|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Siemka ksiazkoholiczki!
Dziewczyny ale wy produktywne jestescie! skrzynka mi sie alertami zapycha haha pzdr!
|
|
#3212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nabytki z Muzy super - Łaskawą ziemię i 26a chętnie bym Ci podwędziła ![]() Cytat:
![]() A u mnie książka, której nawet nie znam... ![]() Watership Down by Richard Adams |
||
|
|
|
#3213 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę. Irlandia jest przepiękna Cytat:
Cytat:
![]() Ondine, a u Ciebie jak? Nadal zabiegana? Mam małe offtopowe pytanie - głównie do Any (bo pamiętam, że gdzieś wspominałaś, że śmigasz po mieście z mp3), ale wszelkie sugestie od innych osób też są oczywiście mile widziane ![]() A więc: jaki masz odtwarzacz? I jakie słuchawki? Jest coś, co możesz mi polecić z czystym sumieniem, albo coś, czego wg Ciebie powinnam się wystrzegać? Bo tak się przymierzam do zakupu nowego sprzętu i o ile odtwarzacz mam już raczej upatrzony, to wybór słuchawek mnie przerasta ![]()
Edytowane przez Germini Czas edycji: 2008-05-09 o 01:36 |
|||||
|
|
|
#3214 |
|
Przyczajenie
|
Głównie kupuje książki do nauki, na szczęście siostra mnie ratuje - często dostaje prezent w postaci książki
|
|
|
|
#3215 |
|
Wtajemniczenie
|
Amber
|
#3216 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Mnie wyszło, ze jestem "Buszującym w zbożu" ![]() Przy ponownym rozwiązywaniu quizu dostałam inny zestaw pytań i jestem "Lwem, czarwnicą i starą szafą" (chyba jednak najbardziej Czarwonicą )
|
|
#3217 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję wszystkim nowych książek
Gdy zobaczyłam piękne zdjęcia Marthinisy z jej perygrynacji to...tylko pomarzyć (na razie).
|
#3218 |
|
Przyczajenie
|
Zawsze uwielbiałam czytać książki. Zaczynałam od Musierowicz, Siesickiej, Niziurskiego i baśni. W gimnazjum porwał mnie ks. Jan Twardowski, Szymborska i Wharton, a obecnie zaczytuję się w klasykach. Nie zliczę, ile książek przeczytałam, ale to chyba nie o liczby chodzi, ale o przeżycia.
Największe wrażenie zrobiła na mnie powieść Irvinga pt.:"Hotel New Hampshire".
"-Co to jest: wściekła chandra? Rodzaj depresji? -Nie. Depresję masz wtedy, gdy przytyjesz lub gdy za długo pada.To jest zwykły smutek. A wściekła chandra to niczym nieuzasadniony lęk. Potworna sprawa.". |
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ślubnym jest wątek "wymarzony pierscionek, wymuszone zareczyny", który ma już 7 część. Co za tym idzie- 1 część 5000 tys postów, razem- ponad 30.000
|
|
#3220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3221 |
|
Konto usunięte
|
A ja jestem Lolita Nabokova
Amber - wow, super zakupy! Marthinisa - zazdroszczę, wycieczka musiała być wspaniała; przepiękne zdjęcia. ![]() Dziewczyny, nie piszcie tyle, bo nie nadążam.
|
|
|
|
#3222 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję To wprawdzie nie zakupy a podajowa wymiana no ale ...Mnie również Cytat:
Ach Remarque ... tak się już dobre parę miesięcy do niego przymierzam ... Cytat:
Amber a gdzieś Ty wygrzebała takie skarby?! Też w Merlinie czy w jakiejś normalnej księgarni? A jeśli w normalnej to w której? ![]() Cytat:
Nie wiem co za czort, nie znam ![]() Cytat:
Oczywiście, że podzielę ![]() Cytat:
Ja bym chciała być tą książką! ![]() A to bardzo pasuje to Twojego obecnego miejsca zamieszkania! Czyli wszystko by się zgadzało ![]() Marthinisa, miałaś naprawdę udaną wycieczkę! Zdjęcia odzwierciedlają dokładnie to, o czym myślę, kiedy słyszę hasło 'Irlandia' - zieleń i surowe krajobrazy (choć kilka zdjęć rzeczywiście mogłoby być zrobione raczej na Karaibach - ten wodospadzik Szkoda, że nie było w pobliżu żadnego starego cmentarza. Kiedy napisałaś, że będziesz wklejać foty, liczyłam po cichu na jakieś zdjęcia starych nagrobków (może nawet celtyckich). Ja bardzo lubię takie klimatyczne cmentarzyska
Każdego poranka dostajemy szansę na nowe życie i tylko od nas zależy, czy zaświeci słońce. Pomimo chmur - walcz, bo życie nie kończy się na kłopotach a słońce świeci ponad nimi. Edytowane przez Mariah Czas edycji: 2008-05-09 o 19:36 |
|||||||
|
|
|
#3223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7496747]A ja jestem Lolita Nabokova Amber - wow, super zakupy! Marthinisa - zazdroszczę, wycieczka musiała być wspaniała; przepiękne zdjęcia. ![]() Dziewczyny, nie piszcie tyle, bo nie nadążam. [/quote]Udało mi się już przeczytać "Dom z papieru" Carlos Maria Dominguez. Wciąż jestem pod urokiem tej książki szkoda, że tak szybko sie skończyła. ![]() Cytat:
Jak już się pochwaliłam gdzie sie zaopatruję to przyznam sie do reszty koszowych perełek. Było mi wstyd, że tyle tego zachomikowałam. Kociokwik z winem w tle - 9zł Królowa żurawin - 9zł Najważniejsza chwila - 9zł Załatwić Billy-ego - 9zł Kamczatka - 12zł |
||
|
|
|
#3224 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Mnie się bardzo podobała, ma swój urok.
Cytat:
Piękne miejsce ta Irlandia... Zakochałam się w liceum w takich krajobrazach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I to wszystko na odwyku...? Amber, uwielbiam Cię! Gratuluję łowów, masz szczęśliwą rękę do tanich i fajnych nabytków. Najchętniej bym Ci podkradła co nieco. ![]() Cytat:
![]() Chociaż za drugim razem mi wyszło "Wściekłość i wrzask" Faulknera. Jak się to ma do "Ani z Zielonego Wzgórza" nie bardzo mogę pojąć... Cytat:
![]() Cytat:
http://www.biblionetka.pl/ks.asp?id=2273 Mam ją na półce, ale jeszcze nie czytałam - słyszałam, że bardzo dobra. Ja również. |
||||||||
|
|
|
#3225 | |
|
Rozeznanie
|
Wszystko rozbija się o pytanie czy lubisz śnieg - lubisz - jesteś "Czarownicą od lwa i starej szafy"
- nie lubisz - jesteś "Alicją z Krainy Czarów" ![]() Cytat:
u nas też jest to stoisko w realu (ale może to w każdym realu?) Nowy Murakami w księgarniach, a ja nic nie wiem !!??
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
jaki piękny odwyk ![]() Dlaczego jak siedzę na wizażu to nic się nie dzieję, a jak się pojawię to nie nadążam czytać?? ![]() PS. Jutro wyprawa do ŚK i koniec na ten miesiąc. Pracowicie czytam wszystkie zachomikowane pozycje.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#3227 |
|
po prostu Em :)
|
Skasowałam, tylko najpierw napisałam z informacją o tym do osoby, które pobrała tę książkę. Na razie problemów nie mam.
|
|
#3228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Amber-gratuluję, bardzo owocny ten twój odwyk. Chyba się wybiorę do swojego Reala i sprawdzę, co tam mają ciekawego.Marthinisa-ależ ci zazdroszczę tej wyprawy. Mariah-gratuluję wymian.Też niedawno nabyłam "Sprawiedliwość owiec". Germini-ze słuchawkami ci nie pomogę, bo używam najzwyklejszych panasoniców RP-HS45, które odtwarzają średnio, ale za to dobrze się trzymają i są bardzo długowieczne. "Pchełki" kompletnie nie trzymają mi się uszu , więc nie mogę za bardzo szaleć ze słuchawkami. Natomiast jeśli chodzi o odtwarzacze, polecam Cowony iAudio. Jakość dźwięku jest naprawdę świetna, wykonanie solidne, gwarancja zwykle na dwa lata. Z Creative'ami mam złe doświadczenia, w ogóle uważam, że są nie najlepszej jakości. W moim Zenie po roku zepsuło się gniazdo od słuchawek (musiałam je przytrzymywać, żeby w ogóle łaskawie kontaktowało), a nie dało się go wymienić, niedługo potem zaczął wysiadać akumulator, a po niecałych dwóch latach użytkowania odtwarzacz zupełnie się na mnie obraził i nigdy więcej się nie włączył. I przyznam, że się ucieszyłam, bo wreszcie mogłam z czystym sumieniem kupić nowy sprzęt.W teście wyszło mi, że jestem "Opowieścią podręcznej" Atwood. Może to jakaś sugestia, żebym ją wreszcie przeczytała? ![]() Dziś wzbogaciłam się o "Zorro-narodziny legendy" Isabel Allende (9 zł z 34,90, jestem z siebie dumna ) i "Pieśń morza" Manuela Vincenta. No i jeszcze "Rozmowy z diabłem" Kołakowskiego z wizażowej wymiany.
Edytowane przez elsha Czas edycji: 2008-05-09 o 19:06 |
|
|
|
|
#3229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na odwyku żyją jak ascetka. Dwa pierwsze posty to kliknięcia z Merlina 23 kwietnia. Po prostu UPS dostarczał mi paczkę do domu przez 9 dni. Skompletowali i wysłali 29 kwietnia, odebrałam wczoraj. Zakupy z wydawnictwa Muza były także przed 6 maja. Nie przyznałam sie od razu dlaczego idę na odwyk (ten kac moralny po przedawkowaniu koszowego grzebania ) ,a miałam swoje jedenaście nowych powodów. ![]() Właściwie to dwanaście bo spełniłam również klubowy obowiązek. ![]() Namacalny objaw przedawkowania pomylić sie o dwie w liczbie nowych książek i edytować posta żeby poprawić swój błąd. "Dom z papieru" dał mi materiał do przemyśleń i refleksji nad swoim zachowaniem... ![]() Cytat:
"Śpiąca wierzba i płacząca kobieta" to mój typ jeśli chodzi o prezent dla TŻ. Z jednej strony na pewno trafię w jego gust, z drugiej okażę sie wyjątkowo przewidywalna, bo byłby to kolejnym Murakami ode mnie. W każdym razie znajduje sie na liście awaryjnych podarunków służącej mi przy braku weny na oryginalne niespodzianki. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja jestem
Love in the Time of Cholera! by Gabriel Garcia Marquez ![]() ja czy chcę czy nie chcę, muszę iść na odwyk. W tym miesiącu z różnych powodów (a szczególnie jednego ).Teoretycznie płatne 100%, a w praktyce - szkoda słów) jesteśmy z mężem zmuszeni do maksymalnych oszczędności ![]() tym bardziej że wybieramy się na wycieczkę ok. Bożego Ciała. |
|
|
|
#3231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to nic poważnego i mąż (nie idiota ) szybko dojdzie do siebie. A wyniku zazdroszczę, też bym chciała być powieścią Marqueza.
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Na "Shantaramz" też mam chęć myślicie, że za miesiąc też będzie podobna cena?? teraz kupię "szyfr Szekspira" i babcia prosiła o kupienie tego niezbędnika turysty co jest w promocji za 2 zł przy zakupie( w księgarni to też obowiązuje?).
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#3233 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Apropo odwyku, na którym też jestem - dzisiaj sobie zrobiłam zakupy odzieżowe, skoro książek nie kupuję. I jestem całkiem z nich zadowolona. No i jeszcze weszłam do Taniej Książki, ale wyszłam bez niczego Moja silna wola wygrała. A teraz jestem padnięta po pracy. Jutro o 6 rano jadę do Wrocławia. Znacie tam jakieś tanie książki? |
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niezbędnik turysty będzie pewnie wystawiony przy kasie, ale szczerze Ci go odradzam. Powiedz babci, że w tym "niezbędniku" jest więcej czystych kartek na własne zapiski niż zadrukowanych. Obejrzałam go dokładnie kartka po kartce moim zdaniem nie jest wart 2zl. |
|
|
|
|
#3235 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś spędziłam chwilkę nad tymi koszami, ale wszystko co brałam w łapki kosztowało powyżej 20 zł, a ja sknera jestem, więc odeszłam niezadowolona i jeszcze fuknęłam że co to niby za "tania książka" Ale to znaczy, że albo coś się zmieniło albo ja grzebać nie umiem ![]() Cytat:
i nawet jak się na wizażu rejestrowałam, to chciałam wziąć tego nicka ale był już zajęty. ![]() Cytat:
![]() Kocham Allende! Cytat:
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z innych wariantów nie korzystam, ponieważ książki są wtedy przegrzebane, a jak już znajdę po przerzuceniu zawartości całego kosza (to sformułowanie niestety trzeba traktować dosłownie ) ciekawy tytuł to zwykle ma zniszczoną okładkę lub brudnym grzbietem, a wówczas mam dylemat czy brać. Jak kiedyś zobaczysz dziewczynę dokopującą sie do dna kosza, a później ładnie układająca przegrzebane książki jakby tam pracowała to pewnie będę ja. Lubie zostawiać po sobie porządek, wiec osoba szukająca czegoś po moich zakupach ma ułatwiona sytuację. ![]() "Miasto bestii" i "Las Pigmejów" były ostatnio w Realu po 10zł sztuka. Zorro, o ile mnie pamięć nie myli, kosztowało 15zl w twardej oprawie. Takie same ceny są zresztą teraz w Merlinie, więc te tytuły objęto pewnie krajową wyprzedażą.
|
|
|
|
|
#3237 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i przez cały ten czas, podczas codziennego niemal słuchania, co najmniej 3-4h, zawiesił mi się tylko raz przy przerzucaniu nań mp3. Po całym tym czasie wygląda jak nowy i sprawuje się jakby wyszedł świeżutko z fabryki Dla mnie super Oryginalne słuchawki do niego były stosunkowo dobre, ale... za duże i mi wypadały z uszu Teraz mam słuchawki Sennheisera, MX 760 Titan i póki co dzielnie wytrzymują codzienną szamotaninę w torebce, bez uszczerbku dla jakości dźwięku (kabelek ponaciągałam już milion razy, a nie ma żadnych szmerów W ogóle, kogokolwiek się nie pytałam to wszyscy mi polecali Sennheisera jako firmę produkującą najlepsze słuchawki. Możesz przejrzeć ich ofertę, a nuż znajdziesz coś dla siebie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki Dziewczyny na namiary ![]() Cytat:
A na koniec... Obiecałam dać znać kiedy napiszę recenzję z najnowszego "Kota..." - już jest
|
|||||||
|
|
|
#3238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() miesiąc zwolnienia był ale już w porządku a co do wypadku - pijany koleś zaatakował męża podczas udzielania pomocy (TŻ jest ratownikiem medycznym). 2 tygodnie w domku w kołnierzu ortop., 2 tygodnie rehabilitacji, ale już wydobrzał i oczywiście w Tatry jedziemy, więc będzie skakał jak kozica
|
||
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życz TŻtowi dużo, dużo zdrowia! Mam nadzieję, że po takich wrażeniach solidnie odpoczniecie na urlopie
|
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś ratuje człowiekowi życie a tu podchodzi taki zapijaczony kretyn i za odważnego robi. No ręce opadają
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

skrzynka mi sie alertami zapycha haha 

Niby podczytuję Was od czasu do czasu, ale ciężko mi ogarnąć ten natłok informacji, więc wolę się nie udzielać
Pozdrawiam cieplutko!
Amber a gdzieś Ty wygrzebała takie skarby?! Też w Merlinie czy w jakiejś normalnej księgarni? A jeśli w normalnej to w której? 

I to wszystko na odwyku...? 
Ale to znaczy, że albo coś się zmieniło albo ja grzebać nie umiem