Big Brother V ! - Strona 171 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-09, 19:19   #5101
tromix
Raczkowanie

Dot.: Big Brother V !

Cytat:
Napisane przez Papryczkaa Pokaż wiadomość
jeśli są tam zamknięci tyle czasu, to nie dziwie się im, że mogą robić wielkie halo z braku alkoholu-który akurat dla nich jest ważny.
postępowanie Izy i Klaudii mnie irytuje ale sama Iza..bardziej
Rozumiem, że mogłoby im brakować alkoholu po miesiącu, ale im go brakuje po paru dniach. Kilkudniowa abstynencja jest dla nich problemem życia i śmierci. Zachowanie Klaudii jest przekorne, dziecinne, ale założę się, że tak samo Sylwunia zachowałaby się w stosunku do niej.

Iza mnie niczym nie zdziwi. Jej chore gadki nie robią na mnie żadnego wrażenia, dziewczyna jest zacofanym symbolem polskiego Ciemnogrodu. Spokojnie mogłaby wylecieć (ale jeszcze nie teraz).

Co do solarium - nie jestem wybitnym specjalistą w tej dziedzinie, ale z tego co słyszałem od biologa to opalanie się raz na ruski rok nikomu nie zaszkodzi.
tromix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 19:22   #5102
Śnieżka
Zakorzenienie

No właśnie Klaudii chodzilo o to ze w małej ilości nie jest takie znowu szkodliwe...
chociaz moim zdaniem i tak jest a zeby byc zabrazowionym trzeba iść z kilka razy po 10min no ale niewazne
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 19:31   #5103
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

ta dyskusja o solarium byla bez sensu.. zwlaszcza ze magda i syllwia caly dzień leżą w ogrodzie i sieopalają a to jeszcze bardziej szkodiwe..

a teroria sylwi ze naukowcy amerykańscy stwierdzili ze palenie jest nie szkodliwe bylo naprawde odkrywcze..

sylwia zczela dyskusje bo chciala sie o cos do klaudi czepnąć i objętnie czy fajki czy sol czy podklad zawsze bedzie miala inne zdanie niz ona z przekory..

a magda za nia jak maly piesek... tak..tak..tak..
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 20:22   #5104
pIWONIA
Zadomowienie

Sztuka jest ok Dobrze się droczy
pIWONIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 20:26   #5105
scorpionec
Zakorzenienie

tak sie zastanawiam, zka bredzi to wiadomo.. ale czy mieszkańcy i sztuka sa tolerancyjni (za takich chca uchodzić) nie tolerując poglądów izki ??

chyba oni widza drzazge w oku izki w swoim nie widząć belki....
Stary 2008-05-09, 20:39   #5106
Papryczkaa
Zakorzenienie

niech ta Iza wyleci, bo to co sobą reprezentuje to... żal ściska..

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 20:42   #5107
Kylexy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
tak sie zastanawiam, zka bredzi to wiadomo.. ale czy mieszkańcy i sztuka sa tolerancyjni (za takich chca uchodzić) nie tolerując poglądów izki ??

