Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapraszają ( - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-01, 11:40   #871
rukolka
Zakorzenienie

Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
No dla mnie niepojęte.
Mieliśmy taką babę, która wchodziła do przymierzalni z pistoletem i też przepinała metki i podmieniała na swoje używane szmaty. Przychodziła tak beztrosko kilka razy, ale do czasu Ale my te szmaty wyłapywaliśmy, nikt takiej nie kupił.

Nie mogę uwierzyć, że istnieją tacy ludzie.
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 11:49   #872
jaksy
Zasiedzenie

Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras

Cytat:
Napisane przez Czarna2000 Pokaż wiadomość
Ja taka trochę niedzisiejsza, ale co ta tabaka robi?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Chyba nie ten wątek
Niedzisiejsza? Ja z dziesięć lat nie używałam Ale przeczyszcza nos
Stary 2017-07-01, 11:52   #873
Czarna2000
Inez

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Chyba nie ten wątek
Niedzisiejsza? Ja z dziesięć lat nie używałam Ale przeczyszcza nos
O kurczę ale dziękuję za odpowiedź i przepraszam za pomyłkę.

Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 11:57   #874
Lena_94
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mabi27 Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się coś, jak piszecie o tych kradzieżach. Moja koleżanka kupiła kiedyś spodnie, ale za jakiś czas przytyła, więc poszła do sklepu, wzięła do przymierzalni takie same tylko większe, te małe wyjęła z torby, przyczepiła metkę i wyszła z większymi, oddając ekspedientce małe. To nie była żadna sieciowka, gdzie mają te magnesy czy coś, tylko taki mały sklepik, metka zwykła papierowa. Potem ktoś idzie kupuje spodnie, niby nowe, a tak naprawdę używane

Ciekawe czy byłaby oburzona jakby ją wprost nazwać złodziejką. Co za człowiek...
Stary 2017-07-01, 12:19   #875
ridja devojka
Zakorzenienie

Ja znałam grazyna ktora mieszkała kiedyś w UK i opowiadała mi jak oszukiwala socjal. Jakie przekrety się robi żeby uzyskać jakieś dodatkowe zasiłki ze niby nie ma co jeść itp. Opowiadała o swojej pracy tam i o tym ze wraz z innymi pracownikami notorycznie kradli rzeczy do 100 funtów bo niby do tej kwoty były jakieś małe szanse na konsekwencje. I jak kiedyś ich zlapano i się wypierali bezczelnie prosto w oczy ze nie ukradli tych rzeczy. Aparaty fotograficzne, bieliznę... tragedia. Nie wierzyłam w to co słyszę. Myślała ze jest taka zaradna i cwana.

Stary 2017-07-01, 13:33   #876
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NattiTt Pokaż wiadomość
Limonka - a na pogrzeb znajomego czy dalszej rodziny? Poszłabyś w neonowym kolorze?
Nie wiem.

Gdyby mi zależało, żeby być, a akurat tak wyszło (bo tego samego dnia się dowiedziałam albo nie miałam nic innego, a nie stać mnie na 300/200zł na pogrzeb, żeby kupić płaszcz czy kurtkę na gwałt - jasne, można dorwać taniej, ale do lumpeksu nie pójdę ani na straganik, a zakładamy, że jest środek sezonu, albo zwyczajnie nic mi się w sklepach nie podoba) - to tak.

Uważam, że ważniejsze jest, że jestem niż to, w co jestem ubrana.

Staram się mieć czarne okrycie wierzchnie na zimę. Ale kupuję je jak mi się coś takiego spodoba. Nie polecę do sklepu teraz zaraz, bo pogrzeb i TRZEBA wydać hajsy, żeby godnie pożegnać zmarłego. Co w ogóle? Dla mnie to podejście jest niesmaczne. Dużo bardziej niż żółty płaszcz na pogrzebie.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 18:33   #877
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Nie ma już takiego wymogu, że trzeba mieć czepek. Ja mimo to noszę bo raz, że to jakaś tam (nawet minimalna) ochrona włosów a dwa, że mam odruchy wymiotne na widok włosów pływających w wodzie
gdzie już nie ma? każdy basen ma własny regulamin. noszenie czepka to nie jest jakieś odgórne narodowe prawo. chodzę na baseny w Polsce i w Anglii i nie zdarzyło mi się być na takim, który zezwalałby na nienoszenie czepka przez osoby które mają włosy na głowie.

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja znałam grazyna ktora mieszkała kiedyś w UK i opowiadała mi jak oszukiwala socjal. (...)

ja się dzisiaj dowiedziałam jak oszukiwać, żeby zdrowy młody człowiek dostał nowy, ładny dom z councilu. (dla nieświadomych: dom za darmo, do opłat są tylko i wyłącznie rachunki i po kilku latach można sobie go kupić za 40 % wartości). i ludzie tak robią.
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 18:45   #878
Czarna2000
Inez

Czepka nie używałam jedynie w Aquaparkach. Każdy inny basen ich wymaga. No i całe szczęście, bo pływanie w włosach raczej nie jest zbyt fajne.

Stary 2017-07-01, 19:07   #879
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
gdzie już nie ma? każdy basen ma własny regulamin. noszenie czepka to nie jest jakieś odgórne narodowe prawo. chodzę na baseny w Polsce i w Anglii i nie zdarzyło mi się być na takim, który zezwalałby na nienoszenie czepka przez osoby które mają włosy na głowie.

ja się dzisiaj dowiedziałam jak oszukiwać, żeby zdrowy młody człowiek dostał nowy, ładny dom z councilu. (dla nieświadomych: dom za darmo, do opłat są tylko i wyłącznie rachunki i po kilku latach można sobie go kupić za 40 % wartości). i ludzie tak robią.
Czyżby znany motyw z samotna matka?

Stary 2017-07-01, 19:41   #880
201709190931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czarna2000 Pokaż wiadomość
Czepka nie używałam jedynie w Aquaparkach. Każdy inny basen ich wymaga. No i całe szczęście, bo pływanie w włosach raczej nie jest zbyt fajne.

Nie każdy
201709190931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 19:59   #881
Czarna2000
Inez

Cytat:
Napisane przez Dragonknight Pokaż wiadomość
Nie każdy
No dobra, pominęłam ważny zwrot. Każdy na którym byłam.
Raz widziałam pana bez czepka, ale był całkowicie łysy

Stary 2017-07-01, 21:04   #882
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Czyżby znany motyw z samotna matka?

nie... bo do tego trzeba mieć dziecko
wystarczy udokumentować że nie ma się gdzie mieszkać. w sensie np koczować u znajomych na kanapie przez dwa tygodnie, potem u innych znajomych, tak żeby nie mieć żadnych rachunków na siebie, dodatkowo pracować na czarno, albo np tylko dwa dni w tygodniu. bądź najlepiej wcale. i po jakimś czasie zgłosić się do councilu że nie ma się gdzie mieszkać, znajomi potwierdzają że musieli udostępniać Ci kanapę żebyś nie spała pod mostem, a nie masz pieniędzy na mieszkanie, bo przecież pracujesz dwa dni w tygodniu, bądź nie pracujesz wcale (mimo że jesteś zdrowa i spokojnie mogłabyś robić te 40 h tygodniowo). warto też kompletnie nie znać języka i udawać że przez to nie możesz znaleźć pracy. po jakimś czasie dostajesz mieszkanie, albo jak masz jeszcze żonę/męża albo dziecko to dostajesz dom. no i jakieś benefity też. z grubsza tak to wygląda. trzeba tylko być cierpliwym.

koleżanka w pracy dzisiaj opowiadała, że w ten sposób "dorobiła" się mieszkania razem ze swoim konkubentem. w sensie ona chodzi do pracy żeby mieli za co żyć. a on wyłudził mieszkanie.
Stary 2017-07-01, 21:25   #883
ajah
wańka wstańka

Cytat:
wystarczy udokumentować że nie ma się gdzie mieszkać. w sensie np koczować u znajomych na kanapie przez dwa tygodnie, potem u innych znajomych, tak żeby nie mieć żadnych rachunków na siebie, dodatkowo pracować na czarno, albo np tylko dwa dni w tygodniu. bądź najlepiej wcale. i po jakimś czasie zgłosić się do councilu że nie ma się gdzie mieszkać, znajomi potwierdzają że musieli udostępniać Ci kanapę żebyś nie spała pod mostem, a nie masz pieniędzy na mieszkanie, bo przecież pracujesz dwa dni w tygodniu, bądź nie pracujesz wcale (mimo że jesteś zdrowa i spokojnie mogłabyś robić te 40 h tygodniowo). warto też kompletnie nie znać języka i udawać że przez to nie możesz znaleźć pracy. po jakimś czasie dostajesz mieszkanie, albo jak masz jeszcze żonę/męża albo dziecko to dostajesz dom. no i jakieś benefity też. z grubsza tak to wygląda. trzeba tylko być cierpliwym.

koleżanka w pracy dzisiaj opowiadała, że w ten sposób "dorobiła" się mieszkania razem ze swoim konkubentem. w sensie ona chodzi do pracy żeby mieli za co żyć. a on wyłudził mieszkanie.
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale to ewentualnie wygląda to w twoim miejscu zamieszkania.
Generalnie wygląda to inaczej.
A za dom z councilu płaci się normalnie czynsz.

Btw housing nie przysługuje obcym dopiero przybylym.
Osoba samotna co najwyżej może otrzymać studio flat czy 1 bed.

W sumie krew mnie zalewa na rozsiewanie takich plotek.
Jakoze i z housingiem I bezdomnymi czy sofa surfers mam częsty kontakt.
Stary 2017-07-01, 21:31   #884
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:

Że oni wstydu nie mają.
Jakby ci wszyscy kombinatorzy czas spędzony na kombinowaniu wykorzystali na pracę to byliby milionerami.
Stary 2017-07-01, 21:45   #885
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale to ewentualnie wygląda to w twoim miejscu zamieszkania.
Generalnie wygląda to inaczej.
A za dom z councilu płaci się normalnie czynsz.

Btw housing nie przysługuje obcym dopiero przybylym.
Osoba samotna co najwyżej może otrzymać studio flat czy 1 bed.

W sumie krew mnie zalewa na rozsiewanie takich plotek.
Jakoze i z housingiem I bezdomnymi czy sofa surfers mam częsty kontakt.
być może u mnie to wygląda nieco inaczej niż w innych miastach, z racji tego że tutaj jest bardzo dużo Polaków, a Arabów i Hindusów (ogólnie mówiąc, bo sugeruję się wyglądem) jeszcze więcej. mówią też że to mit że różne benefity dostaje się za nic - a ja z kim o tym nie rozmawiam, to każdy coś pobiera. nie znam się na tym jak to prawnie powinno wyglądać - nie zamierzam wyłudzać domu. ale widzę jak nasi kochani rodacy kombinują i jak im się to wychodzi. tak jak napisałam trzeba być cierpliwym - rok pomieszkiwania to tu, to tam wystarczy.

co do pogrubionego - nie zamierzam się sprzeczać z Tobą co jest plotką a co nie.
Stary 2017-07-01, 21:58   #886
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a
Konto usunięte

Oj czasami to jest po prostu kwestia zamalowania jednego kwadracika w odpowiednim miejscu na formularzu. To jak ludzie kombinuja, zeby wycyckac system (obojetnie w jakim kraju w sumie) i dostac za darmo to sie w glowie nie miesci. I niestety za kilka lat przy takim podejsciu system ktory w zalozeniu mial chronic slabych chorych i biednych (co moin zdaniem jest postepem cywilizacyjnym) upadnie. Kiedys musi upasc.
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 22:07   #887
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hiiro Pokaż wiadomość
Oj czasami to jest po prostu kwestia zamalowania jednego kwadracika w odpowiednim miejscu na formularzu. To jak ludzie kombinuja, zeby wycyckac system (obojetnie w jakim kraju w sumie) i dostac za darmo to sie w glowie nie miesci. I niestety za kilka lat przy takim podejsciu system ktory w zalozeniu mial chronic slabych chorych i biednych (co moin zdaniem jest postepem cywilizacyjnym) upadnie. Kiedys musi upasc.
czytałam gdzieś, że przy okazji wyjścia UK z Unii Europejskiej wprowadzone zostaną istotne zmiany jeśli chodzi o pomoc socjalną dla emigrantów. podejrzewam ogólnokrajowe "zamieszki" jeśli się okaże że naczelnym krętaczom przestaną przysługiwać pewne przywileje.
Stary 2017-07-01, 22:10   #888
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a
Konto usunięte

Watpie, ze ludzie pozwola sobie zabrac to, co juz raz im dano.
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-01, 22:23   #889
ajah
wańka wstańka

Cytat:
być może u mnie to wygląda nieco inaczej niż w innych miastach, z racji tego że tutaj jest bardzo dużo Polaków, a Arabów i Hindusów (ogólnie mówiąc, bo sugeruję się wyglądem) jeszcze więcej. mówią też że to mit że różne benefity dostaje się za nic - a ja z kim o tym nie rozmawiam, to każdy coś pobiera. nie znam się na tym jak to prawnie powinno wyglądać - nie zamierzam wyłudzać domu. ale widzę jak nasi kochani rodacy kombinują i jak im się to wychodzi. tak jak napisałam trzeba być cierpliwym - rok pomieszkiwania to tu, to tam wystarczy.

co do pogrubionego - nie zamierzam się sprzeczać z Tobą co jest plotką a co nie.
Bo benefitów nie dostaje się za nic. Są określone kryteria.
Znam osoby, które dokonały oszustw ( mówię o Brytyjczykach) i poniosły konsekwencje.

Ilość imigrantów w mieście nie ma znaczenia. Znaczenie ma ilość mieszkań w danym councilu tj. Social housing (mieszkań z miasta & towarzystw mieszkaniowych).

Btw gdyby było tak łatwo z mieszkaniami to nie byłoby bezdomnych śpiących na ulicach.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Stary 2017-07-01, 23:15   #890
isza89
tree hugger

Spotkałam dziś rasowe Grażyny. Wieczór panieński - od ponad tygodnia przedyskutowany plan, zarezerwowane miejscówki, znane orientacyjne koszty. Na dzień przed imprezą Grażyny, które wcześniej palcem nie kiwnęły przy organizacji zaczynają narzekać, że nie podobają im się kręgle, bo za drogie i one kiedyś były taniej, więc lepiej iść do restauracji, bo wtedy zapłacą tylko za pannę młodą, a same wezmą wodę. Na uwagę, że to będzie krępujące dla głównej bohaterki, jak będzie jeść, a one będą patrzeć odparły, że powiedzą, że mają grypę żołądkową. Większością głosów pozostałyśmy przy starym planie, Grażyny stwierdziły, że się dostosują. Pozornie wszystko ok, ale do czasu. Impreza trwa w najlepsze, stajemy w kolejce po buty do gry w kręgle, a Grażyny... rozsiadają się na kanapie w poczekalni. Bo one nie grają. No mówiły przecież, że nie chcą, więc one sobie tu posiedzą te 1,5 godziny i poczekają, aż skończymy. Pół biedy, że reszta dziewczyn musiała dopłacać do ustalonej wcześniej kwoty, ale wyobrażacie sobie, jaka się atmosfera zrobiła? Aż brak mi słów na jakiś sensowny komentarz.

Edytowane przez isza89
Czas edycji: 2017-07-01 o 23:22
isza89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 01:02   #891
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 08:55   #892
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Janusz to sprzedawca na allegro - zamówiłam listem poleconym priorytetowym w poniedziałek, we wtorek dostałam mail, że przesyłka została wysłana, i nic.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 09:37   #893
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Np u mnie w mieście, są 2 kryte baseny i na żadnym nie wymagają czepka. Nawet pamiętam, że zanim poszłam to sprawdziłam w necie jak wygląda sprawa z czepkami i znalazłam informacje, że na wielu basenach w Polsce czepki nie są już wymagane.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 09:39   #894
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Janusz to sprzedawca na allegro - zamówiłam listem poleconym priorytetowym w poniedziałek, we wtorek dostałam mail, że przesyłka została wysłana, i nic.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
No i co w tym januszowatego? Może poczta ma opóźnienia
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 11:18   #895
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isza89 Pokaż wiadomość
Spotkałam dziś rasowe Grażyny. Wieczór panieński - od ponad tygodnia przedyskutowany plan, zarezerwowane miejscówki, znane orientacyjne koszty. Na dzień przed imprezą Grażyny, które wcześniej palcem nie kiwnęły przy organizacji zaczynają narzekać, że nie podobają im się kręgle, bo za drogie i one kiedyś były taniej, więc lepiej iść do restauracji, bo wtedy zapłacą tylko za pannę młodą, a same wezmą wodę. Na uwagę, że to będzie krępujące dla głównej bohaterki, jak będzie jeść, a one będą patrzeć odparły, że powiedzą, że mają grypę żołądkową. Większością głosów pozostałyśmy przy starym planie, Grażyny stwierdziły, że się dostosują. Pozornie wszystko ok, ale do czasu. Impreza trwa w najlepsze, stajemy w kolejce po buty do gry w kręgle, a Grażyny... rozsiadają się na kanapie w poczekalni. Bo one nie grają. No mówiły przecież, że nie chcą, więc one sobie tu posiedzą te 1,5 godziny i poczekają, aż skończymy. Pół biedy, że reszta dziewczyn musiała dopłacać do ustalonej wcześniej kwoty, ale wyobrażacie sobie, jaka się atmosfera zrobiła? Aż brak mi słów na jakiś sensowny komentarz.
Ręce opadają... nie wiem czemu, ale zdecydowanie bardziej razi mnie po oczach grażynizm młodych osób.
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 12:07   #896
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Nie mieli czarnego sprayu w razie pogrzebu i nie machnęli motocyklów na szybko? Ohyda i brak szacunku. Żeby chociaż jakieś białe albo ecru mieli te motory... Może jakiś kocyk z lumpana szybko do owinięcia...

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 13:09   #897
Shawtty
Zakorzenienie

Dzisiaj: 'to chyba jednak nie jej ojciec zmarł, bo dziś do kościoła nie przyszła na czarno'

Wysłane z lasu
Stary 2017-07-02, 13:24   #898
Veredise
Zakorzenienie

Kolejny przykład januszowania - ocenianie tego, co jest w innych krajach, bez kompletnej wiedzy co tam jest. I owszem, ja też nie zawsze wiem, co warto zobaczyć, ale nie zakładam od razu, że to "syf, kiła i mogiła".

Przykład nr 1 - Bałkany - rodzinka stwierdziła ale po co tam jechać, Chorwacja to jeszcze (bo może widzieli w jakiejś reklamie czy folderze biura podróży), ale Bośnia? Czarnogóra? Macedonia? Przecież to bida z nędzą. Pokazałam zdjęcia. "No może i ładnie, ale na pewno niebezpiecznie..." ehhh

Przykład nr 2 - Armenia, Gruzja, Azerbejdżan - (plany na przyszłą podróż): "eee tam przecież nic nie ma, bo była wojna, bida z nędzą, po co tam jechać". Pokazałam zdjęcia w internecie, w tym zdjęcie Baku, z wieżowcami i nowoczesną architekturą: "no to przecież to samo na zachodzie, to po co tam jechać"

Przykład nr 3 - Japonia - "przecież tam tylko tłumy ludzi, świątynie i ogrody, nie ma po co tam jechać". No a u nas tylko kościoły, parki, rynki. I ludzi może mniej, ale 200% bardziej upierdliwi.

Nie cierpię czegoś takiego. W ogóle nie lubię ludzi, którzy nie lubią podróżować. Zazwyczaj mają bardzo wąskie horyzonty i nic ich nie interesuje. Oczywiście nie chodzi mi o to, żeby chcieć jechać wszędzie, bo mnie też nie wszystkie miejsca tak samo kuszą, ale jak ktoś by nie pojechał nigdzie, i to nie dlatego, że mu szkoda kasy czy nie ma siły, tylko dlatego, że "po co? tam na pewno nie ma nic wartego zobaczenia", to aż mnie coś trafia.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 13:38   #899
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Nie cierpię czegoś takiego.
Z tym się zgodzę, warto mieć jakąś świadomość, co dany kraj reprezentuje sobą

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
W ogóle nie lubię ludzi, którzy nie lubią podróżować. Zazwyczaj mają bardzo wąskie horyzonty i nic ich nie interesuje.
Ale tutaj to grażynujesz. Nie każdy musi lubić podróżować, z różnych powodów. Nie każdy musi lubić zwiedzać, oglądać zamki, zabytki. Ale może mieć inne zainteresowania jak najbardziej.
Stary 2017-07-02, 13:54   #900
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Ale tutaj to grażynujesz. Nie każdy musi lubić podróżować, z różnych powodów. Nie każdy musi lubić zwiedzać, oglądać zamki, zabytki. Ale może mieć inne zainteresowania jak najbardziej.
Ale zauważ co napisałam. Że dla mnie grażynowaniem jest nie to, że ktoś nie lubi podróżować, ale to, że nie lubi podróżować, bo z góry zakłada, że w innych krajach nie ma nic ciekawego i po co to w ogóle oglądać.
Czyli chodzi mi o samo założenie.
Jakby ktoś powiedział "nie lubię podróżować, bo mnie to męczy", to ok. Albo "nie lubię podróżować, bo najlepiej się czuję u siebie w domu, siedząc z kotem i czytając książki", to też ok. Chodzi mi o takich ludzi, którzy z góry zakładają, że u nas jest lepiej i miejsc poza "własnym podwórkiem" nie ma po co odwiedzić, bo tam nie ma nic ciekawego. Mimo że tak naprawdę nie wiedzą co tam jest.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości