Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-30, 13:53   #4861
juka_juka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Wiecie ja myślałam że w ciąży będę latać po galeriach bo potem tylko kiszenie się w domu przez jakiś czas.I że tak będę o siebie dbała,zacznę w kóncu regularnie dbać o włosy i skórę bo mi się pogorszyła.Będę chodzić w gości.A jak jest?Zrobiłam się aspołeczna.Nie znoszę chodzić na zakupy bo ludzie mnie denerwująNie lubię jeździć w gości bo mi niewygodnie siedzieć.I wkurzają mnie ciągłe komentarze.Włosy tylko myję bo nawet już olejować mi się nie chce.Na paznokciach zawsze miałam hybrydy a teraz zmuszam się do lakieru raz na jakiś czas.Makijażu nie robię chyba że do Koscioła.Matko czy to jakaś depresja?? Czy któraś ma podobnie?
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 14:04   #4862
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blond właśnie my też mieliśmy masę wieszaków a brak półek. Dziś mąż pomierzył jedną wnękę gdzie był wieszak, pojechaliśmy do obi i pan nam pociął deski na półki pod wymiar + ładnie obklejone są listwa. Teraz mąż je montuje. To będą półki na moje rzeczy szkolne mam je teraz w dwóch komodach. A że chce się pozbyć tych komód ( będzie tam stalo łóżeczko i nowa komoda dla malego) to mąż nie miał wyjścia

Juka ja do tej pory pracowałam i właśnie nie było dnia, abym nie musiała się wyszukiwać, umalować, ubrać. Plus wyjście do ludzi, inne tematy niż tylko dziecięce, inne problemy teraz wakacje a ja już wymyślam: szafa, malowanie łóżeczka, sprzątanie hehe. Mąż niedługo chyba będzie miał dość

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 14:10   #4863
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Wiecie ja myślałam że w ciąży będę latać po galeriach bo potem tylko kiszenie się w domu przez jakiś czas.I że tak będę o siebie dbała,zacznę w kóncu regularnie dbać o włosy i skórę bo mi się pogorszyła.Będę chodzić w gości.A jak jest?Zrobiłam się aspołeczna.Nie znoszę chodzić na zakupy bo ludzie mnie denerwująNie lubię jeździć w gości bo mi niewygodnie siedzieć.I wkurzają mnie ciągłe komentarze.Włosy tylko myję bo nawet już olejować mi się nie chce.Na paznokciach zawsze miałam hybrydy a teraz zmuszam się do lakieru raz na jakiś czas.Makijażu nie robię chyba że do Koscioła.Matko czy to jakaś depresja?? Czy któraś ma podobnie?
Ja mam właśnie zupełnie na odwrót. Nudzi mi się w domu i jak jest okazja jakiegoś wyjścia to bardzo chętnie się szykuję i idę
I bardzo często spotykają mnie miłe sytuacje, wczoraj kasjerka w lidlu mnie zaczepiła na kiedy termin, powiedziała że mam zgrabny brzuszek dzisiaj jakaś babeczka w kolejce do endo też wypytywała i na koniec życzyła mi dużo zdrówka dla mnie i maleństwa, potem pani w rejestracji powiedziała, że widać że chłopczyk będzie, bo tak ślicznie wyglądam
Niby takie drobiazgi, a w każdej z tych sytuacji robiło mi się bardzo miło i motywuje mnie to też do tego, aby ładnie wyglądać i o siebie dbać

Spróbuj może właśnie się wystroić i z uśmiechem na ustach idź nawet do głupiej galerii handlowej, na pewno humor się poprawi

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Blond właśnie my też mieliśmy masę wieszaków a brak półek. Dziś mąż pomierzył jedną wnękę gdzie był wieszak, pojechaliśmy do obi i pan nam pociął deski na półki pod wymiar + ładnie obklejone są listwa. Teraz mąż je montuje. To będą półki na moje rzeczy szkolne mam je teraz w dwóch komodach. A że chce się pozbyć tych komód ( będzie tam stalo łóżeczko i nowa komoda dla malego) to mąż nie miał wyjścia
a możesz powiedzieć ile to was wyniosło?
Będę musiała mojego do Obi zagonić
ja mam ciuchy w tej szafie, ale wszystko się tam przewraca przez to, że nie ma półek i wiecznie jest syf
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 14:12   #4864
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

To u mnie też przez to był syf. Około 40-50 zł razem z tymi wszystkimi wkrętami.

