Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-30, 15:58   #4621
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Dzieje się, ja tez co chwilkę patrzę co i jak, zaraz paznokcie z nerwów obgryzę...
Chyba wszystkie mamy stresa

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Oriane ma skurcze, więc pewnie poród się zaczął.
Właśnie chciałam napisać, że skoro się nie odzywa, to pewnie akcja postępuje
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 16:04   #4622
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Widzę, że moja wczorajsza energia przeszła na Ciebie
Mam nadzieję, że tego nie pożałuję w nocy, bo będzie lipa. Dopadkowywanie zostawiłam sobie na później.

Łudzę się nadal, że nasze bliźniaczki poczekają chociaż do rozpoczęcia nowego miesiąca, kurczę!!!
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 16:38   #4623
bianca30
Raczkowanie

O kurcze, trzymam kciuki za Oriane i dziewczynki. Ale stres! Jakby pierwsza sierpniowa w czerwcu się rozpakowała. Proszę, informujące nas - sieroty bez dostępu do fb - na bieżąco.

Ja po spotkaniu. Dzisiaj było krócej i tak wstępnie tylko. Pani zdobywała info ode mnie co i jak. A w przyszłym tyg mam iść na następne spotkanie. Też w ramach NFZ.

Co sądzicie o krwi pępowinowej? Bo mam się zastanowić nad tą kwestią...

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

A co u judis? Bo pamiętam że ona leżała i z tą szyjka było coś nie tak... Szkoda, że niektóre osoby już się nie odzywają tutaj.
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 16:42   #4624
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
O kurcze, trzymam kciuki za Oriane i dziewczynki. Ale stres! Jakby pierwsza sierpniowa w czerwcu się rozpakowała. Proszę, informujące nas - sieroty bez dostępu do fb - na bieżąco.

Ja po spotkaniu. Dzisiaj było krócej i tak wstępnie tylko. Pani zdobywała info ode mnie co i jak. A w przyszłym tyg mam iść na następne spotkanie. Też w ramach NFZ.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

A co u judis? Bo pamiętam że ona leżała i z tą szyjka było coś nie tak... Szkoda, że niektóre osoby już się nie odzywają tutaj.
U Judis na razie wszystko w porządku 11 lipca ma zdjęcie szwu.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 16:59   #4625
diablica80
Zakorzenienie

Heloooooł

Ja to na doopie chyba nigdy nie usiądę, znalazłam chwilkę to nadrabiam

Młody znowu mi się na wczesnoporanne wstawanie przestawił i po 7 byliśmy już w aucie, w drodze na targ kosmos normalnie Jak tylko usłyszy "jedziemy" to stoi w drzwiach i "baj, baj"
Do popołudnia miałam z nim "dyżur", jak Tż wstał po nocce ogarnął regipsy w remontowanym pokoju, zabrał młodego a ja za porządki się wzięłam.... teraz padam na pysk. le jutro laba bo mieszkanie ogarnięte

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Teraz mam tylko wodę i biszkopty Wiesz, potem nie bede pamietac o żarełku Az mnie brzuch rozbolal jak sobie uswiadomilam, ze to zaraz juz
Dzwonili ze sklepu, w przyszlym tygodniu wózek bedzie u mnie!
super

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Ale ja prasuje na siedząco😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kurde, choć bym chciała, nie wygodne mi tak...no i zdycham na stojąco zawsze :P

Cytat:
Ja pierdziele, piorę,prasuje i wszystko szykuje bo widzę, że czas tak szybko leci, a ja w czarnej du***

Do kliknięcia tylko ☠☠☠☠☠☠☠y od hubiword i apteka gemini. Z ubranek musze tylko body z krótkim dokupić na 56 bo mam tylko 3 szt.

Pochwale sie ile czego mam, większość od mojej siostry i kilka rzeczy od kuzynki, dokupiłam tylko kilka ubranek.

Rozmiar 56 / 62

Body krótki 3/6

Body długi 11/12

Pajace 9/3

Spiochy plus kaftaniki 7 par/ 8par

Połśpiochy 5/9

Spodnie 4/ 5

Dresy 2/-

Dodatkowe kaftaniki 2/-

Same Spiochy 3/-

Rampersy 2/-

Czapeczki 13

I uwaga skarpetki 34 pary

Najwięcej skarpetek od kuzynki dostałam 🤣🤣🤣

Wysłane za pomocą mTalk
Fajny zestaw, dużo ciuszków. Ja 62 mam poprane ale nie poprasowane i niepoukłądane więc jeszcze nie wiem ile czego mam

Mam jeszcze jedno zamówienie w gemini...ale to takie droższe rzeczy jak termometr, aspirator, plastry na blizny) poczekam na wypłatę
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 17:02   #4626
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:

Tak tak informujcie nas pls co się dzieje
Lalalandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 17:03   #4627
sharlotka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość

Wysprzątałam na błysk łazienkę, kuchnia też lśni, jeszcze tylko nasza sypialnia i salon do wytarcia, stos do prasowania, torba małej do zapakowania, ciuszki do poukładania w szafkach (czyli przegląd szafek)... Chyba dziś już więcej nie dam rady, bo obiad czeka do zrobienia, a ja padam. Chociaż pogoda jest po mojej stronie.
Zazdroszczę. Muszę poukładać ubranka rozmiarami a tak mi się nie chce . Przechodzę obok komody i udaję, że jej nie widzę

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
dzisiaj pakowanie środkowej córki, jutro o 9 zawozimy ją na Kaszuby zostanie tylko najmłodsza
Prawie pusta chata. Kota nie ma, myszy harcują

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Dzieńdo
Nie wyrabiam się dziś z robotą
Co ty już znów robisz?

Cytat:
Kolejna lipcówka urodziła ! Długo dziewczyny sie trzymały z rozpakowaniem.
Teraz nasza kolej

Mój syn pojechał do dziadków. A ja zamiast się zrelaksować, chodzę smętnie po domu i tęsknię.

sharlotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-30, 17:03   #4628
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
Tak tak informujcie nas pls co się dzieje
Oriane od rana lekarza nie widziała...kosmos co się na porodówkach dzieje.
Stary 2017-06-30, 17:04   #4629
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
pogoda beznadziejna, nie mam nic przeciwko temperaturze, ale ten deszcz i wiatr to porażka

ale super

brawo pracusiu pranie ubranek nadal przede mną

powiem ci, że jestem

super torba, ja mam rozterkę bo niestety mój wózek był w komplecie ze zwykła torbą, postanowiłam na razie się wstrzymać i jak później uznam, że wolę inną to dokupię, a tak mi się podobają niektóre

ambitne plany jakie ciasto?

jeżyki były?

super, teraz możesz spać spokojnie

piszcie proszę na bieżąco co u nich

kolejna szczęściara

dzisiaj pakowanie środkowej córki, jutro o 9 zawozimy ją na Kaszuby zostanie tylko najmłodsza
Ja nie mialam zadnej torby a zalezalo mi zeby moc ja nosic tez normalnie
Cytat:
Napisane przez _km Pokaż wiadomość
Super zakup, myślałam o niej

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Judka, wózek w końcu ten kolorowy? Nie odczytalam na czym stanelo

Hanala, jaki kolor drugiej tapicerki?
Rozowy of kors

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 17:06   #4630
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Oriane od rana lekarza nie widziała...kosmos co się na porodówkach dzieje.
Jak to możliwe No chyba to jakieś żarty. Przy bliźniakach to oni powinni nad głowa jej stać i pilnować!!!!
Stary 2017-06-30, 17:08   #4631
Hanala
Zadomowienie

U Judis wszystko dobrze, pozostale krotkie szyjki sie trzymaja oriane dzis o 4 wody odeszly i w szpitalu są, ale jak pisze to jakas masakra, olewaja ja tam a to chyba 34tc ledwo skonczony??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-30, 17:36   #4632
emdzik
Zakorzenienie

Mnie znowu szyjka boli jak wczoraj.. to już chyba z nerwów..
A wizyta tak daleko że nie wiem ..

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 17:39   #4633
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

Mam jeszcze jedno zamówienie w gemini...ale to takie droższe rzeczy jak termometr, aspirator, plastry na blizny) poczekam na wypłatę
Plastry na blizny?

