Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-02, 22:23   #4981
marttb
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Tak, tak majtki to tylko te wielorazowe siateczkowe.

Co bierzecie do przemywania krocza? Ja wtedy stosowałam tamtum rosa.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja biorę tantum rosa i zwykły płyn do higieny intymnej biały jeleń

btw. czy na wrzuconym zdjęciu wyglądam jak parówa?

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤

Edytowane przez marttb
Czas edycji: 2017-07-02 o 22:24
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 22:24   #4982
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Jak juz kupiłam to piszecie, że są niedobre 😉 dokupie te z canpola w rossmanie w takim razie i jakoś to zuzyje 😊

Schmett, Madzialenka komoda Malm 3 szuflady 😊
Wąska tez mam kolo łóżeczka, zamówiłam w jysku, ale zbyt wiele mi się tam nie zmiescilo.

Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA
Czas edycji: 2017-07-02 o 22:25
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 22:26   #4983
marttb
Zakorzenienie

blond spoko ja wcześniej kupiłam rozmiar S/M, nie przemyślałam że to będzie potrzebne zaraz po porodzie

Stary 2017-07-02, 22:26   #4984
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Ja biorę tantum rosa i zwykły płyn do higieny intymnej biały jeleń

btw. czy na wrzuconym zdjęciu wyglądam jak parówa?
Nie ma foty 😁

Stary 2017-07-02, 22:26   #4985
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Nie ma foty 😁

Chodziło mi o to w zielonej sukience co dziś wrzuciłam

Stary 2017-07-02, 22:34   #4986
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Ja tez biorę tantum rosa, położna nam mówiła żeby rozpuszczac w 0.5l wody i najlepiej przelać sobie do butelki po Kubusiu Play 😊

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
blond spoko ja wcześniej kupiłam rozmiar S/M, nie przemyślałam że to będzie potrzebne zaraz po porodzie
Haha ja wzięłam l/xl bo wolę luźne gatki 😊
Cytat:
Chodziło mi o to w zielonej sukience co dziś wrzuciłam
Mam Ci pokazać moje zdjęcie? 😂😀

Stary 2017-07-02, 22:37   #4987
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez biorę tantum rosa, położna nam mówiła żeby rozpuszczac w 0.5l wody i najlepiej przelać sobie do butelki po Kubusiu Play 😊

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Haha ja wzięłam l/xl bo wolę luźne gatki 😊

Mam Ci pokazać moje zdjęcie? 😂😀

Usłyszałam tak dzisiaj i żyć mi to nie daje, chodzi o ten ścisk w okolicach bielizny, spowodowany założeniem rajstop. Momentalnie się przebrałam i cały czas mi to w głowie dudni.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-02, 22:40   #4988
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ale te siateczkowe się rozciągają . A za luźne to nie wiem czy podkłady będą dobrze trzymały.

Blond ja tak robiłam z tym przelaniem tantum rosa do butelek. Ładnie się krocze goiło.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 23:00   #4989
Neocleo
♡ + ♡ = ♡♡♡♡

Ojej... Dziewczyny współczuję Wam tych twardnień i stresów z tym związanych. Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze

Ja w szpitalu swoich pieluszek nie używałam. Szpital wszystko zapewniał dziecku na czas pobytu, zarówno pieluszki (pampers premium care) jak i ubranka
Ja potem również cały czas kupowałam córce te pieluszki: począwszy od new born, czyli 1, potem 2 oraz 3... Były super. No i wtedy wprowadzili te nowe siateczki, a my jeszcze w promocji (po 35 zł) w Kauflandzie kupiliśmy zapas 6 paczek i niestety mała dostała uczulenia... Masakra... Teraz używamy zarówno biedronkowe dady jak i zielone pampersy (rozm. 4) sleep and play - są ok

Co do majtek poporodowych to mam teraz zakupione 3 op. wielorazowych, czyli 6 szt. z canpola. Są naprawdę super, po pierwszym porodzie używałam ich również w domu...szybko schną A rozmiar mam L.

