Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-10, 22:27   #751
bojestemtegowarta
Rozeznanie

Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

dzięki
co do kolacji to wiem, że powinnam jeśc, ale nigdy nie jadałam i teraz ciężko mi się zmusic,tym bardziej,że zwykle obiady jem dosc póżno.
A co do białka...moim głównym jego źródłem jest soja, przede wszytskim tofu.
bojestemtegowarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 07:55   #752
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
Raczej nie smażymy na R.
Wszystko zależy od tego, jak jest skomponowany dany posiłek. Jeśli chcemy coś podsmażyć bez panierki, np. tylko obtoczone w jajku (lub nawet z otrębami za bułkę tartą) na oliwie z oliwek - to jak najbardziej. Łyżeczka oliwy na teflon i też zdaje egzamin.
Później można dodać drugą łyżeczkę do sałatki / warzyw i mamy w posiłku zarówno NNKT (ryba, oliwa), białko (ryba) oraz warzywa.
To samo dotyczy jakiegoś chudego mięsa. Bardzo smaczne jest połączenie podsmażonej piersi z kurczaka z orzechami, oliwą i warzywami. Można zrobić filet w kokosowej panierce - obtoczony w jajku z odrobiną wiórek i sezamu.

Wszystko zależy od ilości tłuszczu jakiej użyjemy, a także połączenia w danym posiłku (jak tłuszcze, to nie ww).
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 08:56   #753
LaSeniorita
Raczkowanie

Moje U
1. tosty - 2 kromki razowca, 2 plasterki sera zotlego, 2 plasterki chudej szynki, male plasterki pomidorka, ketchup, kubek herbaty malinowej, jabluszko
2 . mandarynka, 250 g jogutru 0% jagodowego z garscia granoli orzechowej, czekoladka kasztanka
1 h rolek
3. ok. 150 g fileta z mintaja smazonego na odrobinie oliwy z oliwek, ziemniaczki doprawione oregano, mizeria ( ogorki i pomidorki zalane jogurtem naturalnym)
deserek: lód rożek śmietankowy z orzeszkami i czekoladą
4. ok. 100 g serka homo waniliowego, marcheweczka, 10 fistaszków
cwiczenia ( brzuch i ramiona )
5. serek wiejski lub tunczyk wsw - 1 h przed snem
Stary 2008-05-11, 09:20   #754
*skarbeczek*
Raczkowanie

Moje RRR:

Śn. mleko z resztą cini minis (nio chciałam skończyć ostatnie opakowanie żeby nie kusiło, już nie będę ) 100g serka homo z cynamonem, tost pełnoziarnisty, 2 duże plastry szynki, pomidor.

2Śn. Kawa bez cukru, jabłko, jogurt naturalny z ziarnami zbóż, pół marchewki.

Ob. Ogórkowa z piersią z indyka gotowaną (jak wczoraj)

Podwiecz. Garść orzechów i garść pestek słonecznika, serek bieluch (może być?)

K. Wasa z twarogiem plus rzodkiewki/pomidor.

Jakoś nie mam inspiracji na ostatnie dwa posiłki, słodkiego mi się chce Spadek wagi 0,3 kg

Cel => 58
JEST: 64.8 kg BYłO: 65.7kg

a6w 5/31

8abs 5/31

Nowa praca
*skarbeczek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 09:21   #755
deMitia
Rozeznanie

Moje wczorajsze U, sponsorowane przez literkę J jak jabłecznik
1) owisianko-otrebianka z serkiem homo, ziaranmi słonecznika, łyżką rodzynek, bydyniem czekoladowym, marchewka
deser po śniadaniowy: 2 ciastka z budyniem
2) pół dużej grahamki z półtłustym twarogiem, rzodkiewka i marchewką
3) serek homo truskawkowy 150 gr, 50 gr serka homo naturalnego, marcheweczka
4) gołąbek (bardzo dużyyyy- zważyłam- miał 200 gr) dużo kapusty z sosou do gołabków i gotowana marcheweczka
deser: jabłecznik- około 80 gr
5) serek wiejski z pomidorkiem i cebulą, kromka chleba pełnozisarnistego
i rowerek przed snem- miała być godzinka, wyszło 2,5...
Stary 2008-05-11, 09:26   #756
avacorgan
Raczkowanie

R
1. płatki pszenne z mlekiem 0,5% (proszę nie pisać, że mało białka ), mała kiść winogron, czerwona herbata
2. serek homo naturalny, z koperkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką plus kilka plastrów pomidora i ogórka, kawa z mlekiem
3.zupa jarzynowa z gotowanym mięskiem kurczaka ,mały kubeczek kefiru
4. serek wiejski, pomidor, cebulka plus garść pistacji
5. omlet z 3 białek z pomidorem, cebulką i plastrem chudek szyneczki, herbatka
avacorgan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 09:35   #757
Lynn
Zakorzenienie

Moja R

IŚ: 4 lyzki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów pszennych, kapka mleka 1,7%, 200 g homo, actimel 0.1% ( 28 kcal), kawa z mlekiem, śliwka i jabłko

IIŚ: wieśniak 120 g, sok ze świeżej marchewki z bananem , pomaranczem

O: 1/4 bagietki pełnoziarnistej, troszkę kurczaka w sosie paprykowo śmietanowym ( wiem, ze niedozwolone, ale zostalo z wczoraj), świezy ogórek

P: 200 g homo, 10 g pestek dyni, rzodkiewka

K: 200 g tunczyka z ogórkiem konserwowym i rzodkiewką
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-11, 09:42   #758
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *skarbeczek* Pokaż wiadomość
Kurczę nie wiem jak te płatki ryżowe, ale kupiłam ich niewiele bo na wagę, tylko 10dg. Poszperam może i poszukam.
A co można do mleka dodać oprócz owsianych?żeby nie było monotonnie i troszkę słodko?
Będę się 3mac tych 30 minutek
To piersi sobię nie pożałuję, twaróg chudy
Rozumiem. Zobacz jadłospisy innych dziewczyn, już prędzej jakieś otręby ze śliwką, otręby owsiane, musli bez cukru etc. Zamiast kupować płatków z zawartością cukru, moim zdaniem lepiej dodać do tej owsianki jakiś owoc

Cytat:
A ja jeszcze zapytam, proszę tylko nie piętnować mojej ciemnoty ;D
O co chodzi z tym BTW? I dlaczego pijemy 30 min po posiłku?

W ogolę to jestem syta, naprawdę. I jak ma dojść do redukcji? I w jakim tempie?
BTW to ilość białka, tłuszczy i węglowodanów w danym produkcie. Picie przy posiłku rozcieńcza soki trawienne, w efekcie spowalnia to proces trawienia. Poza tym wpływa także na wchłanianie makroskładników - w niezbyt pozytywny sposób.

[quote=Maggie_90;7511884]
Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość

Dziękuję W szkole chyba w ogóle bede zawsze jeść 2 posiłki, bo rano mam wilczy apetyt, po obiedzie mogłabym nic nie jeść tak naprawdę, stąd mała kolacja i podwieczorek... No i ostatnio tak wypada, że kolację jem 0,5-1h przed snem, a nie lubię czuć się ciężko gdy idę spać . W ogóle staram się powolutku zwiększac kaloryczność, dopiero co z R wyszłam, ale mimo wszystko jeszcze troszkę chcę schudnąć na tym wychodzeniu. Waga z poczatku podkoczyła, ale teraz wraca do normy, mimo iż jem produkty, które wcześniej wyeliminowałam.

Zastanawiałam się, czy przypadkiem nie jem za duzo na obiad, w sumie to się chyba warzywami tak zapycham, bo jak jem surówkę, to cały talerzyk od razu

1. (7:00) placki owsiane- 1 jajo, 1 łyżka mąki żytniej, 1 otrąb, 1,5 płatków owsianych, 1/2 małego jabłka, mandarynka, 75g homo naturalnego, łyżka BF, małe jajeczko czekoladowe z nadzieniem nugatowym(roztopiło się na ciepłych plackach, całość polana sosem toffi- mniam, juz dawno miałam ochotę na coś takiego
mhm.. smacznie

2. (11:00) kromka razowca (z cebulą), plasterek szynki drobiowej, trochę sosu chilli, druga kromka z tostera posmarowana 1,5 łyżeczki dżemu truskawkowego (najnormalniejszy pod słońcem, nie żadem light ), duuuża porcja sałatki warzywnej: marchewka, ziemniaki, jajka, groszek, cebula, ogórek, musztarda, szynka i nie wiadomo co jeszcze mało tu białka, no ale i tak pysznie :P

3. (14:00) rolada wołowa, 5 klusek śląskich (średnie), 1/2 długiego ogórka, rzodkiewka, trochę cebuli, mnóstwo kapusty kiszonej; no i jednak polałam sosem- chyba na zasmażce też jadłam kluski wczoraj

4. (18:45) podwójna porcja sałatki (tak z 4 duże łyżki)- kurczak smażony na oliwie, ananas, orzechy włoskie, seler naciowy z sosem jogurtowo-cytrynowym, 2 liście sałaty, dodatkowo 5 orzechów włoskich, kawa z mlekiem, lampka likieru bananowego musiało być pyszne.

5. (21:30) 1/2 puszki tuńczyka, białko jaja, 2 rzodkiewki, pół pomidora, dużo ziół, pół kubka barszczu ok

--------------------
Dzisiaj bardzo sałatkowo Jestem zapchana, a w związku z tym mam wyrzuty... Jak ja się panicznie boję, że przytyję na takim jedzeniu teraz

Chociaż dzisiaj poszłam 1-szy raz biegać Piesek bardzo sie ucieszył, no i nie mam aż tak złej kondycji, jak mi się wydawało, chociaż samego biegu to może było z 15 minut, więcej czasu zajęło mi szukanie drogi do domu z powrotem (zgubiłam się w polu :P).
Przestań nie przejmuj się, od czasu do czasu trzeba zaszaleć. Mam nadzieję, że dzisiaj już wszelkie wyrzuty przeszły.
Oj biedna, dobrze, że wróciłaś

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Moje P

Sn:Owsianka(1 łyżka płatków owsianych, 2 lyzki platkow zytnich,lyzka otebow z jablkiem,2 lyzki musli) serek wiejski, łyżka jogurtu naturalnego, łyżka maślanki truskawkowej, łyżka jogobelli jabłkowo-cynamonowej, jabłko ok

2Sn.grahamka(ok 70g) , polówka z plastrem twarogu, łyżka paprykarza z kasza gryczana i pomidorkiem kok. 2 polówka z plastrem twarogu i rozgnieciona truskawka, brzoskwinia mogło by być więcej tego twarogu niż tylko plaster.

Ob. 50g makaronu pelne ziarno, 160g białych i zielonych warzyw na patelnie(dominowały białe- ziemniaki), 100g pangi w pomidorach(z puszki), 2 kotlety sojowe, parówka sojowa mało makaronu ;P

D: petiek lu go,
2mentosy, kawałeczek sernika,
2 gałki lodów : jogutowe z owocami leśnymi i waniliowo-truskawkowe(no tak moja inteligencja nie zna granic)
ok
P: homogenizowny brzoskwiniowy, jabłko, 100g truskawek truskawki.

K: 4 kromki grahama, twarożek homo naturalny, łyżka jogobelli, plasterek wedliny sojowej, 50g twarogu, łyżka paprykarza z kasza gr., łyżeczka masła orzechowego, 6 pomidorków kokt., 20g orzeszków w miodzie i 20g orzeszków w chili może być

i jak? od razu mowie ze mam katar i jakoś smaki dziwnie czuje
Jw.

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 09:52   #759
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaSeniorita Pokaż wiadomość
Moje U
1. tosty - 2 kromki razowca, 2 plasterki sera zotlego, 2 plasterki chudej szynki, male plasterki pomidorka, ketchup, kubek herbaty malinowej, jabluszko ok
2 . mandarynka, 250 g jogutru 0% jagodowego z garscia granoli orzechowej, czekoladka kasztanka mało białka
1 h rolek
3. ok. 150 g fileta z mintaja smazonego na odrobinie oliwy z oliwek, ziemniaczki doprawione oregano, mizeria ( ogorki i pomidorki zalane jogurtem naturalnym) ok
deserek: lód rożek śmietankowy z orzeszkami i czekoladą mniam
4. ok. 100 g serka homo waniliowego, marcheweczka, 10 fistaszków ok
cwiczenia ( brzuch i ramiona )
5. serek wiejski lub tunczyk wsw - 1 h przed snem przecież to nie R, to czemu taka kolacja ?
Cytat:
Moje RRR:

Śn. mleko z resztą cini minis (nio chciałam skończyć ostatnie opakowanie żeby nie kusiło, już nie będę ) 100g serka homo z cynamonem, tost pełnoziarnisty, 2 duże plastry szynki, pomidor. trzymam za słowo :P poza tym może być

2Śn. Kawa bez cukru, jabłko, jogurt naturalny z ziarnami zbóż, pół marchewki. mało białka

Ob. Ogórkowa z piersią z indyka gotowaną (jak wczoraj) mały ten obiad, dodałabym tu coś jeszcze

Podwiecz. Garść orzechów i garść pestek słonecznika, serek bieluch (może być?) a jakie są BTW tego serka ?

K. Wasa z twarogiem plus rzodkiewki/pomidor. zamiast wasy zjedź pieczywo pełnoziarniste

Jakoś nie mam inspiracji na ostatnie dwa posiłki, słodkiego mi się chce Spadek wagi 0,3 kg
Jw.

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze U, sponsorowane przez literkę J jak jabłecznik
1) owisianko-otrebianka z serkiem homo, ziaranmi słonecznika, łyżką rodzynek, bydyniem czekoladowym, marchewka smacznie
deser po śniadaniowy: 2 ciastka z budyniem to ciastka domowej roboty czy kupne ?
2) pół dużej grahamki z półtłustym twarogiem, rzodkiewka i marchewką czemu tylko pół ?
3) serek homo truskawkowy 150 gr, 50 gr serka homo naturalnego, marcheweczka ok
4) gołąbek (bardzo dużyyyy- zważyłam- miał 200 gr) dużo kapusty z sosou do gołabków i gotowana marcheweczka ok
deser: jabłecznik- około 80 gr myślałam, że więcej będzie tego jabłecznika w całym jadłospisie
5) serek wiejski z pomidorkiem i cebulą, kromka chleba pełnozisarnistego ok
i rowerek przed snem- miała być godzinka, wyszło 2,5...
JW. Mogło by być więcej NNKT.

Cytat:
Napisane przez avacorgan Pokaż wiadomość
R
1. płatki pszenne z mlekiem 0,5% (proszę nie pisać, że mało białka ), mała kiść winogron, czerwona herbata zamieniłabym płatki pszenne na owsiane czemu nie pisać? czemu nie dodasz jakiegoś białka?
2. serek homo naturalny, z koperkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką plus kilka plastrów pomidora i ogórka, kawa z mlekiem ok
3.zupa jarzynowa z gotowanym mięskiem kurczaka ,mały kubeczek kefiru zabielana ? pamiętaj, że gotowanej marchewki unikamy na R
4. serek wiejski, pomidor, cebulka plus garść pistacji ok
5. omlet z 3 białek z pomidorem, cebulką i plastrem chudek szyneczki, herbatka ok, herbata pita przy posiłku ?
jw.

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Moja R

IŚ: 4 lyzki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów pszennych, kapka mleka 1,7%, 200 g homo, actimel 0.1% ( 28 kcal), kawa z mlekiem, śliwka i jabłko ok

IIŚ: wieśniak 120 g, sok ze świeżej marchewki z bananem , pomaranczem ok

O: 1/4 bagietki pełnoziarnistej, troszkę kurczaka w sosie paprykowo śmietanowym ( wiem, ze niedozwolone, ale zostalo z wczoraj), świezy ogórek jeśli sos był domowej roboty i śmietanę zastąpiłabyś jogurtem naturalnym to czemu nie trochę kurczaka = ?

P: 200 g homo, 10 g pestek dyni, rzodkiewka ok

K: 200 g tunczyka z ogórkiem konserwowym i rzodkiewką ok
Jw.

Stary 2008-05-11, 10:05   #760
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Moje P

Sn:Owsianka(1 łyżka płatków owsianych, 2 lyzki platkow zytnich,lyzka otebow z jablkiem,2 lyzki musli) serek wiejski, łyżka jogurtu naturalnego, łyżka maślanki truskawkowej, łyżka jogobelli jabłkowo-cynamonowej, jabłko

2Sn.grahamka(ok 70g) , polówka z plastrem twarogu, łyżka paprykarza z kasza gryczana i pomidorkiem kok. 2 polówka z plastrem twarogu i rozgnieciona truskawka, brzoskwinia

Ob. 50g makaronu pelne ziarno, 160g białych i zielonych warzyw na patelnie(dominowały białe- ziemniaki), 100g pangi w pomidorach(z puszki), 2 kotlety sojowe, parówka sojowa

D: petiek lu go,
2mentosy, kawałeczek sernika,
2 gałki lodów : jogutowe z owocami leśnymi i waniliowo-truskawkowe(no tak moja inteligencja nie zna granic)
P: homogenizowny brzoskwiniowy, jabłko, 100g truskawek

K: 4 kromki grahama, twarożek homo naturalny, łyżka jogobelli, plasterek wedliny sojowej, 50g twarogu, łyżka paprykarza z kasza gr., łyżeczka masła orzechowego, 6 pomidorków kokt., 20g orzeszków w miodzie i 20g orzeszków w chili

i jak? od razu mowie ze mam katar i jakoś smaki dziwnie czuje
Up, Up.
To z wczoraj
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 10:11   #761
avacorgan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez avacorgan
R
1. płatki pszenne z mlekiem 0,5% (proszę nie pisać, że mało białka ), mała kiść winogron, czerwona herbata zamieniłabym płatki pszenne na owsiane czemu nie pisać? czemu nie dodasz jakiegoś białka?

musiałam urozmaicić trochę to śniadanie, od jakiegoś tygodnia codziennie miałam owsiankę, ale chyba przenne nie są takie złe
Stary 2008-05-11, 10:41   #762
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Up, Up.
To z wczoraj
Przecież oceniłam Twój jadłospis.

Cytat:
Napisane przez avacorgan Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez avacorgan
R

musiałam urozmaicić trochę to śniadanie, od jakiegoś tygodnia codziennie miałam owsiankę, ale chyba przenne nie są takie złe
No to wypadałoby urozmaicić, albo po prostu na każdy dzień przygotować inne dodatki. Aż takie złe nie są, jednak owsiane są moim zdaniem znacznie lepsze.

Stary 2008-05-11, 11:22   #763
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Przecież oceniłam Twój jadłospis.
Ups. nie zauważyłam takie uroki roztrzepania i choroby.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-11, 11:23   #764
*skarbeczek*
Raczkowanie

więc tak:
Bieluch serek naturalny, zawiera wszystkie białka mleka.
Skład:

białko 8.6g
węglowodany przyswajalne 4 g
tłuszcz 8,5 g

Chyba kiepsko nie?Jeść czy nie jeść?

Cel => 58
JEST: 64.8 kg BYłO: 65.7kg

a6w 5/31

8abs 5/31

Nowa praca
*skarbeczek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 11:24   #765
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Ups. nie zauważyłam takie uroki roztrzepania i choroby.
Każdemu się może zdarzyć. Też jestem chora.

Cytat:
więc tak:
Skład:

białko 8.6g
tłuszcz 8,5 g

Hm, no na R nie najlepszy. Jest praktycznie tyle samo białka i tłuszczy, lepiej wybrać ser, w którym przeważa białko.

Edytowane przez Ather
Czas edycji: 2008-05-11 o 15:26 Powód: - Proszę o używanie opcji multicytowania oraz edycji postów.
Stary 2008-05-11, 11:26   #766
avacorgan
Raczkowanie

Cytat:
więc tak:
Skład:

białko 8.6g
tłuszcz 8,5 g

raczej nie jeść, za dużo tłuszczu, lepiej kup sobie serek homogenizowany o smaku naturalnym ma tylko 3 g tł., albo wieśniaka 5 g tł.
Stary 2008-05-11, 11:29   #767
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Każdemu się może zdarzyć. Też jestem chora.
taki mały ot
No ale ja jestem taka mądra że nawet lody jem.(nawet mnie gardło mniej boli dzięki nim).
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-11, 11:30   #768
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
taki mały ot
No ale ja jestem taka mądra że nawet lody jem.(nawet mnie gardło mniej boli dzięki nim).
Przecież lody są dobre na gardło.

Stary 2008-05-11, 11:30   #769
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
taki mały ot

U mnie jest to samo
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 11:41   #770
funky87
Zakorzenienie

Wczorajsze grzeszne U :

ś:
2 kromki żytniego
150g wiejskiego z koperkiem
2 plastry szynki z indyka
duża miseczka sałatki
kawa z mlekiem

IIś
activia 200g, gruszka, rabarbar

0:
filet z dorsza zapieczony w warzywach na patelnie (200g)
50g ryżu brązowego
5 pomidorków koktajlowych, sałatka

P: grapefruit, jogurt naturalny 140g

K: 2 kromki żytniego
150 g wiejskiego
3 plastry szynki z indyka
parę pomidorków

a później %%%%%%%
a po %%% w nocy serek homo naturalny , na dobry sen
Stary 2008-05-11, 11:46   #771
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Wczorajsze grzeszne U :

ś:
2 kromki żytniego
150g wiejskiego z koperkiem
2 plastry szynki z indyka
duża miseczka sałatki
kawa z mlekiem
jakiej sałatki ?

IIś
activia 200g, gruszka, rabarbar
ok, activia smakowa czy naturalna?

0:
filet z dorsza zapieczony w warzywach na patelnie (200g)
50g ryżu brązowego
5 pomidorków koktajlowych, sałatka
mmm a tu co za sałatka ?

szkoda, że nie ma deseru

P: grapefruit, jogurt naturalny 140g
mogłabyś tu dorzucić jakieś orzechy czy coś

K: 2 kromki żytniego
150 g wiejskiego
3 plastry szynki z indyka
parę pomidorków
ok

a później %%%%%%% nie łam się babo
a po %%% w nocy serek homo naturalny , na dobry sen
No ciekawy jadłospis, szczególnie ta część po kolacji Dobrze, że poszłaś na imprezę i się trochę rozerwałaś.

Stary 2008-05-11, 11:50   #772
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
No ciekawy jadłospis, szczególnie ta część po kolacji Dobrze, że poszłaś na imprezę i się trochę rozerwałaś.
Witaj Martynko
sałatka ta sama na śniadanie i obiad, roboty mojego Taty: zielona sałata, ogórki, rzodkiewka, pomidorki, szczypiorek z olejem z pestek winogron i cytryną mniam mniam
activia była smakowa kiwi-truskawka
a %%%% tez się cieszę ze poszalałam.
Stary 2008-05-11, 12:00   #773
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Witaj Martynko
sałatka ta sama na śniadanie i obiad, roboty mojego Taty: zielona sałata, ogórki, rzodkiewka, pomidorki, szczypiorek z olejem z pestek winogron i cytryną mniam mniam
activia była smakowa kiwi-truskawka
a %%%% tez się cieszę ze poszalałam.
Lubię takie wiosenne sałatki To dobrze, że smakowa
To, że Ty się cieszysz z tego powodu, sprawia, że ja jeszcze bardziej się cieszę, że tam poszłaś. Super

Stary 2008-05-11, 15:05   #774
aada0
Rozeznanie

A ja mam problem, który zapewne nie jest rzadkością. Otóż jestem na R, moja jadłosposy przez pierwsze 1,5 tygodnia wyglądały wzorowo, teraz te 5 posiłków również jest wporządku, ale.. tutaj sobie skubnę ciasteczko, tutaj odrobinkę płatków czekoladowych do mleka, tutaj łyżka dżemu i się zbiera. Oczywiście się nie obżeram, nawet nie można tego nazwać porcjami, ale zbiera się.. I nie moge się powstrzymać, aż szlag mnie trafia, bo efekty diety już były nawet widoczne Zmotywujcie mnie jakoś:P!
aada0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 15:17   #775
gaia
Zadomowienie

Moje R:

Śniadanie: owsianka (25g płatków na wodzie, jabłko, 50ml maslanki, 50g białego płt.sera, cynamon)
pomidor, 2 rzodkiewki, kawałek ogórka

2 Śniadanie: serek wiejski light 150g, 30g orzechów wł., pomidor, marchewka, kawałek ogorka

Obiad: filet z piersi kurczaka ok.70g (gotowany z przyprawą fit up), 100g ziemniaków (bez soli), 200g młodej kapusty, pomidor
pół pomarańczy

Podwieczorek: 2 kromki chleba razowego posmarowane jogurtem nat., 2 plasterki polędwicy drobiowej z warzywami, troche ogórka i zielonej papryki

Kolacja: puszka tuńczyka wsw, pomidor, 2 liście pekinki, 2 rzodkiewki, kawałek ogórka i papryki, marchewka, łyżeczka jogurtu nat.

Dziewczyny dobra wiadomość waga ruszyła

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 15:20   #776
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
Moje R:

Śniadanie: owsianka (25g płatków na wodzie, jabłko, 50ml maslanki, 50g białego płt.sera, cynamon)
pomidor, 2 rzodkiewki, kawałek ogórka ok, lepszy na R chudy ser, mogło być go 100 gr

2 Śniadanie: serek wiejski light 150g, 30g orzechów wł., pomidor, marchewka, kawałek ogorka ok

Obiad: filet z piersi kurczaka ok.70g (gotowany z przyprawą fit up), 100g ziemniaków (bez soli), 200g młodej kapusty, pomidor
pół pomarańczy ok

Podwieczorek: 2 kromki chleba razowego posmarowane jogurtem nat., 2 plasterki polędwicy drobiowej z warzywami, troche ogórka i zielonej papryki ok

Kolacja: puszka tuńczyka wsw, pomidor, 2 liście pekinki, 2 rzodkiewki, kawałek ogórka i papryki, marchewka, łyżeczka jogurtu nat. ok

Dziewczyny dobra wiadomość waga ruszyła
Jw. To dobrze, że waga ruszyła. Gratuluję.

Stary 2008-05-11, 15:29   #777
bojestemtegowarta
Rozeznanie

Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.

moje dzisiejsze R :

1. sałatka z tuńczyka i natki pietruszki, 4 kromki ciemnego chlebka, ok 5 małych szprotek, połówka jajka, liśc sałaty, 2 rzodkiewki. (wydaje mi sie że cos pominęłam ale nie mam pojęcia co ;p )
2. szklanka napoju sojowego z ok 4 łyzkami otreb owsianych, 1 łyżka płatków lnianych.
3. 2 kromki chleba z pasztetem sojowym, 3 wafle ryżowe (35 kcal jeden, 1 g białka jeden), w tym 2 z pasztetem soj. a jeden bez , kiwi
4. barszcz czerwony (domowej roboty), bez uszek, ok 2-3 łyżek fasolki polanej oliwą i ziołami (tak, wiem, że na R zabronione, ale mama zrobiła i musiałam )

i jak?

jeszcze mam takie pytanie : dlaczego marchewka gotowana nie jest dobra na R?
bojestemtegowarta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-11, 15:39   #778
MartaS1992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bojestemtegowarta Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze R :

No właśnie... A kalafior, brokuły??
Mam jeszcze kilka pytan:
Jaka oliwa jest najlepsza do smażenia??
Co jest lepsze kefir smakowy 0% czy maślanka smakowa 0% Bo nie ma napisane nic na opakownaiu i niewiem... A sam chudy twarożek czy z warzywami mi nie smakuje... i musze sobie czymś osłodzić dlatego mieszam z odrobiną kefiru
MartaS1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 15:43   #779
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojestemtegowarta Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze R :

1. sałatka z tuńczyka i natki pietruszki, 4 kromki ciemnego chlebka, ok 5 małych szprotek, połówka jajka, liśc sałaty, 2 rzodkiewki. (wydaje mi sie że cos pominęłam ale nie mam pojęcia co ;p ) ile było tej sałatki z tuńczyka ? z całej puszki zjadłaś tę sałatkę ? 4 kromki chleba ? jak na R to sporo
2. szklanka napoju sojowego z ok 4 łyzkami otreb owsianych, 1 łyżka płatków lnianych. mogłabyś tu dorzucić jakiś owoc/ warzywo
3. 2 kromki chleba z pasztetem sojowym, 3 wafle ryżowe (35 kcal jeden, 1 g białka jeden), w tym 2 z pasztetem soj. a jeden bez , kiwi te wafle ryżowe bym sobie odpuściła, mało sycą, mogłabyś tu też dodać warzywa
4. barszcz czerwony (domowej roboty), bez uszek, ok 2-3 łyżek fasolki polanej oliwą i ziołami (tak, wiem, że na R zabronione, ale mama zrobiła i musiałam ) ogólnie taki sobie ten obiad, najadłaś się tym?
gdzie podwieczorek?
kolacja?

i jak?

Taki sobie ten jadłospis, dużo pieczywa, mogło by być więcej warzyw, NNKT. Dużo węgli, zawsze jesz tyle pieczywa?
Czemu nie ma piątego posiłku?
Gotowana marchewka nie jest dobra na R, gdyż ma wtedy wysoki IG, który nie sprzyja redukcji.

Stary 2008-05-11, 15:48   #780
201705250937
Konto usunięte

Które orzechy sa najbardziej obgate w NNKT i ile mien więcej dziennie pownno sie ich jeść? Czy równie wartościowe sa wiórki kokosowe i migdały?
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości