![]() |
#4801 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Blond super że wszystko ok.Spory chłopak rośnie.Neocleo masz łożysko przodujące tak?Ja od początku czuje że będę mieć cc.Nie wiem dlaczego.Co do kosmetyków kupuje linomag krem i maść a do kąpieli babydream.Jakie podkłady w majty kupujecie?Bella?Widziałam że one ponoc nie mają kleju i foli.Nie będą przeciekać?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
Blond też mam teraz hemoglobine 11,7
![]() ![]() Mi położna poradziła pić pokrzywę. Neo trzymam kciuki za łożysko. Ekspresowy miałaś poród. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | ||
Konto usunięte
|
U nas też wszystko dobrze, Adaś waży 1280g
![]() Kwalifikujemy się do porodu w wybranym szpitalu. Następna wizyta 1 sierpnia, kolejna pod koniec sierpnia już w szpitalu gdzie będzie też konsultacja z anestezjologiem. Z położną też mam się spotkać na początku sierpnia ![]() Cytat:
![]() Jeszcze ma czas na odwrócenie ![]() Cytat:
Belle odrzuciłam od razu własnie ze względu że nie ma kleju ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze się będą odkręcac dzieciaki
![]() U mnie puder był non stop. Najpierw kupiłam serię babydream, ale niestety pojawiło się lagodne AZS. Kupowalismy emolienty, az odkryłam zwykły olej migdałowy. Przydaje się tez do masażu. Do pupy krem babydream, albo uniwersalny krem nivea sos. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4805 |
Zadomowienie
|
Blond super
![]() ![]() Jeśli chodzi o podkłady to ja mam podkłady z Canpola na dzień i na noc. Belli nigdy więcej nie kupię, bo mi się przesuwały i przeciekały po poprzednim porodzie.
#4806 | |
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Cytat:
Ja używałam podkładów ginekologicznych z folią o nazwie Absorgyn. Takie nam zaserwowano w szpitalu i sama takie zakupiłam. Byłam mega zadowolona i teraz też takie planuję kupić ![]() Dziękuję. O tak, poród szybki bardzo jak na pierwsze dziecko. Teraz też liczę na poród SN. Oby to łożysko poszło w górę ![]() Co do dzieciowych kosmetyków, to u nas od urodzenia stosujemy serię babydream z Rosska - płyn do kąpieli, oliwkę, szampon oraz krem do pupy (ale tylko po kupce) i nie mieliśmy żadnych problemów skórnych. Pudru nie używamy wcale, nawet takowego nie kupowałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
Taaak ja tez miałam podkłady absorgyn i bardzo sobie chwaliłam. Teraz też muszę je kupić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4808 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
Coś ostatnio nie mogę się wbić w rozmowę, podczytuję na bieżąco, ale głównie na telefonie - a nie cierpię pisać postów z telefonu... Wszystkie macie piękne brzuszki - to po pierwsze ![]() No i wszystkim nam raczej bezproblemowo ciąże przebiegają, dzieciaki zdrowo rosną (Blond - kawał chłopaka, gratuluję!) - co mnie osobiście bardzo cieszy i dodaje otuchy. Bo podczytuję też inne forum i tam jakiś pogrom - non stop szpitale, krwawienia i inne plagi... Aż przestałam tam zaglądać, bo zaczęło mnie to stresować! U mnie też wszystko w jak najlepszym porządku, aż czasami sobie myślę, że mi głupio, że np. nie pracowałam dłużej, skoro tak dobrze wszystko znoszę. Na początku miałam te problemy z tarczycą i toksoplazmozą, ale teraz - odpukać - absolutnie nic mi się nie dzieje. Jakbym w ciąży nie była (gdyby nie wystający brzuch ![]() Będziemy urządzać pokój o powierzchni 40m i chcemy go podzielić na takie jakby "strefy" - dziecięcą, sypialnianą, dzienną, musimy tam postawić ściankę, pomalować, wstawić drzwi, kupić większość mebli... Póki co jednak od paru dni próbuję kupić drzwi, co okazuje się nie takie proste, jak myślałam ![]() I tak ciągle coś, aż zaczyna mnie to martwić - bo ani nie mogę jeszcze zająć się praniem i segregowaniem ubranek, ani nic. Mam dwa wielkie pudła,w których tak naprawdę dokładnie nie wiem, co jest, pełno nowych rzeczy, bo obie babcie oraz babcia-ciocia (moja ukochana chrzestna, siostra mojej mamy - nie ma jeszcze swoich wnuków...) wpadły w lekki szał... ![]() W ogóle dostajemy mnóstwo rzeczy - mamy chyba dużo szczęścia w życiu i masę życzliwych ludzi wokół siebie ![]() ![]() Z kolei koleżanka mojej mamy chce nam dać łóżeczko - ale to już chyba kiedyś pisałam. No i wszystko się jakoś tak fajnie układa (poza tymi nieszczęsnymi drzwiami ![]() ![]() Jutro z kolei idę do moich przedszkolaków - dzwoniła do mnie koleżanka, bo rodzice prosili, żebym przyszła rano na chwilę, bo chcą mi podziękować i pożegnać się. Czuję, że będzie mi potrzebne sporo chusteczek, bo w ciąży wzruszam się sto razy mocniej niż normalnie ![]() A przy okazji - witam kolejną Koleżankę "pedagożkę" - niezły pokój nauczycielski nam się tutaj zrobił ![]() W Krakowie właśnie zrobiło się w końcu chłodniej, wczoraj była mega duchota. Ale u mnie w domu raczej chłodno, więc wystarczyło nie wychodzić za próg. Na szczęście sklep mam właściwie na podwórku, gdybym czegoś potrzebowała, ale i tak wszyscy skaczą koło mnie jak przy księżnej Kate normalnie, więc nawet tam nie mam potrzeby iść ![]() ![]() Się rozpisałam...tak to jest, jak się nie jest systematycznym ![]() ![]() Póki co życzę Wam miłego wieczoru ![]() Aha! I jeszcze spójrzcie, na co trafiłam niedawno - podoba mi się taki pomysł:
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-06-29 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zakorzenienie
|
Madziek witaj
![]() Jeśli chodzi o wkładki laktacyjnego to pamiętam , że pasowały mi takie pojedynczo pakowane z Babyono chyba. A wy jakie kupujecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | ||
Rozeznanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75063721]U nas też wszystko dobrze, Adaś waży 1280g
![]() Kwalifikujemy się do porodu w wybranym szpitalu. Następna wizyta 1 sierpnia, kolejna pod koniec sierpnia już w szpitalu gdzie będzie też konsultacja z anestezjologiem.[/QUOTE] Będziesz miała cc? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jaki laktator kupujecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
Właśnie nie wiem czy kupować. Przy córeczce nie miałam laktatora i nie potrzebowałam. Karmiłam 11 miesięcy.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
Miałam laktator Natural philips avent. Może być. Teraz chciałabym więcej karmic butelką. Kupię rózne moczki od wyboru, może tym razem się uda. Karmiłam piersią 18mcy i pod koniec doprowadzało mnie to do szału. Byłam sfrustrowana i wroga dla męża i wszystkich wokół.
Madziek, a jaki masz problem z drzwiami? Zewnętrzne? Czy u Ciebie się będzie wchodziło z korytarza? Optymistycznie myślę, ze po remoncie inne mebelki Ci się spodobają ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4813 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zakorzenienie
|
U nas w szpitalu nie ma znieczulenia zewnątrzoponowego na życzenie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest nie zrozumiałe dla mnie... teraz jest taka nagonka na walkę z bólem , leczenie bólu itp wiec przeraża mnie to ze kobieta która naprawdę boli w czasie porodu nie dostanie znieczulenia.... dla mnie jest to nie ludzkie. A za dopłata mozesz sobie zażyczyć ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Konto usunięte
|
No też tego nie rozumiem, powinien być wybór.
Ale to znieczulenie podobno też nie jest takie cudowne, czytałam trochę relacji z porodów i podobno nogi drętwieją. Ja się tego boję, że będę miała bezwładne nogi i nie będę mogła przeć. Jak na razie znieczulenia nie planuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Rozeznanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75079651]No też tego nie rozumiem, powinien być wybór.
Ale to znieczulenie podobno też nie jest takie cudowne, czytałam trochę relacji z porodów i podobno nogi drętwieją. Ja się tego boję, że będę miała bezwładne nogi i nie będę mogła przeć. Jak na razie znieczulenia nie planuję ![]() Położna z która rozmawiałam powiedziała ze jak jest dobrze podane czyli w małych dawkach co 2-3 godziny to nie ma opcji żeby nogi dretwialy. I oczywiście ze nie czujesz wtedy skurczy albo czujesz w skali od 0-10 na 2 ale od tego jest położna żeby mówiła Ci kiedy masz przeć a po za tym na monitorze tez będziemy widziały kiedy skurcz idzie wiec moze nie bedzie aż tak zle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie, nie można u nas go dostać. Niestety. Jak rodziłam córeczkę to też nie dostałam. Wtedy się tłumaczyli, że nie ma wolnego anestezjologa ...jasne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Teraz też dużo się mówi o parciu niewymuszonym ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 |
Rozeznanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75080156]Chyba jednak wolałabym być w pełni świadoma swojego ciała i przeć kiedy czuję a nie kiedy położna mówi
![]() Teraz też dużo się mówi o parciu niewymuszonym ![]() Rozumiem Cie. Ale ja tak strasznie boje sie bólu ze juz wole rodzic bezwładnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Magda ;)
|
Dziękuję dziewczyny
![]() ![]() Schmett super, że z Adasiem wszystko w porządku ![]() ja mam kolejną wizytę 27 lipca ![]() Serio te podkłady z Bell takie lipne? Kupiłam już 2 opakowania ![]() Jeżeli chodzi o kosmetyki to polecam bloga srokao, są analizy składów. Z tego co widziałam to właśnie babydream i hipp mają składy bez zbędnej chemii ![]() Wkładki laktacyjne kupiłam z Johnsona ![]() Kornelia miał być Aleksander, potem Maksymilian, a na końcu Oliwier. Ogólnie mega ciężko nam było podjąć decyzję i przez to nie mogłam spać po nocach ![]() ![]() Mój wcześniej też leżał główkowo ![]() Dzisiaj mam kontrolę u endo, ciekawe jak moje tsh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Zakorzenienie
|
Co to parcia, to właśnie na mnie krzyczeli, że nie umiem. Ze źle to robię. Nawet na 5 min przed końcem mi męża wyprosili.
![]() Ja nie widziałam monitora z nadchodzącymi skurczami. Parlam kiedy czułam skurcze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Magda ;)
|
Co do karmienia piersią to u nas na szkole rodzenia położna mówiła, żeby walczyć o laktację do 6 miesiąca, jak się uda to fajnie pokarmić do 9 miesiąca, a to co później to już siedzi w głowie mamy i to jej jest ciężko odstawić dziecko. Podobno pokarm po 9 miesiącu życia dziecka nie jest już taki wartościowy, maleństwo je normalne pokarmy więc można go odstawiać od piersi.
Zaraz pewnie zostanę zjechana, ale mam podobne zdanie. Ostatnio czytałam na fb post dziewczyny, która była dumna z tego, że karmi piersią 4 letnie dziecko ![]() Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA Czas edycji: 2017-06-30 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Zakorzenienie
|
Blond też sobie stawiałam górną granicę karmienia rok. Karmiłam 11 miesięcy i odstawiłam.
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Wtajemniczenie
|
Blond ja też mam takie zdanie.Na studiach moja nauczycielka która jest położna też mówiła że pól roku wystarczy.I ja mam taki plan.Potem będą zupki zupeczki więc myślę że dziecku krzywdy nie zrobię.Zresztą na wiosnę chce iść na mały zabieg i wtedy karmienie odpada.Co do znieczulenia przy porodzie mogę pomarzyć.Kurde znowu wstałam o 10😃 Ale o 7mialam pobudkę i to taką że się zmartwiłam czy wszystko ok bo tak się ruszała jak nigdy.Madziek co do remontu to ja go obecnie przeżywam.I powiem Ci że też mam takie rozkminy czy zdążymy mimo że niewiele zostało.Zdążymy napewno ale potem to wszystko posprzątać poukładać.Ubranka uprać uprasować.Mąż mówi że dwa dni i wszystko zrobi.Taaaa optymista haha.Zobaczę na wizycie jak moja szyjka czy dalej lekarz będzie kazał dużo leżeć.Jeśli bedzie ok to zacznę powoli ogarniać to wszystko...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |
Magda ;)
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75081761]Tak, mamy piękną buźkę
![]() oo ekstra ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie zzo jest dostępne, ale w sumie to nie wiem czy bym chciała. Boję się ewentualnych powikłań i bólu przy zastrzyku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam żadnego ładnego zdjęcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przed zastrzykiem dają znieczulenie miejscowe wiec podobno nie boli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.