Jeśli chodzi o podpaski, to na początku (chyba jakiś tydzień czasu) stosowałam podkłady poporodowe absorgyn, o których już tu wspomniałam. Dla mnie super. Na początku dość obficie się krwawi niestety i zwykle podpaski nie dałyby rady. Potem używałam Bella Perfecta że skrzydełkami i bawełnianą powłoczką (niebieskie opakowanie). Ale ja ich używam zwykle i bardzo je lubię.

Krocze miałam nacinane i położna poleciła mi przemywać je po prostu szarym mydłem, a także spryskiwać optenisept'em. Wszystko ładnie się szybko zagoiło i nawet ból był znośny (tylko dyskomfort przy siadaniu) i obyło się bez kółka dmuchanego

Edytowane przez Neocleo
Czas edycji: 2017-07-02 o 23:05
Neocleo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-02, 23:52   #4990
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ostatni_dzien_lata Pokaż wiadomość
Proszę i ja o aktualizację listy
ostatni_dzien_lata 28lat pierwsza ciąża, om 06.12, tp 12.09, chłopiec Antoś

Była mowa o tym że u nas obywa się bez szpitali i innych atrakcji no i niestety muszę tą dobrą statystykę popsuć.
Od piątku jestem w szpitalu. Byłam po południu na wizycie (akurat u innej lekarki bo moja jest na urlopie), opowiedziałam że brzuch mi się spina od dołu jak dłużej chodzę, stoję albo nawet jak wstaje z krzesła czy łóżka i że czasem czuję jakby skurcze te przepowiadające tzn. że czuję jak cała macica mi się napina przez kilka-kilkanaście sekund maksymalnie kilka razy dziennie i to nie codziennie. A ona stwierdziła że 29 tydzień to na takie skurcze stanowczo za wcześnie. Zbadała mnie i stwierdziła że trzeba mnie położyć do szpitala żebym odpoczeła. Nic więcej nie powiedziała więc z początku sądziłam że skoro to piątek wieczór to mnie pewnie odeślą a na izbie przyjęć dodatkowo lekarka stwierdziła że szyjka jest miękka i że zostaję...Dostałam sterydy na rozwój płuc dziecka(niby tylko profilaktycznie) no-spę w tabletkach i kroplówkach i luteine. Generalnie najlepiej mam leżeć, trzy razy dziennie przez godzinę liczyć ruchy dziecka i zapisywać każdy skurcz. Nie jest źle ale sądziłam że te spinania, ciągnięcia i delikatne skurcze (nie bolesne, nazwałabym to raczej dyskomfortem) to norma i nic groźnego, zwlaszcza że wy też podobne rzeczy macie. Pewnie bardziej chodzi o tą szyjkę. Ale że to weekend to nic się w kwetsii badań nie dzieje poza ktg na którym jest wszystko w porządku. Boję się leżenia do końca ciąży bo od środy mieliśmy zaczynać remont, malowanie pokoju itd bo w przyszłym tygodniu przyjeżdża facet montować szafę...już nie wspominając o tym że w środę miałam zaplanowany egzamin na prawko. A miało być tak pięknie bo już na tej wizycie miałam wziąć zwolnienie! Stres jednak mnie pokonał.

Ooo to mnie nastraszylas,... ale jesteś pod opieka, bierzesz leki wiec napewno bedzie dobrze! Ja juz nie moge sie doczekać mojej środowej wizyty ....

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 03:41   #4991
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Neo czyli ty też odradzasz te białe pampersy? Kurcze, dobrze wiedzieć. A tak byłam zadowolona z tej wersji. To w takim razie kupię te zielone. My też potem na dada lecieliśmy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-03, 06:44   #4992
czbasia
Zakorzenienie

Witam z Myszyny. Dzis pada😞 w niedzielę i wczoraj bylo super. Temp 22-25st. Dla mnie idealnie. Ale nie ma co to robić. Do przemywania krocza mi pokecano bialy jelen i octanisept. Ja nacinana nie bylam -tylko a moze az pęknięcia II st.

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Ooooo.. Dzis skończymy ta pierwsza cześć. Bedzie impreza.

czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 07:05   #4993
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Generalnie pogoda ostatnio nie jest wakacyjna. Szkoda.

Stary 2017-07-03, 07:32   #4994
agnieszka_kak
Zadomowienie

Cytat:
Najgorsze w tym wszystkim i najbardziej stresujące jest dla mnie to, że on dalej jeździ - na co dzień jeżdżę ja, ale z pracy nie zrezygnował i nic w pracy nie mówi. Wczoraj zrobił pierwszy taki kurs 'na lewo', mówiłam mu dziś, że strasznie mnie to stresuje i nie wiem czy nie musimy inaczej tego rozegrać, że to za duże ryzyko...
Marttb, ja wiem ze kazdy jest odpowiedzialny za siebie, ze twoj maz jest dorosly itd., ale to co piszesz to wyglada jak jakies takie glupie nastoletnie ryzykanctwo. Jezdzic bez prawka, pewnie w dosc dlugie trasy, po tym jak mu odebrali... Mam nadzieje, ze teraz chociaz przestrzega predkosci i zapina pasy?

Tak aby go uswiadomic: za prowadzenie pojazdu po odebraniu dokumentu grozi grzywna do 5 tys zl, kara pozbawienia wolnosci do 2 lat oraz sad moze ustalic zakaz prowadzenia pojazdow na X lat. Dodatkowo po takiej kontroli nie mozna dalej prowadzic pojazdu, wiec trzeba wolac lawete aby sprowadzic go z drogi.

Czy naprawde nie moze powiedziec w pracy, jak jest, poprosic o 2-3 tygodnie bezplatnego urlopu, obiecac nadrobic po powrocie ile sie da i jak najszybciej wyrobic uprawnienia (chocby w tej Lomzy)?
agnieszka_kak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 07:39   #4995
Leslye
Raczkowanie

U mnie do szpitala położna kazała zabrać jedynie szare mydło - i tak zamówiłam tylko w płynie biały jeleń.

Co do majtek też będę kupowała siateczkowe wielorazowe, w rossmannie jest właśnie promocja na nie. Też się zastanawiam czy s/w czy l/xl :P muszę chyba do nich "zajrzeć" w sklepie bo tak nie ocenię

Dziś wybieram się do lekarza, mojego mam dopiero za prawie 2tyg, a od piątku mam uczucie dyskomfortu i pieczenia niby nic więcej, żadnych "niedobrych" upławów.... ale nie wiem czy coś tam się zaczyna dziać... czy to odparzenie od wkładek, które nosiłam praktycznie ciągle pójdę sprawdzę w końcu za coś im płacę w tych luxmedach trzymajcie kciuki, żebym to nie było jakieś dziadostwo na końcówce !

a z miłych rzeczy w końcu zamawiamy łóżeczko !

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:
Neo czyli ty też odradzasz te białe pampersy? Kurcze, dobrze wiedzieć. A tak byłam zadowolona z tej wersji. To w takim razie kupię te zielone. My też potem na dada lecieliśmy

Sprawdziłam z kartą rossnę do 9.07 pampersy new baby-dry 1, newborn 2-5kg, zielone 43szt. 19,79 zł

Canpol, wielorazowe majtki poporodowe, L/XL - 7,99 zł - a jak wchodzę na S/M 9,49zł więc nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości standardowa cena 14 zł
Leslye jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-03, 07:47   #4996
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Leslye jakie łóżeczko, pokaż. Ja mam po Mai. Ale mąż będzie je malował na biało. Więc prawie jak nowe będzie hehe

Z Tymi majtkami to mi się kojarzy, że one się dobrze rozciągają .

Stary 2017-07-03, 07:58   #4997
Neocleo
♡ + ♡ = ♡♡♡♡

Madzia, tak białe odradzam. Przed ich "ulepszeniem" ten wkład w środku to był taki jakby plaster miodu, super chłonny i dobrze chronił/izolował skórę dziecka, a teraz to zwykła drobna siateczka, a pod nią jakaś wata Moja córcia dostała takiego odparzenia, że pojawiły się krwawe ranki. Wtedy pierwszy raz zastosowaliśmy sudocrem.

Czabasia zazdroszczę wypoczynku. Myśmy, przed pojawieniem się dziecka, jeździli 2 razy do roku do Zakopanego, w kwietniu oraz sierpniu. Bardzo mi tego brakuje. Kocham Tatry

Majtki siateczkowe ja brałam L/XL, bo zaraz po porodzie jest się trochę większym, brzuch jeszcze wisi i ja wolałam mieć gatki nieco luźniejsze dla własnej wygody.
Dodam, że w ciąży przytyłam łącznie 16 kg, pod koniec strasznie puchły mi stopy , mimo wczesnej wiosny, aż się boję pomyśleć co będzie teraz, latem... A do wagi sprzed ciąży wróciłam już 2 tyg. po porodzie

Edytowane przez Neocleo
Czas edycji: 2017-07-03 o 07:59
Neocleo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 08:07   #4998
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Oo kończymy wątek!
Cytat:
Tak, tak majtki to tylko te wielorazowe siateczkowe.

Co bierzecie do przemywania krocza? Ja wtedy stosowałam tamtum rosa.

Ja bardzo lubię płyn Lacibios Femina, teraz mam wersję dla kobiet w ciąży i w czasie połogu.
Chyba go wezmę do szpitala a kupiłam też Olian

Cytat:
Jak juz kupiłam to piszecie, że są niedobre 😉 dokupie te z canpola w rossmanie w takim razie i jakoś to zuzyje 😊

Schmett, Madzialenka komoda Malm 3 szuflady 😊
Wąska tez mam kolo łóżeczka, zamówiłam w jysku, ale zbyt wiele mi się tam nie zmiescilo.

Mam tą komodę w pralni i zastanawiam się czy nie kupić drugiej do pokoiku
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 08:18   #4999
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Neo to w takim razie kupię te zielone pampersy new baby rozmiar 1.

To może siateczkowe kupić jedno opakowanie większe i że 2 normalnie mniejsze?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-03, 08:23   #5000
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Ale te siateczkowe się rozciągają . A za luźne to nie wiem czy podkłady będą dobrze trzymały.

Blond ja tak robiłam z tym przelaniem tantum rosa do butelek. Ładnie się krocze goiło.

hmm, ale te podkłady też są ogromne więc nie wiem czy by się zmieścił do tych mniejszych majtek chyba też otworzę opakowanie i zobaczę jak ten rozmiar wygląda
Ja też tak zrobię

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75157701]Oo kończymy wątek!

Ja bardzo lubię płyn Lacibios Femina, teraz mam wersję dla kobiet w ciąży i w czasie połogu.
Chyba go wezmę do szpitala a kupiłam też Olian

Mam tą komodę w pralni i zastanawiam się czy nie kupić drugiej do pokoiku [/QUOTE]

Mi się najbardziej spodobały te organizery, które można do niej dokupić i wtedy fajnie ciuszki są posegregowane widziałam na zdjęciach i jak dla mnie ekstra. Dzisiaj się za to zabiorę, tzn za pranie

Dziewczyny co do pampersów to mi się wydaje, że każde dziecko może uczulić czy odparzyć coś innego, ja tam zapasów nie robię, promocje jakieś są praktycznie cały czas
Stary 2017-07-03, 08:26   #5001
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja też kupię jedno opakowanie pieluszek i wystarczy. Jak coś to się dokupi.

Stary 2017-07-03, 08:26   #5002
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Założyłam nowy wątek, jak moderator zatwierdzi to wyślę link
Stary 2017-07-03, 08:28   #5003
marttb
Zakorzenienie

ja mierzyłam S/M wielorazowe z canpol i są dobre na teraz, ale podpaske wcisnąć byłby problem.

blond - czekamy

agnieszka - ja wiem jak to wygląda i głównie przez to rycze ostatnio. Jeździ przepisowo, ale co to zmienia... Okazuje się że mamy jeszcze nie wszystkie pisma i najważniejszego z decyzją o wstrzymaniu uprawnień nie mamy. Także nadal ma ważny blankiet. W Łomży nie zrobi prawka bo się dowiedzieliśmy że to urząd daje terminy na wszystkie egzaminy, jeśli któregoś nie zda to wtedy znowu tyle czekamy na pisma i wtedy może zdawać gdzie chce. Ogólnie każdy urzędnik coś dopowiada i wychodzi ze jakby w tej Łomży chciał zdawać to musi pierwszy egzamin oblać, czekać na pisma i wtedy już tam. No ale czasowo wychodzi na to samo.
Powiedziałam mu co myślę o tym i jak dostanie to pismo to idzie najpierw na płatny urlop, a potem bezpłatny. Szefowi nie powie o utracie tylko o problemach rodzinnych.

Edytowane przez marttb
Czas edycji: 2017-07-03 o 08:32

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-03, 08:29   #5004
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
ja mierzyłam S/M wielorazowe z canpol i są dobre na teraz, ale podpaske wcisnąć byłby problem.

blond - czekamy
o nie, to ja na pewno muszę kupić l/xl
Stary 2017-07-03, 08:31   #5005
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Które podpaski kupujecie? Patrzyłam na Gemini i są: Babyono, Canpol na noc i Canpol wysokochlonne. Czy jakieś inne ? I ile opakowań?

Stary 2017-07-03, 08:35   #5006
Konto usunięte

Cytat:
Założyłam nowy wątek, jak moderator zatwierdzi to wyślę link
Hmm to trzeba czekać na zatwierdzenie? Pierwsze słyszę
Cytat:
Które podpaski kupujecie? Patrzyłam na Gemini i są: Babyono, Canpol na noc i Canpol wysokochlonne. Czy jakieś inne ? I ile opakowań?

Kilka stron temu pisałam że mam z Canpola i Baby ono
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 08:37   #5007
Leslye
Raczkowanie

zapasów pieluszek nie robię, kupiłam tylko małą paczkę kilkanaście sztuk żeby mieć do szpitala jakby co więc pomyślałam że warto w domu mieć jeszcze jedną

Co do majtek to chyba i ja wezmę te l/xl - właśnie ze względu na wkład który tam trzeba wepchnąć

łóżeczko: https://woodies.pl/produkt/lozeczko-country-cot/

Mają dobre opinie a poza tym wydaje mi się, że cena też przystępna jak na takie łóżeczko
Stary 2017-07-03, 08:41   #5008
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:

ja mam z Belli, ale dziewczyny piszę, że do
znalazłam coś takiego, może się przyda http://www.magdam.com.pl/2014/09/wyp...e-artykuy.html
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75158626]Hmm to trzeba czekać na zatwierdzenie? Pierwsze słyszę

Kilka stron temu pisałam że mam z Canpola i Baby ono [/QUOTE]

no kiedyś chyba tego nie było? A teraz mi się wyświetliło i się zdziwiłam
Stary 2017-07-03, 08:43   #5009
Leslye
Raczkowanie

z bella mamma są połowe tańsze te wielorazowe majtki siateczkowe, tylko jakoś nie mogę na nie trafić nigdzie...

Blond- ja też mam Belli - u mnie w szpitalu powiedzieli, że mają być bez kleju i w sumie dwóch ginekologów mi poleciło - zobaczymy jak się będą sprawdzać zawsze mogę męża wysłać po inne

Edytowane przez Leslye
Czas edycji: 2017-07-03 o 08:44
Stary 2017-07-03, 08:44   #5010
Konto usunięte

Cytat:
ja mam z Belli, ale dziewczyny piszę, że do
znalazłam coś takiego, może się przyda http://www.magdam.com.pl/2014/09/wyp...e-artykuy.html

no kiedyś chyba tego nie było? A teraz mi się wyświetliło i się zdziwiłam
Nie wiem, z tego co wiem jak dziewczyny zakładają wątek Żon to nie czekamy na akceptację..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości