|
|
#4321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4
My dostaliśmy kasę od teściowej to kupiliśmy za nią wózek i foteliki do auta. Wolałabym żeby sama za bardzo nie kupowała bo ma fatalny gust 😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() my nie dostaliśmy żadnej kasy od rodziców czy teściów wszystko kupujemy sami zawsze dbali o mnie babcia z dziadkiem, ale ostatniego wnuczka nie doczekali ![]() dzisiaj leniwy obiad, penne z kurczakiem i szpinakiem jutro jedziemy zawieźć najstarszą córkę na Kaszuby, obiad zjemy w drodze, zajrzymy do Ikei w Gd, a później kawa u psiapsiółki w 3city
|
#4323 |
|
Rozeznanie
|
U nas dziadkowie niestety nie doczekali żadnych prawnuków 😐 Moi ze strony mamy długo żyli bo 86lat, tylko ani ja ani moje kuzynostwo się nie spieszylismy z dziećmi.
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Oriane
rozumiem , moja babcia zmarła w ubiegłym roku, nie poznała tylko naszego synka ![]() zimno dzisiaj pierwszy dzień wakacji
|
#4325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pochwale sie i tutaj, nie mam paciora Mam szanse na szybkie wyjście po porodzie, chociaż raz ![]() Zaraz wypakuje częśc koszul
|
||
|
|
|
#4326 | |||
|
Zadomowienie
|
Po tych dzisiejszych zajęciach z chustonoszebia kupuję sobie chustę. Bardzo mi się to spodobało. Nie będę szaleć, ale chcę spróbować, czy mi i dziecku będzie to pasować. Może i moja postawa na tym zyska,bo jak zamotalam lalkę w chustę to proste plecy trzymalam😅
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez a_nn_a_ Czas edycji: 2017-06-26 o 17:17 |
|||
|
|
|
#4327 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam jeszcze dziadka od str mamy (toleruje w miaare dzieci powyzej 10r.z) i babcie od taty. TZ ma jedna babcie, ktora na pewno bedzie bardzo przezywac, bo TZ to jej ukochany wnuczek.
|
|
|
#4328 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja poniedziałkowo i powizytowo. Szyjka zamknięta, wszystko ok. USG nie było tym razem robione. Trochę bakterii w moczu więc urofuraginum mam brać. Mały co rusz daje mi kuksańca. Czuje główkę prawie pod biustem bo czasami tak mnie wybuli z jednej strony że hej i wtedy taki twardy brzuch w tym miejscu. Ciekawe czy się jeszcze przekręci?
Rzeczy do torby i torbę zakupiłam, ale jakoś nie chce mi się tego pakować. Część dziecięcych ciuszkow poprane, czekają na prasowanie. Nie wiem kiedy się za to wezmę jak słowo daję. Jak pomyśle, że mam wystać przy żelazku to szok. Nogi puchną, ale gin powiedział, że nie ma na to lekarstwa poza trzymaniem nóg w górze. Dzisiaj też nie mogłam spać od 3-5 tej rano wiec czytałam forum i różne rzeczy o porodzie. W związku z tym z nerwów zaczęło mnie ganiać do toalety a zaparcia to też moja zmora. I potem pół dnia brzuch był twardy i bolał. Chwilami chciałabym już być po porodzie bo czuję się ociężała jak słoń w te upały. Ale z drugiej strony nie potrafię sobie jeszcze w pełni wyobrazić jak będzie wyglądała rzeczywistość z synkiem i przeraza mnie to. Witam nowe Mamusie, bo chyba kogoś przybycie przeoczyłam... Gratki za wszelkie wizyty i badania oraz zakupy. Czasami mi się wydaje że wszystkie jesteście takie zorganizowane już oprócz mnie. Poproszę o dopisanie wizyty na 17.07. |
|
|
|
#4329 |
|
Madi
|
Dziewczyny radzicie aby pampersy przynosili goście na prezenty, ale mówicie też, że dzieci różnie reagują np na oryginalne pampersy, czy niektóre akceptują tylko dada czy te z lidla czy rossmanka
no i takie pytanie, skąd przewidzieć jakie te pampki najlepiej aby kupili? No sorki jeśli wymyśliłam głupoty czy czepiam się szczegółów ale ja jestem zielona
|
#4330 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
:P Ale wpadłam na nią niezależnie od niej, bo ma bardzo dobre opinie w necie. Zwykłe chusty mnie przerażają - boję się, że moja niekompetencja w wiązaniu źle się skończy dla dziecka.---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Anna, rozumiem smutek, ja strasznie żałuję, że nie ma już ze mną mamy mojego taty. To była wspaniała kobieta
|
|||||
|
|
|
#4331 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#4332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jeszcze sie przekreci Po co prasować Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4333 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk |
||
|
|
|
#4334 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wycieczka fajna, na szczęście mąż będzie kierowcą. ale 13.07 muszę odebrać obie z Kaszub a mąż chyba nie będzie mógł, to będzie wyzwanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziś kupiłam sobie sukienkę w lidlu, bardzo wygodna
|
|
#4335 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny. Zawsze najbardziej boję się tej szyjki. I cieszy jak gin mówi, że trzyma.
