Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-09, 16:57   #661
Baby14
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Cytat:
Napisane przez misis188 Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze R
S:100gr twarogu z jaogurtem naturalnym, 2 kromki chleba slonecznikowego, pomarancza-wiem, brak warzyw ale nie mialm czasu gdyby było warzywko byłoby cudnie
II S:serek homogenizowany ze szczypiorkiem plus 2 kromki chleba slonecznikowego, 1/4 ananasa
ładnie
Omlet z jajka i bialka ze szczypiorkiem, salatka z pomidora, ogorka i salaty, twarog z jogurtem(50 gr) fajnie aczkolwiek nie za mało jak na obiad?
P:twarog z pomidorem i ogorkiem
K:kanapki z pomidorem, ogorkiem, twarog
Nie wiem kiedy chodzisz spac ,ale jezeli kolacje jesz przed spaniem to powinnas ja zmienic z podwieczorkiem. No chyba ze to 3h przed snem
A gdzie masz NNKT? wogole tłuszczow malutko. Dorzuc jakies orzechy, slonecznik gdzies.
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 17:06   #662
brak-nicka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *skarbeczek* Pokaż wiadomość
Ok, homo naturalny..A jakie dokładnie polecacie?
Cukier muszę wyeliminować, ciężko będzie
Właśnie nnkt, tylko ja nie wiem gdzie one się podziewają Oprócz oliwki, orzechów..hm?
Szynki niedużo, a ta Wasa to niekoniecznie? Po razowym pieczywie ciężkawo się czuje.
Ja polecam Homisio lub Pilosa. Zajrzyj do wątku o serkach.
NNKT są np. w oliwie z oliwek, avocado, tłustych rybach, słoneczniku itp.
Jeżeli wolisz wase to ją jedz. Ja napisałam o chlebie, ponieważ ma więcej wartości odżywczych.
A szynki w kolacji powinno być więcej, bo jest źródłem białka.

Teraz ja:
U
I 50 g muesli tropikalnego, 150 g serka homo naturalnego, jabłko, cappuccino bez cukru.
II Grahamka z 80 g wędzonego twarogu z papryka konserwową, ogórkiem, rzodkiewką, szklanka soku marchwiowego.
III 50 g ryżu brązowego, 150 g gotowanej na parze pangi, surówka z kiszonej kapusty i marchewki.
IV 150 g serka homo kokosowego, 30 g orzechów ziemnych, marchewka.
V 150 g serka wiejskiego z łyżeczką kakao naturalnego, 3 rzodkiewki.
brak-nicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 17:16   #663
deMitia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asienkaa87 Pokaż wiadomość
Ale będe się lepiej czula jak dziś nie zjem niczego "zakazanego", ostatnio jadlam sporo lodów,orzechów. pozwalalam sobie na drobne slodycze..(choc poza zapotrzebowanie nie wychodzilam) Teraz chcę postarać się bardziej zdrowo odżywiać( 2cm więcej w udach więc dlatego)

a to mój jadlospis, narazie jestem w trakcie obiadu

1. serek wiejski , mala parówka, pomidor
kawa z mlekiem Brak węglowodanów. Małe to śniadanie

2. wafel pomidorowy, jablko Mało, brak warzyw!

3. 150g piersi z kurczaka + warzywa pomieszane z keczupem
jablko Brak węgli.

4. wiejski/ twaróg wędzony + salata+ pomidor+ rzodkiewki +keczup Ok.

5. wiejski+pomidor+paróweczk a /ewentualnie szynkę wkroję Ok
To jest U, więc nie martw się jak czasami zjesz więcej- zresztą niektórzy polecają od czasu do czasu zjeść więcej aby pobudzić metabolizm.
Cytat:
Napisane przez LaSeniorita Pokaż wiadomość
UUUUUUUU:
1. 2 kromki chleba razowego, jajko na twardo, ok.30 g twarożku, listek salaty, kubek kakao, banan ok
2. drozdzowka z serem posypana lukrem ok, skoro to U
3. kotlet schabowy pieczony, ziemniaczki z koperkiem doprawione oregano, gotowana marchewka
deser:kawalek ciasta z chałwą, masą orzechową, kokosową i polewą czekoladową ( u babci) ok
4. 10 orzechow wloskich, 150 g jogurtu 0% jagodowego, kromka pumpernikla z 30 g serka wiejskiego, pomidorem, ogorkiem oraz plasterkiem szynki z piersi indyka ok
5. tunczyk wsw dodaj warzywa
jak zwykle prosze o ocenke
ładnie

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U

śniadanie:
1/2 wiejskiego lekkiego, 1/2 twarożka domowego, garstka fitnessów, trochę Danio waniliowego, jabłko Mało węgli

II śniadanie:
180g homo naturalnego TSM Brak warzyw

obiad:
20 piór penne pełne ziarno
1/2 wiejskiego lekkiego,
1/2 brokuła
jabłko Mało!

podwieczorek:
tutaj nie wiem jak będzie bo zaczynamy o 18 filmy i będą jakieś sałatki i te sprawy tyle, że dziś zdrowa żywność to chyba podciągne to i pod podwieczorek i pod kolację bo to będzie dłuuugo. Na pewno będzie jakiś ser biały i warzywa, może wpadnie trochę orzechów.
Mało jak na U

Cytat:
Napisane przez noname12345TPa Pokaż wiadomość
Moje P:Jak ja się cieszę jak tu sie jadłospisy na P znajdują
śn: owsianka (pół szklanki płatków owsianych, pół szklanki maślanki, pół szklanki mleka, dwie łyż ki śmietany 22%, garść mieszanki bakaliowej), serek homo truskawkowy dodaj jakiś owoc
IIśń: kanapki z serkiem nat z ziołami, białym chlebkiem, masełkiem, reszta tuńczyka, 2 banany ślicznie
w międzyczasie doszła porcja smażonej młodej kapustki
ob: ryba (łosoś z sosem) gotowana na parze, ziemniaki, sałatka (por, jabłko, śmietana, pieprz, sól) - duży talerz ładnie, mam nadzieję, że pocja rybki i ziemniaków była duża
deser: 5 pierniczków czekoladowych
podwieczorek: serek homo marakuja z bakaliami (garść bakalii), jabłko, banan ok, możesz coś jeszcze dodać
kol: kanapki z serkiem nat z ziołami, sałatka z pomidorów (2 pomidory, śmietana, sól, pieprz) ładnie
Do oceny oczywiście!
Bardzo ładnie

Cytat:
Dziewczynki jestem tu zupełnie nowa stąd poproszę o pomoc
Chętnie przyjmę wszelkie rady

R

Śn. 2 tosty z ziarnem z serem, serek danone truskawkowy, herbata Brak warzyw, brak owoców, z jakim serem były tosty?
2 Śn. Jabłko, kawa latte Jabłko to nie posiłek! Brak białka!
Ob. 3 małe paluszki rybne (w panierce:/) surówka z kiszonej kapusty i
marchewki+sok truskawkowy Paluszków staramy się nie jeść na R, bo mają dużo tłuszczu. Soków owocowych też nie- bo mają dużo cukru.
Podwiecz. mleko+cini minis(czy nie wolno?) Płatki słodzone zastępujemy owsianymi, jeczniennymi, otrębami. Staramy się eliminować węgle o tej porze dnia.
Kolacja. Dwie kromki wasa 7 zbóż z szynką i rzodkiewką, herbata. Mało białka.

I jak?

J.w.

Cytat:
moje dzisiejsze R
S:100gr twarogu z jaogurtem naturalnym, 2 kromki chleba slonecznikowego, pomarancza-wiem, brak warzyw ale nie mialm czasu Wiesz co jest źle
II S:serek homogenizowany ze szczypiorkiem plus 2 kromki chleba slonecznikowego, 1/4 ananasa ładnie
Omlet z jajka i bialka ze szczypiorkiem, salatka z pomidora, ogorka i salaty, twarog z jogurtem(50 gr) Mało jak na obiad!
P:twarog z pomidorem i ogorkiem ok
K:kanapki z pomidorem, ogorkiem, twarog ok
Ładnie, ale za mało na obiad

A teraz moje U, dziś sponsorowane przez literkę G jak grzywka
1) owsianko-otrębianka z ziaranami słonecznika, serkiem homo, jabłkiem, cynamonem na mleku
2) wielllllllllka grahamka z twarogiem półtłustym, rzodkiewką i marchewka, kawa zbożowa z mlekiem
3) makaron pełnoziarnisty- około 60 gr z czekoladowym serkiem homo (nie, nie jestem wege Ale dziś piatek a ja w ten dzień nie jem potraw z mięsa)
4) zjedzony dopiero 4 godziny bo obiadku, bo się naczekałam u fryzjerki:
serek homo waniliowy z rodzynkami, marcheweczka
5) wieśniak z pomidorkiem, rzodkiewką i kromką chlebka pełnoziarnistego (juz drugi dzień z rzędu jem węgle do kolacji- ehhh jestem normalnie z siebie dumna)

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2016-04-11 o 16:55
deMitia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 17:17   #664
Siris88
Rozeznanie

Hop siup (się wrzucam, żeby dać znać, że żyję - i pochwalić się 0,5 kg w dół )
Ostatnie parę dni miałam zwariowane - mam nadzieję, że nie odbije mi się to na metabolizmie...
Dziś już grzecznie:

Śniadanie:
trzy kromki ciemnego chleba posmarowane 125 g twarożku chudego z pomidorem i szczypiorkiem

2 Śniadanie:
grejpfrut + 125 g twarożku zez rzodkiewkami i szczypiorkiem

Obiad: (zaszalałam)
jakieś 150 g pieczonego filetu z kurczaka, w zalewie z sosu sojowego, pomarańczy i cytryny i czegoś tam jeszcze - takie dobre, że aaaaach... :ślina:
kalafior - 150 g?

Podwieczorek:
wiejski lekki + słonecznik + pestki z dyni + migdały - po garści (koooocham podwieczorki )

Kolacja:
chyba zrobię jakiś omlet z białek (z 2?) z brokułami, bo mi się twarożki kończą

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 17:21   #665
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez LaSeniorita Pokaż wiadomość
UUUUUUUU:
1. 2 kromki chleba razowego, jajko na twardo, ok.30 g twarożku, listek salaty, kubek kakao, banan
2. drozdzowka z serem posypana lukrem
3. kotlet schabowy pieczony, ziemniaczki z koperkiem doprawione oregano, gotowana marchewka
deser:kawalek ciasta z chałwą, masą orzechową, kokosową i polewą czekoladową ( u babci)
4. 10 orzechow wloskich, 150 g jogurtu 0% jagodowego, kromka pumpernikla z 30 g serka wiejskiego, pomidorem, ogorkiem oraz plasterkiem szynki z piersi indyka
5. tunczyk wsw
jak zwykle prosze o ocenke
Fajne U choc do kolacji mozna cos dorzucic

Cytat:
1. serek wiejski , mala parówka, pomidor
kawa z mlekiem jak na sniadanie to za malo

2. wafel pomidorowy, jablko co to za wafel? malutko

3. 150g piersi z kurczaka + warzywa pomieszane z keczupem
jablko ok

4. wiejski/ twaróg wędzony + salata+ pomidor+ rzodkiewki +keczup jak dla mnie mozesz smialo cos dodac

5. wiejski+pomidor+paróweczk a /ewentualnie szynkę wkroję
Kochana chyba zbyt rygorystycznie dzisiaj

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U

śniadanie:
1/2 wiejskiego lekkiego, 1/2 twarożka domowego, garstka fitnessów, trochę Danio waniliowego, jabłko wegle powinny byc podstawa sniadania

II śniadanie:
180g homo naturalnego TSM malo brak warzywa/owocu

obiad:
20 piór penne pełne ziarno
1/2 wiejskiego lekkiego,
1/2 brokuła
jabłko znow skromnie

podwieczorek:
tutaj nie wiem jak będzie bo zaczynamy o 18 filmy i będą jakieś sałatki i te sprawy tyle, że dziś zdrowa żywność to chyba podciągne to i pod podwieczorek i pod kolację bo to będzie dłuuugo. Na pewno będzie jakiś ser biały i warzywa, może wpadnie trochę orzechów.
To na pewno nie jest U. Zjedz cos porzadnego na kolacje i podwieczorek.

Cytat:
Napisane przez noname12345TPa Pokaż wiadomość
Moje P:
śn: owsianka (pół szklanki płatków owsianych, pół szklanki maślanki, pół szklanki mleka, dwie łyżki śmietany 22%, garść mieszanki bakaliowej), serek homo truskawkowy fajnie
IIśń: kanapki z serkiem nat z ziołami, białym chlebkiem, masełkiem, reszta tuńczyka, 2 banany ile kromek? mam nadzieje ze przynajmniej 3
w międzyczasie doszła porcja smażonej młodej kapustki
ob: ryba (łosoś z sosem) gotowana na parze, ziemniaki, sałatka (por, jabłko, śmietana, pieprz, sól) - duży talerz jesli rozsadna ilosc to ok
deser: 5 pierniczków czekoladowych
podwieczorek: serek homo marakuja z bakaliami (garść bakalii), jabłko, banan tu mozna cos dodac
kol: kanapki z serkiem nat z ziołami, sałatka z pomidorów (2 pomidory, śmietana, sól, pieprz) ile kanapek?
Do oceny oczywiście!
Jak dla mnie ladnie. Postaraj sie pisac dokladniej ile czego (IIS, K) ale poprzednie jadlospisy mialas fajne wiec mysle ze i tu jadlas rozsadnie. Jak waga?

Cytat:
R

Śn. 2 tosty z ziarnem z serem, serek danone truskawkowy, herbata serek lepiej naturalny ma lepsze BTW a te tosty to z zoltym? na R odpada duzo tluszczu, malo bialka w posilku
2 Śn. Jabłko, kawa latte to nie posilek, kawe lepiej ograniczyc
Ob. 3 małe paluszki rybne (w panierce:/) surówka z kiszonej kapusty i
marchewki+sok truskawkowy no nie za bardzo ten obiad rybe lepiej zrob na parze sok na pewnie cukier wiec tez nie bardzo
Podwiecz. mleko+cini minis(czy nie wolno?) malo bialka, wybierz raczej muesli czy platki owsiane i w pierwszej czesci dnia
Kolacja. Dwie kromki wasa 7 zbóż z szynką i rzodkiewką, herbata na R kolacja powinna byc bialkowa, zamiast wasy proponuje chleb razowy

I jak?

