|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Już się nie mogę doczekać waszych dzieciaczków
![]() Dokarmili ją w nocy mm. A teraz ssie pierś. Dziś posiedzę z laktatorem. Może ruszy coś więcej.
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
A miałam też napisać szczotka małej nadal wali jak nie wiem co.
Wczoraj namoczyłam ją i w płynie do kąpieli młodej przemyłam ale nie dało rady. Chyba taka jej uroda. W końcu z naturalnego włosa. |
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w sobotni poranek
Moja nocka całkiem znośna, poza godzinną walką ze zgagą, ale to już standard z tego co zaobserwowałam Smacznego mleczka Pestko Morelle cieszę się, że dziś jest jeszcze lepiej, z kazdą godziną będzie. Pewnie Twoja mama też szczęśliwa, że wnusia cała i zdrowa jest już z Wami Cytat:
Darietta w końcu jakaś wesoła emotoikonka u Ciebie Wszystkim gratuluje dotrwania do lipca, ale Tobie w szczególności ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczny koteczek. Rude to zazwyczaj mega pieszczochy. Twój TZ powinien pochodzić za karę z przyczepionym brzuchem - ty i tak jestes mega dzielna! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki ładny kotek tz chciałby bardzo rudego mieć w domu ![]() My dziś spaliśmy całkiem dobrze Maly był spokojny nie to co Wieczorem . Jak wstałam to aż za spokojny że zaczynalam się martwić ale daje już o sobie znać zaczynam chyba trochę panikować jak się mniej rusza ... Wolała bym go na zewnątrz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję Dziewczyny Wam i sobie dotrwania do lipca w dwupakach! Apropo szczotki - ja swoją też myłam bo pisałyście że trzeba i zaczęła śmierdzieć mokrą kozą Mój mąż mnie dzisiaj obudził kwiatami! Kochany! Zaskoczył mnie ![]() 1498888179531.jpg Jedziemy na zakupy niedługo, miłego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3187 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle cieszę się że u Ciebie dzisiaj lepiej! Trzymajcie się z Pesteczką
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
No i mamy lipiec, nasz miesiąc!!!! zaczynamy rodzić dziewczyny, luzujemy żelazne macice Uśmiałam się z Wincentego Leppera i Anastazji Szeherezady MORELLE cieszę się że u Ciebie dziś lepsze samopoczucie Jak tak Cię czytam, to się nie mogę doczekać mojego porodu
|
#3189 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no to teraz która następna?---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
Dobre! ;kto to wymyślił?
|
|
#3190 |
|
Raczkowanie
|
Morelle.super, ze dzisiaj się lepiej już czujesz. Fajnie że wzięli małą na noc to mogłaś sobie wypocząć.
Dziewczyny gratulacje za doczekanie lipca w dwupakach. 👍 to która nastepna teraz? I kto by pomyslal, ze Darietta jeszcze będzie wyrabiać swoje dziecię hehe Samantha mój też jak gdzieś idziemy to idzie przede mną co chwilę. Nie może się przyzwyczajic, ze jestem teraz taka powolna ☺ z resztą sama nie mogę ze sobą, ze tak wolno chodzę. Łapie go za rękę to grzecznie idziemy wtedy razem. Jon-snow to z jakiejś okazji te kwiaty? Śliczne Cashmere gratuluję 39 tygodnia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3191 | |||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja chce dzisiaj szczotkę umyć i teraz nie wiem Kochany mąż! Jest lipiec! Mąż pojechał na uczelnie, zjem śniadanie (chałka ) i biorę sie za sprzątanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w lipcu w dwupaku aczkolwiek gnębią mnie skurcze
![]() ![]() Wczoraj wykapalam starszaka i jak zobaczyłam jakie miał znów brudne stopki to kazałam mu siedzieć oglądać bajki i przed jego snem odkurzylam chatę i wytarłam podłogi. Miałam w łóżku moim pełno jakiś śmieci i musiałam wszystko trzepać a pościel dopiero co zmieniałam. Mam już czysto procz wanny i mam w dupie pomoc innych ![]() Siedziałam za to potem pod prysznicem chyba godzinę. Uklękłam w wannie wypisałam tyłek i się wyginalam a prysznic mi robił masaż kręgosłupa . Super było mogłam tak trwać wiecznie żeby nie bolące kolana od twardego. Jak bym miała rodzic SN to tylko chyba z wypiętym tyłkiem bo ta pozycja jest bardzo wygodna i odciążająca kręgosłup . Morelle - nie wiesz jak bardzo się cieszę ze tak dobrze Wam obu idzie z córcia ![]() Super ze się lepiej czujesz 🏻![]() Jon - brawa dla męża 🏻My little - współczuje i łącze się w bólu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Rozwalacie mnie z ta szczotka waląca koza ![]() ![]() Meja - ja nie lubię za rękę chodzić z Tz bo czuje się jak smarkula jakaś. Pod rękę tak mogę isc ![]() ![]() A kotek był przecudny No takie małe baby jeszcze bo miał 2mce dopiero i był facetem. Ciagle o nim myśle . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3193 |
|
Raczkowanie
|
A mnie dziś rano obudził skurcz łydki. Masakra dobrze, ze od razu za stopę pociaglam to szybko puścilo. Potem brzuch twardy, ale nie bolało. Masakra taka pobudka 😞
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle super informacje ciekawe ile będą Was trzymać oby jak najszybciej Was do domu wypuścili a jak połóg da sie wytrzymać? I daj znać po pionizacji a Pesteczka z każdym dniem będzie piękniejsza ![]() Jon słoneczniki są super! Sam mi Ciebie tak szkoda aż chciałabym żebyś już była poDarietta no w końcu jest radość to niech Cię teraz mąż zabierze na spacer na lody!Wiecie, ze dzwoniła moja położna pytała jak się czuje, wie że jestem sama bo to ta ze SR i ja jej nigdy nie marudzilam tylko po pierwszych zajęciach jak jej mówiłam o tym to sie trochę popłakałam i mówiła sama od siebie wczoraj zebym się niczym nie martwiła, ze wszystko się ułoży, że gdybym miała wątpliwości, czy poród się zaczyna czy nie i czy jechać do szpitala to żebym dzwoniła to ona przyjedzie do mnieItp no powiem Wam zaskoczyła mnie ![]() Powiem Wam, ze ja dołączam do grona osob, które cierpią po badaniu w nocy tak mnie wszystko bolało w kroku, ale już luz Mały też odstawiał jakiś taniec i myślałam, że zwymiotuje tak mi uciskal żołądek ale udało się zasnąć Tak strasznie chciałabym go już przytulić i ucałować, a z drugiej strony wiecie o co kaman
|
|
|
|
#3195 |
|
MerDer 4ever
|
Ja sie obudziłam o 4 na siku a potem o 6:45 budzik męża :p ale w sumie jestem wyspana
Mam nadzieje, że nie bedzie padać bo mam 3 pralki prania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Poprostu super położna! Ja dzisiaj wstałam z myślą, że nic nie wiem! Tyle z Wami siedzę, szkoła rodzenia, warsztaty, książki a ja jestem zielona! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3196 |
|
Raczkowanie
|
Poprostu super, że taka położna Ci się trafiła. Normalnie skarb.
Też już bym chciała mieć małego koło siebie, ale musi jeszcze troszkę wytrzymać. Chociaż lekarz ostatnio mi mówił, że od wtorku mogę już rodzić szooook Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3197 |
|
królikoholiczka
|
Dzień dobry
podczytuje Was ale jestem u siostry i teraz zajęta trochę jej dziećmi ale jutro już wracam i będzie mnie tu więcej Po 5 obudził mnie taki masakryczny skurcz łydki który ciągle się przesuwal że aż się popłakałam. Tż mi go rozmasowal ale do tej pory mam ją jakby spieta. Muszę ją rozciagnac powoli. Postaram się napisać później. Miłego dnia!
|
|
#3198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się ceni super! Miłych zakupów ![]() Ja Przecież pasuje jak ulał ![]() Cytat:
Cieszę się, że masz fajną położną na którą możesz liczyć. To dużo. Nie wahaj się dzwonić gdy potrzebujesz. Super że ona się odezwała. Co do porodu mam to samo, jak czytam Morelkę to z jednej strony jej zazdroszczę, a z drugiej myślę sobie, nie dziękuje, ja tu sobie w domku grzecznie poczekam, aż będę gotowa także piona ✋️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Też tak miewam, niby w porównaniu do mojej wiedzy sprzed 9 m-cy na pewno jest mega progres, ale tak serio to co ja wiem o dzieciach i ich wychowywaniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Sam, doczytałam o Twoim mężu, weź go w obroty, jesteś mega mądra laska, wiec musisz go ustawić żeby chodził jak w zegarku! ✊️✊️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Lipiec! To ja chce chyba w sierpniu Tradycyjnie miałam 2 godziny przerwy w spaniu... Będę nieprzytomna. Poprostu super położna! Jak Wy te szczotki myjecie? Też mam naturalną ale pisze żeby jej nie moczyć... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio mam to samo, a ponoć jak dziecko sie urodzi to już w ogóle sie zapomina
|
|
|
|
#3201 |
|
Raczkowanie
|
Ja to ostatnio jakaś nerwowa jestem. Żal mi tego mojego męża bo chodzę i krzyczę na niego. W sumie to nie wiem dlaczego 😒 ani za co. Wczoraj oberwal za szklanke. Bo nie podobało mi się, ze używa tej A ja myślałam, że weźmie inna. Dramat jak by to miało jakieś znaczenie
|
|
|
#3202 | ||
|
*sportaddict*
|
Witajcie w LIPCU
![]() Cytat:
Morelle super sobie radzisz! Darietta, byłam pewna, że dasz radę ![]() Poprostu super położna ![]() Cytat:
jeszcze co jakiś czas sobie uświadamiam, że prawie nic nie pamiętam z SR, zwłaszcza z części jak oddychać podczas porodu itp.Z dobrych wieści, nie wiem, co zrobiłam inaczej, ale mam dużo mniej opuchnięte ręce dzisiaj |
||
|
|
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U nas pobudka była już po 6 😱 teraz Bartulek już drzemie , ja wcinam śniadanie tz pojechał skręcać meble do pokoju , wkoncu niby za tydzień przeprowadzka Morelle - Pestka piękna ! Będzie łamać serca Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Nie mogę uwierzyć że wszystkie z TP na lipiec dotrwały. Najczęściej to pół wątku jest już rozpakowane a tu proszę Niespodzianka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3204 |
|
Raczkowanie
|
Też tak mam niby wiem, ale nie wiem. Jakoś mnie kąpiel dziecka przeraża. Jak ubierać na początku. No i wychowanie.
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Hehe mnie lutka tak zakonserwowała że jeszcze będą wywoływać.
Widzę że wszystkie nasze dzieciaczki świetowały nadejście lipca. Nie wiem jakąś zbiorową imprezę zorganizowały. I oblewały narodziny pestki bo moja miała też czkawke. I jakaś magia u lipcowek wszystkie dotrwały. Chyba medale wszystkie dostaniemy. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-07-01 o 09:19 |
|
|
|
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w Lipcu!
Rodzimy dziewczyny wystarczy tego zaciskania nóg bo nas sierpień zastanie dopiero byśmy zawstydzły poczekalnię na wizażu 😂 Gratuluje dotrwania w dwupakach! Jon super mąż! Cashmere gratuluje 39! Darietta dałaś radę gratki! Samantha do mnie taki rudy kociak na działkę przychodzi bo zaczęłam zostawiać mu mleko jak zauważyłam ze sie błąka po lesie. Ale bardzo dziki jest. Dziś mi wszedl do salonu przez taras ale jak tylko mnie zobaczyl to zwial 😁 Morelle milego dnia dla Was 😊 Chilli co tam u Was? Przepraszam dziewczyny ze ja tak z doskoku tu zagladam i nie jestem w stanie pocytowac i każdej z osobna pogratulować ale nadal mam siostrzenice u siebie i na tapecie ciągle jakieś gry sa 😉 a dzis musze trochę dom ogarnąć jeszcze bo tż w pracy do 15 a na 17 jedziemy na urodziny mojego szwagra. Mam nadzieje ze nie bede miec dziś skurczy bo wczoraj wieczorem płakałam z bólu. Jescze tak nie mialam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() WITAM SIE W LIPCU I W SKONCZONYM 38 tyg!!! Morelle Super, że wszystko dobrze idzie, ucaluj niunie ![]() Sam... Weź Ty juz wypedzaj tego malucha... należy Ci się odpoczynek! Ja dziś w nocy miałam jeden taki skurcz, ze myślałam że sie przekrece, po prostu gorszy niz moje porodowe... od krzyża, pachwin ... zgroza poprostu, ale teraz cisza Miłej soboty, aaa... moja sis ma jutro urodziny, zażyczyła sobie siostrzenca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-07-01 o 10:56 Powód: H |
|
|
|
#3208 |
|
*sportaddict*
|
Carolles pamiętaj żeby nie dawać kotom krowiego mleka
|
|
|
|
#3209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratki Mała! Mozesz rodzic w prezencie dla siostry 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3210 |
|
MerDer 4ever
|
Dzięki dziewczyny, ulżyło mi, że nie tylko ja mam takie obawy
Carolles udanej zabawy bez skurczy! Mała możesz rodzic, wyganiaj Hugo ![]() Mówiłam cos o sprzątaniu? puściłam zmywarkę, teraz drugie pranie i zaległam przed tv Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.

Moja nocka całkiem znośna, poza godzinną walką ze zgagą, ale to już standard z tego co zaobserwowałam
Morelle cieszę się, że dziś jest jeszcze lepiej, z kazdą godziną będzie. Pewnie Twoja mama też szczęśliwa, że wnusia cała i zdrowa jest już z Wami

Wszystkim gratuluje dotrwania do lipca, ale Tobie w szczególności 

no to teraz która następna?
) i biorę sie za sprzątanie 

🏻

a jak połóg da sie wytrzymać? I daj znać po pionizacji
aż chciałabym żebyś już była po
wiecie o co kaman

jeszcze co jakiś czas sobie uświadamiam, że prawie nic nie pamiętam z SR, zwłaszcza z części jak oddychać podczas porodu itp.
dopiero byśmy zawstydzły poczekalnię na wizażu 😂