![]() |
#4981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
![]() btw. czy na wrzuconym zdjęciu wyglądam jak parówa?
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-07-02 o 22:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4982 |
Magda ;)
|
Jak juz kupiłam to piszecie, że są niedobre 😉 dokupie te z canpola w rossmanie w takim razie i jakoś to zuzyje 😊
Schmett, Madzialenka komoda Malm 3 szuflady 😊 Wąska tez mam kolo łóżeczka, zamówiłam w jysku, ale zbyt wiele mi się tam nie zmiescilo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA Czas edycji: 2017-07-02 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4983 |
Zakorzenienie
|
blond spoko ja wcześniej kupiłam rozmiar S/M, nie przemyślałam że to będzie potrzebne zaraz po porodzie
![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#4984 | |
Magda ;)
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4986 | |
Magda ;)
|
Ja tez biorę tantum rosa, położna nam mówiła żeby rozpuszczac w 0.5l wody i najlepiej przelać sobie do butelki po Kubusiu Play 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Mam Ci pokazać moje zdjęcie? 😂😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4988 |
Zakorzenienie
|
Ale te siateczkowe się rozciągają . A za luźne to nie wiem czy podkłady będą dobrze trzymały.
Blond ja tak robiłam z tym przelaniem tantum rosa do butelek. Ładnie się krocze goiło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4989 |
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Ojej... Dziewczyny współczuję Wam tych twardnień i stresów z tym związanych. Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze
![]() Ja w szpitalu swoich pieluszek nie używałam. Szpital wszystko zapewniał dziecku na czas pobytu, zarówno pieluszki (pampers premium care) jak i ubranka ![]() Ja potem również cały czas kupowałam córce te pieluszki: począwszy od new born, czyli 1, potem 2 oraz 3... Były super. No i wtedy wprowadzili te nowe siateczki, a my jeszcze w promocji (po 35 zł) w Kauflandzie kupiliśmy zapas 6 paczek ![]() ![]() ![]() Co do majtek poporodowych to mam teraz zakupione 3 op. wielorazowych, czyli 6 szt. z canpola. Są naprawdę super, po pierwszym porodzie używałam ich również w domu...szybko schną ![]() Jeśli chodzi o podpaski, to na początku (chyba jakiś tydzień czasu) stosowałam podkłady poporodowe absorgyn, o których już tu wspomniałam. Dla mnie super. Na początku dość obficie się krwawi niestety i zwykle podpaski nie dałyby rady. Potem używałam Bella Perfecta że skrzydełkami i bawełnianą powłoczką (niebieskie opakowanie). Ale ja ich używam zwykle i bardzo je lubię. Krocze miałam nacinane i położna poleciła mi przemywać je po prostu szarym mydłem, a także spryskiwać optenisept'em. Wszystko ładnie się szybko zagoiło i nawet ból był znośny (tylko dyskomfort przy siadaniu) i obyło się bez kółka dmuchanego ![]() Edytowane przez Neocleo Czas edycji: 2017-07-02 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ooo to mnie nastraszylas,... ale jesteś pod opieka, bierzesz leki wiec napewno bedzie dobrze! Ja juz nie moge sie doczekać mojej środowej wizyty .... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Zakorzenienie
|
Neo czyli ty też odradzasz te białe pampersy? Kurcze, dobrze wiedzieć. A tak byłam zadowolona z tej wersji. To w takim razie kupię te zielone. My też potem na dada lecieliśmy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4992 |
Zakorzenienie
|
Witam z Myszyny. Dzis pada😞 w niedzielę i wczoraj bylo super. Temp 22-25st. Dla mnie idealnie. Ale nie ma co to robić. Do przemywania krocza mi pokecano bialy jelen i octanisept. Ja nacinana nie bylam -tylko a moze az pęknięcia II st.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Ooooo.. Dzis skończymy ta pierwsza cześć. Bedzie impreza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4993 |
Zakorzenienie
|
Generalnie pogoda ostatnio nie jest wakacyjna. Szkoda.
![]() ![]() |
![]() |
#4994 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak aby go uswiadomic: za prowadzenie pojazdu po odebraniu dokumentu grozi grzywna do 5 tys zl, kara pozbawienia wolnosci do 2 lat oraz sad moze ustalic zakaz prowadzenia pojazdow na X lat. Dodatkowo po takiej kontroli nie mozna dalej prowadzic pojazdu, wiec trzeba wolac lawete aby sprowadzic go z drogi. Czy naprawde nie moze powiedziec w pracy, jak jest, poprosic o 2-3 tygodnie bezplatnego urlopu, obiecac nadrobic po powrocie ile sie da i jak najszybciej wyrobic uprawnienia (chocby w tej Lomzy)? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4995 | |
Raczkowanie
|
U mnie do szpitala położna kazała zabrać jedynie szare mydło - i tak zamówiłam tylko w płynie biały jeleń.
Co do majtek też będę kupowała siateczkowe wielorazowe, w rossmannie jest właśnie promocja na nie. Też się zastanawiam czy s/w czy l/xl :P muszę chyba do nich "zajrzeć" w sklepie bo tak nie ocenię ![]() Dziś wybieram się do lekarza, mojego mam dopiero za prawie 2tyg, a od piątku mam uczucie dyskomfortu i pieczenia ![]() ![]() ![]() a z miłych rzeczy w końcu zamawiamy łóżeczko ! ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Canpol, wielorazowe majtki poporodowe, L/XL - 7,99 zł - a jak wchodzę na S/M 9,49zł więc nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4996 |
Zakorzenienie
|
Leslye jakie łóżeczko, pokaż. Ja mam po Mai. Ale mąż będzie je malował na biało. Więc prawie jak nowe będzie hehe
![]() Z Tymi majtkami to mi się kojarzy, że one się dobrze rozciągają . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Madzia, tak białe odradzam. Przed ich "ulepszeniem" ten wkład w środku to był taki jakby plaster miodu, super chłonny i dobrze chronił/izolował skórę dziecka, a teraz to zwykła drobna siateczka, a pod nią jakaś wata
![]() Czabasia zazdroszczę wypoczynku. Myśmy, przed pojawieniem się dziecka, jeździli 2 razy do roku do Zakopanego, w kwietniu oraz sierpniu. Bardzo mi tego brakuje. Kocham Tatry ![]() Majtki siateczkowe ja brałam L/XL, bo zaraz po porodzie jest się trochę większym, brzuch jeszcze wisi i ja wolałam mieć gatki nieco luźniejsze dla własnej wygody. Dodam, że w ciąży przytyłam łącznie 16 kg, pod koniec strasznie puchły mi stopy ![]() ![]() Edytowane przez Neocleo Czas edycji: 2017-07-03 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4998 | ||
Konto usunięte
|
Oo kończymy wątek!
![]() Cytat:
Chyba go wezmę do szpitala a kupiłam też Olian Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Zakorzenienie
|
Neo to w takim razie kupię te zielone pampersy new baby rozmiar 1.
To może siateczkowe kupić jedno opakowanie większe i że 2 normalnie mniejsze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5000 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też tak zrobię ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75157701]Oo kończymy wątek! ![]() Ja bardzo lubię płyn Lacibios Femina, teraz mam wersję dla kobiet w ciąży i w czasie połogu. Chyba go wezmę do szpitala a kupiłam też Olian Mam tą komodę w pralni i zastanawiam się czy nie kupić drugiej do pokoiku ![]() Mi się najbardziej spodobały te organizery, które można do niej dokupić i wtedy fajnie ciuszki są posegregowane ![]() ![]() Dziewczyny co do pampersów to mi się wydaje, że każde dziecko może uczulić czy odparzyć coś innego, ja tam zapasów nie robię, promocje jakieś są praktycznie cały czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Zakorzenienie
|
Ja też kupię jedno opakowanie pieluszek i wystarczy. Jak coś to się dokupi.
![]() ![]() |
![]() |
#5002 |
Magda ;)
|
Założyłam nowy wątek, jak moderator zatwierdzi to wyślę link
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5003 |
Zakorzenienie
|
ja mierzyłam S/M wielorazowe z canpol i są dobre na teraz, ale podpaske wcisnąć byłby problem.
blond - czekamy ![]() agnieszka - ja wiem jak to wygląda i głównie przez to rycze ostatnio. Jeździ przepisowo, ale co to zmienia... Okazuje się że mamy jeszcze nie wszystkie pisma i najważniejszego z decyzją o wstrzymaniu uprawnień nie mamy. Także nadal ma ważny blankiet. W Łomży nie zrobi prawka bo się dowiedzieliśmy że to urząd daje terminy na wszystkie egzaminy, jeśli któregoś nie zda to wtedy znowu tyle czekamy na pisma i wtedy może zdawać gdzie chce. Ogólnie każdy urzędnik coś dopowiada i wychodzi ze jakby w tej Łomży chciał zdawać to musi pierwszy egzamin oblać, czekać na pisma i wtedy już tam. No ale czasowo wychodzi na to samo. Powiedziałam mu co myślę o tym i jak dostanie to pismo to idzie najpierw na płatny urlop, a potem bezpłatny. Szefowi nie powie o utracie tylko o problemach rodzinnych.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-07-03 o 08:32 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5004 |
Magda ;)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5005 |
Zakorzenienie
|
Które podpaski kupujecie? Patrzyłam na Gemini i są: Babyono, Canpol na noc i Canpol wysokochlonne. Czy jakieś inne ? I ile opakowań?
![]() ![]() |
![]() |
#5006 | |
Konto usunięte
|
Hmm to trzeba czekać na zatwierdzenie? Pierwsze słyszę
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5007 |
Raczkowanie
|
zapasów pieluszek nie robię, kupiłam tylko małą paczkę kilkanaście sztuk żeby mieć do szpitala jakby co
![]() ![]() Co do majtek to chyba i ja wezmę te l/xl - właśnie ze względu na wkład który tam trzeba wepchnąć ![]() łóżeczko: https://woodies.pl/produkt/lozeczko-country-cot/ Mają dobre opinie a poza tym wydaje mi się, że cena też przystępna jak na takie łóżeczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5008 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() znalazłam coś takiego, może się przyda http://www.magdam.com.pl/2014/09/wyp...e-artykuy.html [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75158626]Hmm to trzeba czekać na zatwierdzenie? Pierwsze słyszę ![]() Kilka stron temu pisałam że mam z Canpola i Baby ono ![]() no kiedyś chyba tego nie było? A teraz mi się wyświetliło i się zdziwiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5009 |
Raczkowanie
|
z bella mamma są połowe tańsze te wielorazowe majtki siateczkowe, tylko jakoś nie mogę na nie trafić nigdzie...
Blond- ja też mam Belli - u mnie w szpitalu powiedzieli, że mają być bez kleju i w sumie dwóch ginekologów mi poleciło - zobaczymy jak się będą sprawdzać zawsze mogę męża wysłać po inne ![]() Edytowane przez Leslye Czas edycji: 2017-07-03 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#5010 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.