Dobry to on nie jest ale nie zrazaj sie, radze poczytac watki podwieszone. W razie pytan pisz smialo. Czekamy na kolejny lepszy jadlospis

Cytat:
moje dzisiejsze R
S:100gr twarogu z jaogurtem naturalnym, 2 kromki chleba slonecznikowego, pomarancza-wiem, brak warzyw ale nie mialm czasu ok masz za to owoc
II S:serek homogenizowany ze szczypiorkiem plus 2 kromki chleba slonecznikowego, 1/4 ananasa caly serek?
Omlet z jajka i bialka ze szczypiorkiem, salatka z pomidora, ogorka i salaty, twarog z jogurtem(50 gr) gra choc dziwny ten obiad
P:twarog z pomidorem i ogorkiem ok
K:kanapki z pomidorem, ogorkiem, twarog kolacja lepsza czysti bialkowa
Moglabys bardziej zroznicowac zrodla bialka. Jestes wege ze nie ma miesa? No i wiecej warzyw, brak NNTK

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2016-04-11 o 16:56
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 17:36   #666
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
A teraz moje U, dziś sponsorowane przez literkę G jak grzywka
1) owsianko-otrębianka z ziaranami słonecznika, serkiem homo, jabłkiem, cynamonem na mleku ladnie
2) wielllllllllka grahamka z twarogiem półtłustym, rzodkiewką i marchewka, kawa zbożowa z mlekiem tez ok
3) makaron pełnoziarnisty- około 60 gr z czekoladowym serkiem homo (nie, nie jestem wege Ale dziś piatek a ja w ten dzień nie jem potraw z mięsa) za maly ten obiad
4) zjedzony dopiero 4 godziny bo obiadku, bo się naczekałam u fryzjerki:
serek homo waniliowy z rodzynkami, marcheweczka tu tez moglo byc wiecej
5) wieśniak z pomidorkiem, rzodkiewką i kromką chlebka pełnoziarnistego (juz drugi dzień z rzędu jem węgle do kolacji- ehhh jestem normalnie z siebie dumna) pasuje
Moglabys troszke dolozyc w koncu to U

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
Hop siup (się wrzucam, żeby dać znać, że żyję - i pochwalić się 0,5 kg w dół ) gratuluje
Ostatnie parę dni miałam zwariowane - mam nadzieję, że nie odbije mi się to na metabolizmie...
Dziś już grzecznie:

Śniadanie:
trzy kromki ciemnego chleba posmarowane 125 g twarożku chudego z pomidorem i szczypiorkiem ladnie

2 Śniadanie:
grejpfrut + 125 g twarożku zez rzodkiewkami i szczypiorkiem niech ci bedzie choc wegle by sie przydaly

Obiad: (zaszalałam)
jakieś 150 g pieczonego filetu z kurczaka, w zalewie z sosu sojowego, pomarańczy i cytryny i czegoś tam jeszcze - takie dobre, że aaaaach... :ślina:
kalafior - 150 g? ok nie wiem jak z tym sosem ale jak sojowy to mysle ze okej

Podwieczorek:
wiejski lekki + słonecznik + pestki z dyni + migdały - po garści (koooocham podwieczorki ) a warzywko/owoc?

Kolacja:
chyba zrobię jakiś omlet z białek (z 2?) z brokułami, bo mi się twarożki kończą bedzie pasowac
Ladne, zdrowe R. Tak trzymac

Stary 2008-05-09, 18:15   #667
asienkaa87
Zadomowienie

marga_zg dziś rygorystycznie przez wczorajsze wieczorne obżarstwo, ale juz jutro będzie normalnie. Wafle paprykowe są firmy Sonko, polecam bardzo pasują w polączeniu z wiejskim. Dziś zjadlam go tez z przyprawą do tzaziki i oregano (nie wiem jak to się pisze) byl przepyszny
asienkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-09, 18:28   #668
gaia
Zadomowienie

RRRRR:

Śniadanie: 25g płatków owsianych na wodzie, 50g białego płt. sera, 50g jogurtu nat.
pół małej zielonej papryki (ok.45g), 50g młodej kapusty

2 śniadanie: kanapka( 2 kromki razowego, duża łyżka jogurtu nat. 25g białego płt. sera, plasterek polędwicy drobiowej z warzywami, kilka paskow zielonej papryki)

Obiad: filet z pangi w foli z przyprawą do ryb i zieloną papryką, 50g ryżu brązowego, pomidor, ok.150g młodej papryki
czerwony grejfrut
kawa z 10 łyżeczkami mleka 3,2%

Podwieczorek: 100g białego płt. sera, pomidor, 10g pestek z dyni

Kolacja: (będzie) tuńczyk wsw, pomidor, kawałek ogórka, 2 rzodkiewki, mała marchewka, 2 liscie pekinki

