|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2913 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2914 |
Zakorzenienie
|
heheh chce zobaczyć minę mojego TŻ jak mu to powiem
![]() Dzień dobry, mam na imię Guś i prawdopodobnie jestem osoba która pobiła rekord świata w powolnym rośnięciu włosów. Czy w takim razie mogę się przyłączyć?
#2915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co dzisiaj robiłyście w nocy po przeczytaniu takich rewelacji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez tulipanna. Czas edycji: 2008-05-10 o 09:19 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2919 |
Raczkowanie
|
ktos z dzien dobry tvn czyta nasze forum - temat obecnie - seks lekarstwem dla ciala i duszy
![]() a ja nie ma tz i co mam zrobic? |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Raczkowanie
|
To i ja chciałabym się oficjalnie przywitać, na wizażu już któryś rok z kolei, fryzjerskie czytuję regularnie od jakiegoś roku. Katarzyna, przez Was (tak tak, wszystko to Wasza wina), od jakiegoś czasu włosomaniaczka
![]() P.S. nie jestem pewna czy nie pobiłabym rekordu agacior89. |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja zamówiłam balsam i tonik nawilżający. Czy ktoś kto używał toniku może mi powiedzieć czy jest on w sprayu czy do psikania? Na zdjęciu nie widać było dokładnie a w seboradinie tonik jest z zakrętką. Wnioskuję, że jeśli ma być na włosy to powinno być psikadełko. Ktoś gdzieś też pisał, że tonik to mgiełka. Proszę o odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Zadomowienie
|
hejka hejka
![]() z ciekawosci : seks w snach też pomaga włosom rosnąć ? ![]()
#2925 |
Zakorzenienie
|
Ech a ja zapomniałam przekazać TŻowi wizażowe rewelacje.
Nie pobiłaś ![]() ![]() Bitte sehr: pierwsze zdjęcie- boze narodzenie 2006 drugie zdjecie- wielkanoc 2007 (czyli 5 miesięcy później) Trzecie zdjęćie zrobione przed chwila (co tłumaczy jakość i głupią minę, czyli rok i miesiąc później od drugiego) A teraz najlepsze: u fryzjera po raz ostatni byłam jesienią w roku 2006, od tego czasu podcinam sama grzywkę i końcówki- raz na pół roku, max. 1 cm w obawie, że długo potem nie odrosną. I kto pobił rekord? ![]()
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
No to moja droga trafiłaś w dobre miejsce
![]() ![]()
#2927 |
Raczkowanie
|
Po przeglądnięciu zdjęć jestem w stanie przyznać Ci rację i opuścić zaszczytne pierwsze miejsce, zadowalając się drugim (które sama sobie przyznałam
![]() Póki co żadne specyfiki porostu mi nie przyśpieszyły. Wczoraj kupiłam Seboradin różowy i liczę, że może on coś zmieni, tylko że po nałożeniu strasznie swędzi mnie skóra głowy, nie wiem czy to dobrze czy źle? |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
druga mozliwosc jest bardziej pesymistyczna- genetyczna wada cebulek- rosna do pewnego momentu, albo przy pewnej dlugosci zwalniaja i prawie nie rosna. koniecznie wyprobuj roznych metod z wątku- proponuje regularny masaz glowy z jakims "wspomagaczem" np. Seboradinem lub inna wcierka Cytat:
byc moze masz wrazliwa skore glowy, ktora podraznia alkohol ja bym radzila zrezygnowac i sprobowac innej metody, albo odstawic na jakis czas i zrobic drugie podejscie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W takim razie odstawię go (łupież to nie jest to o czym marzę) i spróbuję ponownie za jakiś czas. Dziękuję za radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie suplementy łykalas? a aminokwasy siarkowe? moze warto sprobowac je stosowac wewnetrznie i zewnetrznie. a probowalas soku z czarnej rzodkwi? w Seboradinie moze podraznia Cie etanol, naturalny sok jest od niego wolny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zadomowienie
|
Może chodzi tutaj o to swoiste pieczenie po wsamrowaniu soku z czarnej rzodkwi?
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najpierw Humavit, później belisse, a teraz wyciąg ze skrzypu. Aminokwasy siarkowe? Masz na myśli Nisim? bo jeśli tak to myślałam nad nim tylko trochę droga taka kuracja i jeszcze się nie zdecydowałam, liczyłam na skuteczność tańszego Seboradinu. A rzodkiew to coś na co poluję od dawna, tylko u mnie chyba nie sposób jej dostać, byłam już w "warzywniakach" i hipermarketach, nigdzie nie ma, a podobno już po sezonie (tak mi przynajmniej w sklepie powiedzieli). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Raczkowanie
|
mnie tez zawsze troszke swedzi po seboradinie, ale ja uwazam to za dobry znak, tzn ze skora czy cebulki pracuja. a najbardziej zawsze mnie swedzialao po wtarciu nafty, ale tylko wtarlam i od razu swedzenie, a drapaine sie po glowie z nafta do przyjemnosci nie nalezy.
ale ja sie nie znam, wiec moze takie swedzenie znaczy cos zlego. seboradinu uzywam miesiac i nic mi nie jest (wlosny urosly oklo 1,6-1,8cm, nie umiem ich dokladnie zmierzyc), wiec ja stosuje dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niestety Nisim to mimo wszystko wydatek, wielka szkoda, ze nie sprzedaja go mniejszymi porcjami na sprobowanie ![]() ja w sumie dzis postanowilam odstawic go na jakis czas- mam wrazenie, ze wlosy sie juz przyzwyczaily i przestaly szalec kupilam za to szampon z ketokonazolem, glownie dla biednej skory glowy, ale tez chcialabym sprawdzic czy faktycznie regularne stosowanie pogrubia nowe wlosy i pobudza je do wzrostu a moze kosmetyki z aloesem? on podrazniac nie powinien. ja ogladalam ostatnio w supermarkecie prawie 100% sok z aloesu, niestety cena bliska 50zl troche mnie odstraszyla. ale bede kombinowac, na pewno gdzies maja tanszy ![]() jestem dalej na etapie poszukiwania szamponu idealnego- zaciekawil mnie ten aloesowy http://www.lbiotica.pl/?sub=produkt&pr=15 uzylam dzis znowu oleju z łopianem, nie mam pojecia jak Kitay go uzywa, bo ja coraz bardziej sie utwierdzam w przekonaniu, ze jest beznadziejny. glowa jest tlusta i lepiaca po umyciu szamponem, mam wrazenie, ze bardziej swedzi, ale uzylam, bo szkoda mi wywalic. Cytat:
ja sie swego czasu łudziłam, gdy dopadlo mnie cos takiego podczas stosowania klasycznego Waxa- jedna wizazanka mnie uswiadomila, ze to podraznienie, a nie znak, ze wlosy rosna nafte radzilabym wywalic- czasem podraznia i wlosy zamiast rosnac moga wypadac osoby reagujace swedzeniem powinny zrezygnowac z kosmetykow na bazie nafty kosmetycznej, etanolu i mentolu |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
Tak mi chodzi ostatnio pogłowie pewna myśl... Skoro Nisim nie działa na włosy farbowane, to może te specyfiki, których ja używam też nie działają? (mam farbowane włosy). Stosowałam kolejno już lotion Seboradin na zmianę z lotionem Subrina, wcierki z rzepy, szampon Subrina, szampon kofeinowy, olejek rozmarynowy , maseczkę z drożdży, wax - uff... Troche tego było, jednak nic mi nie przyspieszyło wzrostu. Czy to może być dlatego, że mam farbowane włosy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A aloes i jego działanie/zastosowanie chyba gdzieś w natłoku informacji przeoczyłam, więc najpierw muszę nadrobić braki i poszukać coś na temat, a jeśli on również jest polecany to się szarpnę na butelkę- jak nie zadziała, oddam mamie, byłaby zachwycona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polecam przekonac sie do jajek- mozna je jesc na naprawde wiele sposobow i ciezko sie nimi znudzic. a kiełki? uwielbiam ![]() ![]() a rybki? czesto kupuje sobie puszke tunczyka, sledzika czy innej rybki- nie wiem czy to zdrowa forma, ale uwielbiam takie jedzonko do tego serek wiejski dolaczony do codziennej diety i wloski powinny byc zadowolone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.