|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Rycze, a dlaczego? Bo waga wskazała 1,5kg więcej!
![]() Ja nie daje sobie rady z tym. Iza mówiłaś że to nie jest możliwe,że... Zrobie tak że dzisiaj zjem więcej w dzień a na kolacje coś lekkiego i jak jutro pokarze tyle sama to nie wiem, ja nie chciałam tyćaż tyle tygodniowo, chciałam się oswajać z tą myślą że robie się coraz grubsza a tu co?Na dodatek warcze na rodziców a oni nawet nie wiedzą czemu ![]() Post napisany w złości |
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem jak Ci ciężko bo sama przez to przechodzę, niby staramy się o kg a tak naprawdę każdy kolejny wywołuje panikę, to wynika z tego że tracimy kontrole, ja wiem że Cibie ucieszyłby fakt gdyby ta waga pokazała mniej ale Krytia to jest dla Twojego zdrowia, nie możesz sie teraz poddawać , jesteś strasznie wychudzona, Słoneczko nie poddawaj się, tak wspaniale Ci idzie
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
wiecie, myślałam, że mi się uda. myślałam, że jestem choć trochę silna. ale nic z tego. wczoraj znowu zawaliłam. robiłam wszystko, żeby o tym nie myśleć, nie mogłam się skupić nawet na nauce. ale próbowałam omijać kuchnię wielkim łukiem, jednak nie wytrzymałam, nie dałam rady.. nie mam już siły na tą walkę, nie iwem co mam robić
dzisiaj jak wstałam też nie wiedziałam czy mam coś zjeść, czy nie. przecież nie jestem głodna. ale zjadłam, i czuje że mogłabym tak cały czas.od tych kilku dni przytyłam ponad 2 kilo. już prawię ważę tyle ile przed odchudzaniem. i w sumie jakoś specjalnie w tym momencie mnie to nie załamuje, bardziej to, że roztyje się bardziej i że nigdy nie pohamuje tych napadów. aha, z mojej lodówki dzisiaj w nocy zniknęły dwa jogurty i pół puszki dżemu light. mój brat wie, że ma ich nie jeść, sama go o to prosiłam. no i zwłaszcza, że jeden z jogurtów był już zaczęty, tego by na pewno nie ruszył. no i dżem light ?? czy to możliwe, że w nocy, śpiąc, ja to zjadłam i nic nie pamiętam?
|
#1234 |
|
Rozeznanie
|
Zooosia nie załamuj się, co to jest 2 kg? Idzie lato, wakacje, zaczniesz sie więcej ruszać, nie obejrzysz się jak zrzucisz i to jeszcze z nawiązką! Pamiętaj, że nie kilogramy świadczą o tym kim jesteśmy... spójrz na inne dziewczyny, ważą 10 kg więcej niz Ty i czy to sprawia, że sa nieszczęśliwe? Nie! Jak nie możesz sobie dać rady z dietą, zacznij jeść noramlanie- tak jak przed odchudzanie, lepiej przytyć te 5 kg, niż zniszczyć siebie od wewnątrz napadami! Pamietaj, że to nie tylko kwestia zdrowia fizycznego, ale co najgorsze psychicznego! <przytul>
|
#1235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Nikita-v Czas edycji: 2008-05-30 o 09:07 |
|
|
|
|
#1236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem jak musi Ci być ciężko z ta niepohamowaną ochota na jedzenie, to trudne bo tracisz kontrole, ale jak pozwolisz Sobie na więcej luzu to nie będziesz tak obsesyjnie myśleć o jedzeniu, waga niestety może podskoczyć trochę w górę , ale ustabilizuje się , bo organizm dąży do tej wagi z przed ED, a potem będziesz jeść normalnie i utrzymasz wagę. Kochana nie poddawaj się ![]() Cytat:
wiesz że na efekty musisz jeszcze poczekac, ale jeśli bedziesz sie trzymać zdrowej R to one na pewno nastąpia, na początku to normalne że waga troszke poszła w górę, bo niestety masz fatalny metabolizm, ale dochodzi do tego tesz sparwa okresu i zatrzymywania wody, nie waz się co dziennie bo zwariujesz, najlepiej jak bedziesz to robić co tydzień, wtedy można porównywać wyniki.
|
|
#1237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"tyć aż tyle tygodniowo"? Kochana, przecież to optymalne tempo, wręcz wolne, niektóre dziewczyny tyją ponad 2 kg/tydzień na początku. Moim zdaniem nie ma co jeść lekkiej kolacji, zjedz normalną, jak zwykle a jak będziesz chciała więcej - zjedz nawet więcej. Dla swojego zdrowia, naprawdę. zmniejszając kolację zrobisz krok w tył. w imię czego? 0,5 kg mniej na wadze jutro? Cytat:
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krytia tego 1,5kg na pewno nawet po Tobie nie widać, i tak jak mówi Iza nawet wcześniej tego po sobie nie czuałaś , nie waż się Skarbie bo to nic nie da, będizesz się tylko Tym dołowac, a przecież to mogą być zwykłe wahania wagi i nie możesz żyć pod ciagłą presją wagi ona nie może keirowac Twoim życiem.
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
przyszedł czas na moje smuty..
Jest ze mną źle. Wszystko wali mi się na głowę. Straciłam przyjaciółkę, straciłam kontrolę nad moim życiem. Ostatnio nie miałam głowy do myślenia o tym, co jem. Układałam sobie wsyztsko powoli w głowie, miałam nawet nadziej na normalne funkcjonowanie. Jednak wczoraj miałam kryzys. Ogromny napad. Wolę nie przypominać sobie, co pochłonęłam. Jest mi cholernie ciężko.. Dzisiaj mieliśmy w szkole zajęcia ze studentkami z dietetyki. Piszą pracę magisterską na temat odżywiania się. Miały ze sobą wagę, która poza masą mierzy również poziom tkanki tłuszczowej, mięśni, kości, zapotrzebowanie kcal i zawartość wody w organizmie. Coś mnie podkusiło, żeby skorzystać z okazji i… wpadłam w furię. Jestem na skraju załamania. Nie wiedziałam, że jest ze mną aż tak źle.. straciłam już nadzieję na to, że kiedykolwiek będę mogła jeść i żyć jak normalny człowiek… |
|
|
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
Hyh może zdam po krótce relację co u mnie...
Od kilku dni zwyczajnie porzuciłam większość chorych zasad zdrowego odżywiania ;P Nie odmawiam sobie słodyczy/deserów,dań z jasnej mąki/makaronu znienawidzone warzywa mam jedynie pod postacią butelki soku marchwiowego dziennie. Z racji długich matur,rano pomiędzy posiłkami przerwa wynosi ok.5godzin. Generalnie używam życia przed nadchodzącym leczeniem/rekonwalescencją,wszakże pozostały tylko 3 dni Dziś miałam dziwną sytuację... Jak zwykle dołek,nastrój depresyjny (może przez okres lub problemy w relacjach z pewnymi znajomymi),chciałam wsiąść prochy uspokajające dla wyciszenia,w sumie apetyt miałam średni,acz naszła mnie ni z tąd ni zowąd ochota na coś słodkiego,toteż zachciankę spełniłam. Zważywszy na ostatnie zdarzenia,może była to forma rekompensaty zastoju,frustracji itp w życiu uczuciowym. Chwilami mam lekkie wyrzuty,że przekroczyłam bilans kcal. o 200 czy 300 z drugiej strony 1kg więcej by mi nie zaszkodził i tu znów kłaniają się schizy,że chodzi o mięśnie itp,a unikając również znienawidzonych ćwiczeń/białka mogę się otłuścić w udach i tyłku jak to zazwyczaj bywało o____O o ile nie dopierd...lą mi chemioterapii (na co bądź co bądź zgody nie wyrażę mimo wskazań) i schudnę 10kg,doprowadzając się przy tym do bycia wrakiem człowieka, nic tylko się czymś wtedy 'pochlastać'. Wiem,wiem muszę się uspokoić i odstresować,toteż kończę stukanie w klawiaturę i wybywam na spacer gdzieś hen przed siebie. |
|
|
|
#1241 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i zobaczysz uda ci się pokonać napadyCytat:
A co do tego czy widać czy przytyłam to nie wiem chociaż ciągle mi się wydaje że moja twarz robi się coraz bardziej okrągła i chyba poszło mi w nogi. Wiem też że nie powinnam patrzeć na wage ale boje się że jak nie będę wiedzieć ile waże tak dokładniej to to wszystko rzuce w.... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czemu wpadłaś w furię? coś nie tak było? A ja chora jestem.
|
||||
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie będzie juz dobrze. od dwóch lat nie jest. |
|
|
|
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1244 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A może gdybys ważyła te 4 kg mniej musiałabys sie bardzo ograniczać, regularnie ćwiczyć i może nie miałabys okresu, byłoby Ci słabo etc. Ja np waże, tyle ile bym chciała, ale musze przytyć, bo zamkną mnie w szpitalu. Wolałabym ważyć za duzo z własnej woli niż pod czyimś przymusem. I wogóle boję sie każdego kilkograma na moim ciale, bo przeciez nie wiem gddzie ten tłuszcz się zatrzyma- na udach, czy jako fałda na brzuchu. . dlatego pomysl, że nie chcesz być taka jak ja i daj sobie spokój z R. Proszę.
|
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
U mnie dzisiaj ... sama nie wiem,tak średnio. Ciągle mam kompleksy,ciągle widzę siebie za grubą,zwłaszcza po wczorajszym kryzysie. Z dietą też średnio,wróciłam do domu głodna i wszamałam na obiad 3 naleśniki z twarogiem i homo naturalnym,na szczęście zjadłam też warzywa chwilę przed obiadem. No i w ogóle mam wyrzuty sumienia,już mam w planach zmniejszenie podwieczorku o 50kcal i kolacji (jeśli będzie bo wieczorem wychodzę i wracam późno) o ileś kcal. Jestem beznadziejna,nie radzę sobie. I nadal nie podjęłam decyzji odnośnie psychologa,boję się,że to jeszcze bardziej skomplikuje moje życie ... Phenomenko - przykro mi,jeszcze ostatnio tak dobrze było u Ciebie,cieszyłaś się życiem,korzystałaś z niego,mam nadzieję,że sytuacja się polepszy Krytio - nie wpadaj w panikę,w końcu Twoim obowiązkiem jest przytyć! przy tak niskiej wadze i wymiary nie powinnaś bać się,że przytyłaś,a tym bardziej ograniczać jedzenia.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1246 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mozecie ocenic?
Ś; dwie kromki chleba żytniego posmarowane serkiem naturalny i obłożonego pomiodrem, serek wiejski, kawa z mlekiem II Ś - serek homo naturalny ze śmieciami ( tzn. otręby, słoncznik, orzechy) - tu wiem nie było warzywa, ale źle obliczyłam ile warzyw wziąść do pracy i było już za późno O - makaron razowy z 1/2 puszką tuńczyka wsw i 1/2 pudełka serka naturalnego ( on był sosem), ogórek zieolonu P - serek wiejski z ogórkiem, rzodkiewką K - serek wiejski lekki - tu już sam. wiem, ze narazie mało urozmaicone i serek wiejski króluje.. ale ucze się i nie mam narazie pomysłów na inne białka, łatwe do zjedzenia w pracy z góry dziekuje Edytowane przez Nikita-v Czas edycji: 2008-05-30 o 09:07 |
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam, ja tak na chwilę, zaraz napiszę więcej.
|
|
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
Zobacze czy jutro się zważe ale pewnie tak bo ta moja głupia, wstrętna psychika nie da mi żyć bez tej wiedzy
![]() A i mi się przypomniało kol. mówiła dziś: patrzcie ostatnio ... je dużo na przerwach i to przy mnie jak jadłam tą grahamke , ale starałam się tym nie przejmować tylko tak troche smutno mi się zrobiło.
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prosze, prosze, prosze, nie waz sie jutro ale i tak jestem dumna, ze dzis bez ucinania - mialas ochote na grahamek i zjadlas, KOCHAM CIE!!!!!!!!! i powiem Ci, ze jemy teraz podobnie, choc ja jestem na u
|
|
|
#1250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy dam rade, bo tak mi ciężko z tym ze to jest 1,5 kg a nie ten 1kg(wiem ze to głupie ale tak jest )Nie no nie wiedziałam ![]() . Kurcze zle sie czuje boli mnie nos i z 5 paczek chusteczek wysmarkałam a jeszcze do tego 2km spacer mi chyba nie pomógł
|
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to 0,5 kg - co to jest? to tak jakbys tyla 1kg/tydzien, bo 0,5 to wahanie na miliard procent, Slonce a skoro tego nawet nie czujesz - w czym problem ?
|
|
|
#1252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobra ide spa, tabletki mnie zwalily z nog.A zauważyłaś ze jakby jeszcze mniej osób tu wchodzi ?(to chyba dobrze )
|
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie nas malo. oj, wiem, ze to glowka ale z tego wyjdziesz.a ja sie troche martwie o ma "tusze", bo jutro caly dzien bede jechac do austrii samochodem i w ogole nie bede sie ruszac, tylko jesc (jade z kolezanka i wiecie jak to jest ) no, ale nawet ten plus 1 kg to bedzie chyba taki znikajacy, prawda??
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak...
ale wiesz, jak to z ed ![]() a co u Ciebie?
|
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko, metabolizm sportowca jest przyspieszony jeszcze dłuuugo po treningach.
Narzeczony mojej cioci ćwiczył kiedyś na siłowni i jak wyjechaliśmy na wczasu to prawie cały czas byliśmy w hotelu, czasem tylko krótki spacer, a on jadł tak jak zwykle tj. dużo słodyczy, po 5 naleśników itp. i nie przytył. Swoją przemianę materii zawdzięczas w 50% treningom a w drugich 50% dużej ilości tkanki mięśniowej Od jednego dnia nie utyjesz - to fizycznie nie możliwe! |
|
|
|
#1257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dni kiedy mam terapie są jakieś takie męczące, to pewnie przez emocje , ale jest lepiej i wszystko idzie w dobrym kierunku, na dzień dzisiejszy jeszcze wiele spraw do odkrycia ale mam nadzieję ze sobie z moją psycholog poradzimy z tym co tam siedzi w mojej główce i nie pozwala mi być szczęśliwą ![]() edit: proszę nie krzyczeć za kolacje Cytat:
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i taka madra pomimo tego, zes ode mnie mlodsza Kochane... trzymajcie za mnie kciuki, bo w niedziele musze startowac w miedzynarodowym mityngu w austrii wlasnie na 800m. Matko Swieta. Boje sie. i to bardzo ![]() ![]() Funkus, nie bede krzyczec, jak powiesz, czemu taka skromna ta kolacja ? a co z ta historia, ktora mialas napisac? powiedzialas psycholog?
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie nie mam pojecia czemu nie startujemy w Polsce. mniej stresu, mniej zachodu i w ogole a Hypnoootic, zjesz jutro wiecej? weekend jest! aha, i naprawde lubisz te lody kaktus? (moze tylko wg mnie sa ohydne ) czy mialas wybor czegos lepszego i bardziej kalorycznego a wybralas tego?
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

Ja nie daje sobie rady z tym. Iza mówiłaś że to nie jest możliwe,że... Zrobie tak że dzisiaj zjem więcej w dzień a na kolacje coś lekkiego i jak jutro pokarze tyle sama to nie wiem, ja nie chciałam tyćaż tyle tygodniowo, chciałam się oswajać z tą myślą że robie się coraz grubsza a tu co?

Krytia tego 1,5kg na pewno nawet po Tobie nie widać, i tak jak mówi Iza nawet wcześniej tego po sobie nie czuałaś , nie waż się Skarbie bo to nic nie da, będizesz się tylko Tym dołowac, a przecież to mogą być zwykłe wahania wagi i nie możesz żyć pod ciagłą presją wagi ona nie może keirowac Twoim życiem.
znienawidzone warzywa mam jedynie pod postacią butelki soku marchwiowego dziennie. Z racji długich matur,rano pomiędzy posiłkami przerwa wynosi ok.5godzin.
) i zobaczysz uda ci się pokonać napady
i chyba poszło mi w nogi. Wiem też że nie powinnam patrzeć na wage ale boje się że jak nie będę wiedzieć ile waże tak dokładniej to to wszystko rzuce w.... 

. Wiem też że nie powinnam patrzeć na wage ale boje się że jak nie będę wiedzieć ile waże tak dokładniej to to wszystko rzuce w....
i powiem Ci, ze jemy teraz podobnie, choc ja jestem na u
. Kurcze zle sie czuje boli mnie nos i z 5 paczek chusteczek wysmarkałam
) no, ale nawet ten plus 1 kg to bedzie chyba taki znikajacy, prawda??