zmeczony tym barem juz nawet na mam wczoraj naskoczyl.Mowi ze jest troche problemow bo mielismy placic 20 tysiecy euro za wynajm a teaz okazalo sie ze 30 tysiakow.Boi sie ze jak nieuda nam sie zarobic to niebedzie kasy na wesele.Wiecie nawet nakolanach mnie przepraszal.Mowi ze nawet niewie jakim cudem mu przeszly takie slowa przez gardlo.Ze mni ekocha i bla bla bla ze niewyobraza sobie zycia bezemnie i dalej bla bla bla.Mowi jesi jestem straszliwie na niego zla to on bedzie czekac az bede w stanie mu wybaczyc.W kwesti co do slubu ze on teraz niechce to tez przepraszal to bylo wsuniete razem z ta knajpa ze to tak drogo bedzie nas kosztowac...Poki co powiedzialam mu ze zastanowie sie do wieczora i mu wieczorem powiem jak i co.NIewiem co mam teraz robic.Widac ze mu naprawde przykro z tego powodu.A i wyszlo z kim tak gada na internecie.U nich jest taka sama strona jak wlasnie my gadamy.Tyle ze tam gadaja faceci o swoich przezyciaz z slubami.I on szuka czegos zeby i mnie zaskoczyc.W sumie dokladnie niezrozumialam o co tam chodzi ale nazywa svadba muzczyzny czyli slub mezszczyzny.A druga strona to ruska nasza klasa odnoklasniki.tam ze znajomymi ze szkoly gada.Ja mu powiedzialam a niemozna bylo tak powiedziec od razu a nie az tak doszlo to takich slow.On ze niechcial zebym sie zniego smiala.Aja do bniego a co w tym smiesznego ze szukasz wpsarcia u innych.A on tylko bo ja facet i tyle.Co wy kochane o tym myslicie??bo ja juz naprawde niewiem ... Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-06-24 o 19:09 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Zakorzenienie
|
Przeprosił, czyli zdaje sobie sprawę z tego że naprawdę źle zrobił. Ja bym to doceniła.
A co do tłumaczenia z internetem- ja sama pisałam wcześniej że czasem też tak zamykam okienka jak mój TŻ wchodzi do pokoju. A zwłaszcza te z wizażu ![]() I chyba trochę rozumiem to, że bał się powiedzieć po jakich stronach chodzi. Ten głupi stereotyp pokutuje, że facet ma być męski a fora ślubne to takie niemęskie zajęcie przecież. Oni myślą troche inaczej jak my, boją się wyjść na mięczaków. Ważne jest to, że przeprosił i wyjaśnił, moim zdaniem to dobry punkt zaczepienia. Wyjaśnij mu, że nie chcesz żeby on miał przed Tobą tajemnice, że może otwarcie Ci wszytko powiedzieć dlatego, że go kochasz i na pewno zrozumiesz. Powiedz mu, że to co pisze to jego prywatna sprawa i tego wiedzieć nie musisz, ale niech nie ukrywa niczego aż do tego stopnia przed Tobą bo to może niepokoić. Rozmawiajcie bardzo dużo teraz, okazujcie sobie wzajemne zrozumienie, pokażcie że we wszystkim będziecie się wspierać a na pewno będzie dobrze. Przynajmniej ja tak myślę. Tylko jedną sprawę musisz jasno postawić: nigdy więcej takich odzywek, po prostu NIGDY, bo coś takiego bardzo zabija miłość. Ja bym mu dała szansę. Trzymam za Was mocno kciuki
#2074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia ![]()
![]() |
#2075 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() głowa do góry i DUŻO ze sobą rozmawiajcie, o wszystkim, bo właśnie wzajemne rozumienie to fundamenty związku...
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Raczkowanie
|
annakacka bardzo sie ciesze ze przeprosil....ale o wiele lepiej by bylo gdyby ne musial tego robic bo nie byloby calej tej sprawy..jesli sie martwi o pieniadze na weselle to zrobcie tak aby bylo taniej...czasem warto sobie czegos odmowic kosztem zwiazku na przyklad....
a tak szczerze to Ci powiem jedno.pamietam jak zaczelam chodzic spotykac sie z chlopakami a moja mama mi powiedziala:pamietaj jesli podniesie na ciebie reke lub przeklnie na Ciebie zostaw go...bo bedzie tak robil cale zycie!!wiedziala sama cos o tym...i mialam takiego jednego damskiego boksera wystarczyl jeden raz i juz go nie bylo...bolalo wiadomo ale czasem niech wygra rozum...przemysl to wszytsko.......ale ja 3mam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Popieram wszystkie wypowiedzi dziewczyn. Weź sobie je do serca i wprowadź w życie, szczególnie te o szczerej rozmowie. Weź jeszcze coś pod uwagę: jak zwraca się w codziennych sytuacjach do swoich bliskich, przyjaciół, rodziny? Czy obgaduje kogoś, mówi źle o swojej mamie? To bardzo ważne, bo jeśli nie szanuje swoich rodziców, to Ciebie też w przyszłości szanować nie będzie. Pozdrawiam serdecznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zakorzenienie
|
Aniu mam nadzieje, ze sytuacja z TZtem zakonczy sie pomyslnie, najwazniejsze ze przeprosil i zeby zrozumial ze tak nie moze robic, zycze Wam duzo szczescia Kochana
a ja dzis mialam problem z wejsciem na wizaz ![]() a chcialam sie pochwalic, ze wczoraj bylismy u dekaratorki i ustalilismy szczegoly dekoracji sali ![]() takie dekoracje na stolach beda http://www.artena.pl/minifoto.php?nr=foto/dekst3.jpg http://www.artena.pl/foto/dekst4.jpg do tego krzesla gosci pokryte woalem bialym,a z tylu zielony kwiatek, nasze, czyli pary mlodej krzesla pokryte satyna biala tez z zielonymi kwiatkmi, a za nami dwa delikatne serduszka zielone na bialym tle ![]() ![]() no i pod sufitem podwieszone o woale ![]() juz sie nie moge doczekac naszego wesela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Az Ci zazdroszcze ze tak szybko wam poszło, u nas to sie dniami niestety ciągnie takie godzenie ![]() Cytat:
http://www.artena.pl/foto/dekst4.jpg --- CUDENKA, naprawde ładnie Buu, a mi sie zaczeły mdłości ![]() Najgorsze ze wcale nie sa tylko poranne ale cały dzionek. Chyba wróce do sucharków i herbatki, ale ile tak mozna. A tak pozatym to sie wam nie pochwaliłam ze wczoraj byłam u lekarza i po raz pierwszy widziałam pykajace serduszko fasolki, az sie popłakałam i zapomniałam ze TZ stoi przed gabinetem i tez chce zobaczyć. I poźniej był strasznie smutny ze o nim zapomniałam. Teraz mam wyrzuty sumienia, no ale jeszcze bedzie miał wiele okazji ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zakorzenienie
|
annakacka, ale nas wczoraj wystraszyłaś.
My się właśnie zbieramy do dentysty, na usuwanie jedynki do korzenia. Oj mój biedny chłopina trochę sobie dzisiaj posiedzi na fotelu ![]()
![]() |
#2083 |
Rozeznanie
|
Widze , że sporo sie dzieje.
co do historii o internecie, okienkach i nieprzyjemnociach oraz waszych komentarzy to mam jedną uwagę. Jeśli któras jest naprawde rozsądną i dokształconą damsko-męsko "kobietą" to wie, że facei sa inni! To że sa zamknięci w sobie, nie mówią nam 3 razy w tygodniu że nas kochają, nie cierpią godzinnych rozów - ani ważnych ani "o niczym", nie sa wylewni, nie mówią do nas wyłącznie miękko tylko bbywa że krótko i lakonicznie to nie znaczy że trzeba na nich psy wieszać! Oczywiście oddzywka w stylu "h cie to obchodzi" to przegięcie. Ale w nerwach mozna dużo gorsze rzeczy powiedzieć. Dla faceta to my jesteśmy namolne, gadatliwe, roztrząsające wszystko notorycznie i po sto razy, upierdliwe, męczące czasem, irytujące, humorzaste, przesadzające. I umiemy takie być. to podstawowa roznica między mózgami kobiety i faceta. Oni nigdy nie bedą wylewni, zawsze czuli, opanowani.. I po prostu nie należy tego od nich oczekiwać. Wystarczy pierwsza z brzegu książka z psychologii a nawet z biologii! To nie żadna filozofia, tylko realia. Jesteśmy inni emocjonalnie, inni w zakresie potrzeb. Jeśli facet ma problemy to sie zamyka w sobie i wscieka, i próbuje sobie poradzić; my lubimy obgadac to z kimkolwiek na jak nawiększym forum by spuscic z siebie. zmuszanie faceta do rozmowy i "otwarcia" sie to tak jakby nam powiedziec "zamknij się" gdy chcemy sie wygadać! Pamiętejcie o tym gdy wasi panowie będą zachowywać sie inaczej niżbyście sobie zyczyły ![]()
![]() |
#2084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Marta trzymam kciuki za TZta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech,gratuluję niezapomnianym wrazen z pobyty na usg,pewnie niesamowite uczucie ![]() A Tz jeszcze nie raz będzie mial okazję zobaczyć Wasze maleństwo ![]()
![]() |
#2086 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Mbu83 mam dla ciebie dobra rade na mdlosci jest bardzo dobra woda z cytrynka.Ja juz przezylam swoje mdlosoi tez sie ciagnely calymi dniami ze juz czasmi umieralam.A tata robil mi na zlosc i bigos gotowal i sie smial ze mnie co urunia bigosiku nielubi...Jedz tez duzo bananow unikniesz skurczy w nogach.Hm jak bedziesz miala jakies pytania w psrawach takich ksiazkowych ciazy to ja ci pomoge przeszlam ciaze dokladnie tak jak opisoje sie w ksiazkach naukowych moja ginekolog sie ze mnie smiala.