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 18:30   #669
deMitia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
RRRRR:

Śniadanie: 25g płatków owsianych na wodzie, 50g białego płt. sera, 50g jogurtu nat.
pół małej zielonej papryki (ok.45g), 50g młodej kapusty

2 śniadanie: kanapka( 2 kromki razowego, duża łyżka jogurtu nat. 25g białego płt. sera, plasterek polędwicy drobiowej z warzywami, kilka paskow zielonej papryki)

Obiad: filet z pangi w foli z przyprawą do ryb i zieloną papryką, 50g ryżu brązowego, pomidor, ok.150g młodej papryki
czerwony grejfrut
kawa z 10 łyżeczkami mleka 3,2%

Podwieczorek: 100g białego płt. sera, pomidor, 10g pestek z dyni

Kolacja: (będzie) tuńczyk wsw, pomidor, kawałek ogórka, 2 rzodkiewki, mała marchewka, 2 liscie pekinki
Jadłospis redukcyjny na 6 z plusem
Stary 2008-05-09, 18:42   #670
gaia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
Jadłospis redukcyjny na 6 z plusem
Strasznie się cieszę Dziękuję bardzo

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 18:48   #671
Maggie_90
Wtajemniczenie

U:

1. owsianka- 2 łyżki zytnich, 1 owsianych, 2 otrąb, 1/2 jabłka, plaster ananasa z puszki, kilka rodzynek, odrobina mleka, 125g activii naturalnej, 50g chudego twarogu; kawa z mlekiem

2. bułka razowa posmarowana grubo twarogiem, szczypiorek, łyżeczka otrąb, sałata zielona 3 liście, papryka kilka pasków

3. activia 180g truskawka-kiwi do picia, 1/2 jabłka

4. ogromny talerz rosołu z dużą ilością makaronu pełnoziarnistego, 1/2 dużego gotowanego selera, trochę gotowanej marchewki, 2 liście sałaty, 2 łyżki twarogu

5. 150g homo nat, łyżeczka maku, kokosu i płatków migdałowych, mały pomidor, liść sałaty, kawa z mlekiem

6. 1/2 puszki tuńczyka wsw, białko jaja, ogórek świeży

Kurczę, jakoś dużo mi się tego dzisiaj wydaje (chyba przez ten obiad, moniczkaaSnk mówi o 20 piórach, ja zjadłam w takim razie z dobrych 50, chociaz nie liczyłam...).

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 18:48   #672
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Moja dzisiejsza R:

9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, garstka bran flaksów, 1,5 łyżki otrębów pszennych, jabłko, cynamon, 200g. wiejskiego light. Mocna kawa z odrobiną mleka.

12.00 II śniadanie: jajecznica: 2 białka, 1 żółtko, 3 plastry szynki wegetariańskiej pokrojone w kostkę, łyżka oliwy, łyżka pestek dyni, miseczka kiełków fasoli, łodyga selera.

15.00 obiad: 8 łyżek kaszy gryczanej, 2 kiełbaski sojowe, miseczka kiełków fasoli, marchewka.

przede mną:

18.00 podwieczorek: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, ok. 180g. wiejskiego light, pomidor, seler.

20.00 godzinka ćwiczeń

21.00 kolacja: 180g. homo naturalnego, kawałek świeżego ogóraska

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 19:07   #673
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość

Ladne, zdrowe R. Tak trzymac
Mam nadzieję, że z tym trzymaniem to już niedługo

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 20:01   #674
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
marga_zg dziś rygorystycznie przez wczorajsze wieczorne obżarstwo, ale juz jutro będzie normalnie. Wafle paprykowe są firmy Sonko, polecam bardzo pasują w polączeniu z wiejskim. Dziś zjadlam go tez z przyprawą do tzaziki i oregano (nie wiem jak to się pisze) byl przepyszny
a przeczytalaś to, co Ci pisałam? na poprzedniej stronie

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 20:04   #675
misis188
Raczkowanie

Dziekuje za oceny staram sie
Choc i tak cos zmienilam bo na prawde nie mialam miejsca w zoladku i zamiast kolacji i podwieczorka wypilam jogurt naturalny z sokiem borowkowym-wiem ze bardzo malo bialka ale jesli potem zglodnieje to zjem twarozek. A co do serka to caly zjadlam. Z poczatku mi niee smakowal ale jak dodalam szczypiorek i zajadalam chlebkiem to dalo sie przezyc

a i przeciez zjadlam jeszcze 3 lyzki musli nie dawno
A wlasnie. Mozna jesc takie musli?? Tam byly platki owsiane, pszenne, kukurydziane, siemie lniane i bakalie?? Sprawdzilam i na 100 gr jest 10 gr bialka i cos ponad 60 weglowodanow. Nie pamietam ile tluszczu ale chyba nie duzo. To mozna takie musli przy R jesc??

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość

Moglabys bardziej zroznicowac zrodla bialka. Jestes wege ze nie ma miesa? No i wiecej warzyw, brak NNTK
Znaczy sie jeszcze byly dzis 2 garsci slonecznika ale one byly miedzy posilkami i nie wiedzialam do czego to przylaczyc Nie ja jem normalnie mieso tylko ze dzis piatek:/ A taka mialam ochote na szyneczke. Ale moze zjem pozniej kilka plasterkow w koncu piatku nie zjem

Ja kolacje staram sie jesc 3 godz przed snem a sloneczik byl a w salacie do obiadu bylo kilka kropelek oliwy z oliwek

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2008-05-09 o 23:14
misis188 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-09, 20:20   #676
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

P:

Śn. homogenizowany z owocami leśnymi (bez 2 łyżeczek bo zjadłam wczoraj),
łyżka otrębów z jabłkami,2 łyżki musli,ok.40g twarogu,kromka pumpernikla,kromka fitness z ziarnami,brzoskwinia

2Śn. grahamka(ok.70g), jabłko, plater twarogu, z 2 łyżkami paprykarza sojowego z kaszą gryczaną,pomidorek koktajlowy

Ob. filet z miętusa, warzywa na patelnie ok.170g(białe i zielone),łyżeczka sosu sojowego, 4 kromki grahama, 2platsry twarogu, 2łyżki paprykarza soj., pomidorek koktajlowy, kromka fitnessa z ziarnami, banan

D:petitek lu go,100g truskawek,
2 gałki lodów:truskawkowe i jogurtowo wiśniowe( chora jestem a jem lody)

P:homogenizowany waniliowy z miechowa, bigg jabłko, 20g orzeszków w miodzie i 20g orzeszków w chili

K: serek wiejski, łyżeczka masła orzechowego, plater twarogu, 3 łyżki paprykarza soj., pomidorek koktajlowy

ok. 2400
i jak?
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 20:26   #677
lawenda99
Zakorzenienie

R, 1 faza SB

I: wieśniak z ogórkiem, szczypiorkiem, rzodkiewką i fit upem, kawa rozpuszczalna z mlekiem
II: pół puszki tuńczyka, jajko na twardo, sok pomidorowy
III: duszona chuda wołowina z pieczarkami, czerwoną fasolą, cebulą i pomidorami
IV: ricotta (ok 50g?) z aromatem waniliowym, kawą rozpuszczalną i kakao (muszę kupić słodzik )
V: sałatka z ogórka, pomidora, rzodkiewki, cebuli, zielonych oliwek, fety light z fit upem, dwie parówki sojowe.

I pewnie jeszcze zjem wieśniaka bo położę się co najmniej o drugiej
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 20:42   #678
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
P:

łyżka otrębów z jabłkami,2 łyżki musli,ok.40g twarogu,kromka pumpernikla,kromka fitness z ziarnami,brzoskwinia dalej fitness i to jedna kromka tylko, poza tym ok

2Śn. grahamka(ok.70g) juuuuuuupi!, jabłko, plater twarogu, z 2 łyżkami paprykarza sojowego z kaszą gryczaną,pomidorek koktajlowy ok, moglas np. wypić jakiś jogurt pitny

Ob. filet z miętusa, warzywa na patelnie ok.170g(białe i zielone),łyżeczka sosu sojowego, 4 kromki grahama super, 2platsry twarogu, 2łyżki paprykarza soj., pomidorek koktajlowy, kromka fitnessa z ziarnami, banan ładnie

D:petitek lu go,100g truskawek,
2 gałki lodów:truskawkowe i jogurtowo wiśniowe( chora jestem a jem lody) <- podobno lody pomagają

P:homogenizowany waniliowy z miechowa, bigg jabłko, 20g orzeszków w miodzie i 20g orzeszków w chili ok

K: serek wiejski, łyżeczka masła orzechowego, plater twarogu, 3 łyżki paprykarza soj., pomidorek koktajlowy widze, ze jednak zmniejszylas

ok. 2400
i jak?
kolacja mogla być wieksza. Zawsze jadłas orzeszki itp. Szkoda. Ale poza tym spoko.

Stary 2008-05-09, 20:45   #679
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

[quote=Maggie_90;7501195]U:

1. owsianka- 2 łyżki zytnich, 1 owsianych, 2 otrąb, 1/2 jabłka, plaster ananasa z puszki, kilka rodzynek, odrobina mleka, 125g activii naturalnej, 50g chudego twarogu; kawa z mlekiemladne sniadanie

2. bułka razowa posmarowana grubo twarogiem, szczypiorek, łyżeczka otrąb, sałata zielona 3 liście, papryka kilka pasków ok

3. activia 180g truskawka-kiwi do picia, 1/2 jabłka rozumiem ze maly glod

4. ogromny talerz rosołu z dużą ilością makaronu pełnoziarnistego, 1/2 dużego gotowanego selera, trochę gotowanej marchewki, 2 liście sałaty, 2 łyżki twarogu obiad ok wcale nie za duzy, Moniczka je strasznie malo nie sugeruj sie jadlospisami innych jedz wg wlasnego zapotrzebowania

5. 150g homo nat, łyżeczka maku, kokosu i płatków migdałowych, mały pomidor, liść sałaty, kawa z mlekiem tu moglo byc wiecej

6. 1/2 puszki tuńczyka wsw, białko jaja, ogórek świeży czemu tylko pol puszki?

[quote]

Swietnie jak zawsze. I wcale nie duzo

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Moja dzisiejsza R:

9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, garstka bran flaksów, 1,5 łyżki otrębów pszennych, jabłko, cynamon, 200g. wiejskiego light. Mocna kawa z odrobiną mleka. ok

12.00 II śniadanie: jajecznica: 2 białka, 1 żółtko, 3 plastry szynki wegetariańskiej pokrojone w kostkę, łyżka oliwy, łyżka pestek dyni, miseczka kiełków fasoli, łodyga selera. slicznie

15.00 obiad: 8 łyżek kaszy gryczanej, 2 kiełbaski sojowe, miseczka kiełków fasoli, marchewka. tu za malo, czemu tylko 8 lyzek kaszy?

przede mną:

18.00 podwieczorek: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, ok. 180g. wiejskiego light, pomidor, seler. bardzo ladnie

20.00 godzinka ćwiczeń

21.00 kolacja: 180g. homo naturalnego, kawałek świeżego ogóraska
I co ja mam tu pisac... Jak zawsze nic do poprawy

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że z tym trzymaniem to już niedługo
Z twoim nastawieniem to na pewno. A co najwazniejsze efekt diety bedzie trwaly

Cytat:
a i przeciez zjadlam jeszcze 3 lyzki musli nie dawno
A wlasnie. Mozna jesc takie musli?? Tam byly platki owsiane, pszenne, kukurydziane, siemie lniane i bakalie?? Sprawdzilam i na 100 gr jest 10 gr bialka i cos ponad 60 weglowodanow. Nie pamietam ile tluszczu ale chyba nie duzo. To mozna takie musli przy R jesc??
Muesli lepsze w pierwszej czesci dnia ale 3 lyzki to nieduzo. Aha i oczywisnie wybieraj nieslodzone

Cytat:
P:

łyżka otrębów z jabłkami,2 łyżki musli,ok.40g twarogu,kromka pumpernikla,kromka fitness z ziarnami,brzoskwinia Moglabys cos dodac jak na P to malo, wiecej muesli/otrebow np

2Śn. grahamka(ok.70g), jabłko, plater twarogu, z 2 łyżkami paprykarza sojowego z kaszą gryczaną,pomidorek koktajlowy tu juz utrzymaniowo jak dla mnie

Ob. filet z miętusa, warzywa na patelnie ok.170g(białe i zielone),łyżeczka sosu sojowego, 4 kromki grahama, 2platsry twarogu, 2łyżki paprykarza soj., pomidorek koktajlowy, kromka fitnessa z ziarnami, banan tu juz ladnie tylko czemu 2 lyzki paprykarza? i moze zupka?

D:petitek lu go,100g truskawek, ok
2 gałki lodów:truskawkowe i jogurtowo wiśniowe( chora jestem a jem lody)

P:homogenizowany waniliowy z miechowa, bigg jabłko, 20g orzeszków w miodzie i 20g orzeszków w chili to tez jak na U

K: serek wiejski, łyżeczka masła orzechowego, plater twarogu, 3 łyżki paprykarza soj., pomidorek koktajlowy mala kolacja

ok. 2400
i jak?
Wiecej, wiecej!
wiesz ze sie czepiam, prawda?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-09, 20:48   #680
misis188
Raczkowanie

[quote=marga_zg;7502630]
Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
U:

Muesli lepsze w pierwszej czesci dnia ale 3 lyzki to nieduzo. Aha i oczywisnie wybieraj nieslodzone
Tak wiem ze lepiej w pierwszej czesci dnia ale bylam u babci i tak sprobowalam z ciekawosci czy to dobre
misis188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 20:53   #681
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
kolacja mogla być wieksza. Zawsze jadłas orzeszki itp. Szkoda. Ale poza tym spoko.
Tym razem orzeszki dodałam do podwieczorku, a fitness się wreszcie skończył

[quote=marga_zg;7502630]
Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość

Wiecej, wiecej!
wiesz ze sie czepiam, prawda?
No może troche, ale ja już na tym tyje (już wiem co napisze iza)

A zapomniałam napisać przy kolacji jeszcze 4 kromki grahama
Stary 2008-05-09, 20:54   #682
summertime
Raczkowanie

Moje R, mam nadzieje, ze dzis juz lepiej:

1. garść płatków zdrowy błonnik, winogrona, wieśniak (5%), kromka chleba razowe z ogorkiem i pomidorem

2. dwie kromki chleba zytniego z pasta (tuńczyk ok 50g, twaróg chudy ok 25g, jogurt nat, szczypoiorek, rzodkiewka, ogórek), do tego dwa bialka z jajek faszerowana te sama pasta, pomidor, 4 listki salaty.

3. makaron z pelnego ziarna (mialo byc jakieś 3/4 szklanki przed ugotowaniem, ale jak mama gotowala to mi dosypala jeszcze garstke, bo jak mowi "wydwalo sie jej, ze tak malo tego bylo" :/:/ nie zjadłam wszystkiego, ale ciezko mi okreslic ile dokladnie bylo tego makaronu), spory kawałek ryby gotowany na parze, sos z jogurtu nat, koncentratu i przypraw i warzywa: dużo ogórka, pomidor, szczypiorek, sól.

4. wieśniak 150g z orzechami włoskimi i laskowymi.

5. (w planach, bo pozno chodze spac), wieśniak 150g, z tuńczykiem, sałata i pomidorem.

Ah przed 4 posiłkiem jeszcze wypilam kawe nescafe 2 in 1 z odorbiną mleka, nie wiem ile tam moglo byc kalorii, w kazdym badz razie cukru nie bylo.
summertime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 20:58   #683
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

ale super !

a te orzeszki do podwieczorku, bo na kolacje sie balas ?

Stary 2008-05-09, 21:15   #684
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:

To w takim razie ladna kolacja, a juz sie balam ze poobcinalas. Trzeba rozkrecic metabolizm i bedziesz mogla tyle jesc na U! Pomysl czy to nie wspaniala wizja

Stary 2008-05-09, 21:17   #685
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
ale super !

a te orzeszki do podwieczorku, bo na kolacje sie balas ?
No można tak powiedzieć
Stary 2008-05-09, 21:18   #686
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
No można tak powiedzieć
ale zjadlas ten chlebus. super!

Stary 2008-05-09, 21:26   #687
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
ale zjadlas ten chlebus. super!
ok bardzo przepraszam za ota
marga takie jedzenie na U to by było marzenie

iza tylko juz chyba z polowe tego całego chleba zjadłam(dobrze ze jutro jade do sklepu p serki to kupie jeszcze jeden)
Stary 2008-05-09, 21:30   #688
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
ok bardzo przepraszam za ota
marga takie jedzenie na U to by było marzenie

iza tylko juz chyba z polowe tego całego chleba zjadłam(dobrze ze jutro jade do sklepu p serki to kupie jeszcze jeden)
I ty dazysz by to marzenie spelnic. Uwierz ze jestes na najlepszej drodze A chlebek wcinaj na zdrowie

Stary 2008-05-09, 21:30   #689
Tuchajbej
Rozeznanie

U::

1: Płatki cini-minis wymieszane z jogurtem naturalnym,bananem i kiwi

2: Bułka orkiszowa z serem żoltym,tunczykiem,twarogi em i salata-big buła

3: (W pracy): ciasto rafaello, sernik z białą czekoladą, 4ptasie mleczka truskawkowe

4:Makaron muszelki wymieszany z :groszkiem,kukurydza,faso lka,makrela,zoltym serem -zalany sosem pomidorowym

5: Serek homo Vitello anansowy, 100gr mieszanki studenckiej--jejc jak takie rzeczy wciagaja..ani sie obejrzalam a na dnie paczki leżała i kwiczała jedna rodzyneczka

6: Twarożek domowy z dynia i slonecznkiem, 2jajka z odrobiną majonezu,pomidor

I learned that success and happiness are not values to pursue;
they are values to develop

Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze.
Tuchajbej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 21:31   #690
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Moje U:

Śniadanie: 2,5 łyżki grysiku orkiszowego, ok. 100 ml mleka 0,5%, pół banana, truskawki, 3 czubate łyżki twarogu aksamitnego
Śniadanie II: Wiejski lekki + łyżeczka musu jabłkowo-marchewkowego, cynamon, trochę otrębów żytnich jabłkowych
Obiad: 2 kotlety sojowe z green way'a (chyba smażone), dużo surówki, trochę (raczej mało) kaszy gryczanej, sos pomidorowy.
(odprowadzałam koleżankę do mieszkania - mieszka na 8. piętrze )
deser: lód wodny kaktus
bieg po schodach na 15. piętro.
Podwieczorek: szarlotka z mąki orkiszowej (180 gram) + kawa z łyżką białka sojowego w proszku.
Kolacja: Grahamka (60 g) posmarowana baardzo grubą warstwą tzatziki (twaróg aksamitny 2,5% + ogórek, czosnek, pieprz, sól) + ok. 200-250 g surówki.
Po kolacji trochę gotowanego kalafiora :P

i jak?

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości