Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-27, 20:18   #2221
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Jesteś mistrz Vadi, naprawdę

Na grupie fb dzisiaj urodziła dziewczyna z terminem na koniec lipca (35t3d) nasz wątek to naprawdę jakiś zaczarowany a dzieci takie grzeczne, czekają w kolejce na swój czas nie chce oczywiście krakać

Aaa i fajny screen któraś wrzuciła

Załącznik 7125906

SERIO?!?!?

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
: hahaha: padlam

Morelle

To gniecione truskawki z porzeczkami, miodem i jogurtem greckim pycha!!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 20:20   #2222
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:

Na grupie fb dzisiaj urodziła dziewczyna z terminem na koniec lipca (35t3d) nasz wątek to naprawdę jakiś zaczarowany a dzieci takie grzeczne, czekają w kolejce na swój czas nie chce oczywiście krakać

Załącznik 7125906

SERIO?!?!?

O mamo
Gdzie sie takie ludzie chowaja

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 20:21   #2223
vadi
*sportaddict*

Dywan zaakceptowany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170627_210714.jpg (87,7 KB, 90 załadowań)
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 20:22   #2224
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesteście okropne z tymi pierogami, teraz bym zjadła i z czereśniami i jagodami. Ehhhh nie znacie litości.

To chyba jakiś żart. Dobrze, że kropel nie kupila na kark 😃
Ja czasem nie mogę uwierzyć, że ludzie są aż tacy głupi 😮

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Xzora tak właśnie mi się wydawało. Też mam ten fotelik tylko cały czarny
A jaki masz wózek?

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Nie wiem co to ale też bym zjadła.

Boziu ja to bym wszystko zjadła. Ehh😥

A w którym tygodniu macie ostatnie wizyty u gin i co potem jak się jeszcze nie urodzilo?

Doloze ze u mnie dzis pierogi z serem

Edytowane przez myszowata1313
Czas edycji: 2017-06-27 o 20:28
Stary 2017-06-27, 20:25   #2225
xzora
Zakorzenienie

Vadi - wchodząc na wątek widzę zdjęcie dziecka w przebraniu kozy - zeby tylko mi sie nie przyśniło
Aggs - niezła historia z tą obrożą przeciwkleszczom.... ludzie to nie mają wyobraźni
Meja - moj wozek to Baby Jogger City Elite
Vadi - przy podejrzewanie wycieku wód go juz chyba nie było stresu odnośnie egzaminu... gratuluje zdania!

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 20:27   #2226
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Pychota ja co prawda wolę ruskie czy z kapustą i grzybami ale nie pogardzila bym teraz z jagodami i śmietaną

Ja właśnie zjadłam dwa naleśniki które mi zostały ze śniadania

Dziś mnie tz wkurzył swoim marudzeniem bo montowal listwy i panele . Jak poszedł sobie na ryby ja w tym czasie zamontowalam roletę w sypialni ( śmiesznie musiało to wyglądać ciężarna na drabinie, mamie się gorąco robiło moglam jej nie prosić) a wcześniej umylam u małego okno i zawiesilam ponpony na lampe przy suficie też wszystko na drabinie ( trochę mi stopy spuchly od tego :p) i jeszcze przesunelam łóżeczko

Ciekawe kiedy mi przyjdą naklejki na ścianę

O widzisz, ja tez od kilku dni po drabinie biegam i tez mi stopy puchna

Stary 2017-06-27, 20:29   #2227
vadi
*sportaddict*

Xzora

A stres był ogromny Ale bardziej się stresowalam chyba czy zdążę w godzinę bo musiałam na IP podpisac papier ze wychodzę na własne życzenie i za tyle wrócę
Stary 2017-06-27, 20:35   #2228
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Dziewczyny blagam o Wasze kciuki bo maly zzolkl bardziej musze karmic co 2h a chce jutro wyjsc wlasnie skonczylam wycie pol godzinne podcprysznicem cycki mam biedne masakra moj bratvkupil mi medele elektryczna wielka niespodzianka masakra

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Przy dziecku i w szpitalu nie hestem wxstanie was nadrobic ale trzymam kciuki za kazda z Was i czekam na kolejnego malca 😘

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 20:40   #2229
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Chilli trzymam kciuki !

Stary 2017-06-27, 20:43   #2230
vadi
*sportaddict*

Chilli biedaku
Stary 2017-06-27, 20:44   #2231
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Dziewczyny blagam o Wasze kciuki bo maly zzolkl bardziej musze karmic co 2h a chce jutro wyjsc wlasnie skonczylam wycie pol godzinne podcprysznicem cycki mam biedne masakra moj bratvkupil mi medele elektryczna wielka niespodzianka masakra

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Przy dziecku i w szpitalu nie hestem wxstanie was nadrobic ale trzymam kciuki za kazda z Was i czekam na kolejnego malca 😘

Wielkie

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-27, 20:50   #2232
cashmere
Zakorzenienie

CHILLI kciuki!!!
Nie cieszysz się z tej medeli? Kochany brat.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 20:58   #2233
karolinuuusia
Zakorzenienie

Chill będzie dobrze. Zoltaczka to bardzo częsta przypadłość.

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 21:06   #2234
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Pychota ja co prawda wolę ruskie czy z kapustą i grzybami ale nie pogardzila bym teraz z jagodami i śmietaną

Ja właśnie zjadłam dwa naleśniki które mi zostały ze śniadania :p

Dziś mnie tz wkurzył swoim marudzeniem bo montowal listwy i panele . Jak poszedł sobie na ryby ja w tym czasie zamontowalam roletę w sypialni ( śmiesznie musiało to wyglądać ciężarna na drabinie, mamie się gorąco robiło moglam jej nie prosić :p ) a wcześniej umylam u małego okno i zawiesilam ponpony na lampe przy suficie też wszystko na drabinie ( trochę mi stopy spuchly od tego :p) i jeszcze przesunelam łóżeczko :p

Naleśniki @!!!! Mniam!
Ty uważaj z ta drabina.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
: hahaha: padlam

Morelle

To gniecione truskawki z porzeczkami, miodem i jogurtem greckim pycha!!!

Wszystko bym zjadła prócz miodu

Cytat:

Trzymam kciuki!
Brat pomyślał
Kup sobie te sylikonowe nakładki na sutki. Będzie ulga przy karmieniu i małemu będzie lepiej ssać.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 21:08   #2235
Mała!
Zakorzenienie

Chilli
Nie rycz, bedzie dobrze, wyjdziecie szybko. Czasami wystarczy chwile naświetlać, żeby było ok. Trzymam kciuki za Was
Super prezent od brata

Ja idę już spać zmeczył mnie ten dzień nie wiem czemu...
Dobranoc dziewczyny, może sie któraś zdecyduje dołączyć do Chilli?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 21:09   #2236
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:

Trzymam kciuki zobaczysz ze badania wyjda dobrze i jutro bedziecie w domku juz razem

Stary 2017-06-27, 21:19   #2237
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Przy dziecku i w szpitalu nie hestem wxstanie was nadrobic ale trzymam kciuki za kazda z Was i czekam na kolejnego malca

Chilli kciuki 🏼
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 21:21   #2238
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
A propos hemoglobiny moja gin się śmiała w poniedziałek, że mam niepokojąco dobre wyniki hemoglobiny (ostatnio ponad 14), a jak usłyszała, że do tego jestem wege, to nie mogła uwierzyć
brawo za taka hemo!

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję Wam za kciuki

Jestem już po wizycie. Była to ostatnia moja wizyta przed porodem. Generalnie pani powiedziała, że mam trzymać dietę do porodu i badać cukier jak dotąd, po porodzie dieta przez 3 m-ce i krzywa cukru po tym okresie. Podała mi normy jakie powinnam mieć, jeśli się zmieszczę nie muszę przychodzić, bo będzie to znaczyć, że wszystko ok, jeśli wynik będzie inny to znaczy że cukrzyca się utrzymała. Polecała karmienie piersią, bo reguluje poziom cukru. Potem raz w roku kontrola cukru. W drugiej ciąży krzywa już w 7 tygodniu, bo prawdopodobieństwo tego, że historia się powtórzy to podobno 50%. Co do moich skoków cukru po śniadaniu mam odrzucić rano pieczywo całkowicie i jeść je ewentualnie na drugie śniadanie. Ogólnie ok

Coś w tym jest, bo mnie na początku tej cukrzycy słodkości były obojętne, mogło ich nie być, a teraz coraz częściej sięgam po gorzką czekoladę czy ciasta bez cukru. Jesli chodzi o mój cukier to widze, że w ciągu dnia co bym nie zjadła to jest ok, wczoraj po 2 wielkich gołąbkach w sosie cukier 89, pizze też zaliczyłam i inne takie i zawsze cukry ekstra, ale niestety na śniadania muszę mega uważać. W tym tyg. nie jadłam pieczywa i było ok, dlatego mam zalecenie, żeby się z nim wstrzymać do drugiego posiłku. Cashmere nie chce zapeszać, ale myślisz, że to może oznaczać, że żegnamy szanowną Panią Cukrzycę wraz z powitaniem maluchów?

Hah dobre może to jakiś bułgarski książę przyszedł na świat

Ja nie miałam ani razu.

Nie no 11,8 to dobry wynik

Szczena mi opadła normalnie, brawo!
Super dywan

brawo, dobrze ze.mozesz sobie pozwolic na jedzonko. a.cukrzyca nalewno minie po porodzie!!! musi!!

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Ja już też po wizycie. Rozwarcie mocne 4cm, skurcze nieregularne. I czekamy sobie dalej W piątek mam przyjechać do szpitala do poradni na ktg, jak coś konkretnego pokaże to zostawią mnie na oddziale. Także podium najprawdopodobniej oddaje innej
Morelle, piękny ten strój 😍

Twarda babka z Ciebie!

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Vadi - nieźle z tą hemo. Tylko dlaczego nie piszą zeby duzo lodów spożywać, a każą jeść buraki?
Dywan super sie prezentuje, fajnie, ze zamowiliscie.

Śliczny strój!

Emmos - cieszę sie, ze dobre wieści z wizyty i powoli można sie żegnać z panią cukrzycą.

Wstawiam zdjęcie torby i zakupów z Agata Meble. Kupiłam pudełka na rzeczy Klaudii, zeby miec miejsce na dole do przechowywania. Na podłodze mata - fotelik ma funkcje kołyski, wiec bede na niej Klaudię huśtać. Poki co z dywanu rezygnuje. Załącznik 7125691Załącznik 7125696

fajna torba!! i reszta zakupow tez!

Cytat:
Czyli któregoś dnia się po prostu obudzisz z dzieckiem na łóżku, bo przez sen kichniesz, czy coś i nawet nie poczujesz, jak urodzisz
dobre! nawet sie nie przebudzi

Cytat:

Załącznik 7125906

SERIO?!?!?

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Pierogi z jagodami dżizas ale bym to zjadła

Vadi dobra jesteś

Ale u nas szczelnie nikt się nie wychyla

Myślę nad elektrycznym bujaczkiem huśtawka lionelo ruben ktoś cos? Moze któraś ma i cos o nim powie? Trochę takie wgłębienie ma to pewnie nie dla Malucha chyba żeby w tą dziurę dać poduszkę

Jak bobo siedzi to nie wygląda tak głęboko osadzony czy coś

jest tyle tych sprzetow dla dzieci ze niewoadomo czy cos warte zakupu czy nie... na młodych rodzicach najłatwiej zarobić. jesli nie masz podobnych sprzetow to na jeden bym sie zdecydowala, ale ten akurat kknktetny wygląda na taki do krotkiego użytku, jest mocno wyprofilowany, pewnie dziecko tam bedzie pasowalo przez 2-3miesiące tylko?

Cytat:

Ja właśnie zjadłam dwa naleśniki które mi zostały ze śniadania :p

Dziś mnie tz wkurzył swoim marudzeniem bo montowal listwy i panele . Jak poszedł sobie na ryby ja w tym czasie zamontowalam roletę w sypialni ( śmiesznie musiało to wyglądać ciężarna na drabinie, mamie się gorąco robiło moglam jej nie prosić :p ) a wcześniej umylam u małego okno i zawiesilam ponpony na lampe przy suficie też wszystko na drabinie ( trochę mi stopy spuchly od tego :p) i jeszcze przesunelam łóżeczko :p

brawo, duzo zrobilas! odpoczywaj teraz!

Cytat:
Dywan zaakceptowany
główny tester produktow dzieciecych

Cytat:

Chilli - podobno wit.D pomaga szybciej uporać sie z żółtaczką. poproś męża zeby Ci dowiozł i z mlekiem moze cos tam mlodemu przekażesz.
ja biore teraz wit.D - podobno jak matka ma odpowiedni poziom wit.D przed porodem to u dziecka nie wystapi zóltaczka

ja dzis znow aktywny dzien mialam. tetaz leże i to czuje..

bylam po brakujące plytki. po drodze jechalam zatankowac lpg - spedzilam tam 40minut! najpierw dwóch dziadkow probowalo zatankowac i nie umieli.. juz chcialam wyjśc sama im podpiąć ten gaz! potem jakas laska wpieprzyla sie przedemnie bo zajechala z drugiej strony i tak sie spieszyła bo widziala że teraz mialaby byc moja kolej że w pośpiechu zablokowała dystrybutor!! a na koniec jak juz byla moja kolej to wlew paliwa w aucie nie chcial sie otworzyć musialam isc po obsluge zeby mi pomogli. oczywiscie jak poszlam to kolejna osoba zajęła dystrybutor i znow.musialam czekac. za to pan z obslugi otwarł szybko tą klapke i sam mi zatankował a potem poprosił bez kolejki do osobnej kasy. chociaz tyle. ale czasu stracilam...

lamp nie zdążylam juz jechać oddac bo musialam jechac do przedszkola po syna, zjesc cos i zawiesc go do dziadkow bo jechalam na sr. okazalo sie że mlody wyjątkowo nie chce zostac u dziadkow tylko jechsc ze mna! no to wzielam go. bawił sie na parterze w sali zabaw. za tydzien tez chce jechac ze mna

mąż byl u dentysty po pracy i dopiero niedawno zaczął klasc te brakujące plytki. zmeczony i obolały. ani sie nie odzywam do niego ani tam nie wchodze bo cos czuje że wyladuje swoje zlosci na mnie...
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 21:34   #2239
darietta
Zakorzenienie

Ja dzisiaj przegielam siedzialam cale popoludnie z mama i obieralysmy porzeczki bo w weekend byla na ogrodzie a chce sobie zamrozic i tak mnie kregoslup boli ze umieram i normalnie jakbym nie wiem ile przeszla sie czuje.
Co chwile mi mowila odpocznij. Teraz weszlam do wyrka i nikt mnie z niego za nic nie wyciagnie.

A tak sie skupilysmy na porzeczkach ze zapomnialysmy ciuszkow wyprac i mama teraz wlaczyla. A mi glupio bylo powiedziec bo tyle sie juz naprala a ja kolejna partie jej podrzucam.
Dopiero tata zarządził pranie i teraz sie pierze.

Smieja sie ze komis z ciuszkami dziecięcymi mogę otworzyć.

Ide spać nie mam już siły na nic.

Do juterka
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-27, 21:47   #2240
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Dywan zaakceptowany
Ale fajnie tam u Was! Kocia akceptacja jest bardzo ważna

Cytat:

Ściskam mocno kciuki, nie rycz Chilli dacie radę ze wszystkim
Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj przegielam siedzialam cale popoludnie z mama i obieralysmy porzeczki bo w weekend byla na ogrodzie a chce sobie zamrozic i tak mnie kregoslup boli ze umieram i normalnie jakbym nie wiem ile przeszla sie czuje.
Co chwile mi mowila odpocznij. Teraz weszlam do wyrka i nikt mnie z niego za nic nie wyciagnie.

A tak sie skupilysmy na porzeczkach ze zapomnialysmy ciuszkow wyprac i mama teraz wlaczyla. A mi glupio bylo powiedziec bo tyle sie juz naprala a ja kolejna partie jej podrzucam.
Dopiero tata zarządził pranie i teraz sie pierze.

Smieja sie ze komis z ciuszkami dziecięcymi mogę otworzyć.

Ide spać nie mam już siły na nic.

Do juterka
Fajnie czytac, że u Ciebie coraz aktywniej! Może teraz lepiej będzie Ci się spało tylko żeby ten kręgosłup nie dokuczał!

Stary 2017-06-27, 21:53   #2241
poprostu
Zakorzenienie

Aggs dobra ta babeczka jest a jak pomysłowo

Minini nie mam właśnie takiego sprzętu, a koleżanka kupiła córce i polecila mi, jednak nie wypytalam jej za bardzo bo wiem, ze nie ma czasu i tak grzebie po internecie a opinii za dużo nie ma :P cena nie taka wygórowana bo 250zl a jest do 12kg

Pisze z tel i mam światło zgaszone i komarzyca mi usiadła na tel

Chilli
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 22:01   #2242
karolinuuusia
Zakorzenienie

Darietra podziwiam Cię ze po takim czasie leżenia bierzesz się za robotę. Jutro tylko nie umieraj 😀

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 22:20   #2243
calineczka3
Zadomowienie

Hej,
jak się nie zagląda od rana to potem ciężko nadrobić bo się połowa cytowania kasuje

Zrobiliśmy pierwsze pranie
I dokupiłam resztę drobiazgów w rossmanie i biustonosze na wyprzedaży w HM. Na początek do szpitala i do spania będą chyba ok. Na potem mam koronkowe z Esotig i dokupię pewno coś bardziej usztywnianego po porodzie.

Super, że wszystko u Was dobrze po wizytach!

Nulka zazdroszczę Ci tych 4 cm bez bólu!

Chilli oby szybko Was wypuścili!

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Niedobrze mi. Chyba jestem w ciąży

Niedobrze nie znaczy, że od razu w ciąży, bez przesady

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Baby super, że lepiej sie czujesz!
Widze, że karmią u Ciebie tak jak w moim szpitalu

W tych szpitalach podobno jest jeden szef kuchni

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

Aggs - odnośnie podnoszenia dziecka - ja sobie wydrukowałam instrukcje i zabieram do szpitala
Co to za instrukcja?
Z dywanem masakra!
Ubrania z Sinsay super
Też oglądałam kiedyś tę sukienkę, ale nie mierzyłam. Szkoda, do karmienia wydaje się być fajna

Cytat:

Załącznik 7125906

SERIO?!?!?

Napisz, że zapowiadało się na to wcześniej
Ogrutek wymiata
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 22:21   #2244
meja_ml
Raczkowanie

Cytat:

Ja właśnie zjadłam dwa naleśniki które mi zostały ze śniadania

Dziś mnie tz wkurzył swoim marudzeniem bo montowal listwy i panele . Jak poszedł sobie na ryby ja w tym czasie zamontowalam roletę w sypialni ( śmiesznie musiało to wyglądać ciężarna na drabinie, mamie się gorąco robiło moglam jej nie prosić) a wcześniej umylam u małego okno i zawiesilam ponpony na lampe przy suficie też wszystko na drabinie ( trochę mi stopy spuchly od tego :p) i jeszcze przesunelam łóżeczko

Uważaj z tą drabiną.

Cytat:

Wielkie kciuki dla Was.
Kup sobie te nakładki na piersi jak Cię bolą. Położna moja radziła nie ma się co męczyć i ranić bardziej.

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 22:24   #2245
emilia0508
królikoholiczka

Znowu zgaga więc sen z głowy mam

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 22:27   #2246
meja_ml
Raczkowanie

Boziu ale mnie dziś dziecię kopie po pęcherzu. Masakra jakaś 😥
Aż się boję jak to będzie jak mi brzuch opadnie

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 22:44   #2247
emmos
Zakorzenienie

Dziękuję Wam pięknie laski
Dobrze, że nie było mnie tutaj po południu, bo byście mi smaka na pierogi zrobiły, a teraz to ja już jestem najedzona, racuchy owsiane mi mąż serwował

Agg_s nie wiem czy sie śmiać czy plakać nad tą laska, biedne dziecko

Morelle ten kostium jest kapitalny a mama przekochana

Nulka z Ciebie to jakiś hardcore, Ty urodzisz i nie zauważysz chyba

Xzora torba prezentuje się świetnie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
A jakie podała Ci normy?
Ja mam zrobić krzywa od 6 do 12 tygodni po porodzie. I jeśli będę mierzyć po porodzie cukier glukometrem, to na czczo ma być do 100, a 2h po posiłku 140.

