![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Emmos, Emilia - wszystkiego najlepszego z okazji imienin
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2882 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
Emmos, Emilia - wszystkiego najlepszego z okazji imienin☠
![]()
#2884 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Morelle Trzymam kciuki i współczuję nocki, masakra te zabiegi szpitalne... w nocy, w dzień... na nic uwagi nie zwracają. Mogliby to.inaczej ogarnąć. U.mnie w szpitalu jest ok, bo.jest dość nowy tak, ze spoko, sale sa max 4 os na ginekologii, a na prodowce chyba max 3 Ja też wolalabym wcześniej.urodzić dziewczyny, niz turlać sie do wywoływania... dlatego już się nie oszczedzam ![]() Tyle miałam przeczuć itp a teraz nic... zero, kompletnie nie wiem co, kiedy i jak ![]() Mam nadzieję, ze nie przenoszę juz wszyscy się doczekać nie mogą ![]() Sam Dobra ta Twoja siostra, super sobie to rozplanowała. Ja też zazwyczaj od razu płacze jak.mnie boli... ale przy porodzie czy w szpitalach jestem twarda...nie pokazuje tego... A co do tego.czy mi go.oddadzą do do.u, to bylo.moje pierwsze pytanie na sali po CC ![]() drugiego synka też moja glowa i serce jeszcze nie ogarnia... za dużo miłości i emocji na raz... Będę ryczec pewnie jaknie wiem ![]() To wielka niespodzianka dla mnie bo.ostatnie lata były bardzo.trudne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2885 |
Zakorzenienie
|
Mała wszystko będzie dobrze
![]() Śpiąca królewna się rozgadala ![]() ![]()
#2886 |
Zakorzenienie
|
MORELLE mega mega kciuki trzymam za Ciebie!!!!
![]()
#2887 |
Zakorzenienie
|
Uciekam bo zaraz będzie mąż! Miłego dnia wam życzę!
![]()
#2888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała znasz taka bajkę o żurawiu i czapli ![]() Jak syn chciał wyjść to Ty mu nir dałaś, to se teraz czekaj ![]() A tak serio to masz czas jeszcze do terminu ile masz? Ze 2tyg? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Miłego dnia dla Ciebie ![]() Daj znać w miarę możliwości jak będziesz po ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
Dam dam jak tylko będę mogła ciotki wizażanki; )
![]()
#2890 |
Zakorzenienie
|
Dopiero się obudziłam ale szłam spać ok 1.
Morelle kciuki za ciebie. Nocki współczuję. Mnie dziś znowu wszystko boli chwila samochodem i umieram chyba szyjki juz nie ma i rozwarcie się robi bo tak boli że ledwo się ruszam. Dzis wstałam raz na siku i to przez sen. Ale mój mąż wylał wodę do kibelka bo moczył sobie nogi w soli a ona zabarwia wode na czerwono i po skorzystaniu z toalety się wystraszyłam że krwawie od razu sie obudziłam. ![]() Ten weekend chce jeszcze wytrzymać ale w przyszlym tygodnou mogę rodzić. Boje się że młodej tak się spieszyło a teraz nie wyjdzie i przenosze. Dziewczyna mi mowiła ze po oxy poród bardziej boli. |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Wtajemniczenie
|
Morelle współczuję nocki
![]() ![]() Morelle kciuki ogromne dla Ciebie! Pomyślnego porodu, zdrówka dla Anastazji i dużo sił dla Ciebie! Żebyś dobrze zniosła cc i szybko doszła do siebie! Czekamy z niecierpliwością na Pestkę! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
królikoholiczka
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2893 |
Wtajemniczenie
|
Morelle - nocka koszmar
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo i dla Was również, dla Ciebie i Emilki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2895 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dziękuję ślicznie za wszystkie miłe słowa odnośnie sukienki, jesteście kochane!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak, to ten materiał który Ty mi znalazłaś! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze czeka żółty w gwiazdki i w azteckie wzory - z żółtego chyba zrobię Lili krótką sukienkę, a z azteckich kombinezon letni. A wiesz, że już od tamtego czasu coraz powszechniejsza zaczęła się robić w necie ta bawełna muślinowa, nawet bez wzorków można dorwać! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Korzystałam z tego filmiku: http://oulala.pl/2015/07/kurs-szycia...wykroj-w-pdfie ![]() Tylko nie robiłam wykroju na karczek, bo to mnie przerosło ![]() ![]() Guzików też nie chciało mi się robić, dlatego zrobiłam wiązania na ramionach. Najbardziej skorzystałam z podpowiedzi jak zrobić dół sukienki - sama bym na to nie wpadła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze a propos nocki Morelle to takie są u nas warunki szpitalne, brak słów ![]() ![]() Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2017-06-30 o 08:17 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
*sportaddict*
|
Dzień dobryyy,
znowu noc w plecy, nie mogłam spać :/ Do tego dłonie mam tak spuchnięte znowu, że ledwo utrzymałam rano szczoteczkę do zębów :| Morelle ![]() W ogóle zapomniałam Wam wczoraj dopisać a propos oksytocyny - kiedy wczoraj pytała o nią położną i mówiłam, że słyszałam, że przy tym dużo bardziej boli i niektóre dziewczyny bardzo jej nie chcą, powiedziała mi, że dzieje się tak, bo przy oksy produkowanej naturalnie, organizm produkuje tez odpowiednie dawki endorfin przeciwbólowo, a przy syntetycznej nie nadąża i stąd takie wrażenia. Mi takie zdroworozsądkowe wyjaśnienia dają pewien komfort, więc pomyślałam, że się podzielę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
MerDer 4ever
|
Ale pędzicie dziewczyny!
![]() Morelle współczuje nocy ![]() ![]() Ja sie obudziłam z bólem gardła i katarem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Wtajemniczenie
|
Emmos, Samantha, Emilia - umknęło mi, macie dzisiaj imieniny? Wszystkiego najlepszego dla Was!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
*sportaddict*
|
Straszne to, co czytam z Waszych opowieści o szpitalach i personelu
![]() W moim szpitalu jest sterylnie, wszystko nowiusieńkie, wygląda jak prywatna placówka, wszyscy mają normalne podejście i nikt nie męczy rodzącej godzinami, jak jest słaba akcja porodowa to 2 wlewy oxy i jak nic się nie dzieje to od razu cc :/ galeria KLIK Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-06-30 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajne to wytłumaczenie z oksy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Rozeznanie
|
Część dziewczyny
![]() Morelle czekamy z niecierpliwością ![]() U mnie dziś nocka w miarę ok chyba tylko 3 razy wstawalam ![]() Dziś sprzątania ciąg dalszy, później muszę zawieźć teściową do lekarza co mnie niesamowicie wkurza bo mogłaby podjechać autobusem ![]() ![]() Hej dziewczyny a może któraś tak wkoncu dołączy do chilli i morelle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
rozmawialam o tym z polożną, pediatrą i gin. wszystkie przyznały mi racje. Cytat:
![]() Cytat:
czemu jej pozwalasz na zabawe w nocy? tlumacz że noc jest od spania, niech zrobi siku i zanies spowrotem do łożka. jesli jej pozwalasz na to, to ona z tego korzysta, nie dziw się. napewno bedzie płacz, ale wkoncu musi zrozumieć. Ty tez nie mozesz sobie teraz przy drugim dziecku pozwolić zeby w nocy biegac od jednego do drugiego. musisz sie wysypiac (na tyle ile sie da,wiadomo..) buźka ![]() Dziekuje ![]() Tobie tez życze milego dnia! Chociaż to chyba zbędne bo dzisiejszy dzien bedzie dla Ciebie najcudowniejszy! bedzie z wami dziecko!!! ![]() ja wogole myslalam ze dzis jest czwartek... nie mam poczucia czasu! zbieram sie oddać lampe. zamowic kontakty, kupic silikon i co tam mąż na liście spisał..
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Morele, kciukasy ogromne dla Was ![]()
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
Darietta
Też się tego boję, że przenoszę teraz... teraz Hugo pewnie sobie myśli: To se teraz poczekacie rodzice ![]() Ja mam nerwa od wczoraj. Moja mama mnie denerwuje, albo.ja sie denerwują przez nią. Trudna sytuacja, bo chodzi o.mojego męża, uważa że on jej nie cierpi itp i wkręca sobie takie bzdury. Ciągle słucham jaki to on.okropny dla niej itp. Że nie umie sie zachować w stosunku do niej i że strasznie jej.przykro, że On ma ja za nic! NO MASAKRA! Juz nie wiem czy faktycznie moj mąż to taki dupek, czy ona tak.przesadza... fakty sa takie, że mama nie cierpi krytyki od nikogo, od razu myśli, że ktoś źle o.niej.myśli ( to jakas fobia, ma zanizona samoocene i.nic nie mozna powiedziec) w ogóle to co.myślą ludzie to.najważniejsze... nie mogę jej.nic powiedzieć np, że ma brudną podłogę czy coś bo.od razu zmienia temat... nie.mogę zwrócić jej uwagi, że krzyczy bo sie obraża że jej nie słucham i niecdaje powiedziec np. Masakra! A mój mąż nie jest "miłym typem" to konkretny facet, który mowi co myśli i tyle... ok fakt czasami.nie.potrafi wyważyć słów, lub żartuje w głupi sposób, ale taki jest od zawsze i stara się uważać. Szybko sie irytuje gdy musi 100 razy powtarzac, lub gdy ktos nie słucha... i to widac, zecsie irytuje Przedwczoraj poprosiła go.żeby przyszedl włączyć nagrywarke DVD bo koleżanka przyszła z filmem z wesela. Stary sprzęt jak.diabli, mąż nie.mógł uruchomić, bo zaciela sie zupełnie. I powiedział, że to stary sprzęt.i że raczej na śmieci. Ze poklejony od kurzu bo.od lat.nie używany. Że trzeba takie sprzety czyścić itp. Okazało się, że trzeba było z pilota coś tam wcisnąć i.mamie sie udalo.pozniej. Zażartował też głupio jakoś niby i mama sie źle poczuła przy tej koleżance. Chciałaby, żeby on przyszedł przytakiwal, uśmiechał się , zrobił i wyszedł... wkurza mnie że zawsze go ocenia, zamiast brać poprawkę...zna go tyle lat i dalej to samo, z drugiej str on też ją zna i mógłby czasami bardziej myśleć skoro wie, że ona tak reaguje... jestem w kropce i jestem wściekła na oboje! IIeż można tłumaczyć... obojgu. Jeszcze.mi dziś powiedziała ze mi współczuję, że sie bede męczyć ![]() Ostatni raz coś jej pomagał, skoro.oboje maja do siebie jakiś dziwny stosunek. Nie mam.ochoty ciagle sie denerwować... zła jestem.tez na niego że nie potrafi stworzyć takiej.normalnej.atmosfer y... tylko taką przy której ona czuje sie z góry traktowana... Ufff.... to się wygadałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Bosz... toż to epopeja... Chyba moja pierwsza taka tutaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2907 |
MerDer 4ever
|
Sill dzięki
![]() Jeśli babcie i inne osoby beda Wam wciskać chodziki/skoczki a nie wiecie jak odmówić to wklejam info o nich ![]() NIE! \ oddam za darmo chodzik i skoczka... Kiedy rodzice pytają mnie o chodzik czy skoczka dla swoich dzieci, zdecydowanie odradzam. Są one zupełnie niepotrzebnymi akcesoriami, które tak naprawdę ułatwiają życie rodzicom a dzieciom je komplikują! Są kolorowe, z przyciskami, muzyczką, zapewniają dziecku rozrywkę, wspomagają rozwój, uczą chodzić…… -same marketingowe bzdury. Rozwój ruchowy dziecka jest genetycznie zaprogramowanym procesem. To oznacza, że żadne dziecko nie musi być uczone siadać, czworakować czy chodzić. Jeśli jest zdrowe, to samo, w odpowiednim dla siebie czasie, będzie potrafiło to robić. Umiejętności ruchowe niemowlęcia następują po sobie w ściśle określony sposób. To znaczy, że osiągnięcie jednej umiejętności ruchowej pozwala na kształtowanie się kolejnych, bardziej skomplikowanych. I tak dla przykładu: raczkujący maluch po pewnym czasie podchodzi do przedmiotu i zaczyna się wspinać do góry, aby mógł zobaczyć, co jest wyżej. Na początku robi to troszkę nieudolnie, często upada na pupę, uderza się, przewraca. Każde takie niepowodzenie jest dla niego najlepszą lekcją i uwierzcie mi, bardzo szybko wyciąga z tego konsekwencje. Kiedy nauczy się już stać stabilnie przy meblu czy zabawce, dostrzega w oddali jakiś przedmiot i do niego podąża krocząc do boku. W tym czasie malec uczy się przenosić ciężar ciała, obciąża naprzemiennie stopy, przenosi środek ciężkości z jednej strony ciała na drugą. Wykorzystuje reakcje równowagi i umiejętności, które nabył już wcześniej (przetaczając się, siadając, czworakując). Sam proces chodzenia kształtuje się dość długo. Idealna motoryczna ontogeneza wg. Vojty, mówi o tym, że wstaje dziecko w wieku ukończonych 10-ciu miesięcy a samodzielnie chodzi 13-14 – sto miesięczny szkrab. Doskonalenie tych umiejętności jest płynne i zachodzi samoistnie, niczego nie trzeba malca uczyć. Wsadzając dziecko do chodzika, już na samym początku zaburzamy przede wszystkim jego wyobrażenie o pozycji stojącej. Malec w chodziku i skoczku „ani nie stoi, ani nie siedzi”, oprócz tego ma szeroko rozstawione uda ze względu na siedzisko. Stopami dotyka podłoża, ale jeszcze nie potrafi prawidłowo przetaczać stopy i wykonywać naprzemiennych ruchów, więc jednocześnie wybija się z palców obu stóp. W normalnej motoryce nigdzie nie znajdujemy takiego wzorca ruchowego. Maluch w chodziku nie potrafi ocenić odległości, nie uczy się hamować, aby nie uderzyć w futrynę, nie musi wyciągać rączek i ratować się przed upadkiem na ziemię – a w rezultacie nie będzie tego potrafił….. Pamiętajmy, że szkraby włożone do chodzika i skoczka, przed tym zanim nauczą się czworakować, najprawdopodobniej nigdy nie osiągną tej umiejętności, z wielką szkodą dla nich oczywiście. Na naszą prawidłową postawę w dorosłym życiu mają duży wpływ tzw. prawidłowe mechanizmy antygrawitacyjne, które kształtują się przede wszystkim w okresie niemowlęcym. Pozycja, jaka przyjmowana jest w skoczku i chodziku nie ma nic wspólnego z prawidłową postawą ciała. Nie pozwala odpowiednim grupom mięśni współpracować ze sobą, brak jest również pośredniego ustawienia miednicy oraz naprzemiennej pracy rąk i nóg. Maluch wstaje, skacze i chodzi dopiero wtedy, kiedy jego układ kostny i kręgosłup są na to gotowe. Wyprzedzanie tego naturalnego procesu może skutkować zaburzeniami rozwoju ruchowego i równowagi, mikrourazami stawów, przeciążeniami kręgosłupa, opóźnieniem samodzielnego chodu a nawet wadami postawy. Oczywiście, że dzieci „chodzikowe” i „skoczkowe” zaczną chodzić, ale chód ten nie będzie prawidłowy. Zabierzemy im również możliwość doświadczania na sobie wielu pozytywnych wrażeń, które uczą je jak funkcjonować (równowaga, koordynacja, przyspieszanie, hamowanie, upadki). Drodzy rodzice, nie warto! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez jestem tego samego zdania, ostatnio właśnie miałam trochę o tym dyskusje z mężem, bo również córka ma gorsze noce przez zęby i nie śpi, No i on chce ja zabierać z łóżka żeby się zmęczyła i wybawiła a on w tym czasie tv ogląda albo coś robi do jedzenia ![]() ![]() Ok może wtedy nie płacze bo zajmie się czymś innym ale zęby w końcu miną, a pobudki w nocy nam zostaną i ciekawe jak długo tak pociągniemy, dodatkowo jeszcze z noworodkiem u boku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam nawet właśnie że ta oksytocyna podawana w szpitalu wręcz chyba blokuje produkcję endorfin Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a natura jednak zaplanowała lepiej ten cały proces porodu niż wspolczesna medycyna ![]() Mala - co Ci powiedziec. nie da sie zmusic nikogo do lubienia drugiej osoby jesli sami nie czują do siebie sympatii. ja unikam kontaktu z tesciami jak moge, nie potrafie sie z nimi dogadac wiec nie bede na sile udawala że jest dobrze. oni też odpuscili. wiadomo że chcialoby sie zeby najblizsze osoby chociaż się tolerowały jak juz nie potrafią sie pokochac. ale tak nie zawsze jest. popatrz na to ze strony męza i mamy - on chcial pomoc choc wcale pewnie nie mial ochoty, a mama liczyla na pomoc i zawiodla sie ze sie nie udalo. oczywiscie na kim sie to.odbiło? na Tobie, niczemu winnej w tej sytuacji. jesli nie potrafią sie ze sobą dogadac, to nie. nie liczylabym ze to sie zmieni kiedys. niektorzy ludzie poprostu nie pasują do siebie - jakiekolwiek nie mialyby ich łączyć relacje.. ochrzanilabym tez jednego i drugiego - niech nie obarczają Cie teraz takimi prpblemami bo to ostatnie czego potrzebujesz! trzymaj sie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.