|
|
#4021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2
Cytat:
Z tego co wiem to ranigastu w ciąży nie można. Można właśnie renomie czy manti. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4022 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My się właśnie usypiam z mlodym, a w brzuszku tak braciszek wywija, że cały brzuch skacze ❤Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Mi na zgagę pomaga śmietana. Jem sobie jak jogurt łyżeczka i szybko przechodzi
|
|
|
|
#4024 |
|
Konto usunięte
|
Tak czy siak wzięłabym coś w ostateczności, tylko domowe sposoby bo na początku jak nie wiedziałam że jestem w ciąży jednego dnia wzięłam 4 tabletki Ibupromu po 2 na raz i mam takie wyrzuty sumienia, że jakąkolwiek tabletkę biorę z ciężkim sercem, nawet witaminy...
|
|
|
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie się zastanawiam nad paracetamolem, bo od godziny głowa mnie przeraźliwie boli. Dawno takiego bólu nie czułam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4026 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja robiłam okłady na czoło, ewentualnie lekarz mi powiedział że smarować skronie olejkiem miętowym. |
|
|
|
|
#4027 |
|
Zadomowienie
|
Nakopcie mi do dupy... Dzisiaj pół dnia oglądałam "Moje 600 gramów szczęścia"
|
|
|
|
#4028 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
druga sprawa - kwas foliowy jak najbardziej mozna przyjmowac do konca ciazy. najlepiej w preparatach skojarzonych nie ma wskazan do suplementacji tej witaminy bez wczesniejszej konsultacji z lekarzem - mam na mysli okres letni i wczesno-jesienny. zaleca sie codzienna, co najmniej 15minutowa ekspozycje na slonce (np przy okazji spaceru)
Edytowane przez la figa Czas edycji: 2017-07-02 o 23:15 |
||
|
|
|
#4029 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie. Byliśmy na weselu. Bylo super potańczyliśmy i nawet dalismy radę rock&rolla powywijać
zjadlam tyle co chyba przez cały ostatni miesiąc. Część gości jeszcze dziś śpi u nas, więc impreza przedłużona. Dobra rada dla tych, które wybierają się na imprezy w tym roku, że jak nie chcecie koloru kiecki jak 20innych pań to nie kupujcie morelowych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
Hm, jak tu się blokuje spam?
|
#4031 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Mam, jak jestes na aplikacji to obok cytowania są te 3 kropki i raportuj |
|
|
|
|
#4032 |
|
Zadomowienie
|
Szuka ktoś naiwnych... "Uwielbiam" wszelkie możliwe akcje typu "podpowiem ci jak zarobić". Ci, którzy faktycznie wiedzą jak zarobić trzymają takie info dla siebie...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Zareportowałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4033 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra, gosciu zostal zgloszony jako spammer, a my wracajmy do naszego tematu
musze sie pochwalic, ze powoli zaczynamy kompletowac mebelki do pokoju dziecka. znalazlam w agacie (co prawda w internecie, bo na zywo nie maja wystawki) fajna szafe z regalem od boku. dodatkowym szczesciem jest fakt, ze mieli promocje na caly asortyment mialam ogromny problem znalezc cos fajnego, bo max glebokosc szafy moze miec 50cm, a wiekszosc szaf ma 52-55 i wiecej. tutaj nam sie udalo - 45
|
#4034 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiec chyba meble juz sa z glowy, łóżeczko też bo dziadkowie powiedzieli ze kupią. Wózek wybrany na 80%. Najgorsze bedzie juz z glowy
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Zadomowienie
|
U mnie meble kupione lub przynajmniej wybrane. W środę wycieczka do Ikea po lampy, rolety zaciemniające i milion pierdół do domu żeby jak najbardziej ułatwić sobie życie przed przyjściem dziecka na świat
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez wybierzemy coś z ikei. Właściwie to urządzamy pokój juniorowi, w starym mieszkaniu miał łóżeczko w naszej sypialni. Teraz będzie miał swój pokój, a młoda będzie spała u nas. Jak skończy się nocne karmienie to powędruje do brata za kilka lat zrobimy im osobne pokoje, teraz chyba to niepotrzebne .... ale jakby co wolny pokój dla córeczki stoi. Na razie kupię chyba po komodzie dla każdego i do pokoju juniora szafę. Coś na zabawki by się jeszcze przydało, cos napewno w ikei fajnego znajdę. Kupować będziemy jakoś w sierpniu, w tym tygodniu lub w przyszłym kładziemy panele w pokojach i będzie malowanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Co do mebli i ikei to uwazam, ze meble są kiepskiej jakości i wcale nie są tanie. Dodatkowo nie podoba mi się, ze wszyscy moi znajomi mają mieszkania wyposazone w ikeowskiech meblach. I wszedzie to samo i te same rozwiazania. Dlatego szukamy jakis innych rozwiazan. Maz sie smieje, ze powinnam zostac dekoratorem wnetrz, bo cokolwiek sobie wymysle to za chwile wszedzie jest to modne. Np. 2 lata temu remontowalismy kuchnie i uparłam sie na patchwork. Trudno bylo dostac plytki w tym stylu i zobaczyc jakies stylizacje. A teraz na wszystkich wystawach sklepowych są kafelki patchworkowe 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4038 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak ja wogole z domu noe wychodzę to powinnam brać? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
Moja koleżanka urodziła niecałe 600 g. Boże straszne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Haha. Czyli popularny kolor Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- W kwestii urządzania dziecięcych pokoi. Jestem za tym, by pokoik dziecka byl miejscem w którym mozna sie wyciszyc. Nie lubie napaćkanych mebli, naklejek na sciany itd. Zabawki są wystarczająco stymulujące i dodatkowa stymulacja mnie nie przekonuje. Meble na chwile obecną to absolutne minimum. Córka ma szafe, łóżko, skrzynię na zabawki, stolik i krzesełka, a Groszce kupimy łóżeczko dostawke i komodę pewnie po roku beda juz razem w pokoju i wtedy przemeblujemy tak by kazda miała swój kącik ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się po weekendzie
do tematu mebli: mi się meble z ikei podobają, ale niestety nie pasują nam w większości do mieszkania ![]() powrócę jeszcze do tematu wózków macie może jakieś doświadczenie, opinie od koleżanek, znajomych, ciotek o tym wózku:http://allegro.pl/coletto-florino-3w...719811137.html strasznie mi się podoba, ale żeby znaleźć o nim opinie to strasznie ciężko pewnie ze względu na to, że model wszedł dopiero w zeszłym roku
|
#4041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno nie przewoziłabym dziecka w tym foteliku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciężkie i nieładne a masz może swój typ? ja w ogóle się zastanawiam nad wózkiem 2w1 i fotelik dokupić osobno, tylko nie wiem czy np fotelik maxi cosi można później wpiąć w ten stelaż?
|
|
#4043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4045 | |
|
Wtajemniczenie
|
pisalam o ekspozycji na slonce, wiec jezeli nie wystawiasz sie na nie, to potrzebna jest suplementacja
Cytat:
z reszta sama stwierdzila, ze zabawki robia swoje. my mamy pokoj w kolorze jasnego bezu, szafo-regal jest w kolorze debu z biela, lozeczko i komode planuje biala. do tego rolety dzien noc musimy zainstalowac, bo okno tego pokoju wychodzi na dziedziniec z balkonami sasiadow i czesto nam sie gapia. dodatkowo pojdzie roleta rzymska montowana od sufitu - element dekoracyjny + funkcjonalny zeby totalnie zaciemnic pokoj jak dziecko bedzie spalo wiadomo, ze dojdzie jakis dywan - tu juz moze zaszaleje z kolorem i wsio ![]() w piatek idziemy na polowkowe. nie moge sie doczekac. do tego stopnia, ze pomylilam sie i myslalam, ze mialo byc w ubiegly hehe
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w sumie tylko na dziecięce się zdecydowałam gotowe. Całą resztę robimy na wymiar, ale na bieżąco. Trochę tego będzie w sumie... zabudowa w wiatrołapie, szafa w korytarzu , 2 szafy w sypialni, zabudowa w pralni, szafka pod umywalkę. Kuchnia już na szczęście gotowa, a to w sumie najdroższa impreza. Co do wystroju pokoju dziecięcego to u nas będzie minimalizm. Komoda+szafa+łóżko. Regał na książki. Może jakiś regał na zabawki lub zabawki w skrzyniach jak do tej pory. Ściany białe lub bardzo jasno szare, na jednej ściankę wzór geometryczny układający się w góry, od błękitu do granatu. Będzie i dla dzieczwynki i dla chłopczyka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My planujemy kupić dla małej szafę Pax ale tylko dlatego że w jej pokoiku jest wnęka która akurat nadaje się na szafę.Witam się po weekendzie. Co prawda pogodowo nie udany. Dzisiaj strasznie smutna jestem mój synuś pojechał z teściami na wieś. Pierwszy raz go zabrali a ja się już stresuję. Zawsze z moją mamą jeździ i z tym nie mam problemu ale jeśli chodzi o teściów to jakaś masakra. Liczę już dni do czwartku do jego powrotu. Potem jeden dzień się nim nacieszę i śmiga z moimi rodzicami nad morze, a tu już żadnego strachu ![]() Dziewczyny buziaczki dla was każdej z osobna na pocieszanie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

aż szkoda, że nie znalazłam tego wątku wcześniej, rozwiałybyście pewnie mnóstwo moich wątpliwości...
❤

zjadlam tyle co chyba przez cały ostatni miesiąc. Część gości jeszcze dziś śpi u nas, więc impreza przedłużona. Dobra rada dla tych, które wybierają się na imprezy w tym roku, że jak nie chcecie koloru kiecki jak 20innych pań to nie kupujcie morelowych

ja w ogóle się zastanawiam nad wózkiem 2w1 i fotelik dokupić osobno, tylko nie wiem czy np fotelik maxi cosi można później wpiąć w ten stelaż?