chyba oni widza drzazge w oku izki w swoim nie widząć belki....
Tu jednak należy zadać sobie jedno pytanie: Czy można być tolerancyjnym dla kogoś kto jest nietolerancyjny?
Skoro Izka by wszystkich jak to ujęła Sztuka ,,innowierców'' najchętniej gdzieś pozamykała i byleby głowy nie wychylali to czy można być tolerancyjnym dla takiej osoby?
Prawo do swoich poglądów ma jasne, każdy ma, jednak mając takie poglądy musi się liczyć z tym, że ktoś się z tym nie zgodzi i może dojść do ostrej wymiany zdań. Zresztą ja dla niej nie mam żadnej sympatii, po tym jeszcze jak się rozpłakała, że jak tak można po kimś jeździć, a sama by to zrobiła komuś np. gejowi.
Kylexy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 20:46   #5108
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kylexy Pokaż wiadomość
Tu jednak należy zadać sobie jedno pytanie: Czy można być tolerancyjnym dla kogoś kto jest nietolerancyjny?
Skoro Izka by wszystkich jak to ujęła Sztuka ,,innowierców'' najchętniej gdzieś pozamykała i byleby głowy nie wychylali to czy można być tolerancyjnym dla takiej osoby?
Prawo do swoich poglądów ma jasne, każdy ma, jednak mając takie poglądy musi się liczyć z tym, że ktoś się z tym nie zgodzi i może dojść do ostrej wymiany zdań. Zresztą ja dla niej nie mam żadnej sympatii, po tym jeszcze jak się rozpłakała, że jak tak można po kimś jeździć, a sama by to zrobiła komuś np. gejowi.
moim zdaniem tolerancja polega na tym ze akceptujesz innych poglądy jakie by nie byly i czy ci one pasuja czy nie...
Stary 2008-05-09, 20:51   #5109
margaretka02
Wtajemniczenie

GG do margaretka02

Cytat:
moim zdaniem tolerancja polega na tym ze akceptujesz innych poglądy jakie by nie byly i czy ci one pasuja czy nie...
Np. tolerancja dla poglądów Hitlera czy Ku Klux Klanu?
margaretka02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 20:52   #5110
Kylexy
Raczkowanie

Cytat:
No ja jej nie lubię, ale nie napisałem, że nie toleruję. Toleruję jej poglądy ale nie akceptuję jej poglądów. Tolerancja nie równa się akceptacji.
No z tym jakie by nie były to też zbyt duże uogólnienie, bo w takim wypadku trzeba by też tolerować poglądy ludzi pokroju Hitlera itd.
Stary 2008-05-09, 20:54   #5111
bess
Zakorzenienie

ale daremna ta Sylwia,teraz wlaczylam i tylko drą paszcze

I to jej "dziekuje" pfff
zaraz wam tu wkleje o tolerancji nietolerancji
z wiki
Cytat:
Tolerowanie nietolerancji [edytuj]
Filozof Karl Popper stwierdził w swej książce Społeczeństwo otwarte i jego wrogowie, że mamy prawo odmówić tolerancji wobec nietolerancji. W końcu tolerancja ma swoje granice.
Czy tolerancyjne społeczeństwo powinno akceptować nietolerancję? A co jeśli tolerując czyn „A”, społeczeństwo niszczy samo siebie? Tolerancja czynu „A” może być użyta do wprowadzenia nowego systemu myślowego, co może doprowadzić do braku akceptacji zespołu cech „B”, właściwych danemu społeczeństwu. Bardzo trudno jest znaleźć złoty środek, a różne społeczeństwa nie zawsze zgadzają się co do szczegółów. W rzeczywistości poszczególne grupy w obrębie jednego społeczeństwa często mają problemy z porozumieniem się. Niektóre państwa uznają zniesienie nazizmu w Niemczech za przejaw nietolerancji, podczas gdy w Niemczech to właśnie nazizm jest uważany za niedopuszczalnie nietolerancyjny.[potrzebne źródło] Filozof John Rawls poświęca jeden rozdział swej wpływowej i kontrowersyjnej książki Teoria sprawiedliwości następującemu problemowi: czy społeczeństwo powinno, czy też nie powinno tolerować nietolerancję oraz powiązaną z tą kwestę problem - czy w jakimkolwiek społeczeństwie ludzie nietolerancyjni mają jakiekolwiek prawo narzekać, gdy sami nie są tolerowani.
Rawls doszedł do wniosku, iż społeczeństwo musi być tolerancyjne, a więc ludzie nietolerancyjni muszą być akceptowani, gdyż w innym wypadku społeczeństwo byłoby nietolerancyjne, czyli niesprawiedliwe. Niemniej jednak Rawls uzasadnia swą opinię obstając przy tym, że społeczeństwo i jego instytucje mają uzasadnione prawo do samoobrony, co wypiera zasadę akceptacji. Tak więc ludzie nietolerancyjni muszą być tolerowani, jednak tylko do momentu gdy nie zagrożą tolerancyjnemu społeczeństwu i jego instytucjom.
Kontynuując twierdzi, że podczas gdy ludzie nietolerancyjni mogą zrezygnować z prawa do narzekania w momencie gdy sami nie są tolerowani, pozostali członkowie społeczeństwa mają prawo, a może nawet obowiązek, narzekać na ich zachowanie, tak długo jak samo społeczeństwo nie jest zagrożone przez tych nietolerancyjnych osobników. ACLU (American Civil Liberties Union, Amerykański Związek Wolności Obywatelskich) jest dobrym przykładem instytucji społecznej, która chroni prawa ludzi nietolerancyjnych, gdyż często staje w obronie prawa wolnego słowa tak nietolerancyjnych organizacji jak Ku Klux Klan.
poza tym tolerancja i akceptacja to 2 rozne sprawy
O Kylexy mnie wyprzedzil
nie wiem co tam Izka wygadywala bo wolałam Harrego Pottera,ktory okazal sie nudziarzem.Ale Niko ma racje,ze ona ma odwage gadac takie rzeczy w PZ ,poza juz nie.
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 20:56   #5112
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaretka02 Pokaż wiadomość
Np. tolerancja dla poglądów Hitlera czy Ku Klux Klanu?

tak bo co innego poglądy.. (chociaz u i zki a o jej przypadku rozmawiamy to raczej gupie gadanie nie przekonanie)

a co innego dzialanie na szkode drugiej osoby..

czemu toleruja zachowanie marcina ktory czyms rzuca w innych...? a gupiego gadania nie?

nie lubie izki ale uwazam ze maja na nia nagonke - zgadzam sie z anzhela..

Cytat:
Tak więc ludzie nietolerancyjni muszą być tolerowani, jednak tylko do momentu gdy nie zagrożą tolerancyjnemu społeczeństwu i jego instytucjom.
Kontynuując twierdzi, że podczas gdy ludzie nietolerancyjni mogą zrezygnować z prawa do narzekania w momencie gdy sami nie są tolerowani, pozostali członkowie społeczeństwa mają prawo, a może nawet obowiązek, narzekać na ich zachowanie, tak długo jak samo społeczeństwo nie jest zagrożone przez tych nietolerancyjnych osobników
dokladnie o to mi chodzi...
Stary 2008-05-09, 21:00   #5113
Kylexy
Raczkowanie

Zresztą uważać, coś za zboczone to co innego, a co innego jak Izka ma zapędy by innym ludziom ograniczać ich prawa obywatelskie, bo są inni niż ona. Wobec tego nie można być tolerancyjnym, bo każdy reżim zaczyna od małych kroczków, a potem to...jak III Rzesza.

EDIT:
,, Tak więc ludzie nietolerancyjni muszą być tolerowani, jednak tylko do momentu gdy nie zagrożą tolerancyjnemu społeczeństwu i jego instytucjom.
''

No właśnie to miałem na myśli.
Stary 2008-05-09, 21:10   #5114
kaminiunia
Wtajemniczenie

ojejejjjj dziewczyny przecież jej gadanie to głupie gadanie niedowartościowanej dziewczynki, chce być inna, chce się wyróżniać, i chce być twarda, a tak naprawdę jest słabiutka i ma wiedzy i sił natyle by odeprzeć argumenty strony przeciwnej.

Mnie jej wypowiedzi w ogóle nie bulwersują, to mała dziewczynka i tyle, pewnie muchy by nie skrzywdziła, ja też chciałam być punkiem

jolka jak zobaczyła marco to chciała uciekać, zbeształa go od mamisynków, nazwała siusiumajtkiem.

Kłócili się jeden przez drugiego jak za czasów bbale kłótnia była coś jak afera ,,dotknąłeś mojej piersi'' zakończona akcją z ketchupem i musztardą

prowadzący powiedzieli że ludzie czekają aż oni się pogodzą, i jolka powiedziała, że ma kleknąć przed nią i może mu wybaczy, kazała się przeprosić za to co powiedział w programie i po, on ją pocałował w rękę i przeprosił

ogólnie koleżanka mówi, że było tak, jakby się czas cofnął, tak się przekrzykiwali, że nic nie można było zrozumieć
Stary 2008-05-09, 21:19   #5115
bess
Zakorzenienie

Oj Kami punki to pokojowe istoty,gorzej jakbys chciala byc skinem.Nie wiem czy taka niewinna,ona ponoc jezdzi na ustawki,dzis ogladalam Rw T i tam byly takie chuliganki ,ktore tez jezdza Jej niewinna buzia i słabe trybienie sprawiaja ,ze sie jej pobłaża
Oczywiscie uwazam,ze ona sama by na to nie wpadla.Gdyby spotkala wczesniej kogos madrzejszego z szerokimi horyzontami to by przejela jego poglady.Pech chcial ze spotkala takich a nie innych

Ta Klusek wszystko zrobi byle tylko w tv wystapic.Podepnie sie pod Jolke i bedzie latał z nia po tv i showy robil-co oznacza ,ze sam siebie nie mogl wypromowac,bez Jolki ani rusz
Stary 2008-05-09, 21:28   #5116
kaminiunia
Wtajemniczenie

ja jak byłabym w programie to zapytałabym się Izy jacy są je rodzice, rodzeństwo, czy też tacy radykalni, może ten kościelny rygor po nich przejęła (z własnej woli lub nie)

ja znam rodziców mojej przyjaciółki, bardzo sympatyczni, ona ma prawie 30 lat, jak na razie mieszka jeszcze z rodzicami (wiadomo jak jest z kredytami mieszkaniowymi), są niesamowicie ciepli, mili i bardzo dobrzy, ale jeśli chodzi o kościół ''to nie tykaj złym słowem''
musi co niedzielę chodzić, by nie mieli głupiej miny

może podobnym rodziców ma ona, gorszych oczywiście
ale ja czuję że ona nie miała autorytetów, i tak jak mówi BESS trafiła na zły grunt
Stary 2008-05-09, 21:29   #5117
pIWONIA
Zadomowienie

A w jakim to programie Jolka z Marco sie spotkali ?

Ja o czymś nie wiem chyba
pIWONIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 21:31   #5118
kaminiunia
Wtajemniczenie

w programie ,,Czarno na białym''
Stary 2008-05-09, 22:13   #5119
Śnieżka
Zakorzenienie

No tak czego Jolka nie zrobil dla kasy i kilku minut w tv nawet na kluska przestanie sie gniewac
Stary 2008-05-09, 23:06   #5120
bess
Zakorzenienie

o jaaa Izka w ogole nie łapie ,nic
Stary 2008-05-09, 23:24   #5121
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
o jaaa Izka w ogole nie łapie ,nic
no mialam niezly ubaw z niej
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 23:43   #5122
bess
Zakorzenienie

Izka na meczu,ona chyba robi za maskotke-nie wiem jak sie fachowo taka osoba nazywa
Ale miala frendzle ,jak gobelin i to jeszcze patriotyczny biało czerwony

A Klusio tak teraz wyglada,slabo i te wzorki w tym wieku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 65689_l,iza_prywatnie_na_meczu_zobacz_.jpg (72,1 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 129724,.jpg (21,7 KB, 52 załadowań)
Stary 2008-05-10, 09:36   #5123
kaminiunia
Wtajemniczenie

wczoraj jolkA BYłA na forum hehehe

SLUCHAJCIE OBOJE NIE WIEDZIELISMY O SPOTKANIU!TO BYLO TAK!!!!JEGO ZAPROSILI DO INNNEGO PROGRAMU ALE TEJ SAMEJ STACJII O 16..A JA MIALAM SIE ZJAWIC O 15..20..ONI SOBIE WSZYSTKO USTALILI NIE MOWICA NAM!!MARCO MIAL PROGRAM O JEGO SZMATKOCH TAM SRELE MORELE MAJTKI Z DRUTUU PROJEKTANT...YYY JASNE TERREEE JAK SLON TRABALSKI!!!I NATKNELISMY SIE KIEDY GO MALOWALI I JUZ TAM BYLA WOJNA!!!!!1MIEDZYNAMI NIE WIEM CZY TO POKAZALI BO NIE OGLADALAM TEGO PROGRAMU DZIS!!

pisze, że marco wczoraj do niej dzwonił, mają się sami spotkać, że nie wie co to będzie, że musi iść do kardiologa, że jej życie jest jak telenowela''jarek, marco, jarek, marco'', że powinniśmy dalej oglądać Ją HEHE
żE WYKORZYSTAłA MARCO PO PROGRAMIE - NOSIł JEJ KONIE ITP.

aaaa i to co ja podejrzewałam...ona się chyba pokłóciła z nadolskim, pisała ze Adrian zbłądził, ale nie chce go oceniać, pisać o nim, z tego co zrozumiałam wszedł na czata jolki ostAtnio i bruzgał
Stary 2008-05-10, 10:41   #5124
Śnieżka
Zakorzenienie

aaaa i to co ja podejrzewałam...ona się chyba pokłóciła z nadolskim, pisała ze Adrian zbłądził, ale nie chce go oceniać, pisać o nim, z tego co zrozumiałam wszedł na czata jolki ostAtnio i bruzgał[/quote]

No jasne on zbłądził!
raczej ona!a on przejrzal na oczy
napewno mial powod zeby to zrobic wyszla i pokazala jaka jest naprawde
Stary 2008-05-10, 10:44   #5125
kaminiunia
Wtajemniczenie

ponoć wyszło na jaw że rzeczywiście jest gejem
Stary 2008-05-10, 10:47   #5126
Śnieżka
Zakorzenienie

No i co tego?widocznie Jola zrobila cos co mu sie nie podobalo pewnie rozgadala to
Stary 2008-05-10, 10:57   #5127
kaminiunia
Wtajemniczenie

a z tego, że jest gejem i tyle, a to ukrywał i kłamał w żywe oczy.....

jola na forum wyraźnie powiedziała, że nie chce o nim rozmawiać, ja tak myślałam już dawno, że oni się popsztykali, bo jola pytana o kontakt z byłymi czestnikami bb4 nigdy nie wymieniała Adriana, co mnie bardzo dziwiło, nawet w bb5 mówiła o Grzesiu, Pawle...ale nigdy o Adrianie.
Stary 2008-05-10, 11:01   #5128
Śnieżka
Zakorzenienie

No wiesz przyjaciołka powinna zrozumiec ze moze chłopak nie ma ochoty w bb przed cała Polska przyznawac sie ze jest gejem
no ale przekonal sie jak jest i tyle moze dla niego lepiej ze nie bedzie sie z nia zadawał już,skoro taka wyrozumiala jest...łatwo sie kogoś ocenia ale ona tez nie przynala sie w BB do wielu rzeczy.
Stary 2008-05-10, 11:06   #5129
kaminiunia
Wtajemniczenie

moja sympatia do niego była mocno naciągana (po prostu chciałam go lubić), nigdy tak naprawdę nie miałam do niego zaufania

a poza tym gejom, lesbijkom transwestytą i transwestytką mówimy NIE!!!

ja mawia moja ulubienica!
Stary 2008-05-10, 11:10   #5130
Śnieżka
Zakorzenienie

No ja nie pałałam do niego wielka sympatia ale rozumiem ze nie chciał przyznawac sie w bb ze jest gejem...byc moze jego rodzina nie wie?znajomi?trzeba to zrozumiec...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości