![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nie-apteczne filtry na plażę
Dobra, sorayę mam świece się jak nie powiem co ale nakłada się znacznie więcej niż klorane
![]() Och Justy, kusisz.... Dlaczego musiałaś mi to napisać WŁAŚNIE DZIŚ, kiedy się za chwile wybieram do decathlonu? :P
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
w sklepach Decathlon
http://www.decathlon.com.pl/PL/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety u mnie ich nie ma. ![]() A czy orientujesz sie może czy filtry dostępne w drogeriach Schlecker są fotostabilne? Niestety nie mam składów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
niestety nie. z kolei u mnie nie ma takich drogerii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Zadomowienie
|
Ja oglądałam wczoraj filtry Schleckera i wydaje mi się, że są fotostabilne
![]() ![]()
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Zadomowienie
|
tutaj podawałam (post 598) skład melczka AS Schlecker SPF 15
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=125024&page=20 najwyższe jest o faktorze 30, dla dzieci także i wszystkie miały filtry fotosatbilne. Warto też zwrócić uwage na filtry CIEN LIDL - wczoraj oglądałam. Najwyższy faktor to 50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
rzeczywiście- AS Sonnenmilch SPF 15 SCHLECKER zawiera Tinosorb M, czyli stabilny filtr UVA.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktos może coś wie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Zadomowienie
|
Z tego co pamiętam te lidlowskie miały w składzie: Octocrylene
Ethylhexyl Methoxycinnamate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol i chyba jeszcze jakieś, ale nie jestem pewna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
Cholera chyba zaraz pojadę do Lidla, przebadać co i jak
![]() W decathlonie nie znalazłam a zatem nie kupiłam (w którym miejscu stoją, ktoś mi powie?)
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
W decathlonie nie znalazłam a zatem nie kupiłam (w którym miejscu stoją, ktoś mi powie?)
w Markach widziałam je w alejce z odżywkami dla sportowców, odstraszaczami komarów i okularami przeciwsłonecznymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
Ok, dziękuję
![]() Wczoraj zrobiłam rundkę do Lidla (przy okazji musiałam zabłądzić, chcąc sobie skrócić drogę XD) i moim zdaniem nie są warte uwagi. Stabilne są jedynie 3 (z 7): * SPF 50 (krem) 18 zł/150 ml * SPORT SPF 30 (krem) 18 zł/150 ml * SPRAY SPF 25 17 zł/250 ml Wszystkie 3 zawierają Octocrylene, Parsol, Tlenek cynku i Tinsorob S. I alkohol an 2. miejscu w składzie. Praktycznie za tą samą cenę wychodzą filtry z rossmanna, a zawierają jeszcze Tinosorb M (to znaczy NA PEWNO ten dla dzieci 50, nie wiem jak te z żółtej serii- dzisiaj dokładniej sprawdzę).
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
Fotostabilny jest filtr w emulsji Lirene 61+. Co prawda ja swój kupiłam w aptece, ale Lirene to producent sprzedający swoje produkty również w drogeriach i marketach.
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
raczej w 50+ ?
Oglądałam tegoroczną serię słoneczną Lirene i tylko jeden produkt, który widziałam zawierał fotostabilny filtr UVA- Tinosorb M: Lirene Family - Emulsja do opalania skóry wrażliwej SPF 50+ 100 ml. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś już używał tej Aptonii z Decathlonu? Na moje nieprawne oko skład ciekawy, bo nie ma parabenów i filtrów przenikających. Tylko czy nie jest to jakaś tłusta mazia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
a ja kupiłam kilka dni temu soraye 45 i jestem bardzo zadowolona- jest dokładnie taka jak opisywałyście- super się wchłania, buzia gładka, nic się nie lepi.
Jak ją otworzyłam to się wystraszyłam zapachu, bo choć przyjemny dość to mocny (charakterystyczny dla sorayi), a z tych co mocnych zapachów w okloicach twarzy nie uznają, a okazało się ze po posmarowaniu nic go nie czuję także ja też ze swojej subiektywnej strony polecam ![]()
![]() |
![]() |
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja skora pokochala ten krem, moja porcja na twarz i szyje to jedno pelne wcisniecie(mierzylam- jest to prawie 2ml), chociaz czuje niedosyt i daje jeszcze troche, bo wchlania sie tak dobrze. moja cera wyraznie sie poprawila, chyba faktycznie Klorane mi nie sluzyl, nie mam juz takiej kaszki na policzkach. nic mnie nie podraznia i co najwazniejsze wygladam jak czlowiek, mysle, ze nikt nie wpadlby na to, ze mam na sobie filtr przeciwsloneczny ochrona wiadomo, moglaby byc mocniejsza, szczegolnie przy takim mocnym sloncu, ale wychodze z zalozenia, ze lepszy troche slabszy filtr stosowany regularnie, w duzej ilosci, reaplikowany niz stosowanie wyzszego faktora i meczenie sie z nim, traktowanie jak zlo konieczne. tak czasem sie czulam z filtrami, niby czlowiek sie przyzwyczaja, ale przychodzi moment zwatpienia, gdy skora reaguje krostkami i zaskornikami. szukac bede nadal swojego idealnego filtra z wyzszym wspolczynnikiem ochrony, ale nie juz tak desperacko, bo mam Soraye ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 | ||
Zakorzenienie
|
ma jeszcze jedna zalete, chroni przed komarami
![]() w niedziele posmarowalam twarz i dekolt, a reszta ciala zostala wrecz zmasakrowana przez te potwory, mimo, ze bylam ubrana. moze nie lubia tego zapachu? ![]() Cytat:
![]() skoro z powodzeniem stosujesz filtry Iwostinu to widocznie Twoja cera nie jest tak bardzo "zapychalska" ![]() moja skora nie jest w stanie wchlonac substancji mooocno nawilzajacych i natluszczajacych, buntuje sie, dlatego pozostane przy 45 Cytat:
![]() wzielam strzykawke, odmierzylam 2 ml i wlalam do starej nakretki po jedwabiu Biosilk, mozna powiedziec, ze wypelnila sie cala woda. potem do nakretki wycisnelam Soraye- wypelnila ją prawie cala, na moje oko 1,8ml. ale na pewno nie mniej. ja jeszcze wiecej dociskam aby szyja nie czula sie niedopieszczona ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z tą przegródką w sorai przegięli mocno, dopiero w domu się zorientowałam- wcześniej się domyślałam jak to możliwe, 100ml a takie opakowanie? Boże, co poniektórzy nieświadomi pewnie będą zadowoleni że taka wielka tuba i tak tanio ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale czaje sie na Creme Foundante, bede musiala kiedys wyprobowac, na razie nie jestem przy kasie, a Sorayi na gwalt zmieniac nie trzeba ![]() u mnie zmatowienie Soyai nie stanowi problemow, stosowalam juz rozne kombinacje 1) filtr+skrobia z jedwabiem 2)filtr+zwykly puder w kamieniu(lub sypki) 3)filtr+podklad+puder sypki trwalosc zblizona, czyli bardzo dobra, nie wiem, moze dlatego, ze moja skora jest ostatnio troche przesuszona, dlatego krem wchlania sie super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Schlecker, As Suncare, Spray do opalania SPF 20 Ingredients: aqua, alcohol, octocrylene, dibutyl adipate, glycerin, butyl methoxydibenzoylmethane, dicaprylyl carbonate, titanium dioxide, tocopheryl acetate, bis-ethylhexyloxy phenol mathoxyphenyl triazine, panthenol, microcrystalline cellulose, parfum, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, trimethoxycaprylylsilane, cellulose gum, disodium edta, sodium hydroxide, tocopherol, linalool, limonene, benzyl salicylate, eugenol, citronellol, coumarin
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=185030
![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
według składu z KWC, nie zawiera porządnych filtrów UVA (żadnego tinosorbu, uvinulu; Parsol 1789 jest niestabilny, a dwutlenek tytanu nie chroni dobrze przed UVAII.)
czy emulsja, którą kupiłaś ma skład taki, jak podany w Twoim linku do KWC? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.