![]() |
#751 |
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
dzięki
![]() co do kolacji to wiem, że powinnam jeśc, ale nigdy nie jadałam i teraz ciężko mi się zmusic,tym bardziej,że zwykle obiady jem dosc póżno. A co do białka...moim głównym jego źródłem jest soja, przede wszytskim tofu.
#752 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy od tego, jak jest skomponowany dany posiłek. Jeśli chcemy coś podsmażyć bez panierki, np. tylko obtoczone w jajku (lub nawet z otrębami za bułkę tartą) na oliwie z oliwek - to jak najbardziej. Łyżeczka oliwy na teflon i też zdaje egzamin.
Później można dodać drugą łyżeczkę do sałatki / warzyw i mamy w posiłku zarówno NNKT (ryba, oliwa), białko (ryba) oraz warzywa. To samo dotyczy jakiegoś chudego mięsa. Bardzo smaczne jest połączenie podsmażonej piersi z kurczaka z orzechami, oliwą i warzywami. Można zrobić filet w kokosowej panierce - obtoczony w jajku z odrobiną wiórek i sezamu. Wszystko zależy od ilości tłuszczu jakiej użyjemy, a także połączenia w danym posiłku (jak tłuszcze, to nie ww). |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Raczkowanie
|
Moje U
![]() 1. tosty - 2 kromki razowca, 2 plasterki sera zotlego, 2 plasterki chudej szynki, male plasterki pomidorka, ketchup, kubek herbaty malinowej, jabluszko 2 . mandarynka, 250 g jogutru 0% jagodowego z garscia granoli orzechowej, czekoladka kasztanka 1 h rolek 3. ok. 150 g fileta z mintaja smazonego na odrobinie oliwy z oliwek, ziemniaczki doprawione oregano, mizeria ( ogorki i pomidorki zalane jogurtem naturalnym) deserek: lód rożek śmietankowy z orzeszkami i czekoladą ![]() 4. ok. 100 g serka homo waniliowego, marcheweczka, 10 fistaszków cwiczenia ( brzuch i ramiona ) 5. serek wiejski lub tunczyk wsw - 1 h przed snem
#754 |
Raczkowanie
|
Moje RRR:
Śn. mleko z resztą cini minis (nio chciałam skończyć ostatnie opakowanie żeby nie kusiło, już nie będę ![]() 2Śn. Kawa bez cukru, jabłko, jogurt naturalny z ziarnami zbóż, pół marchewki. Ob. Ogórkowa z piersią z indyka gotowaną (jak wczoraj) Podwiecz. Garść orzechów i garść pestek słonecznika, serek bieluch (może być?) K. Wasa z twarogiem plus rzodkiewki/pomidor. Jakoś nie mam inspiracji na ostatnie dwa posiłki, słodkiego mi się chce ![]() ![]()
![]() |
#755 |
Rozeznanie
|
Moje wczorajsze U, sponsorowane przez literkę J jak jabłecznik
![]() 1) owisianko-otrebianka z serkiem homo, ziaranmi słonecznika, łyżką rodzynek, bydyniem czekoladowym, marchewka deser po śniadaniowy: 2 ciastka z budyniem 2) pół dużej grahamki z półtłustym twarogiem, rzodkiewka i marchewką 3) serek homo truskawkowy 150 gr, 50 gr serka homo naturalnego, marcheweczka 4) gołąbek (bardzo dużyyyy- zważyłam- miał 200 gr) dużo kapusty z sosou do gołabków i gotowana marcheweczka deser: jabłecznik- około 80 gr 5) serek wiejski z pomidorkiem i cebulą, kromka chleba pełnozisarnistego i rowerek przed snem- miała być godzinka, wyszło 2,5...
#756 |
Raczkowanie
|
R
1. płatki pszenne z mlekiem 0,5% (proszę nie pisać, że mało białka ![]() 2. serek homo naturalny, z koperkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką plus kilka plastrów pomidora i ogórka, kawa z mlekiem 3.zupa jarzynowa z gotowanym mięskiem kurczaka ,mały kubeczek kefiru 4. serek wiejski, pomidor, cebulka plus garść pistacji 5. omlet z 3 białek z pomidorem, cebulką i plastrem chudek szyneczki, herbatka |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
Moja R
IŚ: 4 lyzki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów pszennych, kapka mleka 1,7%, 200 g homo, actimel 0.1% ( 28 kcal), kawa z mlekiem, śliwka i jabłko IIŚ: wieśniak 120 g, sok ze świeżej marchewki z bananem , pomaranczem O: 1/4 bagietki pełnoziarnistej, troszkę kurczaka w sosie paprykowo śmietanowym ( wiem, ze niedozwolone, ale zostalo z wczoraj ![]() P: 200 g homo, 10 g pestek dyni, rzodkiewka K: 200 g tunczyka z ogórkiem konserwowym i rzodkiewką |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#758 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[quote=Maggie_90;7511884] Cytat:
Oj biedna, dobrze, że wróciłaś ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#759 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#760 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To z wczoraj ![]()
![]() |
#761 |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez avacorgan ![]() R 1. płatki pszenne z mlekiem 0,5% (proszę nie pisać, że mało białka ![]() ![]() musiałam urozmaicić trochę to śniadanie, od jakiegoś tygodnia codziennie miałam owsiankę, ale chyba przenne nie są takie złe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Wtajemniczenie
|
Przecież oceniłam Twój jadłospis.
![]() Cytat:
#763 |
Zadomowienie
|
Ups. nie zauważyłam
![]()
#764 |
Raczkowanie
|
więc tak:
Bieluch serek naturalny, zawiera wszystkie białka mleka. Skład: białko 8.6g węglowodany przyswajalne 4 g tłuszcz 8,5 g Chyba kiepsko nie?Jeść czy nie jeść ![]()
![]() |
#765 | |
Wtajemniczenie
|
Każdemu się może zdarzyć. Też jestem chora.
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Ather Czas edycji: 2008-05-11 o 15:26 Powód: - Proszę o używanie opcji multicytowania oraz edycji postów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Raczkowanie
|
raczej nie jeść, za dużo tłuszczu, lepiej kup sobie serek homogenizowany o smaku naturalnym ma tylko 3 g tł., albo wieśniaka 5 g tł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Zadomowienie
|
taki mały ot
![]() No ale ja jestem taka mądra że nawet lody jem.(nawet mnie gardło mniej boli dzięki nim).
#768 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze grzeszne U
![]() ![]() ![]() ś: 2 kromki żytniego 150g wiejskiego z koperkiem 2 plastry szynki z indyka duża miseczka sałatki kawa z mlekiem IIś activia 200g, gruszka, rabarbar 0: filet z dorsza zapieczony w warzywach na patelnie (200g) 50g ryżu brązowego 5 pomidorków koktajlowych, sałatka P: grapefruit, jogurt naturalny 140g K: 2 kromki żytniego 150 g wiejskiego 3 plastry szynki z indyka parę pomidorków a później %%%%%%% ![]() a po %%% w nocy serek homo naturalny , na dobry sen ![]()
#771 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() sałatka ta sama na śniadanie i obiad, roboty mojego Taty: zielona sałata, ogórki, rzodkiewka, pomidorki, szczypiorek z olejem z pestek winogron i cytryną mniam mniam ![]() activia była smakowa kiwi-truskawka ![]() a %%%% ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#773 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To, że Ty się cieszysz z tego powodu, sprawia, że ja jeszcze bardziej się cieszę, że tam poszłaś. Super ![]() ![]() ![]()
![]() |
#774 |
Rozeznanie
|
A ja mam problem, który zapewne nie jest rzadkością. Otóż jestem na R, moja jadłosposy przez pierwsze 1,5 tygodnia wyglądały wzorowo, teraz te 5 posiłków również jest wporządku, ale.. tutaj sobie skubnę ciasteczko, tutaj odrobinkę płatków czekoladowych do mleka, tutaj łyżka dżemu i się zbiera. Oczywiście się nie obżeram, nawet nie można tego nazwać porcjami, ale zbiera się.. I nie moge się powstrzymać, aż szlag mnie trafia, bo efekty diety już były nawet widoczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zadomowienie
|
Moje R:
![]() Śniadanie: owsianka (25g płatków na wodzie, jabłko, 50ml maslanki, 50g białego płt.sera, cynamon) pomidor, 2 rzodkiewki, kawałek ogórka 2 Śniadanie: serek wiejski light 150g, 30g orzechów wł., pomidor, marchewka, kawałek ogorka Obiad: filet z piersi kurczaka ok.70g (gotowany z przyprawą fit up), 100g ziemniaków (bez soli), 200g młodej kapusty, pomidor pół pomarańczy Podwieczorek: 2 kromki chleba razowego posmarowane jogurtem nat., 2 plasterki polędwicy drobiowej z warzywami, troche ogórka i zielonej papryki Kolacja: puszka tuńczyka wsw, pomidor, 2 liście pekinki, 2 rzodkiewki, kawałek ogórka i papryki, marchewka, łyżeczka jogurtu nat. Dziewczyny dobra wiadomość waga ruszyła ![]()
#776 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#777 |
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
moje dzisiejsze R :
1. sałatka z tuńczyka i natki pietruszki, 4 kromki ciemnego chlebka, ok 5 małych szprotek, połówka jajka, liśc sałaty, 2 rzodkiewki. (wydaje mi sie że cos pominęłam ale nie mam pojęcia co ;p ) 2. szklanka napoju sojowego z ok 4 łyzkami otreb owsianych, 1 łyżka płatków lnianych. 3. 2 kromki chleba z pasztetem sojowym, 3 wafle ryżowe (35 kcal jeden, 1 g białka jeden), w tym 2 z pasztetem soj. a jeden bez ![]() 4. barszcz czerwony (domowej roboty), bez uszek, ok 2-3 łyżek fasolki polanej oliwą i ziołami (tak, wiem, że na R zabronione, ale mama zrobiła i musiałam ![]() i jak? jeszcze mam takie pytanie : dlaczego marchewka gotowana nie jest dobra na R?
![]() |
#778 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam jeszcze kilka pytan: Jaka oliwa jest najlepsza do smażenia?? Co jest lepsze kefir smakowy 0% czy maślanka smakowa 0% Bo nie ma napisane nic na opakownaiu i niewiem... A sam chudy twarożek czy z warzywami mi nie smakuje... i musze sobie czymś osłodzić dlatego mieszam z odrobiną kefiru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czemu nie ma piątego posiłku? Gotowana marchewka nie jest dobra na R, gdyż ma wtedy wysoki IG, który nie sprzyja redukcji.
![]() |
#780 |
Konto usunięte
|
Które orzechy sa najbardziej obgate w NNKT i ile mien więcej dziennie pownno sie ich jeść? Czy równie wartościowe sa wiórki kokosowe i migdały?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.