|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Leki,ktore bralyscie podczas odchudzania
Gdzie mozna kupis te tabletki i jak one dzialaja?Czy podobnie do Therma Line?
|
|
|
|
|
#302 |
|
Przyczajenie
|
Od dwóch tygodni zaczełąm się odchudzać. Zapisałam się na siłownie, ćwiczę w domu i spaceruje jak najwiecej. Zadnej specjalnej diety nie trzymam , poprostu staram się mniej jeść. Niestety apetyt mam wielki wiec kupiłąm meridie ( jeszcze jej nie brałam). Do tej pory wiem ze skuteczna jest L-Karnityna. Kiedys dzieki niej schudłam 10kg. Teraz łykam ja w połączeniu z Bio CLA , zobaczymy za ok miesiac jakie bedą rezultaty.
|
|
|
|
|
#303 |
|
Raczkowanie
|
hej piękne! jeśli chodzi o tabletki na odchudzanie to sama ich nie uzywałam ale pracuje w aptece i mogę podzielić się opiniami klientek. Każde z tych preparatów wymagają jakieś diety czy ćwiczeń niestety samo ich łykanie nie pomoże. Najczęściej kupowane to Therm Line, Bio Cla z zieloną herbatą i Cidrex z octem jabłkowym (cena ok 15 zł), z tych na receptę to oprócz Meridii jest także Zelixa (10 i 15 mg). Obecnie najpopularniejsza jest Linea, łączy ona w składzie ocet jabłkowy, L-karnitynę, zieloną herbatę, fasolaminę i chrom czyli tak jakby pomieszanie tych wszystkich wcześniejszych preparatów w jednym co się bardziej opłaca i zwiększa swoją skuteczność przynajmniej wg mnie
|
|
|
|
|
#304 |
|
Przyczajenie
|
Oststnio rozmawialam na innym forum z gosciem,ktory bardzo dobrze znal sie na odzywianiu.Robil wrazenie kogos kto ustawia diete fitneskom.Mowil mi,ze Linea ma za male dawki skladnikowe zeby cokolwiek zadzialala.Dziala najbardziej na psychike bo myslisz sobie wzielam to pewnie bedzie dobrze,nie bedzie mi sie chcialo jesc=szybko schudne i czujesz sie super.Mowil,ze jedynym sensownym rozwiazaniem sa ,albo thermogeniki,albo Cos w stylu L-karnityny.No i oczywiscie cwiczenia.Jakiekolwiek.Bi eganie,aerobik,basen...ob ojetne byle ruch.Mysle,ze mial racje.Mowil tez o jakims izolacie bialka sojowego zeby pic jak masz ochote sie czegos nawpiepszac bo podobno jest bardzo sycace,a weglowodanow i tluszczy ma ilosci sladowe.Za to duzo bialka.Chyba sprobuje z tym izolatem...
|
|
|
|
|
#305 |
|
Przyczajenie
|
Mam jeszcze pytanko poniewaz od niedawna tu jestem.Co to znaczy,ze post zostal przesuniety??????
|
|
|
|
|
#306 |
|
Przyczajenie
|
Seve Meridie kupilas w aptece czy ...?Slyszalam,ze roznie laski reaguja niektore nawet musza odstawic bo im serducho skacze.Ciekawe jak bedzie u Ciebie?Mam nadzieje,ze o.k. i bez sensacji
|
|
|
|
|
#307 |
|
Przyczajenie
|
Kiedyś stosowałam term line i nie byłam zadowolona ;/
scorch można kupić na allegro. Z tych lepiej sprzedających się spalaczy i bardiej skutecznych jest właśnie scorch, venom, leviathan. Dużo czytałam o nich na innym forum www.sfd,pl Możesz tam wejść i poczytać o spalaczach. Każdy z ww spalaczy jest ok, ale tak jak w przypadku większości "wspomagaczy" w odchudzaniu każdy musi dobrać coś do siebie ja testowałam scorch, venom i animal xcut i z tych trzech scorch był najlepszy. Brałam go rano po a6w ale przed śniadaniem i podczas obiadu / jednocześnie przed jazdą na rowerku
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
a co mozecie powiedziec o guaranie?? czy to tez dziala jak spalacz??
|
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
hej laseczki
![]() kilka dni temu kupilam Slim Fast, dosc popularny 'koktajl proteinowy' stosowany w Wielkiej Brytanii. Nalezy go wypijac dwa razy dziennie, rozrabiajac dwie 'miarki' proszku ze szklanka odtluszczonego mleka. Oczywiscie ma to byc tylko pomocnicze 'urozmaicenie' diety, a nie jej 'zastepnik', bo jeden koktajl zawieta 'tylko' 218 kcal. Mam pytanie do Was- czy kiedykolwiek zdarzylo Wam sie go przetestowac? i czy faktycznie warto jest go wyprobowac??? bardzo prosze o odpowiedz ![]() pozrawiam
|
|
#310 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Slim Fast- koktajl wspomagajacy odchudzanie w Wielkiej Brytanii- prosze o rade:
hej,
nie wiem jaki koktajl kupilas ale nie szalalabym tak z tym ''proteinowy''. Z tego co pamietam to Slim Fast'y w puszkach maja duzo wegli, wiecej niz bialka. Kiedys pilam, w smaku dobre ale czy takie dietetyczne to bym sie klocila. chyba,ze masz jakis nowy, ktorego nie widzialam. Napisz dokladnie jaka nazwa i jakie proporcje B/T/W.
|
|
#311 |
|
Przyczajenie
|
No wlasnie z ta guarana to tez jestem ciekawa.Jest ona w wiekszosci lekow tzw.spalaczy w Therm line tez jest.Co ona robi takiego???Hmm...W kazdym razie co do dobrania odpowiedniego leku dla siebie to masz racje.Jednak wazne jest posluchanie opini innych osob.Kiedys byl bum na Meziantag.Laski szalaly,kupowaly.moja kolezanka ma do tej pory powiklania po tym super leku.Ma chora tarczyce bardzo podwyzszone badania watrobowe i nerkowe.Lekarz powiedzial jej,ze podobno w tym meziantagu sa jakies metale ciezkie i trujace zwiazki,ze to jakis ogolnie syf totalny.
|
|
|
|
|
#312 |
|
Przyczajenie
|
Czym jest guarana? [edytuj]
Słynie z największych dotąd poznanych wśród roślin zdolności syntezy kofeiny, której zawiera kilkakrotnie więcej (4 razy) niż ziarna kawowca[2]. Właściwości rośliny znane są od dawna ludom tubylczym Amazonii, które zażywają ją w różnych postaciach dla podniesienia sprawności fizycznej i psychicznej w stanach wzmożonego wysiłku. Dla świata zachodniego gatunek odkryty został na przełomie XVII i XVIII wieku i nazwany na cześć niemieckiego lekarza Christiana Franza Paullini. Indianie, zamieszkujący amazońskie lasy deszczowe, od tysięcy lat czerpią korzyści zdrowotne z guarany, nazywanej przez nich "darem od Boga", czy też "eliksirem młodości". W Europie uznano te walory guarany a niektórzy sprzedawcy reklamowali ją nawet jako afrodyzjak. Znane są również doniesienia o wykorzystywaniu w dorzeczu Amazonki guarany jako środka płatniczego używanego w handlu. Zastosowanie [edytuj]
|
|
|
|
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
potrzebuje tabletki ehh
musza miec na prawde silne dzialanie poniewaz przy mojej nadwadze jest w stanie pomoc tylko złoty środek! to musi być coś co na 100% zadziała i raczej w miare szybkim tępie czy zna ktos jakies ostre tabletki??pisac!:confused :![]() :con fused:
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mocne tabletki na odchudzanie! silne !!
heh z checia poznam takie tabletki-cud
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Jest taki środek,miala go pani doktor ,ktorej dzis policja zrobila nalot
Przykladowo 6 kg w 2 tygodnie,albo 12 kg w iles tam dni heh. Tabletki to nie złoty srodek ale niszczenie zdrowia=głupota |
|
|
|
|
#317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak!! pamietam ta Pania Doktor, mowili o niej bodajze w UWADZE na tvn. W tych tabletkach byly ziółka, nie wiem od kiedy ziółka pochodzą od amfetaminy
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
załamują mnie takie wątki
![]() dziewczyno! skoro dieta i cwiczenia nie pomagaja, to zamiast pytac sie nas idz zwyczajnie do lekarza? moze to, ze nie mozesz schudnac jest spowodowane choroba, np. niedoczynnoscia tarczycy. oczywiscie Ci tego nie zycze, ale zamiast żreć w ciemno jakies tablety lepiej zrobic badania. zdrowie jest najwazniejsze |
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się!!! Rozsądek przede wszystkim i pamiętaj, że zdrowie ma się jedno i trzeba o nie dbać!
|
|
|
|
|
#320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze poprostu dieta
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Slim Fast- koktajl wspomagajacy odchudzanie w Wielkiej Brytanii- prosze o rade:
agolku, dzieki
![]() nie sprawdzalam jeszcze proporcji/ brak czasu; ale postaram sie dzis wieczorem napisac- chociaz niemal w 100% jestem pewna, ze mamy na mysli te same koktajle ![]() od siebie powiem, ze fakt, pozywne to one sa, smaczne- pojecie wzgledne mi smak zbytnio nie odpowiadano, ale nie pije ich na codzien, poprostu urozmaicam nimi diete
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
Suplementy diety
Czy stosujecie jakieś suplementy diety? Mam kiepską formę i nastrój i tak sobie myślę czy nie kupić sobie jakiś witaminek. Może możecie coś polecić ? Tylko ,bardzo proszę, coś co nie spowoduje pustki w kieszeniach.
|
|
|
|
|
#323 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Suplementy diety
Hej hej.Ja kiedy mam kiepską forme stosuję SPIRULINE HAWAJSKĄ. Nie jest tania ale dobra,podaje ją też dzieciom.W aptekach internetowych cena jest zwykle niższa.pa
|
|
|
|
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
Znam dziewczynę która to piła i nie była zadowolona. Po 2 tygodniach picia zamiast schudnąć przytyła 3 kg.
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
polecm mienic diete ,jesc wicej warzyw i owocow ,uprawiac sport,pic soki naturalne anie lykac zadnych sztucznych suplementow.
podawac dziecku jakies usplementy ? hmm.nie odwazylabym sie. |
|
|
|
|
#326 |
|
Przyczajenie
|
Dzieci mają od 13 lat wzwyż.A spirulina hawajska jest akurat środkiem całkowicie naturalnym,bez sztucznych,chemicznych dodatków. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Gosia3ek0, nie wierz w żadne tabletki cud, bo jeśli nawet powodują one szybką utratę wagi, to są bardzo niezdrowe, a wręcz szkodliwe. Nie warto się truć. Zastosuj dietę, zmień całe nawyki żywieniowe i ćwicz. Ruch to podstawa. Ze wspomagaczy to żadnej chemii!!! herbatki pij zielone czy czerwone jeśli już, czy przyklejaj plastry, ale to są tylko dodatki! podstawa to dieta + sport. Bez tego nic nie pomoże. A jeśli otyłość jest ogromna, to jest to byc może chorobliwe, właśnie chora tarczyca, czy coś nie tak z hormonami.
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma takich cudownych tabletek... poza tym same takie specyfiki nie dadza duzych efektow. Po prostu zacznij sie wiecej ruszac, mniej jesc i racjonalnie sie odzywiac,polecam takze duze ilosci niegazowanej wody mineralnej
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co Paula, to wie każdy co się powinno - jeść dużo warzyw i owoców , uprawiać sport, chodzić na spacerki i takie tam, oczywiście tak byłoby najlepiej! Ale w tym zwariowanym świecie gdzie człowiek nie tyle chce ale jest zmuszony żyć na wysokich obrotach jest to nierealne a przynajmniej nie dla każdego!!! I dlatego proszę o podzielenie się doświadczeniem z tymi kto tak jak ja nie widzi nic zdrożnego w łykaniu witaminek w tabletkach czy kapsułkach
|
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
No może na spacery w tym zwariowanym świecie to jest rzeczywiscie mniej czasu, ale już na jedzenie warzyw i owoców tempo życia chyba nie ma wpływu.
Po prostu potrzeba tylko chęci i małego pomyślenia nad sensownym zaplanowaniem tego, co się będzie jadło... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

www.lk-bizuteria.otwarte24.pl

musza miec na prawde silne dzialanie poniewaz przy mojej nadwadze jest w stanie pomoc tylko złoty środek! to musi być coś co na 100% zadziała i raczej w miare szybkim tępie czy zna ktos jakies ostre tabletki??pisac!:confused :