|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 41 część wątku ciśniemy wszystkie bez wyjątku
Cytat:
Ja tutaj jestem jako 'obca', więc omijają mnie wszystkie przywileje etc. Pzt nie podoba mi się to, że szefostwo ma swoich pupilków z którymi spotyka się w weekend i od tego zależą pensje... Tak naprawdę dużo by można pisać ![]() Dzisiaj o 14.30 mam kolejną rozmowę ![]() Cytat:
I o tatuażu. Tatuaż zrobiłam, a dredów nie Monte pytałaś o moją pracę. Wciąż wysyłam CV, wciąż chodzę na rozmowy i poszukuję czegoś lepszego. Zaraz po pracy idę na kolejną Wyobraźcie sobie, że wczoraj byliśmy z żółwiami u Weta i co się okazało? Felix okazał się babką ! Po dwóch latach muszę zmienić nastawienie, że to ona a nie on |
||
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nie mam pojęcia Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4143 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Haha no to nieźle ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;7498787 1]Melduje dywanówki i 26 km na rowerze (było pod górkę, nie śmiać się )[/QUOTE] ![]() Cytat:
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Mama chce mi postawić dietę u jakiejś super hiper trenerki, dziewczyna zleca badania i dopiero indywidualnie dobiera, ale w moim przypadku raczej to kasa wywalona w błoto, bo ja nie umiem jeść z kartki
|
#4146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), ona woli właśnie w ten sposób układać, bo się zwyczajnie źle czuje, jak strzela w ślepo.Cieszę się, że nie muszę wydawać pieniędzy na układanie diet i mam od tego swoich ludzi , bo osobiście nie odczułam ich mega działania i raczej wolałabym nie płacić za to jakichś ciężkich pieniędzy... z całym szacunkiem dla koleżanek-dietetyczek, to nie o to chodzi, że coś robią nie tak - po prostu nie jestem kiepskim przypadkiem, któremu sama dieta pozwoliłaby na zrzucenie 20 kg (u mnie to już byłoby skrajne niedożywienie i anoreksja).
|
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;7499515 1]Oj tam super-hiper... moja koleżanka-dietetyczka twierdzi, że to standard, tak się uczy na studiach i wcale to nie jest jakieś trudne (no i raczej nie jest, jak ja, przeciętna osoba z dietetyką niezwiązana, pisałam jej magisterę
), ona woli właśnie w ten sposób układać, bo się zwyczajnie źle czuje, jak strzela w ślepo.Cieszę się, że nie muszę wydawać pieniędzy na układanie diet i mam od tego swoich ludzi , bo osobiście nie odczułam ich mega działania i raczej wolałabym nie płacić za to jakichś ciężkich pieniędzy... z całym szacunkiem dla koleżanek-dietetyczek, to nie o to chodzi, że coś robią nie tak - po prostu nie jestem kiepskim przypadkiem, któremu sama dieta pozwoliłaby na zrzucenie 20 kg (u mnie to już byłoby skrajne niedożywienie i anoreksja).[/QUOTE]Z tym super hiper mam na mysli, że dziewczyna jest trenerem personalnym i ciągle się doksztalca i ma bardzo dużą wiedzę i treningi jak i dietę indywidualnie dostosowuje do osób. Moja siostra kilku trenerów przerobila i ona dopiero jest osobą kompetentną. Z resztą, siostra też miała jakieś problemy z ktorymi od lat latala po lekarzach i nic nie wymyslili a ta dziewczyna kazała zrobić jej takie i takie badania - których żaden lekarz nie zlecił wcześniej - i faktycznie coś tam wyszło i pomogło. Tylko ja się boję wywalac kase a takie. Jedzenie z kartki... No nie umiem tak gotować tylko dla siebie, TŻ przyjdzie, ugotuje coś a ja co? Chyba mi język do doopy ucieknie. Czuję się jak w klatce.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4148 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
za aktywności ![]() Arnama- pytałałaś, czy piję wodę odpowiednio. Tak Hero gdzie i na jaki to bieg się zapisałaś?
|
|
|
|
#4149 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak jak z robieniem ciasta (drażliwe słowo, przepraszam ), to już wszyscy patrzą normalnie na ważenie rzeczy czy odmierzanie, żeby wyszło jak w przepisie. Jak już przychodzi do gotowania, to nagle staje się to jakąś katorgą.Może warto spróbować? Jak czegoś wybitnie nie lubisz, może wymyślić Ci inny posiłek. I im więcej różnych posiłków, tym lepiej będziesz się z tym czuła. Ja na przykład już do końca życia na jajka sadzone patrzeć nie mogę, bo tak mi się opatrzyły, gdy mama (która na początku nie dopuszczała mnie do kuchni) robiła mi tylko to kilka razy dziennie - nie wiedziała, co innego mogą jeść wegetarianie. Ach, stare dzieje
|
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;7499729 6]Nie wiem, jak bardzo to restrykcyjna dieta... ale ja się nigdy nie czułam, jakbym gotowała z kartki. No może proporcji pilnuję, żeby za dużo czegoś nie wmieszać, porcji koksa nie potrzebuję
![]() Tak jak z robieniem ciasta (drażliwe słowo, przepraszam ), to już wszyscy patrzą normalnie na ważenie rzeczy czy odmierzanie, żeby wyszło jak w przepisie. Jak już przychodzi do gotowania, to nagle staje się to jakąś katorgą.Może warto spróbować? Jak czegoś wybitnie nie lubisz, może wymyślić Ci inny posiłek. I im więcej różnych posiłków, tym lepiej będziesz się z tym czuła. Ja na przykład już do końca życia na jajka sadzone patrzeć nie mogę, bo tak mi się opatrzyły, gdy mama (która na początku nie dopuszczała mnie do kuchni) robiła mi tylko to kilka razy dziennie - nie wiedziała, co innego mogą jeść wegetarianie. Ach, stare dzieje [/QUOTE]Czyli polecasz? Chyba dam sobie miesiąc i jak dalej nic to może się skuszę.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4151 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, bo ja tu dopiero na wątku raczkuję, poza tym zawsze starałam się zdrowo odżywiać i nie miałam tak dużych oczekiwań...Ale skontaktowałam tę moją koleżankę-dietetyczkę z przyjaciółką ze studiów i wiem, że była zadowolona - dzięki niej zrzuciła coś koło 10 kg w 2 miesiące, mimo że już wcześniej próbowała po prostu MŻ i pomykać na fitnessy i siłownię, a wskazówka na wadze nie chciała ani drgnąć. |
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;7499811 1]I tak, i nie... chyba nie jestem najlepszą od tego osobą
, bo ja tu dopiero na wątku raczkuję, poza tym zawsze starałam się zdrowo odżywiać i nie miałam tak dużych oczekiwań...Ale skontaktowałam tę moją koleżankę-dietetyczkę z przyjaciółką ze studiów i wiem, że była zadowolona - dzięki niej zrzuciła coś koło 10 kg w 2 miesiące, mimo że już wcześniej próbowała po prostu MŻ i pomykać na fitnessy i siłownię, a wskazówka na wadze nie chciała ani drgnąć.[/QUOTE] Pomyślę.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
Potrzebuję pomocy. W sobotę przyjeżdżają moi rodzice, potrzebuję pomysłu na obiad który można zrobić w 20 minut lub dzień wcześniej a nadal będzie smaczny i efektowny. Jedyną zasadą jakiej trzeba przestrzegać to bez udziwnień, moja mama zje wszystko ale tata jest kotletowy
|
#4154 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
)Jak w 20 minut to ziemniaki nie muszą być pieczone
|
|
|
|
|
#4155 |
|
Rozeznanie
|
Wracam do Was
Byłabym z powrotem tydzień temu - wtedy wróciłam znad morza, ale jeden pies mi się rozchorował i teraz po pracy pomieszkiwałam w lecznicy Generalnie trening lezy i kwiczy, poza codziennym rowerem do/z pracy. Poza tym nad morzem były codzienne mega spacery po lasach i plaży. Liczę na to, że dziś w lecznicy obejdzie się już bez kroplówki to może znajdę czas chociaż na rozciąganie izometryczne plus jakieś sylwetki gimnastyczne bo mój kręgosłup ma dość wszystkiego - w pracy na doopie, w lecznicy na doopie, tyle dobrego że to auto rozbite i muszę popylać na rowerze ![]()
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;7499876 6]Roladki schabowe z pieczarkami? Jakieś pieczone ziemniaki do tego, suróweczka, jak są "zupowi" to może jakiś krem jarzynowy (uwielbiam z kalarepką
)Jak w 20 minut to ziemniaki nie muszą być pieczone [/QUOTE]zupowi są, ale zupa-krem odpada, według taty to własnie wydziwianie ale pomysł z roladkami mi się podoba. I można je zrobić dzień wcześniej ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;7498787 1]Melduje dywanówki i 26 km na rowerze (było pod górkę, nie śmiać się )Filofuny ![]() Bransoletki przyjaźni do dziś robię, również jakieś srebne, z koralików, nawet z wiekiem nie przeszła mi faza na obwieszanie ręki milionem bransoletek.[/QUOTE] ![]() Już po nie kupiłam nic na chrzciny, żadnej porządnej kiecka ani spódnicy nie było Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np w sosie własnym, można podać z ziemniakami, albo kasza i z ogórkiem konserwowym/buraczkami ![]() Cytat:
to sie zakupy jednak nie udały
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję 1h na bieżni. Dzisiaj tylko marsz pod górkę
|
#4162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A więc jednak! To super! Pokażesz? ![]() Cytat:
![]() Ja melduję Bikini Dziś fajnie, bo dało się oddychać (ochłodziło się do 25 stopni
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
a no chyba że
![]() ja tam lubię czasem się oderwać od poważnej literatury i poczytać o wampirach/demonach i takich tam ![]() ![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;7498787 1]Melduje dywanówki i 26 km na rowerze (było pod górkę, nie śmiać się )[/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
wstydliwa panienka że nie dała poznać wcześniej ![]() ![]() ![]() dzień dobry ![]() wykorzystałam chwilową poprawę pogody i ruszyłam w teren ![]() marsz 8 km w godzinkę
|
|
|
#4164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Próbowałyście kiedyś łaczyć kurczaka gyros z kefirem???
|
|
#4167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4168 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
niezłe tempo tego marszu!Ja dzisiaj nic nie melduję, myślałam że dam radę, ale drugi dzień @ mnie pokonał
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.housebrand.com/ho/en/qh684-80x/hooded-parka
https://www.terranovastyle.com/pl_pl...025880001s545/ wg strony ciemny niebieski melanż ![]() http://www2.hm.com/pl_pl/productpage...C3%B3%C5%BCowy nie wiem czy dokładnie taki ale na pewno podobny ![]() https://www.terranovastyle.com/pl_pl...025810001s062/ tylko, że bordowa, nie ma na stronie mojego koloru. Chciałam więcej bo bardzo fajne te koszulki to z nie było mojego rozmiaru ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Przeleciałam całe Złote Tarasy Jeszcze w czwartek zajrzę do Reserved i do C&A i do drugiego H&M
|
|
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Spać mi się chce na potęgę, mimo że wczoraj szybko padłam Widziałam dużo aktywności więc zbiorowe Mi się udało zaliczyć 4 km marszobiegu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

też lubię się rozwijać i nie wyobrażam sobie wstać w jednym miejscu. Myślę, że praca w rodzinnej firmie jest niejakim uzależnieniem, chociaż nigdy nie pracowałam w takiej firmie i za dużo nie mogę powiedzieć. Ale fajnie, że coś zmieniasz
Ja tutaj jestem jako 'obca', więc omijają mnie wszystkie przywileje etc. Pzt nie podoba mi się to, że szefostwo ma swoich pupilków z którymi spotyka się w weekend i od tego zależą pensje... Tak naprawdę dużo by można pisać 

gotować tylko dla siebie, TŻ przyjdzie, ugotuje coś a ja co? Chyba mi język do doopy ucieknie. Czuję się jak w klatce.. 

to sie zakupy jednak nie udały