Stary 2017-06-30, 14:24   #4865
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Ja mam właśnie zupełnie na odwrót. Nudzi mi się w domu i jak jest okazja jakiegoś wyjścia to bardzo chętnie się szykuję i idę
I bardzo często spotykają mnie miłe sytuacje, wczoraj kasjerka w lidlu mnie zaczepiła na kiedy termin, powiedziała że mam zgrabny brzuszek dzisiaj jakaś babeczka w kolejce do endo też wypytywała i na koniec życzyła mi dużo zdrówka dla mnie i maleństwa, potem pani w rejestracji powiedziała, że widać że chłopczyk będzie, bo tak ślicznie wyglądam
Niby takie drobiazgi, a w każdej z tych sytuacji robiło mi się bardzo miło i motywuje mnie to też do tego, aby ładnie wyglądać i o siebie dbać

Spróbuj może właśnie się wystroić i z uśmiechem na ustach idź nawet do głupiej galerii handlowej, na pewno humor się poprawi

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

a możesz powiedzieć ile to was wyniosło?
Będę musiała mojego do Obi zagonić
ja mam ciuchy w tej szafie, ale wszystko się tam przewraca przez to, że nie ma półek i wiecznie jest syf

Hmm tylko właśnie chodzi oto że ja mam dobry humor.Jestem szczęśliwa nie jestem przybita ani nic.Wcześniej jak pracowałąm to i tak było mi mało i latałam gdzie się tylko da bo w domu nie mogłam wysiedzieć.Nawet do warzywniaka potrafiłam iść w pełnym makijażu.A teraz jakby to nie było mi potrzebne?Tak jakbym zamknęła się w skorupce z moją dzidzią i nic więcej mi do szczęscia nie trzeba.Sama siebie nie poznaje.Takie mnie rozkminy dzisiaj naszły
Stary 2017-06-30, 14:31   #4866
madzieeek
Wtajemniczenie

Juka - ja też tak trochę mam. Miałam tyyyle planów na ten wolny czas - i tyyyle koleżanek do odwiedzenia, bo wcześniej ciągle mi czasu brakowało. Ale kurde...jakoś mi dobrze Wcześniej usiedzieć na dupce nie mogłam - wiecznie gdzieś latałam, do tego po pracy opiekowałam się właśnie Kubą. Jeszcze w ciąży będąc (o czym nie wiedziałam) jeździłam na snowboard co weekend, imprezowałam do rana i w ogóle. A teraz...jakoś mi tego wszystkiego nie brakuje. Tzn. trochę snowboardu, bo nie wyjeździłam się, sezon został brutalnie przerwany przez test ciążowy Ale dobrze mi w ogródku, na leżaku, z książką albo laptopem

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 14:35   #4867
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
ooo i jak ogarnęliście te półki w szafie? Chciałabym coś ze swoją też zrobić, bo jest bezsensowna, mam same wieszaki i praktycznie żadnych półek. Myślałam nad docięciem płyt, ale mąż się za to zabiera i coś mu nie idzie

zazdroszczę tego SPA

mnie czekają 2 panieńskie i na żaden nie chce mi się iść, bo świadkowe wymyślają takie bzdury, że szok

Widzę ze same imprezy my jutro mamy dwu dniowe wyjazdowe wesele wiec tez masa szykowania nie pobawię sie zbytnio bo cały czas ciągnie mnie brzuch ale co sobie pojem to moje

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-30, 15:06   #4868
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem o co pytasz
Norma jest od 0,355 poniżej to już nadczynność tarczycy. Miałam dobraną za wysoką dawkę leku, brałam codziennie 88. Endo stwierdziła, że rzadko się tak zdarza, bo nie podnosiłyśmy aż tak mocno dawki, teraz mam brać w tygodniu 88, a w weekendy 50, od 01.08 z powrotem cały czas 88, pewnie sama sobie skontroluję tsh w między czasie. Po porodzie mam brać 50 do kontroli.
Nienawidze pisac z tel.. Wrr.. Pytam bo wcześniej mialam tsh 1.4 a teraz spadlo do 0.6 i zasyanawiam sie co ponizej normy oznacza.

czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 15:24   #4869
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Juka - ja też tak trochę mam. Miałam tyyyle planów na ten wolny czas - i tyyyle koleżanek do odwiedzenia, bo wcześniej ciągle mi czasu brakowało. Ale kurde...jakoś mi dobrze Wcześniej usiedzieć na dupce nie mogłam - wiecznie gdzieś latałam, do tego po pracy opiekowałam się właśnie Kubą. Jeszcze w ciąży będąc (o czym nie wiedziałam) jeździłam na snowboard co weekend, imprezowałam do rana i w ogóle. A teraz...jakoś mi tego wszystkiego nie brakuje. Tzn. trochę snowboardu, bo nie wyjeździłam się, sezon został brutalnie przerwany przez test ciążowy Ale dobrze mi w ogródku, na leżaku, z książką albo laptopem
O właśnie dokładnie oto mi chodzi.Zaczęłam sprzątać w szafkach w kuchni.Brzuch mi stwardniał.Koniec sprzątaniaKu..wa dwa tygodnie było spokoju i teraz znowuNie ogarniam mojej macicy
Stary 2017-06-30, 15:43   #4870
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
O właśnie dokładnie oto mi chodzi.Zaczęłam sprzątać w szafkach w kuchni.Brzuch mi stwardniał.Koniec sprzątaniaKu..wa dwa tygodnie było spokoju i teraz znowuNie ogarniam mojej macicy

Ja mojej tez... od 3 dni jestem na No-spie... nie mam bólu ciągłego ale czuje ciężar podbrzusza i jeszcze mam wrażenie ze Oluś sie jakoś dziwnie wypycha i chyba jest w poprzek ułożony?? To możliwe ze przez to mam takie uczucia dziwne i jak by mega wzdęcie? Jeszcze jutro to wesele... fryzjer, kosmetyczka i ogólnie kupa latania a ja leżę na kanapie i najchętniej bym sie porzygala... sorry za dosadność ale jakoś mi zle... jeszcze za godzinę przychodzi masażysta - najchętniej bym go odwołała ale to by było nie grzeczne...eh.. nie wiem jak wytrzymam dzisiaj na tej leżance i jeszcze na dodatek mam mega baki zapachowe... przepraszam za te problemy pierwszego świata ale juz nie chce mężowi truć a musze sie wygadać... przed rodzicami ukrywam moje samopoczucie bo przecież by zawału z powikłaniami odrazu cała czwórka dostała....

Stary 2017-06-30, 15:52   #4871
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
Ja mojej tez... od 3 dni jestem na No-spie... nie mam bólu ciągłego ale czuje ciężar podbrzusza i jeszcze mam wrażenie ze Oluś sie jakoś dziwnie wypycha i chyba jest w poprzek ułożony?? To możliwe ze przez to mam takie uczucia dziwne i jak by mega wzdęcie? Jeszcze jutro to wesele... fryzjer, kosmetyczka i ogólnie kupa latania a ja leżę na kanapie i najchętniej bym sie porzygala... sorry za dosadność ale jakoś mi zle... jeszcze za godzinę przychodzi masażysta - najchętniej bym go odwołała ale to by było nie grzeczne...eh.. nie wiem jak wytrzymam dzisiaj na tej leżance i jeszcze na dodatek mam mega baki zapachowe... przepraszam za te problemy pierwszego świata ale juz nie chce mężowi truć a musze sie wygadać... przed rodzicami ukrywam moje samopoczucie bo przecież by zawału z powikłaniami odrazu cała czwórka dostała....

Ja ten ciężar znowu wczoraj czułam.Ale jestem pewna że była główką w dół albo dupką bo mi po pęcherzu coś gmerała.Rano już było ok i wypycha się z prawej str a z lewej czkawkę czuje.Nospa Ci pomaga?Ja nie brałam nigdy.Biorę więcej magnezu albo asparganianu jak czuje że twardnieje.Najlepiej mi jak leżęKurde ogólnie czuje się super.Tylko to mnie wkurza i zaraz przeżywam czy szyjka trzymaJejku współczuje Ci.Ja bym chyba nie dała rady na wesele..Mieliśmy komunię i z tego względu nie poszliśmy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-30, 16:13   #4872
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Ja ten ciężar znowu wczoraj czułam.Ale jestem pewna że była główką w dół albo dupką bo mi po pęcherzu coś gmerała.Rano już było ok i wypycha się z prawej str a z lewej czkawkę czuje.Nospa Ci pomaga?Ja nie brałam nigdy.Biorę więcej magnezu albo asparganianu jak czuje że twardnieje.Najlepiej mi jak leżęKurde ogólnie czuje się super.Tylko to mnie wkurza i zaraz przeżywam czy szyjka trzymaJejku współczuje Ci.Ja bym chyba nie dała rady na wesele..Mieliśmy komunię i z tego względu nie poszliśmy.

No właśnie mnie chyba brzuch nie twardnieje tylko ciągnie wiec nospa pomaga.... ale teraz mam schize ze znowu zacznę wymiotować jak przez pierwsze 3msc ciazy... bo juz drugi dzień z rzędu mnie mdli.jak narazie tłumacze sobie ze to tylko rozrastająca sie macica i zmiana pogody i mam nadzieje ze serio tak jest bo tez zaczęłam sie bać o szyjkę ale dwa tyg temu była w świetnym stanie ....

Stary 2017-06-30, 16:44   #4873
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie mnie chyba brzuch nie twardnieje tylko ciągnie wiec nospa pomaga.... ale teraz mam schize ze znowu zacznę wymiotować jak przez pierwsze 3msc ciazy... bo juz drugi dzień z rzędu mnie mdli.jak narazie tłumacze sobie ze to tylko rozrastająca sie macica i zmiana pogody i mam nadzieje ze serio tak jest bo tez zaczęłam sie bać o szyjkę ale dwa tyg temu była w świetnym stanie ....

Ja też rzygałam jak kot..A może to przez upał?Mi ostatnio w Kościele było niedobrze..
Stary 2017-06-30, 16:52   #4874
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Ja też rzygałam jak kot..A może to przez upał?Mi ostatnio w Kościele było niedobrze..

Zauważyłam ze w kościele tez mi nie dobrze jak stoję dlatego juz cały czas siedzę.Na Boże Ciało była msza na powietrzu to wzięłam sobie takie krzesełko aluminiowe

Stary 2017-06-30, 16:56   #4875
Asik1604
Zadomowienie

Madzieeek- wspaniały prezent

Blond- super zakupy
Przypomniałam sobie, że muszę zakupić termometr bezdotykowy, bo nasz zwariował.
Kiedyś kupiłam jakiś Esperanza, ale totalne badziewie, teraz przy dwójce dzieci muszę zainwestować w coś lepszego.

Yuka- ja mam podobnie, w niedzielę byliśmy na grillu u znajomych, a mnie w każdej pozycji nie wygodnie i boli kręgosłup, miałam ochotę po prostu się położyć, nawet na środku na trawie
Mój mąż sobie wymyślił, że te ostatnie 2 miesiące musimy wykorzystać na ile się da, a ja najchętniej bym chciała, żeby to lato już minęło i było po porodzie.

Bóle u dołu mnie też ostatnio zaczęły łapać i to coraz solidniej, najczęściej w nocy, chyba śpię w złej pozycji, dzisiaj w nocy czekałam zwinięta godzinę, aż no-spa zacznie działać.

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 17:23   #4876
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zauważyłam ze w kościele tez mi nie dobrze jak stoję dlatego juz cały czas siedzę.Na Boże Ciało była msza na powietrzu to wzięłam sobie takie krzesełko aluminiowe

Ja też prawie całą msze siedzę.I wodę piję

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Asik1604 Pokaż wiadomość
Madzieeek- wspaniały prezent

Blond- super zakupy
Przypomniałam sobie, że muszę zakupić termometr bezdotykowy, bo nasz zwariował.
Kiedyś kupiłam jakiś Esperanza, ale totalne badziewie, teraz przy dwójce dzieci muszę zainwestować w coś lepszego.

Yuka- ja mam podobnie, w niedzielę byliśmy na grillu u znajomych, a mnie w każdej pozycji nie wygodnie i boli kręgosłup, miałam ochotę po prostu się położyć, nawet na środku na trawie
Mój mąż sobie wymyślił, że te ostatnie 2 miesiące musimy wykorzystać na ile się da, a ja najchętniej bym chciała, żeby to lato już minęło i było po porodzie.

Bóle u dołu mnie też ostatnio zaczęły łapać i to coraz solidniej, najczęściej w nocy, chyba śpię w złej pozycji, dzisiaj w nocy czekałam zwinięta godzinę, aż no-spa zacznie działać.
Mój zobaczył że nie jest mi lekko.I na szczęście sam mówi że nie jedziemy tu czy tam żebym się nie męczyła.Do tej pory chyba myślał że wymyślamI ostatnio powiedział że jest ze mnie dumny.Ze bardzo dbam o nasze dziecko że nie jem śmieci i się nie roztyłam jak jego szwagierka
Stary 2017-06-30, 19:42   #4877
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Współczuję wam tych bóli i ciągnięcia w brzuchu. Mam nadzieję, że to chwilowe i wam przejdzie.

Ja już szafę mam zrobiona. Jutro muszę zacząć porządki. Ale to się zejdzie kilka dni. I dziś mnie naszło na robienie balkonu. Mieliśmy jakieś mega stare meble i w ogóle z niego nie korzystaliśmy. Przed chwilą ( po długim gderanie mężowi i zastraszeniu, że ciężarnym się nie odmawia, bo go myszy zjedzą &#128514 zgodził się pojechać do Obi po nowe meble. Stolik i 3 krzesełka. Jutro muszę wysprzątać balkon, skręcimy stolik i będzie pięknie. Potem zacznę mu gadać o kwiatach na balkon ale to stopniowo 😊 hehe.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie ubranka?

Stary 2017-06-30, 20:37   #4878
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Współczuję wam tych bóli i ciągnięcia w brzuchu. Mam nadzieję, że to chwilowe i wam przejdzie.

Ja już szafę mam zrobiona. Jutro muszę zacząć porządki. Ale to się zejdzie kilka dni. I dziś mnie naszło na robienie balkonu. Mieliśmy jakieś mega stare meble i w ogóle z niego nie korzystaliśmy. Przed chwilą ( po długim gderanie mężowi i zastraszeniu, że ciężarnym się nie odmawia, bo go myszy zjedzą ) zgodził się pojechać do Obi po nowe meble. Stolik i 3 krzesełka. Jutro muszę wysprzątać balkon, skręcimy stolik i będzie pięknie. Potem zacznę mu gadać o kwiatach na balkon ale to stopniowo hehe.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie ubranka?

Tez miałam z tym problem ale w końcu kupiłam na 56 i na 62 czyli dwa zestawy wszystkiego

Stary 2017-06-30, 20:51   #4879
madzieeek
Wtajemniczenie

Ja na 62 - długo się zastanawiałam, ale obstawiamy, że Jurek będzie długi - po obojgu rodzicach Już ostatnio pani gonekolog mówiła, że nogi ma długie po mamie No ale taty nie widziała Oboje też byliśmy długimi noworodkami. Ale jakby co, mam od koleżanki takie malizny, nawet 50 niektóre, bo ona z mężem z kolei niscy i taki też ich bobas się urodził.

byłam kiedyś "aparatką"!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-30, 21:41   #4880
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Można się dołączyć?

Hej

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Moje dzisiejsze menu: truskawski, maliny, czereśnie, banany i...AGREST!!! Wszystko zagryzione słonecznikiem z przyprawami.
ale Ci dobrze ja w tym roku sezon owocowy wyciskam na maksa, ale przynajmniej niezdrowe przekąski odpadają jak tyle owoców pysznych się je

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
U mnie ostatnio jakieś słabe dni. Boli mnie wszystko, plecy, kość ogonowa, cały czas mi się kiepsko oddycha bo czuje ucisk w klatce piersiowej, co chwila zgaga. Raz objawy są mniejsze, raz większe, więc raczej nauczyłam się już z tym funkcjonować, ale pojawiły się bóle które mnie martwią. To chyba nawet nie podbrzusze, tylko jeszcze niżej. Naczytałam się o rozchodzenia spojenia łonowego i zaczynam się martwić, najgorsze, że ja nie potrafię dokładnie ocenić gdzie boli i jak, ale czasami przy przekręcaniu się z boku na bok i przy chodzeniu to czuję się prawie jak kaleka.
Mam nadzieję, że już u Ciebie lepiej

Cytat:
na 14.15, dzisiaj usg 3 trymestru
Dziękuję
Ja chyba nie będę odbierać telefonów

Ja jestem z lubuskiego, teraz jest pochmurno i duszno.
To usg aż tak się myli? Szok coraz bardziej zaczynam się tego wszystkiego obawiać.

Zrobiłam zamówienie na Gemini 370 zł poszłooo
Gemini pochłania mnóstwo pieniędzy ale ważne, że już zamówienie puszczone i kolejne rzeczy odchaczone
Cytat:
Nie wiem czy masz fb https://www.facebook.com/mamaginekol...type=3&theater tu mamaginekolog pisze, że nie trzeba spać na lewym boku, ja się w nocy kręcę i czasami nawet na plecach spię
Współczuję dolegliwości

No właśnie nie wiem, chyba wpisują im w kartę ciąży inny termin niże ten wynikający z miesiączki
Ja śpię na lewym boku, prawym i plecach - no i na lewym jest mi najbardziej niewygodnie, także się nie zmuszam - nie ma co popadać w paranoje
W karcie ciąży są 2 miejsca na terminy - z OM i z USG, ja z OM mam wpisany, a z USG powiedział że wpiszemy pod koniec ciąży

Cytat:
Napisane przez Asik1604 Pokaż wiadomość
Madzialenka witaj

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Ja też miałam wczoraj, moja niunia waży 1330 gramów, ułożona jeszcze miednicowo.
W 3D wygląda z profilu identycznie jak siostra, więc chyba dziewczynki będą podobne
A i pan doktor powiedział, że ma długie nogi, a to mężu na pewno, bo on wysoki i długonogi
Na plusie 4,5kg, a brzuch mam wielki jak wieloryb

A i zapomniałam napisać poziom TSH zmniejszył mi się z 4,048 na 1,03, także sytuacja opanowana
O jaka już duża, jaka piękna waga No i gratuluję poprawy TSH

Cytat:
Ja juz po wizycie 😊 Oliwier waży 1659 g, świecił jajkami oczywiście jak na każdym usg 😀
Wszystko jest ok, tylko leży miednicowo wiec jeżeli już się nie odwróci to niestety cc. Z pomiarów termin wychodzi mi na 31.08 czyli taki jak na pierwszych prenatalnych 😊

Ale te nasze dzieci już duże! Ja ciągle trzymam się daty 31.08, bo na pierwszych usg się powtarzała właśnie Moja leży ciągle poprzecznie i w sumie mam dylemat czy chcę żeby się obróciła No i gratuluję wyboru nowego imienia nie planujecie już zmieniać?

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 21:51   #4881
marttb
Zakorzenienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75063721]U nas też wszystko dobrze, Adaś waży 1280g
Kwalifikujemy się do porodu w wybranym szpitalu. Następna wizyta 1 sierpnia, kolejna pod koniec sierpnia już w szpitalu gdzie będzie też konsultacja z anestezjologiem.

Z położną też mam się spotkać na początku sierpnia
[/QUOTE]

Super!
Neocleo - ja też mam ten problem z łożyskiem, chociaż mój lekarz do samego końca siedzi cicho i liczy że się podniesie, jak nie pytam to nie porusza nawet tematu z tym łożyskiem co by nie martwić.

madziek - widzę, że faktycznie mnóstwo pozytywnych ludzi w okół Was, ja to głównie po rodzinie coś dostałam, żeby tak od obcego kogoś/znajomego to się nie zdarzyło. Remontem się nie przejmuj - na każdą trudność znajdziecie rozwiązanie, najważniejsze żeby się nie przeciągał zbyt długo Trzymam kciuki za związek, ale one chyba zawsze są pełne emocji

Cytat:
Napisane przez _kornelia Pokaż wiadomość
Jaki laktator kupujecie?

Ja mam elektryczny Canpol easy start

Cytat:
U nas w szpitalu nie ma znieczulenia zewnątrzoponowego na życzenie

Tak ogólnie się odniosę do znieczulenia, jak dla mnie najlepiej wybrać szpital taki, który ma jednak tą opcję żeby w razie W móc się zdecydować. Ja nie widzę sensu w cierpieniu na własne życzenie, skoro jest taka opcja to czemu nie? Tutaj popieram całkowicie wpisy otojestkasia
A co do karmienia piersią i długości, życie zweryfikuje, ja bym nie chciała za długo karmić, te 6 miesięcy brzmi okej, ale też nie krytykuję tych co to robią dłużej.
Cytat:
I tak jestem pewna że jest do męża podobna.On ma tak silne geny że moje napewno pobije
U nas i mężowe i moje geny są silne, ale coś czuję, że Zośka załapie te mężowe

Ja wczoraj miałam dzień zdechlaka, no po prostu wszystko mnie bolało! Każdy mięsień, każdy staw, kręgosłup tragedia, lewa pierś to tak mnie bolała że noszenie stanika to był koszmar, a ściągnięcie powodowało przypływ ogromnej fali bólu myślałam że umrę, w nocy tak stękałam że w końcu mąż pyta czy ja faktycznie tak tragicznie się czuję - nie no, przez cały dzień tylko gadałam ale dzisiaj już milion razy lepiej. Oczywiście dziś głupia powiedziałam o wczorajszym dniu i już słyszę 'eeee ja to w ciąży tak nie miałam, super się czułam'
Przyszły boki do łóżeczka i rożek
No i męża siostra poszła na wesele dzisiaj i pilnuję jej dziecka, już 2 dni temu pytała i się zgodziłam, daję radę - ale szczerze nie wiem czemu, ale ja nic od nich nie chcę i nie wiem czemu oni ode mnie coś chcą najlepsze jest to że pisała do mnie, a nie męża, bo pewnie wiedziała że on odmówi.
Na raty muszę pisać, bo mi wizaż posłuszeństwa odmawia

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

madziek - super gest ze strony rodziców i dzieci! Ja lubię gadać o wszystkim, same dzieciowe tematy - hmmm zamęczyłabym się, wystarczy że na co dzień słucham wiecznie pytań o samopoczucie moje w ciąży, i wiecznie te same pytania od tych samych osób (po co pytają skoro nie przyswajają wiedzy) o termin porodu, ile jeszcze

blond - to fakt gemini pakuje super zamówienia

Ja ubranka mam od 56

otojest kasia - mnie ostatnio też coraz częściej na wymioty ciągnie przedwczoraj to nawet przy toalecie przysiadłam

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-30, 22:06   #4882
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Marta dobrze, że już dzisiaj lepiej się czujesz, każdy inaczej znosi ciążę i nie ma co porównywać 😊
Juz nie planujemy zmieniać imienia 😁
Jeszcze niedawno cieszylysmy sie, że dzieci mają kilka centymetrów, a tu już wszystkie ponad kilogram ważą 😊
Termin mamy taki sam, ciekawe która pierwsza urodzi 😊
A powiedz jak mąż i jego praca? Udało się wszystko załatwić?

Stary 2017-06-30, 22:16   #4883
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
A powiedz jak mąż i jego praca? Udało się wszystko załatwić?
O właśnie, właśnie - jak tam u Was sytuacja w tej kwestii Marta? Mam nadzieję, że wszystko jakoś pomyślnie udało się rozwiązać

byłam kiedyś "aparatką"!

Edytowane przez madzieeek
Czas edycji: 2017-06-30 o 22:17
Stary 2017-06-30, 22:19   #4884
juka_juka
Wtajemniczenie

Marta ja mam koleżankę w ciąży.Ona dokładnie wie jak się męczyłam na początku.Teraz ciągle powtarza jak sie super czuje że w ogóle nie czuje się w ciąży i nie ma tak jak ja mialam.A potem nagle przez przypadek się dowiaduje że to jej dolega tamto jej dolega.No ale przeciez ciąży nie czuje.Przestałam się zwierzać komukolwiek.Tylko mój mąż wie jak jest naprawdę.No i przyjaciółka ale ona z tych co zawsze na duchu podnosi i nie dołuje.Który juz tydzien u Ciebie?Dziewczyny nie straszcie że mdłości wracają 😞 Pojechaliśmy z mężem na zakupy.Robione w 15 minut bo tak mi brzuch stwardniał że myślałam że na środku sklep usiądę.Mąż się zirytował bo jedna stara baba stanęła i centralnie gapiła się bezczelnie na mój brzuch.Jakby to jakiś niespotykany widok był 😒

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

No właśnie jak sytuacja z pracą?
Stary 2017-06-30, 22:21   #4885
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Marta ja mam koleżankę w ciąży.Ona dokładnie wie jak się męczyłam na początku.Teraz ciągle powtarza jak sie super czuje że w ogóle nie czuje się w ciąży i nie ma tak jak ja mialam.A potem nagle przez przypadek się dowiaduje że to jej dolega tamto jej dolega.No ale przeciez ciąży nie czuje.Przestałam się zwierzać komukolwiek.Tylko mój mąż wie jak jest naprawdę.No i przyjaciółka ale ona z tych co zawsze na duchu podnosi i nie dołuje.Który juz tydzien u Ciebie?Dziewczyny nie straszcie że mdłości wracają 😞 Pojechaliśmy z mężem na zakupy.Robione w 15 minut bo tak mi brzuch stwardniał że myślałam że na środku sklep usiądę.Mąż się zirytował bo jedna stara baba stanęła i centralnie gapiła się bezczelnie na mój brzuch.Jakby to jakiś niespotykany widok był 😒
Jeju ludzie straszni są, może myślała ze jakiegoś arbuza polknelas 😂
Współczuję Ci tych dolegliwości, mam nadzieje ze juz będzie tylko coraz lepiej 😙

Stary 2017-06-30, 22:51   #4886
madzieeek
Wtajemniczenie

Właśnie - co do zakupów! Ależ mnie zaskoczyła dzisiaj pani w kasie w Auchan! Wypatrzyła mnie na końcu kolejki - fakt, że kasa "uprzywilejowana", ale akurat czułam się dobrze, stanęłam więc na końcu, przede mną 3-4 osoby - "nieuprzywilejowane". Ale stwierdziłam, że pchać się nie będę, dam radę, reszta mama ze mną była. A pani właśnie mnie wypatrzyła i woła, żebym podeszła pierwsza. Aż się bałam spojrzeć na twarze tych osób I jeszcze pani powiedziała, że należy podchodzić, bo ona nie zawsze dojrzy itd. A kasa jest oznaczona tak, a nie inaczej, więc mam pierwszeństwo
Nie powiem - miłe to Szczególnie w godzinach, kiedy w sklepie dziki tłum Poza Rossmannem to pierwsze miejsce, gdzie spotkałam się z taką sytuacją

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2017-07-01, 07:51   #4887
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja mam jeden zestaw na 50, kilka na 56 i też mi się wydaje, że dalej na 62 kupować. Przynajmniej po Mai tak pamiętam.

My z mężem przy urodzeniu mieliśmy : ja 2700 i 55 cm, mąż 3700 i 56 cm. Córeczka nasza miała 3200 i 55 cm. Liczę, że synek nie będzie większy

Stary 2017-07-01, 08:25   #4888
juka_juka
Wtajemniczenie

Dziewczyny robiłyście albo robicie odczyn coombsa?Mam gr dodatnią.I wszędzie czytam że robi się to badanie przy ujemnej gr.Kolezanka w ciazy tez nie robila.A dziewczyny na innym forum piszą ze trzeba nawet i przy dodatniej.I ze jakiś dokument potwierdzający szczepienie na żółtaczkę ze sam wynik badania nie wystarczy.Matko mój lekarz jest ordynatorem więc podejrzewam że nie bagatelizowałby ważnych rzeczy.Pierwsze słyszę w ogole o tym.
Stary 2017-07-01, 08:36   #4889
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Właśnie - co do zakupów! Ależ mnie zaskoczyła dzisiaj pani w kasie w Auchan! Wypatrzyła mnie na końcu kolejki - fakt, że kasa "uprzywilejowana", ale akurat czułam się dobrze, stanęłam więc na końcu, przede mną 3-4 osoby - "nieuprzywilejowane". Ale stwierdziłam, że pchać się nie będę, dam radę, reszta mama ze mną była. A pani właśnie mnie wypatrzyła i woła, żebym podeszła pierwsza. Aż się bałam spojrzeć na twarze tych osób I jeszcze pani powiedziała, że należy podchodzić, bo ona nie zawsze dojrzy itd. A kasa jest oznaczona tak, a nie inaczej, więc mam pierwszeństwo
Nie powiem - miłe to Szczególnie w godzinach, kiedy w sklepie dziki tłum Poza Rossmannem to pierwsze miejsce, gdzie spotkałam się z taką sytuacją
ja się często spotykam z takimi sytuacjami, kilka razy też ludzie przepuszczali sami z siebie czasem aż mi głupio, bo naprawdę dobrze się czuję w ciąży, ale cieszy mnie taka postawa ludzi
Cytat:
Dziewczyny robiłyście albo robicie odczyn coombsa?Mam gr dodatnią.I wszędzie czytam że robi się to badanie przy ujemnej gr.Kolezanka w ciazy tez nie robila.A dziewczyny na innym forum piszą ze trzeba nawet i przy dodatniej.I ze jakiś dokument potwierdzający szczepienie na żółtaczkę ze sam wynik badania nie wystarczy.Matko mój lekarz jest ordynatorem więc podejrzewam że nie bagatelizowałby ważnych rzeczy.Pierwsze słyszę w ogole o tym.
ja też mam grupę dodatnią i przeciwciała robiłam dostałam na to skierowanie na pierwszej wizycie i następna gin też patrzyła czy to robiłam. Mam wpiętą karteczkę do karty ciąży i tam jest właśnie info o grupie krwi i przeciwciałach. Ta kartka z tego co wiem musi być oryginalna z pieczątkami i podpisami.
O szczepionce na żółtaczkę nic mi nie wiadomo nawet nie wiedziałabym skąd taki dokument wziąć, ale pierwsze słyszę.
Stary 2017-07-01, 08:40   #4890
madzieeek
Wtajemniczenie

Ja robiłam ten odczyn, a nawet teraz mam zrobić drugi raz. Oboje z moim partnerem mamy B Rh+.
O szczepiące na żółtaczkę nic mi nie wiadomo.

byłam kiedyś "aparatką"!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości