![]() |
#4651 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Kolejna zgrabniocha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już mnóstwo koszulek mam takich co odsłaniają brzuchol ![]() Cytat:
No ja nie mam tak dobrze i tak blisko - także nie opłaca się nam na krócej jechać, a podróż powrotna to mnie wykończyła! Cytat:
![]() ![]() czbasia - zdjęć to mam mnóstwo ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja praktycznie od rana leżę. Mam dziwne samopoczucie, duszności, które niestety wpędzają mnie w panikę, że się uduszę. Napiszcie mi czy któraś brała w ciąży (może znajoma) hydroksyzynę??? Wiem, że ona jest na uspokojenie, ale opinie są różne. Może którejś z was ginekolog zapisał? I jeszcze jedno, odczuwacie bóle w dole brzucha. Jakoś zaczęły mnie ostatnio niepokoić. Pójdę chyba w poniedziałek do miejscowego ginekologa bo u swojego wizyta dopiero 4 lipca.
#4655 |
Zakorzenienie
|
a tutaj ciocia Zosii poszalała w pepco
![]() białe body na krótki kupiłam sama bo mi niezbędne do wyjściowego stroju z szpitala są ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem że hydroksyzynę można ale chyba w syropie?A może melisę?Mnie wczoraj przez chwile brzuch bolał tak kłująco i już miałam wizję ip ale przeszło.Potem mnie bolał z boku ale mała chyba coś uciskała.A jaki to ból?Poza tym nic mi nie dolega.Twardnienia ustąpiły.Ale czasami mała tak się nisko ułoży że czuje jakbym miała zaraz urodzić.Wtedy trochę panikuje jak tam moja szyjka..I ogólnie jak mi tam gmera po pęcherzu albo szyjce to tak się dziwnie czuje ni to ból ni to dyskomfort. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |||
Zadomowienie
|
Pięknie rośniemy wszystkie.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale powiem Ci że moja koleżanka z małym biustem karmi już 10 miesiąc ![]() Cytat:
![]() Ja zawsze jem z nutellą albo nutella + truskawki A co do cen to właśnie uroki naszego morza. Zliczając koszta to zagranica wychodzi tyle samo ![]() Na Śląsku, w moim wybranym szpitalu 1000zł. Ale ceny są różne, znajoma w Warszawie mówiła że 3000...... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Myśle a nawet jestem pewna ze hydroksyzyny w ciazy nie można brać ponieważ jest to normalny lek psychoaktywny... i nadodatek ma ciężki skład. W wielu krajach do tej pory jest sprzedawany tylko na receptę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomaga też na skurcze macicy.Na innym wątku wrześniowym dziewczyna bierze cały czas.W innym wypadku już dawno by urodziła bliźniaki..Wiadomo że wszystko szkodzi.Nawet zioła.|Trzeba tylko wybrać mniejsze zło.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zadomowienie
|
A ja czytałam, że w pierwszym trymestrze ginekolodzy zapisują hydro na uporczywe wymioty. Mam też koleżankę, która od czasu do czasu zażywała. Mam w domu hydro właśnie w syropie, ale póki co nie wzięłam. Zobaczę jak będzie w nocy, bo powiem wam, że piąta nieprzespana noc po prostu mnie dobija. Wszyscy i wszystko mnie denerwuje, jeste zmęczona i śpiąca, a sen nie nadchodzi.
#4662 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jestem lekarzem ale wydaje mi sie ze na skurcze macicy są o wiele mniej obciążające leki np nospa itp. Nie wiem czeku na skurcze brała środki psychotropowe.( chociaż osobiście nic przeciw takim rzeczą nie mam). Zreszta na ulotce jak wół jest napisane żeby nie stosować w ciazy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na duszności mam ventolin. Widzę Maluchna, że my na jednym wózku jedziemy ![]() Przepraszam Dziewczyny, że się nie odzywam, ale kiepsko u mnie z samopoczuciem ostatnio. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |||||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Turbota nigdy nie jadłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja w ciąży nie przyjęłam ani jednego leku i nie łykałabym tabletek ot tak i to jeszcze takich silnych, a już na pewno nie bez konsultacji z lekarzem. Cytat:
![]() czyli jednak coś w tym jest ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Konto usunięte
|
Turbot mi się kojarzy z "Listami do M"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. OtojesKasia hydro to nie jest lek psychotropowy.😉 Skontaktowałam się z rodzinnym. Powiedział, że pół łyżeczki raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Zdzwoniłam też do gina. Potwierdził to samo. Dodał tylko, że co najwyżej dzieciątko może być ciut spokojniejsze.
KORNELIA może nie powinnam tak mówić, ale cieszę się, że nie jestem z takimi problemami sama. Co do duszności to jestem pewna, że to wszystko na tle nerwowym. Niestety kobiety z nerwicą przechodzą ciążę albo bez objawów nerwicy albo one się nasilają. Ja niestety jestem w tej drugiej grupie. Dobrze, że z Olą przechodziłam ciążę w porządku, bo miałabym tylko jedno dziecko. Także to moja ostatnia ciąża. Mam okropne wyrzuty sumienia, że serwuję Hani takie stany emocjonalne, ale pocieszam się, że są kobiety, które całą ciążę piją, palą, biorą psychotropy i rodzą zdrowe dzieci. Wierzę, że Hania jest silną dziewczynką i wybaczy mi kiedyś te dolegliwości. Z dobrych wiadomości to przespałam prawie całą noc bez żadnych ekscesów. Mój organizm tego potrzebował, bo był już wykończony na maksa. Mam nadzieję, że teraz będzie już lepiej ze spaniem. Jestem na tym forum chyba jedyną ciężarną, która się ciągle żali, i której ciągle coś dolega. I wiecie co? Wiem, że niektóre sobie myślą co za maruda!!!Ale w większości z Was czuję ogromne wsparcie, za co bardzo Wam dziękuję kochane.😚
#4667 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To ja juz nie wiem ... tyle wyczytałam z moich notatek z uczelni z farmakologii: "Hydroksyzyna (łac. Hydroxyzinum) – organiczny związek chemiczny, wielofunkcyjna pochodna piperazyny, lek psychotropowy oraz przeciwuczuleniowy z grupy antyhistaminików I generacji, zsyntetyzowany i wprowadzony do lecznictwa pod nazwą handlową Atarax przez belgijską firmę UCB w roku 1956. Stosowany najczęściej w psychiatrii jako lek uspokajający i silnie hamujący aktywność układu nerwowego. ". Ale skoro lekarz zaleca to pewnie wie co robi- moje wtrącanie sie wynika tylko z troski i dlatego ze w ciazy wszystkiego sie boje żeby nie zaszkodzić , no ale to moja osobista psychoza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Zadomowienie
|
OtojestKasia! I ja Ci bardzo dziękuję za to wtrącenie!😉 Ja też jestem zdania, że to nie jest słaby lek, ale wczoraj byłam już w ostateczności i potrzebowałam uspokjacza. I wiesz co? Nie wzięłam tej hydro w końcu. Jakoś dałam radę i mam nadzieję, że do końca ciąży nie będę musiała.😊 Po prostu mam zbyt dużo nerwów w tej ciąży. Ojciec po trzeciej chemii nie czuje się najlepiej a każda taka sytuacja mnie bardzo stresuje.
Schmett współczuję Ci i mam nadzieję, że Twoje stany są opanowane na tyle, że normalnie funkcjonujesz? Od dzieciństwa masz padaczkę? Jak sobie z tym radzisz?
#4670 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo sie cieszę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Od razu szpitale, diagnostyka. Niby nic w badaniach nie wychodziło ale ataki były. Średnio raz na miesiąc. Dopiero jak poznałam Tż, to jego mama od koleżanki przyniosła namiary do super neurologa, chodzę do niego od 4 lat, od razu przepisał leki i od tego czasu spokój. Tzn raz jedyny po 2 latach leczenia miałam atak ale dr za bardzo chciał dawkę zmniejszyć i dlatego. Gorzej w ciąży... miałam 3 ataki, biorę podwójną dawkę i jest ok. Powinny być 2 bo wg neurologa nie powinnam mieć robionej krzywej cukrzycowej (wróciłam z labo i atak ![]() Współczuję z powodu choroby taty ![]() Edytowane przez 193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 Czas edycji: 2017-06-25 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Wspólczuje Wam tych dolegliwości ![]() ![]() Miałam Wam pisać i mi z głowy wypadło, na wakacjach się dowiedziałam. Mojej koleżanki córka już dzień po narodzinach wykryli coś w jej brzuszku, urodziła się 9.05, a od 17.07 przechodzi chemioterapie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Konto usunięte
|
marttb straszne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Zadomowienie
|
Maluchna, po to jesteśmy
![]() Schmett, to też niewiadomo kiedy taki atak nastanie, trzeba dwa razy bardziej na siebie uważać, chociaż i tak nie wiadomo kiedy przyjdzie... Marta, aż niee chce się wtymierzyć... Dlaczego takie maluchy tak chorują ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie jest o tyle dobrze że mam chwilę przed atakiem, taka aura. Czyli jak stoję to mogę usiąść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
Nie umiem pojąć jak takie maleństwo wychodzi ledwo na świat i musi tak dzielnir walczyć od samego początku.
Nie wiem czy wiecie, ale pojawiło się pierwsze lipcowe dziecko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, kupiłam właśnie wózek! Maxi Cosi Mura z miękką gondolą. Wlasnie testuję z Kostkiem i jestem zachwycona. Miła odmiana po parasolce ![]() ![]() Mam juz wozek, kolyske, przewijak drewniany, przewijak miekki, wanienke. Wydałam tylko 400zł ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4679 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Wtajemniczenie
|
Super
Ja dziś kończę 27 tydzień i wchodzę od jutra w 3 trymestr juuupi 20170618_121212.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.