A co do was dziewczynki sliczne dzieki.Jestescie kochane.Napewno to sie tak niekonczy. Asiuk Sasha ma straszliwy szacunek do kazdego zwlaszcza do swoich rodzicow.Nigdy o nikim niemowi zle.Obgadywac to nawet niewpomne.NIenawidzi.Dlet ego ten pierwszy raz mni etak strasznie dotknal.Oj sorki jest jedna osoba ktorej sasha nieszanoje to jego siostrzeniec ale skurczybyk ze tak to ujme ladnie mieszka u nas juz ponad pol roku i aani nawet sni sie dokladac do zycia.A zuzywa wszytkiego jak my we dwoje razem.Ale to tylko ta jedna osoba.Sasha jest naprawde dobrym czlowiekiem.Zdaje mi sie ze on poprostu przezywa wszytko bardziej niz ja.Jeden przyklad,Jak ja rodzilam w polsce sasha byl tu we wlsozech niedali mu wolnego zeby przyjechal to biedny tak sie przejal tym ze ja rodze ze w czasie rozmowy ze juz urodzilam i mamy synka to stracil przytomnosc.Ze zamiast pytac sie o dziecko wydzwanialam do wloch czy wszytko z nim dobrze hehe. Buzka laski,czeka mnie prasowanie.dopiero co skonczylam sprzatac hate bo jutro moja mamuska przyjedza do nas bedzie sie zajmowac moim maluchem jak ja pojde do baru...(oczywiscie pracowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ania napisała, że oni za bardzo nie rozmawiają ze sobą na poważne tematy. A to, że wielu facetów ma kłopot z takimi rozmowami, nie znaczy, że kobiety mają dać za wygraną ![]() Cytat:
Dziewczyny, zamówiłam dziś z TŻ obrączki ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A my mamy do odebrania dzień po Tobie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry "starym"
![]() ![]() ![]() Spałam znowy z 2 godziny ;] dzisiaj był egzamin - jakby ktoś mógł się pomodlić za dobre samopoczucie Pani Profesor sprawdzającej ![]() No trochę otumaniona jestem ale przebrnęłam przez zaległe posty ![]() ![]() ![]() Agata R Twoja suknia jest 100 razy ładniejsza od tej "2"! Naprawdę... przepięknie, oryginalnie umocowana szarfa ![]() ![]() No ![]() ![]() ![]() Tylko kiedy te założyłam - poczułam od razu, że są idealne ![]() ![]() I'm so happy ![]() chce ślub już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Obrączki bardzo ładne ![]() U nas grawer będzie standardowy, imię i data ślubu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() widzę, że wszystkie macie chętkę, żeby ślub był już ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Raczkowanie
|
Annakacka - cieszę sie że sytuacja sie wyjaśniła i przedw wszytskim przeprosił.
AgataR Obydwie sa piękne, lecz jak juz któras napisała.. po co ogladasz inne skoro swoja piekna juz masz! Bedziesz super w niej wygladać. Monai niestety (nie wiem czemu nie moge otworzyć twoich obraczek) w m,iniaturce wygladaja bardzo ładnie, to jest łączone złoto czy po środku mają takie wcięcie? Nasze własnie sie "robia" a wygladają tak: sorki za jakość zdjecia |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Rozeznanie
|
Dzięki za "modły"
![]() ![]() Są całe z białego złota - główny kamień w pierścionku zaręczynowym jest niebieski, podobno pod kolor moich oczu ![]() ![]() mama uparła się, że to nakrętki ![]() jeszczepanna piękne obrączki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() ostatnio tylko czytam /i to w pracy, ciii/ na pisanie juz nie mam czasu, tyle sie tu u nas dzieje! annakacka zycze powodzenia, oby jak najmniej takich niedomowien ![]() moj TZ do kiedys twierdzil, ze milczenie jest zlotem, sam sie przekonal iz to nie jest najlepsze rozwiazanie... co do obraczek-mielismy niesamowite szczescie ![]() ![]() a jeszcze ponad 4 miesiace... ![]()
![]() |
#2097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2098 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A kiedy planujesz sie bronić? bo nade mna teraz wisi ta praca do napisania... grrrr a ja bym chciała tylko o ślubie myśleć ;p i w ogóle ciekawe jak szybko napiszę jak będzie w tle wizaż nonstop włączony ;] znalazłam full zestaw: wizażystka+fryzjerka+ manikiurzystka do domku przyjadą ![]() uff.. kolejny punkcik do odhaczenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Problemy mogły wynikać z wprowadzenia nowej wersji wizaz.pl (Zło dokonywał instalacji kolejnych modułów, dopisywał programy i pluginy do forum itp). Spróbuj wejść w swój profil a zobaczysz zmiany. ![]() Cytat:
![]() No i Filip jest bez zęba ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Wtajemniczenie
|
Aniu cieszę się bardzo, że wszystko się wyjaśniło
![]() ![]() Agata pierwsza sukienka jest o niebo lepsza od tej drugiej i ani mi się waż zmieniać zdanie, bo jak nie to ![]() ![]() My dzisiaj byliśmy na drugich naukach, a przed nami jeszcze 3 spotkania ![]() ![]() Ja też bym chciała, żeby to był już TEN DZIEŃ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.