|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie - część II
ojj , już jestem
![]() ostatnio coś się z wizażem opuściłam ![]() nie miałam czasu wpadać ![]() ale już się mniej wiecej wczytałam ![]() witam wszystkie nowe ![]() od razu powodzenia życzę ![]() gratuluję dziewczętom kilogramów w dół ![]() ps. nie pamiętam kto, ale któraś z Was wstawiała na poprzedniej stronie, zdjęcia, naprawdę widać różnicę, gratuluję
|
|
|
|
#1742 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny alarm!! Czy któraś z Was ma problemy z cerą?? U mnie zawsze było git (no czasem przed okresem jeden gejzer wypalił) a od niedawno pojawiły się jakieś krostki. Są małe, takie wyczuwalne pod skórą grudki, które widać gdy się przyglądam
Taka bezbarwna kaszka, głównie na czole, ale schodzi na policzki Myślałam, że to może od nowego fluidu ale raczej nie, bo jest on leciutki jak krem, a poza tym przestałam używać a kaszka nie schodzi. Od wody raczej też nie bo już dawno by wyszło. CZY TO PRZEZ DIETĘ?? mOŻE OZNAKA, ŻE ORGANIZMOWI CZEGOŚ BRAKUJE?? ALBO MA CZEGOŚ ZA DUŻO??
|
|
#1743 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mozliwe też, ze organizm wywalił Cię na twarz. niektórzy mają tak po czekoladzie, musztradzie itp. albo, poprostu jakiś mechanizm obdronny, i wywaliło. TRudno powiedziec. co jest tym spowodowane ;* moze inne dziewczyny wiedzą lepiej. buziakiCytat:
ważne ze dieta jest i trwa a o tym btOnie nikt nie PAmieta dzisiaj ![]() Cytat:
odpwoiednio zjesz i jest suprancko ! ha ja to wiem.
|
|
|
#1744 |
|
Raczkowanie
|
huraa.! w końcu znalazłam kafejkę internetową w tym dziwnym mieście. ;dd
ponownie mogę tylko wszystkim pogratulować. ;p do rozmowy to się włączę chyba dopiero jak wrócę do domu.. i będzie internet na codzień. ;P ; *
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może poszukaj coś na wątku,z dermatologią może ktoś ma podobny problem od Ciebie lub jakieś uczulenie ((;no czekamy, czekamy na oficjalny powrót. ^^ |
|
|
|
|
#1746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem od czego sie mogła tak popsuć cera, nie odchudzam sie drastycznie , ledwo zrzucam te kilkogramy moze cos poprostu brakuje w naszej diecie![]() A jak macie z włosami i paznokciami ?? mi włosy wypadaja strasznie a paznokcie jedna wielka masakra- porozdwajane ze suchymi skórkami Na wizazu jest sporo wątków dotyczących cery, wlosow, pazokci, troche czytam i stosuje sie do niektorych zalecen , ale u mnie to jakos wszytsko pomalenku strasznie działa ...
|
|
#1747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to nie sa przypadkiem potowki? Moja kolezanka to miała, kosmetyczka jej usunela. Takie wlasnie drobne jak kaszka, nawet lekko bialawe, delikatne krostki. Miala na czole i policzkach, ale nie wiem od czego to było . Sprobuj moze do kosmetyczki z tym pojsc
|
|
#1748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogołem mozesz jesc wszystko, byle sie zmiescic w bilansie dziennym Ale tak, fasola i straczkowe prowadza do problemow zoladkowych, maja niepelnowartosciowe bialko i malo mikroskladnikow. Lepszym/najlepszym wyborem sa warzywa lisciaste/włokniste czyli szpinak, brokuly, kalafior, papryka, pomidor, ogorek, salaty, kapusty. No i tez tzreba pamietac, ze z warzyw mikroskladniki sie o wiele gorzej wchlaniaja niz z miesa, jak np zelazo. I jeszcze cos mi sie obilo, ze straczkowe maja skladniki z kolei, ktore w ogole utrudniaja wchlanianie wit&mineralow, ale to jzu musialabym sprawdzic Wiecej nie pamietam![]()
|
|
#1749 |
|
Wtajemniczenie
|
GobE ja przylaczam sie do ciebie
niestety tutaj moja waga chyba sie nie zmniejszy .. jak w polsce chudne tak tutaj wszystkiego przybywa mimo ze tu bardziej ograniczam jedzenie itp nie mam uz sily i wogole...mam pytanko to prawda ze przed okresem waga moze podskoczyc?
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1750 |
|
Raczkowanie
|
Sas, moze podskoczyc, nabierasz wody przed okresem
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpisuje sie rekami i nogami ![]() Chyba bym musiala tu glodowac zeby schudnąć
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Raczkowanie
|
sas! Lynn!! GobE!!! W takim razie moje dwadzieścia kilka kg mniej to żart albo cud??
Otóż zaświadczam, że wyłącznie zacięcie i samodyscyplina (no i WY Wszystkie też ) Ja nie wierzę, że nie chudniecie przestrzegając diety, bo to wbrew logice. Może brakuje Wam jasno sprecyzowanego celu?? Może jest to oszukiwanie siebie? Dlaczego nie powiedzieć sobie : od dziś przez kilka miesięcy (może dwa, może cztery) przestrzegam diety w 95% i chudnę, by później móc jeść normalnie, być zdrowym i zadowolonym z sibie? Te kilka miesięcy to naprawdę nie dużo. Dlaczego nie pomęczyć się dwa miesiące konkretnie, zamist przez rok oscylować między wyrzeczeniami a oszukiwaniem siebie i ogranizmu?? Pomyślcie dziewczyny i nie łąmcie się ![]() DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI NA MOJE WCZEŚNIEJSZE PYTANIE ![]() ![]() MOŻE NASTĄPI POPRAWA, JEŚLI NIE TO ZGŁOSZĘ SIĘ DO DERMATOLOGA (ALE W POLSCE)
|
|
#1753 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja podobne mialam w tamtym roku od balsamu przeciwslonecznego. Na czole i dekoldzie;/ Cytat:
Sprobuj, powinno pomoc a jesli nie pomoze.. daj znac cos wykombinujemy![]() Cytat:
a Ty teraz w Polsce czy jak bo kurcze sie pomieszalam;/;p Cytat:
![]() ale dziekuje ![]() Ide spac motylki Milego dnia Wam zycze, moze ktora juz wstala
|
|
|
#1754 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, przepraszam nie wyrabiam . nie moge ogarnąc natłoku informacji i wsytskiego.. studia, praca dom. szok !! wow wow.
![]() ale juz sie przyzwyczajam. ale weekend odpoczywam. ![]() życie mi sie zmieniło, w tym tygodniu bardzo. i musze sie dostosowac. wiec przepraszam za brak slim listy. w tym. tyg. nowe wyniki zpewnością PISZCZIE SLIM LISTA BEDZIE ![]() przepraszam tak w skrócie: u mnie wspaniale ! jak zawsze
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sie poprawię ![]() Przez wiele lat nie jadłam w ogole mięsa... ale to sie juz zmienilo. Wczoraj natomiast pojawiła sie moja uubiona pani z warzywami, i teraz wracając do domu, bede mogła sobie kupowac świeże jarzynki i owoce... ech... wiosna i lato, to jestdnak najfajniejsze pory roku pod tym wzgledem. ![]() Kiedy ta slim lista? Wymiary & waga, jak rozumiem Musze sobie poszukać waszych wczesniejszych list na forum
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie sie nie zmieni, nie zamierzam jesc miesa cokolwiek by mialo.
Jak narazie wszystkie badania krwi itd nie wykazuja nic zlego wiec nie mam sie co martwic. Ale do odchudzania sie dolaczam, chociaz wiem ze sie nacierpie bo uwielbiam slodycze
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem tak - bez mięsa tez sie odchudzałam i da się - ważne tylko, żeby dostarczac odpowiednie składniki Mój wujek tez całe lata nie jadł mięsa, opoki learz nie kazal mi właczyć go do diety.Przyłączaj sie, bo w grupie raźniej Co do słudyczy - przeszłam jakis czas temu na SB, ogólnie staram sie nie jesc duzo słodyczy - teraz nawet cukru nie uzywam - nie słodze nawet kawy. Niestety z tymi słodyczami to takie bledne koło - jesz, podnosisz poziom cukru gwałtownie, potem spada i masz ochote na wiecej slodyczy... Cała ta heca z Indeksem Glikemicznym moim zdaniem działa. Może to ci pomoże ograniczac.
|
|
#1758 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś wyjeżdżam do Londynu, wiec usprawiedliwiam sie :w weekend nie podam wymiarów na slim liste, nie wiem czy bede miec tam internet. Wracam za tydzien wiec szybko nadrobie zaleglości na wizażu
![]() Pozdrawiam cieplutko i matrzystkom dużo szczęscia życzę !!!
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidze slodzonej herbaty, ale za to czekolade, delicje itd moglabym jesc kilogramami. Ja wiem doskonale, ze to bledne kolo. Ale podobno od slodyczy uzaleznia sie tak samo jak od zakupow, fajek i hazardu. Musze miec jakies inne przyjemne ( i jednoczesnie zdrowe) zastepstwo.
A tak w ogole to chcialabym zmienic nawyki juz na zawsze. Ostre, krotkie diety to nie dla mnie- czuje sie fatalnie i zaraz wracam do dawnych nawykow zywieniowych. |
|
|
|
#1760 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
my to kochana rozumiemy jak bedziesz miala czas to zrobisz![]() Udanego pobytu i nie dziekuje ![]() Ja tez wogole dziwie sie, ze od slodzenia moglam sie oduczyc, ale od jedzenia slodyczy nie idzie
|
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np. polubilam ciemna czekolade. Nie kupuje słodyczy - kiedy juz naprawde mam ochote na cos słodkiego, to kupuje czasem snickersa, bo ma najnizszy IG ze wszystkich batonów... Kiedys chodziłam na popołudnie do szkoly i postanowiłam sie wtedy odchudzac - wieczorem jadłam jedno małe prince-polo i schudłam... Wszystko zalezy od umiaru mam wrazenie. ![]() Damy rade!
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzice mi jeszcze czy ktoras z was wspomagala sie czerwona herbata? I czy cos to dalo.
Herbaty nie slodze od 8/9 lat. Kiedys nie wyobrazalam sobie bez cukru, teraz dla mnie herbata z cukrem to paskudzctwo. Ech, chcialabym tak samo myslec o slodyczach. Dzis zjadlam jedna kostke czekolady i mnie cos skreca, ale musze wytrzymac. Jak nie jem slodyczy to caly czas o nich mysle. |
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piję czerwoną herbatę, ale dlatego, ze lubię. Czy działa? Sama nie wiem, ja nie zauwazyłam jakichs drastycznych spadków wagi. Myśle, ze nie zaszkodzi w polaczeniu z dieta - tylko kup ta sprasowaną w takich kostkach przypomonających płaskie cukierki - te wszystkie ekspresowe, to moim zdaniem pic na wode.
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Aktualnie mam sypana z bio active, zobaczymy co da jak bede jej pic wiecej.
Ale na pewno pomoze to, ze bede pic szklanke herbaty zamiast szklanki slodkiego soku. Od sokow tez mnie troche przybylo, bo pije ich duzo (a te lepsze w smaku maja 50kcal/100ml )
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jesli juz, to so ze swezych owoców - ale to tez jest wyciskanie cukru i pozbywanie sie miąższu, który wspomaga prace jelit.herbaty ziołowe - pokrzywa np., herbata czerwona i zielona, woda Może nie jest to tak pyszne jak sok, ale...
|
|
#1766 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jem warzywa , owoce, pije wode, czerwoa herbate i dziennie t wychodzi ok 1200-1600kcl, do tego cwiczonka i nicio- nio spadlam 2kg, a jak bylam w polsce to nawet 4 tylko wrocilam tutaj i wrocilam do normalnej tu wagi-66 brak mi sil..Cytat:
Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=Orni;7483010]sas! Lynn!! GobE!!! W takim razie moje dwadzieścia kilka kg mniej to żart albo cud??
Otóż zaświadczam, że wyłącznie zacięcie i samodyscyplina (no i WY Wszystkie też ) Ja nie wierzę, że nie chudniecie przestrzegając diety, bo to wbrew logice. Może brakuje Wam jasno sprecyzowanego celu?? Może jest to oszukiwanie siebie? Dlaczego nie powiedzieć sobie : od dziś przez kilka miesięcy (może dwa, może cztery) przestrzegam diety w 95% i chudnę, by później móc jeść normalnie, być zdrowym i zadowolonym z sibie? Te kilka miesięcy to naprawdę nie dużo. Dlaczego nie pomęczyć się dwa miesiące konkretnie, zamist przez rok oscylować między wyrzeczeniami a oszukiwaniem siebie i ogranizmu?? Pomyślcie dziewczyny i nie łąmcie się ![]() Wow , gratuluję Teraz sie odchudzam, bo w wakacje jade na wesele, wiec znowu musze byc szczuplutka![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1768 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a gdzie jestes ana0502??;> aaaaaanaaaaaaaaaa..... wolam Cie, slyszysz mnie?!! Ile moze miec mala bagietka pieczywa pelnoziarnistego, mysle ze moglabym ja przelozyc na 2 kromki przelnoziarnistego pieczywka no to ile kcal miec moze;p??![]() ehh.. spac ide, padam z nogow! Buziaczki sle ![]()
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Orisha: to tez wlasnie sie przerzucam na herbatki. Z zielona nie ma problemu bo ja lubie, a do czerwonej juz sie przyzwyczailam.
3 cytryn i im podobnych na szczescie nie lubie. |
|
|
|
#1770 |
|
Wtajemniczenie
|
GobE w polsce byla ponad 3 tygodnie...a waga pokazywala mi mniej juz po 4 dniach pobytu tam i naprawde sparwzdalam ja pare razy....fakt wieczorem po kolacji bylo jakies 64,5 -64,9 ale rano bylo 63,2 ....a teraz tak bez bluzki dzinsow wychodzi jakies 65,1 tylko do tego dochodzi czas przedokresowy
, ale brzuch i boki masakra nie wiem juz sama jak z tym walczyc tutaj
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wystarczy Marzena 

Taka bezbarwna kaszka, głównie na czole, ale schodzi na policzki

a o tym btOnie nikt nie PAmieta dzisiaj 

Chyba bym musiala tu glodowac zeby schudnąć