|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Morellle
Jestem z Tobą mam nadzieję, że ból ustąpi. Malutkiej nic nie jest nawet jak płacze, choć wiem, że pewnie serce Ci pęka. Kochana proś położną, musi Ci pomóc jakoś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Nulka nie płacz kochana, to hormony, wszystko będzie przecież dobrze, tulę Cię mocno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak . Ja mam klimatyzacje a zdycham poprostu. Najlepiej jest w łazience jak stoję na zimnych płytkach . Normalnie jakbym dała radę to bym się na te płytki gola położyła Wyparło mi macice aż pod cycki . To nie był mały bo miękkie i od razu jakby powietrze się spuściło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmmm dziwne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3364 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle musi byc Ci cięzko jak malutka płacze
ciężko czytać że tak cierpisz z bólu chciałabym żeby jak najszybciej Ci przeszło i żebyś mogła się zająć Pestką ![]() Pestycyda ślicznie macie w pokoiku Samantha i pozostałe posiadaczki tej zawieszki- jest słodka! My wrócilismy z trzydziestki.. Jestem padnięta i idę spać (Tż zasnął w salonie i mnie denerwuje ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Nonie, fajne pasje ma Twój Tż. Ty nie marudź na swoją figurę, bo wyglądasz cudnie, nawet w ciąży, a włosy masz mega za☠☠☠iaszcze
![]() Morelle co do laktacji, pamiętasz że po cc mleko może pojawić się później, więc przystawiaj i cierpliwie czekaj na pewno ruszy. Najważniejsze, że Pestka ssie. I nie miej wyrzutów, że mała jest pod opieką 3 pokoje dalej, jesteś po operacji, musisz się zregenerować właśnie dla niej na jutro. Na pewno przeżywasz jej płacz, bo jak piszesz w dzień była spokojna. Bardzo dobrze zrobiłaś z koszulą przy tym krwawieniu. Pestycyda, piękny pokój dla małego, mebelki cudne ![]() Darietta jutro leż i odpoczywaj do poniedziałkowej wizyty ![]() Vadi moja położna wręcz zachęca do przyjeżdżania na ip w razie jakichkolwiek wątpliwości. Sam, ta narzuta jest super ![]() Meja, mnie było gorąco jakiś czas temu, ciężko mi się oddychało, ale w ostatnim tygodniu jest chyba poprawa. Za to dziwnie piecze mnie tu gdzie przepona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wyszłam na podwórko. Jest przyjemniej niż w chacie. Chyba w domu od prania i piekarnika się tak skisilo .
Stopy mam tak spuchnięte se dramat .malo dzisiaj pije i dużo nogi w dole. Nie wzielam swojego rogala i to był błąd. Już wiem ze pojadę z nim do szpitala bo może mi się przydać po cc żeby brzuch tak nie zwisał plus wezmę sobie pas do trzymania flaków bo nie wiem czy mi dadzą czy nie. Jon, Emmos - dzięki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zeżre całe pudełko
![]() IMG_1498955132.745819.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie że teściowa zrobiła Wam obiad i niech TŻ nie marudzi jak ma pod nos podane.Ja nie wiem. Czy ja już mam zbudyniałe hormony? Cały Boży dzień na nogach. Ikea, sprzątanie do 20. Brzuch mi tak twardniał że aż dziw że nie urodziłam. Najpierw do północy nie mogłam zasnąć. Teraz 3 a ja oczy jak 5 zł i oczywiście głodna to żrem-.- stopy mnie bolą cały czas, nawet jak leżę. Dramat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3369 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety tutaj położna nie przychodzi, żeby pomóc przystawić dziecko Jest osobny pokój, gdzie można przyjść i pokażą co i jak. Ogólnie położne są różne. Co do ubranka to widzę, że jest przebrana. Ma na górze kaftanik z długim rękawem. Na dole pieluche. Zawinieta jest w rożek. To wszystko. Wczoraj jak zaczął padać deszcz i było otwarte okno to ubrałam jej czapeczke i niedrapki. Bo ma opaski na dwóch rączkach i zahacza o policzek. Jeśli chodzi o przewijanie to w ogóle się nie martwcie. Poszło z automatu. Mąż akurat był to ją przebral. Potem zrobiła 2 raz. Szybko to idzie. Generalnie jak dziecko jest w pokoju to samemu trzeba tego pilnować. Tylko w tym boksie pielęgniarki czasami patrzą co i jak. Chociaż od 3h tak strasznie zanosi się płaczem jakiś chłopiec. Nikt nie reaguje. Byłam po pestkę to go poglaskalam chwilę, ale on strasznie się zanosi. Pow w końcu lekarskie , że chce ją i nie mogę się podnieść. Pow, że to pierwsza doba i mam za dużo od siebie nie wymagać. Dały mi ketonal. Nie byłam w stanie nogi zgiac w kolanie. Szew przeżyje i skurcze. Nawet te barki, ale rolowanie macicy juz nie. Ok 1 przebudzilam się. Było już lepiej. Poszłam do wc i zabrałam małą. Śpi grzecznie. Chwilę marudziła to dałam jej pierś i zasnęła. Koleżanka swojej nie bierze. O 4 mamy pójść do położnej żeby pow mi czy dobrze przystawiam. Potem musze dać jej butle. Bo juz powinna coś zjeść. I wrócimy do pokoju. Może się prześpię 3h. Potem to samo. Pierś i butla. ---------- Dopisano o 03:56 ---------- Poprzedni post napisano o 03:53 ---------- Rozmawiałam z dziewczyną po sn to była zdziwiona , że tak się poruszam. Ona przy karmieniu odczuwa lekkie skurcze. .. Mi położna pow, że macica będzie się tak rolowac jeszcze jakoś czas. Zsanie to potęguje. Ale przecież chce mieć pokarm. To nie mam wyjścia. Nulka co u Ciebie?
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, macica Ci sie musi obkurczać tak czy siak. Kp tylko to przyspieszy. Przykro mi ze aż tak boleśnie to odczuwasz. Trzymaj sie tam
|
|
|
|
#3371 |
|
Rozeznanie
|
Normalnie od godziny usnac nie moge. Nadrobilam was ale nie bede cytowac bo za duzo do odniesienia sie. Nie pisalam nic bo rozgrzebalam sciany i pomagalam tz je doprowadzic do stanu uzywalnosci a i tak jeszcze nie koniec..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niektóre os przy obkurczaniu odczuwają jedynie skurcze. A u mnie jest jeszcze rolowanie się wnętrzności.Muszę to przeżyć. Pestka śpi obok w łóżeczku. Juz mi lepiej
|
|
#3373 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super, że jest lepiej. Śpijcie obydwie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:34 ---------- Poprzedni post napisano o 04:32 ---------- Ja wstałam siku i od razu na wizaż z myślą co u Morelle i Pestki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedziec ze są jeszcze postrzelone ciezarne ktore nie spa o tej godzinie. Dzieki Bogu za Wizoż:p
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ---------- Dopisano o 04:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:44 ---------- Co z tą naszą Nulką? Urodzila?
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Albo urodziła albo śpi. Alboo teraz rodzi!
|
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Idziemy wg listy ?
![]() ---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:01 ---------- W ogóle wczoraj była moja SIS, która nie lubidzieci. Hhaha zobaczyła mala i był koniec ![]() Znajomymi zrobili nam też niespodziankę i przynieśli różowe baloniki !
|
#3379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
baloniki są urocze
|
||
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
No fajny pomysł
![]() Tak od razu mi lepiej. Muszę spytać położnej czy ona nie za dużo je bo ulewa. I znowu walczylysmy z kupa. Ma jakąś biała wydzieline z pochwy. Nie wiem czy to normalne. Jestem dumna z siebie wszystko ogarnęłam sama ![]() Kochane mam dziecko, że nie płacże ![]() ---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- Fajna położna była dziś na nocnej zmianie. Okazało się, że zniknęły z łóżeczka mogę chusteczki. Przeprosila. Maz musi kupić nowe bo tu nie ma. Przyszla właśnie i spytala czy wszystko ok. Dobrze przystawiam małą hurra!Herbatkę na laktacje mogę już pić. Wydzielina jest normalna. Ulac jej się mogło bo dużo w nocy jeść wszystkie dostały przez to, że płakał ten mały jak szalony. Juz jej na pewno tam nie oddam.[COLOR="Silver"]
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle super sobie radzisz. Położne mogły by ci troszke pomóc i przyjść do ciebie a nie ty po cc sama mosisz chodzić.
Moja nocka kiepska z bólu nie mogę wytrzymać. Ja chyba nie wrócę do normalności W nocy kilka skórczy mnie dopadło ból nieziemski do tego coś czuję że będą odczuwalne krzyżowe przez moj kręgosłup. No i okolice szyjki bolą bo jej to już pewnie nie ma. O nogach nie wspomnę. Dlaczego tak wszystko boli. |
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta współczuję Ci
W ogóle miałam wam pisac, że kura sprawdza sie idealnie. Do karmienia super. Podkładki ma sedes też świetne i wkłady canpola. Z tym za wysokim łóżkiem też sobie poradziłam. Dostawilam niższe krzesło i najpierw na nie kładę nogi itd.
|
#3383 |
|
Raczkowanie
|
Morelle super, ze już lepiej. No i najważniejsze, że mała jest z Tobą. O tym rolowaniu pierwszy raz słyszę o brzmi strasznie.
Darietta strasznie Ci współczuję tej końcówki, ale może się okazać, ze w poniedziałek od.lekarzu.od razu pojedziesz na porodowke ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Morelle a ile się u Ciebie jest w szpitalu po cc? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej.
Współczuję tych bóli Darietta Ciebie ta ciąża nie rozpieszcza ![]() Morelle super, że już lepiej, tez pierwszy raz słyszę o tym rolowaniu, brzmi strasznie! Mnie odpukac odpuściły bóle kręgosłupa ostatnio, a dziwne bo bolał dzień w dzień od dobrych 2 mięsiecy. Czyżby to cisza przed burzą? Tylko stopy i dłonie mam opuchnięte ciągle. I kłucia w szyjce ale to chyba normalne.Śpię po 3-4h na dobę, dżizas, jak tak można???
|
#3385 |
|
Rozeznanie
|
Morelle nawet nie wiesz jak się cieszę, że u Was wszystko dobrze
Wiadomo, że po cc musi boleć, ale i tak dzielnie sobie z Pestką radzicie Ja nie rodzę, tętno dziecka jest sprawdzane co 1h na przedporodowej! Wolałabym leżeć na ginekologii, przynajmniej odwiedziny nie mają ograniczeń i jest jakoś tak inaczej. Tutaj na przedporodowej jestem chyba za blisko tego wszystkiego i ogarnia mnie co chwila panika, do tego odwiedziny tylko w godzinach 11-12 i 17-18 😕 ja zwariuje tutaj... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle super że jest ciut lepiej
miło czytać o Pestce Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3387 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj lekarz powiedział, że trzeba czekać aż samo coś ruszy i skurcze zaczną być bolesne. Dzisiaj jeszcze nie było obchodu, może coś więcej się dowiem, bo nie chciałabym tu leżeć niewiadomo ile czasu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle - przytyłam mocno, na pewno jest Ci bardzo ciezko! Z tego co piszesz widać, ze Pestka ma silny charakter po tobie i dacie rade dziewczyny!
Nulka - ja sie nie dziwie, ze płaczesz. Lada moment bedzie porod, dzidziuś. Pewnie to wszystko do Ciebie dociera. Pestycyda - Wojtus na śliczny pokoik! Super ta zabudowa pod oknem - dobre wykorzystanie miejsca. Szafa tez idealnie zmieściła sie na scianie przy drzwiach. Nonie - ciekawe pasje ma twój mąż i jest szczęściarzem, ze moze to wszystko realizować mając prace i rodzine. Samantha - super zawieszka i narzuta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3389 | |
|
*sportaddict*
|
Morelle jesteś bardzo dzielna
I widać, że Ci się instynkt włączył od razu ![]() Cytat:
Mój luby wczoraj mi oznajmił, że on ma przeczucie, że przenoszę Tymka i będą musieli mi wywoływać poród i ciąć Mam nadzieję, że się myli :/
|
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Morelle - super ze Pestka jest taka grzeczna i ze sobie tak świetnie radzisz
🏻 🏻Współczuje tego rokowania macicy ![]() ![]() A może niech Ci Tz kupi herbatę z liści malin bo ona jest dobra na macice właśnie . Może masz tam gdzie zaparzyć . Darietta - idź już rodzic chociaż Ty Nulka- ja bym się chyba ostro wkur jak bym miała 5cm rozwarcia a oni by se czekali Na co tu czekać ?! Powinni dać Ci oxy i myśle ze w trymiga by poszlo i byś miała z głowy. Bo po co to tyle leżeć przeca to nie hotel jest. Tule ![]() Xzora - dzięki ![]() Pestycyda - ja to o takich godzinach chadzam spać ![]() i tez 4h i jestem wyspana. Pokłóciłam się z Tz . Nie będę sie do niego w ogóle odzywać. Mam go w Siedzę i żre lody o 2 w nocy . No cóż już te 2kg w ta a w tamta mi nie robią różnicy i tak wyglądam jak słonica ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ---------- Cytat:
To Cię pocieszył ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

ciężko czytać że tak cierpisz z bólu 
) 

fajnie że teściowa zrobiła Wam obiad i niech TŻ nie marudzi jak ma pod nos podane.
🤦🏻☠♀

u mnie też jeszcze brak firanek itp. Powoli wszystko w swoim czasie
Tż jak obiad nie pasuje to ma pecha
ja pierwsza w życiu pieluchę zmieniałam swojej córce
ale instynkt robi robotę 

🏻
🏻