Judkama, Ty mi tak mów z tym prasowaniem. 👍😀 Posłucham doświadczonej Mamuśki i nie będę się pociła nad deska do prasowania. Moja kochana Babcia, mama Mamy, odeszła niespełna 2 lata temu. Żałuję, że nie doczekała pierwszego prawnuka. A tak często mi powtarzała kiedy w końcu zdecyduje się na dziecko. Była mi bardzo bliska i odegrała dużą rolę w wychowaniu mnie i brata. Ja nie mam już dziadków ze swojej strony. Mąż ma jeszcze babcie że str ojca i dziadka od mamy. Ale to już nie są tak bliskie relacje. Dziadek faworyzuje siostrę mojego tz i jej dziecko, zaś z babcią mamy mniejszy kontakt. |
|
|
|
#4336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama.boje się jaką ja będę matką, nie chce faworyzować żadnego dziecka,a później wnuków. Mam nadzieje, że moja miłość bedzie się równo rozkładać ![]() Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja kupka do prania.... 1498507981790.jpg Wyglada to szuszfolsko ale nawet to mnie nie rusza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4339 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Crescent
Ja tez nie zabrałam się jeszcze za pranie tylko ty masz termin sporo wcześniej Umówiłam się do fryzjera na środę. Chcę ściąć zupełnie krótko i odsłonić czoło, na którym mam wielką blizne po wypadku samochodowym. Mam nadzieję że starczy mi odwagi , pierwszy raz od 13 lat..... i że będę się z sobą dobrze czuła
|
#4341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4342 |
|
Madi
|
Rożki, ochraniacze do łóżeczka, kocyki itp też pierzecie ? Takie nowe, nie używane mam na myśli
|
#4343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Magia nie mam jeszcze rozkow itd. Ale ja bym prala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4344 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rożka nie kupuje- dla mnie zbędny wydatek. Reszta wyprana oprócz ochraniacza do łóżeczka. Nadal się zastanawiam nad sensownością prania go skoro nie będzie miał styczności ze skóra dziecka. Raczej rozłożę w łóżeczku do wywietrzenia z zapachu nowości i tyle. ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Cytat:
ale w sumie do odważnych świat należy trzymam kciuki jeśli się zdecydujesz żeby nowa fryzura wyglądała tak jak sobie wymarzyłaś![]() ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Jej coś ostatnio strasznie zle śpię w nocy i tak boli mnie brzuch. Gin przepisał mi żelazo i tak sobie myśle czy to nie od niego mi gorzej... |
|||
|
|
|
#4345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do odważnych świat należy. Ja uwielbiam krótkie fryzury ![]() Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
|
#4346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4348 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Sierpnióweczki
Wczoraj udało mi się Was nadrobić po powrocie do domu, ale na pisanie już zabrakło mocy Gratuluję wizyt! Moja dopiero w następny poniedziałek, buuuu Ja przeprałam wszystko, tzn.za ubranka się jeszcze nie zabrałam bo idzie właśnie paczka od mojej mamy, która wpadła w zakupowy szał i aż się boję co ja tam znajdę, więc chce wyprać razem z tymi co mam, ale z mojej wyprawki najbardziej zjeżdżał nowością właśnie ochraniacz do łóżeczka. Po odpakowaniu, jak poleżał kilka godzin, to nie byłam w stanie wejść do pokoju Do torby szpitalnej mam już chyba wszystko, poza stanikami do karmienia. W połowie lipca chciałabym mieć spakowaną już. Tylko może najpierw się wybiorę do szpitali, które biorę pod uwagę, żeby się choćby dowiedzieć czy listy potrzebnych rzeczy na ich stronach są aktualne na przykład, bo potem jak znam życie albo będę miała trzy razy za dużo rzeczy, albo czegoś mieć nie będę. Mam pytanie do dziewczyn które juz rodziły: jaki rozmiar staników do karmienia kupić? Taki jak mam aktualnie, czy brać poprawkę na to ze jeszcze mi się cyce po porodzie albo bezpośrednio przed powiększą? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4349 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moze na masaż powinnaś isc.. mam siostrę masażystkę i pamietam ze moja siostra w ciazy co chwila do niej biegała na masaż jak ja kręgosłup bolał.---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
najbardziej zmieni się grzywką, która od 13 lat zakrywa blizne i mam jej trochę dość. Boję się tylko że z blizna będę wyglądać jak menel . Muszę się przekonać na własnej skórze. Ból brzucha od żelaza jak najbardziej Cytat:
![]() Cytat:
Jak już się wezmę za pranie to będę prała wszystko. Sama lubię kiedy coś jest świeżo wyprane Ciągle liczę że portfel mi się rozmnozy i w lipcu kupię nowa pralkę ![]() Robię się gruba ![]() Miłego dnia, my wkrótce ruszamy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

wszystko kupujemy sami
zawsze dbali o mnie babcia z dziadkiem, ale ostatniego wnuczka nie doczekali
, moja babcia zmarła w ubiegłym roku, nie poznała tylko naszego synka 

ja zamierzam rodzić około miesiąca później, najlepiej 15 sierpnia 

:P Ale wpadłam na nią niezależnie od niej, bo ma bardzo dobre opinie w necie. Zwykłe chusty mnie przerażają - boję się, że moja niekompetencja w wiązaniu źle się skończy dla dziecka.
Ale wpadłam na nią niezależnie od niej, bo ma bardzo dobre opinie w necie. Zwykłe chusty mnie przerażają - boję się, że moja niekompetencja w wiązaniu źle się skończy dla dziecka.