|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
A gdzie masz NNKT? wogole tłuszczow malutko. Dorzuc jakies orzechy, slonecznik gdzies.
|
|
|
|
|
#662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() NNKT są np. w oliwie z oliwek, avocado, tłustych rybach, słoneczniku itp. Jeżeli wolisz wase to ją jedz. Ja napisałam o chlebie, ponieważ ma więcej wartości odżywczych. A szynki w kolacji powinno być więcej, bo jest źródłem białka. Teraz ja: U I 50 g muesli tropikalnego, 150 g serka homo naturalnego, jabłko, cappuccino bez cukru. II Grahamka z 80 g wędzonego twarogu z papryka konserwową, ogórkiem, rzodkiewką, szklanka soku marchwiowego. III 50 g ryżu brązowego, 150 g gotowanej na parze pangi, surówka z kiszonej kapusty i marchewki. IV 150 g serka homo kokosowego, 30 g orzechów ziemnych, marchewka. V 150 g serka wiejskiego z łyżeczką kakao naturalnego, 3 rzodkiewki. |
|
|
|
|
#663 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A teraz moje U, dziś sponsorowane przez literkę G jak grzywka 1) owsianko-otrębianka z ziaranami słonecznika, serkiem homo, jabłkiem, cynamonem na mleku 2) wielllllllllka grahamka z twarogiem półtłustym, rzodkiewką i marchewka, kawa zbożowa z mlekiem 3) makaron pełnoziarnisty- około 60 gr z czekoladowym serkiem homo (nie, nie jestem wege Ale dziś piatek a ja w ten dzień nie jem potraw z mięsa)4) zjedzony dopiero 4 godziny bo obiadku, bo się naczekałam u fryzjerki: serek homo waniliowy z rodzynkami, marcheweczka 5) wieśniak z pomidorkiem, rzodkiewką i kromką chlebka pełnoziarnistego (juz drugi dzień z rzędu jem węgle do kolacji- ehhh jestem normalnie z siebie dumna)
"Myśli pan, że tylko jabłko deserowe warte jest grzechu?" Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-11 o 16:55 |
||||||
|
|
|
#664 |
|
Rozeznanie
|
Hop siup (się wrzucam, żeby dać znać, że żyję - i pochwalić się 0,5 kg w dół
)Ostatnie parę dni miałam zwariowane - mam nadzieję, że nie odbije mi się to na metabolizmie... Dziś już grzecznie: Śniadanie: trzy kromki ciemnego chleba posmarowane 125 g twarożku chudego z pomidorem i szczypiorkiem ![]() 2 Śniadanie: grejpfrut + 125 g twarożku zez rzodkiewkami i szczypiorkiem Obiad: (zaszalałam) jakieś 150 g pieczonego filetu z kurczaka, w zalewie z sosu sojowego, pomarańczy i cytryny i czegoś tam jeszcze - takie dobre, że aaaaach... :ślina: kalafior - 150 g? Podwieczorek: wiejski lekki + słonecznik + pestki z dyni + migdały - po garści (koooocham podwieczorki )Kolacja: chyba zrobię jakiś omlet z białek (z 2?) z brokułami, bo mi się twarożki kończą
|
#665 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-11 o 16:56 |
||||||
|
|
|
#666 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#668 |
|
Zadomowienie
|
RRRRR:
Śniadanie: 25g płatków owsianych na wodzie, 50g białego płt. sera, 50g jogurtu nat. pół małej zielonej papryki (ok.45g), 50g młodej kapusty 2 śniadanie: kanapka( 2 kromki razowego, duża łyżka jogurtu nat. 25g białego płt. sera, plasterek polędwicy drobiowej z warzywami, kilka paskow zielonej papryki) Obiad: filet z pangi w foli z przyprawą do ryb i zieloną papryką, 50g ryżu brązowego, pomidor, ok.150g młodej papryki czerwony grejfrut kawa z 10 łyżeczkami mleka 3,2% Podwieczorek: 100g białego płt. sera, pomidor, 10g pestek z dyni Kolacja: (będzie) tuńczyk wsw, pomidor, kawałek ogórka, 2 rzodkiewki, mała marchewka, 2 liscie pekinki
|
|
#669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie się cieszę
Dziękuję bardzo
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
U:
1. owsianka- 2 łyżki zytnich, 1 owsianych, 2 otrąb, 1/2 jabłka, plaster ananasa z puszki, kilka rodzynek, odrobina mleka, 125g activii naturalnej, 50g chudego twarogu; kawa z mlekiem 2. bułka razowa posmarowana grubo twarogiem, szczypiorek, łyżeczka otrąb, sałata zielona 3 liście, papryka kilka pasków 3. activia 180g truskawka-kiwi do picia, 1/2 jabłka 4. ogromny talerz rosołu z dużą ilością makaronu pełnoziarnistego, 1/2 dużego gotowanego selera, trochę gotowanej marchewki, 2 liście sałaty, 2 łyżki twarogu 5. 150g homo nat, łyżeczka maku, kokosu i płatków migdałowych, mały pomidor, liść sałaty, kawa z mlekiem 6. 1/2 puszki tuńczyka wsw, białko jaja, ogórek świeży Kurczę, jakoś dużo mi się tego dzisiaj wydaje (chyba przez ten obiad, moniczkaaSnk mówi o 20 piórach, ja zjadłam w takim razie z dobrych 50, chociaz nie liczyłam...).
|
|
#672 |
|
Zadomowienie
|
Moja dzisiejsza R:
9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, garstka bran flaksów, 1,5 łyżki otrębów pszennych, jabłko, cynamon, 200g. wiejskiego light. Mocna kawa z odrobiną mleka. 12.00 II śniadanie: jajecznica: 2 białka, 1 żółtko, 3 plastry szynki wegetariańskiej pokrojone w kostkę, łyżka oliwy, łyżka pestek dyni, miseczka kiełków fasoli, łodyga selera. 15.00 obiad: 8 łyżek kaszy gryczanej, 2 kiełbaski sojowe, miseczka kiełków fasoli, marchewka. przede mną: 18.00 podwieczorek: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, ok. 180g. wiejskiego light, pomidor, seler. 20.00 godzinka ćwiczeń 21.00 kolacja: 180g. homo naturalnego, kawałek świeżego ogóraska
|
#673 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że z tym trzymaniem to już niedługo
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#675 | |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za oceny
staram sie![]() Choc i tak cos zmienilam bo na prawde nie mialam miejsca w zoladku i zamiast kolacji i podwieczorka wypilam jogurt naturalny z sokiem borowkowym-wiem ze bardzo malo bialka ale jesli potem zglodnieje to zjem twarozek. A co do serka to caly zjadlam. Z poczatku mi niee smakowal ale jak dodalam szczypiorek i zajadalam chlebkiem to dalo sie przezyc ![]() a i przeciez zjadlam jeszcze 3 lyzki musli nie dawno ![]() A wlasnie. Mozna jesc takie musli?? Tam byly platki owsiane, pszenne, kukurydziane, siemie lniane i bakalie?? Sprawdzilam i na 100 gr jest 10 gr bialka i cos ponad 60 weglowodanow. Nie pamietam ile tluszczu ale chyba nie duzo. To mozna takie musli przy R jesc?? Cytat:
Nie ja jem normalnie mieso tylko ze dzis piatek:/ A taka mialam ochote na szyneczke. Ale moze zjem pozniej kilka plasterkow w koncu piatku nie zjem![]() Ja kolacje staram sie jesc 3 godz przed snem a sloneczik byl a w salacie do obiadu bylo kilka kropelek oliwy z oliwek
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2008-05-09 o 23:14 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
P:
Śn. homogenizowany z owocami leśnymi (bez 2 łyżeczek bo zjadłam wczoraj ), łyżka otrębów z jabłkami,2 łyżki musli,ok.40g twarogu,kromka pumpernikla,kromka fitness z ziarnami,brzoskwinia 2Śn. grahamka(ok.70g), jabłko, plater twarogu, z 2 łyżkami paprykarza sojowego z kaszą gryczaną,pomidorek koktajlowy Ob. filet z miętusa, warzywa na patelnie ok.170g(białe i zielone),łyżeczka sosu sojowego, 4 kromki grahama, 2platsry twarogu, 2łyżki paprykarza soj., pomidorek koktajlowy, kromka fitnessa z ziarnami, banan ![]() D:petitek lu go,100g truskawek, 2 gałki lodów:truskawkowe i jogurtowo wiśniowe( chora jestem a jem lody )P:homogenizowany waniliowy z miechowa, bigg jabłko, 20g orzeszków w miodzie i 20g orzeszków w chili K: serek wiejski, łyżeczka masła orzechowego, plater twarogu, 3 łyżki paprykarza soj., pomidorek koktajlowy ok. 2400 i jak? |
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
R, 1 faza SB
I: wieśniak z ogórkiem, szczypiorkiem, rzodkiewką i fit upem, kawa rozpuszczalna z mlekiem II: pół puszki tuńczyka, jajko na twardo, sok pomidorowy III: duszona chuda wołowina z pieczarkami, czerwoną fasolą, cebulą i pomidorami IV: ricotta (ok 50g?) z aromatem waniliowym, kawą rozpuszczalną i kakao (muszę kupić słodzik V: sałatka z ogórka, pomidora, rzodkiewki, cebuli, zielonych oliwek, fety light z fit upem, dwie parówki sojowe. I pewnie jeszcze zjem wieśniaka bo położę się co najmniej o drugiej
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#679 | |||
|
Zadomowienie
|
[quote=Maggie_90;7501195]U:
1. owsianka- 2 łyżki zytnich, 1 owsianych, 2 otrąb, 1/2 jabłka, plaster ananasa z puszki, kilka rodzynek, odrobina mleka, 125g activii naturalnej, 50g chudego twarogu; kawa z mlekiemladne sniadanie 2. bułka razowa posmarowana grubo twarogiem, szczypiorek, łyżeczka otrąb, sałata zielona 3 liście, papryka kilka pasków ok 3. activia 180g truskawka-kiwi do picia, 1/2 jabłka rozumiem ze maly glod ![]() 4. ogromny talerz rosołu z dużą ilością makaronu pełnoziarnistego, 1/2 dużego gotowanego selera, trochę gotowanej marchewki, 2 liście sałaty, 2 łyżki twarogu obiad ok wcale nie za duzy, Moniczka je strasznie malo nie sugeruj sie jadlospisami innych jedz wg wlasnego zapotrzebowania 5. 150g homo nat, łyżeczka maku, kokosu i płatków migdałowych, mały pomidor, liść sałaty, kawa z mlekiem tu moglo byc wiecej 6. 1/2 puszki tuńczyka wsw, białko jaja, ogórek świeży czemu tylko pol puszki? [quote] Swietnie jak zawsze. I wcale nie duzo Cytat:
Z twoim nastawieniem to na pewno. A co najwazniejsze efekt diety bedzie trwaly Cytat:
Cytat:
wiesz ze sie czepiam, prawda?
|
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a fitness się wreszcie skończył[quote=marga_zg;7502630]No może troche, ale ja już na tym tyje (już wiem co napisze iza ![]() )A zapomniałam napisać przy kolacji jeszcze 4 kromki grahama |
|
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
Moje R, mam nadzieje, ze dzis juz lepiej:
1. garść płatków zdrowy błonnik, winogrona, wieśniak (5%), kromka chleba razowe z ogorkiem i pomidorem 2. dwie kromki chleba zytniego z pasta (tuńczyk ok 50g, twaróg chudy ok 25g, jogurt nat, szczypoiorek, rzodkiewka, ogórek), do tego dwa bialka z jajek faszerowana te sama pasta, pomidor, 4 listki salaty. 3. makaron z pelnego ziarna (mialo byc jakieś 3/4 szklanki przed ugotowaniem, ale jak mama gotowala to mi dosypala jeszcze garstke, bo jak mowi "wydwalo sie jej, ze tak malo tego bylo" :/:/ nie zjadłam wszystkiego, ale ciezko mi okreslic ile dokladnie bylo tego makaronu), spory kawałek ryby gotowany na parze, sos z jogurtu nat, koncentratu i przypraw i warzywa: dużo ogórka, pomidor, szczypiorek, sól. 4. wieśniak 150g z orzechami włoskimi i laskowymi. 5. (w planach, bo pozno chodze spac), wieśniak 150g, z tuńczykiem, sałata i pomidorem. Ah przed 4 posiłkiem jeszcze wypilam kawe nescafe 2 in 1 z odorbiną mleka, nie wiem ile tam moglo byc kalorii, w kazdym badz razie cukru nie bylo. |
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super !a te orzeszki do podwieczorku, bo na kolacje sie balas ?
|
|
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#687 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#689 |
|
Rozeznanie
|
U::
1: Płatki cini-minis wymieszane z jogurtem naturalnym,bananem i kiwi 2: Bułka orkiszowa z serem żoltym,tunczykiem,twarogi em i salata-big buła ![]() 3: (W pracy): ciasto rafaello, sernik z białą czekoladą, 4ptasie mleczka truskawkowe 4:Makaron muszelki wymieszany z :groszkiem,kukurydza,faso lka,makrela,zoltym serem -zalany sosem pomidorowym 5: Serek homo Vitello anansowy, 100gr mieszanki studenckiej--jejc jak takie rzeczy wciagaja..ani sie obejrzalam a na dnie paczki leżała i kwiczała jedna rodzyneczka ![]() 6: Twarożek domowy z dynia i slonecznkiem, 2jajka z odrobiną majonezu,pomidor
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
|
|
|
#690 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje U:
Śniadanie: 2,5 łyżki grysiku orkiszowego, ok. 100 ml mleka 0,5%, pół banana, truskawki, 3 czubate łyżki twarogu aksamitnego Śniadanie II: Wiejski lekki + łyżeczka musu jabłkowo-marchewkowego, cynamon, trochę otrębów żytnich jabłkowych Obiad: 2 kotlety sojowe z green way'a (chyba smażone), dużo surówki, trochę (raczej mało) kaszy gryczanej, sos pomidorowy. (odprowadzałam koleżankę do mieszkania - mieszka na 8. piętrze )deser: lód wodny kaktus ![]() bieg po schodach na 15. piętro. Podwieczorek: szarlotka z mąki orkiszowej (180 gram) + kawa z łyżką białka sojowego w proszku. Kolacja: Grahamka (60 g) posmarowana baardzo grubą warstwą tzatziki (twaróg aksamitny 2,5% + ogórek, czosnek, pieprz, sól) + ok. 200-250 g surówki. Po kolacji trochę gotowanego kalafiora :Pi jak? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

mlet z jajka i bialka ze szczypiorkiem, salatka z pomidora, ogorka i salaty, twarog z jogurtem(50 gr) fajnie aczkolwiek nie za mało jak na obiad?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
i to jedna kromka tylko, poza tym ok