![]() |
#2821 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
![]() ![]() Brzmi kusząco, ale kurczę trochę za wcześnie ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas tak późno ktg już nie robili, ale zaczynali nawet o 5 rano.. my byłyśmy we 3 więc do zniesienia, ale obok sala 6 osobowa ![]() Nie wiem czy u Ciebie w szpitalu jest też taki zwyczaj ale u mnie chodzili też w nocy sprawdzać tętno dziecka - o 23, 2, 4... różnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() |
#2822 |
Zakorzenienie
|
Tak u mnie chodzą co 3h spr.
Mam słuchawki od tel. Ale chcę spać ![]()
#2823 |
królikoholiczka
|
![]() Ja jak byłam to mi co 3godziny mierzyli ciśnienie i tętno. Masakra
![]() |
#2824 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tak po nocy budzić to nieładnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2825 |
Zadomowienie
|
Morelle współczuję
![]() A tu jutro wielki dzień! |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadz, że jednak uda Ci się wyciszyć i zaśniesz jakoś... ![]() Cytat:
U mnie tak samo, wraca każdej nocy, ale mam w pamięci to co napisała Samantha, że zgaga jej zniknęła wraz z porodem i tylko tego się trzymam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Calineczka może coś się zaczyna? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2827 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aggs chyba bym walnela jak by mi ktoś tak zrobił. Ja to jestem agresywna jak ktoś próbuje mnie obudzić hehe oczywiście wszystko na śpiącego robię i tego nie pamiętam albo tak przez mgłę ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
Zakorzenienie
|
Współczuje Morelle :/
Ja nie spałam w ogóle jak rodziłam starszaka. Miałam oxy podpięta i ktg non stop. Musiałam być w pozycji wpol leżącej a to było takie łóżko gdzie cześć tego łóżka się odpinala i robili z niego samolot do porodu jak już się zaczęłoby. Jak mały się wiercił od ktg do położne przychodziły i mi te ktg poprawiały. Do tego skurcze z krzyża . Dramat! W nocy mi przychodził gin kilka razy próbował pęcherz przebić , to musieli mi ciśnienie zmierzyć , to musieli mi pomoc isc siku zrobić, to musieli czopek w kroczu wymienić taki który powoduje miekniecie szyjki. Kur co ja się namecxylam to moje. A potem poszłam pod nóż ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Ja prdle jaki ja mam syf w chacie. Nie mam siły tego sprzątać . Ledwo zrobiłam makaron z sosem pomidorowym na obiad żeby moje dziecko nie chodziło głodne ![]() Tak mi boli kręgosłup ze mam wrażenie ze się złamie na pół. Tz nie ma kiedy pomoc bo pracuje. Spoko najwyżej przyniosę noworodka do sufu i będę z cięciem zapierd na szmacie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
królikoholiczka
|
A mnie znów zgaga męczy. Nie dość że pół dnia to jeszcze w nocy
![]()
![]() |
#2831 |
Zakorzenienie
|
Mnie strasznie bolą okolice szyjki i coś czuje że jak przetrwam weekend i pojade do ginki to mi powie szyjki brak rozwarcie do porodu.
Mąż do mnie ale masz duzy brzusio. Ja mówię na patrz się bo on teraz nie daje mi spać a za kilka dni tobie nie pozwoli. ![]() Moja apka pokazuje poród za 8 dni. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 |
Zakorzenienie
|
Cofnęli moja paczkę na karuzele z Ali
![]() Wyślą nowa a status mówi , ze dostarczono ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Darietta - Tz pomaga , ale teraz pracuje. A w pon miał wolne mówiłam mu żeby posprzątał a on ze nie chęć mu się i teraz jest syf. A jak ja miałam sile ostatnio w pon czy wt to było i mowie mu żebyśmy pojechali do sklepu kupić domowe rzeczy to mu się nie chciało. A ja mu tyle razy mówiłam ze jak mam przypływ energi to ze trzeba korzystać z chwili bo zaraz na drugi dzień mogę być dentka i po ptokach, ale facetowi nie przetłumaczysz . Oni wiedza lepiej ![]() Szkoda ze z pracy mojej nie zabrałam se krzesełko na kółkach to bym na nim jeździła i odkurzala ![]() Jeszcze Tz mój nauczył jesc miska w salonie i jest tam pełno okruchów. Mówiłam Tz chcesz jesc przed tv jedz, ja tez jem czasem , ale jedz wtedy jak dziecko nie widzi . No ale jak do ściany. Jak urodziłam syna to nie spodziewałam się, ze ja i Tz będziemy mieli inne poglądy nt.zywienia i manier ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Biedna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Znalazłam fajny sklep z ubrankami ![]() https://www.patpat.com/flashsale/eve...el_Onesies_ZYY Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2833 |
Zakorzenienie
|
IMG_1498777700.748043.jpg
Awww ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2834 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja starsza się obudziła. Powiedziała że chce iść na nocnik i się bawić. Przerobiliśmy cały alfabet z czuczu. W mordę jeża. Kiedy to dziecko zacznie mi normalnie spać.....
http://www.magdam.com.pl Edytowane przez My Sweet Little Precious Czas edycji: 2017-06-30 o 02:31 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe Niezle ![]() Mój zasną na kanapie w salonie o 18:20 ![]() ![]() ![]() ![]() Ciagle myśle jak mi się uda ogarnąć dwoje zbójów do spania ![]() Myśle ze najpierw położę maluszka i ze starszak mi trochę pomoże przy tym ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- U mnie jest Anglia za oknem . Ciagle pada deszcz i taka zmulka jest , ze mam ochotę sama isc spać. Jeszcze ja jestem taka wrażliwa na dźwięki i jak chodzi klima to ja z automatu wyłączam się i wchodzę w stan medytacji jakiejś ![]() W zimę przed snem włączam sobie suszarkę do włosów w nogach i lubię jak mi wieje na stopki moje i ten dźwięk i od razu odjazd, a mój Tz szału dostaje ze 5h suszarka chodzi ![]() Teraz mam taka aplikacje z deszczem burza , potokami i Tz tez nie rozumie jak mogę się kłaść spać i sobie dudniąca burze włączać , a ja to uwielbiam. Jedynie nie czaje tego białego szumu. O Boże nic mnie tak nie wkur jak szumiący tv i właśnie ten cały biały szum co to niby dzieci uspokaja . Hell No! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2837 |
Zadomowienie
|
Ale deszcz i burza to też biały szum! I jadący pociąg, i suszarka i dźwięk silnika 😃 ja żadnych szumów nie lubię. od jakiegoś czasu do spania lubię absolutna ciszę.
Moja ciągle nie śpi... Też się zastanawiam jak je ogarnę do kapania i spania. Bo nawet się nie łudzę że nie będzie to na mojej głowie... U nas mega nawałnice. Leje od popołudnia. Ale już wolę to niż upały bo idzie zdechnąć. Sam która u Ciebie jest godzina? Tu po 4
#2838 |
Zakorzenienie
|
Sam niezłe masz sny.
Ja zasnęłam ale. ... Już nie mogę spać. Ona ma chyba jakąś nerwice. Co 30 sek szura nogami i wygina sobie palce w dłoniach. Strzela nimi. Obudziła mnie z 20 razy w nocy. W dodatku jęczy i chrapie. .. to sobie wyobrazcie jaką noc miałam. Cierpliwość mi się skończyła i spytałam jej czy ma skurcze. Nie ma tylko dziecko ją kopie. Nosz kurde... trzecia ciąża. ... trafiło mi się. ... porażka. ---------- Dopisano o 04:42 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ---------- Która dzisiaj ze mną rodzi? ![]() Wg listy Nulka ![]()
#2839 |
Zakorzenienie
|
AnnaPaula, 100 km aż? Dalej się nie dało
![]() Karolinusia, nie czytaj takich rzeczy ![]() Samantha, jak nie masz siły to nie sprzątaj. Nie ma co teraz być perfekcyjną panią domu. Jak poczujesz się na siłach to dopiero a najlepiej zagoń TŻ jak wróci z roboty. Ubranka boskie ![]() Poprostu,👍👍 za wizytę! Morelle, współczuję ciężkiej nocy. Zamiast dać Ci się wyspać to takie cos-.- ja już rzucam spanie od 4. Kot mi wlazł pod folie do gondoli wózka i nie mógł odnaleźć drogi powrotnej. Przebudziłam się i już nie mogę spać-.- kciuki trzymam za Ciebie oczywiście!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie po 22 jest. White noise mi się pomylił z pink and Brown noise ![]() Jest tych noiseow od groma ![]() ![]() No a jeszcze pomysł ze kiedy my się umyjemy? ![]() ![]() Cytat:
![]() Szkoda ze nikt nie pomyślał Zeby może te dziewczynę jeśli ma takie problemy dać do izolatki. Moim zdaniem robienie cc z rana to pomyłka. Ja tez będę mieć rano i nie podoba mi się to. Podejrzewam ze z nerwów dostanę sraczki po całości. Bo u mnie stres = sraczka. Z Miśkiem miałam cc po 17 jakoś i jak się urodził o 19 i potem cała ta procedura zaszycia etc.czas zleciał i jakoś tak było bardziej nastrojowo ze była noc. No nie wiem mam nadzieje , ze tym razem będzie tez klimat jakiś po. Bo przed wiadomo sraczka ![]() Kciuki nadal zaciśnięte ![]() ![]() Cytat:
A gdzie tam . Nie ma opcji , ze będę sprzątać . Wytarlam kurze z lekka i tyle. Na szczęście nie mam tyle mebli ani nie mam nastawione ☠☠☠☠☠☠☠ wszędzie wiec wytarcie kurzy u mnie to 15min max. Używałam zawsze do tego płynu do szyb oraz mikrofibry i idzie jak burza bo microfibra świetnie kurz zbiera. Czasami przetrę takim do drewna naturalnym z olejem z migdałów. Tz mówił ze w sobotę odkurzy i sprzątnie wanne. Może będę mieć sile żeby potem wytrzeć podłogę . Kciuki dla wizytujących ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2841 | ||
Raczkowanie
|
Ehh ja jak zwykle pobudka o 5
![]() Cytat:
Cytat:
Ja to uwielbiam spać w samochodzie albo w autobusie. Ten dzwiek + kolysanie I mnie nie ma hehe. Zresztą jak to mój tz stwierdził, że ja to mogę wszędzie zasnąć. Nie przeszkadza mi ani hałas ani brak łóżka ☺ Morelle to super noc miałaś 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Zakorzenienie
|
Wzielam prysznic ale nie umylam głowy i czuje się srednio umyta
![]() Spojrzałam w lusterko i maskara jak ja jestem ogolona w kroczu 🤦🏻☠♀️ Po bokach w pachwinach mam masę włosków . Muszę kupić sobie takie mini golarki i je wygolic. Chyba usiądę na piłkę i się położę plecami na kanapę bo tylko wtedy może takie coś wykonać inaczej na łóżku zaraz mam masakrę. Jak gin mnie u siebie położył na łóżko do usg to czułam takie ciśnienie w głowie , ze myślałam ze mi krew uszami wypłynie ![]() Zastanawiam się czy jak już urodzę to moje hemoroidy mi się same wchłoną z powrotem choć cześć z nich czy będę musiała mieć operacje ![]() Nie chce z tym czymś żyć w moim tyłku. Sutki smaruje sobie od zawsze i bez ciąży bo smaruje się cała balsamem po prysznicu lub olejem w prysznicu jak jestem leniwa. Mam nadzieje , ze i tym razem nie będę mieć żadnej masakry z cyckami. Z miśkiem miałam tylko lekkiego krwiaka na sutku , ale ja właśnie smarowałam na grubo maści . Po każdym kp aż może sutki pływały w tej maści. Ciagle zapominam jak ta maść Polska na literę M się nazywa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2843 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Sam Ty tak jak Mała i ja. Na tyłku nie usiedzisz ![]() Teraz Ja mam ktg. Ale i tak już nie śpię. Krew mi dalej się sączy , ale już mało :/ szok. Temp 37. To chyba od tej nocy hehhe. Całą ciążę miałam 36.6. Ale wiem że może być wyższa. Pić mi sie chce, a nie mogę ![]()
![]() |
#2844 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To masz super. Ja to jestem jak księżniczka na ziarnku grochu. Najbardziej mnie wkur jak Tz chrapie i stopery mi nie pomagają ![]() Największa męka jest w samolocie. Mam mega schizy wtedy . Kompletnie nic nie jem przez ponad 10h i mało pije. Dosłownie czuje się wgniata w podłogę z każda minuta. Najgorszy jest start czuje wtedy ze mam wszystkie wnętrzności na supeł zawiązane a serce to mi tak wali ze chyba każdy w samolocie słyszy. Okropność. Pamietam jak wracałam raz z polski i miałam takie koszmary ze babka z boku chciała zawołać stewardessę bo ja się rzucałam i nagle wypaliłam do niej z tekstem "spadamy". Babka się chyba sama wydygala ![]() ![]() Jak samolot doleciał i przeszłam przez odprawę tak padłam na kolana i całowałam ziemie bez kitu nigdy nie byłam taka happy , ze jestem na lądzie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
A nie mogą Ci dać choć chipsów z lodu? Mi dawali taki mały pokruszony lód i kazała mi to ssać bo wody tez nie mogłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2845 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | ||
Zakorzenienie
|
Chilli chyba pochłonęły uroki macierzyństwa
![]() ---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- Cytat:
![]() Kochana wątpię, żeby coś takiego tu mieli ![]() Ps. Wlasnie do szurania nogami i strzelania kośćmi dołączyło chrapanie. .. tak żeby mi się nie nudziło. Zamiast jękow ![]() Bez kitu ja myślałam, że ona skurcze ma. Zwłaszcza, że przyszła na oddział o 23. Cytat:
![]()
![]() |
#2847 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Morelle za niedługo zabiorą Cię od niej. To przed cesarka nie można pic? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2848 |
Zakorzenienie
|
Mnie dziś w nocy trochę męczyła ale do wytrzymania chyba przez to że zjadłam dwie kawalki pizzy na wieczór :p Współczuję nocy ... Ja druga noc śpię z wentylatorem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2850 |
Zakorzenienie
|
Boże mój starszak wstał :partytime:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Jemy kanapki bo Tz kupił świeży ser i krakowska ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.