![]() |
#2011 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2012 | |
Zakorzenienie
|
A propos tych problemów z kupą to jakby mi na leżąco kazali robić to też bym miała problem :P
Dlatego myślę, żeby czasem próbować stosować NHN ale się nie nastawiam jakoś mocno. Mam nadzieję, że Ania dzisiaj zafiniszuje. Monia jutro tak? To Arletka zostaniemy zgodnie z umową na koniec :P ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
A tam oberwie. Ja uważam, że dieta podczas kp to jest co najwyżej dla mamy, żeby się lepiej czuła i dochodziła do formy. Ale to jest decyzja i wybór mamy i oczywiście nie uważam, żeby trzeba się było terroryzować non stop. W końcu nawet w fit świecie są cheaty :P
![]() |
![]() |
#2013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ania może juz w szpitalu? Oby... Powinno pójść łatwo 😉 3 poród to pewnie mlody wyskoczy, nawet nikt nie zauważy kiedy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2014 | |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o dietę przy kp, to z własnej obserwacji widzę że nie ma wpływ u na bol brzucha dziecka. Przy córce uważałam na wiele rzeczy, wielu rzeczy nue jadłam wcale i miała kolke 4 miesiące. Teraz jem praktycznie wszystko, łącznie z surówkami ż z białek kapusty, cebuli itp. I małemu nic nie jest, poza tym jednym razem kiedy zjadl truskawki i co bolał brzuch, ale wtedy to i u mnie po nich przeczyściło 2 razy.
Ja dawalam małemu lakcid wtedy co robił zielone kupy a teraz podaje mu od czasu do czasu (kiedy sobie przypomnę ![]() Vela po karmieniu piersi są rozgrzane i nie trudno o ich zawianie, a jak masz do tego tendencję od początku, to uważaj na nie. Położna mówiła ze nawet jak stopy zmarzną to można dostać zapalenie piersi (i pęcherza). ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2015 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2016 |
Zakorzenienie
|
My już po ważeniu mały fajnie przybrał prawie 160 gram w 5 dni taksę wybudzać nie muszę jak coś jednak położna sprawdziła moje zmartwienie i mały ma krótkie wędzidełko i to może mu utrudniać łapanie piersi.. ma to sprawdzić pediatra i on zdecyduje oczywiście ostateczna decyzja należy do nas.. ja tez miałam podcinane ale górne i jak byłam starsza No i mam wadę lekka wymowy a teraz nie mam pojęcia co w razie czego zdecydować
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#2018 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Vanessa lakcid jest na zaparcia? A ten Acidolac na co się podaje? To też jest jakiś probiotyk? My podaliśmy dzisiaj tą Biogaie. Zobaczymy ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2019 |
Konto usunięte
|
Zadzwoniłam do tej swojej położnej. Powiedziała że mam pić herbatkę z kopru włoskiego, a małej podać dicoflor. Na razie wreszcie usneła, więc zobaczymy jak się przebudzi jaki będzie efekt.
A i dostałam info od położnej że od tego roku pediatra nie odwiedza w domu maluszków - tylko trzeba do przychodni jechać? Czy wy też tak macie? Czy znów tylko u mnie położna gada dziwnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2020 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze ze piszesz i tych stopach, mi w nie często zimno, musze uważać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2021 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj chipsy i pepsi - przez Vanesse 😀 Ja od wczoraj testuje cebulę. Wczoraj na kolacje i dzisiaj na śniadanie na kanapkach. Blanka ciumka tak jak zawsze więc chyba kolejna rzecz in plus ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
Mój mały dopiero zasnął po całym dniu No nie najedzony musiałam raz dac 40ml mojego i cyc i na pół h się zdrzemnął a jak byliśmy u notariusza to mamie się obudził i znowu 60 wlał a teraz siedziałam kilka h i dopiero zasnął ja nie wiem a w nocy odpukać póki co pół h popije i śpi 3 do 4 h a wczoraj nawet 4.5 i wybudzalam bo się wystraszyłam może ta duchota w dzień powoduje ze nie potrafi się napoić i martwi mnie to wędzidełko
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lakcid i Acidolac to też probiotyki, kupuje je Karolince jak bierze antybiotyk, czasem biogaie, tak ze obojętnie co podasz czy biogaje czy dicoflor to jeśli będzie miało pomóc to pomoże.
![]() |
![]() |
#2024 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny może Wam coś podpowiem, (już się udzielałam kiedyś i zasubskrybowało wątek)
Karmiłam piersią 1,5 roku i ósemki z antybiotykiem wyrwałam!Radykalnie i brutalnie odstawiłam dziecko od piersi ![]() czytam,że jecie wszystko.Opowiem o sobie: - wypiłam wodę gazowaną,ale odgazowałam ją i dziecko mi cierpiało.Unikajcie gazowanego. -Grill? dla mnie by bolał brzuch, a co dopiero dla dzieciaczka noworodka? POMAGA: rumianek- słaby napar. Rozluźnia i dobrze działa na żołądek matki Nie pijcie mocnej herbaty NIE PIJCIE Szałwii!!!Ja wypiłam, bo ósemka ząb mi ruszył- laktację hamuje! -pijcie wodę,kiedy tylko karmicie,po karmieniu itp. szklanka wystarczy.za duże ilości wody przynoszą odwrotny skutek -smarujcie maściami sutki non stop! - ja kupiłam laktator ręczny i MM - jak mnie przypiliło w niedzielę rano- dziecko mi się zbuntowało.Ryczało, ja sama w domu bez męża.Tatę zbudziłam telefonicznie.Dobrze mieć rodziców, na nich można liczyć. Dziecko płacze z rożnych niewiadomych powodów- czasami potrafi się zdenerwować i nie chwycić brodawki i ma atak furii... Edytowane przez Iwona 25 Czas edycji: 2017-06-26 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2025 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pije wodę litrami i mam pokarm. Żadnego odwrotnego skutku nie zaobserwowałam. Szałwi w życiu bym się nie napiła przy karmieniu piersią. Do płukania owszem, ale nie do picia. Nie piję mocnej herbaty od czasu ciaży. Grila bym sobie nie zafundowała teraz - no chyba że własne mało doprawione rzeczy. Fajnie że masz dziadków pod ręką - tylko pozazdrościć. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Podaliśmy małej diclofor. Zobaczymy. Na razie śpi. Wreszcie śpi po jedzonku. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-06-26 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2026 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7497464 1]Zadzwoniłam do tej swojej położnej. Powiedziała że mam pić herbatkę z kopru włoskiego, a małej podać dicoflor. Na razie wreszcie usneła, więc zobaczymy jak się przebudzi jaki będzie efekt. A i dostałam info od położnej że od tego roku pediatra nie odwiedza w domu maluszków - tylko trzeba do przychodni jechać? Czy wy też tak macie? Czy znów tylko u mnie położna gada dziwnie?[/QUOTE] Ja w ogole pierwsze slysze zeby pediatra przychodzil do domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Nie mogę spać bo sie stresuje.. ciężki dzień mnie jutro czeka. Nie mogę uwierzyć ze tyle z Was ma już dzieciątka odchowane a ja dopiero jutro (albo w środę) będę tulic Ole... zjechala sie dziś do mnie rodzinka i w ogóle nie myslalam a teraz dociera.. najbardziej boje sie tego czekania na rozwarcie czy skurcze. Nie boje sie samego porodu i bolu tylko ze będzie sie to ciągnęło a ja jestem taka niecierpliwa. Trzymajcie kciuki! Odezwe się jak tylko będę w stanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2028 | |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7497464 1]Zadzwoniłam do tej swojej położnej. Powiedziała że mam pić herbatkę z kopru włoskiego, a małej podać dicoflor. Na razie wreszcie usneła, więc zobaczymy jak się przebudzi jaki będzie efekt.
A i dostałam info od położnej że od tego roku pediatra nie odwiedza w domu maluszków - tylko trzeba do przychodni jechać? Czy wy też tak macie? Czy znów tylko u mnie położna gada dziwnie?[/QUOTE] Do nas przychodzi do domu, ale to tak po znajomości ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2029 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2030 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
Skoro Ania rodzi, Moniam urodzi jutro, to zostajesz ze mną i Paula na polu walki 💪 trzeba by jakieś zakłady zacząć robić ![]() Tak czy siak, będę na podium ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
Btw, ja też miałam przecinane wedzidelko, ale już w podstawówce jakoś. Bólu oczywiście nie pamiętam, bo miałam znieczulenie, ale pamiętam, że bardzo się bałam i ogólnie źle to znioslam. U malucha taki zabieg to chwila moment i ani tego nie zapamięta, ani nie będzie miał o to do ciebie żalu ![]() Decyzja należy do ciebie, ale wiem, że to dosyć popularny problem i raczej rodzice decydują się na taki zabieg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
My byliśmy w pt podciac wedzidelko. U takiego malucha jest to słabo ukrwione. Nawet nie zajeknal. Źle lapal pierś. Ja cała poraniona. Nie mówiąc o tym że w przyszłości może z tego powodu mieć wadę wymowy. Nikt mu tego nie podetnie jeśli faktycznie tego nie będzie wymagał. Pierwsze słyszę że mogą być jakieś minusy tego zabiegu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2032 |
Rozeznanie
|
Kochane urodziłam 12:12 w nocy swojego synka.Bylo trochę problemów dlatego tak długo to trwało.Napisze więcej jutro jak dojdę do siebie.Maly wazy 3:300
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 |
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane jak będzie trzeba to podetnę bo później nie będę się w to bawić a sama miałam jąk byłam starsza. Ah ciotka męża porównuje do swoich wnuków ze nie miały i zdanej wady nie maja i ładnie Piły. Podetnę jak będzie taka potrzeba a brudzia czujesz różnice w łapaniu piersi bo ja właśnie siedze i się wściekam
Aniuu super gratulacje : ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2035 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2036 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj znowu ma byc mega cieplo wiec mysle czy by juz nie wybrac sie na jakis drobny spacerek Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2037 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Arletko dzięki! Trochę sie uspokoilam. Nie ja pierwsza, nie ostatnia rodze, no musi być dobrze! Czekalam na to maleństwo tyle więc jestem w stanie dla niej wszystko znieść. Co nie zmienia faktu że kciuki się przydadzą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2038 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Tak w ogóle dzień dobry. Moje dziecko w tą noc zastrajkowało. Zjadł trochę o 23 z cyca i spał do teraz pielucha prawie sucha, nie marnował nocy ani na jedzenie ani na sikanie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2039 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.