Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-02, 18:27   #4771
a_nn_a_
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Hello 😀

Nie nadrabiam....

Ciągle coś...

Ciuszki na 62 wypracowane juz tez mam... i zapraszam na świeże rogale 😘

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Cały dzień za mną chodzą te rogale. Sama sie sobie dziwię, że jeszcze ich nie zrobilam😉

Ja dziś troszkę rzeczy dla małej wyprasowalam, jestem coraz bliżej końca i uświadamia mi to, że to już całkiem niedługo 😍 czasem nawet niepokój czuje na zmianę z euforią☺

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 18:42   #4772
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Cały dzień za mną chodzą te rogale. Sama sie sobie dziwię, że jeszcze ich nie zrobilam😉

Ja dziś troszkę rzeczy dla małej wyprasowalam, jestem coraz bliżej końca i uświadamia mi to, że to już całkiem niedługo 😍 czasem nawet niepokój czuje na zmianę z euforią☺

mam to samo - raz radość za chwilę strach....
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 18:48   #4773
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

To tak jak ja się czujesz tylko ja bardziej się martwię o to jak sobie z dwójką poradzę

Zobaczymy jak to wszystko się ułoży. Już nie mogę się doczekać zdjęć tych malutkich różowych bobasków

Każdy bobas inny, wyjątkowy i do schrupania...

Moja córka jest taka blondyneczka od małego po tacie i po teściu, a jaki będzie Elvis? Tego jestem.chyba najbardziej ciekawa czy w końcu będę miała dziecko chociaż troszkę do mnie podobne

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 19:00   #4774
Nextime1711
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość

Każdy bobas inny, wyjątkowy i do schrupania...

Wysłane za pomocą mTalk
Dokładnie 👍😊

Nextime1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 19:39   #4775
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
Gratuluję Oriane!!! Dużo zdrówka dla Was!!!Wystraszyłaś mnie,bo mnie dziś w nocy też męczyły skurcze,ale to były chyba te przepowiadające,bo się uspokoiły....za to krzyż mnie boli.
Tak, ja też je miałam już prawie 3 tygodnie temu. Na razie spokój, jedynie dwa razy mocny ból okresowy, Scopolan zawsze pomagał. Ciekawe co jutro na pierwszym KTG mi wyjdzie, chyba wezmę książkę ze sobą.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 19:53   #4776
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Tak, ja też je miałam już prawie 3 tygodnie temu. Na razie spokój, jedynie dwa razy mocny ból okresowy, Scopolan zawsze pomagał. Ciekawe co jutro na pierwszym KTG mi wyjdzie, chyba wezmę książkę ze sobą.
Nie wiem czy na ktg to wygodne ci będzie z książką, w szpitalu jak z córką leżałam to też wzięłam sobie i ani strony nie przeczytałam podczas ktg... Ale spróbować zawsze możesz 😉

Moja znajoma na ktg zasypiała

Ja pewnie dopiero 19 na wizycie będę miała...

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-07-02, 20:03   #4777
TinaTatina
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
chwilę się nie odzywałam, ale niestety jak zawsze mówiłam, że się generalnie dobrze czuję w ciąży, tak w piątek, po wypadzie na jakieś ostatnie zakupy ciążowo-porodowo-dzieciowe, zaliczyłam taką masakre, że od piątku popołudniu do dziś rana właściwie leżałam w łóżku. W piątek zaczął mi strasznie twardnieć brzuch, aż momentami zaczął mnie pot zlewać - na szczęście nospa pomogła, a dodatkowo ból spojenia taki, że bałam się ruszyć i jeszcze coś mi tam przeskakuje. Tak mi to dało w kość że sobotę prawie całą przespałam. Po odpoczynku jest zdecydowanie lepiej, a jutro mam wizytę, to pogadam o tym z lekarką.

Za to z zakupów to chyba tylko laktatora mi już brakuje Nawet stanik do karmienia ogarnęłam. Co prawda chwilowo tylko jeden, ale na początek jest, a potem najwyżej Tż wyślę do sklepu, jak juz będę wiedziała dokładnie jak z rozmiarem.

Wasze poprane i poprasowane ubranka mnie zmobilizowały i dziś zrobiłam segregację ciuszków do prania. Pieluszki, kocyki i resztę mam już upraną.

Oriane ogromne gratulacje! Jesteś super dzielna. Nie słyszałam żeby ktoś rodził bliźnięta sn (prócz koleżanki mojej mamy, ale to było ponad 30 lat temu i do porodu nikt się nie zorientował, prócz ciężarnej, że są dwa dzieciaczki).
Najlepszości i zdrówka dla Ciebie i Twoich córeczek!
TinaTatina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 20:06   #4778
oriane
Rozeznanie

Spałam i poczułam, że jakoś mi tak wilgotno, ale bardziej niż na śluz czy rozpuszczoną luteinę więc wstałam i jak zaczęłam iść do łazienki zaczęło mi cieknąć stróżkami po nogach. Usiadłam w toalecie i dalej chlustnęło i końcówka podbarwiona trochę na czerwono. A potem mi się sączyły cały dzień jeszcze

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 20:06   #4779
SportMama
Raczkowanie

A mi lekarz jeszcze o ktg nic nie mówił....często mam te skurcze,ale wczoraj były dość regularne i mialam stres....boję się tego jak to będzie z maluszkem....
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 20:59   #4780
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinaTatina Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
chwilę się nie odzywałam, ale niestety jak zawsze mówiłam, że się generalnie dobrze czuję w ciąży, tak w piątek, po wypadzie na jakieś ostatnie zakupy ciążowo-porodowo-dzieciowe, zaliczyłam taką masakre, że od piątku popołudniu do dziś rana właściwie leżałam w łóżku. W piątek zaczął mi strasznie twardnieć brzuch, aż momentami zaczął mnie pot zlewać - na szczęście nospa pomogła, a dodatkowo ból spojenia taki, że bałam się ruszyć i jeszcze coś mi tam przeskakuje. Tak mi to dało w kość że sobotę prawie całą przespałam. Po odpoczynku jest zdecydowanie lepiej, a jutro mam wizytę, to pogadam o tym z lekarką.

Za to z zakupów to chyba tylko laktatora mi już brakuje Nawet stanik do karmienia ogarnęłam. Co prawda chwilowo tylko jeden, ale na początek jest, a potem najwyżej Tż wyślę do sklepu, jak juz będę wiedziała dokładnie jak z rozmiarem.
super, że zakupy udane współczuję kiepskiego samopoczucia

po kolacji synek szaleje

za chwilę moje ulubione kino z Maryl Streep
Stary 2017-07-02, 22:44   #4781
_km
Raczkowanie

Cytat:
Ponoć nawet do 6 tyg może się cukrzyca ciążowa utrzymywać. Mam nadziej,że zaraz się cofnie i tyle nie będziesz czekać.

A powiedzcie mi- jakie są skutki uboczne takiej cukrzycy? Bo w ciąży to wiem że ze względu na malucha trzeba trzymać dietę, a zaraz po rozwiązaniu? Wpływa to np. na laktację?
_km jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-02, 23:02   #4782
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na pierwszym ktg mialam zamiar wizaz nadrobic a lezalam jak zahipnotyzowana biciem serduszka i wykresami poza tym mialam wciskac guzik jak sie mlody ruszy wiec jakos na tym sie skupialam. Teraz we wtorek ide
Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Spałam i poczułam, że jakoś mi tak wilgotno, ale bardziej niż na śluz czy rozpuszczoną luteinę więc wstałam i jak zaczęłam iść do łazienki zaczęło mi cieknąć stróżkami po nogach. Usiadłam w toalecie i dalej chlustnęło i końcówka podbarwiona trochę na czerwono. A potem mi się sączyły cały dzień jeszcze

Oki to u mnie to sluz w takim razie. A troche siw wystraszylam, nie powiem

Stary 2017-07-03, 05:22   #4783
a_nn_a_
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Witam się poniedziałkowo i życzę wszystkim miłego dnia 😊

Stary 2017-07-03, 05:37   #4784
diablica80
Zakorzenienie

Hello. Tez juz na nogach jesteśmy

Duzo słońca bez upałów

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez diablica80
Czas edycji: 2017-07-03 o 07:03
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 05:48   #4785
bianca30
Raczkowanie

I ja się witam poniedziałkowo. 👊👋

Powiem szczerze, że nawet mi ulżyło iż chwilowo nie ma upałów. Spuchnięte nogi dawały w kość. Zobaczymy czy dziś będzie z nimi ciut lepiej.

Wstałam w nocy siku i zabolał mnie lekko brzuch taki niby jak na okres albo jak na problemy trawienne. Boże sama już zapomniałam jakie to były bóle okresowe, że nie do końca jestem pewna do których ten ból zaliczyć. Stresuje się każdym teraz już bólem. Ze spaniem też ciężko bo przy każdym przekręcaniu z boku na bok boli spojenie łonowe, pachwiny i pitynka.

Ja o ktg też jeszcze nic nie miałam.mowione. pewnie 17-tego na wizycie się dowiem. O ile do tego czasu będzie wsio ok.

Miłego dnia dla wszystkich. 😉
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 06:24   #4786
malenka1889
Zadomowienie

Hej

Porody chyba coraz bliżej dziewczyny bo widzę, że zaczynają się bóle, skurcze

Mam nadzieje, że jeszcze troszkę wytrzymacie.

Mi nic nie dolega oprócz zgagi prawie od początku ciąży i oczywiście puchną mi nogi... Z niecierpliwością czekam na swoja wizytę bo poznam termin cc ale to dopiero za dwa tyg...

Kciuki za dzisiejsze wizyty

Uwaga mój mąż wczoraj zainteresował się w końcu wyprawką bo do tej pory uważał, że ze wszystkim zdąży

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-07-03, 07:01   #4787
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się poniedziałkowo i życzę wszystkim miłego dnia 😊

Hej nawzajem

Cytat:
Hej

Mi nic nie dolega oprócz zgagi prawie od początku ciąży i oczywiście puchną mi nogi... Z niecierpliwością czekam na swoja wizytę bo poznam termin cc ale to dopiero za dwa tyg...

Uwaga mój mąż wczoraj zainteresował się w końcu wyprawką bo do tej pory uważał, że ze wszystkim zdąży

Wysłane za pomocą mTalk
dla meza. Lepiej pozno niz wcale

Ja wstalam i wstawilam 3 pranie dzidziusiowe czyli jestem na polmetku strasznie dlugi ma ta moja pralka ten program dzieciece ubranka..2,5h... ale co zrobic..niech porzadnie pierze

Co jecie na sniadanie? Bo nie mam pomyslu totalnie...

Stary 2017-07-03, 07:09   #4788
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Hej nawzajem

Ja wstalam i wstawilam 3 pranie dzidziusiowe czyli jestem na polmetku strasznie dlugi ma ta moja pralka ten program dzieciece ubranka..2,5h... ale co zrobic..niech porzadnie pierze

Miałam robić amerykańskie placuszki ale to na drugie śniadanko zrobię bo już po bułeczki się wybrałam i chba bulka z jajkiem.na twardo szczypiorek, pomidor i majonez

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

No pierz kochana, prasuj bo lipcówki ostro się za porody wzięły😘

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-07-03, 07:28   #4789
TinaTatina
Raczkowanie

I ja się witam w poniedziałkowy poranek

Cytat:
Hej nawzajem

U mnie owsianka z truskawkami

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
I ja się witam poniedziałkowo. 👊👋

Powiem szczerze, że nawet mi ulżyło iż chwilowo nie ma upałów. Spuchnięte nogi dawały w kość. Zobaczymy czy dziś będzie z nimi ciut lepiej.

Wstałam w nocy siku i zabolał mnie lekko brzuch taki niby jak na okres albo jak na problemy trawienne. Boże sama już zapomniałam jakie to były bóle okresowe, że nie do końca jestem pewna do których ten ból zaliczyć. Stresuje się każdym teraz już bólem. Ze spaniem też ciężko bo przy każdym przekręcaniu z boku na bok boli spojenie łonowe, pachwiny i pitynka.

Ja o ktg też jeszcze nic nie miałam.mowione. pewnie 17-tego na wizycie się dowiem. O ile do tego czasu będzie wsio ok.

Miłego dnia dla wszystkich. 😉
Mnie też już kurka wszystko po kolei zaczyna boleć, z tym że brzuch to bardziej jakby na wysokości pępka, tak jakbym miała zakwasy od wszystkich kopów które zbieram w tym miejscu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-03, 07:58   #4790
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam robić amerykańskie placuszki ale to na drugie śniadanko zrobię bo już po bułeczki się wybrałam i chba bulka z jajkiem.na twardo szczypiorek, pomidor i majonez

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

No pierz kochana, prasuj bo lipcówki ostro się za porody wzięły😘

Wysłane za pomocą mTalk
Hm...moze faktycznie kanapka...tylko nie mam swiezych bulek a isc tez mi sie nie chce

Cos Ty? Musze tam wejsc i poczytac je troche...

Stary 2017-07-03, 08:42   #4791
judkama
Zakorzenienie

Dobry!
Nudy dzisiaj w domku, mały ma stan podgoraczkowy w pierwszy dzien wakacji. Jak świetowac to swietowac

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 08:44   #4792
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Wysłane za pomocą mTalk
Juz wszyscy czują oddech porodu na plecach😊

Cytat:
Hej nawzajem

U mnie też takie długie cykle ma pralka,pewnie dodatkowe płukanie podbija czas.
Cytat:
Napisane przez TinaTatina Pokaż wiadomość
I ja się witam w poniedziałkowy poranek

U mnie owsianka z truskawkami

Mnie też już kurka wszystko po kolei zaczyna boleć, z tym że brzuch to bardziej jakby na wysokości pępka, tak jakbym miała zakwasy od wszystkich kopów które zbieram w tym miejscu

Owsiaka to będzie na jutro patent dzięki, bo ostatnio o niej zapomnialam😊
Cytat:
Hm...moze faktycznie kanapka...tylko nie mam swiezych bulek a isc tez mi sie nie chce

Cos Ty? Musze tam wejsc i poczytac je troche...

Ja reaninuje bułki w piekarniku jak mię chce mi się iść. To nie to,ale jednak lepsze😉

Stary 2017-07-03, 09:15   #4793
Serenely
Zakorzenienie

A ja się męczę z bólem okresowym od 3 rano, dwa Scopolany za mną, ale dalej mnie ćmi w podbrzuszu. Skurczy na KTG brak, czekam na wizytę u lekarza (planowaną ;-). Jakbym mogła to bym wzięła swój magiczny proszek na ból, bo zawsze na @ pomagał, ale co zrobić. Za pozwoleniem lekarza łyknę no spe, bo to już 3 tabletka w 7 godzin będzie...

Mobilny przekaz myśli ;-)
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 09:37   #4794
Nextime1711
Raczkowanie

I ja się witam w poniedziałkowy jeszcze poranek😉😘

Lipcówki to ostatnie dziewczyny z forum które się rozpakuja przed Nami, później juz na Nas pora😀
Ale to dobrze😊 Czasami łapie stresa jaki będzie ten poród itp ale co ma być to będzie a trzeba wierzyć w to że będzie dobrze, musi byc😀
Już nie mogę się doczekać aż ta Kruszynka będzie z nami, tymbardziej że juz wszystko dla niej mamy gotowe, dzisiaj wjeżdża łóżeczko od rodziców, wiec brakuje tylko "wlascicielki" do kompletu😝
Noi prasowanie😦😦😦 Nie moge sie za to zabrac hehe😝

Ja też na ktg jeszcze nie byłam, wizyte mam 18.07 więc pewnie wtedy coś będę wiedziala. Póki co muszę zrobić do wizyty ostatnie badanie na przeciwciała a na wizycie będę mieć pobierane gbs.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu✊✊

Miłego dnia😘

Nextime1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 10:11   #4795
yabadabadooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Żyję, tyle naskrobałyście, że 2 dni to po kawałku nadganiałam.

No taaaa z terminu 09.08 zrobił mi się 30.06 więc oficjalnie otworzyłam sierpniówkową grupę. Dzieci w inkubatorach trochę poleżą jak to wcześniaki. Ja jestem słaba, ale żałosnym krokiem pokraki poruszam się do przodu. Teraz zostaje tylko czas, żeby dorosły do bezpiecznego wyjścia do domu

Gratulacje!!!!! Dużo zdrówka dla dziewczyn i dzielnej mamuśki!

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Od rana mam focha. Mąż się stara, nawet domyslil sie co zrobić na obiad, na co mam ochote. Ale nie pomogło. Mam ochote na lody, ale nie wiem czy się sam domysli. Jestem okropna
Hahahaha ja mam tak samo, mój malzon ma większy problem bo musi sie wszystkiego domyśleć zdalnie na Skype

Cytat:
Ciekawe co jutro na pierwszym KTG mi wyjdzie, chyba wezmę książkę ze sobą.
Po mojemu wzięcie książki jest bezcelowe, ale próbuj może Ci sie uda poczytać

Cytat:
Ja na pierwszym ktg mialam zamiar wizaz nadrobic a lezalam jak zahipnotyzowana biciem serduszka i wykresami poza tym mialam wciskac guzik jak sie mlody ruszy wiec jakos na tym sie skupialam. Teraz we wtorek ide

Oki to u mnie to sluz w takim razie. A troche siw wystraszylam, nie powiem

Podczas pobytu w szpitalu miałam ktg robione 3x dziennie. Za każdym razem cały oddział słyszał ruchy młodego tak, że nie musiałam wciskać guzika. Buszowal jak szalony

Dzień dobry przy poniedziałku
Mam mega smaka na pizzę, jadę do babci i bedziem zamawiac

yabadabadooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 10:59   #4796
magia_to_ja
Madi

witam się
mam pytanie, śpiące noworodki będziecie nakrywać kocykami? czy może będziecie używać rożków dla dzieciaczków ? bo nie wiem czy zamawiać jakieś kołderki, prześcieradła? kołderka to dopiero chyba jak zrobi się chłodniej???

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 11:13   #4797
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
witam się
mam pytanie, śpiące noworodki będziecie nakrywać kocykami? czy może będziecie używać rożków dla dzieciaczków ? bo nie wiem czy zamawiać jakieś kołderki, prześcieradła? kołderka to dopiero chyba jak zrobi się chłodniej???
Zawine w kocyk, jesliby bylo chlodniej to mozna drugim kocykiem okryc. Kolderek nie uzywalam, zima jedynie spiworki

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość
Podczas pobytu w szpitalu miałam ktg robione 3x dziennie. Za każdym razem cały oddział słyszał ruchy młodego tak, że nie musiałam wciskać guzika. Buszowal jak szalony

W szpitalu nie musialam wciskac guzika, teraz jak bylam niestety musze, a czasem jest tak ze ja widze jak wystaje nozka czy cos, ja nic nie czuje, a ktg szaleje wtedy

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-07-03, 11:14   #4798
magia_to_ja
Madi

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Zawine w kocyk, jesliby bylo chlodniej to mozna drugim kocykiem okryc. Kolderek nie uzywalam, zima jedynie spiworki
dzięki
mam kilka kocyków, śpiworki też mam ze trzy przecież, zapomniałam

a jaki polecacie krem ochronny do pupy?
zależy mi na takim najmniej chemicznym składzie

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 11:26   #4799
TinaTatina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nextime1711 Pokaż wiadomość
I ja się witam w poniedziałkowy jeszcze poranek😉😘

Lipcówki to ostatnie dziewczyny z forum które się rozpakuja przed Nami, później juz na Nas pora😀
Ale to dobrze😊 Czasami łapie stresa jaki będzie ten poród itp ale co ma być to będzie a trzeba wierzyć w to że będzie dobrze, musi byc😀
Już nie mogę się doczekać aż ta Kruszynka będzie z nami, tymbardziej że juz wszystko dla niej mamy gotowe, dzisiaj wjeżdża łóżeczko od rodziców, wiec brakuje tylko "wlascicielki" do kompletu😝

Też tak mam że się bardzo cieszę że mały już będzie z nami, bo czas szybko jednak leci już, a jednocześnie mnie ogarnia panika co to będzie i jak to będzie, i czy dam radę ogarnąć opiekę nad takim maluszkiem oraz kp. Ogólnie milion emocji, ale to chyba normalne teraz jest. Tak to sobie przynajmniej tłumaczę
Mi GBS wyszedł w moczu na początku ciąży i mi gin wpisała juz chyba w kartę ciąży że jest dodatni, więc chyba mnie ominie to badanie akurat.

Cytat:
witam się
Mam kpl pościeli, ale czeka na zdecydowanie późniejszy czas, zwłaszcza poduszka. A kołderka jest dość spora, także nie nadaje się dla noworodka ani dla niemowlaka. Mam kocyki i w razie co to jeszcze mogę rożek rozłożyć po prostu, i śpiworek, ale póki co tylko jeden taki cieńszy na lato/cieplejszą jesień, a potem coś cieplejszego dokupię.
Myślę też o woombie albo tuliku. Ma któraś z mam jakieś doświadczenia z tymi otulaczami?

Stary 2017-07-03, 11:41   #4800
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
mam kilka kocyków, śpiworki też mam ze trzy przecież, zapomniałam

a jaki polecacie krem ochronny do pupy?
zależy mi na takim najmniej chemicznym składzie
linomag zielony, alantan plus krem, na gorsze sprawy masc
jeszcze cos nowego, tylko drozsze motherlove diaper rash & trush

synuś
córeczka
synuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości