Czego według was nie wypada robić/nosić po 40-stce? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-27, 19:50   #181
ajah
wańka wstańka

Dot.: Czego według was nie wypada robić/nosić po 40-stce?

Cytat:
Napisane przez Toblerone Pokaż wiadomość
Żeby być odbieranym poważnie i profesjonalnie. Ot np w pracy. Nikt nie będzie traktował serio dziewczyny 100kg w mini, czy Pani w za ciasnym żakieciku.
Mnie się zdarza takie osoby traktować serio

Również nie jestem zwolennikiem zasad masz 30+ to nie wypada tego, masz 5kg + nie wypada tamtego.

Bardziej istotna jest dla mnie sytuacja. W niektórych miejscach pracy nie wypada ubrać się zbyt krótko/ kuso itd.
Stary 2017-06-27, 19:56   #182
69love69
Zakorzenienie

Moim zdaniem w żadnym wieku, miejscu i przy żadnej figurze nie wypada chodzić z dupą i cyckami wywalonymi na wierzch. Nie mówię oczywiście o stroju kąpielowym na plaży.
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-27, 20:33   #183
201803080934
Konto usunięte

myślałam o tym czego nie wypada po przekroczeniu jakiegoś wieku i w sumie chyba nic mi nie przychodzi do głowy.

natomiast zaczęłyście zaciekłą dyskusję na temat wyglądu i ubioru.
jak dla mnie to każdy może zakładać co chce. ale również każdy ma prawo uważać, że ktoś inny wygląda źle/głupio/śmiesznie/niestosownie/cokolwiek.

ona ma prawo się tak ubierać, ja mam prawo uważać, że wygląda tragicznie.

ba, mam prawo uważać, że jakby była szczupła, to wyglądałaby mniej tragicznie.

nie ma odgórnego przymusu dopasowywania ubrań do wyglądu.

czasami szkoda
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-27, 21:03   #184
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Nie kumam tej dyskusji. Jak zwykle podawane za jakies skrajnosci. A na ulicach widzi sie zwykle tiszert/ dzinsy/ krotkie spodenki/ spodniczka. Dres w smoki czy majtki na wierzchu to nieliczne wyjatki.
Jednal wiekszosc ludzi potrafi sie ubrac. Niezawsze modnie, czesto niechlujnie ale bez tylka na wierzchu czy o 3 rozmiary za malych spodni.

To samo z praca. Jest cala masa zawodow gdzie dress code nie ma zadnego znaczenia i sobie mozna miec rozowe wlosy na glowie. A tutaj niektore pisza jakby swiat skladal sie tylko z ich swietnych korpo.
Ja bym osobiscie nie chciala miec narzuconego ubioru. Chodze ubrana jak chce. Kazdy w mojej firmie tak chodzi. Na rozmowach kwalifikacyjnych ubior tez nie ma zadnego znaczenia. ( zwykle ludzie przychodza w dzinsas, adidadach i tiszertach). Nikt na to nie patrzy.
Jestem inzynierem w 100 osobowej firmie. Nie wiem czy to juz powazna firma czy jeszcze nie

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Czas edycji: 2017-06-27 o 21:04
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-27, 21:18   #185
Djuno
Regulator reniferów

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
jak dla mnie to każdy może zakładać co chce. ale również każdy ma prawo uważać, że ktoś inny wygląda źle/głupio/śmiesznie/niestosownie/cokolwiek.
Jest różnica pomiędzy własnym zdaniem, a deklaracją, że osoby ubranej nie w naszym guście nie zamierzamy traktować poważnie. Stąd też chęć dowiedzenia się, czym to poważne traktowanie jest i jak objawia się jego brak.
Stary 2017-06-27, 21:23   #186
Gupia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Djuno Pokaż wiadomość
Jest różnica pomiędzy własnym zdaniem, a deklaracją, że osoby ubranej nie w naszym guście nie zamierzamy traktować poważnie. Stąd też chęć dowiedzenia się, czym to poważne traktowanie jest i jak objawia się jego brak.
Niemiecki szef wszystkich szefow przyszedl na odbior bloku energetycznego w kasku z naklejka z kopulujacymi łosiami.
Zgodnie z sugestiami wizazanek wyśmialiśmy go, nie potraktowaliśmy powaznie i nie podpisalismy odbioru
Tacy jestesmy poważni
Gupia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-27, 21:24   #187
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
Tak na chłopski rozum - osoby ubranej moim zdaniem niegustownie nie będę traktować poważnie w kwestiach dotyczących stylu, sposobu ubierania się. Ale dlaczego na Boga mam uważać to za rozsądną przesłankę do negowania jej kompetencji zawodowych?
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-27, 21:26   #188
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
zrobiłyście z tego gówno dyskusję na 7 stron, aż dziw bierze, że moderatorki nie reagują, wybacz, ale nie będę odpowiadać poważnie
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-27, 22:14   #189
fairywho
Raczkowanie

Niech sobie każdy nosi co chce. Nie oceniam ludzi po sposobie ubierania. Po 30, 40, 50 urodzinach to już trzeba szafę wymieniać? Albo jak się przytyje 3 kilo? Dla mnie najważniejsze, żeby ubranie było czyste.
fairywho jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-27, 23:12   #190
Hultaj
BAN stały

Dot.: Czego ,według was , nie wypada robić/nosić po 40-stce

Cytat:
Napisane przez Liara_Tsoni Pokaż wiadomość
Nie podpisze z nia kontraktu i wybiore konkurencje.
Nie zaprosze na dalszy etap rekrutacji.
Nie kupie w sklepie, gdzie sprzedawczyni jest tak ubrana, zwlaszcza jeśli to sklep z odzieza.
Nie skorzystam z uslug osoby tak ubranej.
Nie bede nikomu sie smiala w twarz ani nic mowila. Po prostu podziekuje za biznesy wszelkiw i tyle.

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Na szczęście pracuje i pracowałam w miejscach wymagajacych pewnego minimum profesjonalizmu w wygladzie. Raczej nie przyjelabym oferty firmy, ktora jest na tyle niepowazna by pozwalac swoim pracownikom paradowac w takim stroju.

a ja wolę patrzeć nie na pozory
https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2011/0...53bfeed8da.jpg
http://img1.dmty.pl//uploads/201012/...lozaur_600.jpg

czyli chętnie wybierasz firmę, która ma dobry pr, stać ją na marketing, oferuje marmury i blichtr - i syf za piękną otoczką.

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Żeby być odbieranym poważnie i profesjonalnie. Ot np w pracy. Nikt nie będzie traktował serio dziewczyny 100kg w mini, czy Pani w za ciasnym żakieciku.
jak dla mnie zależy jak ta osoba jest ubrana, jest parę grubych blogerek modowych które pokazują rozmaite stylizacje i udowadniają, że grube dziewczyny też mogą nosić rozne fajne ubrania , nie tylko bezkształtne wory pokutne.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

http://static.wizaz.pl/resize/var/ez...-plus-size.jpg

tu masz dużą dziewczynę w mini, moim zdaniem wygląda ok.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-27, 23:21   #191
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
a ja wolę patrzeć nie na pozory
https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2011/0...53bfeed8da.jpg
http://img1.dmty.pl//uploads/201012/...lozaur_600.jpg

czyli chętnie wybierasz firmę, która ma dobry pr, stać ją na marketing, oferuje marmury i blichtr - i syf za piękną otoczką.

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

jak dla mnie zależy jak ta osoba jest ubrana, jest parę grubych blogerek modowych które pokazują rozmaite stylizacje i udowadniają, że grube dziewczyny też mogą nosić rozne fajne ubrania , nie tylko bezkształtne wory pokutne.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

http://static.wizaz.pl/resize/var/ez...-plus-size.jpg

tu masz dużą dziewczynę w mini, moim zdaniem wygląda ok.
Wybieram firmę która oferuje zarówno jakość jak i umie się pokazać. Bo te rzeczy się nie wykluczają.

A ta pani przez Ciebie wklejona moim zdaniem wyglada źle w obu stylizacjach, wrecz niesmacznie.
Natomiast jak się dobrze w tym czuje to spoko.
Ja też jestem brzydka i jakoś tym żyje, ale nie oburzam się jak ktoś mnie w związku z tym oceni.

Liara_Tsoni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-28, 00:01   #192
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Przecież pisze ze kazdy moze ubrac sie jak chce
I wyobraz sobie ze wiem ze sa rozne firmy i stanowiska i standardy.
Ale stroje wrzucone przez Leszego np sa groteskowe u każdego i zaslananie się profesjonalizmem to jest jakis kiepski zart.
część osób w strojach od leszego to raczej ma problemy ze zdrowiem psychicznym.

prawda jest taka że im mniej znaczysz i masz w głowie tym więcej nadrabiasz wyglądem.
nikt nie skrytykuje noblisty za skarpetki do sandałów.
wystarczy też spojrzeć na gwiazdy filmowe , aktorki charakterystyczne, czy nie uchodzące za standardowo, może tak, piękności , starzeją się i grają długie lata, seks bomby (i playboye...) zaczynają mieć problem gdy tylko przestają być młodzieżowymi kociakami, potem jeszcze może zagrają komuś matkę a potem rownia pochyła.

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Ja też jestem brzydka i jakoś tym żyje, ale nie oburzam się jak ktoś mnie w związku z tym oceni.
no i szkoda, kobiety same kręcą bat na tyłek.

za każdym razem gdy kobieta cieszy się z komplementu, że ładnie wygląda, tak naprawdę cieszy się z tego, że jest przedmiotowo oceniana.

Cytat:
Wybieram firmę która oferuje zarówno jakość jak i umie się pokazać. Bo te rzeczy się nie wykluczają.
jasne że się nie wykluczają bo ludzie inteligentni dobrze się orientują w manipulowaniu innymi oraz wywieraniu wpływu i wykorzystują to.

zresztą niektórzy lubią też po prostu dobrze wygladać.

gorzej, że niektórzy szybko też pojmują, że w sumie dobry wygląd i już z górki, dalej nie muszą się wysilać.

i nope kotusiu. ogólnie wybierasz tego kto ci umie w odpowiednim celofanie opakować gunwo.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
A ta pani przez Ciebie wklejona moim zdaniem wyglada źle w obu stylizacjach, wrecz niesmacznie.
smaczna to może być potrawa. ludzie czy sytuacje nie są do jedzenia ; ) - nigdy nie lubiłam tego pretensjonalnego ąę bulkę przez bibułke wyrażenia.
a moim zdaniem wygląda spoko.
o bieliźnie się nie wypowiadam, a tylko o sukience - ale tak, grubi ludzie również noszą staniki i majtki.

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Dokładnie. Każda szanująca się duża firma ma określony dress code obowiązujący wszystkich pracowników. Często od zastosowania się do niego również zależą awanse.
Co innego jak się robi w sklepie na kasie, albo jako robotnik budowlany.
potem pracownicy np. banku chyba w ramach profesjonalizmu sygnowanego dresscodem noszą takie same apaszki, krawaty, koszule lub marynarki.
a że nie są to moim zdaniem jedwabie i najwyższa pólka to mnie osobiście masowe poliestry kojarzą się z tandetą.
al bundy z serialu swiat wg bundych jako sprzedawca butow nosił krawat, koszule i materiałowe spodnie. hm. ani dla mnie byl wzorem biznesmena, ani profesjonalizmu, niczego w każdym razie godnego pozazdroszczenia. aczkolwiek dobrze wyglądał w tym co nosił. ale but i tak bym wybrala taki, który mnie się podoba i jest wygodny.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Stroj pokazalam bo ktos zapytal o panterke.
niezlośliwie padlo z cytatami na ciebie ale tak jakoś.
pomijając że pokazałaś szczupłą zgrabna kobietę i taką bardzo otyła, tą drugą pokazalaś w leginsowatym wdzianku na szelkach w którym moim zdaniem nikt nie będzie za ciekawie wyglądał.
gdybyś tak ubrala tą szczupłą, pierwszą, panią to brakowałoby do tego outfitu tylko pluszowego ogona do wykonczenia kreacji.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Cytat:
Jak widać sporo, zdjęcia takich tyłków krążą po całym internecie, stąd wiem o zestawie "podpaska i za cienkie leginsy".
No ale pewnie to wina tego, że zamiast codziennie śledzić instastory Nasa, odwiedzam zbyt nieambitne miejsca w sieci
o takich ludziach jak na fotach u leszego pomyslalabym przede wszystkim że mowa o chorobie psychicznej.
nie wiem czego to mają być przykłady , że nie każdy rodzi się kandydatem na mentora?
nie wiem też po co ludzie wrzucaja niektóre foty do sieci, przykładowo gruba dziewczyna pójdzie na siłkę i ktoś zrobi fotę, żeby pokazać jaka jest gruba. tylko, że siłownia lub basen to miejsce do ktorego się idzie by coś z otylością , jeśli już ją masz, zrobić.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2017-06-27 o 23:50
Stary 2017-06-28, 00:02   #193
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Natomiast jak się dobrze w tym czuje to spoko.

Rozumiem, że masz swoje oczekiwania od jakichś firm czysto biznesowych.
Pytanie czy do lekarza też nie pójdziesz, bo wygląda nie tak ?

Ja akurat pracuje w branży, gdzie wdzianka typu biznesowego to coś czego warto unikać ( podobnie jak neglizu).
Stary 2017-06-28, 00:21   #194
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Ale luz, w Twoim wieku wychodziłam do zleceniodawcy w new rockach z wieczorowym makijazem, tylko i płacił mi jak niepoważnemu studentowi
płacil ci bo niezależnie od ubioru bo byłaś żóltodziobem i to było widac tak jak teraz widać że jesteś starsza pania wiec ludzie z automatu zakładają ze troche chleba już popieklaś i coś tam wiesz.

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Mnie nic nie ubodlo. Mam w nosku zdanie wizazanek ale lubie sie tu z wami klocic w różnych tematach bo to mila rozrywka.
to dobrze bo ja osobiście np. za bardzo nieeleganckie żeby nie powiedzieć wieśniackie uważam takie bełkotliwie pomerdane przez telefon wypowiedzi. serio, można spoglądać na ekran nim wcisniesz wyślij.

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Ale jesteś pewna, że to strój dostosowany do wieku?
mi to niej pasuje, , kojarzę ją z takimi stylizacjami, ma gładkie ciało, w porządku twarz, nie chcialabym by wyskoczyła w outlooku na panią Irenę Santor (z całym szacunkiem) bo by do niej to nie pasowało.

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
A no widzisz, moim zdaniem wygląda jak groteskowa babcia, czy jak to się mówi Pantera.
po prostu jej zazdrościsz no cóż stylówy Hiacynty Bukiet też są dla ludzi
Cytat:
Jestem mile zaskoczona, okazuje się, że większość osob nie ocenia książki po okładce.
zawsze oceniamy. tylko głupio trochę na okładkach się zatrzymywać.

Cytat:
myślałam o tym czego nie wypada po przekroczeniu jakiegoś wieku i w sumie chyba nic mi nie przychodzi do głowy.

ona ma prawo się tak ubierać, ja mam prawo uważać, że wygląda tragicznie.
ba, mam prawo uważać, że jakby była szczupła, to wyglądałaby mniej tragicznie.
nie ma odgórnego przymusu dopasowywania ubrań do wyglądu.
no. i nie ma przymusu uważania ze coś ci się podoba gdy się nie podoba.
Stary 2017-06-28, 06:56   #195
201803071148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Raczej nie powinnaś nosić wysokich obcasów, bo przy Twoim wzroście mogą one stawiać partnera biznesowego w niekomfortowej sytuacji (górowanie nad inną osobą). Podejrzewam, że ubrania w pionowe wzory również mogłyby to wrażenie górowania potęgować.
o.O biedne wysokie kobiety przy niskich partnerach biznesowych.

Takie poczucie nizszosci bo kobieta jest wyzsza jest rowniez brakiem profesjonalizmu co krotka spodnica

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
201803071148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-28, 07:38   #196
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez bramborky Pokaż wiadomość
o.O biedne wysokie kobiety przy niskich partnerach biznesowych.

Takie poczucie nizszosci bo kobieta jest wyzsza jest rowniez brakiem profesjonalizmu co krotka spodnica

No nie? Ładnie zakompleksiony
musiałby być ten biznesmen.

Ja szczerze mówiąc też nie rozumiem tego skracania czy wydłużania strojem. Ciężko mi sobie wyobrazić, jakie ciuchy musiałabym włożyć, żeby osoba przy której stoję nie zauważyła ile mam wzrostu Jedynie co, to wierzę w działanie szpilek, ale nie robię tego mojemu kręgosłupowi.
Natomiast wiem, że ubiorem można optycznie zmienić nieco proporcje np. wydłużyć nogi kosztem tułowia. Nie ma jednak obowiązku wydłużania sobie nóg.

Stary 2017-06-28, 07:50   #197
bernikula
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;74997661]Dlaczego uważasz, że należy się ubierać odpowiednio do figury i co to w ogóle znaczy?[/QUOTE]
To znaczy, że 100 kg w krótkiej mini nie wygląda estetycznie, a czasami wręcz kuriozalnie. I nie chodzi tu o dyskryminację grubych osób tylko o poczucie estetyki. No, ale jeżeli komuś to odpowiada to jego sprawa, ja w każdym razie robiłabym wszystko, by ukryć te mankamenty a nie strojem je jeszcze uwydatniać.
Cytat:
Napisane przez Toblerone Pokaż wiadomość
Poza tym jak to wygląda....

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-28, 07:59   #198
elvegirl
po drugiej stronie szafy

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;75008356]Nie kumam tej dyskusji. [/QUOTE]
Ja też nie, nie wiem co ma służbowy dress code do tematu wątku.
Stary 2017-06-28, 09:00   #199
imago84
Wtajemniczenie

Beata Kozidrak - to czego nie wypada nosić po 40 stce a ona nosi po 60 stce
Stary 2017-06-28, 10:13   #200
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
część osób w strojach od leszego to raczej ma problemy ze zdrowiem psychicznym.

prawda jest taka że im mniej znaczysz i masz w głowie tym więcej nadrabiasz wyglądem.
nikt nie skrytykuje noblisty za skarpetki do sandałów.
wystarczy też spojrzeć na gwiazdy filmowe , aktorki charakterystyczne, czy nie uchodzące za standardowo, może tak, piękności , starzeją się i grają długie lata, seks bomby (i playboye...) zaczynają mieć problem gdy tylko przestają być młodzieżowymi kociakami, potem jeszcze może zagrają komuś matkę a potem rownia pochyła. [COLOR=Silver]
Nie wiem co ma starzenie się do umiejętności dobrania stroju pod swoja figurę, albo do dress codu.
Cytat:
no i szkoda, kobiety same kręcą bat na tyłek.

za każdym razem gdy kobieta cieszy się z komplementu, że ładnie wygląda, tak naprawdę cieszy się z tego, że jest przedmiotowo oceniana.
Lubię o siebie dbać, poprawiać coś w swoim wygladzie. Jesztem wielką fanką makijazu, ładnych ubrań, zabigów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, sama dla siebie i z siebie ciagle cośw swoim wygladzie poprawiam, by nie wyglądać jak ostatni pasztet i cieszę się z komplementów, bo znaczy to że ktoś docenia wysiłek jaki wkładam w swój wizerunek, a nie że traktuje mnie przedmiotowo. Żeby nie było od facetów tez wyamgam dbania o wygląd i wizerunek.
Cytat:
jasne że się nie wykluczają bo ludzie inteligentni dobrze się orientują w manipulowaniu innymi oraz wywieraniu wpływu i wykorzystują to.
Oczywiście, że strój to element marketingu. Tym bardziej skoro to powszechan wiedza, to nieuzywanie go świadczy o pewnej ułomności.

Cytat:
zresztą niektórzy lubią też po prostu dobrze wygladać.

gorzej, że niektórzy szybko też pojmują, że w sumie dobry wygląd i już z górki, dalej nie muszą się wysilać.
Nawet jesli to co z tego? Poz atym nie wiem jaki to ma związek. Bo nie mowimy o urodzie tylko o umiejętności dobranai stroju do figury.

Cytat:
i nope kotusiu. ogólnie wybierasz tego kto ci umie w odpowiednim celofanie opakować gunwo.
Nie wiem czemu uważasz, że kupuję gówno. Tak samo na zakupach jak mam dwa jakościwo identyczne jogurty, wezmę ten z lepszym opakowaniem, albo ten któego hostessa jest lepiej ubrana. Oczywiscie problem jest gdy mamy jakościowo odbiegajace od siebie produkty, tyle że gówno odpada w przedbiegach.

Cytat:
smaczna to może być potrawa. ludzie czy sytuacje nie są do jedzenia ; ) - nigdy nie lubiłam tego pretensjonalnego ąę bulkę przez bibułke wyrażenia.
a moim zdaniem wygląda spoko.
o bieliźnie się nie wypowiadam, a tylko o sukience - ale tak, grubi ludzie również noszą staniki i majtki.
Mało mnie interesuje jakie okreslenia lubisz. Wolisz, to moge powiedzieć, że pani w sukience mini wygląda obleśnie, brzydko, karykaturalnie, groteskowo. Nie zmieni to moich odczuć a są one dośc mocno skorelowane ze stanem nudności w moim żołądku. Ta pani moim zdaniem nie powinna sięw takiej sukience publicznie pokazywać (ja bym się na jej miejscu tak nie pokazała), ale jak lubi to spoko,

Cytat:
otem pracownicy np. banku chyba w ramach profesjonalizmu sygnowanego dresscodem noszą takie same apaszki, krawaty, koszule lub marynarki.
a że nie są to moim zdaniem jedwabie i najwyższa pólka to mnie osobiście masowe poliestry kojarzą się z tandetą.
al bundy z serialu swiat wg bundych jako sprzedawca butow nosił krawat, koszule i materiałowe spodnie. hm. ani dla mnie byl wzorem biznesmena, ani profesjonalizmu, niczego w każdym razie godnego pozazdroszczenia. aczkolwiek dobrze wyglądał w tym co nosił. ale but i tak bym wybrala taki, który mnie się podoba i jest wygodny.
Jest duzo sklepów. Te gdzie buty sa niewygodne odpadają od razu. Jak mam dwa równie wygodne buty wezmę ten, z butiku,w którym ekspedientka tez ma ładne buty i dobrez wyglada. Mam chyba to tego prawo jako konsument?

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Rozumiem, że masz swoje oczekiwania od jakichś firm czysto biznesowych.
Pytanie czy do lekarza też nie pójdziesz, bo wygląda nie tak ?

Ja akurat pracuje w branży, gdzie wdzianka typu biznesowego to coś czego warto unikać ( podobnie jak neglizu).
Na NFZ nie miałabym co gdać, ale ostatnio szukałam sobie prywatnie chirurga. Najpierw poszperałam, doinformowałam się i wybrałam 3 bardzo dobrych. Poszłam do każdego na kosultację (zaznacze raz jeszcze ze kompetencje mieli identyczne). Jeden z nich powitał mnie we wdzianku z podarta kieszenią- odpadł od razu. I wybory dokonałam spośród pozostałej dwójki.
Stary 2017-06-28, 10:18   #201
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gupia Pokaż wiadomość
Niemiecki szef wszystkich szefow przyszedl na odbior bloku energetycznego w kasku z naklejka z kopulujacymi łosiami.
Widze to

Jestem przed 50tka i juz mam w nosie co komu pasuje, najwazniejsze, zeby mnie pasowalo. Owszem, do pracy ubiore sie inaczej niz na plaze, ale to tylko dlatego, ze mnie tak jest wygodniej i czuje sie bardziej komfortowo.
Ale niedawno bylam w Polsce i mialam z siostra podobna rozmowe jak w tym watku, doszlam do wniosku, ze pol mojej szafy powinnam juz wyrzucic, bo albo jestem za stara/nie to cialo/nie ta figura/ nie te kolory itd itp. Usmialysmy sie setnie

Zas moja rodzona babcia, urodzona jeszcze przed wojna, w moim wieku juz dawno nosila chustke na glowie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chustka.JPG (205,4 KB, 85 załadowań)

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-28, 10:26   #202
damdalena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White_Dove Pokaż wiadomość
Wiadomo dekoltu do pasa 40 juz nie wypada.
A niby dlaczego nie?
Powoli zbliżam się do 40dziestki, ale biust mam rewelacyjny. Może dlatego, że nie zepsuty ciążą i karmieniem. Na pewno lepiej wygląda niż 2 dekady temu i dlaczego miałabym się nim nie chwalić?
damdalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-28, 10:31   #203
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez damdalena Pokaż wiadomość
A niby dlaczego nie?
Powoli zbliżam się do 40dziestki, ale biust mam rewelacyjny. Może dlatego, że nie zepsuty ciążą i karmieniem. Na pewno lepiej wygląda niż 2 dekady temu i dlaczego miałabym się nim nie chwalić?
To nie zawsze od tego zalezy. Biust tez mam swietny (ciaza i karmienie x2), chociaz sie nim zbytnio nie chwale. Jednak dekolt w ubraniach mam zawsze, w moim mniemamniu zle wygladam w strojach "pod szyje".

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-28, 12:12   #204
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
No nie? Ładnie zakompleksiony
musiałby być ten biznesmen.
Jak nie wolno być wyższym od kogoś w sytuacji 'biznesowe", to się zastanawiam czy wolno być np. bardziej kompetentnym, żeby jaśnie pana nie urazić
Cytat:
Ja szczerze mówiąc też nie rozumiem tego skracania czy wydłużania strojem. Ciężko mi sobie wyobrazić, jakie ciuchy musiałabym włożyć, żeby osoba przy której stoję nie zauważyła ile mam wzrostu Jedynie co, to wierzę w działanie szpilek, ale nie robię tego mojemu kręgosłupowi.
Natomiast wiem, że ubiorem można optycznie zmienić nieco proporcje np. wydłużyć nogi kosztem tułowia. Nie ma jednak obowiązku wydłużania sobie nóg.
Też tego zupełnie nie rozumiem. Nigdy nie uważałam, że długie nogi mają jakąś estetyczną przewagę nad długimi, a tutaj się okazuje, że dla niektórych korzyść z wydłużania jest oczywista.
Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
To znaczy, że 100 kg w krótkiej mini nie wygląda estetycznie, a czasami wręcz kuriozalnie. I nie chodzi tu o dyskryminację grubych osób tylko o poczucie estetyki. No, ale jeżeli komuś to odpowiada to jego sprawa, ja w każdym razie robiłabym wszystko, by ukryć te mankamenty a nie strojem je jeszcze uwydatniać.

Poza tym jak to wygląda....
Ale poczucie estetyki każdy ma swoje i nie ma powodu, by kierować się innym niż swoje własne. Tak samo różne rzeczy można uważać za mankamenty u siebie. Dlatego nie uważam, że coś w tej sytuacji należy robić.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-28, 12:22   #205
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
To nie zawsze od tego zalezy. Biust tez mam swietny (ciaza i karmienie x2), chociaz sie nim zbytnio nie chwale. Jednak dekolt w ubraniach mam zawsze, w moim mniemamniu zle wygladam w strojach "pod szyje".
Ja za to prawie wcale nie mam biustu a dekolty i tak uwielbiam i noszę .Nawet nieźle to wygląda , dekolt akurat mam ładny ,nie dzięki piersiom ale szyi i układzie obojczyków.
W tym roku kupiłam swoje pierwsze trampki i chodzę w nich do pracy.Jedyna różnica między mną a młodsza dziewczyną jest taka ,że jej może ujdą rozdepciuchy , może nawet będzie to stylowe ale moje ,żebym nie wyglądała tragicznie muszą być niepokalane.
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-28, 12:31   #206
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez robcia Pokaż wiadomość
Ja za to prawie wcale nie mam biustu a dekolty i tak uwielbiam i noszę .Nawet nieźle to wygląda , dekolt akurat mam ładny ,nie dzięki piersiom ale szyi i układzie obojczyków.
W tym roku kupiłam swoje pierwsze trampki i chodzę w nich do pracy.Jedyna różnica między mną a młodsza dziewczyną jest taka ,że jej może ujdą rozdepciuchy , może nawet będzie to stylowe ale moje ,żebym nie wyglądała tragicznie muszą być niepokalane.
Mój ojciec jest po 60tce- chodzi w trampkach, kolorowych chinosach i wygląda za☠☠☠...ście
Co do czystości i stopnia zużycia - zgadzam się - podobnie jak z glanami czy sportowymi butami.
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-28, 12:57   #207
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robcia Pokaż wiadomość

U mnie po osiedlu popyla pani w wieku 70+ w Conversach za kostkę.
Nie widzę problemu, buty płaskie, wygodne, IMO o wiele bardziej do jej wieku niż jakieś "pantofle"

Tak od wczoraj myślę nad tym co mi nie wypada (45 lat skończę w sierpniu, matko, ludzie tyle nie żyją, pamiętam dinozaury) i w sumie nie wiem co mi nie wypada "w tym wieku".
Chyba to samo co w każdym innym, czyli np. iść na czyjeś wesele w białej kiecy, na czyjś pogrzeb odstrojona tak ze mogłoby to urazić rodzinę zmarłego (w czerwoną kiecę?), w mini/szortach i górze bez ramion do kościoła, chodzić zanadto roznegliżowana w stylu: cycki w balkoniku prawie gołe i wypchnięte pod brodę, z gołą D. na wierzchu, majty prześwitujące przez legginsy, bluzki prześwitujące ze widać typowo bieliźniany stanik - ale to w każdym wieku i bez względu na figurę, wygląda nie halo. Czy młoda czy stara, czy figura miss fitnes czy 150 kilo przy 1,50 m wzrostu, to tak samo wygląda flejarsko.

A, przestałam koło 40tki nosić spódnice _za_ kolano.
Bo przestałam chadzać na co dzień w wysokich obcasach , więc ze względu na mój psi wzrost, zwyczajnie lepiej wyglądam w spódnicach przed kolano.

Czerwone noszę nadal, nawet dziś mam na sobie całą czerwoną sukienkę.
Przed kolano.
W pracy. :P

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams

Edytowane przez cava
Czas edycji: 2017-06-28 o 13:02
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-28, 13:07   #208
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Czerwone noszę nadal, nawet dziś mam na sobie całą czerwoną sukienkę.
Przed kolano.
W pracy. :P
I Ty się nazywasz business woman???

3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-28, 13:21   #209
cava
Zakorzenienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7502563 1]I Ty się nazywasz business woman???

[/QUOTE]

Nie wiem kto mi dał jakąś pracę i dlaczego nawet korpo-srorpo i polskie i zagramaniczne u nas robią rzeczy, skoro to mła jest od reprezentacji firmy na zewnątrz, ewentualnie mój małż co przyłazi do pracy w tschirce, dzinsach w okolice kolana - to się nazywa bermudy? i w trampkach i jedyne o co pytają to : cena, dlaczego nie taniej?!(nie ma gorszego dusigrosza i sępa, i spóźniacza płatności jak korpo), potem niektórzy o jakość dopiero, ale tę są skłonni ciąć do dosłownie " ostatniej szmaty" żeby tylko "cena" i jako tako po wierzchu wyglądało w pierwszej chwili.

Ja tylko dodam, ze takie standardy jak:
- marynarka/żakiet
- spodnie ciemne biurowe
- spódnice w kolorach: czarny/szary/pepitka
- bluzka koszulowa
- pantofle czarne klasyczne
to miałam ostatnio gdzieś w okolicach matury i tylko dlatego ze mi mama cisnęła ze trzeba wyglądać na apelu/egzaminie.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-28, 13:24   #210
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość

Nie wiem kto mi dał jakąś pracę i dlaczego nawet korpo-srorpo i polskie i zagramaniczne u nas robią rzeczy, skoro to mła jest od reprezentacji firmy na zewnątrz, ewentualnie mój małż co przyłazi do pracy w tschirce, dzinsach w okolice kolana - to się nazywa bermudy? i w trampkach i jedyne o co pytają to : cena, dlaczego nie taniej?!(nie ma gorszego dusigrosza i sępa, i spóźniacza płatności jak korpo), potem niektórzy o jakość dopiero, ale tę są skłonni ciąć do dosłownie " ostatniej szmaty" żeby tylko "cena" i jako tako po wierzchu wyglądało w pierwszej chwili.

Ja tylko dodam, ze takie standardy jak:
- marynarka/żakiet
- spodnie ciemne biurowe
- spódnice w kolorach: czarny/szary/pepitka
- bluzka koszulowa
- pantofle czarne klasyczne
to miałam ostatnio gdzieś w okolicach matury i tylko dlatego ze mi mama cisnęła ze trzeba wyglądać na apelu/egzaminie.
Skąd pomysł ze dress code to tylko marynarka i szarosci to nie wiem.
Cały czas przecież chodzi mi głównie o dopasowanie stroju do figury. Rozumiem że to też burzy, no ale trudno.
Czerwona sukienka przed kolano jest bardzo ok bo nadal nie jest to mini w myszkę miki.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości