|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 39
Jaksy, ale ja też bez kpiny. Jeśli lubisz aplikować zapach na nadgarstki to tak, dwa psiki byłyby w sam raz, ale jeśli te dwa to dla Ciebie już za mocno, to dotknij jednym do drugiego - ale dotknij, nie rozcieraj.
A, włosów się też nie perfumuje. Ani ubrań. Choć niektóre marki mają bezalkoholowe mgiełki do włosów. Na pewno Chanel i chyba Mugler.
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy nie bo perfumy wysuszaja, chyba że ktoś się tym nie przejmuje, to wtedy można
|
|
|
|
|
#4263 |
|
Raczkowanie
|
Możecie polecić jakiś sprawdzony suplement zapobiegający wypadaniu włosów?
Nie interesują mnie wcierki, zaparzanie ziółek itp., jestem wygodnicka i chcę połykać po prostu tabletki a nie bawić się z bardziej zaawansowanymi rzeczami.
|
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4265 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
no ale ja nie mam suchych włosów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przez 8 lat? To chyba niemożliwe, od 4 klasy był dopiero.
|
|
#4267 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
racja, miałam na myśli 4 lata podstawówki i 4 w liceum, czyli łącznie 8 lat
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
#4269 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj na usg piersi i mam małą zmianę w lewej piersi. Mam wrócić na kontrole za pół roku. Czy jest to powód do paniki?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam tabake, jak tego używać?
|
#4271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taka zmianę od 2 lat i tylko ją obserwuję, u mnie nic się z nią nie dzieje. Jeżeli Cię to niepokoi to poszukaj innego lekarza i poproś o skierowanie na biopsję. Tylko biopsja nie zawsze jest możliwa (w moją 5 mm zmianę nie udało się wkłuć ).Cytat:
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» Edytowane przez Paprotka_ Czas edycji: 2017-07-01 o 07:27 |
||
|
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z opowieści koleżanek wiem, że one też chodzą po prostu na kontrolę, co jakiś czas i póki guz nie rośnie w zaskakującym tempie, to pozostaje tylko kontrolne usg. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4273 |
|
Konto usunięte
|
Co trzeba, ale koniecznie trzeba zobaczyć w Gdańsku?
Mam 4-latka. Typowo dziecięce atrakcje (jakieś parki nauki, OKM itp.) już pospisywałam, ale chciałabym się jeszcze rozeznać w "dorosłych" atrakcjach - przy czym takich, w których mi Młody nie oszaleje. Muzea jak najbardziej mogą być, tylko nie historyczne (bo ja się średnio historią interesuję), np. już takie muzeum bursztynu mam na liście. I gdzie warto zjeść? (tylko nie kuchnia azjatycka, ew. może być indyjska, ale chętniej lokalna/europejska) |
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Jak długo jest ważny hummus po otwarciu?
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Powinno pisać ;-)
Domowy ok 4 dni mogę trzymać w lodówce.
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czy ta data nie dotyczy zamkniętego opakowania?
|
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Na opakowaniu oprócz daty ważności powinna być jeszcze data po otwarciu.
|
#4278 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4279 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;75108986]Co trzeba, ale koniecznie trzeba zobaczyć w Gdańsku?
Mam 4-latka. Typowo dziecięce atrakcje (jakieś parki nauki, OKM itp.) już pospisywałam, ale chciałabym się jeszcze rozeznać w "dorosłych" atrakcjach - przy czym takich, w których mi Młody nie oszaleje. Muzea jak najbardziej mogą być, tylko nie historyczne (bo ja się średnio historią interesuję), np. już takie muzeum bursztynu mam na liście. I gdzie warto zjeść? (tylko nie kuchnia azjatycka, ew. może być indyjska, ale chętniej lokalna/europejska)[/QUOTE] Możecie się przejechać na Amber Sky, popłynąć statkiem pirackim znad Motławy (tam od razu jest jedzenie). Muzeum Bursztynu jak najbardziej polecam, jest super. Jeszcze możecie pójść do Galerii Starych Zabawek (też w okolicach Długiej, to nie trzeba chodzić). Mamy blisko Parku Oliwskiego kocią kawiarnię, tylko jak pamiętam z małymi dziećmi trzeba robić rezerwację, można u nich przez fejsa, nazwa to Kotka Cafe. Bardziej chodzę do kawiarni niż do restauracji, więc takiej już nie polecę (chyba że bar mleczny cię zadowoli ). Z kawiarni za to mogę jeszcze polecić Matko i Córko, też w okolicach Gdańska Głównego, rano mają także i kanapki, co miesiąc jakieś fajne promo typu kanapki + kawa za darmo, dwie kawy w cenie jednej itd., na fejsie można zobaczyć. W środku znajdziesz też gry planszowe aby pograć. W Oliwie jest jeszcze Krolm, na ich stronie można zobaczyć spis planszówek, w jakie można pograć, to może coś i dla dzieci się znajdzie. Możesz też pokopać w internecie, czy na czas, kiedy przyjeżdżacie, nie będzie żadnego festynu dla dzieci na Krainie Zabawy obok morza, a nawet jakby nie, to jeśli będziecie chcieli iść nad morze to polecam tamtą stroną - dziecko przy okazji się pobawi na duużym placu zabaw, są piaskownice-statki, huśtawki linowe, pseudo-zjazd linowy (bo krótki i nie z górki, więc pseudo). Chyba chwilowo więcej nie wymyślę.Znaczy, żeby nie było, wymyśliłabym coś, ale już raczej historyczne rzeczy :P
"Zbyt wiele w życiu widziałem, żeby nie wiedzieć, że kobiece przeczucia bywają cenniejsze niż wnioski analityka." Edytowane przez Luxanna Czas edycji: 2017-07-01 o 09:42 |
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;75108986]Co trzeba, ale koniecznie trzeba zobaczyć w Gdańsku?
Mam 4-latka. Typowo dziecięce atrakcje (jakieś parki nauki, OKM itp.) już pospisywałam, ale chciałabym się jeszcze rozeznać w "dorosłych" atrakcjach - przy czym takich, w których mi Młody nie oszaleje. Muzea jak najbardziej mogą być, tylko nie historyczne (bo ja się średnio historią interesuję), np. już takie muzeum bursztynu mam na liście. I gdzie warto zjeść? (tylko nie kuchnia azjatycka, ew. może być indyjska, ale chętniej lokalna/europejska)[/QUOTE] Mnie się bardzo podobało w ECS tylko nie wiem jak dla dzieci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4281 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, przypomniałam sobie! Centrum Hewelianum jest ekstra. Oprócz wystaw stałych i różnych zajęć dla dzieci mają eventy takie jak np. nocne obserwacje gwiazd. Na ich stronie się powinno dać znaleźć tego dużo. My byliśmy np. na wystawie Dookoła Świata, czy coś takiego. Bawiliśmy się wszyscy - i dorośli, i czterolatek właśnie. Były stoiska typowo dziecięce, ale były też i takie, gdzie to my się bardziej cieszyliśmy
|
#4282 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki!!!
Właśnie takie atrakcje jak Centrum Hewelianum, Muzeum Starych Zabawek itd. to już sobie powypisywałam (Ridja Devojka, przy ECS jest Wydział Zabaw Ten statek piracki to jest statek Pirat, który wypływa z Sopotu? Też spisałam, bo syn uwielbia klimaty pirackie Ten duży plac zabaw też już sprawdziłam, ma nawet stronę internetową Bary mleczne mogą być oczywiście Szukałam na jakichś stronach, to najlepsze opinie ze wszystkich gdańskich knajp ma jakaś pierogarnia ![]() A np. Dwór Artusa i tego typu podobne miejsca? (o tych historycznych chyba źle się wyraziłam, chodzi mi o miejsca typu muzea wojenne, same gmachy sprzed iluś tam mogą być )
|
|
|
|
#4283 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4284 |
|
Zadomowienie
|
W Dworze Artusa nigdy nie byłam, nie wiem, jak tam będzie, ale może być lekko nudno dla dziecka coś czuję. Masz jeszcze Dom Uphagena, który jak pamiętam powinien być krótszy do zwiedzania, w środku zobaczysz, jak żyli dawniej. Jest jeszcze Muzeum Nauki Gdańskiej (dawniej nazwane po prostu Muzeum Zegarów Wieżowych), ale nie wiem czy czterolatek tam wejdzie, bo jest w wieży i są kręte schody. Ale ogólnie fajnie tam jest. Mogę też zaprosić do Muzeum Poczty Polskiej, chociaż tam będzie dużo o wojnie, ale że w to lato mam im pomóc się rozpromować (bo stoi na uboczu i mniej turystów mają) to podrzucam
Na pewno NIE polecam iść do Muzeum II WŚ. Ogólnie jest mega, będę szła drugi raz, ale jeśli chce się zobaczyć wszystko-wszystko to 5-6h minimum, a w środku nie ma kawiarenki ani nic, więc z dzieckiem na pewno nie wpadnij na ten pomysł. O pierogarnii też dużo słyszałam, ale że pierogów nie lubię, to nie byłam. Jadłam w Barze Turystycznym, dobre jedzenie mieli i tanio. Jeśli zaś lubisz pizzę to gorąco polecam La Sicilię na Pańskiej (niedaleko U7, gdzie są kręgle i bilard). Podają taką fajną włoską, z oliwami smakowymi zamiast sosów. A o statku to mówiłam o Czarnej Perle, pływa od Motławy na Gdańsku Głównym do Westerplatte
|
#4285 |
|
Konto usunięte
|
[1=44fee507034f68ecff0b692 d635bddccdf886c4e_65540ba 289b10;75110146]Treść usunięta[/QUOTE]
Dom Uphagena też już gdzieś mi mignął Te pozostałe muzea sprawdzę. Do Muzeum II wś na pewno się nie wybiorę. Dziękuję Ci bardzo ![]() Pizzę oczywiście chętnie Zapiszę
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4287 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 4-latka. Typowo dziecięce atrakcje (jakieś parki nauki, OKM itp.) już pospisywałam, ale chciałabym się jeszcze rozeznać w "dorosłych" atrakcjach - przy czym takich, w których mi Młody nie oszaleje. Muzea jak najbardziej mogą być, tylko nie historyczne (bo ja się średnio historią interesuję), np. już takie muzeum bursztynu mam na liście. I gdzie warto zjeść? (tylko nie kuchnia azjatycka, ew. może być indyjska, ale chętniej lokalna/europejska)[/QUOTE] Byłam pierwszy raz w Gdańsku, jak miałam właśnie chyba ze 4-5 lat. To co mi bardzo utkwilo w pamięci, to statek na Westerplatte. Zachwycona byłam. |
|
|
|
#4289 |
|
Inez
|
Byliście może na czymś takim jak "festiwal kolorów"? Nudzę się, a w okolicy będzie coś takiego, mogłabym wyskoczyć z przyjaciółką. Te proszki łatwo wyprać czy ciuchy do kosza? Czy deszcz będzie bardzo przeszkadzał w tej imprezie? Ostatnio u nas słabo z pogodą.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;75109866]
A np. Dwór Artusa i tego typu podobne miejsca? (o tych historycznych chyba źle się wyraziłam, chodzi mi o miejsca typu muzea wojenne, same gmachy sprzed iluś tam mogą być )[/QUOTE]Byłam w tym tygodniu i powiem tak, trzy pomieszczenia na krzyż. Dosłownie i w przenośni. Jak się nie czyta wszystkich opisów, to do przejścia w pół godziny. Dzieciaki się wynudzą :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

67,7 67 66 65 64 63 62 61 60
tp