|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 39
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3662 |
|
Zasiedzenie
|
Instagram.
Jak zablokowała kogoś, kogo nie mam w znajomych, to nie będę mu się wyświetlać w proponowanych? I drugie pytanie. Czy jak mam połączonego insta z fb, to ktoś kto mnie odnajdzie na insta, dojdzie po samym koncie do mojego konta na Fb? Nie mam na insta imienia i nazwiska, tylko nick. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyn pomocy. Moja mama za każdym razem jak zrobie jej hybrydy po prostu je zrywa. Nie wazne czy ja czy ktoś inny ciągle jest to samo. Myslicie, ze zele cos zmienia? Chyba ogolnie sa mocniejsze? Nigdy nie mialam, więc pytam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3664 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha daj sobie luz, bo aż przykro się to czyta serioWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie chce to może jej nie rób
|
|
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Zasiedzenie
|
Imię, nazwisko i miasto to nie są dane wrażliwe. Data urodzenia też. To są informacje które zna większość naszych znajomych. Ja miałam kiedyś sytuacje ze ktoś zamówił na moje nazwisko i adres pod którym nie mieszkałam coś tam, a później mnie gonili, że mam zapłacić. Wysłałam im list żeby się odczepili, bo ja nic nie zamawialam i żeby mi udowodnili ze coś odebrałam. I się odczepili.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3669 |
|
Konto usunięte
|
Naszymi danymi i tak handluja na lewo i prawo firmy, ktorym te dane udostepniamy, wiec naprawde mozna sobie dac spokoj.
A juz kazdy majacy facebooka i radosnie go uzywajacy moze sobie darowac ciecie korespondencji na czesci. Niebezpieczne byloby, gdyby ktos mial np. kopie naszego dowodu osobistego. Albo dane z karty kredytowej. Kiedys zarejestrowalam sie na stronie firmy z kursami uzupelniajacymi a newsletter. Za kazdym razem jak sie przeprowadze jakos to znajduja. |
|
|
|
#3670 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3671 |
|
Konto usunięte
|
Gmail/Google+
Potrzebuję hangouta ale nie chcę żeby moi znajomi wyskakiwali u siebie nawzajem w poleceniach (na zasadzie - macie wspólnego znajomego, więc może też znasz tę osobę). Dla mnie to jedna z najbardziej kretyńskich opcji ever. Szlag mnie z tym trafia też na FB, ale o ile bez tego mogę się obejść, o tyle gmaila z taką opcją potrzebuję. |
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy nie leciałam samolotem, możliwe że w te wakacje polecę. Mam pytanie - jak sobie radzicie z limitem płynów? jak to jest, limit to 1 litr, ale poszczególne kosmetyki nie mogą przekraczać 100ml? wiem, że można kombinować i kupić miniaturki kosmetyków, ale np. mam aparat na zęby i miniaturka pasty do zębów starczy mi może na 2 dni
a co z podkładem, tuszem do rzęs, żelem pod prysznic, kosmetykami do opalania, szamponem itp.? kupujecie na miejscu czy przelewacie do małych pojemników? ale te małe pojemniki mogą nie wystarczyć na np. 10 dni urlopu. Co z maszynką do golenia albo tabsami antykoncepcyjnymi, sprawdzają to?
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2017-06-25 o 12:40 |
|
|
|
#3673 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Limit płynów jest tylko w bagażu podręcznym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
100ml pasty to cała tubka. Weź to co najdroższe z sobą, resztę kupisz na miejscu. Jeśli będziesz mieszkać w hotelu to żel pod prysznic i szampon pewnie tam będą. Edytowane przez rukolka Czas edycji: 2017-06-25 o 12:51 |
|
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Acha, w Rossmannie czy Tigerze masz podróżne buteleczki do przelania, bardziej to się opłaca niż kupowanie miniaturek. W Rossmannie za grosze jest też przezroczysta plastikowa kosmetyczka zasuwana, taka jak wymagana na lotnisku. Kiedyś używałam tez torebki ba żywność, ale ta Rossmannowa bardziej się opłaca, bo jest tania a wielorazowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2017-06-25 o 12:55 |
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z podkładem który miałby więcej niż 100 ml się nigdy nie spotkałam, zazwyczaj to jakieś 50-60 ml, tusze do rzęs tym bardziej. Ja jeśli lecę z bagażem podręcznym to przelewam tylko płyn do demakijażu, żel pod prysznic, szampon i odżywkę. Maszynka i tabletki anty zawsze bez problemu przechodziły u mnie.
|
|
#3679 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli dużego bagażu nie bierzesz tak? ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
To bardzo niszczy paznokcie, z żelem też może kombinować... Chyba bym szukała przyczyny zachowania a nie maskowała problem bo paznokci szkoda.
|
|
#3680 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już bez przesady ![]() Mi opakowania podróżne spokojnie wystarczyły na 14 dni Dlatego teraz jakbym miała lecieć to odżywkę kupiłabym na miejscu w normalnym opakowaniu. Reszta raczej powinna wystarczyć
|
|
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak latałam na 10 dni, to raczej brałam już rejestrowany, więc limitami się nie przejmowałam. Ale przy lataniu z samym podręcznym po prostu kupowałam miniaturki kosmetyków. Może z raz coś przelewałam do mniejszego pojemniczka. Prawie zawsze mi tych kosmetyków zostawało, myślę, że w większości na 10 dni też by starczyło. Pasty do zębów standardowe opakowania chyba nie są większe niż 100 ml. Poza tym jeśli leciałam z kimś, to czasem np. się umawiałam, że ja biorę jakiś kosmetyk, ktoś inny jakiś inny, a korzystamy wspólnie. Ja bym jednak rozważyła na Twoim miejscu bagaż rejestrowany z prostej przyczyny - na 10 dni urlopu możesz mieć problem zmieścić się z wszystkimi rzeczami w małej walizce. Maszynka do golenia zawsze mi przechodziła w podręcznym bezproblemowo. Jakieś lekarstwa podstawowe też. |
|
|
|
|
#3682 |
|
Konto usunięte
|
Jakiej pasty używasz, że normalne opakowanie jest większe niż 100ml? Mam podobny problem ale moja standardowa pasta jest w opakowaniu 75ml - na 10 dni to aż nadto nawet przy fąfnastu szorowaniach dziennie.
|
|
|
|
#3683 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaką lokówkę polecicie? Tak z 32 mm aby dosyć gruba była.
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja bym podzieli kosmetyki na te które muszę mieć takie a nie inne oraz na te co mogę kupić byle co. Czyli np jak masz normalną skórę to żel możesz zastąpić kostką mydła albo kupić na miejscu coś taniego. W Sephorze widziałam taką plastikową kosmetyczę z buteleczkami, a same miniaturki możesz kupić w rossmanie np (te małe plastikowe pojemniczki też tam są). Tabletki to nie płyny więc nie powinno być problemu, ja nigdy nie miałam. Co do maszynki to nie wiem. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- I jak już wyżej wspomniano, to jak lecisz z kimś to jest opcja się podzielić jakimiś produktami.
|
#3686 | |
|
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
Co do tuszu to taki standardowy ma pewnie gdzieś około 10ml, a dopuszczalne jest 100, więc bym się nie martwiła. Żel pod prysznic, szampon można kupić na miejscu, chociaż ja ostatnio jak byłam w Barcelonie 8 dni to spokojnie szampon i żel mi starczył, a przelewałam do pojemnika właśnie o pojemności 100ml. A leki - nie powinni się czepiać (szczególnie jak ktoś przewozi takie ,,standardowe''), jak ktoś cierpi na jakąś chorobę i ma zaświadczenie lekarskie to zawsze można je przy sobie mieć, ale tak, żeby zwykły apap czy coś to raczej bez problemu. Można sobie ułatwić sprawę i np. leki zapakować do takiej przezroczystej kosmetyczki czy coś - wtedy dokładnie widać co się ma, ale to raczej w przypadku, gdy ktoś musi dużo leków przyjmować. Ja bym maszynki nie pakowała do podręcznego (tak samo jak np. pilniczka do paznokci, małych nożyczek itd.) Mogą się przyczepić, a maszynka toż to tania sprawa, można kupić na miejscu.
» magister ❀ • żona 🕊 Edytowane przez leille Czas edycji: 2017-06-25 o 15:13 |
|
|
|
|
#3687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tak, pilniczka metalowego to z tego co wiem na pewno nie można i nożyczki obstawiam tak samo.
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(W roślinach ozdobnych nie jestem zbyt dobra, jeśli macie wątpliwości z warzywami to zapraszam ) Tak, bardzo lubię pęcherznicę, przed domem mam odmianę o jaskrawozielonych liściach i pięknie się prezentuje (i dobrze reaguje na cięcie, więc ładnie się rozkrzewiła), choć pomysł na nick wzięłam od innego, równie atrakcyjnego krzewu - kaliny koralowej
|
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3690 |
|
Zasiedzenie
|
Pisałam o maszynce wcześniej. Można spokojnie, musi być jednorazowa (bez wymiennych ostrzy) i mieć osłonkę. Leciałam z taką ostatnio.
Pilniczek papierowy polecam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2017-06-25 o 15:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

hahaha
Jeśli nie chce to może jej nie rób

)