Ja dziś zjadłam mielonego, odsmazone kopytka i surówkę z papryki i miałam cukier 87! Byłam w szoku!
Byłoby cudownie jakby nam odpuściła cukrzyca po ciąży, ale wiem że różnie może być. Dolaczylam do grupy na fb o tej tematyce i widziałam że się zdarzało, że dziewczynom z dobrymi wynikami zostawała..

Normy napiszę Ci jutro, bo juz mi sie wstawać nie chce zalecenia masz widzę trochę inne, ale mam nadzieje, że obydwie pozbędziemy się tego dziadostwa ja nie czytam innych przypadków zeby sie nie stresować

Cytat:

Przy dziecku i w szpitalu nie hestem wxstanie was nadrobic ale trzymam kciuki za kazda z Was i czekam na kolejnego malca

Chilluś oczywiście kciuki za Was ✊️✊️ będzie dobrze, zobaczysz żółtaczka czeka niejedną z nas, a co do piersi to tak jak dziewczyny pisały, spróbuj osłonki skoro niektórym pomagają to warto próbować.

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość

Ja już którąś noc z rzędu się z tym pieroństwem rozstać nie mogę

Cytat:
Boziu ale mnie dziś dziecię kopie po pęcherzu. Masakra jakaś

Miałam tak ostatnio, że wyszłam z łazienki i po minucie wracałam, bo jakieś tulenie pęcherza mała odstawiała

Stary 2017-06-27, 23:11   #2248
Samantha7
Zakorzenienie

Ja miałam potworna noc. Nie spałam nic. Zasnęłam już o świcie o 5:30 i spałam z przerwami co godzinę półtorej do 13:40 .
W nocy miałam zgagę plus skurcze. Byłam 3 razy w kiblu na dwójkę. Miałam ochotę wymiotować i byłam głodna jak cholera. Jak spałam w końcu to czułam skurcze przez sen ale nie miałam siły się podnieść. Jestem tak słaba ze masakra . Wszystko się we mnie telepalo i było mi w cholerę zimno.
Tz mnie wkur miał jechać ze starszakiem do parku , a poszedł spać. Kurna książę co jak nie spi 10h to ma focha
Ciekawe co ja mam powiedzieć.
Marze o tym żeby w końcu zrzucić ten brzuch i wrócić do swojej starej mocy i mieć wszystkich w dupie.
Jak wstałam to zamiast zapytać mnie co się w nocy ze mną działo to pierwsze pytanie co znów zamawiałam na iherb i w sklepach
Byłam tak wściekła ze pozmywałam stertę garów

Vadi- wow ale masz super hemo . Tez takie miałam dobre ze starszakiem w ciąży. Nie wiem dlaczego teraz mam takie do kitu
Dywan super

Xzora - fajna torba i ubrania tez super. Masz mega zgrabne nogi. Szkoda ze moje fajne nogi zamieniły się w świnskie nóżki ale widocznie musiały takie być żeby dźwignąć ten brzuch.

Brawa dziewczyny za Wasze wizyty oraz za cukrzyce 🏻 oby cholerstwo zniknęło raz na zawsze 🏻

Nulka - rozwalasz system normalnie
Bez kitu ja bym się bała ze kichne i urodzę
Widocznie masz bardzo silny organizm

Chilli - kciuki za małego i Twoje cycki 🏻
Brawa dla brata za laktator . Miał facet gest 🏻
Odciągaj swoje mleko i dawaj z butli. W domu sobie potem nauczysz go przystawiać na spokojnie

Ja w szpitalu tez dałam mm ale mały zwymiotował i nie tolerował mm kompletnie wiec dobrze ze miałam laktator od razu ze sobą .

Witaminy biorę prenatalne plus dha od początku ciąży i będę brać jeszcze długo po porodzie .

Co do fotelików i leżenia na płasko to ja zauważyłam ze tutaj często rodzice chodzą na spacery w fotelikach.
Mojej sis mały w gondoli darł się i nie było dla niego spacerowania wtedy. Dopiero jak sis włożyła go w fotelik po jakimś czasie to zaakceptował spacery.
Ja miałam taki bujaczek niby od urodzenia , ale tez miał lekkie wgłębienie , ale w kryzysowych sytuacjach kiedy już padalam na twarz używałam go . Teraz nie mam żadnych takich sprzętów, tzn.mam ale nie umylam .

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość

Tule :/

Cytat:
Boziu ale mnie dziś dziecię kopie po pęcherzu. Masakra jakaś

Będzie słodko mój pęcherz jest tak biedny , ze po porodzie chyba czeka mnie przeszczep jego :/

Morelle - piękny strój kąpielowy

Devilek - super ze dywan zakupiony 🏻

Ja nie lubię zbytnio pierogów. Nie jestem taka kluskowa i mączna za bardzo. Owoce gotowane średnio mi podchodzą tez. A pierogi z czereśniami są tutaj często bo Amerykanie wiśnie słabo znają . Częściej właśnie są z czereśniami . Ja uwielbiam lody z czereśniami
Najbardziej uwielbiam jednak leśne owoce
Siostra mi ostatnio pokazała ze nazbierała koszyczek poziomek . Boshhh ale bym zjadła sobie poziomek :ślina: tutaj nie ma. Nie spotkałam się z tym.
Nie wspomnę o tym ze porzeczki tutaj to jakby złoto i za malutki koszyczek na dwa gryzy płaci się fortunę .

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Obroża na kleszcze dla dziecka mnie zabiła

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 23:13   #2249
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
brawo za taka hemo!

brawo, dobrze ze.mozesz sobie pozwolic na jedzonko. a.cukrzyca nalewno minie po porodzie!!! musi!!

Twarda babka z Ciebie!

fajna torba!! i reszta zakupow tez!

dobre! nawet sie nie przebudzi

jest tyle tych sprzetow dla dzieci ze niewoadomo czy cos warte zakupu czy nie... na młodych rodzicach najłatwiej zarobić. jesli nie masz podobnych sprzetow to na jeden bym sie zdecydowala, ale ten akurat kknktetny wygląda na taki do krotkiego użytku, jest mocno wyprofilowany, pewnie dziecko tam bedzie pasowalo przez 2-3miesiące tylko?

brawo, duzo zrobilas! odpoczywaj teraz!

główny tester produktow dzieciecych

Chilli - podobno wit.D pomaga szybciej uporać sie z żółtaczką. poproś męża zeby Ci dowiozł i z mlekiem moze cos tam mlodemu przekażesz.

ja biore teraz wit.D - podobno jak matka ma odpowiedni poziom wit.D przed porodem to u dziecka nie wystapi zóltaczka

ja dzis znow aktywny dzien mialam. tetaz leże i to czuje..

bylam po brakujące plytki. po drodze jechalam zatankowac lpg - spedzilam tam 40minut! najpierw dwóch dziadkow probowalo zatankowac i nie umieli.. juz chcialam wyjśc sama im podpiąć ten gaz! potem jakas laska wpieprzyla sie przedemnie bo zajechala z drugiej strony i tak sie spieszyła bo widziala że teraz mialaby byc moja kolej że w pośpiechu zablokowała dystrybutor!! a na koniec jak juz byla moja kolej to wlew paliwa w aucie nie chcial sie otworzyć musialam isc po obsluge zeby mi pomogli. oczywiscie jak poszlam to kolejna osoba zajęła dystrybutor i znow.musialam czekac. za to pan z obslugi otwarł szybko tą klapke i sam mi zatankował a potem poprosił bez kolejki do osobnej kasy. chociaz tyle. ale czasu stracilam...

lamp nie zdążylam juz jechać oddac bo musialam jechac do przedszkola po syna, zjesc cos i zawiesc go do dziadkow bo jechalam na sr. okazalo sie że mlody wyjątkowo nie chce zostac u dziadkow tylko jechsc ze mna! no to wzielam go. bawił sie na parterze w sali zabaw. za tydzien tez chce jechac ze mna

mąż byl u dentysty po pracy i dopiero niedawno zaczął klasc te brakujące plytki. zmeczony i obolały. ani sie nie odzywam do niego ani tam nie wchodze bo cos czuje że wyladuje swoje zlosci na mnie...
Ile tej Wit. D trzeba brać dziennie?
ale przeboje miałaś na tej stacji. Ja wstyd się przyznać jeszcze nie tankowałam swojego auta, zawsze TZ jeździ

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ja miałam potworna noc. Nie spałam nic. Zasnęłam już o świcie o 5:30 i spałam z przerwami co godzinę półtorej do 13:40 .
W nocy miałam zgagę plus skurcze. Byłam 3 razy w kiblu na dwójkę. Miałam ochotę wymiotować i byłam głodna jak cholera. Jak spałam w końcu to czułam skurcze przez sen ale nie miałam siły się podnieść. Jestem tak słaba ze masakra . Wszystko się we mnie telepalo i było mi w cholerę zimno.
Tz mnie wkur miał jechać ze starszakiem do parku , a poszedł spać. Kurna książę co jak nie spi 10h to ma focha
Ciekawe co ja mam powiedzieć.
Marze o tym żeby w końcu zrzucić ten brzuch i wrócić do swojej starej mocy i mieć wszystkich w dupie.
Jak wstałam to zamiast zapytać mnie co się w nocy ze mną działo to pierwsze pytanie co znów zamawiałam na iherb i w sklepach
Byłam tak wściekła ze pozmywałam stertę garów

Vadi- wow ale masz super hemo . Tez takie miałam dobre ze starszakiem w ciąży. Nie wiem dlaczego teraz mam takie do kitu
Dywan super

Xzora - fajna torba i ubrania tez super. Masz mega zgrabne nogi. Szkoda ze moje fajne nogi zamieniły się w świnskie nóżki ale widocznie musiały takie być żeby dźwignąć ten brzuch.

Brawa dziewczyny za Wasze wizyty oraz za cukrzyce 🏻 oby cholerstwo zniknęło raz na zawsze 🏻

Nulka - rozwalasz system normalnie
Bez kitu ja bym się bała ze kichne i urodzę
Widocznie masz bardzo silny organizm

Chilli - kciuki za małego i Twoje cycki 🏻
Brawa dla brata za laktator . Miał facet gest 🏻
Odciągaj swoje mleko i dawaj z butli. W domu sobie potem nauczysz go przystawiać na spokojnie

Ja w szpitalu tez dałam mm ale mały zwymiotował i nie tolerował mm kompletnie wiec dobrze ze miałam laktator od razu ze sobą .

Witaminy biorę prenatalne plus dha od początku ciąży i będę brać jeszcze długo po porodzie .

Co do fotelików i leżenia na płasko to ja zauważyłam ze tutaj często rodzice chodzą na spacery w fotelikach.
Mojej sis mały w gondoli darł się i nie było dla niego spacerowania wtedy. Dopiero jak sis włożyła go w fotelik po jakimś czasie to zaakceptował spacery.
Ja miałam taki bujaczek niby od urodzenia , ale tez miał lekkie wgłębienie , ale w kryzysowych sytuacjach kiedy już padalam na twarz używałam go . Teraz nie mam żadnych takich sprzętów, tzn.mam ale nie umylam .

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Tule :/

Będzie słodko mój pęcherz jest tak biedny , ze po porodzie chyba czeka mnie przeszczep jego :/

Morelle - piękny strój kąpielowy

Devilek - super ze dywan zakupiony 🏻

Ja nie lubię zbytnio pierogów. Nie jestem taka kluskowa i mączna za bardzo. Owoce gotowane średnio mi podchodzą tez. A pierogi z czereśniami są tutaj często bo Amerykanie wiśnie słabo znają . Częściej właśnie są z czereśniami . Ja uwielbiam lody z czereśniami
Najbardziej uwielbiam jednak leśne owoce
Siostra mi ostatnio pokazała ze nazbierała koszyczek poziomek . Boshhh ale bym zjadła sobie poziomek :ślina: tutaj nie ma. Nie spotkałam się z tym.
Nie wspomnę o tym ze porzeczki tutaj to jakby złoto i za malutki koszyczek na dwa gryzy płaci się fortunę .

Współczuję Ci tych dolegliwości ciążowych, nacierpisz się
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-27, 23:51   #2250
emmos
Zakorzenienie

Sam, Twoja noc to jak horroru jakiegoś ja też spać nie mogę, ale poza zgagą nic mi nie doskwiera, także współczuję

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości