|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. V
Ja w ogóle jestem taka matką Ozm, która nienawidzi hałasu podczas drzemki jej dziecka. Generalnie mój syn nie potrzebuje do spania ciszy, a ja nie uciszam sąsiadów, bo mieszkamy w domu, ale z reguły nie zapraszam gości w godzinach snu mojego dziecka, bo irytuje mnie świadomość, że mogą zachowywac się głośno
oczywiście wiele razy zdarzyło się tak, że podczas jego spania był w domu hałas, a on się nie obudził, ale za to ja byłam bardzo zmęczona psychicznie
|
#1742 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
koszenie, wiercenie dostosowuję do sąsiadów śpiących po nocce, jeśli rana przyuważę, że wracają z pracy to ile mogę jestem cicho albo: dziadek wyszedł z psem, bierz się za wiercenie (dziadek miał pokój nad nami) |
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami sama nawet usypiam dziecko, a później normalnie gadamy, plotkujemy ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym zrozumiała taką postawę gdyby dziecko nie robiło nic niebezpiecznego dla siebie np. wyjmowało każdą książkę z regału i brudziło strony ufajdanymi łapkami - no ok, można się wkurzyć ale jak dziecku (nawet cudzemu) grozi krzywda a kogoś jednym zmartwieniem jest brudna książką to już coś mocno nie gra... kwestia priorytetów ale ja osobiście - tak po prostu w życiu - "upominam" (w sensie "uważaj") i dzieci i dorosłych kiedy może się im stać coś zagrażającego życiu lub zdrowiu (typu mogą skądś spaść, coś może na nich spaść, mogą gdzieś lub pod coś wpaść itp.)... ale może ja jestem jakaś nienormalna i zachowałam ten paskudny zwierzęcy odruch dbania o przetrwanie gatunku, prymitywna ja nieprzystosowana społecznie
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2017-06-23 o 22:16 |
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Staram się żyć z wszystkimi w zgodzie, w weekendy sąsiedzi podczas całonocnej imprezy nie hałasują za bardzo - spokojnie sobie śpimy, za to my głośniejsze prace w domu wykonujemy po 13. W tygodniu sąsiedzi ogolnie nie hałasuje po 21 a ja staram się nie zbudzić ich rano.
O remontach i imprezach się zwyczajnie powiadamia przed. |
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak by było i dokładnie tak napisałam ![]() To jest właśnie taki OZM. Cokolwiek się dzieje, na pierwszy miejscu musi być dziecko, bo inaczej jesteś zwyrolem. Tak mi teraz przyszło do głowy, że jakby ktoś tej zachwyconej mamuśce zwrócił uwagę, żeby smarka zabrała z regału w sklepie (och, ci niedobrzy ludzie! jak mogą), to dopiero byłby kwik na mamusiowym, że obca baba im się wtrąca! Ryzyka nie było, ale oczywiście ktoś musiał się dowalić, o ja nieszczęśliwa, nierozumiana w tym strasznym antydzieciowym społeczeństwie.
Nie było nas, był las, nie będzie nas, będzie las. Edytowane przez olenkasz Czas edycji: 2017-06-23 o 22:18 |
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy w tym wątku był problem, że dziecko skacze ze schodów i robi hałas, nie było tam zmatwienia, że może spaść... ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam w zwyczaju proszenia kogoś o ciszę bo mi dziecko śpi, mój wybór ze usypiam córkę na dworzu a akurat sąsiad kosi, czy przejeżdzają pociągi. Ale ostatnio poprosiłam Pana, który kosił trawę podkaszarka (w mieście) czy może na sekundę przestać bo dostałam kamykami w twarz i miałam córkę w spacerowce przodem do kierunku jazdy. Przeszłam szybko i wrócił do koszenia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1753 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym jak dla Ciebie OZM to sytuacja w której dla kogoś nawet obce dziecko jest "cenniejsze" niż książka to ja nie mam pytań napisałaś "cokolwiek się dzieje, na pierwszym miejscu jest dziecko" a "cokolwiek" o którym tutaj rozmawiamy to UFAJDANA KSIĄŻKA i jak dla Ciebie ufajdana książka jest przed dzieckiem (czy dorosłym - bo naprawdę nie robi mi różnicy czy to dziecko na regale z książkami czy dorosły ze słuchawkami w uszach, który zaraz wpadnie pod auto) to w zasadzie nie mam pytań bo nici porozumienia nie znajdziemy końcówki to aż żal komentować - logika typu "ktoś bije dziecko ale nie będę reagować bo mi jeszcze odpowiedzą coś niemiłego, nie moja sprawa przecież" ![]() eot. z mojej strony - ja życie (każde) cenię, Ty jak widać wolisz poczekać z cenieniem życia do czasu aż sytuacja rozwinie się do etapu kiedy będziesz mogła heroicznie zadzwonić po pogotowie Cytat:
poza tym ja nie mówię o siłowaniu się z cudzym dzieckiem i ściąganiu go z regału ale chociaż o takiej postawie jaką opisałaś czy np. o poproszeniu kogoś z obsługi sklepu o interwencje - to chyba nie są działania wykraczające poza możliwości statystycznej jednostki ludzkiej z mózgiem
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2017-06-23 o 23:13 |
||
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, jestes zwyrolem, bo bardziej rusza cie uwalona bluzka niz to, ze jakis czlowiek zrobil sobie krzywde.
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Eyo a ja się z tobą zgadzam i przerażają mnie ludzie którzy mówią że ratowali by najpierw swojego chomika niż cudze dziecko.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Ja też staram się być ciszej jak moja córka śpi bo ona ma bardzo płytki sen a jak nie dośpi to jest bardzo marudna aż do kolejnej drzemki i ja mam cały dzień rozwalony. Staram się ją usypiac albo przed jakimiś gośćmi albo po. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Przez chwilę się zestresowałam, że uważasz mnie za zwyrola, ale potem odetchnęłam z ulgą, bo to nie ja bredziłam o uwalonej bluzce.
|
#1758 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, wyjdźmy na chwilę ze świata wizażowej fantazji, w której regał, ważący pewnie więcej niż sam dzieciak, obciążony dodatkowo książkami, które ważą pewnie 4 razy dzieciak, upada i zabija go na miejscu, bo to jest naprawdę mało realny scenariusz.
Jedyne, co mogło się stać, to spadnięcie z regału. Porównywalne ze spadnięciem z trzech stopni schodów GDZIEKOLWIEK. No ale wizażowe bohaterstwo pewnie i ze schodów ściąga cudze dzieci, już na zapas łkając w głos nad jego tragiczną śmiercią.
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
Tak, a z pożaru wyniosę najpierw mojego kota i książkę 😆
Serio, nie nudzi Wam się to jeszcze? W kółko ta sama kłótnia 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1761 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Matki zawsze najbardziej empatyczne, reszta to zwyrole. Natomiast w dzieciństwie zdarzyla sie taka sytuacja, w ktorej na mojego brata spadl regal nieobciazony ksiazkami, bo wlasnie tak na niego wlazil jak ten dzieciak ze zdjecia. Rodzice przerazeni, zdjeli regal, brat cały, obejrzeli go i dostal srogi opieprz. Nie bylo robienia zdjec i pokazywania z duma kolezankom jaki to maly spryciarz, pewnie bedzie w przyszłości wspinaczke uprawial.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2017-06-24 o 09:03 |
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś jednak ludzie nie byli tak dumni ze swojej głupoty, za włażenie po regale dzieciak dostałby trzy szybkie klapsy na pupę, nikt by mi zdjęć nie robił i sie nie chwali
Mama zapewne taka oczytana, a nie wie, ze takie włażenie na regały jest niebezpieczne i niejeden dzieciak stracił zycie czy zdrowie przygnieciony regałem? Dawniej to nawet najprostszy człowiek wiedział
|
|
|
|
#1763 |
|
BAN stały
|
Jakby regał spadł to podalaby bibliotekę do sądu że go nie zabezpieczyli 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1764 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
O to to!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1765 |
|
Konto usunięte
|
Regały w takich miejscach są zawsze przykręcone.
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;74913121]Regały w takich miejscach są zawsze przykręcone.[/QUOTE]
Pewnie tak, ale moze sie zdarzyć, ze coś sie poluzowano i juz tak mocno nie trzyma. Rożne sie wypadki zdarzają, skoro rodzice kiedyś własnego dziecka nie umieli upilnować i Kreta sie napiło. |
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w polskich warunkach w razie czego skończyłoby się zbiórką na pomagam.pl[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;74913121]Regały w takich miejscach są zawsze przykręcone.[/QUOTE] nie wiem, spacerując po księgarniach nigdy nie przyglądałam się mocowaniom regałów - w sumie może zacznę, to nawet jest ciekawe ale spoko - jedna wizażanka nie wierzy w przewracające się regały a druga udowadnia, że skoro jej brat wyszedł cało ze spotkania z regałem to regały nie stanowią zagrożenia także nie ma tematu - mit o niebezpiecznych regałach obalony mogę od teraz żyć spokojnie
|
|
|
#1768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moj pies jest madrzejszy od niektorych ludzi, jak slowo daje.
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Jak o spadaniu mowa to wczoraj na facebookowa grupę o chustach jedna dziewczyna wstawiła film, jak 10miesieczne dziecko próbuje się wydostać, a finalnie spada jej z plecaka z chusty. Oczywiście miało być śmiesznie, wyszło jak wyszło. Dla mnie to bylo tragiczne- dziecko próbuje się wydostać z chusty, placze się w niej a mamusia nagrywa filmik. Oczywiście potem sprostowanie, że jej chłopiec to żelazne dziecko, film usunęła bo wywołał mocne oburzenie. Dla mnie tragedia. Sama mam 11 miesięczne dziecko i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, jak nie chce do chusty to nie motam a nie nagrywam filmiki jaki to bunt moja córka ma na chuste. A na filmie zero asekuracji, pochylenia się, kucnięcia żeby w razie upadku dziecko miało niżej. No szok.
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

oczywiście wiele razy zdarzyło się tak, że podczas jego spania był w domu hałas, a on się nie obudził, ale za to ja byłam bardzo zmęczona psychicznie 

czasami sama nawet usypiam dziecko, a później normalnie gadamy, plotkujemy
___

napisałaś "cokolwiek się dzieje, na pierwszym miejscu jest dziecko" a "cokolwiek" o którym tutaj rozmawiamy to UFAJDANA KSIĄŻKA i jak dla Ciebie ufajdana książka jest przed dzieckiem (czy dorosłym - bo naprawdę nie robi mi różnicy czy to dziecko na regale z książkami czy dorosły ze słuchawkami w uszach, który zaraz wpadnie pod auto) to w zasadzie nie mam pytań bo nici porozumienia nie znajdziemy 
w polskich warunkach w razie czego skończyłoby się zbiórką na pomagam.pl
mogę od teraz żyć spokojnie