![]() |
#4861 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Wiecie ja myślałam że w ciąży będę latać po galeriach bo potem tylko kiszenie się w domu przez jakiś czas.I że tak będę o siebie dbała,zacznę w kóncu regularnie dbać o włosy i skórę bo mi się pogorszyła.Będę chodzić w gości.A jak jest?Zrobiłam się aspołeczna.Nie znoszę chodzić na zakupy bo ludzie mnie denerwują
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
Blond właśnie my też mieliśmy masę wieszaków a brak półek. Dziś mąż pomierzył jedną wnękę gdzie był wieszak, pojechaliśmy do obi i pan nam pociął deski na półki pod wymiar + ładnie obklejone są listwa. Teraz mąż je montuje. To będą półki na moje rzeczy szkolne
![]() ![]() Juka ja do tej pory pracowałam i właśnie nie było dnia, abym nie musiała się wyszukiwać, umalować, ubrać. Plus wyjście do ludzi, inne tematy niż tylko dziecięce, inne problemy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() I bardzo często spotykają mnie miłe sytuacje, wczoraj kasjerka w lidlu mnie zaczepiła na kiedy termin, powiedziała że mam zgrabny brzuszek ![]() ![]() Niby takie drobiazgi, a w każdej z tych sytuacji robiło mi się bardzo miło i motywuje mnie to też do tego, aby ładnie wyglądać i o siebie dbać ![]() Spróbuj może właśnie się wystroić i z uśmiechem na ustach idź nawet do głupiej galerii handlowej, na pewno humor się poprawi ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
Będę musiała mojego do Obi zagonić ![]() ja mam ciuchy w tej szafie, ale wszystko się tam przewraca przez to, że nie ma półek i wiecznie jest syf ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Zakorzenienie
|
To u mnie też przez to był syf. Około 40-50 zł razem z tymi wszystkimi wkrętami.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm tylko właśnie chodzi oto że ja mam dobry humor.Jestem szczęśliwa nie jestem przybita ani nic.Wcześniej jak pracowałąm to i tak było mi mało i latałam gdzie się tylko da bo w domu nie mogłam wysiedzieć.Nawet do warzywniaka potrafiłam iść w pełnym makijażu.A teraz jakby to nie było mi potrzebne?Tak jakbym zamknęła się w skorupce z moją dzidzią i nic więcej mi do szczęscia nie trzeba.Sama siebie nie poznaje.Takie mnie rozkminy dzisiaj naszły |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Wtajemniczenie
|
Juka - ja też tak trochę mam. Miałam tyyyle planów na ten wolny czas - i tyyyle koleżanek do odwiedzenia, bo wcześniej ciągle mi czasu brakowało. Ale kurde...jakoś mi dobrze
![]() ![]() ![]()
#4867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę ze same imprezy ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mojej tez... od 3 dni jestem na No-spie... nie mam bólu ciągłego ale czuje ciężar podbrzusza i jeszcze mam wrażenie ze Oluś sie jakoś dziwnie wypycha i chyba jest w poprzek ułożony?? To możliwe ze przez to mam takie uczucia dziwne i jak by mega wzdęcie? Jeszcze jutro to wesele... fryzjer, kosmetyczka i ogólnie kupa latania a ja leżę na kanapie i najchętniej bym sie porzygala... sorry za dosadność ale jakoś mi zle... jeszcze za godzinę przychodzi masażysta - najchętniej bym go odwołała ale to by było nie grzeczne...eh.. nie wiem jak wytrzymam dzisiaj na tej leżance i jeszcze na dodatek mam mega baki zapachowe... przepraszam za te problemy pierwszego świata ale juz nie chce mężowi truć a musze sie wygadać... przed rodzicami ukrywam moje samopoczucie bo przecież by zawału z powikłaniami odrazu cała czwórka dostała.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ten ciężar znowu wczoraj czułam.Ale jestem pewna że była główką w dół albo dupką bo mi po pęcherzu coś gmerała.Rano już było ok i wypycha się z prawej str a z lewej czkawkę czuje.Nospa Ci pomaga?Ja nie brałam nigdy.Biorę więcej magnezu albo asparganianu jak czuje że twardnieje.Najlepiej mi jak leżę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie mnie chyba brzuch nie twardnieje tylko ciągnie wiec nospa pomaga.... ale teraz mam schize ze znowu zacznę wymiotować jak przez pierwsze 3msc ciazy... bo juz drugi dzień z rzędu mnie mdli.jak narazie tłumacze sobie ze to tylko rozrastająca sie macica i zmiana pogody i mam nadzieje ze serio tak jest bo tez zaczęłam sie bać o szyjkę ale dwa tyg temu była w świetnym stanie .... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też rzygałam jak kot..A może to przez upał?Mi ostatnio w Kościele było niedobrze.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zauważyłam ze w kościele tez mi nie dobrze jak stoję dlatego juz cały czas siedzę.Na Boże Ciało była msza na powietrzu to wzięłam sobie takie krzesełko aluminiowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Zadomowienie
|
Madzieeek- wspaniały prezent
![]() Blond- super zakupy ![]() Przypomniałam sobie, że muszę zakupić termometr bezdotykowy, bo nasz zwariował. Kiedyś kupiłam jakiś Esperanza, ale totalne badziewie, teraz przy dwójce dzieci muszę zainwestować w coś lepszego. Yuka- ja mam podobnie, w niedzielę byliśmy na grillu u znajomych, a mnie w każdej pozycji nie wygodnie i boli kręgosłup, miałam ochotę po prostu się położyć, nawet na środku na trawie ![]() Mój mąż sobie wymyślił, że te ostatnie 2 miesiące musimy wykorzystać na ile się da, a ja najchętniej bym chciała, żeby to lato już minęło i było po porodzie. Bóle u dołu mnie też ostatnio zaczęły łapać i to coraz solidniej, najczęściej w nocy, chyba śpię w złej pozycji, dzisiaj w nocy czekałam zwinięta godzinę, aż no-spa zacznie działać.
#4876 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
Współczuję wam tych bóli i ciągnięcia w brzuchu. Mam nadzieję, że to chwilowe i wam przejdzie.
Ja już szafę mam zrobiona. Jutro muszę zacząć porządki. Ale to się zejdzie kilka dni. I dziś mnie naszło na robienie balkonu. Mieliśmy jakieś mega stare meble i w ogóle z niego nie korzystaliśmy. Przed chwilą ( po długim gderanie mężowi i zastraszeniu, że ciężarnym się nie odmawia, bo go myszy zjedzą 😂 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie ubranka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez miałam z tym problem ale w końcu kupiłam na 56 i na 62 czyli dwa zestawy wszystkiego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Wtajemniczenie
|
Ja na 62 - długo się zastanawiałam, ale obstawiamy, że Jurek będzie długi - po obojgu rodzicach
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4880 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W karcie ciąży są 2 miejsca na terminy - z OM i z USG, ja z OM mam wpisany, a z USG powiedział że wpiszemy pod koniec ciąży ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |||
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75063721]U nas też wszystko dobrze, Adaś waży 1280g
![]() Kwalifikujemy się do porodu w wybranym szpitalu. Następna wizyta 1 sierpnia, kolejna pod koniec sierpnia już w szpitalu gdzie będzie też konsultacja z anestezjologiem. Z położną też mam się spotkać na początku sierpnia ![]() [/QUOTE] Super! Neocleo - ja też mam ten problem z łożyskiem, chociaż mój lekarz do samego końca siedzi cicho i liczy że się podniesie, jak nie pytam to nie porusza nawet tematu z tym łożyskiem co by nie martwić. madziek - widzę, że faktycznie mnóstwo pozytywnych ludzi w okół Was, ja to głównie po rodzinie coś dostałam, żeby tak od obcego kogoś/znajomego to się nie zdarzyło. Remontem się nie przejmuj - na każdą trudność znajdziecie rozwiązanie, najważniejsze żeby się nie przeciągał zbyt długo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do karmienia piersią i długości, życie zweryfikuje, ja bym nie chciała za długo karmić, te 6 miesięcy brzmi okej, ale też nie krytykuję tych co to robią dłużej. Cytat:
![]() Ja wczoraj miałam dzień zdechlaka, no po prostu wszystko mnie bolało! Każdy mięsień, każdy staw, kręgosłup tragedia, lewa pierś to tak mnie bolała że noszenie stanika to był koszmar, a ściągnięcie powodowało przypływ ogromnej fali bólu ![]() ![]() ![]() Przyszły boki do łóżeczka i rożek ![]() No i męża siostra poszła na wesele dzisiaj i pilnuję jej dziecka, już 2 dni temu pytała i się zgodziłam, daję radę - ale szczerze nie wiem czemu, ale ja nic od nich nie chcę i nie wiem czemu oni ode mnie coś chcą ![]() Na raty muszę pisać, bo mi wizaż posłuszeństwa odmawia ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- madziek - super gest ze strony rodziców i dzieci! Ja lubię gadać o wszystkim, same dzieciowe tematy - hmmm zamęczyłabym się, wystarczy że na co dzień słucham wiecznie pytań o samopoczucie moje w ciąży, i wiecznie te same pytania od tych samych osób (po co pytają skoro nie przyswajają wiedzy) o termin porodu, ile jeszcze ![]() blond - to fakt gemini pakuje super zamówienia ![]() Ja ubranka mam od 56 ![]() otojest kasia - mnie ostatnio też coraz częściej na wymioty ciągnie ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Magda ;)
|
Marta dobrze, że już dzisiaj lepiej się czujesz, każdy inaczej znosi ciążę i nie ma co porównywać 😊
Juz nie planujemy zmieniać imienia 😁 Jeszcze niedawno cieszylysmy sie, że dzieci mają kilka centymetrów, a tu już wszystkie ponad kilogram ważą 😊 Termin mamy taki sam, ciekawe która pierwsza urodzi 😊 A powiedz jak mąż i jego praca? Udało się wszystko załatwić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Wtajemniczenie
|
O właśnie, właśnie - jak tam u Was sytuacja w tej kwestii Marta? Mam nadzieję, że wszystko jakoś pomyślnie udało się rozwiązać
![]()
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-06-30 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Wtajemniczenie
|
Marta ja mam koleżankę w ciąży.Ona dokładnie wie jak się męczyłam na początku.Teraz ciągle powtarza jak sie super czuje że w ogóle nie czuje się w ciąży i nie ma tak jak ja mialam.A potem nagle przez przypadek się dowiaduje że to jej dolega tamto jej dolega.No ale przeciez ciąży nie czuje.Przestałam się zwierzać komukolwiek.Tylko mój mąż wie jak jest naprawdę.No i przyjaciółka ale ona z tych co zawsze na duchu podnosi i nie dołuje.Który juz tydzien u Ciebie?Dziewczyny nie straszcie że mdłości wracają 😞 Pojechaliśmy z mężem na zakupy.Robione w 15 minut bo tak mi brzuch stwardniał że myślałam że na środku sklep usiądę.Mąż się zirytował bo jedna stara baba stanęła i centralnie gapiła się bezczelnie na mój brzuch.Jakby to jakiś niespotykany widok był 😒
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- No właśnie jak sytuacja z pracą? |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |
Magda ;)
|
Cytat:
Współczuję Ci tych dolegliwości, mam nadzieje ze juz będzie tylko coraz lepiej 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie - co do zakupów! Ależ mnie zaskoczyła dzisiaj pani w kasie w Auchan! Wypatrzyła mnie na końcu kolejki - fakt, że kasa "uprzywilejowana", ale akurat czułam się dobrze, stanęłam więc na końcu, przede mną 3-4 osoby - "nieuprzywilejowane". Ale stwierdziłam, że pchać się nie będę, dam radę, reszta mama ze mną była. A pani właśnie mnie wypatrzyła i woła, żebym podeszła pierwsza. Aż się bałam spojrzeć na twarze tych osób
![]() ![]() Nie powiem - miłe to ![]() ![]() ![]()
#4887 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jeden zestaw na 50, kilka na 56 i też mi się wydaje, że dalej na 62 kupować. Przynajmniej po Mai tak pamiętam.
My z mężem przy urodzeniu mieliśmy : ja 2700 i 55 cm, mąż 3700 i 56 cm. Córeczka nasza miała 3200 i 55 cm. Liczę, że synek nie będzie większy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny robiłyście albo robicie odczyn coombsa?Mam gr dodatnią.I wszędzie czytam że robi się to badanie przy ujemnej gr.Kolezanka w ciazy tez nie robila.A dziewczyny na innym forum piszą ze trzeba nawet i przy dodatniej.I ze jakiś dokument potwierdzający szczepienie na żółtaczkę ze sam wynik badania nie wystarczy.Matko mój lekarz jest ordynatorem więc podejrzewam że nie bagatelizowałby ważnych rzeczy.Pierwsze słyszę w ogole o tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() O szczepionce na żółtaczkę nic mi nie wiadomo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Wtajemniczenie
|
Ja robiłam ten odczyn, a nawet teraz mam zrobić drugi raz. Oboje z moim partnerem mamy B Rh+.
O szczepiące na żółtaczkę nic mi nie wiadomo.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.