|
|
#181 | |
|
wańka wstańka
|
Dot.: Czego według was nie wypada robić/nosić po 40-stce?
Cytat:
Również nie jestem zwolennikiem zasad masz 30+ to nie wypada tego, masz 5kg + nie wypada tamtego. Bardziej istotna jest dla mnie sytuacja. W niektórych miejscach pracy nie wypada ubrać się zbyt krótko/ kuso itd.
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem w żadnym wieku, miejscu i przy żadnej figurze nie wypada chodzić z dupą i cyckami wywalonymi na wierzch. Nie mówię oczywiście o stroju kąpielowym na plaży.
|
|
|
|
|
#183 |
|
Konto usunięte
|
myślałam o tym czego nie wypada po przekroczeniu jakiegoś wieku i w sumie chyba nic mi nie przychodzi do głowy.
natomiast zaczęłyście zaciekłą dyskusję na temat wyglądu i ubioru. jak dla mnie to każdy może zakładać co chce. ale również każdy ma prawo uważać, że ktoś inny wygląda źle/głupio/śmiesznie/niestosownie/cokolwiek. ![]() ona ma prawo się tak ubierać, ja mam prawo uważać, że wygląda tragicznie. ba, mam prawo uważać, że jakby była szczupła, to wyglądałaby mniej tragicznie. nie ma odgórnego przymusu dopasowywania ubrań do wyglądu. czasami szkoda |
|
|
|
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
Nie kumam tej dyskusji. Jak zwykle podawane za jakies skrajnosci. A na ulicach widzi sie zwykle tiszert/ dzinsy/ krotkie spodenki/ spodniczka. Dres w smoki czy majtki na wierzchu to nieliczne wyjatki.
Jednal wiekszosc ludzi potrafi sie ubrac. Niezawsze modnie, czesto niechlujnie ale bez tylka na wierzchu czy o 3 rozmiary za malych spodni. To samo z praca. Jest cala masa zawodow gdzie dress code nie ma zadnego znaczenia i sobie mozna miec rozowe wlosy na glowie. A tutaj niektore pisza jakby swiat skladal sie tylko z ich swietnych korpo. Ja bym osobiscie nie chciala miec narzuconego ubioru. Chodze ubrana jak chce. Kazdy w mojej firmie tak chodzi. Na rozmowach kwalifikacyjnych ubior tez nie ma zadnego znaczenia. ( zwykle ludzie przychodza w dzinsas, adidadach i tiszertach). Nikt na to nie patrzy. Jestem inzynierem w 100 osobowej firmie. Nie wiem czy to juz powazna firma czy jeszcze nie ![]() Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2017-06-27 o 21:04 |
|
|
|
|
#185 |
|
Regulator reniferów
|
Jest różnica pomiędzy własnym zdaniem, a deklaracją, że osoby ubranej nie w naszym guście nie zamierzamy traktować poważnie. Stąd też chęć dowiedzenia się, czym to poważne traktowanie jest i jak objawia się jego brak.
|
|
|
#186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgodnie z sugestiami wizazanek wyśmialiśmy go, nie potraktowaliśmy powaznie i nie podpisalismy odbioru Tacy jestesmy poważni
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
Konto usunięte
|
Tak na chłopski rozum - osoby ubranej moim zdaniem niegustownie nie będę traktować poważnie w kwestiach dotyczących stylu, sposobu ubierania się. Ale dlaczego na Boga mam uważać to za rozsądną przesłankę do negowania jej kompetencji zawodowych?
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Niech sobie każdy nosi co chce. Nie oceniam ludzi po sposobie ubierania. Po 30, 40, 50 urodzinach to już trzeba szafę wymieniać? Albo jak się przytyje 3 kilo?
Dla mnie najważniejsze, żeby ubranie było czyste.
|
|
|
|
|
#190 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Czego ,według was , nie wypada robić/nosić po 40-stce
Cytat:
Cytat:
https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2011/0...53bfeed8da.jpg http://img1.dmty.pl//uploads/201012/...lozaur_600.jpg czyli chętnie wybierasz firmę, która ma dobry pr, stać ją na marketing, oferuje marmury i blichtr - i syf za piękną otoczką. ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- http://static.wizaz.pl/resize/var/ez...-plus-size.jpg tu masz dużą dziewczynę w mini, moim zdaniem wygląda ok. |
|||
|
|
|
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ta pani przez Ciebie wklejona moim zdaniem wyglada źle w obu stylizacjach, wrecz niesmacznie. Natomiast jak się dobrze w tym czuje to spoko. Ja też jestem brzydka i jakoś tym żyje, ale nie oburzam się jak ktoś mnie w związku z tym oceni. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#192 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
prawda jest taka że im mniej znaczysz i masz w głowie tym więcej nadrabiasz wyglądem. nikt nie skrytykuje noblisty za skarpetki do sandałów. wystarczy też spojrzeć na gwiazdy filmowe , aktorki charakterystyczne, czy nie uchodzące za standardowo, może tak, piękności , starzeją się i grają długie lata, seks bomby (i playboye...) zaczynają mieć problem gdy tylko przestają być młodzieżowymi kociakami, potem jeszcze może zagrają komuś matkę a potem rownia pochyła. ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
za każdym razem gdy kobieta cieszy się z komplementu, że ładnie wygląda, tak naprawdę cieszy się z tego, że jest przedmiotowo oceniana. Cytat:
zresztą niektórzy lubią też po prostu dobrze wygladać. gorzej, że niektórzy szybko też pojmują, że w sumie dobry wygląd i już z górki, dalej nie muszą się wysilać. ![]() i nope kotusiu. ogólnie wybierasz tego kto ci umie w odpowiednim celofanie opakować gunwo. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
a moim zdaniem wygląda spoko. o bieliźnie się nie wypowiadam, a tylko o sukience - ale tak, grubi ludzie również noszą staniki i majtki. ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
a że nie są to moim zdaniem jedwabie i najwyższa pólka to mnie osobiście masowe poliestry kojarzą się z tandetą. al bundy z serialu swiat wg bundych jako sprzedawca butow nosił krawat, koszule i materiałowe spodnie. hm. ani dla mnie byl wzorem biznesmena, ani profesjonalizmu, niczego w każdym razie godnego pozazdroszczenia. aczkolwiek dobrze wyglądał w tym co nosił. ale but i tak bym wybrala taki, który mnie się podoba i jest wygodny.---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() pomijając że pokazałaś szczupłą zgrabna kobietę i taką bardzo otyła, tą drugą pokazalaś w leginsowatym wdzianku na szelkach w którym moim zdaniem nikt nie będzie za ciekawie wyglądał. gdybyś tak ubrala tą szczupłą, pierwszą, panią to brakowałoby do tego outfitu tylko pluszowego ogona do wykonczenia kreacji. ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Cytat:
nie wiem czego to mają być przykłady , że nie każdy rodzi się kandydatem na mentora? nie wiem też po co ludzie wrzucaja niektóre foty do sieci, przykładowo gruba dziewczyna pójdzie na siłkę i ktoś zrobi fotę, żeby pokazać jaka jest gruba. tylko, że siłownia lub basen to miejsce do ktorego się idzie by coś z otylością , jeśli już ją masz, zrobić. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-06-27 o 23:50 |
|||||||
|
|
|
|
#193 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Pytanie czy do lekarza też nie pójdziesz, bo wygląda nie tak ? Ja akurat pracuje w branży, gdzie wdzianka typu biznesowego to coś czego warto unikać ( podobnie jak neglizu).
|
|
|
|
#194 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
tak jak teraz widać że jesteś starsza pania wiec ludzie z automatu zakładają ze troche chleba już popieklaś i coś tam wiesz. ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
bo ja osobiście np. za bardzo nieeleganckie żeby nie powiedzieć wieśniackie uważam takie bełkotliwie pomerdane przez telefon wypowiedzi. serio, można spoglądać na ekran nim wcisniesz wyślij. ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
, kojarzę ją z takimi stylizacjami, ma gładkie ciało, w porządku twarz, nie chcialabym by wyskoczyła w outlooku na panią Irenę Santor (z całym szacunkiem) bo by do niej to nie pasowało. ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
no cóż stylówy Hiacynty Bukiet też są dla ludzi ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#195 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Takie poczucie nizszosci bo kobieta jest wyzsza jest rowniez brakiem profesjonalizmu co krotka spodnica Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
musiałby być ten biznesmen. Ja szczerze mówiąc też nie rozumiem tego skracania czy wydłużania strojem. Ciężko mi sobie wyobrazić, jakie ciuchy musiałabym włożyć, żeby osoba przy której stoję nie zauważyła ile mam wzrostu Jedynie co, to wierzę w działanie szpilek, ale nie robię tego mojemu kręgosłupowi. Natomiast wiem, że ubiorem można optycznie zmienić nieco proporcje np. wydłużyć nogi kosztem tułowia. Nie ma jednak obowiązku wydłużania sobie nóg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;74997661]Dlaczego uważasz, że należy się ubierać odpowiednio do figury i co to w ogóle znaczy?[/QUOTE]
To znaczy, że 100 kg w krótkiej mini nie wygląda estetycznie, a czasami wręcz kuriozalnie. I nie chodzi tu o dyskryminację grubych osób tylko o poczucie estetyki. No, ale jeżeli komuś to odpowiada to jego sprawa, ja w każdym razie robiłabym wszystko, by ukryć te mankamenty a nie strojem je jeszcze uwydatniać. Poza tym jak to wygląda.... |
|
|
|
|
#198 |
|
po drugiej stronie szafy
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;75008356]Nie kumam tej dyskusji. [/QUOTE]
Ja też nie, nie wiem co ma służbowy dress code do tematu wątku.
|
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
Beata Kozidrak - to czego nie wypada nosić po 40 stce a ona nosi po 60 stce
|
|
|
#200 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Na NFZ nie miałabym co gdać, ale ostatnio szukałam sobie prywatnie chirurga. Najpierw poszperałam, doinformowałam się i wybrałam 3 bardzo dobrych. Poszłam do każdego na kosultację (zaznacze raz jeszcze ze kompetencje mieli identyczne). Jeden z nich powitał mnie we wdzianku z podarta kieszenią- odpadł od razu. I wybory dokonałam spośród pozostałej dwójki. |
|||||||
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem przed 50tka i juz mam w nosie co komu pasuje, najwazniejsze, zeby mnie pasowalo. Owszem, do pracy ubiore sie inaczej niz na plaze, ale to tylko dlatego, ze mnie tak jest wygodniej i czuje sie bardziej komfortowo. Ale niedawno bylam w Polsce i mialam z siostra podobna rozmowe jak w tym watku, doszlam do wniosku, ze pol mojej szafy powinnam juz wyrzucic, bo albo jestem za stara/nie to cialo/nie ta figura/ nie te kolory itd itp. Usmialysmy sie setnie ![]() Zas moja rodzona babcia, urodzona jeszcze przed wojna, w moim wieku juz dawno nosila chustke na glowie
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak dekolt w ubraniach mam zawsze, w moim mniemamniu zle wygladam w strojach "pod szyje".
|
|
|
#204 | ||
|
Konto usunięte
|
Jak nie wolno być wyższym od kogoś w sytuacji 'biznesowe", to się zastanawiam czy wolno być np. bardziej kompetentnym, żeby jaśnie pana nie urazić
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym roku kupiłam swoje pierwsze trampki i chodzę w nich do pracy.Jedyna różnica między mną a młodsza dziewczyną jest taka ,że jej może ujdą rozdepciuchy , może nawet będzie to stylowe ale moje ,żebym nie wyglądała tragicznie muszą być niepokalane. |
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do czystości i stopnia zużycia - zgadzam się - podobnie jak z glanami czy sportowymi butami. |
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie po osiedlu popyla pani w wieku 70+ w Conversach za kostkę. Nie widzę problemu, buty płaskie, wygodne, IMO o wiele bardziej do jej wieku niż jakieś "pantofle" Tak od wczoraj myślę nad tym co mi nie wypada (45 lat skończę w sierpniu, matko, ludzie tyle nie żyją , pamiętam dinozauryChyba to samo co w każdym innym, czyli np. iść na czyjeś wesele w białej kiecy, na czyjś pogrzeb odstrojona tak ze mogłoby to urazić rodzinę zmarłego (w czerwoną kiecę?), w mini/szortach i górze bez ramion do kościoła, chodzić zanadto roznegliżowana w stylu: cycki w balkoniku prawie gołe i wypchnięte pod brodę, z gołą D. na wierzchu, majty prześwitujące przez legginsy, bluzki prześwitujące ze widać typowo bieliźniany stanik - ale to w każdym wieku i bez względu na figurę, wygląda nie halo. Czy młoda czy stara, czy figura miss fitnes czy 150 kilo przy 1,50 m wzrostu, to tak samo wygląda flejarsko. A, przestałam koło 40tki nosić spódnice _za_ kolano. Bo przestałam chadzać na co dzień w wysokich obcasach , więc ze względu na mój psi wzrost, zwyczajnie lepiej wyglądam w spódnicach przed kolano. Czerwone noszę nadal, nawet dziś mam na sobie całą czerwoną sukienkę. Przed kolano. W pracy. :P
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2017-06-28 o 13:02 |
|
|
|
|
|
#208 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7502563 1]I Ty się nazywasz business woman???
[/QUOTE]![]() Nie wiem kto mi dał jakąś pracę i dlaczego nawet korpo-srorpo i polskie i zagramaniczne u nas robią rzeczy, skoro to mła jest od reprezentacji firmy na zewnątrz, ewentualnie mój małż co przyłazi do pracy w tschirce, dzinsach w okolice kolana - to się nazywa bermudy? i w trampkach ![]() Ja tylko dodam, ze takie standardy jak: - marynarka/żakiet - spodnie ciemne biurowe - spódnice w kolorach: czarny/szary/pepitka - bluzka koszulowa - pantofle czarne klasyczne to miałam ostatnio gdzieś w okolicach matury i tylko dlatego ze mi mama cisnęła ze trzeba wyglądać na apelu/egzaminie.
|
|
#210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cały czas przecież chodzi mi głównie o dopasowanie stroju do figury. Rozumiem że to też burzy, no ale trudno. Czerwona sukienka przed kolano jest bardzo ok bo nadal nie jest to mini w myszkę miki. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

Dla mnie najważniejsze, żeby ubranie było czyste. 
bo ja osobiście np. za bardzo nieeleganckie żeby nie powiedzieć wieśniackie uważam takie bełkotliwie pomerdane przez telefon wypowiedzi. serio, można spoglądać na ekran nim wcisniesz wyślij. 
, pamiętam dinozaury