|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Baloniki przyklejone
IMG_1498848452.874203.jpgIMG_1498848463.521281.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spuchły mi dzisiaj dodatkowo palce U stóp masakra to jest jakaś. Wydaje mi się, ze rodzi się bez stanika szczegolnie, ze bardzo często od razu się karmi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3124 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja mama zawsze mrozi i nigdy jej gorzkie nie wyszły, a ja kiedyś w sklepie kupiłam mrożone i były mega gorzkieCytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3125 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczne Cytat:
![]() Cytat:
Ale super 🏻![]() Cytat:
Hehe widzisz jak już zobaczysz takiego okruszka to wszystko poświecisz mu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pięknie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Mnie zgaga zabija kur mac ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3126 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
100 lat dla teściowej ![]() Ja suszę grzyby ale kurek nigdy nie suszyłam Naleśników z jagodkami mi się zachciało ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle - miło czytać, ze jest lepiej i ze Pestka zaczęła pic mleko! Pamietam, jak pisałaś, ze nie chcesz przystawiania dziecka do piersi - super, ze tutaj instynkt zwyciężył
![]() Emmos - super zakupy, a ten rampers z motylkiem jest przesłodki Pestycyda - te twardnienia nie sa zbyt fajne, mi głownie leżenie pomaga. No, ale chyba żadnej z nas twardnienia porodu nie przyspieszyły, wiec nie masz sie co martwić. Devileek - ślicznie wyglada pokój z naklejkami! Bardzo tez podobają mi sie twoje komody. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3128 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Aż Wam zazdroszczę ale ja jeszcze nie donoszona więc lepiej zeby moja mała siedziała jeszcze w brzuszku 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
Jezu jak dobrze ze nikt mi nie ściskał sutków po porodzie
jakby mi przyszła taka położna i chciała zmacac to chyba bym ja strzeliła dziewczyny, to nie jest żaden sposób na sprawdzenie czy ma się pokarm! Jak takie coś czytam to mnie osłabia. Fajnie Morelka ze trafiły Ci się miłe położne ale to sprawdzanie nie jest profesjonalne. http://milkpower.pl/prosze-nie-dotykac-moich-piersi/ Powodzenia tam 🏻 przystawiaj przystawiaj przystawiaj i będzie dobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3130 |
|
MerDer 4ever
|
Devilek super pokój
Ja dzisiaj dodałam trochę dodatków, wyciągnęłam miśki itp :p od razu miłej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi po porodzie też tak położna zrobiła z tekstem "zobaczymy czy tam w ogóle coś jest" zanim pomogła dostawić synka...
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuje ![]() Mi pomogły dostawić dwa razy, na szczęście bez ściskania. Za to doradczyni laktacyjna nawet do mnie nie przyszła. Tyle z pomocy w temacie kp jakbym sama wcześniej nie czytała na ten temat dużo i nie wiedziała kompletnie co robić to bym na pewno tyle córki nie karmiła. Zawsze tez m jak coś prosilam o radę bratową męża, ma synka ponad rok starszego od mojej córy i karmiła go bodajże 9 mscy, także tez była w miarę na świeżo w temacie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a u nas już kilogramami zbierają!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
DEVILEK pokój wygląda extra!
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Devileek, ślicznie♥♥♥
AnnaPaula, całkiem sporo tych grzybków! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam w głowie że chce kp,nie brałam innej opcji pod uwagę i się udało. Karmiłam 20 miesięcy U Was ile to było?---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Kurde znowu mam te kłucie w środku co wczoraj... I zapomniałam się pochwalić, że dziś zaczynam 39tc!
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi doradczyni tak ścisnęła ale nie sutek tylko cały cycek i myślałam ze jej strzelę odruchowo w twarz . Strasznie mnie to bolało. Poza tym na początku jest tylko siara przezroczysta wiec jeśli ktoś oczekuje chwile po porodzie cycków mlekiem i miodem płynących No to sorry 🤦🏻☠♀️ A ta siara jest na wagę złota dla takiego maluszka . Zwłaszcza po szczepieniu . Poza tym całe kp jest w głowie . Morelle masz dobre nastawienie bo podchodzisz do tego na spokojnie . Najgorzej to wpaść w babyboomer wtedy można się wykończyć i nic nie wychodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3138 | ||
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
w naszym miejscu już ktoś był przed nami ![]() Cytat:
My z TZ lubimy chodzić po lesie a teraz spacery mi są wskazane mamy auto wysokie z napędem na 4 kola to można wjechać wszędzie a pies jaki szczęśliwy był
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-06-30 o 21:53 |
||
|
|
|
#3139 |
|
MerDer 4ever
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
A jak zamrożę danie z kurkami? Tez może byc gorzkie? Np jakis ryż? Można mrozić wgl ryz?
albo makaron? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam z Tz do sklepu po chemię. Potem poszliśmy na lunch . Never again. Tak mnie on wkur ze masakra. Myśli ze ja mam jakiś motor w tyłku a dla mnie wstanie od stolika jak się tak zasiedze to dramat i zanim się naprostuje to mija czas , a on wstaje i wychodzi a ja jak pies za nim się toczę
![]() Moje wkur*nie osiąga zenitu. Od rana mały mi siedzi w pachwinach i jeździ po pęcherzu ostro i w szyjkę się wbija . Mój gin na weekend wyjechał, a ten mnie wozi na okrętkę uliczkami czym mnie wkurza i gada ze co z tego ze moje gina nie ma ze są inni lekarze . Normalnie jak urodzę to mu przyrodzenie tasakiem utne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3141 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas nie było, u nas jest cały czas Marcelina skończy 19 miesięcy 16 lipca i póki co nastawiam się na tandem, chyba ze odrzuci cyca po porodzie.Gratki za tak długie kp 🏻 i za 39 tydzień ![]() Cytat:
Podpisuje się rękami i nogami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3142 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
super! Cytat:
Cytat:
ja to bym mogla wogole bez stanika na codzien chodzic no moze nie teraz w ciąży bo sporo urosły... Cytat:
ale zbierac i spacerowac po lesie lubie.ja mroże ale juz gotowe danie z grzybów. mąż lubi. same to bym najpierw ugotowala, na surowo faktycznie moga zmienic smak. Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez mnie kłuje od dołu, gin powiedziala ze to dziecko naciska glowka na zamknieta szyjke. aa karmilam syna 9miesięcy. prawie sam sie odstawił jak rozszerzylismy diete, w nocy tez szybko przestał chcieć jeść. nie wiem jakiś ideał mi sie trafił oby drugi syn podobnie dał sie "obslugiwac"
Bycie mamą jest najlepiej opłacaną pracą na świecie - wynagrodzenie otrzymuje się w postaci czystej miłości _________________________ __ Edytowane przez minini Czas edycji: 2017-06-30 o 22:05 |
||||||||
|
|
|
#3143 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas ma kto, tylko ja już nie taka zwinna Cytat:
Super, że mala może tyle być z Tobą!
|
||
|
|
|
#3144 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
!Cytat:
myślę że w daniu nie powinny się zrobić gorzkie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
Mała jest cudna niech rośnie zdrowa. A Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin nasza Pestko 🎂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3146 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny Jeszcze może Doda się jakies obrazki czy zdjęcia Morelle wow jestem pod wrażeniem ! Super że spróbowałas karmić od razu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3147 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale makaron pewnie trochę się rozciapie.Morelka wielkie gratulacje!!! Ale Wam fajnie że już jesteście razem 😘 dochodz do siebie i śpij dziś dobrze, bo od jutra nie ma zmiłuj 😁
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam że rozważasz tandem! Ja odstawiłam synka jak się dowiedziałam o ciąży, chociaz wiem że nie trzeba, no ale ja dwójki karmić nie chciałam.
|
|
#3149 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie że na hm z kodem 0112 jest dodatkowo 10% na wyprzedaż i darmową dostawę? 😉
Jak się dostać do klubu? Z kim trzeba gadać? 😁 Też chcę zobaczyć nasze maluszki!!!
|
#3150 |
|
MerDer 4ever
|
Minini z siku może byc problem ale sie postaram!
Calineczka jak ma kto to róbcie! pamiątka świetna Dzięki za odpowiedzi dot. mrożenia ale z grzybami muszę cos zamrozić! ![]() Kolacja wjechała IMG_1498854171.747247.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

otworzyla oczy - ma ciemno niebieskie.mam nadzieje że się to zmieni.
🏻

100 lat dla teściowej

jakby mi przyszła taka położna i chciała zmacac to chyba bym ja strzeliła

a u nas już kilogramami zbierają!

albo makaron? 
Marcelina skończy 19 miesięcy 16 lipca i póki co nastawiam się na tandem, chyba ze odrzuci cyca po porodzie.
🏻 i za 39 tydzień
♀️
ale zbierac i spacerowac po lesie lubie.