|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Poprostu, to go poinformuj ale zapraszać nie musisz. A jego chcenia czy niechcenia to ostatnie, co Cię powinno interesować
|
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Etusia
Ja też się zdziwiłam jak wstałam a zamiast palców zobaczyłam parowki U mnie szyjka też mocarna- niestety :/ ale z Tymonem zaczęło sie samo więc czekamy cierpliwie. Dziś dużo mi brzuch twardnieje... praktycznie caly czas, ale lekko :/ Poprostu Super gdyby mogły być z Tobą. I w cale nie "powinnaś" go informować. Możesz ewentualnie... ale lepiej dla Was, żeby nic i nikt nie psół Wam tak ważnego momentu. Poinformuj go w dniu wypisu lub dzień przed, żeby am.nie wpadł wcześniej i tyle, a jeśli będzie chciał to odwiedzi Was w domu już... te pierwsze chwile zostaw dla siebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak przyjdzie to na chwile powiedz że zmeczona jesteś lub źle się czujesz i że ma sobie już iść. A najlepiej jakby przyszedł gdy ktoś u ciebie bedzie. |
|
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, Etusia a herbate z liści malin pijecie lub wiesiołka lykacie? Może coś zmiekczy
Dzięki dziewczyny |
|
|
|
#3425 |
|
*sportaddict*
|
Poprostu marudź ile chcesz, od tego jesteśmy
A ludzi się ocenia po czynach, a nie po słowach, może warto mu to przypomnieć |
|
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle jesteście obydwie z Pestką bardzo dzielne!!! Współczuję ciężkiej nocki i życzę Ci żeby dzisiaj było już lepiej
A jak tam z żółtaczką, pojawiła się czy na razie nie? Nulka ściskam Cię mocno i nieustannie trzymam kciuki! Chilli brawa dla Was! Nonie, Ty też wyglądasz jak bogini! Poprostu jestem tego samego zdania co dziewczyny - poinformowałabym ojca dziecka dopiero po wyjściu ze szpitala. To nie jest czas na niepotrzebne nerwy, a z tego co pisałaś facet sprawia wrażenie, że może odstawiać Ci jakieś beznadziejne cyrki. Nawet jak przyśle smsa z głupim tekstem, to szkoda Twoich nerwów na to kiedy będziesz w szpitalu. To i tak jest trudny psychicznie czas, hormony szaleją, zmęczenie, brak snu, warto sobie oszczędzić wszystkich stresów, jakich tylko można uniknąć. Ale zrobisz oczywiście jak będziesz czuła Na pewno po porodzie będzie taka radość, że siłą rzeczy będziesz miała ochotę informować wszystkich... Dziewczyny u mnie po nacięciu krocza nie było problemów, nie przypominam sobie specjalnie bólu, normalnie chodziłam, siadałam, myłam się itd. Córka była w szpitalu non stop że mną, nie było odwiedzin. Szwy miałam ściągnięte dzień po wyjściu ze szpitala (4 doba), nic mnie nie bolało. Także różnie z tym bywa, nie zawsze jest źle. My dzisiaj świętujemy 8 rocznicę bycia razem i 6 rocznicę ślubu Miłej niedzieli dla Was!
|
|
|
|
#3427 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Poprostu tez mam takie zdanie jak dziewczyny. Ale zrobisz jak zechcesz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
Dla dziewczyn po cc - ostatnio czytałam taka ciekawostkę, ze bardzo się przydaje zwykły pasek od spodni wrzucić do torby
zaczepić o drugi koniec łóżka i odrazu lepiej jest się podnieść ![]() U mnie dziś humor lepszy zdecydowanie, wyspalam się, mąż wstał pierwszy i zrobił nam naleśniki a po śniadaniu wziął mała do wózka biegowego na trening wiec ja mogłam się ogarnąć i wypić ciepła kawę Z tej okazji aktualizacja brzuszka, 38+2, trochę kosza się tez załapało ![]() IMG_1498995400.660026.jpg Dzięki jeszcze raz dziewczyny za miłe słowa Poprostu tule cię bądź silna, nie daj sobie wejść na głowę temu palantowi. Chilli 🏻 🏻 🏻za tylko cyca ![]() Morelle wiecie już kiedy was wypuszcza? Dobrze ze jednak dostałaś ketonal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
Siilmariien wszystkiego dobrego dla Was w dniu rocznicy i gratulacje pięknego stażu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3430 |
|
*sportaddict*
|
Siil gratulacje i kolejnych 88
w miłości |
|
|
|
#3431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i nie ma co zazdrościć mężowi sylwetki jak sama tak wyglądasz! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wygladasz i dobrze, ze juz humor lepszy. Fajny ten kosz Mojżesza. Siilmariien - wszystkiego najlepszego dla was! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3433 |
|
Raczkowanie
|
Poprostu żal się ile chcesz. Tak jak już wcześniej pisałam ja bym mu dała znać w czasie wyjścia ze szpitala. To jest szczególny okres przede wszystkim dla Ciebie.
Siilmariien gratulacje za staż I miłego świętowania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
Morelle- gratulacje i mam nadzieje,że lada chwila lepiej się poczujesz
![]() Chilli - super,że mieliście fajną noc, oby tak dalej ![]() Nutka - trzymam kciuki żeby coś się zaczęło dziać i szybko było po wszystkim. Siilmariien - wszystkiego najlepszego! ![]() Nonie - piękny brzuszek, super wyglądasz w tej sukience. My wczoraj skończyliśmy 38 tydzień. Jeszcze 13 dni do terminu. W czwartek mam wizytę. Dowiemy się ile przytyła nasza kluska.
|
#3435 |
|
Rozeznanie
|
Leżę cały czas na sali, brzuch niby co chwilę twardnieje, może rozwarcie się zwiększy dzięki temu
ogólnie nuda u mnie, pokażę Wam mój szpitalny niedzielny obiad: IMG_20170702_125934.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3436 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 38 tygodniu
![]() Morelle siostra pewnie oszaleje na punkcie Pestki, siostry dziecko to co innego niż inne dzieci u mnie w sr mówili że takie wydzieliny mogą się pojawiać. Super, że wszystko ogarnęłaś. A powiedz, te dzieci ktore są na tej sali wspólnej dla noworodków to w nocy są karmione mm przez położne tak? Czy matki jak chcą to idą w nocy tam nakarmić?Nulcia teraz zaciskam ✊️✊️ dla Ciebie. Rozumiem, że sie denerwujesz. Wytrzymaj jeszcze troszkę. Mam nadzieję, że za chwilę wszystko się rozkręci ![]() O tym samym pomyślałam jak napisała że jej się wyć chce gdy małą słyszy ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że trafisz akurat na swojego lekarza. Cytat:
Chilli dobrze, że szpitalny czas masz już za sobą, każda z nas musi przez to przejść, nie mamy innego wyjścia. Mega się cieszę, że sprawy karmienia tak super ogarniasz ![]() Cytat:
Poprostu przetrwamy to wszystkie, zobaczysz. Trzymam kciuki, żeby koleżanka lub ciocia była z Tobą. Będziesz miała wsparcie i lepiej się czuła. Ja bym ojca poinformowała krótko jak już dobrze się poczujesz. Ty i dziecko to priorytet, nikim innym się nie przejmuj. Jak się zdarzy że on pojawi się w szpitalu i powie choć jedno złe słowo to ja bym go wyprosiła, bo gów.o wie, a Ty nie zasłużyłaś na to, żeby słuchać jego mądrości. Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki ✊️✊️ Cytat:
Mam nadzieję, praca z balonikiem przyniesie efekt u Ciebie i Xzory. Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Was Cytat:
Wyglądasz świetnie, miłego dzionka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka - obiad nawet sie prezentuje, zjadłabym rosol.
U mnie brzuch sie mega twardy zrobił i musiałam sie położyć. Klaudia sie wierci. Mama dzwoniła znowu wypytać. Chyba niedługo zacznę robić sie nerwowa na pytanie czy juz zaczynam rodzic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3438 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka
Kciuki za akcję a obiad calkiem.ok ![]() Ty to masz przypadek hihi ![]() Mi też cały dzień twardnieje brzuch średnio co 10 min :/ Nonie Kopara mi opadla.. pięknie wyglądasz , mąż ma farta jak nie wiem... i piekna i dobra, i zaradna ![]() Sill Gratuluje i wszystkiego najlepszego dla Was ![]() Ja wróciłam.z.obiadu.u teściow ,teściowa ciągle powtarza, że Hugo.ma tam z dwa tygodnie siedzieć jeszcze... i pewnie posiedzi... objadłam sie sernika na zimno... Ciekawe kiedy pojawi się kolejny maluszek, wszystkie mamy.mega punktualne macice i dzieci wyjątkowy wątek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że ten obiad całkiem niedzielny, pod warunkiem, że chociaż szczypta soli jest w tym rosole ![]() Cytat:
Ja mam codziennie od mamy taki telefon, ale mnie to nie denerwuje Też leże u odpoczywam, bo wieczorem jedziemy w gosci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Taedio chyba zabalowała na imprezie u tesciowej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3441 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może już w niektórych szpitalach się polepsza jedzenie. oby hehenulka kciuki bo to już Twój czas rodzić.
|
||
|
|
|
#3442 |
|
Wtajemniczenie
|
Może wasze dzieci są tak uprzejmie, że czekają aż czerwcowe wszystkie przyjdą na świat 😍
|
#3443 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy ślicznie za życzenia!
Nulka uuu rosołek niedzielny, drugie danie też nieźle się prezentuje Gorzej jak ktoś jest wegetarianinem Chyba, że mają jakąś bezmięsną opcję w menu Nonie pięknie!
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prześlicznie wyglądasz ! Zgrabna mamusia ! Dziewczyny ile odchodzi czop ? Nie ma chyba reguły ? Musi być zawsze zabarwiony krwią ? Przed porodem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3445 |
|
królikoholiczka
|
Cześć dziewczyny! Ja już wracam do domu
Nulka ![]() Mi zaczęła druga noga puchnac. Z siostrą się zastanawialysmy czy w środę jak pójdę do gina to czy nie będzie mnie chciał położyć do szpitala bo coś za bardzo mi puchna te stopy. A ja jeszcze mam to nadciśnienie to już w ogóle.
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nonie cudnie wygladasz😍 Nulka spoko obiadek😊kciuki za rozwarcie i skurcze ! Sill wszystkiego najleoszego dla Was!! My dzis bylismy na przejazdzce i rosolku u bratowej i rodzicow maly spal caly czas jeszcze wyskoczylam do biedry z auta pedzilam jak szalona przez regaly poprosilam o otwarcie kasy hehe a on spal.spokojnie w foteliku.Widze ze swieze powietrze mu sluzy bo siedzielismy na tarasie caly czas i spokoj.Szkoda ze tak u nas wieje bo bym poszla na spacer chetnie.Dostalismy zaproszenie na wesele 2 wrzesnia z noclegiem od siostry bratowej ida tez moi rodzice wiec mam nadzieje ze jakos damy rade... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo właśnie dziś zaobserwowałem trochę i się zastanawiam czy będę czekać jeszcze dwa tygodnie czy może rozwinie się coś szybciej Może tz wczoraj trochę zadziałał i poszło :pWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

Miłej niedzieli dla Was!

zaczepić o drugi koniec łóżka i odrazu lepiej jest się podnieść 
w miłości 

kciuki za rozwarcie i skurcze !
:p