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Dziewczyny niefejsowe, naprawdę zachęcam do fejsika. Grupa jest tajna (nawet nie zamknięta, tylko tajna) - nikt ze znajomych jej nie zobaczy, sami swoi i więcej fot można wrzucać

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Znajomym nie wyświetlają się żadne nasze posty, więc hulaj dusza
Stary 2017-06-30, 17:53   #4634
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Plastry na blizny?
Tak takie, żeby blizna po cc lepiej się zagoiła - po ostatniej brzydko mi się zagoiła mimo, że dbałam.

Sitricon

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-06-30, 18:10   #4635
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:

Strata pieniędzy przy pierwszym dziecku, to ma już większy sens przy drugim. Nawet Stowarzyszenie Amerykańskich Pediatrów odradza.

Na razie wszyscy są w dwupakach/trójpakach.

Właśnie wżeram lody Haagen-Dazs - u dwóch peda* jest promo.

Edytowane przez Serenely
Czas edycji: 2017-06-30 o 18:11

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-30, 18:13   #4636
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Tak takie, żeby blizna po cc lepiej się zagoiła - po ostatniej brzydko mi się zagoiła mimo, że dbałam.

Sitricon

Dobrze wiedzieć, że coś takiego istnieje. Myślisz, że dałyby radę również na ewentualne rozstępy?
Stary 2017-06-30, 18:23   #4637
bianca30
Raczkowanie

Dzięki za wieści o Judis. Niech się trzyma. 👍😁

CC, ktoś tu dołączył do fb czy pomyliłam Cię z kimś innym i Ty już dawno tam jesteś? 😉

Myślę czasami o dołączeniu, ale ja ledwo wizaż nadrabiam. Poza tym jak wszystkie zaczniemy tam pisać to kto tu zostanie?

A ja zaleglam już od powrotu od położnej na łóżku i choć miałam sprzątać łazienkę to nie dam rady. Dopadła mnie niemoc i brak siły. Wkurzają mnie te wahania pogody. Mam nadzieję, że tylko na to mogę zwalić winę i energia jeszcze się u mnie nie raz pojawi. Jak czytam ile Wy robicie w ciągu dnia i jaką macie energię to wpadam w doła totalnego. Może jutro uda mi się ogarnąć chatę i pranie bo dziś baterie przestały mi działać.

Serenely, dzięki za opinie. Coś czuję że babka jest ZA i chce mnie i męża umówić z jakąś babka właśnie od tych spraw związanych z krwia pępowinowa i nie bardzo wiem jak się do tego ustosunkować.
Stary 2017-06-30, 18:33   #4638
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Plastry na blizny?

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Dziewczyny niefejsowe, naprawdę zachęcam do fejsika. Grupa jest tajna (nawet nie zamknięta, tylko tajna) - nikt ze znajomych jej nie zobaczy, sami swoi i więcej fot można wrzucać

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Znajomym nie wyświetlają się żadne nasze posty, więc hulaj dusza
dobra ja napisalam do Pierozkowej

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:

CC, ktoś tu dołączył do fb czy pomyliłam Cię z kimś innym i Ty już dawno tam jesteś? 😉

Myślę czasami o dołączeniu, ale ja ledwo wizaż nadrabiam. Poza tym jak wszystkie zaczniemy tam pisać to kto tu zostanie?

A ja zaleglam już od powrotu od położnej na łóżku i choć miałam sprzątać łazienkę to nie dam rady. Dopadła mnie niemoc i brak siły. Wkurzają mnie te wahania pogody. Mam nadzieję, że tylko na to mogę zwalić winę i energia jeszcze się u mnie nie raz pojawi. Jak czytam ile Wy robicie w ciągu dnia i jaką macie energię to wpadam w doła totalnego. Może jutro uda mi się ogarnąć chatę i pranie bo dziś baterie przestały mi działać.

Serenely, dzięki za opinie. Coś czuję że babka jest ZA i chce mnie i męża umówić z jakąś babka właśnie od tych spraw związanych z krwia pępowinowa i nie bardzo wiem jak się do tego ustosunkować.
Bianca tez sie boje ze watek umrze jak sie wiekszosc tam przeniesie. Ja zamierzam tu pisac ale tez chce wiedziec co sie dzieje u dziewczyn zwlaszcza teraz jak zblizamy sie do porodow a w tym momencie mozemy liczyc tylko na to ze dziewczeta nam przekaza ze cos sie dzieje..;/
Stary 2017-06-30, 18:37   #4639
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za wieści o Judis. Niech się trzyma. ����

CC, ktoś tu dołączył do fb czy pomyliłam Cię z kimś innym i Ty już dawno tam jesteś? ��

No właśnie sęk w tym, że tu prawie nikt nie został i nam wątek mocno zamulił na chwilę.

Jak martoolka mi przekazała moc do sprzątania na dzisiaj, tak jak przekazuję ją Tobie na jutro. Mówię Ci, łazienka i kuchnia błyszczą jak psu jajca. Aż sama się sobie dziwię skąd ja miałam dzisiaj tyle siły na to.

Ci ludzie z banku krwi to są strasznie nachalni. Nam wciskała te pakiety, zachęcała promocjami, rabatami że niby ze szkoły rodzenia taniej, przeliczała to tak szybko że tylko ona to pojmowała a jak na przedostatnich zajęciach znowu ją zobaczyliśmy to się pytaliśmy co ona znowu tu robi. Zdziwiona była, bo myślała że jeszcze nam "oferty" nie przedstawiała. Chyba myślała, że cichaczem znowu zrobi sobie reklamę, ale ją poznaliśmy. Warto poczytać tak naprawdę co ta krew daje, kiedy jest potrzebna, komu ją można dać itp., bo oni dużo przemilczają. Jak tak zachwalała jakie to cudowne, nagle jej pytanie zadałam - a co w sytuacji jak dziecko ma białaczkę. No i się zaczęła motać, niby wybrnęła, ale zasiałam ziarno niepewności na sali. Normalnie identycznie jak ze szczepieniami. Powiedzą o samych superlatywach, a tę gorszą stronę owiną zasłoną dymną. Człowiek nawet nie jest świadom jak sam nie zacznie drążyć tematu.

Edytowane przez Serenely
Czas edycji: 2017-06-30 o 18:40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-30, 18:39   #4640
_km
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Mnie znowu szyjka boli jak wczoraj.. to już chyba z nerwów..
A wizyta tak daleko że nie wiem ..
Spokojnie, mnie tak bolala tydzień temu + bóle jak na okres, a na wizycie nadal 5,5cm.
_km jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 18:39   #4641
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze wiedzieć, że coś takiego istnieje. Myślisz, że dałyby radę również na ewentualne rozstępy?
Plastry nie... może żel z tej firmy.

Mi te plastry koleżanka poleciła.

Stary 2017-06-30, 18:41   #4642
sharlotka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
U Judis wszystko dobrze, pozostale krotkie szyjki sie trzymaja oriane dzis o 4 wody odeszly i w szpitalu są, ale jak pisze to jakas masakra, olewaja ja tam a to chyba 34tc ledwo skonczony??

Jestem bardzo zaskoczona takim podejściem lekarzy. Ciąża zagrożona, początek 35tc. Powinna być priorytetem.

Stary 2017-06-30, 18:42   #4643
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharlotka87 Pokaż wiadomość
Jestem bardzo zaskoczona takim podejściem lekarzy. Ciąża zagrożona, początek 35tc. Powinna być priorytetem.

To jest Polska... Tu się cyrk wyprawia.
Stary 2017-06-30, 18:46   #4644
sharlotka87
Rozeznanie

Cytat:

Bianca tez sie boje ze watek umrze jak sie wiekszosc tam przeniesie. Ja zamierzam tu pisac ale tez chce wiedziec co sie dzieje u dziewczyn zwlaszcza teraz jak zblizamy sie do porodow a w tym momencie mozemy liczyc tylko na to ze dziewczeta nam przekaza ze cos sie dzieje..;/
Nie zapomnijcie tylko tutaj przekazywać wieści. Z tego co pamiętam to nie każdy na FB może dołączyć, chodzi o ilość postów czy coś takiego.

Stary 2017-06-30, 18:55   #4645
bianca30
Raczkowanie

Serenely, wielka jesteś 😁👍 dzięki! Niech Twoja moc będzie ze mną jutro. Dziś mam za to wieczór lenia. Na swoja obronę powiem tylko tyle, że przedwczoraj posegregowana ciuszki do prania, wczoraj poparzeniami trochę rzeczy między szafami żeby małemu zrobić jeszcze więcej miejsca. A dodatkowo ja jeszcze ostatnic mc udzielam się w pracy także ten czas, kiedy Wy sprzatacie, ja tracę energię w robocie. Ale czuję, że już nie mam siły w takie dni jak dziś.

Masz rację z tą krwią. Trzeba coś ogarnąć temat żeby nie dać sobie wcisnąć gadki ludzi, którzy na tym zarabiają.

No wątek strasznie nam zamulił. Od jakiegoś stycznia do kwietnia pyknelo trzy części a teraz czwarta ciągnie się od połowy kwietnia i końca nie widać bo wszystkie przeniosły się na fb. Nie pamiętam kiedy ostatnio pierożkowa, magdazar i inne się tu udzielały. Nie mam nic przeciwko grupie i rozmowie bardziej intymnej tam, ale szkoda i tego wątku. Niech nie idzie w zapomnienie... Ale nikogo się nie zmusi przeca.

No to skandal jak (nie) zajęli się Oriane w szpitalu. Jak tak mozna? Żeby dziewczyna tyle czekała w nieświadomości? Szok. Ale to polska służba zdrowia właśnie. Kasę jest komu brać a do obowiązków mało kto się poczuwa.
Stary 2017-06-30, 18:55   #4646
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

Ja już jestem od dawna i też czasami nieogar mi się włącza, ale myślę, że warto mieć dostęp. Wątek na Wizażu zostanie na pewno Ma trochę inną strukturę, przede wszystkim ciągłość treści, która chroni go przed zdeklasowaniem Ja za krew dziękuję - nie za taką cenę...

Cytat:

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Jupi! Nie umrze, nie umrze Ale foty z dzidziolami przecież fajnie jest zobaczyć A niedługo się posypią

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
No właśnie sęk w tym, że tu prawie nikt nie został i nam wątek mocno zamulił na chwilę.

Jak martoolka mi przekazała moc do sprzątania na dzisiaj, tak jak przekazuję ją Tobie na jutro. Mówię Ci, łazienka i kuchnia błyszczą jak psu jajca. Aż sama się sobie dziwię skąd ja miałam dzisiaj tyle siły na to.

Ci ludzie z banku krwi to są strasznie nachalni. Nam wciskała te pakiety, zachęcała promocjami, rabatami że niby ze szkoły rodzenia taniej, przeliczała to tak szybko że tylko ona to pojmowała a jak na przedostatnich zajęciach znowu ją zobaczyliśmy to się pytaliśmy co ona znowu tu robi. Zdziwiona była, bo myślała że jeszcze nam "oferty" nie przedstawiała. Chyba myślała, że cichaczem znowu zrobi sobie reklamę, ale ją poznaliśmy. Warto poczytać tak naprawdę co ta krew daje, kiedy jest potrzebna, komu ją można dać itp., bo oni dużo przemilczają. Jak tak zachwalała jakie to cudowne, nagle jej pytanie zadałam - a co w sytuacji jak dziecko ma białaczkę. No i się zaczęła motać, niby wybrnęła, ale zasiałam ziarno niepewności na sali. Normalnie identycznie jak ze szczepieniami. Powiedzą o samych superlatywach, a tę gorszą stronę owiną zasłoną dymną. Człowiek nawet nie jest świadom jak sam nie zacznie drążyć tematu.
Ja chcę tę moc na poniedziałek!!! Bo we wtorek przychodzi koleś od montażu drzwi i musi być na glanc wszystko wysprzątane, żeby się nie przestraszył
Stary 2017-06-30, 19:01   #4647
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chcę tę moc na poniedziałek!!! Bo we wtorek przychodzi koleś od montażu drzwi i musi być na glanc wszystko wysprzątane, żeby się nie przestraszył
Mogę trochę mojej użyczyć

Stary 2017-06-30, 19:02   #4648
aneta_91
Zakorzenienie

Ja Was powinnam tu nadrobić ale mam wyjątkowa niemoc dzis
Stary 2017-06-30, 19:15   #4649
nyna91
Raczkowanie

Cześć

Wizażowa córka marnotrawna się trochę odezwie.

U nas chyba stabilnie. Tzn rozwarcie jak było tak jest, szyjka 28mm. To są wieści sprzed dwóch tygodni, w poniedziałek wizyta. Skurcze mam coraz mocniejsze, po maksymalnie kilka na dzień ale jak mnie złapie to muszę się zmienić pozycję i pooddychać brzuchem. Leżę większość czasu tak jak mam nakazane, ale przeklinam to już dokumentnie. Wszystko mnie boli, kilogramy dalej idą w górę, a nogi pomimo trzymania w górze puchną. W dodatku włączył mi się apetyt na słodkie znowu złości mnie to bardzo, bo nawet ciasta sobie upiec nie mogę... Zobaczymy co będzie w poniedziałek, zamierzam jutro przejrzeć ostatecznie torbę do szpitala, żeby mieć na wszelki wypadek gotową. Reszta jest już gotowa, za wyjątkiem ciuszków na wyjście ze szpitala bo kompletnie nie wiem co przygotować. W dodatku ciągle mam wrażenie, że czegoś jeszcze małemu nie kupiłam bo poskąpiłam pieniędzy i szukam ciągle co by tu jeszcze
Jakoś coraz bardziej oswajam się z myślą, że niedługo rodzę. Donoszona będę teoretycznie w tą niedzielę, bo zaczynamy 37 tydzień, ale mimo wszystko chciała bym dotrwać przynajmniej jeszcze tydzień.

A co do bankowania krwi... Tyle razy się już o tym osłuchałam, że mam dość tego tematu i jak zobaczyłam kolejny raz panią od bankowania w szkole rodzenia (za którą płacę) to się ostro wkurzyłam. My nie bankujemy, nie stać nas na to. I trzymamy się optymistycznej wersji, że nie będzie nam to potrzebne.

Pozdrawiamy z Leonem, który znowu wpycha mi się w pachwinę tak, że drętwieje mi noga
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 19:33   #4650
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Cześć

Wizażowa córka marnotrawna się trochę odezwie.

U nas chyba stabilnie. Tzn rozwarcie jak było tak jest, szyjka 28mm. To są wieści sprzed dwóch tygodni, w poniedziałek wizyta. Skurcze mam coraz mocniejsze, po maksymalnie kilka na dzień ale jak mnie złapie to muszę się zmienić pozycję i pooddychać brzuchem. Leżę większość czasu tak jak mam nakazane, ale przeklinam to już dokumentnie. Wszystko mnie boli, kilogramy dalej idą w górę, a nogi pomimo trzymania w górze puchną. W dodatku włączył mi się apetyt na słodkie znowu złości mnie to bardzo, bo nawet ciasta sobie upiec nie mogę... Zobaczymy co będzie w poniedziałek, zamierzam jutro przejrzeć ostatecznie torbę do szpitala, żeby mieć na wszelki wypadek gotową. Reszta jest już gotowa, za wyjątkiem ciuszków na wyjście ze szpitala bo kompletnie nie wiem co przygotować. W dodatku ciągle mam wrażenie, że czegoś jeszcze małemu nie kupiłam bo poskąpiłam pieniędzy i szukam ciągle co by tu jeszcze
Jakoś coraz bardziej oswajam się z myślą, że niedługo rodzę. Donoszona będę teoretycznie w tą niedzielę, bo zaczynamy 37 tydzień, ale mimo wszystko chciała bym dotrwać przynajmniej jeszcze tydzień.

A co do bankowania krwi... Tyle razy się już o tym osłuchałam, że mam dość tego tematu i jak zobaczyłam kolejny raz panią od bankowania w szkole rodzenia (za którą płacę) to się ostro wkurzyłam. My nie bankujemy, nie stać nas na to. I trzymamy się optymistycznej wersji, że nie będzie nam to potrzebne.

Pozdrawiamy z Leonem, który znowu wpycha mi się w pachwinę tak, że drętwieje mi noga
O rany, w ta niedzie?? Dlaczego ja dopiero 5 sierpnia ej!! Gdzie tu sprawiedliwosc??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości