![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cześć dziewczyny!
Dziękuję wam za kciuki! Chilli super, że jesteście w domu! Kiedy i gdzie masz się zgłosić na ściągnięcie szwów? Jestem juz na patologii. Czekałam na ip 2h. Było 20 kobiet, a ja byłam czwarta. Mimo to tak długo to trwało. Nie chcę wiedzieć o której je przyjmą. Panie na ip wydawały się mało sympatyczne. Ale po chwili juz były mile. Stwierdziły , że mam piękne zdjęcie w dowodzie i jestem najladniejszą mamą na oddziale ![]() Lekarka niemiła, badanie mega bolesne. Złapała mi przez brzuch za głowę dziecka. .. myślałam , że ją pogryze. ... Szyjka skrocila się do 2 cm. Reszta ok. Tutaj na opasce jest numer, a od spodu dane. Dziecko dostaje taki sam. Położna zaprowadzila mnie na oddział. Na korytarzu spotkala inna położną, którą znam z Luxmed. I sie zaczęly zastanawiać gdzie mnie położyć. Szedł lekarz i one do niego "zobacz jaka ładną panią mamy ". Dzięki temu trafiłam na 2 os sale. A dziewczyne, która tu leżała zabrali na porodówkę. Także jestem sama ![]() Widok piękny. Góry i drzewa. Sala ok. Łóżko wygodnę. Okno mam na oścież. Także super. Wc i prysznic dramat. Jedzenie podobno też. Ale nie widziałam. Zabrali mnie na badanie. Musiałam podpisać tonę papierow. W jednym worku zgoda na cc i nacięcie. Tutaj nie używają kleszczy. Badanie mega bolesne. Do tej pory leci mi krew. Te kobiety są mało delikatne. Lekarka pow do mnie, żebym zdjęła bieliznę i położyła na krześle. Złożyłam i położyłam na tym, na czym siedziałam bo nie zauważyłam krzesła w rogu. A ona do mnie "to jest taboret. Krzesło jest tam. Tutaj ja będę siedzieć". Potem już była miła. .. wszystko mi tłumaczyła ci i jak i kiedy. Pobrali mi krew i Mocz. Cc zaplanowane na jutro. Byłam sama, ale już widzę ze jest więcej pacjentek. Także niby między 9-12. Zobaczymy. Mam wypełnić ankietę dla anestezjologa. Czekam na niego. Później byłam na usg. Lekarz młodszy ode mnie. Zaczął mnie umoralniac, że z astmą tez można rodzić naturalnie. .. wiem tyle, że mała waży ok 3kg. Następnie była u mnie położna. Podłączyła ktg. Przykryla kocykiem, dała tel i wyszła ![]() Inna przyszła to nawet dzień dobry mi nie odp. Mąż był załatwić sale 1 os. Akurat dziś się zwalnia. Zarezerwowali mi. Niestety nie wiem czy po cc trafię na nią czy na pooperacyjna kilku os. Tutaj są nawet sale 6os... masakra. Teraz pojechał po kawę, ciasto i owoce dla mnie. Od jutra rano mam nic nie jeść. Swojego lekarza widziałam tylko chwile na ip. To chyba tyle ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Ps stresu nie ma ![]()
#2642 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wiem że nie trzeba się obawiać jak pies jest czysty i zadbany, ale ja sama zawsze myję ręce po głaskaniu i lizaniu i wiem że nie zostawilabym dziecka polizanego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2643 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje też polują na chrabąszcze, a ja mam fobię owadzią |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A psem się nie martw. Nie ma co przesadzać żeby myć dziecko co kawałek bo je pies polizał. Pomyśl o tym jako o świetnych bodźcach sensomotorycznych ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Wtajemniczenie
|
Morelle jak czytam o tych lekarzach i położnych to aż żal :/ jakby za karę pracowali, ale dobrze że im się poprawiły te humory! Fajnie że jesteś sama na sali no i Pestka drobniutka po mamusi
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2647 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 |
*sportaddict*
|
Nie da się uniknąć bakterii od zwierząt w domu ze zwierzakami
![]() ![]() Morelle nie przejmuj się, zaraz się zmienią położne i tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swojego też bym się nie obawiała bo jest praktycznie cały czas w domu ![]() Morelle okropne te lekarki. Co do wskazań medycznych do cc to nie znam się ale jeśli jest choc minimalne ryzyko to nie wiem po co ryzykować ? Niech nie przesadzają ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
Właśnie nikt nie kwestionowal decyzji o cc. Tylko ten lekarz. Ogólnie dziwny był.
Dzięki laski ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Gorzej ze kontakty są nade mną i mam za krótki kabel, żeby ładować tel ![]()
#2651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
Morelle, cieszę się że już szczęśliwie ulokowana jesteś i to sama na sali
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
MerDer 4ever
|
Hej
![]() Nie nadrabiam, za dużo spamu ![]() Urodziła któraś? ![]() Sorki, że sie nie odzywałam ale skończyliśmy pokój młodego ![]() Pózniej wrzucę Wam zdjecia ![]() Do tego upały i zdycham :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
Taedio koniecznie się pochwał pokojem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
Moja mama robi jagodzianki 😍 kocham ja!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2656 |
Zakorzenienie
|
Ja siedzę na poczekalni, objadłam sie przed wyjściem I waga tragiczna
![]() Do tego położna mówi, że syn wysoko I faktycznie tętno na ktg wysoko było :/ I mówi, że jeszcze przenoszę ![]() Morelle Super, że już wiadomo co I jak I że bedziesz miała pojedyńczą salę... nie mogę uwierzyć, że jutro będzie kolejna kruszynka z nami ![]() Patrz... nawet na porodowce nie masz spokoju z tą Twoją urodą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2657 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A mój TZ tez ciagle w pracy chociaż na swoim. Już się przyzwyczaiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja kotka przynosi żywe nietoperze i potrafi wypuścić w kuchni wiec już nic mnie nie zdziwi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
MerDer 4ever
|
Wstawałam siku to zrobiłam zdjecia
![]() Kołyska narazie tam stoi ale bedzie w sypialni. Brakuje jeszcze dodatków i czegoś na ścianach ale jakby co to młody ma gdzie mieszkać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
Morelle mysle o Was cały czas i trzymam kciuki !
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2660 |
MerDer 4ever
|
Morelle
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
MORELLE eh ta szpitalna polska rzeczywistość. Oby pobyt minął szybko i udało się z pojedynczą salą! No i cudownie ze jutro już Anastazja będzie z Tobą
![]()
#2662 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam psa ale nie przesadzalabym z tym myciem. Zwierzęta są z nami cały czas więc ich sierść śliba itp są w całym mieszkaniu. A jak maluszek zacznie raczkować to już w ogóle bedzie miał z tym styczność.
Mój bratanek jak jest u mojej mamy to wyznaje zasade 5 sekund spadnie na podłogę podnosi i je. Ostatnio arbuz mu spadł bratowa zaczęła podnosić a ten się tak rzucił i zaczął zjadać z podłogi jakby ktoś miał mu zabrać. Natomiast mój mąż był wychowywany w sterylnych warunkach i od dziecka na wszystko uczulony. I mówi że to od sterylnosci w domu wyszedł na dwór kurz spadł i alergie na wszystko |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję! Ślicznie macie wszystkie! ! Okazało się, że dziś przysługuje mi tylko zupa. Jadalna, ale bez przypraw ![]() Był u mnie lekarz prowadzący. Będę mieć pierwsza cc, ale przede mną jest laparoskopia. Także ok 10 ![]() Trzymajcie kciuki! !!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 | |
Zakorzenienie
|
Morelle lekarze i położne masakra. Niestety u nas też slyszałam że badania przed i w trakcie porodu mega bolesne.
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Kurcze a mąż chciał dokupić komin z półkami a ja powiedziałam po co szafka w komodzie wystarczy. Tylko my mamy tylko sypialnie i salon z aneksem i nie chciałam zagracać meblami tymbardziej że to nie nasze i bedziemy musieli się wyprowadzać to co z tym wszystkim zrobimy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Powodzenia na wizytach! Chilli super, że Was puścili! Morelle kciuki! Zdawaj nam tu relację ![]() Fajnie, że tak trafiłaś z tą salą. Xzora super przewijak! Cytat:
![]() Cytat:
Podobno takie maluchy nie lubią być przenoszone, a tu trzeba najpierw rozebrać, potem do wanienki, potem znów zabiegi na przewijaku... Cytat:
![]() Mam taką samą komodę ![]() Ile szuflad zajęły Ci same ubranka? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wygląda ![]() ![]() U mnie też brakuje czegoś na ścianach zobaczymy jeszcze jak dojdą balony ale myślę że jakieś obrazki się pojawia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
Ale macie piękne pokoiki i szafy! Nie mogę się soboty doczekać. Mam nadzieję że się nie rozczaruje!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
![]() Morelle ![]() ![]() Chilli oby w domu było już spokojniej i wielu szczęśliwych chwil dla Was ![]() Taedio, Devilek śliczne pokoje ![]() Widzę, że nie tylko ja dzisiaj jestem pełna emocji. Byłam w laboratorium pani wyszła z pokoju i do starszego pana mówi ze musi pilnie skontaktować się z lekarzem on miał łzy w oczach, spojrzał na mnie i ja już prawie szlochałam tam. Później ide z jakaś grupa mężczyzn korytarzem ale dziwny hałas jest, patrzę a to skuci więźniowie, a ja pomiędzy nimi w wąskim korytarzu zestresowalo mnie to :P A teraz leżę jak dętka i ogarnia mnie rozpacz, ze będę sama rodzić, że jak to będzie, ze się boje co później, boję się też jak sam moment porodu nadejdzie i moi rodzice ciągle przeżywają moja sytuację, że będą panikować i mnie wkurzać tym. Jak ja wychowam dziecko, że czemu się jak głupia wpakowalam w taka relacje, boję się że będzie mi robił problemy, cała ciążę mnie nie szanuje, nie pomógł mi w niczym, a jak wyslalam mu koszty wyprawki to powiedział ze mogłam to z głową zrobić nie wiem co to ma znaczyć nawet już nie mam siły odpwoiadac na takie słowa, powiedział że inne kobiety lepiej znoszą ciążę jakby wiedział jak ja ja przechodzę... Ach przepraszam ale chyba tak już do porodu będę lazic rozklejona a później może nie będzie czasu to jakoś życie sie potoczy |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
MerDer 4ever
|
Calineczka 2 szuflady ale mam tam tylko 56 i 62. Większych rozmiarów narazie nie prałam i sa w szafie (widać kawałek po lewej stronie)
![]() Devilek narazie łóżeczka nie zamawialiśmy ![]() ![]() Dzięki dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za info z tym badaniem kału ![]() Cytat:
![]() Ślicznie macie w pokoiku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Będziemy trzymać kciuki kochana! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.